Påt igen då

Jag har ju gjort liknande förut men vi kör en gång till. Det är alltså frågor som jag kommer svara på varje dag i 20 dagar. Får väll se om det blir exakt varje dag men alla 20 inlägg ska upp, första kommer imorgon!
Och neeej, jag har inte stulit detta av någon annan utan har helt enkelt klippt ihop olika och gjort om det till mitt! :)
//Hedda
 
1. Min första häst
2. Fem ord beskriver min häst
3. Det här har jag med mig på tävling
4. Mitt värsta ridpass någonsin
5. Mina mål inom ridningen 2015
6. Mina bra och dåliga sidor
7. En perfekt dag i stallet
8. Min utrustning
9. Hästbloggar jag läser
10. Min och hästens vardagsoutfit
11. Mina tränare
12. Bilder från en dressyrträning
13. Jag måste träna på
14. Meriter
15. Det här äter mina hästar
16. Mina tidsplan till tävling
17. Mina drömmar och mål med ridningen
18.  Bilder på mig från tävlingar
19. Mitt stall, Vilka hästar finns, hur det ser ut osv
20. Mitt tävlingsteam



Inte klar än

Det blev en lååång morgon i stallet och än är vi inte klara, vi ska tillbaka och spola lite ben och sen ska jag rida lektion på veda.
Vi började imorse med att slå upp dressyrstaketet så att vi kunde rida lite program och självklart också lite miljöträning. Bailey är inte alls tittig på bortaplan men så fort något är nytt hemma blir han superspänd och tittig. 
Hovslagaren kom också imorse och skodde Bailey och en annan ponny i stallet så det blev en del fix med att ta in och ut hästar fram och tillbaka.
Bailey's gamla ägare var idag och hälsade på vilket var supertrevligt, jag fick rida i deras sadel som är Bailey's gamla och det var en enorm skillnad verkligen. Han kunde röra sig mer och jag satt bättre i den. Jag kom verkligen ner i sadeln och kunde driva på ett helt annat sätt både med benen och sitsen. 
Men träningen då... Jag red då för Evelina vilket nu var ett tag sen så det var jättekul att få göra det igen, speciellt nu när jag inte rider för Anna denna måndag.
Men jag red riktigt dåligt idag faktiskt. Sitsen och drivningen var mycket bättre än vanligt på grund av sadeln men händerna var ju katastof. Jag märkte att han gick bättre när jag hade ytterarmen böjd och still men ändå lättade jag automatiskt på den och låste innerhanden som jag istället skulle ha lättat på. Evelina var som tur var på mig hela tiden men jag måste väll helt enkelt banka in det i huvudet så att det sitter. Jag måste lägga om hela ridningen och precis så som jag nu red Bailey måste jag också rida Queen.
Men vi backade idag bandet lite. Vi jobbade mycket övergångar och med att jag ska lätta rejält på inner och bara rida med yttertygel och benen. 
Vi red även igenom LA:1 vilket gick helt okej, traven var väll egentligen rätt okej men galoppen var svår, det är bara hem och öva helt enkelt. Jag rider ju honom hela nästa vecka när Adam är bortrest så då ska jag få grepp om galoppen. 
Trodde det var lätt med en het häst, icke sa nicke ;) Man måste lära sig rida med benen istället för handen, speciellt på Bailey, att bara bromsa går verkligen inte alls utan man måste bromsa endast med sitsen, känns ganska omöjligt när man bara säger det såhär men det går haha
 
Adam fotade över 1000 bilder under träningen idag så ni kan nog förvänta er en massa bilder under nästa vecka, tävlingsbilderna ska självklart också upp ;)
//Hedda



Semifinal!

Som sagt så är vi nu vidare till semifinal i Ponnycupen dressyr vilket är sjukt roligt! Säsongen 2012-2013 gick vi ju vidare i både hoppning och dressyr och som de flesta vet vann vi som första klubb någonsin finalerna i både hoppning och dressyr. Nu är vi på banan igen! ;)
 
Jag rider ju i dressyrlaget och i år går semifinalen mot Tungelsta Ridklubb. Vi ska mötas i en hemmamatch och en bortamatch och det lag med mest poäng efter båda tävlingarna går vidare till finalen! De två lag som sedan inte går vidare(det finns 4 grupper, segrarna i två av grupperna går till final) gör upp om 3:e platsen och det är det laget som arrangerar finalen.
 
Ska bli så himla kul och vi är sjukt taggade! Hoppas verkligen att det går hela vägen i år, hur underbart vore inte det?
//Carro
GRYMMA grymma lag, ponnys, lagledare, hejjarklack, VALLENTUNA ♥



Tävlingsplanering

Här är en liten översikt över vårens tävlingar, både för Queen och Bailey. Inget är helt spikat än och klasser osv är inte helt bestämt ännu men som det ser ut nu ska vi försöka följa detta, mycket resande blir det!

MARS

22 Mars - Bailey  och Adam Gustavsberg hoppning LC ANMÄLD

APRIL 

3 April - Bailey och Hedda Vällingby dressyr LB:1 ANMÄLD

5 April - Queen och Evelina Vällingby dressyr LB:2 eller LA:3 ANMÄLD

6 April - Bailey och Adam Sundby hoppning

12 April - Queen och Evelina/Mamma Vallentuna dressyr

19 April - Bailey och Adam Täby hoppning

24 April - Queen och Evelina/Mamma Sigtuna dressyr (Kvällstävling)

MAJ 

3 Maj - Bailey och Adam Upplans Bro hoppning Allsvenskan

9 Maj - Queen och Evelina/Mamma Söderby dressyr

10 Maj - Bailey och Hedda Skånsta dressyr

16 Maj - Bailey och Adam Roo Gård, hoppning allsvenskan

24 Maj - Bailey och Adam Botkyrka hoppning allsvenskan final

29 Maj - Queen och Evelina/Mamma Sigtuna dressyr (kvällstävling)

31 Maj - Bailey och Hedda Roslagens Rid och körklubb, dressyr (regional?)

 JUNI

6 Juni - Bailey och Adam Järfälla hoppning

eventuellt (6 Juni - Queen och Evelina/Mamma Sollentuna dressyr)

12 Juni - Bailey och Hedda Sigtuna dressyr (kvällstävling)

14 Juni - Queen och Evelina/Mamma Högvreten dressyr

26 juni - Gripenmeetinget 3 dagar Bailey och Hedda (ev även Adam)

//Hedda




Gårdagen

Igår vaknade jag med feber och mådde inte alls bra, blev lite bättre under dagen så på kvällen skulle jag självklart åka till Veda och rida ;)

Var ju inte speciellt smart. Jag red iaf Cyklamen och han va rätt fin men jag orkade verkligen inte rida. Stannade hela tiden och hostade och hade skitont i halsen. Gick knappt att röra mig. Red honom i en låg form iprincip hela lektionen men han va lydig iaf. Vi red lite skänkelvikningar och förvänd galopp och de va han duktig på.
Inte så mycket att säga men jag orkade som sagt inte rida helt ut.

Har feber idag igen men ska till tandläkaren kvart över 12 så kan inte va hemma och vila hela dagen haha.

//Carro



Sportlov

Nu är det dag 2 på sportlovet, jag har väll egentligen inte gjort någonting alls men det är faktiskt väldigt skönt ändå. Detta blir väll enda lovet jag får fram till sommaren, hela påsken består av tävlingar, skojar inte ens haha, brutalt vad mycket tävlingar det blir nu när Queen också ska tävla.
Men men, igår fick Bailey vila, hälsade på honom efter insläppet och gav lite mat + spolade ben. 
Idag, imorgon och på torsdag rider Adam. Idag blir det uteritt, imorgon dressyr och på torsdag hoppträning. Jag rider hela helgen + hela nästa vecka då Adam och pappa är i alperna. 
På fredag är planen att plocka fram dressyrstaket och träna. Vi har ca 5 veckor till nästa tävling och innan dess ska galoppen sitta. Jag har som ett litet mål att kunna rida igenom en LA:P1 hemma innan nästa tävling. Jag ska inte starta P1 ännu och det är en lång bit kvar innan vi kan göra det men det känns som ett bra mål. Kunna göra en inridning i galopp, kunna göra ordentliga enkla byten utan travsteg eller taktinslag, kunna göra förvänd galopp på serpentin, sätta alla skolor osv osv. Galoppen är det vi trasslar med som mest och galopprogrammet i LA:P1 är inte enkelt så det hade varit kul att kunna ha sån krontroll på galoppen att vi kan rida igenom de delarna hemma. Funkar galoppen i P1 borde det ju kanske funka i LB också ;) 
 
Blev lite luddigt inlägg nu, ville väll mest kika in och säga hej. Nu ska jag göra något av mitt liv och dra ut och springa en stund innan det blir mörkt, sen är det nog tillbaka framför datorn och rensa + redigera bilder ifrån helgens tävling, även en del hagbilder som jag tog efteråt.
Det tar ett bra tag för mig att rensa allt, fastnar vid varje bild och bara dreglar över Bailey. Alltså jag är dökär i honom. Världens finaste Tosse, gosh han är så läcker! 
//Hedda



Måndag

Blev hemma hela dagen, vaknade med hög feber och jätteförkyld så jag jobbade inte i stallet. Hade jag gjort det hade jag varit död nu kan jag säga ;)

Imorgon fyller jag år så då ska jag och mamma(om jag är frisk) åka till täby centrum vid lunch och shoppa lite, sen på kvällen ska jag rida på Veda, förhoppningsvis på Cyklamen :)

Vi hörs mer imorgon!
//Carro



Tävlingen igår

Okej många av er nog redan kollat equipe och skrattat åt procenten så jag kan redan nu säga att det var sjukt orättvist bedömt.
I LB så gjorde jag väldigt många fel, jag började med att ha honom alldeles för kort i formen vilket gjorde honom spänd och han knäppte av i nacken imellanåt. Jag vet verkligen inte vad det var men jag låste handen i något kontsigt läge vilket jag aldrig gjort förut på Bailey. Men jag red hur som helst som jag gjorde när jag skulle tävla som 12åring, jag red för att vinna och allt bara sket sig haha. Nej men som sagt hade jag honom för kort vilket ledde till många missar så som att han sköt in baken osv. Vi fick 57% vilket vi verkligen inte var värda, blev ganska rejält nerdömd, domaren kan omöjligt ha gillat Bailey's typ.
 
I LA gjorde vi som domaren tyckte vi borde gjort, vi la ner honom i formen så att hon fick upp ryggen rejält mer än innan. Travprogrammet var SÅÅÅ bra, gjorde en liten vägmiss men annars var allt helt perfekt. Ändå fick jag 5or och 6or genom hela vilket jag verkligen inte förstår. Travökningarna var jättefina men ändå fick vi kommentarer om att han kunde länga mer, garvar bara åt den kommentaren då det är så sjukt fel haha. Klart han KAN länga mer men det var fasen mycket han längde nu också, vi snackar liksom en lokal LA...
I galoppen råkade han dock länga tungan över bettet så han slog ifrån sig då och då. Att han slår upp huvudet en gång i en annars perfekt volt förjtänade tydligen en 4a vilket kändes sådär. 
Men men fick pinsamma 54% vilket jag absolut inte förtjänade. Jag är SÅÅÅ nöjd över travprogrammet och där blev jag brutalt nerdömd, i galoppen förjänade jag ju nerdrag för missarna men verkligen inte så mycket...
 
