Måndag

Hej och sorry för dålig uppdatering idag.. Blir nog väldigt tråkig uppdatering den här veckan måste jag säga förutom mot helgen... Hedda kanske skriver något om en skittråkig grej som hänt men det får hon göra själv isåfall.
Jag själv har inte gjort något alls idag. Imorgon ska jag iaf till Veda och rida på kvällen. Vill nog ha Zimba igen tror jag!
 
Men som sagt finns det inte jättemycket att blogga om den här veckan men det kommer inställda och lite annat ändå!
//Carro



Mer bilder från igår

Någta screenshots från tävlingen igår på Robban!

/Carro











Vecka 14

Måndag: Ingenting

Tisdag: 
Ridning på Veda
 
Onsdag: Nationella prov i engelska
 
Torsdag: Kanske Usekmöte
 
Fredag: Ingenting
 
Lördag: Kurs på Väsby Ridklubb (kommer ett inlägg om det ;))
 
Söndag: Kurs på Väsby Ridklubb
 
/Carro



V.14

Denna vecka har jag väldigt mycket i skolan vilket betyder att både bloggen och hästarna hamnar lite på sidan om.
Kiwi ska ridas av Adam ett par av dagarna och när jag rider ska hon för det mesta gå ut i skogen och få galoppera på fältet. Det enda som är speciellt med denna vecka är att jag jobbar på lördag. Annars blir det plugg och uteritt.
Idag tar mamma min träningstid med Queen vilket betyder att det inte blir någon träning för mig och Kiwi, istället drar vi ut och kör konditionsträning på fältet om underlaget tillåter!
Jag ska försöka uppdatera så mycket som jag bara kan denna vecka, vi har tidsinställda och sen kommer även Carros liveinlägg men ni kan inte förvänta her guld uppdatering från min sida men jag ska försöka så gott jag kan!
//Hedda



Carro & Robban- RSC Dressyr 30/3-14

LC:1, vinst




Dagens ridskolecup i dressyr

Idag var det Ridskolecup i dressyr på Veda, omgång 3 för den här säsongen. Var samling 8:30 för staketbygge och lottning. På lottningen fick jag nr 17 av 20, hahah så fick välja väldigt sent men Robban fanns kvar då så jag tog honom. Fixade honom rätt snabbt. Knoppade, borstade och fixade. Startade 13:45 och skulle gå ner 13:00 så under den tiden hade jag typ inget att göra så hängde i cafeterian och kollade på andra.
 
På framridningen var han iaf skitjobbig! Han stod emot helt galet mycket, tog inte ett steg och när man gick på med skänklar eller spö bara sparkade han och bockade. Fortsatte så tills han slutade, tog några varv runt spåret i galopp för att dra igång honom. Tillslut var han ju framme iaf och då gick det att börja rida lite. Men han var jättejättejobbig på framridningen verkligen. Jag var HELT slut när jag skulle in på banan och då skulle jag dessutom inte ha något spö.
 
Inne på banan var han aaaasseg. Jag drev varje steg och kämpade livet av mig typ... Inga superstora missar förutom felgalopp ett språng och sen bråkade han lite innan första galoppfattningen. Sen småmissar här och där men det är sånt man känner. Jag var så trött när jag kom ut från banan att svetten i pannan bara rann, hjälmen blev helt dyngsur och aa.. SHIT vad jag kämpade haha. Roligare är att på filmen syns det knappt någonting, men där uppifrån höll jag på att dö. Men han gick knappt fram något och jag blev alltså så trött att hjälmen blev nyduschad...
 
Resultatet var nog det sjukaste någonsin... hahahah, det var jättesoligt så vi körde prisutdelning utomhus. 3:an och 2:an i våran klass var uppropade så kände att jag inte skulle få något med tanke på känslan och att det var jättebra andra ritter... Haha men jag vann iaf vilket var HELT galet... Men som sagt syntes det inte lika mycket som det kändes. Men kom 1:a med bara ett halvt poäng ifrån 2:an och 1 poäng ifrån 3:an så det var riktigt jämnt. Domaren dömde inte alls höga poäng idag och den högsta poängen för dagen fick jag på 62,222%, alltså var det väldigt låga poäng idag.
 

Men är nöjd att jag kom runt banan. Sen hade jag inte 100 bra känsla men kul och lite förvånande att det blev en vinst iaf haha ;) Här är massa massa bilder från idag. Film från ritten kommer strax!
 
//Carro



Kiwi goes wild and crazy

När jag red Kiwi på utebanan för några veckor sen och då var hon lite vild haha, kastade sig för allting och var allmänt vildhäst. Vi fick lite roliga filmer och bilder och här är de bästa bilderna, förlåt för riktigt dålig kvalité men till mitt försvar är det med mobilkameran haha



Gameday!

Idag är det täääävling!!
Ska äta bra frukost för en gångs skull och göra snygg håruppsättning. Hahah skämt åsido.. Men nu kör vi! Samling 8.30 för staketbygge och lottning. jag liveuppdaterar nog under dagen med hur det går osv ;)
 
/Carro



Söndag

Idag jobbar jag i stallet hela dagen. På eftermiddagen rider hela familjen ut på hästarna. Jag rider nog Queen eller nån av ponnyerna. Kommer bli supermysigt! 
Men uppdateringen från min sida kommer vara lite dålig. Carro får stå för den största delen av uppdateringen! 
När jag kommer hem ikväll ska jag ta och skriva några ordentliga inlägg som kommer komma upp under veckan. Blir kanske inte så jättejätte mycket men jag har några bra idéer. 
Ha det bra! 
//Hedda 



Godnatt

Fixat allt inför imorgon då det är tävling igen! Är ganska långt ner på listan,  får då ta lott ganska sent och då kanske få sämsta lotten.. Haha för de som inte vet lottar vi om vilka hästar man får. Får man nr 1 får man välja häst först osv.

Men är rätt taggad fast lite osäker på vem jag ska ta.. Men vi hörs mer imorgon! Natti

//Carro



Hoppspecialen igår

Igår på hoppspecialen fick jag rida Nougat! Har inte gått så bra senaste tiden på honom, han är verkligen svår just nu...

Men vi värmde upp simpelt. Var mycket inriktning på hoppning idag, hoppsits, tempo och lite annat fokuserade vi på. Han var SKITPIGG hela lektionen vilket var superkul. Han hoppade allt klockrent och landade alltid i rätt galopp. Skitduktig var han verkligen! Enda problemet var att jag var tvungen att hoppa i dressyrsadel=kaos... Är helt omöjligt att hoppa 90 cm oxer i dressyrsadel. Hade inget stöd alls för knän och lår och jag höll flera gånger på att ramla av när man flyger upp i luften men Nougat var skitsnäll som inte gjorde något bus när jag låg på halsen haha...

Nästa gång ska vi iaf fixa en hoppsadel.. Men han hoppade skitfint och hade jättebra tempo. Riktigt nöjd faktiskt!

/Carro
Gammal bild på mig och Nougat



LC:1

Rider ju LC:1 imorgon, vilket kanske inte är mitt favoritprogram direkt... Tycker faktiskt inte alls om det. Det är typ så "lätt" att det blir svårt att lära sig. Det är bara transportsträckor, riktigt långa. Volter här och där som också är jobbigt och nej, jag gillar det inte.
 
LC:2 tycker jag är myycket roligare. Det är mer korta vägar och det händer lite mer i det programmet, men i 1:an är det verkligen bara raaaaaaaakt fram, raaaaaaakt fram, raaaaaaakt fram... Jättelätt att hästen blir lång i formen och kroppen på de sträckorna så det är samtidigt inte lätt.
 
Jag tycker det är skönt ibland att rida de lägsta klasserna och ha det lite enklare, men gillar ändå när det är fler rörelser, typ i LA. Men så fort jag placerat mig så kan jag börja rida LB så hoppas på det bästa inför söndag! Det svåra blir bara att lära mig programmet igen. Kan det egentligen men glömmer alltid ngn volt eller övergång. Men jag lär mig, har aldrig ridit fel så lär inte göra det imorgon heller ;)
 
/Carro



Tävlingen idag

Redan på framridningen kändes hon sjukt seg och loj. Hon satt fast i vänstersidan och gick inte fram när jag bad henne. I galoppen fick jag mot slutet lite snurr på henne men ändå inte riktigt.
Jag red fram i kanske 50 minuter inklusive framskrittning men det hjälpte ändå inte. Jag hade massa tid på mig men ändå skulle hon sega ihop som bara den.
Inne på banan tror jag vi gjorde en av våra långsamaste ritter nånsin. Hon stod i princip still.
Jag fick inga stora missar förutom några avbrott här och där, fick dåliga skolor men det var bara för att bjudningen var så pass dålig. Jag fick 57,895% vilket jag ärligt talat tyckte var bra betalt för den ritten. 
Det är så tråkigt när man lägger ner all sin tid och sitter dag ut och dag in och sliter med henne, träningarna hat gett resultat hemma. Hon har byggt massa muskler och utvecklingen hemma har bara gått uppåt men när vi åker och tävlar är hon fortfarande på samma nivå som hon var när jag köpte henne. Sjukt tråkigt verkligen och det får mig att tappa all motivation till tävling. Men men, nya tag 18 april igen!



Lördag!

Sååå skönt med helg nu!! Dessutom blir det skitvarmt och soligt hela helgen och det är så jäkla skönt!!

Idag ska jag vid kanske halv 1 ta moppen till Veda! Är hur skönt som helst att åka på helt torra vägar och sol. Har teori med ridlekis fram till halv 4. Sen hem, fixa lite grejjer inför imorgon och sen gå och lägga mig hyssat tidigt...

Men lycka till idag Hedda!! Följ henne via Equipe online ;)
//Carro
Kolla vädret idaaaaag!!!



Tävling imorgon!

Imorgon är det äntligen tävling igen!
3:e och näst sista grundomgången i dressyren. Det här är bara min andra dressyrtävling på storhäst någonsin så det ska också bli kul. Tror dock inte det blir Candi den här gången då jag inte ridit honom på jättelänge och det gick inte så jättebra sist... Men vi får se!
 
Ska hur som helst bli kul att tävla igen. Rider LC:1 an och behöver en placering till för att komma till LB. Men ikväll ska jag iaf lägga fram allting, kolla att jag har allt, plugga program och förbereda lite! Supersuper taggad!!
 
/Carro
 Det här ska användas ;)



Hästar hästar hästar

Kiwi Querida:
Kiwi fick idag gå ut och gå i ca 30 minuter på vägarna. Hon var riktig ponny idag och drog till närmsta gröna gräs så det var en rätt så jobbig tur haha.
Innan jag var ute och gick så badade jag hela henne (dock inte huvudet) och sen efter jag varit ute så klippte jag allt hovskägg osv. Nu är hon redo för tävling imorgon. Tycker alltid att det är bäst att ha klart allting dagen innan så jag bara kan borsta av eventuell torv, spraya lite glansspray och sen knoppa så att man slipper stå och skrubba hela hästen utan och innan före tävling.
 
The Dancing Queen:
Idag red jag Queen på utebanan en stund. Hittade ännu fler knappar idag än sist jag red vilket är superkul. Hon var lite jobbig i skänkelvikningarna så vi gjorde bara 2 som blev lite halvbra, kände inte för att nöta på allt för mycket. Hon var superfin fram till andra galoppen som var i det svåra varvet, där började hon stå emot men mot slutet hittade vi tillbaka igen. Traven var idag toppen, speciellt i ena varvet.
 
Ridskolan - Ebbe:
Idag red jag Ebbe igen på veda. Han var rätt pigg och ångade därför iväg rätt mycket. Min reflex var därför att luta mig bakåt och då tryckte jag bara på ännu mer samtidigt som jag drog i tyglarna ännu mer. Allt blev bara en stor dragkamp.
Mot slutet började jag fatta att jag skulle luta mig framåt mer och då lättade han i munnen också (fortfarande inte helt lätt men bättre i alla fall), men när det väl började gå bra igen så orkade jag inte riktigt hålla ihop honom mer så det blev inte helt perfekt där heller men betydligt mycket bättre.
Övningarna vi gjorde var mest öppna, volt, öppna, osv osv runt fyrkantspåret, efter ett tag la vi in galopp också. Det var en helt okej övning för honom men när han ångade på så pass mycket blev det rätt jobbigt med 10m volter men när han väl började ta mina förhållningar passade övningen toppen.
// Hedda
Bild på Queen och mig idag ute på banan!



Godnatt

Hemma efter en kul men jobbig hopplektion på väldigt glad häst ;) är astrött så ska sova nu men skriver om hoppningen imorgon!
/Carro



Rånäs imorgon

Tänkte berätta lite om tävlingen på Rånäs imorgon.
Jag startar då en LA:P1 runt klockan halv 12 vilket betyder att vi behöver åka hemifrån runt halv 10 vilket är en lagom tid, bra tid för knoppning och andra förberedelser innan vi åker, det är dessutom ganska kort bit till rånäs så det blir toppen.
Mina mål för tävlingen är inte skyhöga, vi har inte varit på topp senaste veckorna men vi är ändå bättre än de senaste P1orna så självklart hoppas jag på personbästa men man vet aldrig, tufft motstånd vilket alltid drar ner lite också.
Men mina enda riktiga mål är att få till bra öppnor, slutor och bra galopp. Större skillnad i mellangångarterna hade varit bra för då tjänar man alltid lite extra poäng.
Om ni vill följa mitt resultat finns tävlingen på equipe men jag ska försöka uppdatera live från tävlingsplatsen och också skriva ett mer utförligt inlägg när jag kommer hem!
//Hedda



Svar på frågestunden del 3

Har du nån gång känt att det finns en häst som verkligen förstår dig och som skulle gå genom eld och vatten för dig?
Vet inte men det skulle isåfall vara Tucke, vi är ett riktigt team.

