Jobbig dag!

Hej! Nu har jag kommit hem från stallet och har precis duschat! Jag är helt slut!! Min kropp är död, det här var nog den värsta gången jag har jobbat någonsin! Usch, vetrinären kom idag... Stackars paloma :(( orkar inte skriva allt nu för jag mobil bloggar men ska försöka hinna skriva om allt imorgon! / Lisa här har ni en bild på super gulliga käck :)




Ridningen i måndags

Hej! Nu tänkte jag skriva om ridningen i måndags!

När jag kom till stallet skulle jag ha Plopp!  det var hoppning också! Förra gången jag hoppade Plopp var han jättepigg, stark och snabb, så jag undrade hur det skulle gå den här gången;) jag gjorde iordning Plopp och sen gick vi ner, vi började värma upp och sen travhoppade vi lite. Sen gick vi över till att hoppa i galopp och sen hoppade vi bana 1 och 1.

Plopp var asstark, skitsnabb och jättepigg! Hade svårt att hålla tillbaka honom, så mellan hindrena tänkte jag bara på att sakta ner.
Jag kom lite tokigt in på några hinder eftersom det gick så snabbt. x) Men det gick helt ok ändå.

/Carro




Jag o Brownie

Hej!

Mobilbloggar nu! Jag ska senare ikväll skriva om tidningen i måndags! :) men nu hittade jag bilder på mig och brownie, så laddar upp dem här!
Foto: Hanna Jansson

/Carro




Video från igår!


Här har ni en liten video från hopplektionen igår! Jag hade Ludde och det gick väl inte så jätte bra, men han stannade aldrig! Eller han sprang på sidan 1 gång i 5 ½:an, men det var för att jag kom in för långsamt.. Han är ganska rolig att hoppa faktiskt :) Men han är suuuuper stark och hoppar verkligen med hela ryggen! Här har ni då när jag hoppar 5 ½:an, har lite läxor som måste göras därför får ni bara en liten video, ska försöka skriva ett inlägg senare om lektionen, när jag har tid! ;)




Ni missar väl inte?

Ni missar väl inte att ponnyboken har en egen hotmail adress?
[email protected] !
Till den får ni skicka precis vad ni vill! Om vi så småning om får lite fler läsare kan vi säkert börja med "Veckans outfit", "Veckans blogg" , "Dagens failbild" osv. Ni får helt enkelt bara skicka in! tar även emot frågor osv där ! 
 




Tävlingen !

Hej !
Idag har det varit dressyrtävling ute på Veda. Hedda var med och tävlade sin medryttarhäst Tuckmill Silver, som kallas Tucke. Jag var med från början till slut! På morgonen vid 9 när jag kom till Veda var hedda där. Tucke var fortfarande i transporten då. Jag flätade heddas man och gjorde det till en knopp. Sen efter ett tag lastade hedda och hennes pappa ut tucke ur transporten och vi började ta av benskydd, täcke mm.

Sen sadlade vi honom, och lite senare hoppade Hedda upp! Jag följde med henne ner till ridbanan där man fick värma upp. Fotade massor! Vid 10 tiden gick jag och Hanna in, som också var där. Vi skulle vara speaker till alla klasser, men hannis är en fegis så jag fick snacka.
Första klassen började, i den var hedda med. När klassen var slut var det LB, och sen LA. Sen bygde alla undan staket och sen var det prisutdelning!
Haha, jag fick ropa ut resultatet också, men det var aspinsamt för en hästs namn kunde jag inte uttala, så jag sa inte det namnet, men alla andras namn sa jag xd haha faaail

Hedda kom 4:a på 61,8% ! Grattis Hedda!
Efter att alla fått rosett (9 st) så blev det ärevarv, och det var nog det roligaste ! Haha, Tucke skenade runt i ridhuset med hedda på ryggen! Tucke var den äldsta hästen, men typ snabbast av alla !
Efter prisutdelning fotograferade vi alla ekipage, och sen åkte hanna hem, så jag och hedda gjorde iordning Tucke för lastning med hjälp av hennes föräldrar. Sen lastade vi och åkte vidare till Thorsholma, där Tucke står. Vi knoppade ur, tog ut honom i hagen och smörjde tränset, sen åkte vi hem till Hedda. Där stannade jag i ca 1 ½ timme innan pappa hämtade mig.