Jag brukar inte annars skylla så mycket på domaren men fasen nu blev jag verkligen nerdömd. Red för henne på Kiwi en gång där det gick rakt åt skogen. Det blev galopp igenom hela travprogrammet och hon fattade fel galopp. Hon skyggade och gick med huvudet i vädret för att gnägga högt åt en kompis på framridningen. Jag fick 62% och blev 4a, vinnaren låg på 64%. Hon gav mig bra poäng för att hon gillade Kiwis typ. Bailey var inget som föll henne i smaken. 
Som ni kanske förstår kommer jag garanterat undvika den domaren i framtiden :) 
Jag är nöjd med LA:1ans travdel, den var amazing så jag är inte sur eller ledsen för gårdagen. Har bara mer erfarenhet i bagaget och om domaren inte gillade oss skiter jag verkigen i men det är synd att få så låga poäng när man förtjänar mer ;)
 
Dessa är en del bilder ifrån LA:1ans framridning. Jag ska rensa och redigera innan resten kommer upp. Bilderna från LB råkade vi fota i RAW så de måste redigeras allihop innan någon kan komma upp här, såå det kommer alltså ta ett litet tag ;)
//Hedda
Tosse är världens finaste, han var så trött efter dagen haha, snacka om att han aldrig slutar kämpa, spelar ingen roll om man ridit 2 klasser och öronen är pissvåta, han ger liksom inte upp förrens man ber honom, han är den bästa. 



Mitt sportlov

Måndag: Stallvärdinna ist för Hanna på kvällen, annars ingenting!
Tisdag: Fyller 17 år så jag och mammas ska vara iväg under dagen och handla och äta lunch osv ute. På kvällen blir det middag, sen ridning på Veda ;) Och efter det hem och äta tårta!
Onsdag: Tandläkaren vid lunch, annars inget
Torsdag: Inget speciellt, kommer säkert bli något ändå!
Fredag: På kvällen dressyrspecial på Veda
Lördag: 
Ingenting här heller
Söndag: Helgjobbar i stallet 7-16 med Hedda.
 
Nu när man äntligen har lov så ska jag hitta på en hel del men även plugga. Har prov direkt efter lovet så lite varje dag måste jag plugga. Sen de dagar jag inte gör något på kanske blir fyllda så jag tror inte jag någon dag kommer sitta hemma helt stilla och sova! ;)
//Carro



Bilder Carro & Cyklamen 22/2

Här kommer massa ridbilder som Linnea har fotat! Tack snälla Linnea för fina bilder!
//Carro



Ridskolecup Dressyr 22/2

Idag var det dressyrtävling på Veda och jag red min första LA på storhäst och jag red på Cyklamen! Startade först 13:10 och var där 8:45 så hade lång tid på mig innan start. Skrev protokoll i debutant och hann tom äta lunch ;) Anna red också Cyklamen i samma klass så vi hjälptes åt att fixa honom och så. Jag red först i LA och Anna sist.
 
På framridningen kändes han mjuk och fin redan från första början vilket var kul! Han brukar få lite mer energi och bli mer "på" när det är tävling än på vanlig lektion och han kändes väldigt bra faktiskt. Jag red fram i ca 40 minuter så jag hann rida igenom alla delar ur programet. Tränade 10-meters volterna i trav och galopp, travökningar, ökad skritt, skänkelvikningar, halt och rygga, uppridningar osv. 
Det enda jag egentligen hade problem med på framridningen var i galoppfattningarna. I nästan varje fattning så bockade han eller hoppade upp i luften. Red massa fattningar för att han skulle sluta och tillslut taggade han ner lite. ;) Det är kul att han har energin men just hoppa upp i luften ska han ju inte göra inne på banan.
 
Väl inne på banan betedde han sig först som om han aldrig hade sett en domare förut ;) Superläskigt, men tillslut gick han förbi och jag fick sen startsignal. Hela travprogramet kändes ganska bra, skritten var också bra med energi. Jag kände när jag kortade tyglarna och skulle förbereda galoppfattningen från skritt hur han bara laddade på, och sagt och gjort så flög han i luften i fattningen ;) Sen var galoppen bra, andra fattningen var någorlunda skuttig men inte lika mycket och den tredje fattningen blev bra! 
 
Hade en rätt bra känsla ändå genom programet! Lite småtrögt ibland och lite missar här och där men ändå en bra debut tyckte jag i LA programet med häst. Jag har ju tävlat LA på ponny en gång på Pandora innan jag gick upp på häst men det var 1-2 år sen så hade inte ridit LA på väldigt länge!
 
Resultaten blev 65,79% vilket jag tyckte var en rimlig siffra för min ritt! Procenten räckte faktiskt till en andra placering vilket var riktigt kul! Anna vann på 67 någonting vilket också var superkul, Cyklamen skötte sig väldigt bra idag ;) Kändes bra hur som helst och det var en kul tävlingsdag!
 
Har massa bilder från ritten men de kommer i ett annat inlägg nu ikväll! Här kommer lite bilder från stallet och film från ritten!
//Carro
 
Film från ritten! 



Hemma

Bra tävlingsdag på Cyklamen idag! Skriver mer ikväll!
//Carro



Tävling

Igår var jag på Veda ca 16.00 och då byggde vi dressyrstaket, sen lottade vi hästar. Jag hade turen som fick Cyklamen och det känns skönt eftersom jag ridit honom en del senaste veckorna nu.

Anna ska också rida honom i samma klass så det blir lite tight mellan starterna, men de blir säkert paus eller liknande.

Jag o Anna va iaf i stallet efter lottningen och fixade hästen och utrustningen, TUR DET säger jag, han var helt dränkt i lera!
Vi kvällsfodrade och sen åkte vi hem, fixade bara mina grejjer för idag och sen gick jag och la mig, är fortfarande sjuk så får hoppas att jag överlever inne på banan ;)

Om 1 h ska jag åka till stallet men vi hörs nog först efter tävlingsdagen!
//Carro



Sen kväll

Det blev en sen kväll i stallet idag då det blev strul med sadel osv, eller ja sent och sent var det väll inte, vi var hemma strax innan 7 men på lördagar brukar det ju gå snabbare. 
Bailey blev badad och friserad och självklart också riden, han var superfin! 
Nu känns allt bra inför tävlingen imorgon, dock blir det ganska tidigt så jag tänkte sova nu istället för att skriva något långt inlägg. Vi hörs imorgonbitti!
//Hedda





Min stjärna

Igår hade vi haft Bailey i exakt 2 månader och jag och han gjorde helt klart ett av våra bästa pass hittills, trots 2 som longerade i ridhuset + 2 tjuriga ston där inne. Under dessa 2 månader med Bailey har han verkligen hunnit bli min bästa vän och ändå känner vi inte varandra helt hundra ännu, det är många månader kvar innan jag verkligen känner honom utan och innan. Varenda dag av dessa 2 månader har Bailey varit glad, oavsett vilket humör jag varit på eller om vädret ute är sämst, han är verkligen alltid glad och positiv till allt arbete.
Igår var han så sjukt fin. Jag red inte alls länge då han redan kändes så pass bra, jag testade alla rörelser ur programmen vi imorgon rider. Allt flöt verkligen på, han var lugn men samtidigt framåt med ett bra schwung i steget. Hans form var superfin och han tog bra stöd på bettet. Han var verkligen sååå fin. Idag blir sista checken innan vår första tävling tillsammans som går av stapeln imorgon på Täby, känns hur kul som helst. 
Jag är verkligen tacksam och glad över att det blev Bailey vi köpte, hela familjen älskar honom och han är nog det finaste vi kunde få, satan vad han är bra alltså! 
Detta blev lite av ett skrytinlägg men det får man faktiskt när man äger en av världens bästa ponnyer!
//Hedda



Ändrade planer

Mår lite bättre idag så ingen vila! ;)
Runt lunch ska jag och pappa åka till Hööks och köpa en jacka jag fick i tidig födelsedagspresent och jag ska nog köpa en till sak.
Sen förbi täby centrum för att kolla batteriet på min iphone som spökar..

Sen runt 4 ska jag till Veda och bygga dressyrstaket och lotta hästar inför imorgon. Jag blir inte kvar särskillt länge efter men ska bara fixa hästen lite grann  så den ser ok ut imorgon ;)

//Carro



Ridning, sjuk

Har haft lite feber idag, bihålsinflammation(bakom ögonen typ), snuvig, hostar, trött och illamående iprincip hela dagen vilket inte alls har varit skönt. Har inte kunnat äta på hela dagen vilket resulterar i ännu mer illamående och spykänsla hela eftermiddagen, Too much information :)

Självklart åkte jag till Veda och red ändå vilket kanske inte var det bästa beslutet. Jag red iaf Jim och han var supersuperfin! I galoppen var det lite svårare och han va lite väl på hugget så en del korsgalopp osv. I slutet red vi uppridningar på medellinjen i galopp och sen halt vilket var lite nytt för Jim, jag har iaf aldrig gjort så stora övergångar på honom. Det var mesta dels svårt och jag fick en del motstånd i övergångarna men vissa blev riktigt bra! Kunde typ 2-3 gånger samla galoppen så mycket att det blev halt utan ett enda travsteg.

Efter passet fixade jag honom och sen åkte jag hem. Mår inte särskillt bra så ska vila hela dagen imorgon tills 4 då jag ska vara på Veda igen och bygga staket och lotta hästar. Hoppas jag får en häst som går lite av sig själv då jag själv knappt orkar rida på ordentligt samt det är sporrförbud just nu när hästarna fäller sin päls. LA blir lite väl svårt för Jim så honom blir det nog inte den här gången tyvärr ;)

//Carro



Min tävlingsoutfit 2015

Såhär kommer jag och Bailey att se ut på tävlingen på söndag!
Kavaj: Pikeur
Stövlar: Arezzo Horse Head brun, kaaanske svart
Tävlingsskjorta: Schockemöhle eller pikeur
Byxor: Pikeur Candela
Handskar: Roeckl
Plastrong: Hööks
Hjälm: John Whitaker Charles Owen
Håruppsättning: Ryttarsmycken
Armband: Swarowski
Skärp: Hööks
Sporrar: Bling ifrån Horze
Fleece till framridning: Spooks
Jacka: Spooks, hööks eller schockemöhle
Benskydd: Protector eller event
Lindor: Schockemöhle
Boots: Catago, schockemöhle eller eskadron
Sadel: Rider just nu i Tuckes prestige men snart ska Bailey få en egen
Träns: Schockemöhle Paris
Shabrak: Mias RS eller klubbschabraken
Ländtäcke: Mias RS
Resetäcke: Rambo
//Hedda
 



Helgens planer

Fredag: På morgonen ska jag till skolan och filma till en musikvideo vi håller på med, sen skola och då blir det sportlov! På kvällen ska jag rida igen i dressyrspecialen på Veda, sen hem till pappa.
Lördag: På förmiddagen ska vi fira min födelsedag i förskott eftersom jag fyller år när jag är hos mamma. Sen klockan 4 ska jag vara på Veda. Staketbygge och hästlottning inför söndagen. Efter det ska jag bara vara kvar en stund och fixa hästen lite, och byta schabrak och sånt ;) Sen åker jag hem till mamma och sover där.
Söndag: Ridskolecup dressyr på Veda. Jag rider LA:1 för första gången på storhäst och det ska bli kul! Svårare program och tuffare motstånd men det ska bara bli kul att tävla igen!
//Carro



Hoppningen

Igår fick jag rida i hoppspecialen istället för Anna och jag red som sagt Cyklamen och vi red för Evelina.
Vi värmde upp först i trav och galopp och sen rida över bommar. Sen hoppade vi fram på flera olika linjer och slutade med att hoppa bana två gånger var, först en lång bana och sen avslutningsvis en kort bana.