 

Om du fick chansen att få en häst där du fick bestämma allt (ålder,ras,kön,färg etc) själv, vaad skulle det bli för häst då?
Hihi detta har jag planerat mycket hehe... Min drömhäst är en valack ca 8-11 år, ca 169-173 cm i mkh, antingen fux, svart eller brun och så lite tecken så möjligt, tävlad minst MSVB med bra resultat och utbildad högre. Kan bli tufft för mig att hitta en storhäst haha

 

 Vilken är din favoritras?
Har ingen riktig favoritras men antingen nån slags sportsponny eller new forest om det är ponnyraser.

 

 Har du någon av dina hästar som lite extra favorit?:)
Jag och Queen är ett riktigt bra team och vi är riktiga bästisar men självklart älskar jag henne lika mycket som Kiwi!

 

 Hur många hästar har du haft? Berätta lite om dom
Vi har haft 4 om man räknar med Bonzai.
Marabou - valack född 2000, vi hade honom i ca 3,5 år och tränade och tävlade dressyr, han var ganska rädd och lättskrämd så han presterade inte så jättebra på tävling, vi fick tyvärr ta bort honom 2011.
Bonzai - Foderhäst vi hade i nästan 2 år. Svinstor valack född 1995 och honom tränade och tävlade vi på ca MSVC nivå i dressyr. Sommar 2013 åkte han till örebro med sin ägares dotter.
Kiwi Querida - D-ponny sto född 2001, vi har haft henne i lite över ett år, tränas och tävlas i dressyr på LA:P1 nivå ungefär och hoppas på ca LC nivå.
The Dancing Queen - nyaste hästen, sto född 2009, just nu under utbildning.

Vilket är det högsta programmet du tävlat och vilket är det lägsta? 
Högsta är FEI inledande och lägsta är LC:1 (om man inte räknar med dressyrtest osv)

Hur högt har du hoppat? 
1 meter

Hur högt har du hoppat på tävling?
80 cm tror jag ;)

 

 Har du planer på storhäst, isf berätta?
Ja det har jag. Jag kommer dock hålla det hemligt ett tag till men jag ska nog ha en egen storhäst efter Kiwi, sen finns ju självklart också planer för Queen, hon är också storhäst.

 

 Vem är din favorithäst/ponny på veda?
Häst är lätt Pepsi! Gillar dock Ebbe också men honom har jag inte ridit så mycket, Pepsi och jag är gamla goa vänner haha. Ponny är nog Plopp eller Colleen.

 

 Vad är ditt drömyrke?
Hästar hihi

 

 Vem föreslog idéen att skaffa en blogg tsm?
Vi båda har kommit med förslaget förut men nu när vi verkligen bestämde oss var det Carros förslag!




Torsdag

Hej, ska snart sova men bara slänga in ett inlägg så det inte blir helt dött här.
Idag var skolan askort. Gjorde 1 och ett halvt prov idag haha, och lite annat så ikväll har jag inte behövt plugga ngt direkt. Asskönt!!

Imorgon har jag 4 lektioner och sen slutar jag vid halv 2. Åker till Veda lite senare. Ska först fixa lite smågrejjer med Jojjo och sen är det hoppspecial på kvällen. Ska bli superkul, vill nog ha Piraten hehe ;)

Men skriver mer imorgon och de kommer även lite fler inlägg då! Superkul btw att så många klickar sig in här nu! Fortsätt så så lovar vi en ännu bättre uppdatering och bättre inlägg!

/Carro



Framgång och motgång

Ibland är det inte alls bra men FÖR mycket framgång. Fine det är klart att det alltid är superkul att vinna. Få de där rosetterna att hänga upp på väggen eller i stallet, att kunna skryta med att man slog sitt personbästa igen och allt det där. Hur kul som helst. Men den dagen hästen kanske inte är på topp och en bom faller eller att hästen blir seg i skolorna och så kanske man kommer i mitten av resultatlistan istället för i toppen. Då blir man besviken på både sig själv och hästen. Från att legat på topp och tagit hem alla vinster till att få ett dåligt resultat. Det är ett ganska stort steg.
I våras var jag grym. Fick hem så otroligt många placeringar och kände mig bäst av alla. Men tänker jag tillbaka var motståndet ganska dåligt. Div 3 är inte stort. Det var riktigt dåliga med måste jag säga, i alla fall i vår grupp. Sen kom jag ut till större tävlingar. Bättre motstånd och högre klasser. Från att alltid vara högst upp på reslutatlistan till att vara i mitten och nedåt. Hela min sommar + höst fick jag dåliga resultat. Egentligen var inte alla ens dåliga. 2 utanför placering i LA:1 och jag var missnöjd! Hade det varit nu hade jag var överlycklig.
På hösten gick det som sagt också dålig. Fick ett par placeringar vilket lyste upp det hela. Men jag vann inte. Inga ritter på över 70%. Hyfsade resultat och en okej placering. Men tack vare all motgång blev jag sjukt glad.
Jag vet också vad jag ger mig in på. Bara för att jag fick en extremt dålig % i min FEI Inledande debut betyder det inte att jag måste börja om från LC. Förut hade mitt självförtroende sjunkit till botten efter det resultatet men istället började vi titta på det som gick bra i ritten. Jag tänker inte börja om från LC. Tänker fortsätta i LB/LA och köra några fler högre klasser. Kanske får usla resultat men so what? Men tack vare alla mina motgångar direkt efter framgångar har jag lärt mig ta vara på de bra ritterna även om jag inte vann osv. Jag ser mycket lättare det som var bra i ritten nu än vad jag gjorde förut.
Det funkar inte att efter varje misslyckade ritt bara tjura ihop och börja gråta. Jag var så förut. Jag var van vid alla framgångar så att så fort det gick dåligt blev jag så sjukt ledsen.
Det är klart man kan få vara besviken över en dålig ritt men när jag kom ut från banan efter min FEI Inledande debut var jag glad. Fick totalt 3 st 0:or och 4 st 1:or. Men jag var glad för att:
- Vi kom runt programmet
- Vi debuterade ett så pass svårt program
- Bjudningen var bättre
- Ena travökningen var bättre än vanligt
Fine jag fick 50% och kom näst sist. Spela roll, jag var glad för att Kiwi var trots alla missar duktig. Jag var nöjd och bara för att resultatet var dåligt på just den tävlingen har jag inget behov att gå ner 8 klasser och ta massa rosetter bara för att. Nej jag tänker fortsätta kämpa och rida de klasserna jag gör och jobba uppåt. Alla har motgångar och alla har framgångar. Förra våren gick allt uppåt och under sommaren + hösten gick allt nedåt igen. Vem vet? Kanske vi slår bakifrån under våren 2014 och vinner de klasser vi misslyckats i ;)
 
/Hedda
 



Svar på frågestunden del 2

Vad hände på tävlingen då du fick 50%?
Ja vad ska man säga... Fick dels massa missar i själva programmet men det som drog ner allt var att i ett hörn där det skulle vara förvänd galopp höll hon på att byta galopp och jag valde då att bryta av och trava igenom hörnet, därefter kom ett enkelt byte så det blev trav - skritt - galopp istället för galopp - skritt - galopp. Fick totalt 3 st 0:or och 2 st 1:or av 3 olika domare. Drog ner sjuuukt mycket verkligen!


Varför ska du tävla div 3?

För att det är kul, det blev lite få personer i laget och jag har inget emot att ställa upp osv. Dessutom skadar det inte att tävla lite lätta klasser ibland.


Vilka bloggar läser du?

Alldeles för många hahah


Vart står era hästar?

 Thorsholma gård i frösunda, ligger i norraste vallentuna typ haha


Vilka klasser/tävlingar ska du rida i år?

Oj det är lite svårt att säga nu men allt mellan LC och LA:P1, kanske dyker upp någon svårare men det får vi se.

 
Vad ska du göra efter gymnsaiet?

Just nu känner jag att efter gymnasiet ska jag nog ta ett eller två pausår och träna och tävla, kanske åker utomlands och jobbar i något stall, 2 år i Tyskland med Queen hade suttit fint haha. Men sen får jag se lite, hade velat utbilda mig till ridlärare på strömsholm också!

 

Ska du gå hästlinje på gymnasiet?

Nej det ska jag inte, tiden finns inte riktigt till för det men det hade varit kul, behöver också en plan B om jag inte kan fortsätta med hästar i framtiden så jag kommer gå en högskoleförberedande linje på ett gymnasium i täby.


Vad är dina mål för 2013?

Att utvecklas och ha roligt!

 

Vilken är din högsta procent på en tävling?

72% tror jag


Hur många dagar rider du i veckan?

Om hästen är i full träning blir det kanske 5-8 gånger beroende på om jag rider andra hästar också den veckan.


Vad gör du på ridskolan förutom ridningen?

Jag är med i ungdomssektionen och sen jobbar jag på helger


Rider du någon annan än dina hästar eller ridskolehästarna? 

Nej inte för tillfället men det hade varit kul att få rida någon annan häst nån gång i veckan.


Har du tävlat lokalt hoppning nån gång?

Nope


Vilken är den finaste hästen du suttit på?

Ingen aning faktiskt, har suttit på många fina hästar genom åren.




Hiss eller diss?

Vet inte riktigt om jag ska hissa eller dissa denna produkt så kör både bra och dåligt med den...
I höstas så beställde vi stallvärdinnor våra Ponnycupjackor från märket och företaget Uhip. Enligt mig jättefina jackor, och när vi åkt till andra matcher i Ponnycupen har motståndarlagen alltid frågat vart vi köpt våra jackor och att de är jättefina! 
Tyvärr måste jag faktiskt säga att det har varit jäkla skitkvalité på jackorna.TYVÄRR.. Sömmarna på jackan tål otroligt lite och alla sömmarna bara hänger för att de gått av. På hela jackan hänger det bara trådar lixom. Sen så har min jacka börjat SPRICKA!?! Jag har strl 38 som sitter jättebra. Med en tjocktröja under sitter den bra och utan så är det rätt mycket luft i mellan kroppen och jackan. Men när man typ ska sätta upp håret i en tofs så lyfter man ju upp ärmarna, och VARJE gång jag gör det så spricker tyget i armbågen. Det SKA inte jackan göra. Den är inte för liten någonstans men tyget/materialet måste vara så sjukt tunt och otåligt att det spricker. Så nu ser man bomullen där i och jag vet inte om jag vågar sy igen det utan att det blir konstigt.
 
Jackan kostade typ 1500 kr tror jag, vi fick köpa dem för 400 och resten betalade ridskolan, men tycker ändå det är för mycket pengar för så dålig kvalité på jackorna. Det är inte heller bara min jacka som är pajj utan allas jackor har hängande sömmar..
 
HISS
* Fin passform
* Skönt material
* Vindtät och man fryser inte i den
* Fin klarblå färg
 
DISS
* Dålig kvalité- alla sömmarna går upp hela tiden, det spricker i tyget.
 
/Carro
Tycker det är skitsynd på en sån dyr jacka att den pajjar direkt... Bilderna är från när den precis kommit.
Funderar iaf på att lämna in den men vet inte om det finns någon chans att jag får tillbaka den med all brodyr osv..



Kiwsan igår

Hann inte riktigt blogga igår men det var lite jobbigt i stallet på kvällen.
Igår när jag skulle rida Kiwi var hennes högra öga helt svullet och rann massor. Vi försökte spola ur det med bara vatten och sen gick jag ner till utebanan med henne och red i hopp om att det kanske skulle bli lite bättre.
Hon var dessutom superfin igår och var inte alls jobbig pga ögat eller så utan jobbade på precis som vanligt. Jag travade och galopperade fram henne och sen red jag direkt LA:P1 två gånger med en skrittpaus imellan, sen travade jag ner henne. Jag övade alltså inga rörelser som behövdes slipas på utan det gör vi idag istället.
När vi kom upp till stallet hade ögat runnit ännu mer vilket dock är positivt då alla bakterier rinner ut. Vi lyste med en ficklampa och det verkar som att hon fått ett litet stick på insidan av ögonlocket av ett halmstrå eller nånting sånt när hon rullat sig i hagen. Hon var dessutom lerig på den sidan av huvudet så det verkar som hon fått in något i ögat när hon rullat sig. Men vi spolade hur som helst ökat med koksalt efter ridpasset och nu är det bara att vänta på att hon ska bli bra igen. Hon kommer antagligen bli bra rätt snart och ögat påverkar ingenting som har med ridningen att göra men det känns ju rätt så jobbig att tävla henne så och det kan vi inte göra men förhoppningsvis hinner hon bli bra tills dess.
Worst case är att missar vi tävlingen på lördag men det spelar ingen roll så länge Kiwi mår bra, men vi ska ha is i magen och förhoppningsvis blir hon bra fort igen. Hennes ögon ser exakt lika dana ut när vi glömt flughuvan på sommaren i 1 dag och ett par dagar efter ser hon normal ut igen så jag tror inte detta är några problem så länge bakterierna får rinna ut och att vi tvättar ögat tills det är bra igen.
//Hedda
 



Godnatt!

Imorgon kommer mer inlägg, statistiken ökade på idag vilket är superkul! Vi ska också ta tag i bloglovinfrågan som vi fick i kommentarer idag.