Nu får ni maaaaassaaaa bilder från idag! :D

Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7











En liten video från idag ! :)
                




Ponnyakuten!

Ni missar väl inte att Ponnyakuten börjar ikväll? ;)

google bild




Tuckmill Silver

foto: Caroline Davidsson

Tuckmill Silver, eller "Tucke"
Heddas medryttarponny. Imorgon ska ekipaget ut och tävla på Veda i en lokal dressyrtävling! Vi håller tummarna för att det går bra för Hedda och Tucke !




Zebra VS Häst

 
foton: Caroline Davidsson
Zebror och hästar är ju väldigt väldigt lika, men vi rider bara på hästen. Undra ifall Zebran skulle vara likadan att rida som hästen om man bara utbildar den?




Finisen ♥


Mirella
Hoppas att du blir frisk snart <3



Dressyr specialen!

Hej! Nu har jag duschat, kollat på idol, hämtat fredagsmys och känner mig redo att blogga om dagens lektion! ;)
Som jag skrev tidigare hade jag fått reda på att jag skulle ha Dino, och jag hoppades på att vi skulle ha Lena, men det blev inget av dom!
Det första jag fick höra när jag klev in i caféterian av Hedda var; Lisa, du ska ha Maestro!
Trodde först hon skoja, jag bytte om gick upp till stallet och Maestro skulle jag ha! Blev jätte nervös, han är ju jätte stor! x) Jag gjorde i ordning honom med hjälp av mamma och när jag skulle tränsa var jag extra noga med att jag inte släppte honom för då skulle jag inte få fast honom igen :P
Hela tiden tills sista sekunden innan jag skulle sitta upp bytte jag från min foppa-tofflor till mina ridstövlar. Juste! Har inte berättat att jag har fått nya ridstövlar! Invigde dom i måndags och nu har jag världens skavsår!! Foppa skorna är de ända bekväma just nu.. haha!

Idag red vi för Maria, tror jag hon heter hon är ny :) Hon var ganska bra! Ända minus var att efter varje trav osv saktade vi av till skritt och gick med lång tygel, då kändes det som att man tappade allt hela tiden.. 
Idag red vi på serpentinbågar med 2 10-meters volter och sen skänkelvikning på ena långsidan.

Det gick ganska bra faktiskt! Jag är nöjd för att vara första gången! :) Han tog jätte stora steg x) Hans trav och skritt var jätte mysig, men galoppen.. inte skön alls!! Gick verkligen inte att sitta ner, men trodde att galoppen skulle vara jätte skön eftersom traven va det, men nej nej :P Jag är iaf väldigt nöjd med lektionen, för att vara första gången!

Juste, varför jag inte fick Dino var för att han är halt :( stackarn.

Här har ni en video och en bild från idag! :)




Snart dressyr special!


Idag är det dressyr special för min del! :) Har fått reda på av Hanna att jag ska ha Dino! :) Malin och Magnus är ju bortresta vilket betyder att vi kommer ha vikarie, hoppas vi har Lena! ;)




Ridningen !

hej,
slänger in lite snabbt om hur det gick för mig och så igår på ridingen.
Lisa skrev ju om övningen vi gjorde, så jag skriver inte om den. Men jag skulle haft Colleen, och det var jag astaggad på ! men när jag kom till stallet så var colleen halt :( och när Malin kom upp till stallet så fixade hon en ny häst till mig, och det fanns inga ponnyer kvar, så det blev häst den här gången ;) fast en liten häst...
Kenta !

Senast jag red honom var på ett ridläger för 2 år sen. Trodde först att det skulle gå jättedåligt. Men jag bet ihop och red på. Men det gick faktiskt jättebra! Kenta var jättemysig! Ibörjan var han jättestel och gick med huvudet högt upp i taket, men efter typ en halvtimma, så började det lossna.

Jag släppte efter på tyglarna och Kenta gick då mycket mjukare och rundare. Kan inte säga att han hade bästa undertrampen, men han gick iaf i låg form !  Men han är gammal, 28 år nu. Så "man får ju vara nöjd med det man får", som ridlärare Anna sa ;)

I halvvolterna som vi gjorde var Kenta jättefin! Men jag fick använda inner jättemycket så att han skulle runda den, för det brukar han fuska med x) I galoppen så blev Kenta pigg, så jag övade på mycket halvhalter för att han inte skulle dra iväg i full trav innan galoppen. Galoppfattningarna gick jättebra och det var ingen slängtrav eller något innan.

Oj, det blev ett långt inlägg ändå xD haha, aja.




Ridning!

Hej, Lisa här!

Igår var det ju måndag och det betyder ju ridning! Fick redan innan vi åkte till stallet veta av Hanna vilka vi skulle ha, jag fick Ludde!

Dagens övning: Idag hade vi Anna! Vi red samma övninge som förra gången; halv volt vänster, halv volt höger och sen skänkelvikning, när vi hade gjort övningen ett tag la vi in galopp efter skänkelvikningen.

Såhär gick det:
Blev taggad när jag fick reda på att jag skulle ha Ludde! Har ju aldrig ridit honom och det är alltid roligt att rida någon ny! Han var verkligen skit stark! När jag väl fick ner honom på tygeln var han väldigt mysig att rida men som jag sa, vääldigt stark!  I galoppen ville han gärna springa på x) Fast han var svår att rida så tror jag att jag kan lära mig saker på honom! Hoppning nästa gång, får se hur det går!

Har även fått veta att på Dressyr specialen på fredag ska jag ha Dino! :D

Ludde, super dålig bild jag vet! Blev tagen igår lite sanbbt!




Hoppspecialen !

Försenat inlägg om hoppspecialen :P kort inlägg..

Jag hade iaf Brownie denna gång, och det gick mycket mycket bättre än förra gången!

I banan vi hade så övade vi mycket på galoppombyten över hindren och vägarna i olika svängar.
Det gick väldigt bra den här gången! brownie var fin och lydig och hoppade väldigt bra ! Var lite seg ibland men på vissa hinder fick han verkligen fart ! från vart vet jag inte xD haha

imorrn är det ridning igen! Förmodligen byte. Undra vem man får :)
men nu ska jag gå ! hejdå!



Snart hoppspecial!

Snart är det hoppspecial! :D
Är hemma och har precis käkat mellis, men snart ska jag gå upp till mitt rum och byta om, för att sen  ta bussen ut till stallet :] Men får se om jag hinner göra ngt inlägg när jag kmr hem, annars får ni väl ngt imorgon? ;)



Lite update!

Förlåt för ingen uppdatering! Som Carro skrev, har vi inte riktigt haft något att skriva..
Sedan helgen har det varit ridning, jag kan säga att det gick faktiskt väldigt bra för mig! Hade Moa och de var nog bästa gången på henne! I början trodde jag inte att det skulle gå för det gick verkligen inte bra men efter typ 20min började hon bli mjukare och sen vara hon jätte mjuk och fin!

Igår fyllde jag år! 15 nu! Fick super fina presenter! En av dom var att jag ska åka och köpa nya ridstövlar :D Behövs verkligen! Har ju bara mina ridskor.. Jobbade också igår, det gick bra, fick nästan hjälpa ena häst gruppen mest x)

Som ni kanske har läst så har ju Mirella blivit halt :( Alltså ingen ridning eller promenad, men jag och Carro ska kanske åka upp till henne på lördag och gosa lite!





Bad update...

förlåt förlåt förlåt för jättedålig uppdatering!
men jag tror varken jag eller lisa har haft ngt att skriva om. ridningen i måndags gick pissdåligt, så det VILL jag inte skriva om, men kan säga att jag hade marre. Skulle egentligen haft brownie, men jag var snäll och bytte med elin som ville rida brownie... så jag fick marre....

aja. har en tråkig nyhet att berätta "/
Mirella, har vi inte skrivit om på ett bra tag, men nu har hon blivit halt. Veterinären var där idag och kollade henne. Hon får inte ens promeneras nu! :( så det blir alltså ingen ridning eller promenad med mirella på några veckor...

Imorgon är det iaf hoppspecial för min del! :D
Tänkte ta en sån tidig buss som möjligt och sen rida vid 6 tiden :) tagga!
IMG_8467 (Kopia)IMG_8469 (Kopia)
hade ingen bra bild på marre, så ni får två bilder från hemsidan istället ;)




Ridskolecup Hoppning!

Hej, Carro här!
Nu kommer det efterlängtade inlägget! :D

Idag var det höstens första ridskolecup! Denna gång hoppning, och både jag och Lisa var med ! Vi tävlade i LC båda två. Tidigt på morgonen samlades vi för att bygga bana, lotta hästar mm.
Jag fick lott nummer 21 av 23, och det var icke kul... Jag hade två hästar att välja på, och det var Brownie eller Rafiki.

Och vem tar jag? Brownie.. var inte riktigt taggad först. Kändes bara som att jag skulle behöva sitta och driva som en galning, brownie skulle bocka och jag skulle åka av.. Men jag traskade upp till stallet och började borsta på brownie.
Men sen kom Sofia(Thuren) som hade Moa och frågade om jag ville byta med henne. Jag blev jätteförvånad! Hon hade fått Moa, men ändå ville hon byta till Brownie.
Jag sa inget annat än ja. Så jag och Sofia bytte snabbt och jag och Jojjo, som också hade Moa sadlade och gjorde Moa iordning lite snabbt.
Sen var det dags att gå ner.
Jag gick snabbt banan en gång medans jojjo höll i moa. Sen hoppade jag upp och började rida fram...
Bilder från framridningen:



pappa har fotat :)

Efter en lagom lång framridning med mycket galopp för att piggna till hästarna var det min tur.
Jag travade in på banan och sen fick jag startsignal. Jag kom runt banan felfritt och med helt OK tempo. Till hinder nummer tre kom jag lite lite snett in men det tycktes inte dommaren se eftersom jag fick lika bra poäng på alla hinder. och efter att ha hoppat hinder nr 6 var jag jättenära att missa nr 7, så det blev en snäv sväng, men den klarade Moa bra! haha, den såg inte dommaren heller x) Jag fick inte riktigt den bästa bjudningen i Moa som hon brukar ha. Men det var första gången jag red henne för iår så det var ju ett tag sen, men jag är nöjd ändå. Sen hade jag lite långa läder så att jag blev ganska rak när jag stod i lätt sits, men aja x)

Mot dem två sista hinderna på ena långsidan så blev det krut i moa! Hon ökade tempot och hoppade fint över de sista hindrena! :D

Här är en liten film på mig och moa inne på banan


När alla klasser var klara plockade vi undan hindrena, och sen var det prisutdelning. Jag fick en placering denna gång ! 4a kom jag och nu är jag uppklassad till LB !

Såhär blev resultatet (ponny):
Ponny LC:
1.
Alva Nelzén - Plopp
2. Sanna Sjö- Pandora
3. Hanna Jansson - Käck
4. Caroline Davidsson (jag)- Moa

Ponny LB:
1.
Johanna Lundström - Moa
2. Hedda Aspheim - Jane

Här är mer bilder från idag!

jag och moa

Lisa och Käck, som lisa red

jag och moa igen

lisa och käck igen

(haha, observera att detta inlägg tog sjukt lång tid att göra! xD )




Ridskolecupen !

Hej!
ska inte skriva om tävlingen idag riktigt än.  Men bara säga att ikväll kommer det filmer och bilder och självklart en lång text om dagens tävling! :)




Tävling imorgon!

Yes imorgon är det första RSC denna termin! Första tävlingen är i hoppning och både jag och Carro hoppar i samma klass, 50cm ;)

Foto; Lisa burestad



Zimba & Colleen


Foto: Caroline Davidsson




Måndags lektion / Dressyr special!

Hej! Wohoo internet funkar!
Jag tänkte att jag börar med att skriva om måndags lektionen :)


Jag fick veta tidigare att jag skulle ha Pandora och inte Moa denna gång av Hanna som jobbade ;) Blev väldigt taggad eftersom jag inte har ridit Pandora på suuuper länge! Idag red vi Dressyr på utebanan :) Ibörjan när vi värmde upp fick vi rida lite självständigt och sen började vi med en övning, i den övningen gjorde man; skänkelvikning, halv-volt, trav och galopp. Det gick helt okej! Ibland fick jag till det bra och ibland inte, men är ganska nöjd för att vara ett bra tag sen jag red henne!

Foto; Caroline Davidsson

Och nu till dagens lektion! Kom till stallet vid 17:15 ungefär och fick reda på att jag skulle ha Dino! :D Självklart när jag kommer till boxen är han hur lerig som helst... men det var bara att börja! Efter ett tag lyckades jag få honom hyffsat ren iaf! Idag red vi också på utebanen och vi gjorde ungefär samma övning som i måndags! Fast den här övningen hade lite mer skänkelvikning. Idag gick det inte lika bra som förra gången men det gick inte dåligt! Han blev som finast mot slutet :) Men jag är nöjd för att vara andra gången jag rider honom ;)

Foto; Mamma, bild från förra gången.

På söndag är det även RSC hoppning! :D




Ponnyplutten ♥

 
Chicko
Fina fina ponnyn, längtar tills jag får tävla med dig igen! Får se om det kanske blir på söndag? Hoppas verkligen det! Du är en av dem finaste hästarna som finns. Ponnycupen, den börjar snart. Förra terminen gjorde jag alla mina hemmamatcher på dig, och alla var underbara varv 1 medalj! I RSC på alla våra tävlingar har du alltid varit lika duktig! 4 Ridskolecuper med dig, 3 placeringar. Hoppas verkligen här med, att jag får ännu en termins ponnycup med dig ♥

 jag älskar dig ♥




Mirella <3


kände bara för att ladda upp en bild på mirella ♥



Mobilblogg

  • Hej! Förlåt för att jag inte har bloggat! Men jag har haft massa saker med skolan och vårat internet här hemma hos pappa är jätte konstigt! Väldigt störande! Jag ska skriva om ridningen i måndags. Fast det hamnar nog i samma inlägg som dressyr specialen! :) på söndag är det tävling!! RSC hoppning :D Jag håller tummarna på att internet funkar ikväll! / Lisa



Snart stallvärdinna

om typ en halvtimma ska mamma köra ut mig till veda, idag jobbar jag ju.
Jag och lisa jobbar tyvärr inte tsm längre, men då kanske det blir fler inlägg?
Lisa uppdaterar er kanske ikväll, men annars hörs vi imorrn!

Bounty
foto caroline davidsson




Ingen mirella...

hej, fel på blogg.se så det går inte att ladda upp bilder. men jag tänkte kort berätta att den här veckan kommer vi tyvärr inte att rida mirella, så det blir inga mirella inlägg... "/ men det är ju rätt mycket hästigt ändå.. och på söndag kommer nog veckans roligaste inlägg, om TÄVLINGEN och resultatet! :D




Kort om ridningen!

Hei! orkar inte skriva så mkt om ridningen igår, men jag skriver mitt eget inlägg så får lisa skriva mer sen ;)

jag fick iaf brownie igen.
Vi red på uteridbanan, dressyr 8) det gick jättebra och han var fin och mjuk.
Hinner inte skriva mer, tyvärr :p men ni får en bild ist :P




Snart ridning!





Mirella!

Hej! Idag har jag varit och ridit Mirella, var jätte trött och inte så himla taggad..
Pappa körde dit mig och hämtade sedan mig när jag var klar.
Idag red jag ca 40 min. Mirella var också ganska trött, skrittade ut ca 20 min, försökte hitta lite nya vägar men gick inte så bra.. :P Sen red jag på volten i ca 20, där jag travade och galopperade :) Inget avancerat alltdå! Imorron är det ridning! Är även det på freda,  dressyr special! :) Nu ska jag plugga lite innan middagen.

gammal bild fotad av Elin




Hiss/Diss



Ridstövlar
Tycker att det är grymt snyggt med ett par ridstövlar! Förut när man var mindre ville jag aldrig ha ridstövlar, utan jag ville ha ridskor med chaps. Men nu går jag istället och drömmer om ett par snygga ridstövlar, det finns iaf högt upp på önskelistan!



Skvallerbloggar
Visst kan det vara roligt att läsa skvallerbloggar ibland, men de är ofta fulla med massa skit :P




Datum för ponnycupen!

Idag var vi på stallvärdinnemöte, och då fick vi även datum för ponnycupen! :D

Hoppning:
30/10- Hemmamatch mot Skånsta     12/2 Bortamatch mot Skånsta

19/11- Bortamatch mot Täby              22/1 Hemmamatch mot Täby

27/11- Bortamatch mot Lidingö          8/1 Hemmamatch mot Lidingö

17/12- Hemmamatch mot Roo Gård   18/2 Bortamatch mot Roo Gård

4/3 Bortamatch mot Enskede          11/3 Hemmamatch mot Enskede


Dressyr:
30/10- Hemmamatch mot Lidingö       19/2 Bortamatch mot Lidingö

8/1- Hemmamatch mot Sundby          12/11 Bortamatch mot Sundby

5/2- Hemmamatch mot Bogesund       15/1 Bortamatch mot Bogesund

19/2- Hemmamatch mot Tungelsta      22/1 Bortamatch mot Tungelsta

5/2- Hemmamatch mot Siggesta          12/2 Bortamatch mot Siggesta
Den här terminen ska vi försöka följa med på ALLA matcher även fast vi inte rider för att titta, fota och hejja!
Hejja på oss! :D




Hoppspecialen !


finaste ponnyn ♥


Heeej! Nu är jag ju då räääätt trött så ni får ett kort inlägg om hoppspecialen idag! x) Jag och Lisa tog bussen ut vid 4, men var nära att hoppa på fel buss xD haha fail.... När vi var på veda gick vi direkt upp till stallet. Visste att jag skulle ha brownie, som såklart skulle vara jättelerig! :p Men jag han iaf göra han ren med lite hjälp av lisa!

När vi kom till ridhuset började vi bygga bana, när den var färdig började vi skritta och sen efter lite uppvärmning på lång tygel började vi trava. Sen jobbade vi galoppen, och började hoppa fram lite lätt. Vi skulle byta galopp över hindret men denna gång gick det inte jättebra...

Sen började vi hoppa bana. Brownie var jättetrött och bockade 2-3 ggr under banan :p Men jag kom iaf runt. Det gick helt okej idag. Förra gången gick det bättre men hade han inte varit så trött hade det kanske gått lite bättre :P hehe...

nej, nu ska jag gå, men vi hörs kanske imorrn?




Snart hoppspecial!


och jag ska rida denna sötnos... <33
Vi hörs senare!




Godnatt!

Imorgon ska jag följa med Carro till stallet och fota henne, så förvänta er en bildbomb! Sen ska jag även sova hos henne :)




Mirella

Idag har jag ridit Mirella, men tyvärr var det spöregn... "/
Efter skolan som slutade 12:30 (!) så gick jag hem, bytte om till ridkläder, käkade mellis och tog det lite lungt en stund, sen cyklade jag ut till mirella.
När jag hämtade henne i hagen var hon inte så blöt som jag trodde att hon skulle vara? jag tog in henne i stallet och började göra henne iordning. Sen satt jag upp på stallplan och red mot infarten. Den här gången blev det uteritt till Kattpensionatet! (kan typ bara den vägen och Sjöboda). Jag red längs vägen och då kom det en bil i full fart. Jag valde att hoppa av och leda mirella längs vägen, för dåren som körde bil åkte i säkert 150 MINST förbi och kändes inte så säkert att rida brevid då.. Jag hoppade upp igen när jag kommit in på stigen till kattpensionatet. Jag skrittade en bra bit förbi kattpensionatet tills jag kom till en bra trav stig. Lite senare kom det en kanska platt galoppbacke så jag galopperade i lungt tempo upp för den. Red i olika terränger och mycket upp och ner för backar. I skogen mellan träden och så.

Red vidare och när jag kommit en bit så visste jag inte längre vart jag var, så jag vände om och skrittade tillbaka. Kom även en till galoppbacke och mirella satte av! i en liten "kurva" så galopperade hon vidare och tillslut så saktade jag av och travade lite. Sen blev det skritt hem igen. Jag kom till mitten av vattenparken så jag skrittade tillbaka via den och kom upp vid stallen. Där hoppade jag av, gjorde henne iordning och släppte sen ut i hagen.

Uteritten idag var rätt mysig! mirella var väldigt lugn och verkade gilla ridturen! Synd att det regnade idag, annars hade jag och frida säkert ridit ut tillsammans eller varit på volten och övat lite dressyr. Aja, det var kul idag ändå! ;)

bild från förra gången <3
foto: Lisa Burestad




Finisar

Brownie♥Trocadero
Foto: Lisa Burestad|Kamera: Nikon D3100