Har ritat upp en banskiss så ni ska förstå bättre ;)
I början skulle vi hoppa fram på tre kombinationen(hinder 1,2,3). Vi kom från båda hållen och mellan 3-2 är det normalt ett galoppsprång och mellan 2-1 är det två galoppsprång. Vi började däremot med att rida i kort kort galopp och hoppa så vi skulle klämma in 2 språng där det skulle vara 1 och 3 språng där det skulle vara 2. Vi gjorde det i båda varven och det var svår men jättenyttigt!
 
Sen ökade vi på tempot och red på vanliga antal språng. När vi hade hoppat fram en stund hoppade vi bana. Den var en blandning mellan hinder, bommar, trav och galopp. Först kom man på kombinationen, sen trav och rida över bommar, tillbaka galopp och hoppa hinder, trav igen osv. Ni får kolla på skissen om ni är intresserade ;)
 
Cyklamen var verkligen superlydig och han var inte alls överdrivet mycket på hugget. Han var framåt och pigg men lyssnade på allting och höll inte på att busa till det hela tiden haha. Han skötte sig super, jag själv glömde dock banan lite men hittade snabbt tillbaka.
 
Vi avslutade med att hoppa en kort bana med tre kombinationen, snett igenom oxer, snett igenom oxer och då höjde Evelina lite till typ 80-90 cm tror jag. Högt nog för att Cyklamen ska ta i som fasen ;) Han kom super in på hinderna, jag la upp galoppen rätt mycket och väntade sedan ut hindrena och då hoppade han av på precis rätt ställe och det blev stora fina språng. Sista hindret hoppade han med lite extra mycket kraft så det blev ett sjukt stort språng haha. Men är jättenöjd med honom, han skötte sig superbra!
 
Han hoppar verkligen skitbra, superkul tycker jag! Var jättekul att få hoppa igen och nu har jag börjat fundera på riktigt att börja rida hoppspecial igen ;)
//Carro
Gammal bild från hoppspecial på Cyklamen



Challenge

I somras bad vi er om massa challenges för oss att göra, vi fick massa olika förslag och gjorde av någon anledning bara 1, chubby bunny. Vi glömde lite bort att vi hade den och nu är det lite sent. Vi fick under hela hösten ibland kommentarer om påminnelser och ändå rann det ut i sanden. 
Men vi gör ett nytt försök! Vill ni se oss göra knäppa challenges som tex smoothie challenge, chubby bunny, cinnamon challenge osv är det bara att kommentera, ni brukar ha mer fantasi än oss så bomba kommentarsfältet med saker ni vill se oss göra så lägger vi ut film inom kort!
 
Men hur som helst, kommentera massor så ska vi försöka hinna med att göra det! Ni kan be oss göra vad som helst så länge det inte skadar någon av oss eller hästarna ;)



Redan torsdag

Denna vecka har gått riktigt fort och jag har hunnit med en massa.
Bailey har varit riktigt svår de senaste dagarna så igår fick jag lite ridhjälp av mamma, han var jättefin när jag sen satt upp men mot slutet blev han ganska stark, jag tror dock det var på grund av att han blev lite trött då han hade kämpat riktigt bra och hårt innan det! Jag jobbade lite skänkelvikningar och 10-metersvolter och det gick superbra!
Träningen i måndags var något av det värsta hittills, vi råkade hissa upp bettet för högt vilket han inte gillade och det ledde till ett pass där Bailey var jättestark. Skönt att han var som vanligt igår i alla fall! 
Idag hopptränar Adam medan jag är hemma och pluggar + eventuellt springer senare på kvällen. Har sprungit ca 3 km varannan dag nu ett tag och är direkt mycket piggare, känns jätteroligt verkligen. 
Såhär ser min plan ut för resten av veckan, känns lovande!
 
FREDAG: Kommer hem från skolan runt halv 4 och åker ganska direkt till stallet. Bailey ska gå dressyr och jag ska be mamma hjälpa mig igen. Främst på marken men behövs det får hon vara beredd på att kunna hoppa upp på honom. Hon är mycket starkare än vad jag är och får därför igenom honom lättare. Efter att jag har ridit ska jag försöka börja packa lite smått till tävlingen. Ta fram schabrak, lindor, skydd och sånt som jag vet inte kommer användas på lördagen. 
LÖRDAG: Bailey får gå ute i hagen så länge som möjligt och sen rider jag ett sista pass innan tävlingen. Återigen hade det varit skönt med mammas hjälp från marken. Detta pass kommer jag nog rida helt själv så jag verkligen har koll på alla knappar. Jag checkar programdelar och rider igenom programmen om det inte är proppat med hästar i ridhuset. Känns han bra och allt sitter blir det verkligen inget långt pass. Samtidigt som han måste ridas igenom ska man inte ta slut på alla krafter. Han har energi men inte tillräckligt med styrka så när han blir trött brister det i rörelser istället för att han blir seg som vissa andra kan bli ;) 
På eftermiddagen ska han badas och fixas, hovskägg och man ska klippas och han ska bli gosad med så att han känner sig extra omtyckt ;) Självklart ska han bli ren och glansig inför tävlingen också. 
Har vi tid åker vi eventuellt på kvällen till Täby Ryttarcenter och kollar när Malin tävlar Fridolin i MSVB:5. 
SÖNDAG: Vi åker nog ganska tidigt iväg till tävlingen då det bara är 5 B-ponnyer innan min klass (C+D) börjar. Vi kommer väll hem under eftermiddagen så det blir helt enkelt en heldag på tävlingsplatsen, haha som vanligt dårå ;) På eftermiddagen när vi kommer hem så ska mamma rida Queen och vi fixar klart allt som har med stallet att göra, mocka, höpåsar, fixa släpet och all utrustning!
//Hedda



Delmål för söndagens tävling

 Här är lite av målen jag har för varje moment under tävlingen på söndag, eller ja mål och mål, snarare det jag strävar efter och VILL uppnå:
 
Inridning/avslutning och halt: Att inridningen blir spikrak och att han inte vinglar, jag måste kämpa på att rama in honom. I halten ska han gärna stå jämnt med benen och stå kvar på tygeln, dvs inte slå ifrån sig och bli stark, måste driva in i halten som in i helvete.
10 meters volter: Det är totalt 4 volter i trav, 2 var i bägge programmen. Jag ska försöka få dem till rätt storlek och runda och fina. Jag måste också själv försöka att lägga dem vid bokstaven och inte i hörnet!
Travlängningarna: Att han ska hålla takten hela tiden och öka från början till slut, dvs att han fort ska vara tillbaka igen och inte ånga iväg efter att det är slut. Annars är travökningarna inget vi har problem med alls.
Skänkelvikningarna (LA): Att han ska flytta fint och jämnt, inte tappa takten eller rinna iväg. Måste själv försöka komma ut vid rätt bokstav.
Ryggningen (LA): Att det blir en fin och jämn halt och sen att ryggningen inte blir jätte hastig utan lugna steg bakåt. Jag måste även räkna stegen så att det verkligen blir ca 6 steg och inte för få eller för många.
Ökad skritt (LA): Att han inte inte taktar inför skritten och att han verkligen skrittar på framåt med stora steg. Jag själv måste rida som bara den, skritten är mer att rida än vad man kan tro, ingen vila här inte utan i skitten får man ta i ;)
Längning av formen i skritt (LB): Samma som den ökade skritten fast lite mindre då det bara är längning av formen. Ska inte snåla med att länga ut tyglen utan hellre lite för mycket än att han ser ut att gå i en för kort form.
Galoppfattning: Vare sig det är från skritt eller trav ska den vara lugn och inte att han kastar sig in i galoppen med massa slängtrav imellan, det gäller att jag gör en tydlig fattning. Gör jag en tydlig fattning riskerar jag inte heller att få en felfattning vilket är dyrbara poäng. Sen måste jag ha koll på min yttertygel så att han inte slår ifrån sig för då rinner han direkt iväg, jag ska ha kontroll från galoppsprång 1.
10 metersvolt i galopp (LA): En rund och liten volt. Han ska inte bli för lång utan vara samlad hela tiden så att jag kan rida volten så att den blir liten och rund och på rätt ställe.
15 metersvolt i galopp (LB): Samma sak som 10 metersvolterna fast större dårå
Förvänd galopp (LA): Inga avbrott eller byten utan jag ska hela tiden sitta på rätt sittben hela tiden så ska det nog gå bra. Sen ska han även kunna bibehålla en lugn galopp och inte dra iväg i 120 för då sabbar jag nog resten av programmet också.
Galoppökningar: Han har ju verkligen inga problem att öka så det gäller väll mest att han ökar lagom och sen kan gå att ta tillbaka. Han ska inte dra iväg allt för fort utan bara länga steget och sen kunna korta upp igen. Precis som på alla andra punkter gäller det att jag verkligen rider och inte bara glider med.
Vänd över ridbanan (LB): Här gäller det väll mest att jag kan styra och rida en fin linje, han ska som annars inte heller rinna iväg och gå i en stadig form.
Övriga galoppprogrammet: Att han är lugn och samlad och alltid har en fin bibehållen galopp.
Övriga travprogrammet: Samma som galoppen, alltid är lugn och fin och stadig i formen.
Mål för mig: Att jag hela tiden ska rida och inte lämna något åt slumpen. Jag ska rida så bra jag kan och verkligen göra det bästa av allt hela tiden. Vissa saker går inte att påverka men allt jag kan påverka ska påverkas, så är det. Jag ska också hålla mig lugn och sitta djupt i sadeln, andas måste jag göra hela tiden och inte stressa upp mig alls, det påverkar hästen också.
//Hedda



Cyklamen

Igår var jag på Veda runt 5 och var med usekgänget och hjälpte dem lite, sen red jag lektion på Cyklamen. Vi red en del 10-metersvolter, skänkelvikningar, serpentiner och övergångar. Rätt basic, även minska och öka på volter. 
 
I början var han framåt och fin men lite tung så att säga. Lite tung i handen och ibland ångade han iväg lite så fick samla upp honom mycket för att han skulle lyssna på förhållningarna och få honom att lätta av lite från handen.
Mot slutet blev han väldigt fin ändå, då fick jag till hans större trav också som är superfin när man själv väl orkar driva så mycket ;) Han blev lätt i handen och bar sig själv mycket mer. Han var rätt duktig tycker jag ändå! Var lite jobb för att han skulle bli bra men det blev bra tillslut.
Galoppen var också rätt okej, kunde samla den mycket men behövde självklart hålla om väldigt mycket. Det var galopp på stora volterna och jag tror lite på 10-meters volter så det är lite svårare än de större volterna.
 
Men det kändes iaf bra, om jag får honom på söndag har jag ridit honom lite innan nu och det är ju alltid skönt.
 
Idag ska jag rida i hoppspecialen istället för Anna och då ska jag rida Cyklamen igen så det ska bli kul, så himla rolig att hoppa! 