Ikväll har jag iaf bara pluggat och varit ute med hunden och tränat lite. Imorgon  har jag bara skola och sen inget annat. Blir antagligen av med två prov imorgon så då kan jag lägga fokus på att äntligen bli klar med alla andra 1542 skoluppgifter ;)

Men ska sova nu, men som sagt kommer det mer inlägg imorgon både från mig och från Hedda!
/Carro



Zimba

Igår på ridningen red vi dressyr för Magnus och jag fick tillbaka Zimba igen, haha! 
Innan ridningen borstade jag på honom skitlänge, dels för att han var helt galet lerig men även för att det va skitmysigt haha. Han va jättesnäll och ville alltid lägga nosen i mitt ansikte, jättemysig haha! 

Men på lektionen red vi massa övergångar, halter, bakdelsvändningar, skänkelvikningar och aa typ allt möjligt. Det var en rätt bra övning att träna på halter från trav för mig och Zimba. Han lyssnade jättebra tillslut och stod stilla i halterna(de flesta iaf haha) som han brukar tycka är lite jobbigt ;)

Tycker att det gick väldigt bra faktiskt! Han drog ingenting alls i galoppen och jag kände att jag alltid hade kontroll. Behövde tillslut inte ens tro att han skulle dra utan en vanlig galoppfattning och sen tänka på annat än att hålla honom kvar på marken typ ;)

Han var riktigt riktigt duktig och det va jättekul att rida honom! Det går faktiskt väldigt bra på honom tycker jag och jag gillar honom typ mer och mer för varje lektion känns det lite som. Synd att det "inte går" att tävla honom då han blir jätteöverladdad när det är tävling och jag vet inte om jag skulle klara att hålla i honom inne på banan då tyvärr... Men jättefin är han och han va superduktig verkligen. Haha lite töntvarning på mig men tycker om hästen ;)

/Carro
Zimbiiis



Onsdag

Skolan gick superfort, slutade halv 2 och nu ikväll ska jag plugga massa och sen kanske ut och springa en runda. (Kommer antagligen inte längre vara taggad om 2 h haha)

Imorgon äre inget spec. Ska väl bara vara hemma, fixa bloggen och sånt. Längtar sååå mycket till helgen för den här helgen kommer bli såå kul!!

Veckan går väl lite segt men snart är det fredag igen;)
/Carro



Tävlingar fram till sommaren

Nu är det inte alls många tävlingar kvar fram till sommaren. Ponnycupen är ju slut, 3 kvar grundomgångar i RSC och sen finalen på nationaldagen i juni. Jag har ju tappat efter lite i främst hoppningen känner jag eftersom jag missade en och fick ett nedslag på en annan. Nu behöver man ligga i ordentligt om man vill komma till final vilket jag självklart vill. Nu när jag gått upp till storhäst är det mycket tuffare att gå vidare eftersom motståndet här är mycket hårdare än på ponnyklasserna. Nu får man inte haka efter bara för att cupåret snart är slut. Det är typ nu man måste rida som bäst ;)
 
Jag är i alla fall svinladdad på att tävla nu! Tänker inte ta någon tävling för givet utan nu får man satsa, hela vägen in i det sista! Älskar att tävla då det är så sjukt kul just på Veda också, och samtidigt som det tävlar man lite mot sig själv. Jag har flertal mål jag vill uppnå innan cupåret är slut ;)
 
Bara 4 tävlar kvar nu till sommarlovet. Inte mycket alls men nu gör vi de här fyra sista tävlingarna till något jäkligt bra!
 
30 mars- Ridskolecup Dressyr
4 maj- Ridskolecup Hoppning
25 maj- Ridskolecup Dressyr
6 juni- Final Ridskolecupen
finalen 2013



Svar på frågestunden del 1

Dessa frågor är de som jag fick på min förra blogg i frågestunden som jag aldrig avlsutade. Fler av dessa frågor kommer i en annan del också!
 
Hur ser din tävlingsplanering ut för detta år?
Den är fortfarande lite oklar då andra tävlingar kan dyka upp etc, har dock några speciella tävlingar jag ska på.
 
Rider du Queen mycket nu?
Nej inte ännu men jag ska sätta igång mer och mer nu.
 
Vad är målen med henne? (Queen)
Oj det vet jag inte riktigt än. Hon är ung och man vet inte hur långt hon kommer men vi tror inte att hon kommer ha några problem med något för att komma högre men man vet aldrig vad som händer. Jag skulle vilja komma igång och tävla henne om något år och försöka komma upp i klasserna direkt och hoppa över unghästklasserna så när hon är tillräckligt mogen satsar vi högre och väljer hur högt ;)
 
Vad är målen med Kiwi?
Jag vet fortfarande inte hur länge jag kommer ha Kiwi så jag har inga långsiktiga mål utan våra enda mål är att ha så roligt som möjligt så länge vi kan helt enkelt!
 
Vad är din åsikt om natural horsemanship?
Inget jag gillar, jag ser det som helt onödigt då dagens hästar är framavlade för att ridas och tränas på. Mer tänker jag inte säga men jag tycker inte om det.
 
Vilket är ditt favoritprogram av de du har ridit respektive inte ridit?
Tycker att LA:P1 och LC:2 är riktigt roliga, de passar mig helt enkelt. Av de jag inte ridit låter LA:P2 och MSVB:4 roliga, har dock inte kollat så mycket på storhästprogram på högre nivå.
 
Vad är det högsa du hoppat barbacka?
Haha typ 70 cm tror jag
 
Har du några tips om hur man får sin häst å fatta galopp utan att springa in i den. Min häst vill gärna fatta fel oxå. Galopp övningar?
Oj det vet jag inte riktigt... När jag rider en sån häst brukar jag bara försöka ta tillbaka så fort den börjar springa, fatta från skritt är också en bra övning. Men det varierar mellan olika hästar så det finns nog fler tips än att bara försöka ta tillbaka.
 
Har du Boots utifall de skulle trampa sig, eller för att det är en snygg detalj i dina outfits? Vilket märke på bootsen är de bästa? Vilka passar bäst?
Jag har det dels för att det är snyggt men också för att de kan trampa sig själva och det är så onödigt med balltramp så jag tar det säkra före det osäkra. Kiwi trampar lätt sig själv när hon tjurar ihop eller blir springig.
Jag använder nästan bara catago boots, de har bra kant som inte skaver, sitter bra och är relativt billiga.
 
Gennes.se / nelliberntsson.se - läser ingen av dem
Teknikskydd / Lindor
Tävla / träna
gå upp tidigt / vara uppe sent
Mobilen / datorn
Blogga själv / blogga med annan
Pigg häst / seg häst
Busig unghäst / äldre läromästare
Oxer / Räcke
 
 



Godnatt

Haha glömde bloggen och kollade på Ryttareliten istället... Men skriver om ridningen imorgon istället!
Idag va skolan sämst.. Nationella gick asdåligt... Asarg och ledsen över det men skitsamma.. Imorgon blir det bara plugga hela kvällen inför 3 stora prov torsdag och fredag!

Godnatt!
/carro





Tisdag

Förlåt för lite dålig uppdatering från min sida idag men jag passar på nu istället, lite sent men bättre än inte alls.
Kiwi fick gå ut i skogen idag. Det var ganska blandade känslor från hennes sida. Ibland lite seg och loj, ibland fin och lugn där hon frustade och bara slappnade av, ibland sjukt hetsig där hon hade superspeed men världens kortaste steg, och ibland mer i luften än på marken. 
Jag red mest på vägarna fram och tillbaka och hon verkade tycka det var kul men höll sig ändå i skinnet största delen av ritten så det var bra. Jag kunde trava och galoppera rätt bra mycket ändå med tanke på underlaget!
Imorgon blir det dressyr igen och då ska jag rida igenom LA:P1 för första gången sen i juli/augusti tror jag, blir spännande. Förhoppningvis kan vi vara på utebanan och få lite bra underlag och lite extra power!
Jag och Kiwi förra våren. Haha Bonzai blev lite dissad på bilden ;) 
//Hedda 



Hemma igen

Sry för dålig uppdatering idag men nu är jag hemma från ridningen. Ska bara äta och sen skriver jag mer :)
/Carro



Läsvärda bloggar

Några bloggar jag tycker är bra, roliga och intressanta!
 
1. Tyrashastar.se
 Tyras blogg äger ju. Nästan min favvoblogg tror jag. Skitkul att läsa om hennes hästar. Hon har några hon tävlar och sen köper hon in andra, utbildar och säljer. Hon lägger upp rätt mycket filmer och har som en "serie" med massa träningar och övningar hon gör med hästarna och de är skitroliga att se på, dels för att det alltid händer något kul i dem så jag garvar typ rätt ut, typ en gång när hennes hund red på hennes shettis, hahahha.
 
Aja skitsamma, jättebra blogg!

Ser ni btw vart hon är på bilden? På Veda under Runhoppet! Jag satt vid insläppet då så släppte in henne på banan, men tyvärr pajjade ena tygeln mitt under ritten så hon fick avbryta.
 
 
2. Liinadolk.blogg.se
 Har läst hennes blogg i kanske bara 1 månad men den är faktiskt riktigt bra tycker jag! Hon är bara ett år äldre än mig och Hedda men hon är heelt galet duktig på att rida! Hon tävlar mycket och har just nu en ny skiiiitfin storhäst som jag älskar! Den är skitfin, hon har haft den i två månader och har kommit hur långt som helst på tävling med den. Läsvärda inlägg, inte allt för långa utan man orkar läsa igenom allt, jättefina bilder och bra uppdatering! Superblogg!
 
 
3. Ponnysanning.se
Ponnysanning vet ju alla vilken blogg det är? Har läst den så länge jag kan minnas. Enda från att de var anonyma, skrev "elakt" skvaller som skvallerbloggarna gjorde för något år sedan, när de bloggade på blogspot också! Sjuuukt länge sen iaf! Men tycker deras blogg är intressant, man får oftast reda på grejjer man inte visste om eller saker som hänt. De är snabba på att lägga upp det dessutom vilket är ett + Men tycker den är bra! Ibland lite tråkiga nyheter men det händer ju inte alltid saker att skriva om, det vet ju vi ;)
 
De är mina 3 favoritbloggar, ni borde verkligen gå in på alla och läsa dem! Skitbra bloggar allihop!
/Carro



Vill ha!!

Lite grejjer jag vill ha nu nu nu nu nu
 
Fleece från Spooks
 
Blingstövlar från Hööks
 
 
Lamicell hjälmen från Hööks
 
 
 
Dessa 3 piketröjor från JH Collectionen, gärna i alla färgerna ;)
 
Någon liknande tröja från Kingsland. Den här tror jag dock inte säljs längre men någon mörk med logga och lappar!
 
 
Ett par till ridbyxor från Hööks, de jag har två par av nu. Vill nu ha de marinblåa!
 
 
Bruna stövlar från Hööks
 
Nya Roeckl handskar (ahah mina är snart pajj). Dessa tycker jag är fina!
 
Marinblå ridbyxor från John Whitaker. Tänkte köpa dessa i Globen i höstas men gjorde det aldrig, och jag ångrar det SÅÅÅ MYCKEEET!!!
 
 
 
Pikeur kavaj! Snygg passform och stilren. Min börjar dessutom bli lite kort i ärmarna nu ;)
/Carro



Träningen idag

Idag tränade jag Kiwi för Anna Dufva. Vi valde spontant i sista minuten att rida på utebanan och det blev sån sjuk skillnad från ridhuset där jag red fram.
När jag red inne stod hon emot sjukt mycket och när jag gick på med skänkel eller spöt fick jag en spark tillbaka istället för energi framåt.
Ute var allt mycket bättre. Underlaget var där super idag och bara det gör att hon trivs bättre. Vi övade nästan bara öppnor, slutor och pyttelite förvänd galopp. I slutorna skulle hon böja sig men ändå ha kvar all energi och det var lite svårt haha. Hon var riktigt pigg ändå så det svåra var ibland att ha henne lugnt men ibland blev hon trött och då orkade hon inte böja sig och samtidigt ha kvar bjudningen men vissa stunder gick hon superfint.
I galoppen var hon verkligen toppen och svävade fram. Bad jag henne öka så gjorde hon det superfint och ökade med stora luftiga steg i fram och ökade samtidigt på bra i bak.
Jag är riktigt nöjd över dagens träning och än så länge känns det toppen inför helgens tävling!
//Hedda
Kiwi inför en träning vintern 2012/2013
 
 
 
 
 
 



Måndag

Hade 2 lektioner i skolan idag, lyssnade på typ en "föreläsning" i skolan av en kille som va med under kriget och sen efter lunch har vi varit på Hammarbacken och kört Volleyboll turnering. Vi var ett tjejlag som mötte andra tjejlag från Hammarbacken och vi körde först en grundomgång med typ 8 matcher, sen final för de som gick vidare. Vissa av Hammarbackarna körde så jävla fult med sin attityd och var riktigt jäkla dryga. Haha ni kan ju gissa hur jag reagerade på det... ;)

Men vi kom iaf vidare till final men då pallade vi inte riktigt så vi slarvade och förlorade med typ 5 poäng. Men skitsamma ;)

Nu ska jag bara vara hemma, plugga lite, fixa med bloggen och typ sova... Astrött!

/Carro



Vecka 13

Måndag: Volleyboll match i skolan med klassen mot Hammarbackens 9:or! Annars ingenting ;)
 
Tisdag: Stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Nationella prov i Engelska också.
 
Onsdag: ingenting
 
Torsdag: ingenting
 
Fredag: Hoppspecial på Veda! Hoppas på att få tillbaka Piraten eller någon annan kul ;)

Lördag: Teori med ridlekis. Sen på kvällen hem och fixa inför söndag!

Söndag: Tävling! Ridskolecup i dressyr. Rider LC:1 storhästklassen. Är sjukt taggad och hoppas verkligen att det går bra! Nu äre sista slutspurten för att komma till final ;)
 
/Carro


Sämst bilder men de är Candi ;)



Planering v.13

Måndag: Anna Dufva träning, sista finslipet med tränare inför tävlingen
Tisdag: Jogga i ridhuset/banan ganska länge, dressyr max 10 minuter mitt i och resten blir joggning
Onsdag: Dressyr i ridhuset eller på banan, rida igenom programmet om det går och öva alla rörelserna tills de sitter.
Torsdag: Dressyr i ridhuset eller på banan. Allra sista träningen. Se till att alla rörelser sitter till max och att hon är bra lösgjord, rider kanske igenom programmet om jag får tid till det.
Fredag: Gå ut och gå i ca 30 minuter med henne, fixa alla grejer och börja packa lite smått. Beroende på starttid på lördagen kanske jag badar henne också. På kvällen rider jag på veda.
Lördag: Tävling på Rånäs, LA:P1. Clara är med och groomar så jag har bästa teamet med mig ;) På kvällen får vi massa gäster då vi ska fira mammas födelsedag.
Söndag: Jobbar på veda och eventuellt ridskolecup dressyr om jag skulle råka komma med. Kiwi rids ut av antingen mamma eller Adam.



Update

Förlåt för lite tråkig uppdatering idag, men nu ikväll sitter vi och gör massa massa inlägg som kommer under nästa vecka! Blir toppuppdatering då med bra och roliga inlägg, flera ridpass, jobb och två tävlingar! Läs extra mycket nästa vecka för då jäklar är bloggen igång!
 
/Carro
Över 20 inställda ligger och väntar och det kommer bli bra liveuppdatering dessutom!!



Söndag

Va uppe sent igår, somnade typ vid 2 och vaknade runt 11 idag. 
Inga planer alls idag. Ska väl bara vara hemma och göra nada.. Kanske plugga lite om jag orkar, haha.

Ska nog fixa inlägg inför veckan också! Rätt lugnt då vi ändå har typ 20 inställda, tack vare Hedda.. ;) nä men nu måste jag också komma ikapp lite känner jag! 
Kommer inlägg rullandes nu under veckan! Fortsätt läsa 😘
/Carro



Första meetinget anmält!

Nu har jag anmält mig och Kiwi till årets allra första meeting. 
Det blir på Årsta Runsten 9 - 11 maj och det är Stora Wäsby som håller i tävlingen.
Då jag ska ha nationella prov i skolan på fredagen så blir det ingen tävling den dagen, utan vi åker bara dit och joggar på banan på kvällen och sen tävlar vi lördag och söndag istället. Men det är nog bara skönt för henne att bara få 2 dagar med tävling.
Såhär kommer schemat för den helgen att se ut:
Fredag - Kommer på eftermiddagen och joggar på en av banorna, kollar lite på de andra ryttarna och lär känna tävlingsplatsen lite extra vilket aldrig skadar.
Lördag - Tävling LA:1
Söndag - Tävling LB:1 och LA:P1
Som ni ser blir det 3 olika program så det blir lite att hålla reda på i huvudet men jag tror nog det funkar i alla fall, kan programmen i sömnen i alla fall.
Men jag tror också att denna kombination av klasser är bra för henne. Börja med en medelsvår, sen en lätt och sen en svår. Man vet aldrig men jag skulle nog tro att det är en bra kombo.
Men jag tycker det är riktigt kul med meeting så jag börjar nästan redan tagga haha, inte så jättelång tid ändå.
Bilder från mitt och Kiwis första meeting. Gripens ponnymeeting 2013, det är redan inbokat för i år också, riktigt bra anläggning och härlig stämning där!
Så standard att bara droppa alla sina grejer utanför boxen och inte plocka upp dem förrens man ska åka hem haha, ser kaos ut hela tiden, slår vad om att jag inte kommer hålla det rent 5 minuter på Runsten!



Långa paddar

Nu när Kiwi har mugg rider jag inte med boots på henne, det bara skaver upp muggen och gör mer skada än nytta.
Jag rider därför med långa paddar som går ner en bit över hoven. Skulle hon kliva på sig själv kliver hon på padden vilket minskar skadan precis som bootsen gör. Dessutom skyddar det lite från sand och smuts att komma in i muggen när paddarna sitter för karleden.
Jag vet att många tycker det är rent utsagt skitfult med långa paddar och jag är inget större fan av det heller men det är ändå inte sååå farligt enligt mig. Hästarna mår bättre med hela fötter än trasiga så det är väll bara bra isåfall.
Paddar under lindorna ger dessutom bättre stöd och mina paddar går upp en bit över knät också så det skyddar hennes ben extra mycket från tramp/slag, Kiwi har ibland lite extra lätt att kliva på sig själv haha.
Men jag tycker nästan långa paddarna är bättre än vanliga lindor + boots. Med paddarna får man 3 i ett - extra stöd, högre upp på knät och lägre ner på hoven vilket skyddar massor. Kiwi trivs mycket bättre i långa paddar än boots som skaver i karlederna ;)
//Hedda



Lördag

Helgjobbade 7-16 idag med Emma och det gick faktiskt riktigt bra! Enda saken var väl att en häst rymde ut ur skrittmaskinen men gick fort att fånga in den som tur var. Annars gick allt jättebra!

Ikväll har vi gäster här så kan inte blogga så mycket live men det kommer några inlägg ändå ;)

/Carro



Dagens ridpass

Idag red jag dressyr på Kiwi på utebanan i kanske 40 minuter.
Jag började med att skritta fram henne på vägarna ganska länge på långa tyglar och sen när jag kom till banan kunde jag nästan direkt sätta igång och trava. Hon var riktigt pigg och framåt, superfin verkligen.
Jag red idag mest delar ur P1an och jag övade mycket på halter från trav och galopp, enkla byten, öppnor och slutor. Hon satte allt perfekt, liite springig in i slutorna men de blev ändå fina.
Efter ridpasset fick hon skirtta av ute samma vända igen.
Jag har märkt nu att hon blir superfin och pigg om hon vilar dagen innan ett dressyrpass så det ska vi prova inför nästa tävling. Förhoppningsvis kanske hon bjuder på lite bättre ;)
Åh vad jag är sugen på sommar nu. Sommarlov med hästar, tävlingar och vänner. Meetings inplanerade redan och en vecka i falsterbo också inbokad. Kiwi och jag ska ha det så underbart kul, ni kan inte ens ana hur mycket vi ska försöka hitta på i sommar!



Lunch

Har precis ätit lunch och vi ska gå upp igen om typ 5 minuter. Allt har hittills gått rätt så bra förutom en liten sak som jag kanske kan skriva om senare ;)
 
Det är jättesoligt idag och all snö är borta men det blåser SVINMYCKET!!
/Carro



Min tävlingsplanering so far

Jag har skrivit en tävlingsplanering för hela denna termin men man vet aldrig när en annan bättre tävling eller något annat dyker upp istället så den är än så länge lite oklar.
Men jag har nu anmält mig till ganska många tävlingar faktiskt, är dock reserv till några men jag tror nog jag borde komma med.
29 Mars Rånäs ridklubb - rider en LA:P1
18 April Vällingby ridsällskap - rider LC:2 och LC:1 i samband med allsvenskan
27 April Överby Hästsportförening - Är när jag skriver detta tredje reserv i LB och sjätte i LA så jag borde nog komma med
1 Maj Vallentuna ridklubb - Rider LB och sen antingen LA eller LA:P1, fortfarande lite oklart vilken andra klassen blir
4 Maj Ridklubben Norrtälje ryttare - rider LC:1 i samband med Allsvenskan
Förhoppningsvis dyker det även upp ett par programridningar här imellan och jag har 2 inplanerade men det är inte riktigt säkert om det blir av men jag hoppas ju självklart på det!
Men jag är hur som helst riktigt taggad på tävling nu, vi har höjt vår lägsta nivå betydligt och jag vill ha ett så roligt och framgångsrikt år som mest möjligt!
//Hedda



När känns det rätt att gå över till storhäst?

När jag var 14 år var jag 173 cm lång och bestämde mig då för att börja rida storhäst? Var jag för ung? Kastade jag bort sista tiden på ponnytiden? Nej skulle jag säga.
 
Jag känner lite att när längden tar över när man börjar gå över ca 170 cm, hur många ponnys kan man sitta på utan att benen hamnar under magen på hästen? Då känns de ganska självklart att man måste börja rida storhäst. Det är ingen big deal egentligen. Hästarna är större och såklart starkare, men du själv kommer bli samma, starkare! 
 
När jag red min sista ponnytermin visste jag inte ens om att det skulle vara sista. Jag tyckte då att ponny har bäst forever and ever och att häst va tråkigt, utan att jag ens provat? Och det är väl lite så vissa är nu som inte "vill" gå upp till häst. De är helt spetsade på att ponny är det bästa och vägrar prova på häst.
Precis så var jag med. Jag ville verkligen inte börja rida storhäst, jag skulle rida och tävla ponny livet ut typ. Men jag har under dessa 2 åren jag ridit häst fått rida så sjukt många nya storhästar och jag har utvecklats på ett helt annat sätt inom ridningen på storhäst. Blivit mycket starkare i ridningen och nu är det oftast inga problem att klämma ihop en ponny längre. Sen är ju absolut inte alla ponnys lika "lätta" det menar jag inte, men det är betydligt mycket lättare för mig nu när jag ridit storhäst så länge. Storhäst är en helt annan grej än ponny och SÅ mycket mer att rida. Jag var först skeptiskt till att börja rida storhäst, men när jag en dag på sommarlovet pratade med Malin i telefon och hon sa att jag fick plats i en storhäst grupp tändes lampan direkt lixom! Det skulle bli skitspännande verkligen! Första dagen satt vi i solen ute på stallplan på bänken och malin frågade alla vilka vi ville rida. Ååh minns den dagen, var typ asglad den dagen.
 
I stallet är det ibland vissa ponnyryttare, ganska långa som kanske känner att det vore dags att rida häst nu, som frågar mig vad jag tycker om häst, när jag gick upp osv. Det är enligt mig bara possitivt när man faktiskt inser att man börjar bli lite lång på ponnys.
 
Nu 2 år senare är jag 178 cm lång, rider storhäst på heltid och tävlar även storhäst förutom ponnycupen. Jag ångrar ingenting att jag gick upp till storhäst. Jag rider fortfarande ponny då och då. Aldrig trodde jag att jag 1.78 skulle få rida en liten C-ponny på kvällen. Då är det såklart sjukt kul att rida ponnysarna.
 
Men när man börjar bli lång så är det ändå dags att inse att man är lång på ponny. Man kanske inte kan sitta kvar på ponny tills man är 185 cm och säga "jag väger bara 55 kg". Man själv får dålig balans på en för liten häst. Haha då jag märkte det mest var när jag hoppade upp på Lucy en lektion då hon bråkade lite på ponnysidan. Hon är ju pytteliten och där galopperade jag runt runt och kände att det knappt var någon ponny under mig. Det var skitsvårt att hålla balansen på en sån liten ponny haha..
 
Nej nu börjar vi tappa linan lite, men hur som helst. Jag var 14 när jag gick upp. Jag var 173 cm lång. Jag hade kunnat fortsätta ett år till på ponny, men nej, jag slösade inte bort min ponnytid. Jag började bara rida på större hästar, och jag får vid sidan om det fortfarande rida ponny, och det är ingenting jag ångrar!
 
Men sålänge inte längden tar över tycker jag absolut man ska ta vara på ponnytiden. Den är svinrolig och en dag tar den faktiskt slut på riktigt!
Hittade väldigt snabbt en häst jag gillar supersupermycket, fina Candi!!



Sova

Ska gå och lägga mig nu eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba. Jobbar mellan 7-16 så kommer inte kunna liveuppdatera under den tiden men Hedda gör säkert något inlägg. Jag jobbar iaf med Emma som är relativt ny. Blir nog bra! Är lite mindre att göra på lördagar dessutom eftersom det är stallvärdinnor som gör lite, typ sopar ett stall och sen så äre inte lika många hästar som ska ut så man sparar lite tid på det.
 
Men ska iaf sova nu så jag orkar imorgon, så natti!
/Carro
JÄTTEgammal ganska tråkig bild, men här hade Plopp precis kommit! Då fattar man vad länge sen det är ;)



Fredag

Slutade skolan halv 2 idag. Hade 4 lektioner idag varav 3 av dem såg vi på film så har typ inte gjort någonting idag...

Ikväll ska jag inte göra något speciellt. Ska nog ta lite chips och fixa bloggen lite med inlägg osv ;) hahahah..

Imorgon helgjobbar jag dessutom på Veda 7-16 med Emma. Hon är rätt ny och jag har inte jobbat med henne än så de här är första gången. Men det går nog bra! Lättare dessutom att jobba lördagar jämnfört med söndagar som jag brukar jobba på ;)

Aja, ska snart åka hem till pappa så ska packa klart och sen åka! Hörs ikväll!

/Carro
Nu är det btw vår igen ;) (HAHAHA alltså va... snöstorm igår och idag blommor och sol)



Ändrade planer

Fick rycka in och vara barnvakt ikväll så det blev ingen ridning för min del. Istället får mamma rida ut på Kiwi en stund och sen så rider jag imorgon istället. 
Ikväll kommer även Clara hem till oss så det ska bli superkul! Kanske inte så mycket att skriva om, men men ni får bättre uppdatering under helgen och nästa vecka!
Statistiken är dessutom riktigt bra nu så det är superkul! Vi slår besöksrekord var och varannan dag nu om man tar den statistiken som varit sen jag började blogga här så det är riktigt kul, fortsätt läsa och kommentera så ska vi försöka hålla motivationen uppe!