//Carro
gamla bilder



Måndag

Wow ;) Efter skolan gick jag ut med hunden 2 gånger och efter middagen sprang jag på löpbandet i ganska högt tempo i 40 minuter, I UPPFÖRSBACKE. Man kan hissa upp den via en knapp så det blir brantare och det var helt sjukt jobbigt. Förstår inte alls hur jag klarade det. 40 minuter intensivt springande i en uppförsbacke i samma tempo känns lite tufft ;)
 
Efter det duschade jag och nu har jag räknat lite matte. Imorgon är det skola och efter det ska jag hem. Sen till Veda och hjälpa nya usekgänget en stund och sen ska jag rida lektion.
Supertrött nu så ska sova, hörs imorgon
//Carro
hahah gud vilken efterbliven bild, vi båda ser helt lost ut... fast mest jag :) :) :) :)



Black or brown

Kan verkligen inte bestämma mig vilka stövlar jag ska rida med på helgens tävling. Jag har ju 2 par hööks stövlar, de vanliga klassiska Arezzo horsehead. Ett par bruna och ett par svarta. Själv gillar jag mest det bruna men det är ju liksom en oskriven regel att ha svart på tävling. Har tävlat massor både med de bruna och de svarta. Tänkte att ni kanske skulle vilja hjälpa mig att välja, klicka snabbt i brun eller svart så tar jag det alternativet som får mest "röster"!
//Hedda
Bruna eller svarta stövlar?
Brun
Svart
poll generator 
Bruna:
Svarta:



Vecka 8

MÅNDAG: Ingenting, plugga dock.
TISDAG: Ska hjälpa nya Usek på sitt möte med planering så att de kommer igång och efter det är det ridlektion på Veda.
ONSDAG: På kvällen ska jag rida hoppspecial istället för Anna. Ska bli kul att få hoppa på riktigt igen!
TORSDAG: Plugga matte hela hela hela dagen typ
FREDAG: Matteprov och på kvällen rida igen i dressyrspecial.
LÖRDAG: Staketbygge och lottning av hästar inför söndagen. Efter det förmodligen fixa hästen jag ska tävla en liten snabbis så den är ren inför tävlingen.
SÖNDAG: Ridskolecup dressyr. Rider min första LA:1 på storhäst, jag har ju tävlat LA på ponny men de här är första gången jag rider den klassen på häst! Ska bli kul även fast jag har tufft motstånd ;)
//Carro



Sammanfattning

Har inte riktigt haft tid till bloggen under helgen som gått alldelles för fort, så gör en sammanfattning här om helgen som varit :)
 
FREDAG: Dressyrspecial på Jim för Evelina. Första halvtimmen gick faktiskt riktigt bra och kan kändes jättefin och lydig. Trav direkt från första övergången skritt-trav, inte ett galoppsteg(!!!). Han va allmänt duktig, lite svår i skänkelvikningarna då jag aldrig riktigt fick med bakdelen. Rider honom varken med spö eller sporrar så ibland så vill man ha ett spö bara för att peta lite på bakdelen så att han lär sig att flytta med den också. Nackdelen är att han är så jädra känslig för spöt eftersom han inte ridits med spö knappt någonting alls. Har haft det någon gång men det räcker att man lägger spöt intill baken så flyger han ;)
Galoppen var lite svårare faktiskt. Var lite trassel och han orkade inte riktigt bära sig. Vi jobbade 10-metersvolter men det var lite svårt. Jag behövde driva riktigt mycket och ibland orkade jag inte så då blev det avbrott. Red istället mycket galopp längs spåret och ökade och minskade för att han skulle få igång galoppen och orka hela vägen typ haha. Men är ändå nöjd med honom!
 
LÖRDAG: Helgjobbade i stallet med Linnea och Erica, och även Caitlin hjälpte till så vi blev klara med allt supersupersnabbt. All mockning och sopning klar kl 9 och då var hästarna dessutom redan klara i skritten. Raketfart hade vi men det blir ju så när man är 4 pers ;) Efter jobbet byggde vi banan inför söndagen och sen var det årsmöte. Jag läste useks årsredovisning och sen tackade jag för mig eftersom jag nu har avgått som ordförande för ungdomssektionen. Har varit med i 5 år och ordförande i 2 år så nu lämnade jag över posten! :) Efter årsmötet vid 18-19 ungefär kvällsfodrade jag i stallet och sen åkte jag hem.
 
SÖNDAG: Imorse var vi på Mälaröarna och kollade Ponnycupen i hoppning. Alla våra ryttare red superbra och alla var felfria! Matchen blev oavgjord, Mälaröarna hade en uteslutning men man räknar ju bort ett fel så det blev lika. Efter det åkte jag Anna och Elvira en sväng förbi Donken och åt lunch och sen var klockan inte så mycket så jag och Anna stannade på Sthlm Ridsport. Vi blev där ett tag, först kollade grejjer och sen skulle Anna mäta till stövlar och det brukar ju ta lite tid så jag hann titta på allt möjligt haha. Fick med mig hem nya vita benlindor, en ny hjälmspray samt Leovet balsamspray, världens bästa produkt påriktigt! Ska skriva om den i ett inlägg som kommer på inställt om typ en månad hahah... Efter det var det hemmamatch mot samma lag. Denna gång hade vi turen på vår sida och vann matchen och alla tjejerna var jätteduktiga!
 
//Carro



Söndag 15 februari

Ungefär vid lunch åkte vi iväg till Upplands Väsby och köpte ett Sprengerbett och Leovet shampoo på Stockholm ridsport, vi har sagt hela tiden att Bailey ska få ett ordentligt bett till dressyren vilket han nu äntligen fick, jag testade det idag och det kändes sjukt bra.
Jag red då idag i ridhuset och planen var att mest känna av lite programdelar till nästa helg och välja ut våra svagheter så att Anna kunde hjälpa oss med det imorgon men Bailey var rätt svår idag så det ett hårdare pass istället.
Har var superfin och jag fick verkligen fram de bra gångarterna i honom men vi stötte på en del trassel här och där, mest i galoppen där han hade svårt i den förvända men vi fick mot slutet till det rätt bra. Skänkelvikningarna var också ganska svåra så det blev mycket fokus på dem också. 
Men Bailey var superfin även fast han ibland tramsar, det gäller bara att jag tar den fighten så jag direkt får igenom det, det funkar aldrig att ta genvägar och säga "Jag tar hand om det imorgon", trust me, det blir bara hundra gånger värre.
Men som sagt är jag supernöjd med dagens pass och nya bettet kändes hur bra som helst, det är helt galet att det kan göra en sån stor skillnad mellan ett hööksbett och ett dyrare som nu Sprenger, helt klart värt pengarna!
//Hedda
Glad Trollis som älskar solen ;)



Dagens planer

Först jobbar jag som sagt i stallet mellan 7-16 med Linnea. Direkt efter det ska jag om jag hinner ner till ridhuset och hjälpa tjejerna bygga bana inför ponnycupen imorgon.
16:30 ca ska jag ha bytt om och va klar, årsmöte. Läser upp usek's årsredovisning och avgår sedan som ordförande. Shit va jag har lärt mig under dessa år... Nu blir jag istället med i valberedningen samt ett litet yttre stöd till nya usek! :)

Efter årsmötet ska jag upp och kvällsfodra stallet och sist åka hem. Lägga mig tidigt, har knappt sovit något alls senaste dagarna. Söndag blir det upp tidigt igen så måste sova ikapp nu ;)

//Carro

Inlägg om gårdagens ridpass kommer senare idag när jag är hemma igen!



Update

Förlåt för dålig uppdatering från min sida när det kommer till liveuppdateringen. 
Jag har just nu ingen motivation alls till att skriva. Just nu backar jag av lite från bloggen. Kommer kika in när jag vill och berätta om det jag vill. Jag har just nu en massa tidsinställda som väntar på att få komma upp så jag försvinner ju inte men jag lägger just nu fokuset på hästarna och skolan istället för att uppdatera bloggen med långa inlägg varje dag. Vill inte känna att jag måste blogga för att få bloggen uppdaterad. 
Jag kommer verkligen inte försvinna helt men måste bara kunna släppa det ett tag för att få tillbaka motivationen.
 
Men som lite uppdatering när jag ändå håller på att skriva. Bailey fick idag skritta ute i hög snö. Supernyttigt för honom och han fick jobba mycket med alla ben även fast det bara var skritt. Nu är hans lite latare dagar över och vi börjar ladda och förbereda inför tävlingen nästa helg.
På veda red jag Robban för Evelina. Det gick väll egentligen helt okej och övningarna passade oss super men jag vet att jag kan bättre så det känns lite halvbra, jag vet inte riktigt om jag ska vara nöjd eller inte. Det var bättre än förra gången i alla fall!
//Hedda
Ponnyn "CC" som jag provred i höstas får stå för bilden. Jättefin hopponny född 2009, irländsk connemara. Haha liten var han ju inte direkt, superstor och med mycket gång!



Sommar och sol

Åh vad jag vill ha sommar just nu, bort med all kyla, regn, snö och blåst. Saknar sommaren som in i satan. Sommaren 2014 var härligt, andades häst och värme, meetings, tävlingar och träning. Kiwi fick gå på sitt första bete och blev riktigt tjock, provridningar hit och dit och när skolan börjat åkte hon till Linköping. 
Vi reste mycket i somras vilket var kul, segling ute i skärgården, Italien och självklart vackra Falsterbo. Haha med all denna sol kunde jag faktiskt kosta på mig att sola lite och blev liiite brun, dock försvann det i princip direkt ridbyxorna åkte på igen. 
I sommar vill jag verkligen rida hela tiden, massa häst och träning. Vill åka på meetings och tävlingar så ofta det bara går, oavsett jag tävlar själv eller bara groomar, sommar = tävlingar. Falsterbo känns som ett krav för mig, får hoppas på att det blir av, vi kollar lite med hus och sånt, falsterboveckan är populär nere i skåne och allt blir svindyrt för en vecka. Men dock ganska självklart, Falsterbo är helt underbart, inte bara själva tävlingarna där utan hela känslan. Cykla överallt, från huset till stranden till Ica till tävlingarna till stallarna osv osv. Fasen vad vi cyklade i somras haha. Falsterbo går inte att beskriva, det är underbart.
Jaja hur som helst, sommaren är B Ä S T och i sommar ska jag ha så fruktansvärt kul, inte sova bort dagarna till 12 utan verkligen ta vara på dagen oavsett vad jag planerar att göra, om det är häst, kompisar, stan, familjen osv osv oavsett vad ska jag ha så sjuukt kul!
//Hedda
Bilder ifrån sommaren 2014, se och njut och börja själva längta efter sommaren lika mycket som jag, jag är fruktansvärt trött på vintern...



Helgens planer

Fredag: Efter skolan hem, sen på kvällen dressyrspecial på Veda.
Lördag: Helgjobbar i stallet mellan 7-16 med Linnea. Sen årsmöte!
Söndag: Ska kolla Ponnycupen hoppning på Mälaröarna och sen hemmamatchen.
 
Inte så jättemycket tid över till att uppdatera här men Hedda kanske har tid och uppdaterar! Annars har vi som vanligt tidsinställda som kommer upp!

//Carro



Hemma

Igår hade vi årsmöte för Ungdomssektionen som gick snabbt och bra. Nya styrelsen framröstad och året har vi gått igenom. På lördag på stora årsmötet läser jag årsredovisningen samt tackar för mig och lämnar över min roll som ordförande.
 
Sen efter det var det hem och packa och sen gå och lägga sig. Idag gick jag upp strax innan 5 och åkte hemifrån ca halv 6. På skolan kl 6 och bussen mot Romme åkte 6:15. Har åkt skidor med ett gäng från klassen där och det har varit en askul dag, har skrattat så himla mycket idag!
 