/Hedda



Nya åldrar för ponny?

Hoppar in i diskussionen om nya åldrar på ponnyryttare. Jag är helt klart emot det.
Jag har inte planerat att ha kvar Kiwi tills den dagen jag inte får tävla henne mer, jag tänker faktiskt gå mot strömmen och sluta rida henne när jag är för stor på henne eller när vi inte kan komma länge och att det då är bättre att lämna över henne till nästa ryttare.
Jag mår nästan dålig när jag ser tjejer på 18 år, 1.80 långa och inte skitsmala sitta och rida igenom program på sina C-ponnyer, det funkar liksom inte. Självklart vill man ju ha kvar sin älskade ponny så länge man kan och jag hade aldrig tackat nej till att ha kvar Kiwi tills hon dog 35 år gammal men varken tid eller pengar räcker till för det. Men OM jag hade de möjligheterna skulle jag sluta rida henne när jag var för stor och låta min lillebror eller någon annan mindre ryttare tävla och träna henne de sista åren och sen därefter börja ta föl på henne, det är MIN dröm. Men det finns för många tjejer där ute som drömmer om att få tävla sina ponnyer tills de är för gamla och sen tävla ponnyn som storhäst. Jag tycker folk verkligen borde ta och tänka på längden och vikten före åldern, min tid med Kiwi börjar rinna ut och jag har inte ens fyllt 16 än - 3 hela tävlingsår kvar men jag kan redan nu säga att jag inte kommer tävla ut de åren.
Men hur som helst tycker jag inte om de här nya reglerna (om de går igenom), jag tycker redan vissa 18 åringar är alldeles för stora, tänk när 20åringarna sitter där på sina små ponnyer, då har det gått för långt enligt mig... I andra länder tävlar ponnybarnen fram tills de är 16 medan i sverige ska vi nu få rida tills vi är 20? Förstår liksom inte riktigt...



Vilken skönhet

Är inte mitt skruttroll en riktig skönhet? Hon ska alltid visa sin vackra sida när kameran är framme, vadå diva?



Dagens ridpass

Idag red jag ett lätt dressyrpass på Kiwi i ridhuset.
Började med en lång och lugn framridning så att hon skulle komma igång riktigt ordentligt innan jag satte igång på riktigt. Hon vilade igår och var därför lite stel men det kändes knappt då jag travade så pass länge innan passet.
Jag gjorde inga avancerade rörelser utan det blev bara lite öka minska och lite öppnor. Hon var riktigt fräsh och dessutom galet pigg. Galoppen var underbar och där gjorde vi också bara tempoväxlingar, lite enkla byten också.
Idag var verkligen en dag där jag bara kände för att rida föralltid men jag fick avsluta rätt fort och satsa på längre nedjoggning då hon tagit det lugnt ett par dagar nu. Men jag önskar verkligen att jag hade kunnat fortsätta, gångarterna var riktigt fina, luftiga steg i traven och ökade riktigt bra. Galoppen var stor och i uppförsbacke, hon rann inte iväg i älggalopp utan det var en stor och rund galopp och jag behövde knappt göra nånting alls, såå kul verkligen, bästa ponnyn!
Men imorgon tror jag att vi kör lite dressyr igen, är snön borta på vägarna skrittar jag ut ca 15 minuter före och efter passet. Jag ska inte nöta på allt för hårt med henne nu så jag kanske bara rider ut om det är bra på vägarna, kanske longerar också, får se lite! Det blir antingen lugnt imorgon eller lördag, får se lite, beror på vädret haha.
Bild från en dressyrträning i februari 2013!
//Hedda



Lite off idag

Inte varit någon toppuppdatering idag direkt... Jag har inte gjort något hästigt direkt och Hedda vet jag inte riktigt vart hon tagit vägen, men skitsamma. Nu äre helg och då blir det lättare att uppdatera! ;)

/Carro



Hemma

Idag var typ världens lättaste dag. Först nationella i svenska fram till 10:40. Då skulle vi ha rast i 1,5 timme så jag och tora gick hem till mig, åt chokladbollar, sov en stund och sen gick vi tillbaka till skolan och hade sista lektionen där vi kollade på film...

Efter skolan åkte jag till Täby C och handla lite grejjer. Hemma nu och ska snart äta. Sen ska jag göra lite skoluppgifter och sen fixa bloggen!

/Carro



10 sanningar om mig

* Jag är mörkrädd (haha)

* Jag är beroende av läppsyl, lippbutter osv..

* Jag är nästan aldrig sjuk

* Jag glömmer nästan alltid hoppbanan när man tävlar men kommer på den igen i sista sekund

* Jag gör illa mig hela tiden

* Jag har jätteproblem med fot, höft och rygg men orkar aldrig ta tag i det...

* Jag har två trådar aka "innetandställning" som sitter på insidan av  under och över tänderna. De ska sitta där i 9 år till...

* Jag drömmer mardrömmar om att min telefon får sprickor...

* Jag har ett sjukt läskigt bra minne när de gäller hästar, resultat osv. Lovar, fråga alla du ser haha

* Jag är extremt stark

/Carro



GRATTIS CLARAAAAA

 Idag fyller världens bästa Clara 12 år! Vet inte riktigt vad jag ska skriva men vi har haft så extremt roligt tillsammans och roligare ska vi absolut ha! Typ alla våra galna uteritter, när vi suttit inne och spelat minecraft när det är 30 grader och sol ute, när vi åkt på pirran ner till ridhuset eller för att hämta saker, när vi suttit i bilen i 6 timmar och sjungit på samma låt om igen, osv osv, vi har haft såååå kul!
Grattis världens bästa Claro, tänker inte sjunga för dig men låtarna jag skulle sjungit hade hur som helst varit Claroboy och Getsången ;) kraaaaaammmmmm
 
 
Men jag hoppas du får en riktigt riktigt underbar dag med massa tårta och presenter, du är ju nästan lika stor som jag nu, haha lol skoja bara du kommer alltid vara mini. Jaja vi snackar nog senare idag, älskar dig skitunge, hörs snart ;* Puss å kraaam skumbanaan



Usekmöte

Idag hade vi usekmöte på Veda vid halv 5. Planerade alla våra aktiviteter, gjorde planscher och planerade lite annat ;)

Har verkligen varit skitkallt idag! Snöat så himla mycket och jag går runt med tjocktröja och sockor INOMHUS... Uuuusch..

Imorgon är det Nationella Prov i svenska igen, uppsatsen... Hoppas på ett svinbra tema nu.. Efter skolan tror jag att jag åker till Täby centrum. Måste köpa en sak och sen kanske jag handlar lite annat också när man ändå är där ;)

Annars hänt nada idag.. Glöm inte fortsätta fråga på Heddas frågestund!

/Carro
6 månader sen världens finaste hund blev världens finaste ängel idag❤️



Onsdag

Är hemma från skolan nu som var rätt kort och snabb. Om någon timma ska jag ta bussen till Veda och ha Usekmöte. Ska sätta oss och planera årets aktiviteter och lite annat!

/Carro
Från kvällen innan julshowen 2013



Lamicell Swarovski

Jag vet inte HUR många gånger jag varit inne på hööks och provat den här hjälmen. Jag tycker om den skitmycket, den är snygg, jättelätt, har typ luftkonditionering där inne haha nä men den är lätt och enkel. Min JW hjälm är jättebra men man blir så jääkla svettig i den och den sitter så hårt och är tung. Det vore superskönt att ha en lite lättare hjälm att ha på lektion och även tävling. Sen villl jag ju tävla i JW hjälmen också men den här hjälmen skulle jag utan tvekan kunna tävla i.

Den kostar 1499:- på Hööks har jag för mig vilket inte är jättemycket, men vet iiinte riktigt om det är värt att köpa ännu en hjälm...? Men har provat den inne i butiken flera gånger och den sitter jättebra!
Får se om det blir någon gång jag köper den. Blir ju då för egna pengar men kan ju alltid önska mig en?? ;)
 
/Carro
 
 



Frågestund

Nu tänkte jag ha en frågestund bara med frågor till mig. I framtiden kommer vi nog ha lite gemensamma frågestunder men då jag precis flyttat in hit så passar jag på att ha en egen. Har också lite frågor från min frågestund som jag aldrig avslutade på min gamla blogg så jag passar på att svara på de frågorna här nu också! Jag avslutar frågestunden när jag känner att jag har tillräckligt med frågor!
// Hedda



Ridningen

Red dressyr idag på Maestro som jag inte ridit på nästan 2 år. Haha det gick verkligen asdåligt. Han var skitspänd i nacken hela tiden, jag kunde aldrig sitta ner på honom så kunde knappt påverka något med sitsen eller skänklar då man bara flög som en vante på honom.

Galoppen va katastrof. Hans galopp är helt galet oskön att sitta i, och när man inte ens kunde sitta ner i sadeln så var det kaos bara det. Brutalt dålig galopp idag.

Gjorde bra öppnor, slutor och skänkelvikningar men skulle inte säga att något annat gick särskillt bra... Men det är skitsamma. Vi är inget team.. ;)

/Carro



Kiwis lägesrapport

Idag gick vi ner med Kiwi till ridhuset och började med att longera henne kanske i 10 minuter. Hon var superfräsh och ingen hälta syntes nån stans. Hoppade därefter upp och red, helt ren där också, tog lite galopp och sen gick vi upp till stallet.
Inga tecken på hälta nånstans idag så det var superskönt. Hon får ett par dagar nu att hämta igen lite och sen kör vi på igen som vanligt till helgen. 
Våran teori är att det är muggen som spökar och om det är det så förblir hon nog frisk ett tag framöver så länge inget annat händer och att vi behandlar muggen. Men man får ha lite is i magen och inte ha allt för stora förhoppningar och därför kommer vi fortsätta ligga lågt en liten stund framöver.



Stallet

Precis ridit världens skitpass, haha... Ska hem om typ 10 min och sen hemma skriver jag mer. Men nej, bra pass var det inte, men kan inget annat än att skratta åt det...

/Carro
SAKNAR CANDIMAN JUUU



Mina hästar

Kiwi Querida:
Kiwi är mitt D-ponny sto född 2001 e. Uranus RC 60 - Öxenholms Bobby.
Jag har haft Kiwi sen november 2012 och under denna tid har vi tränat och tävlat dressyr och startat allt mellan LC och FEI inledande. Kiwi är en stjärna inom dressyren men kan ibland tappa bjudningen vilket är vårat allra största fokus på tävling. 
Kiwi tycker jättemycket om att hoppa också men jag hoppar henne endast lite lätt då min lillebror tränar henne på LC/LB nivå i hoppning.
The Dancing Queen: 
Queen som hon kallas är vårat storhäst sto född 2009 e. Quaterback - De Niro.
Hon är en ren dressyrhäst och är just nu under utbildning och därför rider jag henne inte så mycket för tillfället men planen är att börja tävla henne om ett par år. Queen är just nu på LA nivå och planen är att utbilda henne så långt vi kan! Queen köpte vi i november 2013 och därför är hon rätt ny för oss.
Ni kommer få läsa mycket om Queen även om jag inte rider henne särkilt mycket ännu! 



Queen 17/3




Viktiga punkter för en bra blogg enligt mig

* Design
Första intrycket av en blogg är självklart designen. Den sitter ju högst upp och det är det första man ser och tittar på. Om designen är rörig, dålig kvalité eller allmänt "dålig" (förlåt haha) så sänks ibland intrycket av bloggen och man orkar inte riktigt läsa då, så är det iaf för mig.. Det är viktigt att bilderna har hyffsad kvalité, inte för många bilder så det blir rörigt, en stilren men snygg text och gärna lite extra, men aldrig aldrig föör mycket småpynt lixom. Jag gillar när det är stilrent, snygga bilder, en fin text och gärna någon fin färg.
 
*Uppdatering
Sen är ju självklart uppdatering jätteviktig. En blogg som uppdateras med 1 inlägg varannan dag och som tar bloggpauser typ varje vecka för att man tappar motivationen, är inge roligt alls. Ena sekunden har personen världens bloggsug och det ramlar in inlägg hela tiden, sen poff nej nu har jag dålig motivation och så kommer inte ett inlägg på 4-5 dagar, sen ba NU ska jag satsa jättemycket med asbra inlägg. Asså man orkar tillslut inte klicka in på bloggen längre när det är ena dagen bäst uppdatering och sen ingen alls. Viktigt med flera inlägg per dag, välskrivna och några "live". Inlägg som "Godnatt" och sen en bild på en blomma är HELT onödiga, då kan man hellre göra inget inlägg alls faktiskt haha.
 
*Bilder och Videos
Blogginlägg utan bilder är bland det tråkigaste som finns. Gör ALDRIG ett inlägg utan en bild. Det ser så extremt tråkigt ut med bara massa text. Det räcker med att lägga in en helt vanlig bild, den kan vara jättejättegammal, men direkt lyfts inlägget upp. De bilder man lägger upp dock är ju extra bra om de är fotade med en bra kamera och gärna lite redigerade, främst typ med ljuset. Dock tycker jag att det är okej med lite suddiga mobilbilder ibland, annars ser det lite FÖR rent ut om man säger så. Videos är också en viktig del tycker jag. Det är skitkul att se videos! Alla tycker om när man lägger upp video från dagens tävling eller något, absolut! 
 
*Bra ordspråk
Ett inlägg fullproppat med ":) :3 <3 :D ;) ;D <33 ^^" osv blir jääättejätterörigt. En smiley här och där någon gång ibland funkar man inte 1293123 st i ett enda inlägg. Självklart får man ha det om man vill men enligt mig tycker jag det blir lite rörigt och ibland lite "flummigt" av det hela.
 
*Läsbar text
Nu kanske ni inte förstår vad jag menar men med läsbar text menar jag själva textstilen i inläggen. Det här är kanske inte något alla vet hur man ändrar men det ändrar man i Design- Stilmall- sen ett stycke som heter Posted by txt tror jag eller ngt.. Men det är viktigt att texten inte är så jobbig att läsa, sitter för tätt, är för stor eller för liten, bra färg på texten och aa. Det kanske bara är jag som tycker det blir jobbigt att läsa om texten är speciell. Jag gillar verdana som texten jag har heter. Den är jättesimpel och lättläst!
Absolut inget illa menat till någon annan blogg, det här är endast lite punkter jag tycker är viktiga för en bra blogg!
 
/Carro



Dagens planer

Först är det skola mellan 8.10-15.45. Direkt hem, vara hemma en stund och sen åka till Veda.
Ska först på styrelsemöte med stora styrelsen. Efter det rider jag 19:30. Vi rider antagligen dressyr och det blir bra! Är taggad på typ vem som helst. Vore bra om jag fick någon jag kan tävla eftersom det snart är tävling och jag bara rider de jag inte har tänkt ta just nu... Haha men det blir bra vilket som.

/Carro
Sämst bild men skitsamma ;)



Lite tråkig idag...

Måste säga att de kanske varit lite tråkiga inlägg idag... Men de kommer roligare under veckan! Idag har det ju hänt typ nada. Hedda har ridit sin/sina häst/hästar så hon lär ju skriva om det men jag har lixom varit hemma och gjort nada.. Lagom mycket att skriva om...

Men nu ska jag fixa lite småsaker innan jag går och lägger mig! Men sry för tråkig uppdatering men det blir bättre!
/Carro



Gamla huset

Helt sjukt att det redan gått 7 månader sen jag flyttade! Saknar faktiskt mitt gamla hus. Trivdes sjukt bra i det men gillar såklart mitt nya också..

Här är ett urplock av bilderna på huset. Erkänn ganska snyggt ändå ;) dock måste jag erkänna att alla grejjer, som kuddar osv inte är vårt utan designern och bilderna är mäklarbilderna...

/Carro




Hemma

Nationella idag gick helt okej, men gjorde VÄÄÄRLDENS största miss på typ lättaste frågan.. Skitsurt..
Idag ska jag typ inte göra någonting.. Kanske plugga lite men annars inget speciellt.

Imorgon är det ridning igen och styrelsemöte. Tror nog jag får Zimba igen, annars går vem som helst typ bra. Gärna Tip Top eller ngn jag vill tävla på ;)

/Carro



Vecka 12

Måndag: Nationella prov i svenska, hunden fyller 6 månader!
Tisdag: Styrelsemöte med stora styrelsen och sen ridning på kvällen
Onsdag: ev. usekmöte
Torsdag: ev. usekmöte
Fredag: Nada
Lördag: Helgjobb m. Emma
Söndag: Ingenting typ
 
//Carro



Snömys

Usch hade verkligen inte hoppats på mer snö nu. Det blir bara kallt, slaskigt och lerigt i hagarna... Jag ville kunna ta av de stora tjocka yllefiltarna och fodrade täcken men nu åker de tydligen på istället. Tydligen skulle det bli varmt igen imorgon så vi får hoppas på en nu vår under denna vecka i alla fall ;)

Men Kiwi ska tränas dressyr idag, 30 minuter för Anna Dufva vilket jag ser fram emot och hoppas hon är lika pigg som hon var i lördags. Jag ska försöka få till en så bra framridning som möjligt och att hon är perfekt tills jag ska börja rida, som om det vore tävling. Det är bara 2 veckor kvar till nästa tävling så det blir till att lägga på ett kol om vi ska få till en bra ritt.
Men jag hoppas verkligen all snö är borta innan tävlingen, minns jag rätt är det framridning ute och det hade suttit fint med barmark och +10° tills dess!
//Hedda 
Ååhhh finaste hästarna våren 2013, bästa Kiwi och Bonzai ♥️



Pray for 9:orna

Idag ber vi för alla 9:or som skriver nationella proven. Haha de som redan gjort dem tycker säkert att de är jättelätta men jag är typ illamående, så nervös... Dock är det "bara" svenska så det går nog bra. Men nu jävlar får man prestera!

LYCKA TILL ALLA 9:OR!!!

(Ingen har väl missat att det var sommar i förrgår, vår igår och idag är det vinter x1000) 

//Carro



Veckans planer

Här är min veckoplanering för mig och Kiwi. Veckan blir lite oplanerad men ändå lite planerad. Haha lite luddigt men ni fattar nog säkert. Mina planeringar kommer inte vara helt exakta där jag skriver "idag ska jag öva öppnor och inget annat", när jag börjar rida kan jag bestämma. Känns hon seg övar jag bjudningen etc. Jag övar det som behöver övas på under det passet helt enkelt. Jag kan inte komma till ett ridpass helt förberedd minsta detalj då hästens dagsform avgör en stor del av passet. Blir jobbigt om jag tänkt öva slutor eller förvänd galopp och sen går hon inte fram alls, blir liksom inget jobb gjort då om ni förstår vad jag menar.
Men hur som helst kommer planeringen vara lite basic - uteritt, dressyr, hoppning, jogga etc!
 
Måndag: Dressyrträning för Anna Dufva, öva massa LA:P1 rörelser och säkert lite delar ur programmet
 
Tisdag: Kiwi får ett längre joggingpass på banan eller i ridhuset
 
Onsdag: Antingen så hopptränar Adam eller så rider jag ut eller hittar på något annat kul, lite oplanerat än så länge. Jag kaaaanske ska rida Queen här också, får se lite med ridhuset etc men det hade varit kul om vi fick till ett ridpass, det var ju ett tag sen jag red henne.
 
Torsdag: Blir det hoppträning får hon jogga och om jag rider ut eller något sånt dagen innan blir det dressyr
 
Fredag: Jag ska försöka satsa på uteritt men vet ännu inte riktigt med vädret osv
 
Lördag och söndag: Helgen blir lite oplanerad också. Jag ska inte jobba någon av dagarna och är därför helt ledig. Kiwi ska gå dressyr en dag och förhoppningsvis ut i skogen eller ut på fältet, beror helt på vädret.
 
//Hedda
 
 



Söndag

Jobbade ju på Veda mellan 7-16 på Veda idag med Hedda. Det var skiiiitkallt men ändå soligt. Blåste lixom kallt så man frös typ ihjäl ibland.. sen sopar man ett stall så kan man nästan gå i bikini ;)
Nej men det gick rätt bra idag, hände inte så mycket men vi hamnade liiite efter på eftermiddagen när vi behövde göra lite annat också men vi var ändå klara typ 16:30. Eftersom det blåste så mycket idag och var rätt kallt så var hästarna lite tokiga och hoppiga vilket var lite jobbigt men det gick bra ;)
 
Är hemma nu och ligger i sängen med datan och tänkte fixa lite inlägg inför veckan! Kommer typ ett inställt varje dag, MINST! Plus liveuppdatering också såklart hahah.
//Carro
Vill ha sommar och rida på utebanan!!!



Hej!

Jag och Carro har länge tänkt att vi ska ha en blogg tillsammans men vi har aldrig riktigt tagit tag i det hela men nu när bägges motivation var riktigt dålig bestämde vi oss för att jag fick flytta in på ponnyboken. Jag har länge bott på gatan och bloggat från en stulen iphone men nu öppnade Carro dörrarna och gav mig bröd, tack och lov för det! (skämt åsido för er som inte fattade det ;) )
Jag bloggade förut på min egna blogg Heddzor.blogg.se så det ska nu bli kul att få blogga tillsammans med någon.
För ni som inte vet heter jag Hedda Aspheim och rider på Vallentuna ridskola precis som Carro. Dock rider jag inte där lika ofta länge då jag har 2 egna hästar, Kiwi och Queen - mer om mina hästar kommer i ett eget inlägg senare. Ni kan även läsa mer om mig i menyn!
Ni kommer hur som helst få följa min vardag tillsammans med mina hästar i medgång och i motgång, ni kommer även få läsa om mina ridpass och tävlingar på ridskolan och på mina hästar!
 
Hoppas ni kommer tycka det blir lika kul som jag tycker att jag börjar blogga här!
 



Lunch

Nu har vi lunch men men ska gå upp igenom om en kvart. Har gått helt okej, blåser ganska mycket så hästarna är lite hoppiga eller vad man ska säga men annars har det gått bra.
Den jobbigaste delen är avklarad så nu blir det lite lugnare på eftermiddagen. 
Hörs mer senare!

//Carro



Helgjobb

Idag helgjobbar jag och Hedda från 7-16. HOPPAS verkligen att det går bra den här gången och inte lika kaos som förra... Men vi ska dra på ordentligt och köra på som vi brukar!
Det är programridning på Veda också så det kommer lite folk till Veda så småningom.
 
Blir alltså inte så jättebra liveuppdatering imorgon eftersom det är fullt upp hela tiden men det kommer något inställt under dagen! 



Kiwi hoppning 15/3 (Carro & Hedda)




Dagen

Imorse när vi vaknade typ halv 8 så var det snöstorm ute- alltå bestämde vi typ direkt att vi aboslut inte skulle rida utomhus som vi hade tänkt hahah.. Vi åkte till Torsholma vid 8, gjorde iordning hästarna och gick till ridhuset. Medans Hedda värmde upp Kiwi så byggde jag upp en oxer, ett räcke, en cavalettiserie med upphöjda bommar och sen fyra travbommar. 
Hedda red först och jag gjorde lite hoppövningar typ, sen bytte vi så jag hoppade lite och sen avslutade jag henne i galopp och trav längs fyrkanten så att hon bara fick sträcka ut sig och varva ner.
Vi hoppade oxern på ca 80 cm och det hoppade hon bra, hoppade av lite tidigt men det gör hon alltid typ ;) Men hon var riktigt pigg med både mig och Hedda och hoppade fint!
 
Efter Torsholma åkte vi hem svinfort, lagade mat jättesnabbt, åt lunch på typ 10 min och åkte sen till Veda på helgjobbarmöte. Sen hade jag teori med ridlekis och efter det åkte vi snabbt till Täby Ryttarcenter.
 
Kollade på dressyrclinic där Malin skulle rida Santino i typ 1 h kollade vi, sen åkte vi hem hahah..
 
Ikväll ska vi typ fixa bloggen, chilla och sova ganska tidigt eftersom vi ska helgjobba imorgon. 7-16 jobbar vi, går nog ganska bra men man vet aldrig ju, ahahha..
 
Här är lite bilder från idag! sry för suddiga bilder dock...
 

//Carro
 
 
 
Lite filmer från hoppningen kommer nog snart!



Ridningen i fredags

Då jag vill komma in här så fort som möjligt på bloggen kör vi nu direkt.
Igår red jag på veda och fick rida en ny häst för mig, Ebbe - femårig fuxvalack som är rätt ny på ridskolan.
Jag var har hela denna termin fått rida Pepsi så det var lite oväntat faktiskt.
Han hade större och luftigare steg i både traven och galoppen än vad jag är van vid med då jag just nu bara ridit Pepsi och Kiwi på senaste tiden.
Vi gjorde mycket skänkelvikningar vilket funkade bra, lite svårt i ena varvet men det funkade ändå. 
Han var väldigt stark och lite hängig i handen men det släppte av att man flyttande undan lite men man orkar inte direkt rida skänkelvikningar hela tiden. Han var dock lättare i handen i galoppen så det var skönt. 
Jag är ändå nöjd över ridpasset och man får ändå tänka på att det var första gången, han är en riktigt mysig häst som jag gillar skarpt och jag hoppas verkligen att jag får fortsätta på honom!
Mamma filmade lite men det är sjukt dålig kvalié så ni får ni får en bild från snapchat, inte så bra kvalité där heller men jaja bättre än ridbilderna kan jag säga haha ;)
//Hedda
 



2 blir till 1...

Nu släpps den feta bomben här på bloggen...
Både jag och Hedda har riktigt länge haft väldigt dålig inspiration till våra bloggar och vi har inte riktigt haft orken att blogga alls. Vi har flera gånger föreslagit idén om att skaffa en blogg tillsammans men det har mer vart på skoj men nu gör vi det ändå, Hedda flyttar in på ponnyboken.
Då jag vet att flera av er kommer tycka det är lite dålig då man kanske vill läsa om just en person men det struntar vi i just nu. Vi bägge vet att uppdateringen här kommer bli tusen gånger bättre då vi är två och ni kommer få läsa mer om privathästlivet då Hedda har egna hästar. Vi bägge tävlar och ni kommer få en mix av ridskola och privathäst vilket vi tror kommer bli en bra blandning.
Men vi hoppas verkligen att ni kommer forsätta läsa och uppdateringen kommer självklart igång så fort som möjligt, mer info om Hedda och hennes hästar kommer snart!



Glöm inte följa mig!

Instagram: @caaarrooo
 
Videofyme: Ponnyboken
 
Youtube: Ponnyboken



Dagens planer

*Jag och Hedda är hurtiga som vanligt och går upp tidigt. Åker till Torsholma kvart i 8 och rider typ 9. Ska rida dressyr på utebanan och ta lite fina bilder, sen kanske vi rider ut på fältet en stund.
 