Nu är jag hemma igen efter en superlång dag. Imorgon är det skola och på kvällen ridning. Hoppas jag får rida Jim, har faktiskt inte ridit honom på två veckor nu, känns som det var typ igår jag red honom men har blivit ett miniuppehåll nu när jag ridit Cyklamen ;)
 
Vi hörs imorgon!
//Carro



Sitsen

Något jag tänkt lite extra på den senaste tiden och blivit lite sur på mig själv över är hur dålig sits och hållning jag ibland får när jag rider. På vissa hästar sitter jag hyffsat bra men det finns så himla mycket jag behöver förbättra. När jag tävlar ponny i hoppsadel och korta läder är det såklart supersvårt att få en bra sits, sist fick jag typ 6,5 på ryttarens sits och hållning vilket var riktigt dåligt tycker jag. Siktar i alla fall på 7 - 7,5 något men finns så himla mycket jag behöver förbättra.
 
Huvud- Måste få upp hela huvudet och även blicken. Hamnar lätt med hakan neråt och även blicken, böjer ner hela nacken och det ser inte särskillt fin ut. Måste verkligen upp med blicken och hakan!!
Axlar- Dra bak dem mycket mer. De skjuts fram väldigt ofta. I högervarv är problemet på mig att jag drar upp högeraxel och hamnar då snett, något jag och mina ridlärare sett i flera år och har försökt träna bort. Det sitter fortfarande kvar men börjar bli bättre, tränar på det varje lektion.
Mage/Rygg- Måste få fram magen mer och sträcka på ryggen. Blir lätt som Quasimodo(ringaren i nottredam) haha nej men sjunker ihop och sträcker inte upp mig.
Armar- Mer intill kroppen och en mer spetsig båge i armbågen, blir lätt för rak neråt så måste böja mer på armbågarna samt ha dem tätt intill sidorna på mig själv.
Händer- Kan vi ju diskutera länge haha. Vrida om händerna, upp med tummen, lyfta upp handen och få den mer bärande. Nu lägger jag lätt ner dem i manken.
Ben- Egentligen ofta rätt bra men hålla stadigt med insidan av knät och låret för att sitta stilla.
Höfter- FRAM
Skänklar- Hålla ännu mer om hästen och få den mer stilla.
Fötter- Ner med hälen och stilla!
 
För någon jul sedan fick jag en bok i julklapp som heter Sitsskolan. Massa bra övningar där i som jag testat men inte gör dem regelbundet. Skulle nog behöva testa dem lite oftare för att se om de funkar. Vill verkligen få en bättre sits nu, känns som att jag bara kryper ihop mer och mer. Sitter för mycket framför datan kanske :)
 
Men ett mål för 2015 är att få mycket bättre sits!
//Carro
Inte bästa bilden för att visa mina svagheter med sitsen men ni ser ju några punkter synligt som behöver förbättras!



Sammanträffande

Kollade för ett tag sen igenom filmen på mig och Kiwi ifrån tävlingen på Siggesta den 6 juni 2014. Bailey var faktiskt också med i den klassen (lagtävlansprogrammet) med sin förra ägare och de vann även. Jag hade ett svagt minne av att vi såg Bailey där och visst gjorde vi det, på filmen när jag är inne på banan är Bailey i collectingring! Kul att vi möts innan vi ens hade en aning på att han skulle hamna hos oss ett halvår senare!
//Hedda 



Skritt

Bailey får denna vecka lite lugnare, inga jättekrävande pass utan bara ta det lugnt, bra för både huvudet och kroppen. Igår fick han skritta i ridhuset uppsuttet. Vi jobbade på att han ska komma fram till handen och sen gjorde jag tempoväxlingar i skritten, ökad skritt och superkort skritt. Jag red kanske i 20 minuter och skrittade bara, joggade nån långsida bara för att men annars var det bara skritt.
 
Idag rider Adam Bailey och det blir något åt dressyrhållet, inte superhårt eller jättelänge utan bara basic dressyr. På torsdag vilar han helt och på fredag blir det förhoppningsvis uteritt om underlaget är bra och om det är ljust när jag kommer till stallet. I helgen ska han eventuellt få hoppa en dag, beror på hur det ser ut i ridhuset och om det kanske funkar att boka in någon tränare, vi får se vad han gör den andra helgdagen, antagligen dressyr ;)
//Hedda



Cyklamen

Idag red jag Cyklamen på Veda. Vi red en del skänkelvikningar, halter och övergångar, serpentiner och lite sånt basic. Fokuserade mycket på att han inte skulle bli hängig i handen samt på mig själv, sträcka på mig och verkligen tänka på sitsen.
 
Under hela ridpasset kände jag av att jag hade ont från nacken och axlar ner till låren ungefär. Kunde knappt sträcka på mig utan att det gjorde ont och orkade inte driva helt fullt ut. Var dessutom jättejobbigt att sitta ner i traven då jag spänner mig så himla mycket på honom när han travar med de större stegen. Och det var just när jag spännde mig som jag fick ont.
 
Men själva hästen då haha, han gick helt okej ändå faktiskt. Han travade på superbra och var på hugget och lyssnade på skänkeln. Han var duktig och så, galoppen var lite svårare då han var lite seg där och det var svårt att väcka honom lite mer.
 
Själva hästen var egentligen fin under hela passet men jag själv kände mest att jag flög runt på hästen. Vet inte varför men han travar så jädra stort ibland och då spänner jag mig och det känns jättekonstigt. Det ser inte så illa ut i  speglarna men känslan var lite hit och dit idag. 
 
Är väl nöjd ändå, nöjd med hästen åtminstonde! Jag själv behöver nog göra mer än att ligga i min säng hela dagarna, är helt spänd i hela kroppen och typ nästan seg i armar och ben...
 
//Carro
Gamla bilder från dressyrspecial på Cyklamen.



Kiwi Querida = Kära Kiwi

Här är några fina och härliga minnen med finaste lilla Kiwiprinsessan, saknar henne så men vet att hon har det bäst! Visste ni förresten att Kiwi Querida betyder Kära Kiwi? Vackra ponny ♥
//Hedda



Älskade måndag

Slutade vid 11 idag vilket var superskönt, gjorde inget speciellt hemma utan när mamma kommit hem åkte vi ganska snart upp till Thorsholma och började fixa.
Jag red ju då som sagt lektion för Anna Dufva idag. Jag är väll både supernöjd men samtidigt var det inte helt hundra men det mesta fick vi ju hjälp med.
Vi jobbade mycket förvänd galopp, han ska orka galoppera utan att rinna iväg och bli superlång. När jag ber honom samla sig i den förvända galoppen säger han mest nej tack och drar iväg istället. Så vi gjorde i alla fall en del förvända galopper på olika linjer och jobbade på att jag skulle fortsätta driva honom utan att han rann iväg, svår balansgång det där ;) 
I galoppen jobbade vi bra mycket med ställningen, framförallt i fattningarna. Han rätar ut sig och blir stark som en oxe och får chansen att göra vad han vill, oftast slår han upp huvudet och gasar på i 190km/h. Är han ställd redan i fattningen så blir den fin och galoppen är redan från steg 1 rund och samlad. Kanske låter skitenkelt, bara att ställa lite, right? Jo men sure bellman, han blir sjukt stark och vill verkligen inte ställa i fattningarna. Annars är det oftast inga problem att ställa men just i de där fattningarna biter han sig tag, gaaaah hur svårt ska det va? Jag jobbar dessutom nu på att inte ställa genom att ta ut handen utan bara genom att tekniskt vrida handen, jättesvårt när han ligger på och blir stark. Men men, vi fick till fattningarna riktigt bra tillslut så nu är det bara att öva! 
I traven gjorde vi skänkelvikningar och öppnor. Skänkelvikningarna funkade bra, han har inga problem med dem utan det blir snarare lite mycket ibland och jag måste passa så att inte baken hamnar före då jag själv gärna trycker på lite för mycket. Han gör helt rätt hela tiden och är superduktig men jag måste bara lära mig att säga rätt saker till honom. Öppnorna var riktigt fina idag. Han böjde sig superbra och jag hittade verkligen de sista knapparna som behövdes. Nu ska vi få lite större gång även i öppnorna och att han ska hålla balansen genom hela långsidan, jag ska inte köra på safecards och balansera upp honom utan han ska sköta sin balsans själv ;)
 
Undrar om ni ens orkar läsa allt detta? Jaja, jag är hur som helst ganska nöjd över träningen, har var fin och vi hittade bra många knappar tack vare hjälpen av Anna. Allt var inte helt hundra men det ska det inte vara på tävling heller, vi satte allt tillslut och lärde oss till nästa gång ;) Det är bara bra att problem och svårigheter kommer fram på träning så att man kan få hjälp med det istället för att tiden ska klura ut det åt en ;) 
//Hedda



Måndag

Ny vecka, skolan va jättechill och slutade typ 11, åkte hem och städade mitt rum som tog några år och dagar. När mamma kom hem gick jag ut med hunden en sväng i snön. Passade på att ta med kameran när det inte snöade, men tro mig när jag säger att det är svårare att fota en hund som sitter ner än en häst som galopperar i hagen. Hunden tittar och vänder sig åt alla håll HELA tiden...
 
Imorgon börjar jag skolan 12:40, en lektion på en timma och sen hem. Alltså jättelång sovmorgon men ska försöka gå upp i tid och plugga. Efter skolan ska jag till stallet och jobba och sen på kvällen rida lektion. Hoppas på Jim igen :)
 
Här är lite bilder på djuret idag ;)
//Carro



Vecka 7

MÅNDAG: Ingenting speciellt
TISDAG: Stallvärdinna och ridning på Veda
ONSDAG: Årsmöte med Ungdomssektionen
TORSDAG: Åker till Romme över en dag med klassen och åker skidor!
FREDAG: Dressyrspecial på Veda
LÖRDAG: Helgjobbar med Linnea i stallet och sen årsmöte för klubben
SÖNDAG: Dubbla hoppmatcher i Ponnycupen så ska nog kolla då :)
//Carro



Vad gör en blogg bra?

Har här listat upp lite grejer som jag tycker gör en hästblogg bra. Jag försöker hela tiden följa denna lista själv och tjatar även på Carro att hon ska göra det hehe. Nej men självklart vill man ha en sån bra blogg som möjligt själv men det är riktigt svårt faktiskt. Allt kommer inte på rullande band utan det är mycket som ska stämma, tackar gudarna att Carro är bra på designer och bloggkoder, fattar absolut ingenting av sånt.
Men men, här är i alla fall en del grejer jag tycker man ska ha för att få en så bra blogg som möjligt.
 