*Efter Torsholma åker vi till Veda, helgjobbarmöte kl 12
 
*Sen har jag teori med ridlekis fram till halv 4.
 
*Då hämtar Hedda och hennes mamma upp mig och så åker vi till Täby Ryttarcenter där det är clinic och Malin ska rida på Santino! Kollar där en stund och sen åker vi hem till Hedda igen!



Hoppspecialen idag

Idag på hoppspecialen fick jag Piraten igen vilket var superkul! Han är nyss igångsatt så han är lite "rostig" eller vad man ska säga men han blev faktiskt riktigt fin! Dock började jag känna efter att det gjorde ont i ryggen och eftersom Piraten är så skumpig i galoppen och det gjorde ont i ryggen då fick jag byta häst. Efter att vi värmt upp i trav och galopp så bytte jag till Tip Top istället som är lite mjukare att sitta på.
 
Det gick helt okej ändå tycker jag. Han hoppade jättefint och det flöt på helt okej i banan och linjerna men det sjuuuukt svåra på honom är att han blir så jävla stark rent ut sagt i hoppning. Han typ låser fast sig, öronen framåt, ögonen på hindret och bara "Nu kör vi" typ. Han drar ingenting men han blir lite oreglerbar. Han typ drar sig innåt och man KAN verkligen inte få ut honom i hörnen då hahah. Då när man ska försöka med det byter han till korsgalopp i bak och byter sen inte tillbaka utan man måste bryta av och det är också ganska omöjligt när han fått syn på hindret. De som hoppat honom förstår vad jag menar men annars är det lite svårt att förstå.
 
Men han lyssnade jättebra på halter och galoppfattningarna, hoppade fint och jag är ändå nöjd trots att han blev stark! Dock gjorde det rätt ont i ryggen att hoppa ändå fast jag klarar mig nog...
Tip Top
 
Piraten



Imorgon...

Imorgon händer en grej här på bloggen. Antingen, kan de resa bloggen ännu högre, eller så kan den ta ner den flera trappsteg. Sjukt svårt att veta. Det är både positivt och negativt, men jag HOPPAS verkligen att det här ska gå...



Önskeinlägg- Priser

 Fick ju en kommentar om att ni ville se alla mina rosetter, medaljer osv... Dock kan jag inte säga att det är något att skryta över eftersom jag inte har särskilt många ;) Men aja här är allt och text vart jag fått dem, vilken häst osv... 
Rosetter:
Gulblåa (Ska skaffa fler, snart ;))
fr.vänster:
1. Vinst RSC finalen hopp ponny 2013, Twist.
2. Vinst Debutant dressyr ponny 2009, Yrsa.
 
Blåa
fr.vänster:
1. Silver Ponnycup Jane 2012(det fanns inga medaljer då)
2. 2:a RSC dressyr häst 2013, Candi, 72,41%, LC:2
3. 2:a RSC final dressyr ponny 2012, Plopp, 65,00%, LB:0
4. 2:a RSC hoppning ponny 2012, Twist
5. 2:a RSC dressyr ponny 2013, Ludde, 63,103%, LB:1
6. Stilpris Ponnycup hoppning Skånsta 2012, Amy
7. 2:a RSC dressyr ponny 2010, Anastasia, 60,37%, LC:1
 
Gula
fr.vänster:
1. 3:a RSC final dressyr ponny 2011, Colleen, 62,414%, LB:1
2. 3:a RSC dressyr ponny 2012, Jane, 66,897%, LB:1
3. 3:a RSC final dressyr ponny 2013, Ludde, 65,??%, LB:0
4. 3:a RSC dressyr ponny 2010, Chicko, 63,7%, LC:1
5. 3:a RSC hoppning ponny 2011, Chicko
6. 3:a Käpphästhoppning 2009(hahahah)
 
Röda & Gröna
fr.vänster:
1. 4:a RSC hoppning ponny 2011, Moa
2. 4:a Debutant hoppning ponny 2009, Anastasia
3. 5:a Rykttävling2008 (hahaha)
4. Ridläger Paloma 2008 (hahah)
 
Clearroundrosetter
fr.vänster:
1. Ridläger Brownie 2010
2. Ridläger Kenta 2009
3. Ridläger Chicko 2008
4. Debutant hoppning 2007, Oscar (FÖRSTA TÄVLINGEN!!!)
5. 1:a Käpphästhoppning 2010 på ridlägret, haha
 
Övriga rosetter
fr. vänster:
1. Hundutställning
2. Hundutställning
3. Kattutställning
 
Medaljer
 
RSC medaljer
fr.vänster:
1. Guld RSC finalen hopp ponny 2013, Twist.
2. Silver RSC finalen dressyr ponny 2012, Plopp
3. Brons RSC finalen dressyr ponny 2013, Ludde
4. Brons RSC finalen dressyr ponny 2011, Colleen
 
Ponnycupmedaljer (Saknas en guldmedalj på bilden)
fr.vänster:
1. Guld Ponnycup dressyr Pandora 2013, 70,35%, LC:2
2. Guld Ponnycup dressyr Dingo 2014, 68,39%, LC:2
3. Guld Ponnycup dressyr Pandora 2014, 70%, LC:2
4. Silver Ponnycup hoppning Moa 2011
5. Silver Ponnycup hoppning Jane 2012
6. Silver Ponnycup hoppning Chicko 2011
7. (EJ på bild) Guld Ponnycup dressyr Pandora 2014, 70%, LC:2
 
Finalmedaljer Ponnycupen
fr.vänster:
1. Guld Ponnycup finalen hoppning 2013, Lucky Strike
2. Guld Ponnycup finalen dressyr 2013, Tatchino
 
Pokaler
fr.vänster:
1. Vinst RSC finalen hopp ponny 2013, Twist.
2. Vinst RSC finalen hopp ponny 2013, Twist.
 
Det är alla priser osv jag har just nu!



Svar på kommentar

Emma: Kan du inte skriva om alla dina medaljer och rosetter, mär du har fått dom och med vem? Skulle vara jättekul! :D
Kan absolut göra ett sånt inlägg. Dock har jag inte så övermycket rosetter och sånt eftersom jag inte är privatryttare och tävlar 2 klasser varje tävling typ varje månad. Haha ni fattar.. Det är lixom ca 17-18 starter om ÅRET jag gör vilket ändå är rätt lite. Sen varierar det lite men det är så när man tävlar på enbart ridskolan och ponnycupen.
 
Men ja, jag kan fixa ett inlägg med bilder och text osv! :) Kommer om 2 h!



Helgen

Fredag:
Går först skola fram till kvart i 2. Sen hem en stund och på kvällen åka till Veda och äntligen rida hoppspecial igen. Var gaalet länge sen jag red hoppspecial känns det som, iaf en månad eftersom jag var i Thailand och missade två lektioner.
Piraten tror jag dock är halt eller något för han går i separat hage nu och skrittmaskinen så får nog inte honom imorgon tyvärr.. Men vill nog ha typ vem som helst, ska bara bli kul att hoppa igen! Får hoppas att ryggen håller för jag SKA hoppa ;)
 
Lördag:
Är på Veda kl 12 och är först på helgjobbarmöte. Bestämma nya jobbdatum men jag antar att jag och Hedda tar tillsammans igen. ;) Sen kvart i 1 har jag teori med ridlekis fram till halv 4. Då moppen hem, byta om, packa och sen åka till Hedda och sova där. Vi ska nog till Kiwi då på eftermiddagen. Sen hem och RESTEN får ni veta dååå ;)
 
Söndag:
Upp tidigt och helgjobba med Hedda. Den här gången måste det iaf gå bättre än förra gången. Beror på hur "välgjort" det är dagen innan, den var det som pajjade för oss förra gången... Aja inge mer med det. Efter jobbet åker jag hem till Hedda igen, är nog där en stund och sen tar jag moppen hem igen.



Torsdag

Som ni kanske märkt ramlar det in lite nya grejjer inom bloggdesign just nu på bloggen. Har småbörjat att lägga in grejjer men på lördag blir det helt klart om det går som jag tänkt haha.. Men har mest finlirat lite här i kodmallarna, sånt som bara jag ser typ...
 
Idag var jag iaf hemma från skolan och vilade ryggen en dag till. Känner knappt någonting nu vilket är SÅ skönt, men jag väntar bara tills jag rör mig lite större och då kommer det säkert komma Pang Bom på igen...
 
Imorgon är det tillbaka till skolan igen. Tror inte det är så mycket och hoppas att jag inte har något prov (haha).. Men sen blir det hoppspecial på kvällen och det ska bli svinkul!!
 
Men vi hörs mer imorgon! Natti!



Design på G!

Håller på och fixa massa med en helt ny design som kommer upp på lördag! Den här gången blir det jäkligt noga! Dock gamla bilder i headern som vanligt, men så fort jag har nya bilder så blir det ännu bättre! Men kika in här extra mycket på lördag!
 
(hehe nu får vi hoppas att inte datorn kraschar eller något)
saknar thailaaand



Hööks

Här är det jag köpte på Hööks igår! Inte jättemycket men lite grejjer iaf!
Vitt schabrak- Gold Medal- strl Full- 249:-
mitt andra har krympt lite i tvätten så det är lite för litet så spontanköpte ett nytt hahah..
 
Svarta sillikonsnoddar- 500 st- 15:-
 
Nya vita ridbyxor! Samma modells om mina svarta- CRW- Helskodda - 699:-
 
Tävlingsskärp med bling- 249:-
 
Vitt schabrak (Till Lisa, köpte åt henne så betalar hon mig sen;))
 
Visst är det btw jäkligt mycket snyggare med lite bättre bilder?! Fotade med systemkameran, redigerade lite och det blev ett helt nytt intryck på bara inlägget när det är bättre bilder!



Ridningen i tisdags

I tisdags så åkte jag till Veda, trots all ryggbesvär. Var först stallvärdinna med Lisa som gick jättebra, och sen på kvällen var det hoppning. 
Jag fick hoppa Zimba den här gången vilket var jättekul eftersom jag typ börjat gilla honom asmycket nu när jag ridit honom en del(sry jennie hahah). 

Tyvärr gjorde det så extremt ont i ryggen att rida. Det bara smällde i ryggen hela tiden när jag travade så jag skrittade jättemycket och tänkte faktiskt hoppa av och sluta lektionen efter typ 15 min. Men jag satt kvar istället, fick 2 alvedoner direkt på hästryggen haha, sen bara bita ihop och köra.

Zimba var jättefin. Han blir alltid lite övertaggad i hoppning så innan och efter hindret kan han dra iväg och då kan det va lite svårt att hålla emot men jag lyckades hålla honom tillbaka ändå. Han var stark men det gäller väl att bara orka egentligen. Men det var inte så mycket hoppning då det var rätt låga hinder och vi tränade mest på vägar och kontroll.

Men det var kul att rida honom och det gick bra, dock gjorde det sjukt ont.
Skulle egentligen ridit igen igår i en hoppspecial men kände att det inte skulle gå med ryggen så jag strök den.
Wendela som rider på bilderna!



Hemma igen

Är hemma från skolan idag igen och bara vilar ryggen. Har hunden hemma också så ska ta hand om honom med.

Var på Hööks igår och handlade lite som jag ska visa sen, och på kvällen åkte jag till pappa och fixade med min nya iPhone som kommit!
Fick en iPhone 5s i födelsedagspresent då min 4s gick sönder.. Så vi beställde en guldfärgad och nu sitter jag med den i handen!

Men ska fota allt jag köpte och sen får ni se ;) inte jättemycket men en del inför tävling haha..



Ridskolecup igen!

Snart är det Ridskolecup igen och den här gången dressyr!
30 mars
 
Jag rider ju LC och behöver bara få en till placering som inte är på Candi så går jag upp till LB. Det här är faktiskt bara min andra storhäst tävling i dressyr men jag är riktigt taggad ändå! Har några tankar på vilka jag ska ta, men ryker mitt första val så blir det en skojjtävling typ, hahah.
 
Men ska bli kul att tävla individuellt igen. Har bara ridit lag sen typ november så det var ett tag sen ändå!



Svar på kommentar

Klara: Vad heter dina ridstövlar och var har du köpt dom? Funkar dom bra? Tacksam för svar!:)
 
Mina ridstövlar heter Arezzo Horsehead och det är de vanliga Hööks stövlarna som typ alla har ;) Jag har köpt dem på Hööks och jaa, jag skulle säga att de funkar bra.
Vissa hittar den perfekta storleken till sig och då sitter dessa skitbra, men jag har ju rätt långa ben och de är aningen för korta faktiskt, men det finns ingen högre modell än den jag redan har tyvärr. Men de är rätt slittåliga, dock blir dem rätt mjuka och sjunker ihop rätt mycket vilket inte är jättejättebra.
 
De är ändå rätt billiga (1599:-) så man kan ju köpa nya när man vill. Men jag är rätt besviken eller vad man ska säga för min egen del att de sjönk ihop så mycket. Men hade de varit bättre på höjden och bättre vidd på dem skulle jag inte se något fel på dem! :)



Sorry

Igår red jag på kvällen vilket var sjukt dumt av mig att göra.
Har hänt något i min rygg som gör att jag knappt kan stå upp längre. Det känns som elstötar och skott som skjuts i ryggen när man rör sig. Jag kan sitta helt prickstilla och inte känna något, och så helt plötsligt kommer "stötarna" igen. Gjorde svinont att rida igår och jag borde egentligen hoppat av efter 15 min och gått upp till stallet.
 
Idag när jag vaknade hade jag jätteont. Stannar hemma idag från skolan och ligger bara i sängen med upphöjt ben för att ryggen ska bli bättre. Har mått jätteilla och annat som inte är så fräscht kanske att skriva här haha...
 
Men har ätit pyttelite, tagit massa tabletter och fått någon kräm över ryggen så att det förhoppningsvis blir bättre.
Just nu är det lite bättre, antagligen bara för stunden. Har haft såhär i 2 veckor nu.
 
I eftermiddag ska jag och mamma åka till Hööks. Måste byta mina vita ridbyxor jag fick och köpa ett par andra då dessa inte satt så bra på mig. Sen ska jag nog köpa lite annat också. Får se vad jag hittar.
 
Men förlåt för dålig uppdatering, jätteledsen verkligen men ska nu faktiskt ta tag i bloggen och fixa några inlägg.
Och glöm inte det jag sa, om att det nog händer en stor grej här inom kort ;)



Måndag

Skolan gick fort och sen hemma har jag inte gjort nååågonting typ. Har småbörjat lite på nya designen. NI kommer bli förvånade över vad som väntar ;) men den här kommer ta lååång tid att fixa klart. Men räknar med att vara klar till helgen.

Om bloggen under veckan skulle bli lösenordsskyddad så vet ni att de är för att designen läggs in, men det tas bort inom en timma!

Aja, struntsamma..
Imorgon är det ridning igen och hoppas verkligen att jag får rida någon av dem jag vill och kan tävla på eftersom det snart är RSC igen... Är först stallvärdinna med Lisa, och sen ridning på kvällen men tror vi ska hoppa.
Tävlatävlatävla!!!



Mina hästar

Kiwi Querida:
Kiwi är mitt D-ponny sto född 2001 e. Uranus RC 60 - Öxenholms Bobby.
Jag har haft Kiwi sen november 2012 och under denna tid har vi tränat och tävlat dressyr och startat allt mellan LC till FEI inledande. Kiwi är en stjärna inom dressyren men kan ibland tappa bjudningen vilket är vårat allra största fokus på tävling. 
Kiwi älskar också att hoppa men då jag helst rider dressyr så hoppas hon just nu av min lillebror.
Det ni kommer få läsa mest om från min sida är helt klart men utveckling och träning med Kiwi!
The Dancing Queen: 
Queen som hon kallas är vårat andra sto född 2009 e. Quaterback - De Niro.
Hon är en ren dressyrhäst och är just nu under utbildning och därför rider jag henne inte så mycket för tillfället men planen är att snart sätta igång och börja träna henne för att sedan börja tävla henne om ett par år. Queen köpte vi i november 2013 och därför är hon rätt ny för oss.
Ni kommer få läsa mycket om Queen även om jag inte rider henne särkilt mycket ännu!



Vecka 11

Måndag: Ingenting
Tisdag: Stallvärdinna och ridning
Onsdag: Ingenting typ
Torsdag: Kanske Usekmöte på kvällen
Fredag: Hoppspecial
Lördag: Teori
Söndag: Helgjobba med Hedda



Söndag

Helgjobbade med Hedda idag på Veda och det var så jävla slitigt. Är skitarg men ska inte skriva varför här ;) men vi jobbade 1,5 h övertid, och då jobbade vi ändå skitfort. Nä fyfan, verkligen sämst jobbdag.

Är hemma nu, duschat, ätit middag, och har ätit chips och godis, lever livet och ska typ sova snart. 

JAG VET att bloggen är helt totalsämst just nu. Men inom kort kanske det händer en grej som kan lyfta bloggen till månen! Hm vadå?? ;) Inget säkert än men tror det blir så! Så sluta inte läsa, det är bara en svacka just nu och jag hoppas att ni har förståelse för det.



Sorry

Orkade inte bloggen igår, men hade ändå inget att skriva om. Ikväll ska vi fira mig lite i efterskott med tårta, presenter och sånt man gör på födelsedagar? ;) 

Sen blir kvällen framför TV:n och kolla finalen av Melodifestivalen. Ska jag vara ärlig har jag sett ett jäkla program och de va första.. Hahah, men finalen ser man alltid! Har massa godis, chips, cola osv, men det jobbar vi bort imorgon när jag och Hedda ska helgjobba på Veda. Va sjukt länge sen vi jobbade tsm, känns det som, men var typ en månad. Men vi är asgrymma tsm, har roligt medans vi jobbar och aa vad ska man säga, vi är grymma ;)



OJ

Hahaha kom på att den där 20/30 days grejjen stannat lite hahah, hade helt glömt bort den! Men ska fixa klart dem inläggen snart!



Hemma från skolan

Va hemma från skolan idag. Men gick upp halv 8 ändå, åt fett god frukost och sen under dagen har jag tagit hand om hunden som fick stanna hemma med mig.
Har bara legat typ.. Pluggat pyttepytte lite så att det knappt räknas och typ kollat PH igen hahahah...

Ikväll ska jag råplugga inför ett Historiaprov imorgon, tagga på den! I helgen händer inte jättemycket. Helgjobbar på söndag med Hedda men annars är det inget, typ plugga hahah.



Vad man nu ska ha för rubrik

Känner att jag blivit så sjukt seg, tråkig typ och gör ingenting på dagarna längre. Går i skolan lixom men de dagarna jag inte rider eller jobbar ligger jag bara i sängen och kollar instagram 1022627 gånger. Har typ massa jag egentligen borde göra och ta tag i, men jag har verkligen ingen som helst ork.

Skolan
Nu har jag varit borta 1 vecka från skolan. Missat två stora prov och ligger lite efter så måste lägga fokus där, jobba ikapp, plugga till proven, lämna in uppgifter. Snart är det nationella också och jag blir så jävla stressad bara av att tänka på det, Måste hinna läsa igenom typ allt i böckerna och repetera vad man lärt sig för annars kan jag stämpla ett stort F i pannan på mig..

Bloggen
Bloggen är verkligen sjukt dålig just nu. Har ingen aning om vad jag ska blogga om, har inga tidsinställda just nu plus att har knappt tid för att ha blogg. Men jag SKA ta tag i den, när vet jag inte. Men ska få lite bättre inlägg och ny design såfort jag kan. Men det här med att sitta och göra designer till andra, den får jag nog lägga ner. Hinner verkligen inte, tyvärr.

Usek
Måste jättesnart få ihop ett möte och fortsätta planera massa saker. Ska inte skriva ngt om det här men det är även där mycket som ska göras. Jag börjar typ stressa upp mig för julshowen, NU, i MARS. Fattar ni hur galet det är?


Blir skitstressad när jag ser vad det är jag måste ta tag i, och när det bara är som en enda stor hög av papper väljer jag att lägga undan dem istället för att ta tag i det, vilket kanske inte är så bra...



Twist

Igår på ridningen red vi dressyr för Magnus och jag fick rida Twist för första gången på typ 2-3 månader. Var skitglad precis innan men nu efter känns det typ helt hopplöst.

Jag har nog aldrig någonsin under dessa snart 2 år jag ridit henne MYCKET, kännt en sån här dålig känsla. Inte ens första gången jag red henne gick det så dåligt som igår, och första gången jag red henne vågade jag knappt sitta upp igen.

Först när vi skrittade så kortade jag upp tyglarna bara lite. Skulle börja skritta henne lite låg och rund, och då ställer hon sig och sparkar, bara flyger iväg åt vänster och jag vettefan vad hon höll på med, men hon ville absolut inte gå framåt. När vi travade var det helt kaos. Orkar inte berätta så mycket men hon var skitstark i munnen om man kan säga så, och bara flög åt vänster, lyssnade inte alls för ytterhjälperna och det gick inte ens att rida rakt fram. Hon ville inte gå framåt en sekund på hela passet, då menar jag inte att hon var seg utan hon blev typ sur, stannade och sparkade när man bara skulle börja trava. Hon höll på så precis hela passet.
Allt jag lixom lärt mig på den här ponnyn, ridit henne så extremt mycket och hon var den ponnyn jag kunde nästan utantill, det är HELT bortblåst. Jag menar det verkligen. Just nu så känner jag typ att jag inte riktigt orkar. Är inte arg på hästen eller ngt, utan känner mig mest typ ledsen och besviken över att hon och jag typ inte klickar någonting längre. Efter passet kände jag seriöst mig nästan för att bara gråta, och jag har typ ALDRIG börjat gråta över att ett vanligt ridpass gått dåligt, så ni fattar att det var galet dåligt igår..

Från att ha kämpat en vecka på dressyrläger och kunnat rida ett nästan felfritt LA program, haft ett jämnt och bra flyt på hoppbanan och vinner en hel hoppfinal, fått tävla henne i Ponnycupen både hopp och dressyr och alltid varit nöjd efter ritten. För känslan har varit att "man klarade det ändå på HENNE." För Twist är verkligen svår och en speciell häst. Me hon är ändå den hästen som JAG var helt kär i och kunde rida. Nu är vi tillbaka på botten igen.. Rider henne inte jättemycket nu för tiden, men vill lixom ändå kunna klara henne, för det gjorde jag ju förr.
Gamla bilder



Godnatt.

Så sjukt sur, arg och ledsen över dagens ridpass. Aldrig varit så jobbigt och kaos som idag.
Börjar om på ruta 1, IGEN.

Skriver mer imorgon, ska sova nu



Sorry...

Glömde blogga igår hahahah...
Men hände nada igår ändå. Idag är det skola fram till kvart i 4 typ, går direkt ner till bussen då, åker till Veda och är stallvärdinna ist för Lisa. På kvällen äre ridning igen! Första lektionen för mig på typ 2 veckor! Ska bli kul men tror tyvärr inte jag får tillbaka Tip Top då någon annan har honom nu..😖

Aja, vi hörs mer senare!



Ponnycup Pandora, 2/3

Ponnycup dressyr hemma mot överby 2/3-2014. Lagvinst och guld!




Ponnycupen 2/3

Idag var det ponnycupmatch i dressyr, hemma mot Överby. Vårat lag var(startordning):
Caroline Davidsson - Pandora
Hanna Jansson - Jane
Johanna Lundström - Dumle
Sofia Thurén - Plopp

Vi var i stallet typ 8 och hjälpte till att släppa ut hästarna, sen knoppade vi och fixade hästarna, fixade håret osv och halv 10 började vi rida fram.

Pandora var hundra gånger bättre idag än igår! Hon är iofs alltid bättre på tävling men det kändes verkligen bättre idag. Jag red alla delarna i programet i båda varven och blandade med skrittpauser. Kände mig klar rätt fort och eftersom jag startade först så startade vi lite tidigare, typ 5-10 min tidigare.

Inne på banan var hon fin, liiiite seg men det känns bara, syns inte om hon är seg tur nog ;) fick inga större missar förutom den jäkla halten när hon inte ville igång, haha kolla videon sen så fattar ni varför.. Fick typ göra ponnyskänklar och hon kom igång lite segt. Annars tycker jag att hon gick bra!

Det gick rätt bra för resten av laget också och det gjorde det för Överby också som är så sjukt duktiga på att rida!
Men det slutade med att Vallentuna vann med typ 12-13 poäng tror jag det var, så det var väldigt väldigt jämnt! 
Jag red på 70% blankt den här gången också och fick också guldmedaljen den här gången med vilket var kul!

Var en jättekul match och jättetrevligt fika, Överby är verkligen jättetrevliga att prata med och det var skitkul att ha dem hos oss idag!

Nu återstår att se om det blir semifinal. Det här var sista grundmatchen, nu kommer det dock gå på poängen eftersom vi hamnade lika med överby och lidingö nu, så vi får se om vi går vidare eller ej!

här är lite bilder från idag, filmen kommer i ett annat inlägg om typ 10 min ;)



Ponnycup

Hemma efter ponnycup idag mot Överby, gick bra :) Skriver ett större inlägg lite senare med bilder, film och resultat!



I stallet

Har ridit nu, gick helt okej men Pandora är nog bättre imorgon nu när jag ridit henne dagen innan. Vi har fixat utrustning och sånt till imorgon. Fodrat och sitter nu i sadelkammaren med Hanna och chillar haha. Ska vänta tills hästarna ätit upp och sen bara fixa Pandora lite, Jane redan klar ;)

Vi möter iaf Överby imorgon som är sista matchen. Start 10:00! Laget är:
Jag - Pandora
Hanna - Jane
Sofia - Plopp
Jojjo - Dumle

Kan också säga att jag spontanshoppade lite idag i shoppen på Veda. Hade inget att göra hahha. Köpte en skitsnygg plastrong, nya sporremmar med bling på, knoppsnoddar, en ryktsten(haha pandora är typ gul just nu) och ett superfint bling tävlingspannband som kostade typ 100 kr bara ;)
Bara en liten minisneakpeak på plastrongen ;)



Godmorgon!

Var helt galet skönt att sova i sin egna säng inatt ska jag bara säga!!!
Vaknade dock 6 och kunde inte sova, då var kroppen 12:00 eftersom thailand är 6 timmar före. Men åt frukost typ 9 och ska åka till Veda om någon minut.. Astidigt men kan inte få skjuts senare för resten av familjen ska bila ner till Ljusdal idag(typ 7-8 h bort) och hämta lillvovven som varit hos sin uppfödare!

Men idag har jag iaf teori, sen bygger laget staket, fixar hästarna, tränar lite på kvällen, sen pyssla med hästarna och förbereda inför söndag!

Kommer ett inlägg mer om tävlingen lite senare! ;)
NU JÄVLAR KÖR VI