♣ Uppdatera ofta
 Det är supertråkigt när det kommer ett inlägg per dag där man skrivit 3 rader. För att jag ska fastna på någon annans blogg ska det komma helst mer än 1 inlägg per dag och då gärna välskrivna. Oavsett om man har världens bloggtorka eller inte ska man ändå uppdatera enligt mig. Det räcker i så fall med en bild och sen en kort text om man verkligen inte har något att berätta, hellre det än ingenting alls.
♣ Lagom bilder
 Bilder är alltid bra och superkul att kolla på men man tröttnar om det är 25 bilder efter varje inlägg. Självklart är det kul om man lägger upp från fotograferingar m.m men inte i alla inlägg. Sen får det inte heller vara för lite bilder, jag tycker att varje inlägg ska ha minst 1 bild.
♣ Bra kvalité 
Bloggen piffas upp så himla lätt med bra kvalité på bilder och inlägg. Jag och Carro har som en liten regel att vi inte lägger upp suddiga bilder, supersvårt men så fort vi börjat försöka blev det direkt mycket snyggare och bättre. Inläggen likaså, läs igenom det innan du publicerar så blir det inga stavfel, mycket proffsigare med välskrivna inlägg och fina bilder.
♣ Fin design 
Inte jättelätt för alla att ha en bra design om man själv inte vet hur man fixar en men jag tycker ändå man ska göra sitt allra bästa med den. Fråga kompisar och kolla på tutorials på internet. Sen så ska man ha fina bilder headern, dvs bra kvalité och ingen som ser knasig ut så att man får fel intryck av bloggen.
♣ Våga vara unik 
Kopiera inte allt som alla andra skriver, då är du inte unik någon stans. Man känner igen andra bloggare i olika inlägg på andras bloggar. Känns supertråkigt att ingen kan vara sin egna och skriva om nya saker som ingen tänkt på innan. Klart man kan hämta inspiration men kopiera inte någon blogg rätt av för att försöka bli lika känd och populär som just den personen.
♣ Skriv om motgångar
Ingen vill läsa om rosa fluffiga moln och regnbågar exakt varje dag, livet är inte så och verkligen inte när man har häst. Alla har ups and downs så det är viktigt att våga erkänna det, dels för att det är kul för ens läsare att få följa med på resan men även för ens egen del. Erkänner man en svaghet kan man lättare stärka den genom att bara veta om att man har den.
♣ Lägg ner tid
 Ska man blogga överhuvudtaget ska man lägga ner tid på den. Ta kvällar och endast bara skriva tidsintällda inlägg för veckan som kommer och även fast man kanske är skittrött tar det inte evigheter att slänga in ett inlägg om dagen. Man ska blogga regelbundet varje dag för att det ska bli en bra blogg och läsarna ska stanna, inte alls kul att ta en paus på nån vecka och sen komma tillbaka med världens inspiration och power för att veckan efter sen försvinna igen, sånna bloggar går direkt bort för mig. Om du inte lägger ner tid på bloggen, varför ska någon annan lägga ner tid på att läsa den?
 
Det är verkligen inte lätt att försöka hålla sig till allt detta, det är mycket svårare än vad man tror. Jag tänker på dessa punkter varje dag och vet att jag inte alltid håller dem men vi försöker så gått vi kan i alla fall. Vi vill självklart att läsarna ska stanna och att fler ska fastna i bloggen. Vi lever inte på vår blogg alls men när man väl sett statistiken stiga och kommentarerna rulla in så är det så sjukt kul. Det är massa slit bakom en blogg men sjukt kul har man också under tiden!
//Hedda



V.7

MÅNDAG:
Jag tränar Bailey på Anna Dufva träningen som vanligt!
TISDAG:
Bailey går nog ut i skogen eller tar det lugnt om det går, kanske jogga lite i ridhuset
ONSDAG:
Usek's årsmöte uppe på Veda, Adam rider Bailey
TORSDAG:
Jag är i Romme med klassen och skolan och åker skidor hela dagen, Bailey vilar helt och hållet.
FREDAG:
Bailey joggas eller går lugnt dressyr, får se vem som rider. Jag rider på kvällen uppe på Veda i dressyrspecialen.
LÖRDAG:
Årsmöte uppe på Veda, har dock inte bestämt mig om jag ska gå eller inte...
Bailey kanske ska gå dressyr eller ridas ut, vi får väll se lite hur det blir. Eventuellt har jag Pelle också.
SÖNDAG:
Lite samma som lördag, vi får se hur det blir med hästarna, inget är planerat än
//Hedda



Söndag

Helgen har varit supersuperlugn. Har hunnit (och orkat) och plugga och fixat massa inlägg till bloggen som kommer upp senare :) Nu har jag precis duschat och ska plocka upp på golvet innan jag går och lägger mig. Låter man alla strumpor ligga kvar kan hunden äta upp dem, han sover ju inne hos mig på nätterna. Inte bra ;) Så tomt golv innan man somnar!
 
Imorgon är det skola tidigt, slutar runt 2 och då ska jag hem. Om jag inte hunnit plugga färdigt med det jag har att göra  i skolan ska jag göra det, annars tror jag att jag ska gå/springa på bandet och bränna de två chipspåsar jag åt i helgen :-) Alltså usch, mår typ illa av att tänka på det. Förstår inte hur jag fick i mig dem, så jädra pinsamt haha.
 
Men veckan som kommer är hur som helst rätt fullproppad- kommer inlägg om veckans planer imorgon. Därför måste jag se till att inte hamna efter med skolan då jag inte kommer ha så mycket tid att plugga.
Men det kommer tre inställda och säkert en del live imorgon så vi hörs mer då!
 
//Carro



HAHHA

Herregud, läste massa gamla inlägg på bloggen från 2011 så kommer det här upp:
 
Inatt drömde jag en jättekonstig dröm...
Jag var med i Ponnyakuten 4, och när man kom dit så skulle hästen inte komma först efter 3 dagar. Jag skulle först tagit med mig Käck, men sen ändrades det till Colleen. 

Jag kom till Tobbes gård, och träffade de andra. Såg Nellie Berntsson där, som skulle vara med ett år till i Ponnyakuten, gjorde hi-five med henne för att vi var där! xd 
Vi tittade på när Tobbe red sina hästar, och sen fick vi också rida. 

Helt plötsligt var jag på Veda, och det satt post-it lappar på kontorsdörren, att Carro skulle ha Colleen i Ponnyakuten. Sofia Killander kom ut från stallet ridandes på Colleen och sa att hon skulle rida Colleen till Skåne, där Tobbes gård ligger. Jag fick åka bil bakom dem, men det gick lika fort som på motorvägen, och var där på typ 10 sekunder...
Sofia hoppade av Colleen, tog in henne i en box och sen åkte hon hem.

Första natten sov vi i en fuktig trästuga, med trästockar som väggar. (Wtf?!) På morgonen sen så började alla deltagare gråta för att vi ville borsta våra hästar och rida.. Jätterandom :S
 (bilden har inget med inlägget att göra)
Hahahaaha lite random dröm kanske? ;)
 
//Carro
 



Topp 5 favorit

Topp 5 TV-serie:
Okej det gör ont i mitt hjärta att bara välja fem... Men Grey's Anatomy, How I met your mother, Orange is the new black, Awkward, pretty little liars osv osv 
Topp 5 hästraser:
New forest, Connemara, Svenskt Halvblod, Svensk ridponny, Hannoveranare 
Topp 5 hästmärken (kläder):
Spooks (the one and only), Pikeur, Schockemöhle, Kingsland, HV polo. (okej låter som världens bortskämda unge men bra kvalité och snygga grejer funkar alltid bra ;) )
Topp 5 filmer: 
Hungerspels trilogin, alla Harry Potter filmer, The perks of being a wallflower, The notebook, LOL osv osv. Alltså samma här som serierna, kollar på allt 
Topp 5 tävlingsanläggningar (som jag varit på):
Gripens ryttarförening (Näsbyholm Säteri), Täby Ryttarcenter, Vällingby Ridsällskap (Grimsa idrottsplats) Botkyrka Ridsällskap, Överby Hästsportsförening. (Valde inte Vallentuna då alla redan vet att den är bäst ofc höhö) 
 //Hedda



Dagen

Idag jobbar jag hela dagen i stallet tillsammans med Johanna. Adam tar hand om Bailey så jag åker inte alls upp till stallet efteråt. 
Men vi får se hur mycket jag uppdaterar under dagen, måste nämligen försöka plugga lite hehe, men men, Carro och de tidsinställda inläggen får hålla bloggen vid liv så länge! ;) 
//Hedda



Bailey

Fredag:
Jag red i fredags Bailey en stund i ridhuset och han var väll lite till och från. I början var han riktigt svår och blev lite ostadig och springig. Jag försökte väll mest jobba övergångar och tempoväxlingar. Galoppen var riktigt svår och jag hade riktigt svårt att få honom tillbaka, han blev helt enkelt stark och rann iväg. Mot slutet kändes han mycket bättre och då blev han mycket stadigare, ni ser det på det sista klippet av filmen nedanför. 
Jag är relativt nöjd med Bailey, har var fin men vi bägge 2 blev lite ofokuserade imellanåt ;) 
Kan också påpeka att jag inte klippt bort något där det gick lite sämre utan allt är med från början till slut så det är därför det inte ser helt perfekt ut i början ;) 
 
Lördag:
Idag red jag ut på subbåkern en stund. Underlaget var superbra och han fick lyfta mycket på benen. Han blev väldigt taggad men skötte sig ändå ganska bra. Han blev dock rädd för ett snöras ifrån ett tak och stack iväg ut ifrån fältet upp på grusvägen och började bocka. Det gick som tur var bra men han kunde lika gärna hamnat ner i diket eller halkat uppe på vägen... Men Bailey var hur som helst superglad över att få vara ute och galoppera lite. Denna årstid är ju supertrist när man bara kan vara i ridhuset, antingen är det kolsvart ute, snöstorm, isgata eller styltväder. Inte alls roligt någonstans men vi får hoppas våren kommer snart så vi kan vara på utebanan och fälten igen!
//Hedda



Ändrade planer

Tanken var att imorgon åka till Hufvudsta och kolla Ponnycupen i hoppning men matchen blev inställd så jag blir hemma istället. Vet inte vad jag ska hitta på men ska väl ta tag i lite skolarbete och bara sova. Hahah jag sov btw 13 timmar inatt, skönt ;)
 
Ska fixa inlägg till bloggen också, MÅSTE jag verkligen. Haha den dör nog ut snart, statistiken har sjunkit en del senaste dagarna men vi har knappt bloggat något så det är förståligt (eller vad det nu heter).
 
Ikväll blir det melodifestivalen så vi hörs nog mer imorgon! Hedda kommer nog kika in här lite ikväll men vi hörs mer imorgon!
//Carro



Gissa vad vi gjort idag?

Nöjd och glad Bailey efter ett pass på stubbåkern, mer uppdatering senare!
//Hedda



Vill man vinna så vill man

Många har säkert sett det här klippet med en tjej som tävlar sin ponny i hoppning, men trots att hon tappar stigbyglarna, nästan glider av och sadeln tillslut glider runt så vill hon sitta kvar. Några tycker säkert att hon är superduktig som sitter kvar och klarar det ändå, och att det är en kul video, men om jag ska vara ärlig så tycker jag bara att det märks att hon bara vill vinna. När sadeln tillslut sitter på sidan borde man kanske avbryta ritten och tänka lite på hästen, än att bara fortsätta för att man måste måste måste vinna.
 
Vet ej vad ni tycker men jag tycker faktiskt det är lite fjantigt att man är så besatt av att vinna att man fortsätter sin ritt när man kanske inte borde. Hade varit en sak om hon fortsatt utan stigbyglar hela ritten för det kan man ändå rida utan utan att hästen "tar skada".
//Carro



Fredag

Förlåt för dålig uppdatering från min sida men jag tänkte ta tag i inlägget om dagens ridpass imorgon istället, ska samtidigt lägga upp filmer som mamma lyckades filma idag medan jag red Bailey, jag har också en kort film från gårdagens ridpass på Queen.
Nu väntar dock sängen så vi hörs imorgonbitti!
//Hedda
 
 
 
 



Sorry

Den här veckan har tiden gått åt annat istället för bloggen, men så är det ibland ;)
Nu helg iaf, supersuperskönt verkligen. Ska inte göra någonting imorgon heller så sova hela dagen typ!
 
Nästa vecka blir också sjukt chill. Måndag går jag bara halvdag i skolan, tisdag en mattelektion i 1 h efter lunch, torsdag ingen skola alls och fredag sovmorgon. Låter bra va ;) 
 
Nästa vecka blir det lite mer häst och sånt också så då blir nog uppdateringen lite roligare än vad den varit den här veckan.
Snart middag, ikväll ska jag jobba på en skoluppgift och ska försöka fixa lite inlägg på bloggen.
//Carro



Konstiga regler

En sak jag tycker är väldigt konstigt är hur man på en lokal eller regional liten tävling är tvungen att ha bett på hästen från marken, eller ja tävlar man i bettlöst får man även promenera dem i bettlöst. Jag ser inga problem med att detta är en regel då det är för säkerheten men det som jag tycker är kontsigt är hur man får leda dem i en grimma så fort det blir en internationell tävling.
Som jag har förstått det är det Sverige ett av de få länderna där man måste bära träns + nummerlapp från att hästen lämnar transborten till att den kommer in där igen (box på meeting är ju självklart undantag). I de flesta länderna räcker det med en grimma och inget nummer alls. 
Jag kan tycka att det borde är bra och dåligt att vi har just denna regel i Sverige. Det är ju självklart mycket säkrare att ha träns på hela tiden men då är det ju lite konstigt att på gigantiska internationella tävlingar får hästarna gå i grimma. Internationella tävlingar är oftast mycket mycket större än lokala och när det är så mycket hästar och folk på en anläggning är skaderisken ännu större än på en mindre tävling. 
Jag skulle dock alltid leda tex Kiwi och antagligen även Bailey i ett träns på tävling. De är ponnysar och ser de mat vill de gärna springa till maten haha, ett bett hjälper ju betydligt mycket mer än en grimma, oavsett om man har kjedja eller inte. 
Samtidigt tycker jag att det är fruktansvärt bökigt att behöva tränsa i ett trångt släp, allt blir inte ordentligt fastspänt och man slarvar en aning. Dock är det otroligt lätt att få en stor buff av ett stort hästhuvud, superskönt ju? ;) Det känns också extremt drygt att tränsa hästen för att lasta ur och gå 30 meter för att släppa in den i boxen på ett meeting.
Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så mycket med att varje steg hästen är utanför släpet eller boxen ska man ha ett träns, medan man kan på långpromenader inne på Falsterbo området bland en massa kaos med sin häst i enbart grimma och grimskaft bara för att din häst startar en nationell klass. Det känns liiite konstigt faktiskt, det är inte direkt så att bara för att man tävlar en hög klass så är hästen lugnare än en som går lokalt. Det kan självklart lika gärna vara tvärt om också.
Alltså jag har väldigt delade meningar i denna fråga, vet inte alls vad jag tycker faktiskt, riktigt svårt, det finns både fördelar och nackdelar med bägge 2 alternativen...
//Hedda



Queen

 Idag red jag faktiskt Queen för första gången på evigheter. 
Mamma skulle ha joggat henne idag och då tänkte vi att jag lika gärna kunde göra det, dock blev det lite mer åt ett dressyrpass fast i en lite lägre form.
Jag jobbade lite svaga öppnor och skänkelvikningar vilket gick galant. Idag kunde jag faktiskt för första gången någonsin på henne sitta ner i traven utan att hon stod emot, vi kunde dessutom galoppera utan porblem i bägge varv. Både hon och jag har blivit så mycket bättre, hon är mer mogen och välriden medan jag bara blivit bättre på att rida helt enkelt.
Superkul pass verkligen och jag är supernöjd, kanske kan lägga upp film imorgon om jag får tid. Det hade varit kul att rida Queen lite mer regelbundet nu, tanken är ju att om några år ska jag rida och tävla henne på heltid, man måste ju börja träna nån gång....
//Hedda



Torsdagsmorgon

Torsdagar är LÄTT bästa dagen på veckan, börjar klockan 12 och har 2 lektioner - foto och idrott. Slutar strax innan 4. 
Men ikväll rider som sagt Adam Bailey igen och de ska nämligen hoppträna, blir spännande att höra hur det går. Jag har inte hört något om Pelle idag men det kanske blir så att jag blit helt ledig idag. Isåfall åker jag nog kanske upp till stallet ändå och hjälper till med mocking och sånt!
//Hedda



Favoriter i min garderob del 2

Detta är sista delen av favoriter i min garderob, saker till hästen!
Schabrak: Gillar schabrak från Mias RS
Lindor: Schockemöhle, har flera och de är riktigt bra och snygga
Boots: Eskadron - passar alla och har bra kvalité
Benskydd: Tycker att veredus young jump är snygga, även lamicell men av de vi har är det våra vanliga från hööks, ni ser dem på bilden
Sadel: Älskade min stübben sadel som vi dock gav med Kiwi. Annars finns det mååånga jag skulle kunna vilja ha, kan rabbla upp en bra många drömsadlar. Är inget stort fan av de vi använder nu. Pelles Bates Cair är superskön också ;)
Träns: Vi har haft en del schockemöhle träns som suttit superbra, dock har jag (läs Kiwi) lyckats pajja en del...
Fleecetäcke: Rambotäckena har vi flera av, tjocka, varma och ligger superbra på våra hästar!
Vanliga täcken: Amigo och bucas ligger super och har riktigt bra kvalité, vi köper aldrig billiga täcken då det lönar sig i längden att köpa de lite dyrare ;)
Grimma & Grimskaft: Alltså jag tar väll det mesta som är bra, just nu har vi från hööks, funkar super! Vi har alltid lädergrimmor och sen trär vi på ludd på nacken och ibland nosen ;) 
//Hedda
 



Bailey

Jag har nu fått en del önskemål om ridbilder och film när jag rider Bailey. Jag har faktiskt bara en film på Bailey och det var ifrån programridningen i julas och den är tyvärr helt borta, har bara 2 dåliga screenshots ifrån filmen.
Det är supersvårt att få till film just nu under denna årstid. Man är alltid i ridhuset fullt med andra hästar och oftast rider jag och mamma samtidigt så då kan hon inte filma mig. Annars när jag har någon med mig i ridhuset är inte första tanken att jag ska försöka filma men jag ska verkligen försöka att komma ihåg att jag be någon filma ibland. Jag vill ju själv ha filmer på Bailey när jag rider hemma osv. Men om inte annat får ni nog garanterat film när jag tävlar på Täby om några veckor! Jag ska självklart försöka fixa innan dess men det kan bli svårt...
Att jag inte kunnat få några ridbilder är för att jag just nu inte har någon bra kamera att fota i ridhus med, jag kan dock låna skolans kameror men det tar sån tid att ställa in den rätt varje gång och sen hitta någon som kan fota, 
Jaja, vi får väll se hur det blir, jag ska försöka att fixa både film och bilder så snart som möjligt ;)
//Hedda



Vad jag tar med mig på tävling

När man tävlar med sin häst lokalt eller högre har man ju hur mycket som helst med sig, främst med sin häst. Jag tar ju dock aldrig med mig någon häst någonstans just nu utan hästen står alltid på den anläggning jag tävlar på. Därför har jag inte lika mycket att packa till tävling. Exempelvis till Ridskolecupen eller till Ponnycupen är denna lista på ett ungefär vad jag brukar ha med mig/ha på mig!
 
För alla egentligen som tävlar är ett bra tips att om man inte redan gör det, att göra en färdig lista, exempelvis i mobilen med vad du ska ha med dig, så varje gång det är tävling behöver du bara se på listan vad du behöver ha med. Oftast är det samma saker som behöver tas med på tävling och då är det mycket lättare att veta vad man ska packa ner!



Hoppning

Idag hoppade vi lite på ridningen och jag hade Cyklamen. Haha han var lite på hugget under tiden vi hoppade. Vi började värma upp hästarna i trav och sedan red vi över bommar och hoppade fram på små kryss. Vid varje hinder så "pep" han till, haha det låter typ som en stucken gris, sen hoppar han stor som f'n och bockar, sparkar eller skuttar en hel del efter hindret. Ett tag trodde jag att jag skulle flyga av men sen blev han bättre.
 
När vi skulle hoppa bana var jag först ut. Vi hoppade en bana en gång var med 5 hinder och 6 språng. Det var en bana med lite svängar så man tränade mycket blick och hålla koll på yttersidan. Han gjorde inga skutt eller så under banan utan flöt på fint, bytte galopp över hindrena och hoppade allt bra. Så själva banhoppningen var han jätteduktig i.
Kort sagt så var han lite tokig idag haha men taggade ner sen, var kul att hoppa honom igen, har inte gjort det på såå länge! Funtar nästan på att börja hoppspecial igen, saknar hoppningen ju ;)
 
Här nedan ser ni banan, Cyklamen från idag och två gamla bilder från en hoppspecial i maj förra året på honom!
//Carro



Tisdag

Idag hade jag sovmorgon ett bra tag, låg sedan och bara degade hela dagen fram tills jag fick ta mig lite i kragen ;) Kompis kom hit och vi pluggade en stund, inte mycket men fick iaf lite gjort haha. När hon åkte hem städade jag upp i köket samt skottade på parkeringen utanför huset, var mitt uppdrag under dagen.
 
Om några minuter kommer mamma hem och då ska jag ta ut hunden en sväng, sen äta middag och efter det åka till Veda. Ikväll är det hoppning och det betyder att jag förmodligen inte kommer rida Jim eftersom han inte får hoppa längre. Ingen aning om vem jag får men det blir nog bra vilket som, ska bli kul att hoppa igen, har inte hoppat på lektion på evigheter känns det som. 
 
Vi hörs senare ikväll!
//Carro



Gårdagens träning

Igår var det återigen Anna Dufva träning tillsammans med Bailey.
Han var superfin och vi jobbade mycket med hans gångarter. Nu har vi ett tag bara bromsat så att han väntar exakt hela tiden men nu när han väl gör det så kan vi börja trycka på framåt igen. Verkligen inte så han rinner iväg och trippar utan så att han verkligen travar med stora kliv och med schvung. Han var superfin och rörde sig fantastiskt bra. Vi hade lite samma tänk även i galoppen där han tillslut galopperade riktigt fint med stora luftga spårng utan att han rann iväg. 
Vi jobbade några öppnor och diagonala skänkelvikningar som gick toppen! Sen gjorde vi lite förvänd galopp på volt och lite enkla byten. Den förvända galoppen gick bra men han föll inåt i ena varvet, jag måste helt enkelt lära mig rida ordentligt och inte bara åka med hehe. De enkla bytena är ganska svåra då han i övergången till skritt blir jättestark så vi jobbade på att jag verkligen ska klara av att sitta emot, sen jobbade vi även på att han verkligen ska samla sig innan avbrottet så att det inte blir slängtrav.
 
Men men, jag är riktigt nöjd över Bailey, han var superfin!
Bailey är verkligen en ponny som inget går att rusha fram, vi märkte nu att vi behövde backa massa steg för att ens kunna trycka på framåt, inget går att att skynda fram och hoppar man över massa steg så går det åt helvete haha, lite kul egentligen då man verkligen får lära sig rida på riktigt!
//Hedda
Hahha detta var ju ett tag sen, ridskolecup final 2012 (?) blev delad trea på Käck i dressyren



Februari

Nu är vi inne på "min" månad på året och det här är lite av det som kommer hända:
 
 Självklart ridlektioner på Veda, vanlig grupp och dressyrspecial.
♦ Årsmöte med Ungdomssektionen.
♦ Åka till Romme över en dag med massa från skolan och från klassen och åka skidor.
♦ Årsmöte för stora styrelsen. Ska läsa upp Usek's årsredoviselse samt tacka för mig.
♦ Helgjobbar i stallet två gånger
♦ Förmodligen kolla Ponnycupmatcher x2 i hoppning
♦ Ridskolecup Dressyr, rider min första LA på storhäst!
♦ Fyller 17 år den 24:e!
 
//Carro



De okända

Nu ikväll har jag kollat ett avsnitt av "De okända" där det handlade om Norrköpings Fältrittklubb som det ska ha spökats i. Det var faktiskt ganska spännande att höra allas olika berättelser tyckte jag, kolla ;)
//Carro



Måndag

Igår var jag borta nästan hela dagen. Var kl 9:30 på Veda och kollade PC hoppningen mot Djurgården. Jag o Thuren stod på banan, flaggade o sånt. Tjejerna var superduktiga och alla 6 ryttare red felfritt. Djurgården fick två ryttare med fel så matchen slutade i vinst till Vallentuna.
 
Efter det åkte jag hem, var hemma i några timmar och sen kom Thuren, var här en stund och åkte sen med Anna till Djurgården där det var bortamatch i hoppning igen. Laget var superduktiga och matchen blev oavgjord!
Åkte sen hem och gick och la mig nästan direkt, matchen var ju kl 18 vilket var väldigt sent så vi var hemma först vid 8 tiden.
 
Idag är det studiedag och även imorgon så jag är bara hemma och degar. Hade tänkt göra skolarbete men känner ba Nej gör det någon annan gång ;) kommer aldrig hända.
 
Har inte så mycket att skriva om precis och kommer typ inte ha något under hela veckan att göra. Bara ridning imorgon och inget annat under veckan så det lär bli en VÄLDIGT spännande vecka!
//Carro
Längesen ju, ett och ett halvt år sen tror jag, vinst i PC var naajs ;)



Favoriter i min garderob del 1

Detta är del 1 med kläder till mig själv, favoriter till hästen kommer senare!
Byxor: Pikeur! Har du 1 gång haft pikeurbyxor kan du aldrig köpa några andra...
Tröja: Kan nog ha det mesta, tycker de höökspikéer jag har är supersköna och har bra passform, har även flera med olika märken som jag gillar osv osv, pikéer och vanliga tröjor kan jag ha det mesta av.
Fleece: Spooks in my heart. Alla som känner mig vet att ungefär hela min outfit består av spooks, älskar framförallt deras fleecetröjor.
Väst: Har inte supermånga västar men återigen måste jag säga spooks haha
Jacka: Har 2 sköna, varma och snygga jackor - spooks och schockemöhle
Mössa: Har faktiskt inte en enda mössa, dock flera pannband från spooks, supersköna och varma!
Stövlar: Tycker om att rida i mina tretorn men de är inte världens snyggaste (de är dock trasiga nu, gråter) men annars gillar jag Hööks - Arezzo Horsehead
Hjälm: John Whitaker - Charles Owen är sjukt skön men Samshield är helt klart de snyggaste (äger dock ingen, nån som vill sponsra?? ;) )
Handskar: Roeckl är allt som finns hos mig - kommer aldrig köpa något annat heller, guds gåva till folket 
Strumpor: Kingsland - relativt billiga, snygga, sköna, och bra kvalité!
//Hedda



Vecka 6

MÅNDAG:
Är ledig från skolan vilket är superskönt, har studiedag så är hemma hela dagen och gör nog säkert ingenting. På kvällen/eftermiddagen åker vi upp och till stallet, Bailey och jag ska träna för Anna Dufva, mamma rider Queen på träningen. 
TISDAG:
Är återigen ledig, haha vad händer med skolan? Bailey får antingen vila helt och hållet, mamma är uppe på morgonen så jag åker nog kanske inte upp alls om jag inte följer med då.
ONSDAG:
Adam är med på markarbetet tillsammans med Bailey.
TORSDAG:
Adam rider Bailey trooor jag, han ska hur som helst gå dressyr. Jag har nog kanske Pelle och då går även han dressyr i ridhuset.
FREDAG:
Jag joggar Bailey i ridhuset, har nog eventuellt även Pelle.
LÖRDAG:
Bailey går dressyr eller ut i skogen, beror lite på hur underlaget ser ut på vägarna, jag antar att jag rider honom då. Om jag har Pelle går han dressyr om det hinns med. 
SÖNDAG:
Jobbar i stallet tillsammans med Johanna, Adam rider Bailey. Kanske lite markarbete eller annars bara dressyr!
 
Får se lite hur veckan blir, inget är riktigt helt hundra klart än, vi får ta det lite som det kommer helt enkelt!
//Hedda



Min helg

Förlåt för noll uppdatering från min sida men denna gång kan jag faktiskt skylla på att jag inte hunnit, för det har jag verkligen inte. Tänkte hur som helst berätta om hela helgen nu ;)
FREDAG:
Red först Bailey uppe på Thorsholma och det gick helt okej ändå. Satte ganska mycket tryck i honom och försökte göra lite LA/LA:P1 rörelser men gjorde inget jätte avencerat. Han var superfin och lyssnade på mig TILLS han en gång blev rädd för en häst som kom in i ridhuset och då drog han i 190 genom ridhuset och efter det hittade vi inte riktigt tillbaka till samma lugna flyt igen, supersynd men jag är jättenöjd över det som var innan!
Senare på kvällen red jag på veda och då red jag en häst jag inte ridit förut, nämligen Robban! Sataaan vad svårt det var. Orkar inte gå in helt på detaljer men svårt var det och det gick väll sisådär, jag orkade inte alltid hålla ihop honom och det var mycket att rida även fast han är en väldigt liten storhäst. Stundvis gick det rätt bra men annars gick det ganska åt helvete haha, supersvårt verkligen!
LÖRDAG.
Jobbade hela dagen i stallet med Johanna och Linnéa. På kvällen var vi på middag med familjen Isaksson och Hamilton, ganska sen kväll men supertrevligt med mycket hästsnack!
SÖNDAG:
Red först Bailey i ridhuset i kanske 30 minuter, jobbade bara basic övergångar och halter, supernyttigt och som man lätt glömmer bort när man börjar tävla klasser med lite mer rörelser. Man lägger för mycket fokus på fina rörelser så tillslut kan man inte rida rakt fram ;) Haha nej men Bailey var kanon verkligen! Vi var helt ensamma i ridhuset för första gången på riktigt länge och det var jätteskönt, jag kunde verkligen koppla bort allt annat och bara lägga fokuset på Bailey och min ridning. Övergångarna var idag toppen och han väntade hela tiden på mig. Gjorde även några superfina öppnor!
Är jättenöjd med honom!
Sen åkte vi direkt iväg med Queen till Veda där mamma red henne i deras ridhus. Hon behöver dels träna på att komma till nya platser men även på att resa så det var perfekt. Nästan inga folk där idag heller så även hon var ensam i ridhuset. Queen skötte sig SÅ bra, inget trassel alls med lastning eller vid ridning, superfin och duktig var hon!
När vi kom hem igen red jag dressyr på Pelle i ridhuset, det gick rätt så bra och han var fin. Idag var han inte alls lika oliksidig som han kan vara utan han var faktiskt riktigt bra i höger, jättekul! Gjorde väll inget speciellt förutom övergångar och skänkelvikningar.
När vi var klara i stallet åkte vi till Isakssons stall där vi var med och hjälpte dem att löshoppa deras snart 3åriga sto Flora! Jag har kännt Flora sen hon var 7 timmar gammal så det är superkul att få se henne såhär nu. Hon rörde sig superfint och hoppade även riktigt bra, bara löshoppad en gång tidigare! Det var jättekul att få vara med och Florapyr var jätteduktig.
 
Såååå det var min helg lite kortfattat, har hunnit med massor verkligen! Nu ikväll ska jag fixa med bloggen och plugga lite. Imorgon har jag lyxen att ha studiedag, även på tisdag så här finns ingen söndagsångest inte!
//Hedda



Packningslista

Såhär brukar jag ha allt organiserat på endagars tävlingar. Lätt att slarva bort allt så jag utgår alltid efter en och samma lista så undrar jag vart något är är det lättare att kolla på listan vart det brukar ligga än att riva fram allt och stöka till ;) Men tänkte hur som helst visa er listan nu i ett inlägg, kanske kul att se.
 
I bakluckan på bilen:
♦ Sadel med shabrak och padd (nummerlapp på schabraket)
♦ Träns (+ev ledträns, då med nummerlapp)
♦ Vita skydd, lindor, boots, även paddar till lindorna
♦ Olika täcken, har alltid med ett annat än de hästen åker i ifall de skulle bli jättesvettiga eller om vädret skulle ändras osv, har även med mig ländtäcke
♦ Ryktväska med borstar, glansspray, ev flugspray, snoddar, godis, lädertvål, skokräm, handuk osv
 
Baksätet av bilen:
♦ Stövlar 
♦ Kavaj + plastrong
♦ Hjälm med hanskarna och sporrarna i hjälmpåsen
♦ Ev kamera om den är med
♦ Framridningsväska
♦ Andra kläder, dvs jacka, fleece, jeans 
♦ Påse med mina hårgrejer + hörlurar till framridningen
 
I släpet:
♦ Hönät m. hö - hänger alltid längst fram vid fönstret 
♦ Extra hö i påsar + krafthinkar
♦ Vattenhink + saft till vattnet om de inte skulle vilja dricka 
♦ Grep + sop
♦ Extra lädergrimma ifall den andra skulle gå sönder, man blir ju lite hjälplös utan grimma..
♦ Longerlina till lastning och urlastning
 
Framridningsväskan:
♦ Handukar att torka av utrustningen med
♦ Vattenflaska fylld med vatten till mig
♦ Plastpåse till ev blöta eller leriga skydd/lindor
♦ Kameran om den är med
♦ Sockerbitar innan start och morötter efter start
♦ Extra nummerlapp med rätt nummer på
♦ Flugspray om det är den säsongen
♦ Programmet jag ska rida utskrivet på papper så att jag kan kolla i sista minuten om det behövs
♦ Snoddar om någon knopp skulle gå upp
♦ Grimskaft eller longerlina så att föräldrar/hästskötare kan direkt ta hästen efter jag hoppat av och börja leda
♦ Hörlurar om vi skulle glömt ta de från bilen
♦ Extra sporrar, runda och korta. Har annars mina lite "vassare" och Bailey är ju ganska känslig så funkar dem inte på framridningen kan man alltid byta.
 
Hästen åker i: 
♦ Lädergrimma med ludd på nacken och nosen
♦ Lindor med höga paddar fram och bak
♦ Boots runt om 
♦ Täcke - olika beroende på årstid, ibland får de åka nakna om det är riktigt varmt
♦ Svansskydd/svanslinda så att de inte trycker svansen mot dörrarna (vi har inte bom bak i trailern utan dörrar)
//Hedda



Dagen

Idag ska jag va kl 10 på Veda och hejja på hopptjejerna i Ponnycupen när de möter Djurgården hemma, sedan blir det lååång dag på Veda, får se lite vad jag ska göra med tiden haha, men på kvällen tror jag att jag följer med till Djurgården där det är bortamatch.
 
Jag själv har tävlat på Djurgården 2 gånger i Ponnycupen dressyr, två fuxvalacker och båda matcherna vann vi! Får se om jag ser den ena ponnyn imorgon! Den andra togs tyvärr bort förra våren tror jag, men det var en riktigt fin ponny.
 
Här är videos från båda ritterna! Inga ritter att skryta med precis men ändå kul att se tillbaka ;)
//Carro
 
februari 2013:
 
oktober 2013: