Godnatt

Hoppade Piraten idag. Vi hoppade en kul och bra bana och det gick skitbra! Skriver mer imorgon för är dötrött nu. Vi hörs mer imorgon!! :)



Pirateeen

Är i stallet nu, ska rida om 1 h men tror jag ska fixa hästen lite nu. Borsta och typ fixa lite. :)

Hörs mer ikväll!
MITT MELLANMÅL IDAG



Fredag

Är i skolan nu, skitsega lektioner.. Slutar 13:45. Ska sen hem en stund, byta om och åka till Veda sen.
Ikväll äre hoppspecial då. Kommer lite andra inlägg under dagen!



Torsdag

Har bara städat rummet idag, pratat telefon och chillat. Ska plugga nu typ 1 h, sen kolla Djurskyddsinspektörerna TV4 och sen sova!

Imorgon går jag skolan till kvart i 2, sen drar jag till Veda och på kvällen är det hoppspecial. Tror jag får Piraten men vill nog ha någon av de jag tänkt tävla. Dock går dem dressyrgruppen så tror tyvärr inte jag får någon av dem men Piraten går också bra. 

Hörs mer imorgon!



Slut

Har sen december haft skitmånga tidsinställda. Varje dag har det varit minst 1 inställt. Nu idag, så tog sista inställda slut. Nu är ALLA slut och jag har ingen aning om vad jag ska blogga om nu?? Känns lite sådär att ta en 30-days grej igen.. Men orkar inte skriva några åsiktsinlägg heller sååå..

Haha aa får komma på något...



30. Mitt mål med ridningen

SISTA DELEN
Vet inte riktigt vad jag har för mål med ridningen.. Vet ju inte hur länge jag kommer hålla på med det men som det ser ut nu så ska jag inte sluta. 
Typ alla med egen häst eller ponny har mål som SM, NM osv. "Målet med min ridning är att komma till SM finalen i ponnyhoppning". 
Hur ska jag kunna ha sånna långsiktiga mål? Ska jag ta en häst från ridskolan och ba: "Hej asså jag tar den här hästen för jag tänkte kvala SM och vinna hela skiten."
 
Jag tror iaf att jag aldrig kommer ha en egen häst om jag inte skulle köpa en när jag är vuxen. Har inga hästvana föräldrar och nog inte pengarna heller så finns inte en chans. Isåfall skulle jag bara kunna ha en skogsmullehäst för 5000:- som jag rider ut i skogen med för hade inte haft chans att tävla när jag inte har vana föräldrar med. Skulle bli helt kaos om jag skulle sköta allt själv under en tävling.
 
Men om man ska sätta riktigt riktigt små mål med ridningen SOM ÄR MÖJLIGA då inom ridskolan.. Jag vill fortsätta utvecklas inom ridningen, tävla mer med resultat, träna träna osv.
 
Känns ganska begränsat att sätta upp långsiktiga mål när man bara rider på ridskola. Hade man haft en egen häst eller ponny hade det varit en HELT annan grej, men varför ska man nu sätta upp mål som SM mm. när man inte har de möjligheterna idag? 
 
Har än så länge bara mål att utvecklas och ha kul typ..



Hallooj

Idag hade vi friluftsdag i skolan med promenad till Vallentuna Golfklubb och åka pulka vid hål 11, sen gå hem igen. Var skiitkaallt!!!
På vägen tillbaka stannade jag och Carro hos kingen och billan, satt i stugan/sadelkammaren en stund och chillade och värmde oss lite haha. Sen mockade vi, packade höpåsar och fyllde lite vatten och sånt. Var där kanske 45 min, sen gick vi hem och från Ormsta gick jag ensam hem hela vägen.

Var skitvarmt då, jättedjup snö, var astrött och lång väg. Såfort jag kom hem slängde jag mig i sängen och somnade direkt... Vaknade av att dörren öppnades när resten kom hem...

Imorgon går jag skolan till 3. Sen blire hem och plugga skitmycket!! Läxförhör i energi på fredag samt religion inlämning och idrottsuppg ska in då. Kul :)))

Men vi hörs mer imorgon! Natti
Hahaha minnen



Ridningen

Igår körde vi lite markarbete på ridningen. Jag red Zimba och det gick skitbra!!

Vi red en svinbra övning som Evelina kommit på, den va så jävla bra!! Men det var blandat med serpentiner mellan hinder, skänkelvikning, galoppfattning över bom och bryta av över bom. Sen lite hinder på det. Övningen ägde iaf!

Zimba var så jäkla fin igår!! Han lyssnade skitbra! Han var lugn i traven från början och lyssnade på förhållningar och halter. När vi började med galoppövningen blev han lite stark i början men jag hade ändå kontroll. Han började sen "fatta" övningen vart det skulle vara galopp osv så övade mycket på att han skulle "vänta på mig".

När vi hoppade så drog han lite första gången, tog en kortsida och sen var han helt tillbaka igen. Sen kunde jag ha honom lugn på alla hinder. Var jätteskönt att han lyssnade så bra för brukar vi väldigt jobbigt när han bara springer. 

Men han var så himla snäll och fin igår, berömde honom typ hela tiden haha. Men hoppas jag får fortsätta med honom för det börjar faktiskt bli kul att rida honom nu!



29. Någon jag skulle riskera livet för

Kan ju inte säga precis en utan skulle såklart göra det för alla de jag känner väl och tycker om.. Men hoppas väl att det inte ska hända något så allvarligt att man måste riskera hela sitt liv.



Onsdag

Ska om typ 10 min gå till skolan. Idag ska vi ha någon jäkla friluftsdag så vi ska till Vallentuna Golfklubb och åka pulka där hela dagen. Kommer frysa ihjäl seriöst...

När jag kommer hem skriver jag om ridpasset igår ;)
Hörs senare!



Igenridningen

I måndags red jag igen på Veda i 18:30 gruppen. Red dressyr för Evelina och jag red Rafiki som jag inte ridit på typ 4/5 år😱

Vi red massa olika övningar hela lektionen. Raffe var skitfin i början men sen började han bli lite stark och skitjobbigt att flytta undan. Men när vi red trav på typ serpentinbågarna kunde jag lätta handen asmycket och han var ändå kvar i formen.

Men det gick helt okej fast var lite jobbigt att han blev så stark..
Raffemannen😍



Godnatt

Ridit idag igen och är mer än trött. Sorry för tråkig update men har inte orkat idag. Skriver imorgon istället om ridpassen!



28. Någon som älskar mig

Men hur ska man SJÄLV kunna svara på den här?!?! Men min familj typ, hunden hahahah. Kompisar kanske jag har ingen aning.....
som ni kanske märker blir den här 30-days bara tråkigare och tråkigare men orkar inte riktigt längre och det är bara svintråkiga ämnen nu xD



Godnatt

Aaaaastrött efter ridningen så skriver imorgon! Natti
Gammal bild



v. 5

MÅNDAG: Rida igen 18:30
TISDAG: Ridning och Stallvärdinna
ONSDAG: Inget typ
TORSDAG: Ingeet
FREDAG: Hoppspecial
LÖRDAG: Teori Ridlekis
SÖNDAG: Kanske åka och handla inför Thailandsresan



Till Jojjooo

Heheh hon vet inte ens om att jag har den här bilden men den va skitsnygg iaf så du får den via bloggen ist, överraskning typ hahahah ;)



27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om 20 år

Jag har gått ut gymnasiet med bra poäng. Bor på en egen gård med flera hästar i världens drömstall och hus. Tävlar och tränar i både hopp och dressyr med dem. Jobbar med djur eller häst av ngt slag med grymt betalt
hahahaah dröm på



Natti

Är svintrött så ska faktiskt sova nu.. Imorgon är det skola fram till typ halv 4. SEGT är bara förnamnet.

På kvällen ska jag åka till Veda och rida, ska rida igen. Vill helst ha någon av de jag vill tävla på nu till våren men känner på mig att jag får den hästen personen som är borta imorgon, hade förra gången.. Lizt ;) Men vill typ ha Robban så hoppas på honom!!

Aja, vi hörs mer imorgon! Natti



Hemma

Har kommit hem från Veda nu. Har helgjobbat hela dagen med Hedda och det gick skiiitbra!
Sov hos henne igår och åkte till Veda imorse typ 10 i sju. Hände verkligen typ inget speciellt idag. Allt flöt på, det enda var väl att det kom en surkärring som skulle åka över stallplan när vi hade linorna uppe och hästarna höll på att springa in. Hon var inte arg över det men sen började hon klaga och klanka på annat så jag sa ifrån rätt bra och då hoppade hon in i bilen och åkte, hahaha.
 
Men vi blev klara till lunch precis i tid, allt gick skitbra. Efter lunch flöt det på och allt gick bra då med. Vi fick lite hjälp av några stalltjejer plus Adam så höpåsarna gick fort! När vi var klara och hade lämnat sopar och sånt kollade vi klockan och den var 16:00 PRICK. hahah ;)

Men varken jag eller Hedda blev trötta idag när vi jobbade. hahah man brukar vara skittrött efter men vi var aspigga hela tiden. Jäkla hurtiga typ!! Nu kommer jag inte helgjobba fram till mars typ eftersom jag ska tävla och åka till thailand! Så blir "ledig" en månad ;) Februarilönen blir nog lite sorglig...
 
Imorgon är det skola igen och är inte direkt taggad..



Svar på frågestunden del 2

Rider du utan väst på dressyr? Isf vilken ålder får man sluta med väst på din ridskola?
Ja det gör jag. Hoppar alltid med väst och rider ut med väst men dressyr rider jag utan. Ingen aning om ålder. Vet att det är krav inom hoppning tom 18 år men dressyren vet jag inte.
 

Ville du hålla på med ridning hela livet? Ha det som jobb?

Ja asså om jag fortfarande har intresset vore det sjukt roligt ju! Skulle kunna tänka mig att vara typ veterinärdjurskötare för hästar isåfall! 


Hur ofta sminkar du dig?

Sminkar mig i skolan, om jag ska bort någonstans och typ på tävlingar. Hahaha inte varje dag om jag typ är hemma hela dagen men oftast varje dag eftersom jag nästan aldrig bara är hemma en hel dag. ahhaha vad mycket dag det blev


Vill du tatuera dig? Isf var? Och vad?

Asså njaa tror inte det. Är inte den som vill ha en ros på ryggen där det står carpe diem lixom hahahahha. Nej men tror inte tatuering faktiskt.. Är snyggt på vissa men jag vill nog inte ha något.


Ridskola/egen häst/medryttarponny/foderhäst mm

Fatta inte riktigt frågan...

 

Vad är det bästa med Veda?

Ridlärarna, hästarna, miljön, sammanhållningen och alla vänner!! Allt på Veda äger!


Vilken ridskola skulle du byta till om du var tvungen att byta?
Jättefin och snygg blogg!

Tack! Om alla ridskolor i hela stockholm kunde flytta hit till Vallentuna så skulle jag nog välja Överby eller Sundby. De satsar sjukt mycket på tävling och dressyr samt hoppning, har jättefina hästar och verkar ha kunnig och duktig personal så någon av de skulle jag nog välja isåfall. Men skulle verkligen inte vilja byta!


Vem tycker du är bäst i din ridgrupp?

Jag såklart?!?! Hahah nä skojja, vet faktiskt inte.


Vad utvecklade du mest med din ridning 2013?

Oj, vet inte... Tror tyvärr inte sitsen så mycket men har blivit "starkare" i ridningen, orkar hålla emot mer och kunna driva mera. Förut var det lite mesridning men nu orkar jag trycka på mer och det är väl något som blivit bättre. Har utvecklats mycket tack vare de grymma tränarna vi har och sen att jag ridit så många olika storhästar tror jag. Man lär sig verkligen på det!


Roligaste hästen att rida i dressyr/hoppning?

Om jag ska välja från ridskolan.. Av hästarna så är dressyr nog Toy/Cyklamen och hoppningen tycker jag Cyklamen eller Robban! Av ponnysarna är dressyr roligast på Pandora och hoppning roligast på typ Pandora, Twist, Chicco eller Marre! :)




26. Hur mina vänner beskriver mig

Tog bara de 3 närmsta ;)
Hedda:
"Lång, snäll, stark, biffig, hungrig(AHAH)"
 
Lisa:
"Jäääävligt hästkunnig, sjukt rolig, omtänksam, lång, driven, snäll, ambitiös, lojal, helt jävla underbar"
 
Hanna:
"Snäll, bestämd, sträng(HAHA), Engagerad, Duktig, Rolig"



Lördag!!

Hej och sorry för asdålig uppdatering idag..
Idag hade jag först teorin på Veda fram till halv 4. Sen kom Hedda och Helena och hämtade mig och sen åkte vi hem till henne. Jag har ikväll bara fixat hennes design om på nytt eftersom klanten tog bort hela skiten av misstag hahahahha.
 
Ikväll sover jag här och imorgon ska vi helgjobba. SÅ OTAGG men aja, ska skriva massa inlägg nu. Hahaha standard datakväll
 



Svar på frågestunden del 1

Orkade inte vänta så länge så här kommer första delen av svaren på frågestunden!
 

Vad är dina mål inom ridningen?

Har väl som mål att utvecklas, bli en bättre ryttare, få fler och bra resultat på tävling! Har inga SM drömmar, än


Vadå ditt bästa minne med häst?

Oj, verkligen ingen aning. Men typ några najs tävlingar. Ponnycupsfinalerna och RSC finalen 2013 är några av de bästa minnena jag har med häst!


Vilket är det roligaste dressyr programmet att rida?

Om jag tar av de jag tävlat: Dressyrryttartest, LC:1, LC:2, LB:0, LB:1 och LA:1.. Så måste jag nog säga att LC:2an är min favorit! Även fast det är ett väldigt lätt program så gillar jag vägarna och att det flyter på så lätt. Men om det ska vara någon av de lite svårare programen så gillar jag LA:1 an.. Händer mycket där och är ett skönt program att rida i. LBerna tycker jag dock inte alls om.. Tröttnat sjukt mycket på dem.


Om du fick rida vilken ponny som helst vem skulle det vara?

SHIT vilken svår fråga.. Av just ponny så skulle jag nog vilja rida på Dumle bara för en gång och testa hoppa honom, för han verkar sjukt fin att hoppa på. Sen skulle jag vilja rida Chicco igen hahahahha fast vore lite elakt för honom då jag är skitlång på honom, han är ju typ 132... Men vore kul för bara 10 minuter att testa honom igen efter typ 3 år.


Om du fick rida vilken häst som helst vem skulle det vara?

Hmm.. Om jag ska ta EN häst jag inte ridit.. Så hade jag velat rida Tinnes Anton, SJUKT fina häst, vore ascoolt att rida en sån häst! 


Saknar du ponnytiden någon gång?

Alltså även fast jag rider lektion på storhäst så är "ponnytiden" inte över helt för mig ;) Rider ponnycupen på ponny, har ibland ponny på lektion, går läger på ponny. Rider ponny iaf minst 1 gång i månaden men det är lite begränsat nu på vilka ponnys jag rider. Klart jag saknar det lite ibland. Måndagar för Malin, ponnygruppen och jag red på Jane, Colleen, Marre, Fanta, Troca, Brownie, Twist, Chicco, Plopp.. Ponnytiden ÄGER. Är tyvärr väldigt väldigt lång så var tvungen att rida häst, för min egna skull egentligen. Var ca 170 när jag började så HADE kunnat rida ponny lite till om jag ville men kände att jag lika gärna kunde gå över till storhäst, kul med nytt dessutom! ;)

 

Vilken av mina hästar har varit roligast att rida? (/Hedda)

Av Kiwi, Bonzai och Marabou så har jag nog ridit Bonzai flest gånger. Även fast Kiwi varit den finaste dressyrhästen av dem enligt mig så måste jag säga Bonzai. Aldrig skrattat så mycket uppe på den hästryggen, hahah han var så jäkla rolig den hästen! Lugnt ut på uteritt och piaff, passage och samlad galopp hem brevid en pigg Kiwi som galopperar på stället, typ lika fort som jag går AHAHHA.

 

Vilket är största misstaget du gjort på en dressyrbana?

Har faktiskt nästan aldrig gjort något fel på en dressyrbana. Har aldrig ridit fel väg så domaren har blåst. Dock råkade jag göra en halt i början på min första LC:1 där det inte är någon halt i början så fick -2 då men annars inget annat!


Vad är dina tankar om PA 5?

Har ju varit en jäkla fight och aktivt ämne på bloggar nu efter PA 5 börjat. Har själv inte skrivit något om det men måste tyvärr hålla med de flesta andra att jag inte tycker de flesta "kan rida" och tycker programet spårat ut lite med jättekonstiga "problem".


Vad är dina mål med bloggen??

Har inga mål direkt. Om den ska bli större max 50 till. Skulle aldrig orka med en stor blogg, känns lagom med så som den är idag! 


Vilken är den finaste hästen respektive finaste ponnyn du nånsin suttit på?

Av hästar har jag ingen aning... av ponnysar så måste det nog vara Pandora!




Min värsta avramling

Brukar faktiskt inte ramla av särskilt ofta.. Förra året ramlade jag av rekordmånga gånger för ett år, 3 hahahah. Men har inte gjort några riktiga BOM vurpor, förutom en gång.
 
2011 i november var det Ridskolecup i Hoppning. Hade Plopp den gången och det gick lite fort i en snäv sväng så han snubblade till lite och gick omkull. Har det faktiskt på film men vill inte lägga upp den någonstans. Kan printa en bild och lägga upp men vill inte göra det heller. Men det var nog den värsta "avramling" jag gjort. 
Jag blev ju mest bara chockad och ledsen över Plopp, men det gick bra annars. Gjorde inte illa mig och inte Plopp heller.
 
Nej men usch, den tävlingen var inte rolig alls. Här är iaf två bilder från den rundan precis innan vi gick omkull. Som ni ser är jag typ jätteliten.. Ser mini ut på bild 2 hahah. Aja var ändå 2,5 år sen typ så var ett tag sen ;)
 
 



25. Någon jag träffar vardagligen

Det är väl antagligen familjen, klasskompisarna och hunden. Orkar inte göra något jätteinlägg om den här, supertråkig fråga hahaha. Kommer roligare imorgon!



Godnatt!

Har skrivit svaren från frågestunden som kommer upp i två delar under helgen!
Ska stänga av datorn nu och sen sova.. Imorgon har jag teori på Veda och sen ska jag hem till Hedda och sova där! Söndag blire helgjobb så blir ingen liveupdate under dagen men kommer inställda!
 
Aja nu ska jag sova, natti!



Helgen

Fredag: Skola och åker sen till pappa
Lördag: Teori på Veda
Söndag: Helgjobb med Hedda
 hahahah wiihooooo



Bästa Ponnycupmatchen jag ridit

 Jag har på snart 4 år i Ponnycuplaget ridit ungefär 30 matcher. Av alla dessa matcher är det blandat med hemmamatcher, bortamatcher, semifinaler, finaler.. Allt från sista starten på B-ponny som jag gjorde i Ponnycupen, till den match när jag är 3 år äldre och går i mål som sista ekipage för finallaget, och ALLA blev felfri.
 
Om jag ska välja EN. Bara EN enda match av alla jag ridit, som jag tycker var bäst.. DÅ var det den här gången..:
9 maj 2013 åkte ett lag på 6 personer, våra 3 grymma lagledare, alla andra som är med i Ponnycupslaget och MÅNGA många fler som hejjade på oss, till Lidingö Stockby Ridskola. Final i Ponnycupen Hoppning säsongen 2012-2013! Vi mötte Roo Gård.
 
Det var jättesoligt och jättejättevarmt den dagen, i T-shirt gick vi 6 i laget tillsammans banan. Gick i en klump och småviskade om alla planer och ideer vi kom på av banan. På andra sidan banan gick motståndarlaget som också gick banan, som också precis som vi, såg mer än fokuserade ut! Det var så varmt så det bestämdes att vi fick om vi ville tävla i kortärmat.
 
Vi gick banan och pratade sedan lite taktik..Sen kom de 6 ponnysarna ner, läktaren fylldes och Lidingö presenterade sina hästar. Efter det skulle vi lotta vilket lag som skulle börja med de 3 första hästarna, och vilket lag som skulle börja med de 3 sista hästarna. Vallentuna fick började med nr 1,2 och 3 och avsluta nr 4, 5 och 6.
(För er som inte fattar, Först rider Vallentuna på häst nr 1, 2 och 3 och sen rider motståndarna på häst nr 4, 5 och 6. Efter det byter vi så då rider motståndarna häst 1, 2 och 3 och vi sedan 4, 5 och 6. Eftersom inga av oss ridit hästarna så blir det rättvist att hälften av båda lagens lag får börja rida. Lite klurigt men aja)

Sen började matchen då. Vi fick våra hästar vi skulle rida och de tre första från vårat lag, Vilma, Jennie och Ylva gick ner. Jag, Sofia och Jojjo satt kvar på läktaren eftersom vi skulle rida sist ut. Först red våra tre ryttare och vi skrek ut hejjarramsor och hejjade sjuktmycket, och efter det så var det knäpptyst på läktaren. Alla var så jääkla nervösa. Jag, Jojjo och Thuren satt typ och skakade och smackade till omedvetet om någon häst såg ut att stanna. Alla våra ryttare red felfritt och Roo fick en med 4 fel.
 
Efter det var de byte och vi red fram. Sen startade vi och jag var sist ut. Jojjo och Thuren var felfria och det blev även jag, så hela vårat lag blev felfritt! 
 
Efter det räknades tiderna och det är ju ett anorlunda avgörande system i finalen men vi hade ridit på ungefär samma tid alla i laget och så när idealtiden som möjligt plus inga fel.
 
På prisutdelningen så var alla sjuukt spända, men när de sa "Vallentuna" som segrare SKREK vi seriöst rakt ut! Alla blev helt sjuuukt glada och vi fick sen ställa oss upp och få våra guldmedaljer. Efter det fick Roo sina silvermedaljer och lidingö sina bronsmedaljer. (de kom 3:a och fick därför anordna finalen)
 
Vi fikade med världens finaste Ponnycuptårta och sen efter det ut i solen, tog fina bilder och åkte sen hem!
Sån underbart kul dag jag påriktigt ALDRIG kommer glömma!
SHIT vilket team vi är, Veda gänget!
#Vedaforever



16 år om exakt en månad!

24/2-1998



24. Mitt motto




Äntligen färdig!!!

Färdig med ännu en läxa nu. Kom på att den största ska vara inlämnad om två veckor så skjuter lite på den. Orkar inte riktigt ta allt idag ;)
 
Tänkte att jag går och lägger mig typ senast 10 idag, vore sjukt skönt om man kunde sova lite för en gångs skull. Så har två timmar på mig typ att hitta på något förutom plugga. Tycker jag gjort tillräckligt idag! ;))
 
Tänkte städa på mitt rum nu EN GÅNG FÖR ALLA. Inte bara säga att jag ska göra det utan direkt när jag har publicerat det här ska jag fanemej plocka upp här inne! Efter det ska jag nog skriva klart inläggen jag har i utkast så bloggen håller sig åtminstonde lite uppdaterad ;)
 

Återigen tack för att ni håller igång statisitiken sjukt bra även fast jag suger på att blogga. Men ska verkligen ta tag i det nu! 



Kvällen

Har precis gjort klart 1 läxa, bara 3 kvar då... :)))) Så jäkla tråkiga och långa läxor dessutom, tar upp hela kvällen.

Aja, skolan var skitseg och jättetråkig.
Imorgon äre fredag ÄNTLIGEN. Kommer lite inlägg om helgens planer osv :)

FORTSÄTT fråga i frågestunden!!



Fortsätt fråga!

Glöm ej frågestunden! ;)



23. Mitt sämsta dressyrprotokoll

HAHAHAHA 2010...



Frågestund!!

var jäkligt längesen jag hade en frågestund, så kör på en kort!

Vet dock att man typ aldrig får några frågor. Spelar ingen roll ifall man har 100 unika, man får alltid max 5 frågor haha.. men aja Skriv åtminstonde en fråga!! Ska försöka svara på precis allt så ta din chans att få veta vad du vill ;) hahhah, FRÅGA NU! Svarar inom någon vecka typ!



Hej..

Har varit sjukt trött hela dagen idag. Skolan gick skitsegt och mådde dåligt typ hela dagen. Sen hemma så somnade jag och sov tills det plingade på dörren typ kl 5 när resten av familjen var hemma.
 
Har skitmycket och jobbigt plugg just nu. Massa religon, fysik, SO, Idrott, Bild och Engelska. Och ALLA lärare har lyckats sätta datumet för allt på måndag. Vi fick allt pang bom i måndags, en vecka på oss att fixa ALLT. Plugga inför 1 prov och göra 5 större läxor med förhör. Orkar eeejjjjj. Inte ens gjort klart en men ska försöka göra allt imorgon efter skolan. Så ingen toppuppdatering direkt men har inställda som räddar mig...
 
Aja, ska plugga städa och sen sova. MÅSTE sova tidigt idag annars kommer jag snart somna på lunchen i skolan, vilket typ ingen har gjort någonsin.
 



Ridningen

Igår var ingen vidare dag med ridningen då kan man säga hahah. Red först igen på Lizt och sen red jag min egna lektion på Nougat. 

Lizt:
Va 3:e gången jag någonsin red honom, senast var i somras ute i sommarhagen.  
Vi var bara 4 st i gruppen, var asskönt med så mycket plats. Vi red iaf lite serpentinbågar och skänkelvikningar. Lizt var rätt dragig lixom. Han sprang och det va skitjobbigt när han blev så stark i det. Efter 30 min började han ge efter och han var helt okej då. Vänster gick bäst. Galoppen va inge vidare hahah.
Gammal bild

Nougat:
Skulle egentligen haft Zimba men jag och Jennie bytte. Var jättetrött och kände att jag inte skulle orka Zimba igår. Dum som jag är trodde jag nougat skulle vara lättare haha.

Han stretade emot så jääkla mycket. Skitstark och tog typ bettet och bara sprang på. Han ville inte flytta undan så fick släppa stigbygeln och gå på som ponnyskänkel tills han flyttade.
Vi red massa framdelsvändningar och skänkelvikning. När vi gjort skrittarbete en stund skulle vi fatta galopp och då småskenade han in i galoppen lite, haha han var nog lite pigg då...  Annars gick galoppen helt okej. 

Nej men gick verkligen inte bra. Har ändå lite bilder från igår men bilderna är inte särskilt rättvisa om hur det kändes...

Och såhär såg det ut när han fick sina ryck hhahahahaah



Bilder Ponnycupen

Bilder från Ponnycupen Dressyr 19/1-14!
Tack snälla Amanda för de fina bilderna!



22. Mitt bästa dressyrprotokoll




Orkar ej

All motivation till allt nu är på 0 kan jag säga. Skolan, ridningen, bloggen, hemma. Känner bara att jag inte orkar någonting alls nu.

Ridningen gick skitdåligt som ni kanske listat ut? Skriver ett inlägg imorgon. Ska sova nu, det enda jag har motivation till typ.
Den här ponnyn dock, henne tröttnar man aldrig på. Kommer bilder från tävlingen imorgon!



21. Någon jag vill träffa

Oj shit, svår fråga.. ingen aning faktiskt. Var kanske syftet att skriva någon kändis men jag vet typ ingen speciell person jag vill träffa.. Hahah träffar typ redan alla de jag "vill" träffa. Saknar ingen person direkt just nu hahah..



Tisdag

Idag slutar jag lite tidigare än vanligt för vi har ingen idrottslektion så jag slutar 14:40. Åker tidigt till stallet ändå för ska vara stallvärdinna en stund istället för lisa. Sen 18:30 rider jag igen och efter det min egna lektion!



Godnatt!

Håller fortfarande på att rensa bilder på datan. Slängt ca 2000 hittils men har helt galet mycket kvar.. Om jag hittar något kul kanske jag kan ladda upp? Hahah..

Men TACK för att ni kollar bloggen så jäkla mycket en dag som den här då jag är sämst på bloggning. Statistiken ligger på topp nu! Lovar bättre uppdatering med roligare inlägg men ibland måste man bara få lägga bloggen åt sidan och göra annat ;)
Här är ca en tiondel av allt jag har på första sidan och sen är det runt kanske 100-1000 bilder och filmer i varje mapp ...



Måndag

Skolan var lite trög, slutade 15:20 iaf och är hemma nu. Idag kom pang alla läxor direkt. 4 st bara idag varav ett är prov. Och ALLA ska vara inne eller vara provtillfället om 1 vecka så ska plugga lite nu ikväll!! 

Imorgon ska jag rida igen på kvällen och sen direkt efter rida min vanliga lektion. Kommer aldrig orka haha.. Tror jag har Zimba på åtminstonde ena lektionen så kommer vara skittrött efter ridit 2 h i sträck haha. 

Ikväll tänkte jag och rensa bilder på datan. Laddade över allt från mobilen igår så ska sortera lite och så! :)



20. Något jag vill göra

Tävla!!
Är inte så jäkla hoppsugen på tävling just nu... Men dressyr är jag verkligen det! Ponnycupen är typ det bästa..
Ibland så rider vi dagen innan och bygger staketet och rider sen programet på våra hästar för Malin och tränar. Sen duschar vi dem och fixar allt inför morgondagen och på tävlingsdagen är de asfina och lite lättare att rida när man ridit igenom dem dagen innan xd hahah..
 
Allt pyssel innan tävling, vitt schabrak, knoppa, linda, borsta, smörja osv. Askul juuu! Är svintaggad på att tävla!!
Jag och Pandora på en ponnycup i Maj, semifinalen faktiskt!



Veckan

Vecka 4 består av storstädning av rummet, 2 kanske 3 ridlektioner, 2 dagar jobb på Veda, åker till pappa, skola och sånt. Så ingen tävling eller något i helgen. Tänkte säga skönt med sovmorgon men det kan man ju glömma- Helgjobbar på söndag-  upp 5:30. 



Ponnycupen 19/1

Idag var det Ponnycupmatch i dressyr, hemma mot Djurgården! Vårat lag bestod av: (startordning)
Carro Davidsson - Pandora
Johanna Lundström - Dumle
Sofia Thurén - Käck
Ylva Ledberg - Plopp
 
Vi var på Veda vid typ kvart i 8. Borstade först av Pandora och sen när hästarna hade ätit upp och resten var utsläppta så började vi knoppa. Knopparna blev faktiskt ovanligt bra för att vara hennes man! Svansen tvättade ju jag och Jojjo igår och typ dränkte den i glansspray så sprutsaken gick sönder så fick ta bort korken och försiktigt hälla i glans... Aja struntsamma.
 
Sen fixade vi hästarna klart, sadlade, fixade oss själva och håruppsättningarna, tränsade och sen gick vi ner vid halv 10 för att börja rida fram. Jag och Jojjo kom på världens smartaste ide för mig och andra som har jättetjockt hår och har svårt för att ha donut och inte få på hjälmen.. Man gör donuten som vanligt och istället för att linda runt allt hår som blir över lägger man in det under ridhjälmen! Det funkade faktiskt jättebra! Mitt hår har i alla år varit omöjligt att göra donut på men med den tekniken gick det! Trots lite spretigt så har det aldrig sett ut såhär!
 
Framridningen:
Fokuserade på att hitta ett flyt där hon trampar på men har ett lugnt steg. Få henne att inte bli för kort eller för låg, utan mitt emellan precis. Sen red jag alla delar ur programet. Galoppvolterna plus snettigenom i båda varven, tränade övergångarna, travvolterna, halter, medellinjerna, övergångarna igenom mm. Typ 10 i 10 så kände jag mig klar och nöjd så skrittade henne en stund så hon inte skulle bli allt för trött på banan. 
 
På banan:
Hon var jätteduktig där inne. Lyssnade hela tiden! Hon gjorde mjuka och bra övergångar, hyffsat jämna halter, bra galoppvolter och bra galopp snett igenom, bra volter och skitbra medellinjer rätt upp. Det tränade vi svinmycket på igår att få till en bra medellinje. Men det blev felfritt program, inga missar tror jag faktiskt. Hon blev liiite trött men det syns knappt på videon. 
Dessutom!! I fria skritten när man ska korta upp tyglarna och trav- galopp så brukar hon ALLTID takta. Alltid alltid alltid. man får precis alltid typ 5,5 på det momentet. Idag så väntade hon mycket mer på mig och höll sig lugn. Galet men hon taktade typ INGENTING! Fick en jäkla 7:a på det momentet och är asnöjd att hon inte taktade där! Men var helt klart nöjd med rundan. Stjärnan var grym som vanligt!
 

Resultatet slutade i en lagvinst till Vallentuna med ca 30 poäng!! Skitkul!
Individuellt så red jag på blankt 70% och knep guldmedaljen! Är verkligen nöjd och det var så kul att tävla henne idag! Hon är alltid så glad och positiv och tycker verkligen om den hästen!
 
Här bilder och film från dagen! Sorry för jättesuddiga bilder, men det är screenshots från filmen! Men Amanda fotade lite så kan lägga upp de bilderna tror under veckan! Tack till Linnea som filmade och Amanda som fotade! Om det är några fler som fotat dagens match får ni gärna höra av er ;)
 
Film från ritten




Dagen

Imorse var det ju tävling på Veda, ponnycup och det skriver jag om i nästa inlägg ;) Efter ponnycupen när vi fikat och allt åkte typ alla hem. Jag skulle ju vara kvar dock. Bytte om och fixade alla tävlingsgrejjer och sen gick jag ner och åt "lunch" aka godis med Hedda, Helena och Linnea. 
 
Efter lunch helgjobbade jag med Helena och det gick rätt bra. Hände inget speciellt direkt.. Dock blev vi lite sena när vi skulle ta av en framsko på Ludde som är halt, och det tog en stund.. haha jag och helena va hovslagare, grymma ju!!!!! Annars hände inget speciellt. Helena skulle longera Santino när vi var klara och då satt jag i ridhuset sålänge. Sen fixade vi klart Santino, stängde släckte och låste. Satt sen i cafeterian en stund och sen låste vi och åkte.
 
Sen när vi skulle åka hem då... Hahhaa.. När vi kom hem till mig så satt vi en stund i bilen och pratade. Då råkade jag öppna dörren så billampan tändes. Då skulle vi släcka den, gick bra och sen när jag skulle ta mina grejjer i bakluckan så öppnades den inte och lampan slutade fungera. Blev massa kaos med bilen. Vi testade åka en stund och sen försöka igen men funakde inte. Uffe kom ut och hjälpte med bilen och det var typ något med säkringen så efter 1 h hemma hos mig åkte vi till statiol och köpte en säkring till bilen, sen hem igen och fixa och efter typ 10 min funkade det igen! Haha blev en aslång kväll men lite kul ändå hahha.
Och nu antar jag att ni vill veta hur det gick på tävlingen så ska skriva ett inlägg nu! :)



Inlägg kommer!!

Är hemma nu så ska skriva massa inlägg om dagen och tävlingen nu! Kommer massa bilder och film!!



19. Bild på mina bästa vänner och varför dem är det

 Lisa Burestad
Idag är vi fortfarande kompisar, Lisa är modell nu så hon jobbar rätt mycket och så, vi syns kanske inte lika ofta som vi gjorde förr men vi är sjukt bra kompisar nu och har alltid jätteroligt med varandra! Vi bakar skitäckliga cupcakes och brottas om täcket när vi ska sova tills Lisa blir skitarg och ba: NÄ DÅ FÅR JAG SOVA UTAN TÄCKE DÅ. HAHA så jävla roligt
hahah en bild från nyår 2010 hemma hos mig, ja ni ser ju hur länge sen det här kan ha varit?? Gossedjurshäst i sängen, asfula gardiner, hästaffischer på väggen, några rosetter hängandes och vad fan jag har på mig vet jag inte heller... HAHAHA

Hedda Aspheim
Hahah kommer ihåg en dag 2010 när jag 12 år skrev till hedda 12 år på fb: Hej hedda hehe kanske lite konstigt men vill du vara med mig idag?
 
Hedda svarade: JAAAAAA!!
Och jag: hehe lite direkt kanske men du kanske vill sova över? :)
 
Hahah så jäkla stela, men vi sov hos Hedda och sen dess var vi med varandra mer och mer och idag känner vi varandra typ in och utantill! Jag och Hedda äter chips, sover, rider på galna uteritter, slår varandra med sprite-flaskor och rullar in varandra i madrasser och tejpar så man sitter fast och sen ramlar. Har alltid skitkul med Hedda!

hannajansson
Hanna Jansson
Hanna har jag också lärt känna via Veda. Hanna är ett år äldre än mig, och hon var 13 och jag 12 när vi lärde känna varandra. Vi red inte i samma ridgrupp men på samma dag, och sen började vi tävla ponnycupen tillsammans och ridskolecupen fick vi ibland samma häst. Vi började träffas på Veda och sen hemma hos varandra. Lärde känna varandra mer och mer genom åren och nu förtiden så åker vi över döda paddor med moppen i spöregn, åker upp kl 8 en lördagkväll till Veda för att schamponera våra ponnys till ponnycupen dagen efter. Lagar pannkakor och äter upp alla direkt och somnar i hannas soffa med tuggummi i munnen och ridkläderna på. HAHAHA har alltid asroligt med hanna!
 
De är mina 3 närmsta vänner!



Kvällen

Direkt efter teorin kom tjejerna och då byggde vi dressyrbanan. Sen gick vi upp och snabbt fixade våra hästar och gick sen ner och började skritta fram tills Malin kom då vi började trava och galoppera. 
 
Vi red fram en stund och sen red vi programet en gång var och tränade på de delar som gick sämre. Gick helt ok men det va mest sitsen som fuckade upp då hela min högersida gör skitont just nu och jag drar fram allt på höger.. Men Pandora var rätt bra tycker jag!
 
När jag ridit tog jag upp henne direkt och skulle då komma ner med Jane direkt till ev. Sofia ifall Käck inte funkade. Hon red fortfarande när jag kom ner så jag fick hoppa upp och börja skritta fram henne. Dock funkade Käck bra så ingen skulle ha Jane men jag fick rida lite ändå. Passade på att träna på sitsen mycket att få tillbaka högeraxel, höft och allt haha. 
 
Haha var kul att rida Jane igen som gick rätt bra. Var aslänge sen jag red henne. Hon är ju bara en C-ponny, dock rätt biffig men hon är en gammal småfavvis. Hehe var såklart lite lång på henne men ser inte Skitlång ut på bilderna dock?? Aja kul att rida henne igen!
och Pandora är jag nöjd med! Är bara jag som har skitmycket småfix att tänka på imorgon inne på banan.
 
Efter vi ridit tog vi hand om alla hästarna, klippte hovskägg och sånt, bytte schabrak och smörjde allt. Fodrade sen och åkte hem.
Ska sova nu men kommer inlägg imorgon om tävlingen!
 
Här är lite bilder från idag
Pandora
 
Jag och Jane



Hemma

Nu har jag duschat, ätit middag och ska nu förbereda lite inför imorgon och sen sova! 

Skriver om dagen i stallet i nästa inlägg!



Update

Teorin är klar, håller typ på att frysa ihjäl. Haha sitter i cafeterian och tinar. Om typ 20 min ska vi bygga staketet och sen efter det fixa hästarna och rida program.

Ska bara få till allt med Pandora med övergångar, inte bli för låg, bra vägar och lugnt steg. Sen rida igenom programet.

Efter det ska vi fixa hästarna en stund och sen kvällsfodra och åka hem!
Haha Candimannen



Ponnycupen i helgen

Imorgon är det som sagt Ponnycup match igen!
Hemma mot Djurgården, Dressyr, första start 10:00

Laget är:
Johanna Lundström - Dumle
Caroline Davidsson - Pandora
Sofia Thurén - Käck
Ylva Ledberg - Plopp
 
Det är gamla vanliga programet, LC:2 och jag gillar det programet skitmycket haha. Ska se till att någon filmar mig också och någon kanske även fotar? 
Men vi är där ikväll och bygger staket, fixar hästarna och lite sånt och förbereder. Det är alltid jätteskönt och man kan rida igenom det dagen innan och veta vad man måste tänka på till tävlingsdagen.
 
Men känner mig rätt redo ändå. Ska köpa grejjer till mackor och sen tror jag att jag gör mackorna hemma så de är klara. Går fort ändå och sen bara plasta in alla. 
Men jag är laddad! Nu KÖR vi!!
 



I stallet

Var på morgonen och tog vaccinspruta så har svinont i armen nu haha. Är i stallet nu och snart kommer tredje gruppen.
Sen blire staketbygge, programridning och sen fixa hästen :)



18. En bild jag aldrig publicerat förut

Tror jag aldrig laddat upp den här bilden på tokponnyn precis när jag fick startsignal...



Dressyrspecialen

Idag red jag dressyrspecialen istället för hoppspecialen eftersom vi tränade inför ponnycupen på söndag. Vi red för Evelina och jag hade Pandora :)

Vi red massa volter, skänkelvikningar på diagonalen, bogen in längs långsidor i trav och galopp, 10 meters volter med mera. Ganska varierat :) 

Första 30 min var hon asfin! Hon hade ett lugnt steg för det mesta och var bra i formen. När vi travade fram dem självständigt gjorde jag lite övergångar trav-skritt, skritt-trav och övade på att hon inte skulle "stanna" in i halten utan mer typ smyga in i den. Gjorde några gånger tills de satt helt. Gjorde även en halt vid X ungefär och kollade i spegeln om den var jämn och den blev typ helt perfekt! Hon stod jämnt med alla 4 benen och stod rund i formen. Hoppas jag får till en sån halt i programet ;) Men hon var fin och lydig!

Sen efter 30 min när vi började med de svårare övningarna blev hon lite trött. När vi skulle galoppera längs långsidan med bogen innanför spåret, alltså blir det typ galopp i skänkelvikning längs spåret så blev det skitsvårt. Hon tyckte det va lite jobbigt och hon visste vad vi skulle göra på den långsidan och då ville hon dra framåt istället men vi fick faktiskt till det tillslut! 
Skänkelvikningarna blev jättefina tillslut när hon klev på lite mer och tog långa steg samtidigt som hon flyttade undan. Hon blev dock lite loj i slutet i allt galopparbete och skänkelvikningarna och då orkar nog varken hon eller jag hålla upp formen på henne så mycket mer så hon blir lätt lite för låg då men hon var fortfarande rund. 

Tycker ändå det gick helt ok. Första 30 min kändes bra, sen blev hon lite trött och så men det gick ändå!
Jag och Pandora i maj 2013



Sovaa

Är astrött nu och ska sova.. Imorgon blir en sviinlång dag. Ska göra massor av saker och är i full gång hela dagen! 

Först ska jag åka och ta vaccinspruta inför Thailand, sen åka till Veda och ha teori, sen bygga staket till söndagen, sen rida igenom programet och sen fixa hästen.. Kommer nog va där hela dagen så blir ingen topp uppdatering. Inlägg om ridningen kommer strax!



Hemma!

Slutade skolan 13:30, en halv timme tidigt. Vi gjorde typ nada i skolan förutom redovisade powerpoint presentationer för 10-åringar.. Vi gjorde klart powerpointen på en dag så ni kan ju räkna ut att vi gjort ca ingenting den här veckan...
MEN nu äre helg ;)
 

Om typ en och en halv timme ska jag åka till Veda. Ska rida klockan 7 men ska rida dressyr istället för hoppning. Jag, Jojjo och Thurén som går hoppgruppen får rida i dressyrgruppen ikväll på våra hästar vi ska tävla i helgen. Blir grymt!
Tror att jag får Pandora då. Alltid bra att ridit henne lite innan och tränat lite. Men ska väl lägga mest fokus på att hon inte dyker i formen, får ett lugnt och längre steg och sen att hon lyssnar på mig och att alla övergångar sitter. Typ det enda viktiga i LC:2 an :)
 
Men nu ska jag gå ut typ en timma med hunden och sen typ åka till Veda. Vi hörs mer ikväll!



Helgen

Fredag:
Skola fram till 14:00. Sen på kvällen åker jag till Veda och rider hoppspecial! Annars inget annat.
 
Lördag:
Vid typ 12 är jag på Veda för att först göra en grej och sen ha teori med ridlekis. Slutar runt 15:30 och ungefär 16:00 ska dressyrgänget i helgen bygga staket i ridhuset till morgondagen. Kanske har programridning, vet inte än. Men vi gör iordning banan och fixar sen hästarna lite snygga! Sen hem och sova!
 
Söndag:
Ponnycupmatch dressyr, hemma mot Djurgården. Första start kl 10:00 så man blir där tidigt. Jag ska iaf rida (kommer ett inlägg lite mer om inför matchen imorgon). Efter PC kanske jag åker med och kollar hoppningen och vi avslutar dagen med Usekmöte där vi ska snacka lite om julshowen, planera årsmötet och lite sånt!



Varför jag bloggar än idag

 Ja bra fråga. Har suttit flera dagar varje månad i över 3 år och bloggat och bloggat. Började som 12 år och skaffade en blogg jag skulle skriva i under ett hoppläger på Veda. Jag och Lisa skaffade bloggen. Började med kanske 5 unika per dag. Vi tyckte det va askul att skriva inlägg med 1273612 olika smileysar i.. Haha typ: :3 :'D <'33 :] :> :} 
 
Omg garvar rakt ut när man bara ser dem smileysarna på bloggar...
Men bloggade hela 2011... Gick helt okej. Flera hittade bloggen men den var ju skitliten, alltså mini..
2012 började vi blogga lite mer seriöst, lite snyggare designer och bättre inlägg (hoppas jag annars äre ju pinsamt)... Helt plötsligt låg vi på typ 50-60 unika om dagen efter 1 år. Det var asroligt tyckte vi och fortsatte och fortsatte att blogga.
 
Sen 2013.. nu 3 år äldre. Carro 15, Lisa 17. Bloggningen har hållts igång VARJE månad. Lisa tappade suget lite och det gjorde väl att jag också gjorde det efter ett tag. I aug-sep-okt på året någon gång tror jag hoppade Lisa av då hon inte orkade mer helt enkelt så jag tog bloggen själv då. Ville inte bara slänga den i soptunnan och ba: Hejdå.
 
För det första, så tycker jag att det är bara jäkligt kul att skriva. Hade varit kul att skriva för sig själv också, bara skriva gillar jag. Gillar svenskan i skolan där jag har bra betyg i. 
Det är sen också kul att typ ha bloggen som en dagbok, att själv kunna läsa om tävlingar, ridningar osv. ALLT är sparat här och jag kan läsa det NÄR jag vill, VART jag vill. 
 
Men sen att jag tycker om att skriva, är inte den största delen i det hela. Vad som gjort att jag hållt igång bloggen är självklart att jag vet hur många och dessutom vilka som läser den. Bloggen har verkligen växt och dessutom är det fler och fler som vet om den. Småtjejer i stallet kom fram en gång i stallet och sa: "Din blogg är jättejättebra!"

Typ sånt är SKITKUL. Jag vet att många uppskattar den. Kan lixom få kikmeddelanden på kvällen när jag ska sova: "Blogga!!!" står det. Håller helt klart igång den när jag vet att så många uppskattar den och läser den. Vet skitmånga från Veda som kanske inte kan kolla på en viss Ponnycupmatch eller något, och då lägger jag upp en hel video med ALLA ritterna på bloggen så ni faktiskt kan se. Typ finalen i hoppningen gjorde jag en video och la upp här så ALLA kunde se den, både de som inte missade finalen och de som var där som vill se den igen.

Ska inte ljuga. Jag hade ALDRIG pallat blogga såhär mycket som jag gör om jag haft typ 10 unika. Aldrig aldrig. Inte alls värt då. Hade kanske skrivit om tävlingar och träningar men inte gjort massa åsiktsinlägg, sånna här 30-days, bildbomber, test osv. Isåfall hade jag snarare skrivit om ridning och tävling bara för att kunna läsa om det senare. Men sålänge jag vet att den uppskattas och att jag själv orkar och har tid för bloggen kommer jag fortsätta ;)
JÄTTEgamla bilder!!



Djurskyddsinspektörerna

Måste tipsa om ett program som går på TV just nu. Det är en dokumentär serie som heter Djurskyddsinspektörerna och det går på TV4, torsdagar 21:00. Det har bara gått 2 avsnitt hittils så om ni inte sett dem har ni inte missat så jättemycket. Varje program är 1 h tror jag.
 
Det handlar om länsstyrelsen i Skåne, där de får in anmälningar hela tiden på olika människor och djurägare som misstänks inte ta hand om sina djur och att djuren far illa. De åker runt och kollar och så och det är skitspännande. Men måste säga att vissa av fallen är fanimej helt sjuka!
 
Självklart blir man lite ledsen när man ser hur vissa av djuren lider och inte mår bra, men programet  är verkligen värt att se och jag tycker det är spännande!
 
Så om ni inte kollar redan borde ni verkligen göra det!
Torsdagar 21:00 på TV4!!
 



17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och glad

Jag lyssnar inte direkt på någon speciell låt när jag är arg osv.. Lyssnar på musik när jag är i skolan typ, eller när jag ska sova, är hemma osv men har en spellista där jag lyssnar på alla de låtarna oavsett humör haha..
Haha den heter dressyr men jag lyssnar på den hela tiden ;)



Godnatt

Ligger i sängen med datan nu och ska bara skriva lite inlägg och det här innan jag ska sova.
Ikväll har jag städat lite på rummet, kollat på en tv-serie och typ sånt..
 
Imorgon börjar jag skolan 9:00 och går fram till 14:00. Sen på kvällen åker jag till Veda och så är det hoppspecial! Tror att jag ska ha Piraten igen och det blir nog kul! :)
 
Men vi hörs mer imorgon! Kommer SKITmånga inlägg så missa inget!!
Hjälp vad längesen... Ett halvår ahhaha



Ridningen i tisdags

Sorry att det kommer så sent...
I tisdags var det iaf andra lektionen för terminen. Jag fick rida på ingen mindre än stora svarta Zimba!! Var askul för hade inte ridit honom på nästan 2 år men nu var jag tillbaka på hans rygg igen ;) Hahah..
 
Eftersom jag inte ridit honom på aslång tid så vet nog några av er inte riktig vem han är så tog texten från hemsidan och la in här istället ;)
Valack
f. 2000
Zimba är en energisk herre med mycket självförtroende och motor. Zimba är känslig och fin att rida för den avancerade ryttaren som vet hur man talar med små bokstäver. Zimba är en stor personlighet även i stallet. Han kan vara väldigt kelig när han sätter den sidan till.
 
 
Dock de senaste åren tycker jag att han "mognat" eller vad man ska säga och fler och fler kan ju rida honom nu men han är inte den lättaste hästen enligt mig iaf, haha men VÄLDIGT väldigt fin och rolig!
63353_432245199723_1831314_n
 Wendela som rider honom på bilden ;) hahah har ingen dressyrbild när jag själv rider honom..
HAAHHA här är en bild på när jag hoppade honom för typ 1 år och 7 månader sen.. Ja ni ser ju att det var ett tag sen...
 
Aja själva ridningen då!
Vi red dressyr för Magnus. Hann trava fram honom och sen behövde jag ta av min tjocktröja, blev skiitvarmt!! Zimba var rätt pigg och framåt och blev lite dragig ibland så fick göra massa förhållningar så att han lyssnade på mig. Vi red lite serpentiner, skänkelvikningar, övade extra på ställa dem på långsidor utan att de flöt in. Sen körde vi lite galopparbete och avslutade med att trava av dem.
 
Traven tycker jag gick bra faktiskt! Han lyssnade på mig och hade nästan alltid det lite lugnare steget istället för det hetsiga. Det hände inget speciellt lixom, han lyssnade asbra och skänkelvikningarna snett igenom var klockrena förutom att han tryckte på liiite för mycket en av gångerna.
 
Galoppen kom jag ihåg att han var lite svårare i. Han har sjukt mycket motor där och man måste verkligen sitta tillbaka och få tillbaka honom. Det får ta något varv men man ska bara få honom att få en lugn galopp. Det är inte så att han ökar takten utan han behåller samma takt men utan att länga steget eller något så bara går det fortare, man typ känner hur han trycker på bakifrån och sen går det framåt bara lixom. Men han var SKITlydig där! Tog kanske ett halvt varv  på volten innan jag kunde sätta mig tillbaka och hade all kontroll på honom. Fick in en lugn, kort och skitfin galopp i båda varven och är jättenöjd med hela galoppen!
 
Var jätteroligt att rida honom igen och hoppas att jag får fortsätta med honom!
Zimba



16. En bild som gör dig lycklig

Inte bara en utan flera bilder blir det
Usekgänget, shit vad vi kämpat tillsammans. Vi gör det sjukt bra och gör det tillsammans verkligen. Julshowen 2013 är ett minne vi kan ha kvar. Det gjorde vi TILLSAMMANS. Vi hade så jävla roligt och vi grejjade det!
 
Finallaget i Ponnycupen hoppning 2013. Shit vad vi gjorde det TILLSAMMANS den här dagen. När vi gick banan gick vi 6 tillsammans i en klump och viskade våran taktik till varandra och snackade ihop oss om hur vi skulle rida för att vinna. Och vad gjorde vi? Alla satte 0:or och vi vann Ponnycupfinalen 2013 i hoppning! Världens bästa lag! Alla med leendet på läpparna och vi har en sån bra sammahållning som gör det här tillsammans!
 
En sommardag med två av mina bästa kompisar och 3 fina ponnys. Vi hade så jävla roligt den dagen, shit vad jag saknar. Skrattar när jag ser bilden för tänker på vad som hände sekunden efter vi tog bilden.. Troca reser sig och springer iväg, HAHA har vi någonsin skrattat så mycket?!
 
Och så denna, Dressyrlaget i Ponnycupfinalen 2013. Vi 4 åkte hit en kokhet sommardag i juni, på med svarta kavajerna och ut i sandbanan med inte en enda skuggplätt för att leverara dressyrprogram mot stenhård konkurens. Och återigen så grejjade vi det, vi vann hela jäkla skiten!



Vad händer idag då?

INGENTING

Nej men påriktigt.. Börjar skolan 9:00. Har temaveckan på skolan och vi jobbar med Miljö- Energi och jag är i en grupp på 4 pers som jobbar med Solenergi. Allt vi ska göra på våra lektioner är att göra en presentation för 10-åringar från Karlbergsskolan som kommer och ska lyssna. Kul va? De kommer inte fatta någonting hahaha..
 
Slutar 15:00 och ska då hem och GÖRA lite nytta. Ska fasen göra en MÅSTElista för jag sätter alltid upp grejjer jag ska göra så gör jag det aldrig ändå...
 
Men ska typ..
*Städa rummet (MÅSTE)
*Fixa vidare med massa Usek-grejjer... Hmm??;)
*Skriva fler inlägg på bloggen från utkasten jag har
 
Typ det...

Imorgon är det hoppspecial igen iaf så då blir det lite hästigt att blogga om hahaha..



Bästa hopp resp. dressyr tävling

 Om jag räknar med bästa ritterna...

Hoppning:
Då måste jag faktiskt säga finalrundan på Twist i RSC finalen hopp ponny 2013. Det var en rätt svår bana ändå med de längre sträckorna och lite tittigare hinder. Det var ett startfält på typ 20 ponnys och jag gick ut som nummer 3 direkt efter Sofia som red så jääävla snabbt. Trodde aldrig jag skulle slå det då det gick sjukt fort och hon fick noll fel. Men Twirran ägde banan och körde på och vi red på typ en halv sekund snabbare, gick upp i ledningen och höll den platsen genom hela klassen så vann den gången. Det var sjukt tajt till Sofia som var skitduktig, även Adam var supertätt inpå Sofia så vi var väldigt lika i tiden. Men Twist lyssnade så jäkla bra den matchen. Hon brukar bli lite stark där inne men hon lyssnade skitbra och "höll sig kvar". Gick att öka, minska och hon fixade alla svängar!
Bästa ponnyn!
 
Dressyr
Då är det nog min ritt på Pandora i Ponnycupen, semifinal i dressyr i Maj 2013. Pandora var SJUKT fin den gången. Jättemjuk och lydig och hon var verkligen bääääst. Hade ridit henne kvällen innan iofs men hon var ändå skitfin på tävlingen! Red typ felfritt program, inga större missar och bra vägar(nästan lite för bra ibland haha). Hon har nog aldrig varit så lydig och fin när jag ridit henne, hon var helt bäst den gången!! Hon är iofs alltid grym ;) Red på 70,35% och tog Guldmedaljen. Även fast jag ridit på 2% högre så hade jag en bättre känsla på den här ritten än den med Candi så den här ritten är nog den bästa!



Natti

Ska bara bädda sängen och sen gå och lägga mig.. Sov morgon imorgon vilket är ASNAJS även fast det inte är så länge.. Men ikväll har jag varit duktig och skrivit massa inställda! Imorgon kommer 4 st tror jag plus liveuppdatering så läs bloggen lite extra imorgon! ;)
SOMMAR



Hahaha eeh..

Kom hem från skolan och gick direkt och la mig i sängen för va så jäkla trött. Haha tror ni inte att jag somnar eller? Sov i typ 2 timmar och drömde dessutom! 

Ikväll har jag bara kollat på TV och planerat lite Usek grejjer. Börjar dra ihop sig och börjar känna lite stress men det går nog bra. 

Haha jag har varken städat rummet eller bloggat något. DÅLIGT. Men ska ta fram datan nu och blogga om ridningen och lite andra inlägg som ligger i utkast!
Haha gulliJimpan i mars förra året. Blev lödder under sidostyckena... Hahah. Han har btw typ blivit världens snällaste i hantering! Aslugn och skitsnäll!!



Hemma

Nu är jag hemma efter en asjobbig skoldag.. På morgonen skulle vi ner till gym & sim för att alla skulle typ träna för en tränare på Gym & Sim som också är våran lärare i skolan. Jag hade dock glömt ombyte och det hade 25 till också "råkat" göra så vi behövde gå på promenad i typ 10- grader. Och gissa vart? JO TILL VEDA OCH TILLBAKA. Vi skulle gå fram till golfbanan och det ligger ju vid Veda, och det tog 45 min dit och lika lång tid hem och vi höll på att frysa ihjäl seriöst!!
Det var så sjukt kallt.. 

Jag har inga läxor alls eftersom vi inte gör ett skit i skolan just nu. Tänkte ikväll bara städa mitt rum som är kaos igen och sen typ blogga lite eller nåt. Skriva om ridningen iaf!

Men vi hörs mer ikväll!



Vad man gör på jobbet på Veda

 Att helgjobba eller jobba på Veda i stallet är sjukt ansträngande, men här får man 1000 gånger mer muskler än vad man någonsin får på ett gympass plus att man lär sig helt galet mycket med hästarna.
 
T'änkte förklara lite i ordning vad man gör under en hel dag man jobbar på Veda. beskriver söndagar:
* 7.00 Kommer man till Veda. Det första man gör är att ge kraft till alla 49 hästar. Någa hästar har lite specialmat och annat. Direkt gör man ny betfor också. 
 
* Fyller alla hästars vattenhinkar som har hink
 
*Sen höar man alla stallen. Höet är inte i höpåsar utanför hästarna utan man kör runt med en asstor hökärra och väger upp höet på plats och slänger in så tar en stund
 
* Medans hästarna äter mat lägger man på utetäcken om det är vinter/vår/höst
 
* Sen de hästar som ska gå första omgången i skrittmaskinen tar man av täckena och ev. sätter på skritt täcken, hämtar grimma och sätter på så hästen är klar. 
 
* Om Ridskolehästarna inte ätit upp än tar man ut första omgången i skritten. Det är några vändor fram och tillbaka med alla hästarna.
 
* När hästarna ätit upp sin frukost släpper vi ut dem i stora hagen bakom stallet där de får gå tills ungefär 2 tiden
 
* Sen mockar vi första stallet
 
* När skrittmaskinen är klar tar vi in dem. När alla är inne tar vi på täcken på de som ska ut i hagen. Annars på med vanligt innertäcke. De som ska ut på fm. släpper vi ut dem när de hunnit dricka och stå och vila någon minut haha
 
* Sen ut med andra omgången skritten
 
* Medans skritten går mockar vi de andra två stallen
 
* Sen tar vi in skritten och ev. tar ut i hagen.
 
* Sen mockar vi färdigt allt och sopar stallen
 
* Om vi hinner då gör vi höpåsarna nu, annars gör vi det efter lunch
 
* Sen runt 11:30 lunchfodrar vi kraft och hö
 
* Sopar
 
* Under den här tiden också innan lunch är det massa små saker som fixas hela tiden så det är fullt igång hela tiden!
 
LUNCH!!!!!
hahah drivbild
 
* När man kommer upp till stallet igen byter vi direkt i alla privathagarna. In med fm. hästarna och ut med em. hästarna. 
 
* Sen gör vi massa smågrejjer. Fyller alla kraftkärror, fyller specialmat, ryktar en häst, krattar skrittmaskinen, krattar stallplan och massa sånt fram till 2
 
* Då tar vi in ridskolehästarna
 
* Tar av alla utetäcken och hänger upp
 
* Städar vid Höet. Sopar, ställer tillbaka vågar, fyller kärran mm.
 
* Småmockar lite igen
 
* Sen fodrar vi kraft vid halv 4 eftermiddag
 
* Tar in alla hästarna från hagarna
 
* Ryktar tre hästar till
 
* Sopar allt, stänger och släcker
Det var lite "kortfattat" vad man gör men det är väldigt mycket eftersom det är typ 50 hästar så det är knappt att man hinner på 8 timmar men det gör man oftast. Men det är vad vi gör på dagarna ;) Vi ligger alltså inte i solstolen med kaffe på stallplan och chillar en hel dag.. hahahah
VI HAR SÅ JÄVLA MYCKET MER MUSKLER PÅ DESSA 8 TIMMAR ÄN NÅGON ANNAN GYMMARE



15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Den här frågan är ganska svår egentligen. Tänker då och då på vad det är som egentligen är så roligt med ridningen. Kommer väl inte på något svar direkt, det bara ÄR roligt.
 
Vad man tycker om mest är väl förtroendet man får för en eller flera hästar. Älskar djur och hur glad blir man inte då när man öppnar boxdörren och hästen har öronen framåt och kommer fram och hälsar. Det är väl 100 gånger roligare än att öppna dörren till fotbollsplanen och så ligger bara bollen där. Haha nej men ni fattar.
Det är skitroligt att hoppa en bana med en häst och kunna kontrollera. Det är fart och vind och man gör saker man aldrig skulle klara av utan hästen. I dressyren känner man att man kan påverka hästen och det är också kul.
 
Om man tänker att man inte rider, och så beskriver någon vad som är roligt med ridning. Alltså jag själv hade somnat, för om man inte gör det själv så låter det inte så jäkla roligt. Men alla, ALLA som rider VET hur roligt det är. Det är just därför vi fortsätter och inte vill sluta.
Om man slutar rida när man ridit i kanske 2 år har man inte kommit så långt tills det börjar bli roligt på riktigt. De 2 första åren travar man runt i ridhuset på en lurvig ponny och försöker lära sig att rida lätt eller svänga. Men när man hållt på i 8, 9, 10, 11 år och uppåt blir det lite mer "på allvar".

Vi tränar och tränar och fightas på banorna och varje rosett man får eller varje dressyrprotokoll på över 60 procent är väl som kvitton på att man faktiskt KAN. Det ÄR häftigt att vi kan!
Tänk er att sätta upp någon av de kaxiga 13-åriga killarna i klassen som säger att rida är lätt, på den största och mest storhoppande hästen och höj hindrena till 1,20. Räck över hästen till killen och be honom hoppa upp och sen ska han kunna allt. Tänk hur jäkla mycket vi kan egentligen för att kunna rida. Det är bland annat det som gör det så roligt att fortsätta, att se hur mycket vi lärt oss och hur vi KAN det.
 
Det är roligt att komma till Veda där alla är glada, hästarna är bäst, det är en bra och trivsam miljö och samtidigt som man har kul där så lär man sig så otroligt mycket, inte bara på hästryggen.
Ett liv utan ridningen hade inte varit något, på riktigt. Det är precis som bloggar. Bloggar som inte skriver om hästar, är bland det tråkigaste som finns. Om man rider han man väl typ ingenting att blogga om. Bara massa blaj blaj. 10000 gånger roligare med häst!



Godnatt!

Hemma efter ridningen, duschat, ätit och ska nu sova. Hehe hade en häst jag inte ridit på nästan 2 år... Ni kommer inte kunna gissa vem ;)

Skriver om ridningen imorgon! Nattii
Bilden har inget med inlägget att göra



Favorithästar genom åren

Kan säga att jag haft några favoriter genom åren...
 
2003-2006
Under den här tiden red jag på Ramsta Ponnyridskola som jag skrivit om tidigare. Det fanns bara en, the one and only Icaros som jag var helt kär i. En gammal C-ponny valack som va typ 24 när jag red honom så idag lever han tyvärr inte längre. Men han var en skitcool lugn ponny minns jag, han hade hoppat massa SM med ridskolans ridlärares son och sen blivit Ridskolehäst. Har suttit på en SM-ponny hehehehe
 
Tyvärr asdålig bild men har ingen annan
 
 
2006-2008
Min första favoritponny på Veda var faktiskt Bamyl! Var skötare på honom i typ 2 år och när jag fick rida honom var jag överlycklig. Tävlade honom i hoppning en gång men han nästan inga minnen ifrån den gången och tyvärr inga bilder heller. Men Bamyl var utan tvekan första favoriten på Veda!
 
2008-2009
Paralellt med Bamyl började jag gilla Colleen och Lizt (?!). Hade aldrig ridit honom men var väl en sån där unge som vill vara skötare på alla stora hästar så gillade honom väldigt mycket i typ ett år knappt hahah. Min förra blogg hette Lizt som några av er kanske kommer ihåg HAHA
 
2010
Då kom ju Brownie och han blev direkt en favorit efter jag började rida honom i februari-10. Hade honom på att ridläger och typ alla lektioner men runt 2013 växte jag ur honom. Kan dock fortfarande rida honom men rider honom inte lika mycket nu när jag rider häst men ändå kanske 1 gång varannan månad eller något, varierar lite. Han är fortfarande en favorit men kan inte säga lika stark som för 2 år sen, tyvärr. Men så blir det när man inte rider ponnyn lika mycket längre.
 
2013
I slutet på 2012 började jag rida Twist och red henne typ hela 2013. De två första passen med henne var kaos (jaunari 2012) men i oktober bestämde jag mig helt random att tävla henne och efter det gick det bara uppåt. Twist är fortfarande min favorit, även fast jag kanske inte rider henne lite mycket just nu. Men hon har varit skadad ett tag och är igång nu igen iallafall. Men har tyckt om henne sen den tävlingen och hon är så gó och speciell och gillar henne verkligen!
 
De är de som varit riktiga favoriterna men måste ändå nämna två ponnys till...
Chicco (vänster) och Pandora (höger). Dessa två ponnys är verkligen Guldvärda
 
Chicco var verkligen min riktiga tävlingskompis i några år och jag älskade honom sjukt! Han är världens sötaste än i dag och jag går typ alltid och klappar på honom, världens sötaste lilla ponny! 
 
Pandora är verkligen en riktig trotjänare. Har nog aldrig träffat en snällare häst. Aldrig någonsin har hon gjort något dumt, hon är 100% säker att rida för alla, hon gör alltid sitt bästa, är hur trevlig som helst i stallet mot ALLA och är en sån lätt hanterlig häst. Hon står lugnt och snällt när man duschar henne, tycker om att pysslas om och är toppen att rida! 
Måste ändå säga att Pandora är en av mina favoriter idag. Hon är lite övervuxen D-ponny, typ 152 så hon är lagom stor också samtidigt som hon är ganska kraftig men så lätt och nätt att rida ändå. Gud gillar henne verkligen! Hon är bara 15 år dessutom och ha varit med såååååååå länge så hon är inte "för gammal för att göra de och de". En häst i riktig topp och hon är helt underbar.
 



Dagen

Ska till Tekniska museet med massa från 9:an med skolan, kommer hem typ 3 halv 4. DÖtråkigt men bara att hänga på typ. Sen springa hem från tåget och byta om och ta bussen till Veda.
Är stallvärdinna med min nya jobbpolare Jennie ;) heheheh.
19:30 äre ridning. Antingen blire Brownie igen eller så fårt jag nog Piraten eller någon tror jag. Aja blir bra! 
 
Men som sagt museum, jobba och rida! Orkar man? hahaaha



14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

ex. Tisdag:
*Vaknar typ halv 8
*Går i skolan 8.10 till halv 4 ungefär
*Springer hem, byter om och tar bussen till stallet
*Kommer till Veda och börjar med att kolla igenom pärmen med lappar osv. Bockar av mig själv på min lektion.
*Börjar sedan mocka stallen. 50 hästar ska få mockat så det är bara att börja, tar ju en stund.
*Delar sen ut hästar till elever
*Tar ner grupperna
*Ungefär vid 19:00 fixar jag hästen jag ska rida
*19:30-20:30 rider jag
*Efter ridningen fixar jag hästen
*Sopar och fodrar allt
*Smörjer hästens träns och sen stänger och släcker
 
Typ så ser en tisdag ut, haha fattade inte riktigt ämnet i inlägget men struntsamma hahah



Lite svårt när jag inte har några bilder...

Har hållt på aslänge nu med att komma på hur jag ska göra designen och vilken eller vilka bilder jag ska ha men kommer aldrig fram till någon. Vill gärna ha en när jag rider dressyr och en när jag hoppar- men vill då ha utomhus bilder som har bra kvalité vilket jag inte har eftersom jag bara har ridhus bilder.
 
Tänkte jag väntar lite tills jag har några bilder. Kan aldrig bestämma mig för vilka bilder i en header... Men om ni har något förslag får ni gärna komma med det haha.. Finns bilder över hela bloggen.
 
Tänkte istället att jag gör massa inställda ;)
Imorgon börjar jag 9:30 nere vid Vallentuna Station och ska med massa från 9:an åka till Tekniska Museumet och vara där fram till typ 3... Så blir bråttom hem för att byta om och åka till Veda. Stallvärdinna och rida!



Vänta bara

Är så sjukt många som blir kränkta och hånade öppet på Ask som de flesta vet vad det är...
Vänta bara tills den dag då skaparen av Ask bestämmer sig för att göra alla frågor som skrivits oanonyma. Då blire tråkigt för alla puckon va? ;)
Såhär beskrivs Ask.fm på Wikipedia:
"the site became associated with numerous instances of cyberbullying, some of which led to suicides, particularly in teens."
 
Så jävla tråkigt. Ask som var kul från början är rena mobbing sajten. Usch HATAR det.



Börjar på en ny design idag...

Ska försöka fixa ngt snyggt... Hm ;)



Svintaggad

I helgen är det ju Ponnycup igen, Dressyrmatch hemma mot Djurgården!
Ingen aning om laget än men jag hoppas jag ska rida för är astaggad nu! Vill typ ha Pandora tror jag. Senast jag hade henne i Ponnycupen var semifinalen i dressyr förra året i maj- Då vi red ihop 70,35% och tog guld.
Är så jäkla roligt med förberedelserna inför Ponnycup. Standarden brukar väl vara:
 
Dagen innan är jag och Hanna där på kvällen. Schamponerar hästarna eller bara tvättar svansar och ben. Oljar hovar, klipper hovskägg och ävan vanligt skägg som Pandora får under käken xd Klipper öron, man, borstar igenom manen så den är lätt att komma. Smörjer allt, byter schabrak osv. Avlsutar med fleecetäcke på och lite morötter och sen jäklar ska de vara snygga till matchen!
 
Sen på tävlingsdagen... Upp tidigt, åka till stallet. Fixar hästen. Knoppar, borstar, fixar hovarna, babyolja, glansspray, damma av dem, linda mm. Hästen blir svinfin.
Med sig själv kämpar man med att få till en donut i håret, sen på med kavajen och putsade stövlar.
 
 
Sen upp i sadeln, kötta gärnet och HA KUL
 
JAG ÄR SÅ JÄKLA TAGGAD PÅ TÄVLING



13. Min högsta dröm

Alltså jag KAN bara inte svara på sådana här!! Jag har 0 ideer eller drömmar om framtiden så har ingen aning om vad jag ska skriva här. Har ingen "högsta dröm" utan tar typ dagarna som dem kommer ;)
 
En egen superhäst på en egen svinfin hästgård. DET vore ju något



Godnatt!

Ska läsa lite bloggar, kolla insta och sen sova. Imorgon äre skola igen men det är typ chillvecka så de är lugnt.

Kommer inställt imorgon! Hörs godnatt!
Hahaha snacka om bildbrist



Nästa vecka

Måndag: Inget speciellt
Tisdag: Stallvärdinna & Ridning
Onsdag: Inget
Torsdag: Inget
Fredag: Hoppspecial på Veda
Lördag: Teori ridlekis
Söndag: Ponnycup Dressyr hemma mot Djurgården, vet inte om jag ska rida än men hoppas!





Hemma

Är nu hemma efter jobbat i stallet hela dagen. Jag o Hedda fick grym hjälp av Linn och Linnea och vi blev klara assnabbt plus hann med lite extra!

Ska kolla på film eller något nu en stund, kanske skriver ngt mer ikväll!



12. Min favoritgren

 
Jag har nog aldrig kunnat välja en viss favoritgren. När jag var kanske 12-13 dock så ville jag bara hoppa men har börjat gilla dressyren också med åren. Sen vad som är roligast, hoppning eller dressyr beror ofta enligt mig också vilken häst det är. Ett superbra exempel är typ Ludde. I hoppningen är det inte alltid jätteroligt när han fegar ur och vägrar hoppa, men i dressyren är han världens coolaste verkligen! Sjukt fin dressyrhäst och då tycker man just då kanske dressyren är roligare.
 
Hoppningen blir roligare när man rider kanske Mc Cloud. Han är rätt svår i dressyren men jätterolig att hoppa på och då blir hoppningen roligare. Vissa hästar är dock roliga och bra i båda grenarna och de är de flesta hästarna på Veda och bland annat därför gillar man båda grenarna.
 
Sen lektionerna på Veda gör båda grenarna roliga. Ridlärarna är toppenduktiga på dressyr och man lär sig otroligt mycket av dem, och samtidigt kan de ställa om till världens roligaste hopplektion.
Jag är lite allround kan man väl säga, älskar båda hoppningen och dressyren och tycker det är sjukt roligt. Hade man haft hopplektioner där vi hoppar 20 cm två stycken kryss på långsidan hade hoppningen blivit tråkig och kanske tröttnat på det. Men eftersom vi varierar hoppning och dressyr i roliga lektioner blir båda grenarna skitroliga och jag kommer nog aldrig kunna bestämma mig för just 1!



Ni äger

Förlåt för den skitdåliga uppdateringen idag.. Trots den har statistiken varit asbra, Tack snälla!! 
 
Idag åkte jag till Veda vid 11 och va först på stallvärdinnemöte där vi bestämde lite nytt osv.
 
Sen hade jag teori med 5 grupper och vi snackade om regler och säkerhet i stallet och barnen va skitduktiga
Teorin gick bra och sen hjälpte jag helgjobbarna ta in hästarna och sen åkte jag hem.
 
Ikväll blev det lite film och pyssel kan man säga ;) Tittade på 2 filmer på Netflix och sen lite spontant gjorde jag en ny design till Heddas blogg!
Imorgon blire upp tidigt som fan och åka till Veda. Jobbar 7-16 med Hedda och det blir toppen! Dreamteamet på banan igen ;) Men vi hörs mer imorgon! Kommer inställda och liveuppdatering!
 
Godnatt!



11. En låt som påminner om en häst du älskar

Forever Young - One Direction
 
Lyssnar inte på den särskilt ofta, men när jag hör den tänker jag på första tävlingen med Twist för att det är den låten i videon. Haha visste ingen annan låt jag skulle ta



Fredag

Efter skolan gick jag hem, satte på mig morgonrock, gjorde varm oboy och spelade sen FIFA14 fram tills pappa kom och hämtade mig. Hahah älskar spelet kör det seriöst typ varje dag..

Nu är jag hemma hos pappa iaf. Ikväll ska jag nog kolla massa serier och filmer på nya teven utanför mitt rum, fixat konton på netflix på den så kan kolla på iprincip VAD SOM HELST. Hur najs??

Imorgon ska jag till stallet vid 11. Är stallvärdinnemöte och sen har jag teorin igen tror jag. Jag har den ensam just nu innan vi hittat en till person som kan ha den med mig. På söndag blire helgjobb på Veda, annars ingen speciellt den här helgen.



JAG är den mest otaggade på snön

Alla är såååå himla glada över nyhetsrapporterna och väderapparna hit och dit för de visar allihop minusgrader och snö nu i helgen. Alla ba: ÅÅÅH JAAA SNÖÖÖ

Men NEJ. Vi behöver ingen jäkla snö haha. Ingen orkar ändå åka pulka och allt, alla vill bara ta bild på snön och skriva om det på facebook som om de aldrig sett snö förut, eller?? Hahah.
När man hör att snön kommer tänker man BARA negativt, som helgjobbare på Veda...
För det är nu det jobbiga börjar:

- Man kommer dit 7:00 på morgonen, fötterna har frust till Is och man ba okej kämpa bara 9 timmar kvar

- Vattnet i vattenkranarna fryser till Is så vi får problem när vi ska fylla på hinkar osv

- Skottkärrorna fryser fast i marken

- Man får in kall snö i stövlana och blir helt blöt om fötterna så man sen får skavsår

- Hökärran åker fast i snön och välter ut allt hö (Hahah)

- Grinden till hagarna fryser fast och man måste hämta varmt vatten och tina upp det innan man kan få ut hästarna i hagarna

- Fingrarna donar bort även fast man har vantar

- När man ska mocka har det frusit fast i torvet, hahah man får sparka på det så att man ska kunna mocka upp det.

- Det blir is på stallplan och man glider fram och ramlar minst en gång i timmen.

Behöver jag ens fortsätta? Är inget fel på själva jobbet alls, på sommar vår och höst och det skitnajs och chill! Men bara det att jag HATAR vintern just då. Den förstör så jäkla mycket verkligen! Fyfan vad jag inte vill ha snö, förstår mig inte på de som sett fram emot det sen den smälte förra året...
Ni som älskar snö så jäkla mycket kan ju kolla den här bilden. Minusgrader, snöstorm, fötterna frös till is, man blev svinkall om hakan och fingrarna, På't ba och uteritt på Bonzie nästan 180 hög och sen hoppa av med de isfötterna. Ni vet på vintern när fötterna blir kalla och sen hoppar man av hästen och det gör SKITONT i fötterna i typ 5 sekunder?
Ha en härlig vinter



Helgen

Fredag: Skola, åker sen hem till pappa
Lördag: Stallvärdinne möte och sen teori på Veda
Söndag: Upp tidigt och helgjobba med Hedda. DREAMTEAMET!



10. 10 saker du inte visste om mig

* Jag är inte allergisk mot någonting
* Mitt långfinger på högerhand är jättesnett hahah
* Jag är nästan inte rädd för ett enda djur
* Jag målar naglarna ungefär 1-2 gånger om året...
* Jag har tonat håret 2 gånger till brunt
* Jag gråter alltid till filmer där hundar dör
* Jag har Halux Valgus som är en fot"sjukdom"
* Jag föddes med kolsvart hår
* Jag har inte åkt ambulans sedan jag var 2/3 år
* Jag har kört över en räv med moppen (den var dock redan död) men det var skitäckligt!!



Sorry

Hej och FÖRLÅT för jättedålig uppdatering idag men inte orkat helt enkelt...
Första skoldagen avklarad och vi gjorde inte ett piss seriöst. Så jäkla onödig dag..
Imorgon efter skolan är de iaf hem, packa och åka till pappa. Helgen är ganska proppad så ingen vila här inte!!
 
Men lovar bättre uppdatering imorgon! Har 3 tidsinställda och sen blire liveuppdatering! Ska sova nu, godnatt!



9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Oj, ingen aning verkligen.. Jag orkar inte riktigt svara på denna, tyckte den var sjukt tråkig fråga haha... Men vill kanske vara någon som har en hel gård full av hästar och tävlar mycket på elitnivå typ, vore kul ju haha. Nä men orkar inte det här inlägget haha hejdå



Onsdag

Har inte gjort någonting alls idag, bara legat hemma typ. Imorgon börjar skolan igen och har nog aldrig varit mer otaggad.
Men nu är det bara en termin kvar i Hjälmsta så nu kör vi slutspurten!!

Bara skola imorgon, annars inget annat.. Helgen blir mer hästig så då blire kanske lite roligare inlägg ;)



Thailand

Kom på att jag ska snart till Thailand i 2 veckor!! Har varit där 2 gånger och det här blir 3:e. Älskar Thailand så jäkla mycket. Allt där är så bäst och roligt. Åker dit om bara 36 dagar så ska nog åka och handla snart inför resan. Typ kläder och sånt.

Kom också på att jag är borta två veckor och måste avboka 4 ridlektioner, hitta ersättare för en stallvärdinnedag och en teoridag plus att jag missar en RSC och en PC... Dock gör det inte så mycket, men ska iaf kolla lite igenridningar. Tror aldrig jag missat så många lektioner på en termin som den här gången...



Ponnyyy

Igår var det första gången för terminen i tisdagsgruppen. Vi red dressyr för Magnus och jag hade faktiskt Brownie!
 
Vi red rätt mycket serpentiner i båda varven och tränade på blicken när vi skulle öka och minska två volter hela tiden och alltid vara paralell med en "partner". Sen lite galoppfattningar och sånt.
 
I början stod jag stilla och pratade med Magnus och när jag bara skulle börja skritta iväg började han bara bocka? Upp med huvudet och sen swung framåt lixom. Sen efter den gången var det inge mer bockningar på hela lektionen. Han var skitfin i vänstervarv, lite stel och jobbig i höger men det brukar han vara. Sen lite seg då och då men han bockade inte för spöt så kunde "lösa det" utan att flyga av haha.
 
Inte så mycket att säga men han var fin överlag! :)



8. Min största rädsla inom ridsporten

Har ingen direkt rädsla inom ridsporten, är inte rädd för någon häst så direkt. Visst kan det hända olyckor men har aldrig tänkt på vad som faktiskt kan hända. Men något man är "rädd" för ska hända är väl brutala olyckor.
 
Vill verkligen inte gå omkull med en häst från ridskolan så pass illa att hästen kanske inte skulle gå att rädda och jag själv kanske blev förlamad. Skulle självklart vara ledsen över mig själv då men samtidigt jättejätteledsen över att det inte ens var min egen häst utan någon annans.
 
Men på den här filmen är det iaf en tjej som ser ut att ha de skitmysigt med sin jättefina häst, typ photoshoot ute på ängen, och så slutade det som det gjorde... Bara sånt här vill man verkligen inte någonsin ska hända.



Hemma

Har ridit på en miniponny ikväll ;) Är astrött nu så ska sova men skriver om ridningen imorgon med bilder och kanske film om det blev något bra :)



Film

Ska om typ 2 h kanske åka till Veda och rida. Ligger just nu hemma i soffan med vovven och kollar på film, haha Air-buddies som är Golden Retriver valpar i och det är skitkul när min egna valp sitter och tittar på TV:n 😂 

Hörs senare!



Vad jag tävlar i

Dressyr:
Hjälm: John Whitaker
Handskar: Roeckl
Tävlingspiké: Limited Edition 2013 Hööks
Plastrong: Hööks
Guldnål: Hööks
Kavaj: CRW
Strumpor: CRW
Ridbyxor: CRW
Stövlar: Arezzo Horsehead
Sporrar: Ingen aning
Dressyrspö: Horze
Håruppsättning: Olika, ibland donut, ibland rosettgrejj osv
Dekoration håruppsättning: Diamanter och vita pärlband runt donuten.
 
 
Hoppning:
Hjälm: John Whitaker
Handskar: Roeckl
Tävlingspiké: Limited Edition 2013 Hööks
Tröja: Hööks typ
Ridbyxor: CRW
Strumpor: CRW
Stövlar: Arezzo Horsehead
Hoppspö: Ingen aning
Sporrar: Ingen aning
Väst: Ingen aning



Tisdag

Idag är det första lektionen för terminen på "vanliga ridningen". Åker upp någon gång vid 6 tiden tror jag. Hoppas på typ Toy, Cyklamen, Caramelle eller kanske Nougat igen.. Var ett tag sen sist ;) Men skriver om ridningen antingen ikväll eller imorgon! 
 



7. En sak som aldrig får hända!

Alla med egen häst svarar alltid exakt likadant på en sån här fråga:
"Att min häst aldrig ska skada sig allvarligt och att inget ska hända min familj och vänner".
 
Okej sant men erkänn tråkigaste frågan någonsin.. Klart man inte vill att något ska hända men alla skriver ju samma sak så är aldrig roligt att läsa den frågan... Orkar inte svara något aslångt inlägg så ni får en bild istället hahah.
Lite natthumor HAHAHAH



Visste du att...

Idag är det faktiskt exakt ett helt år sedan dessa bilder klickades i hagen på mig och Twist!
Kolla all snö lixom?!? vart är den i år?



Härmapor

Är lite småirriterad faktiskt på alla härmapor i bloggvärlden. Vad ska man kalla det? Ska inte hänga ut någon nu men 5 olika bloggar har tagit t.ex olika test som JAG har gjort SJÄLV. Jag klippte och klistrade ihop ett bloggtest och skrev till lite saker så man skulle känna igen att det var mitt  

TVÅ YNKA dagar senare finns den på en annan blogg och jag frågar såklart SNÄLLT om det är min. "Nej" svarar personen men det är klart som fasen det är mitt för där finns allt jag ändrade och fixade.
De kommer med bortförklaringar som "Hittade på google"
"Hittade på en annan blogg".

En annan blogg? Jo men tjena på 1 dag  har någon helt random hunnit ta den från min blogg, lägga upp på sin egen OCH hunnit komma ut på googlesökningarna??? Aldrig never ever.

Gör EGNA test och sen tar alla det och skriver inte ens att de tog det härifrån.
det är precis som att jag sitter och gör andras inlägg utan betalt. Ska ni hålla på och ta allt härifrån för att ni inte har ngn fantasi att blogga om så får ni ju skriva vart den kommer ifrån, så GÖR man faktiskt.

Är inte så att hela jorden går under bara för det, men tycker bara de är lite tråkigt när folk tar grejjer och sen inte ens kan skriva vart de tog den ifrån?



6. Alla hästar i stallet

OMG haha det är typ 50 hästar... Men om jag mååste visa alla så får jag väl göra det.. Har dock inte bilder på alla men säger alla hästar iaf haha
 
Ridskoleponnysarna:
  
Bright Eyed Bailey "Bailey"                  Brownie
 
  
Chicatilo "Chicco"                             Cicero "Ludde"                                 Colleen
 
  
Pretty Girl "PG"                                 Lucy                                                 Humla
 
  
Plopp                                                Trocadero                                        Wärnanäs Paloma "Paloma"
 
  
Dumle                                     Fanta                                               Killberry Jane "Jane"
 
  
Käck                                                 Killbarry Maureen "Marre"               Skansens Yrsa "Yrsa"
 
  
Kummin                                             Pandora                                           Twist
 
Moon Beam "Moa"
 
Ridskolehästarna:
  
Candi                                        Dorina                                              Cyklamen
 
  
Muscot                                               Nougat                                            Jim
 
  
Lizt                                                    Maestro                                           Mc Cloud
 
  
Nova                                                  Oscar                                               Pepsi
 
  
Piraten                                               Rafiki                                               Robban
 
  
Tip Top                                              Toffee                                              Zimba
 
 
Toy                                                    Caramelle
 
(Ebbe också men har ingen bild på honom)
 
Privathästarna:
Fleetwood
 
Sen finns Belfire, Santino, Famous, Fiona, Wellness och Filiz men hade inga bilder på dem...
 
Det är iaf dem hästarna som står på Veda :)



Ponnycupen 5/1

Idag var det Ponnycup Dressyr borta på Överby. Tog typ 25 min att åka dit vilket var jätteskönt! När vi kom dit fick vi en rundvandrig runt anläggningen, kolla på hästarna som skulle gå med och sen gick vi till ridhuset där hemmalaget började rida fram.

Har hört talas om att Överby är rätt vassa och JA haha det kan man säga att de var. De här va lätt de hårdaste motståndet vi haft på ca 2 år. Överbytjejerna var jättetrevliga och red jättemjukt och fint! 

Sen red vi då. Jag fick en lite övervuxen "ponny", typ 155 cm ngt, valack som heter Saturnus. Han va född 1990 så han va ändå typ 24 men ändå rätt pigg för sin ålder tycker jag! Från första blicken av honom med ryttare på ryggen såg han rätt svår ut och ja det var han måste jag säga. Red fram i kanske 15 minuter och det tog de 15 minuterna att få till det åtminstonde hyffsat bra. Han var jättestark på framridningen och jag blev skittrött.. Startade först, haha var skönt.. Hade inte orkat många minuter till.
Inne på banan blev han MYCKET bättre än på framridningen. Fokuserade bara på att ha honom låg och rund för började man försöka plocka upp honom ännu mer inne på banan stod han emot och drog upp huvudet. Han var 100 gånger lättare i galoppen och väldigt fin i vänstergalopp. Fick några småmissar här och där men förövrigt var det ändå en helt okej ritt men tanke på hur svår hästen var.

Vi förlorade tyvärr matchen med typ 12,5 poäng vilket ändå är lite för tyckte Överby var mycket bättre men aja. 
Själv fick jag 62,32% och det var ändå över förväntan från när jag satt upp. Haha fick faktiskt exakt samma % som hemmaryttaren på honom.
Flera av er tänker säkert: Aa men 62% är ingenting i LC. Men det är det faktiskt. Mellan 60-70% är STORT att få i Ponnycupen, för vi sitter upp på ponnys vi ALDRIG ridit förut, och ska på 15 min hitta knapparna och sen leverera ett dressyrprogram. DET om något är svårt!

Men är ändå rätt nöjd med ritten om man tänker efter. Hästen var väldigt lyhörd, lite stark och stel dock men det var jättegullig och pigg inne på banan! Haha och väldigt söt hela hästen!
Bild från ohf.se, På Saturnus då :)








Nu laddar vi om till nästa match som är hemma mot Djurgården!!



Hemma från Ponnycupen

Bloggar senare



2014~ nytt år nya mål

Jag är kanske inte den som har en hel bok med nyårslöften och sätter upp 200 mål som man MÅSTE kunna innan året är slut men klart jag har lite saker jag vill förbättra eller så.. ;)

~Sitsen~
Vill och SKA faktiskt stärka mig i min sits. Räta upp mig, blicken fram, lite högre händer, bak med axlarna, hälen ner, stabila skänklar osv.. Fick en bok i julklapp, "Sitskolan" och det var sjukt mycket övningar i den man gör utan häst för att stärka kroppen. Ska nog testa några ;)

~Hoppningen~
Vill fortsätta utvecklas i hoppningen som jag älskar vid sidan om dressyren. Ska få till en ännu bättre hoppsits, Träna på räkna in till hinder. Måste dock säga att 3 år i hoppspecialen har man VERKLIGEN lärt sig mycket med hoppningen. Stega, avstånd, höjder, meter, avsprångspunkt osv.. Men vill träna ännu mer i hoppningen helt enkelt och fortsätta utvecklas!

~Resultat på tävlingarna~
Vill självklart prestera bra inne på banorna. Dressyren har gått bra hittils men hoppningen sådär då.. Missar dessutom en hoppning när jag är i thailand så får bara hoppas jag kommer till final ändå. Kommer jag till final i dressyren har jag inte det enklaste motståndet direkt men ska väl försöka bara göra en bra runda ;) Ska försöka klassa upp mig också nu under året.



5. Favoritbilder jag tagit

Här är några bilder jag tagit som jag gillar lite extra ;)



Turre

Just nu sitter Turre med mobilen och bloggar! HAHA!! Jag är en ridande brud på 15 somrar! Imorgon är det iallafall ponnycup dressyr! Både jag och Carro ska vara med och vi hoppas självklart på vinst!! Taggar med chips och läsk snart hahah! 




Glöm inte följa:

Instagram: @caaarrooo
Videofyme: Ponnyboken
Youtube: Ponnyboken



10 speciella händelser 2013

* Vann RSC finalen i hoppning 
* Kom trea i RSC finalen i dressyr
* Vann med laget Ponnycupen i både dressyr och hoppning
* Började tävla storhäst
* Slog nytt personbästa 2 gånger, 70,35% och 72,41%
* Ramlade av Kiwi, Ludde och Mc Cloud
* Gjorde världens bästa julshow
* Red 23 nya hästar jag aldrig ridit innan(!)
* Ramlade av storhäst för första gången i hela mitt liv
* Red en ponny på typ 130 något i manken, full galopp runt ridhuset då den bråkade, hehe Lucy ;)



4. Det här är jag bra på

Alltid svårt att ge beröm till sig själv, men kom på typ 3 saker hahah..
 
* Hoppsits
Här är min hoppsits för 1,5 år sen. Står rakt upp i sadeln och händerna i magen typ.
Har fått en mycket bättre hoppsits med själva sitsen, händerna, benen, blicken osv. Man märkte verkligen typ när jag hoppade Cyklamen som hoppar högt som fan, att man hänger ändå med och är följsam. Hade man stått rakt upp i hans språng HADE man flugit av, helt klart. Inte en chans att jag hade suttit kvar om jag haft sitsen jag har i bilden ovan. Ska inte överberömma mig själv nu för det gillar jag verkligen inte men tycker ändå att hoppsitsen blivit bättre!
hade ingen bra bild att visa sitsen "idag" men tycker den här ser mer följsam ut än den första bilden iaf ;)
 
* Knoppa
Haha måste faktiskt säga att jag LÄRT mig att knoppa rätt okej ändå på senaste tiden!
 Här är en bild från i mars när jag knoppade Kiwi inför tävling. Detta tog ca 15 min och tycker de blev rätt bra ändå?
 
* Ledarskap/Lära ut
Har varit med i Usek i 3 år, varit teoriledare i 1 år och gått ungdomsledarkurs. Har faktiskt lärt mig sjukt mycket och har lätt för att kunna lära ut och styra upp lite. Är ordförande i ungdomssektionen och det lär också väldigt mycket. Måste faktiskt ge mig själv en klapp på axeln för att jag faktiskt kan det här rätt bra ändå. Är inte rädd för publik om man säger så utan kan prata med alla och kunna vara med och bestämma och besluta lite eller vad man ska säga. Det här är inget negativt som "du gör det du gör det skynda er" lixom utan snarare positivt att man gör det på ett positivt sätt. Får ofta beröm av vuxna och andra som tycker att jag lär ut bra och förklarar bra men ändå enkelt på tillexempel teorin, knoppkurser, skötarkurser och annat.
 
Men det är som sagt svårt att ge sig själv beröm.. Roligare när någon annan ger en det ;)



Ponnycup

På söndag är det ponnycup dressyr borta på Överby!! De har med 2 övervuxna D-ponnys tror jag och 2 C-ponnys så storleken kommer äntligen att passa mig HAHA.

Laget är iaf:
Johanna Lundström
Caroline Davidsson
Sofia Thurén
Hanna Jansson

Det är första start ungefär halv 1 och vi är där runt halv 12. Är rätt taggad nu! Ska vara duktig för en gångs skull och smörja stövlar och fixa sakerna. Ska göra snygg håruppsättning och vara snyggast på banan hahahah.

Imorgon har jag teorin först till typ 15:30 och sen åker jag hem till Turre och sover  där till söndag. Laddar tävling hela kvällen typ!
Lagen blir rädda för oss när de ser dessa bilder ;)



Hoppspecialen

Idag började hoppspecialen igen och jag hade Piraten! Vi hoppade upp och börja skritta och då ville Magnus och Malin byta lektioner med varandra så vi fick hoppa för Malin istället! Var skitroligt att rida lektion för henne igen, var typ ett år sen sist!👑

Vi hoppade lite kombinationer och tränade massa markarbete med bommar och galoppbommar. Vi travade först fram dem och jobbade galoppen på några bommar och sen hoppade vi fram på ett kryss. Vi hoppade lite serier och sen bana en gång var. 

Piraten var rätt fin och framåt, lite pigg och busig ibland som han kan vara haha men det är bara roligt på honom! Han hoppade bra och så men gasade på jättemycket i kombinationerna så när man hoppade ur den behövde man bromsa inför ett hinder som kom på direkten och han är så känslig så det räckte med att ta pyttelite i munnen på honom så var det typ tvärnit.. Haah

Aja det gick helt okej ändå tycker jag :) var svinkul att rida för Malin igen och kul att rida Piraten också!
Gamla bilder



Helgen

FREDAG: Hoppspecial på Veda
LÖRDAG: Teori ridlekis tror jag
SÖNDAG: Ponnycup Dressyr borta på Överby, vet dock inte än om jag ska rida



Fredag

Hej! Idag ska jag bara vara hemma fram tills ikväll då jag ska åka och rida. Hoppspecial igen och blir jättekul! :) Vill nog ha Robban eller Cyklamen tror jag, vore kul att fortsätta med båda dem två. Aja får se vem jag får. Ska åka förbi mamma tror jag och hämta lite ridkläder också. Nya ridbyxorna kanske med någon fin tröja, haha lol. Aja hörs senare!



3. Det här behöver jag träna mer på

Det här är inom ridningen då, och jag kom inte på så mycket men på några bilder ser man tydligt "problemet" iaf:
 * Dra bak axlarna mer
* Få upp händerna aningen men fortfarande ha kvar kontakten
* Träna på att få ner hälen i sprången när jag hoppar
* Räta upp mig snabbare efter hinder
* Få ner hälen ännu lite mer när jag rider vanligt också.. har den oftast i jämn nivå med tårna. För ett år sen hade jag lätt att få upp hälen men det har faktiskt blivit bättre nu.
* Få upp blicken i dressyrprogramen. När jag rider trav och skrittdelarna har jag blicken neråt lite för mycket men i galoppen är den uppåt?!?
Bara att träna vidare ;)



Natti

Har kollat film på 3 h typ hela kvällen och sen ätit middag. Inte gjort så mycket idag.. 
Imorgon ska jag till Veda och rida! Hoppspecialen börjar igen och jag är jättejättetaggad! Var typ jättelängesen sist jag red känns det som! Minst 2 veckor i alla fall!

Ska kanske skriva lite inlägg nu och sen gå och lägga mig. Men vi hörs mer senare!



Datum framöver

3:e januari ~ Hoppspecial
4:e januari ~ Teori
5:e januari ~ PC Dressyr
12:e januari ~ Helgjobb med Hedda
19:e januari ~ PC Dressyr
26:e januari ~ Helgjobb med Hedda
2:a februari ~ PC Dressyr
9:e februari ~ PC Dressyr
13:e februari ~ Åker till Thailand!!!
24:e februari ~ Fyller 16 år!!



Godmorgon typ

Hej, vaknade faktiskt 13:00 idag men har inte kunnat blogga..
Under hela dagen fram tills nu har det varit något fel när man gått in på bloggen för man har hamnat på något helt annat ställe och bloggen har varit som borta men jag mailade till Blogg.se och nu är det löst.. Så ni vet varför ni antagligen inte kunnat komma in på bloggen.

Men sov 3 h igår och jobbade sen i stallet med Hedda. Gick bra i början men vi blev jättesega sen så vi var klara halv 5. Men inget speciellt hände väl förutom när vi gör lite olika saker och helt plötsligt ser man Brownie gå runt och chilla på stallplan.. Haha han har kommit på hur man tar sig loss...

Aja ska bara ta det lugnt idag och typ sova ännu mer men kanske skriver lite inlägg om jag har tråkigt haha



2. När & varför jag började rida

Hahah det här blir väl ett av de lite roligare inläggen... Berättar lite mer än bara ämnet ;)
 
När jag var 4 år ungefär var allt jag ville ha i julklapp massa leksakshästar, hästklistermärken och hästböcker. Mitt rum var fullproppat med hästtavlor på väggarna och hästleksakerna fick inte ligga i lådor i bokhyllan utan ställdes istället upp på fina led runt hela rummet. Hade säkert runt 60-70 olika hästleksaker. Lekte med dem varje dag, tog ut dem på gräsmattan så de fick äta, badade dem i badkaret alltså ni hör ju hur sjuk jag var HAHAH. Hästar var det bästa jag visste.
 
 
Fick rida någon enstaka gång på skansen osv och det var JÄTTEROLIGT enligt mig så skulle absolut rida!!
Hahah miniponny och jättetjock ponny, skitgulliga ju!!
 
När jag var runt 5 började jag tjata på mamma om att jag ville börja rida. Tjatade superlänge, säkert varje dag och när jag var 5 år, 2003 fick jag börja rida.
Började på en pytteliten ponnyridskola som hette Ramsta Ponnyridskola, som nu dock har bytt namn till Hagbylunds ridskola.
 
Ramsta Ponnyridskola då... Det var en ridskola ute i Brottby har jag för mig. Pytteliten med shettisar, en c-ponny, en d-ponny och ca 3 privathästar. Vi var typ 4 i min ridgrupp. Det var kanske 8 ponnysar på ridskolan och alla shettisar (6 st) stod i samma "box". Det var som en stor box, en liten dörr man öppnade och där i var det halm och alla ponnys stod uppbundna brevid varandra, som i spiltor fast det fanns inga väggar. Som en liten hage var det där alla ponnys stod. Varje gång det var ridning samlades vi utanför den lilla boxen och våran ridlärare läste en mulle-serie ur min häst tidningar för oss, alltså HAHAH. Sen fick vi välja en ponny och jag tog samma ponny nästan varje gång. En vit C-ponny som hette Icaros. Då var jag så liten så att när jag skulle beskriva hur stor ponnyn var för mina klasskompisar ställde jag mig på en stol och sträckte på mig så högt jag kunde och visade med handen vart hästen var, då ca 170 upp i luften... hahah nja ponnyn var snarare 130 cm.
 
Hur som helst... Sen borstade man på sin lurviga ponny man skulle rida och sen red vi typ 35 minuter i ett ridhus på ca 10x20 meter. MINI verkligen. Vi travade och galopperade runt runt runt i det där ridhuset där det låg höbalar och skräp utanför det lilla staketet som avgränsade banan.
 
Här är 3 ponnys som jag brukade rida som fortfarande finns kvar på ridskolan:
Ernst- född 2001
115 cm hög, korsning mellan islandshäst & shetlandsponny
Denna ponny var alltså född 2001 och var bland de första hästarna jag red år 2004 och 2005. FÖRSTÅR ni jag red runt på en liten 3, 4 åring. HUR snäll måste inte denna ponnyn varit som var inriden redan då och gick med 5-åriga barn som inte kunde rida. Helt sjukt, kommer dock ihåg att den drog iväg några gånger i galopp och jag ramlade av alla gånger... Men ändå, 4 ÅRIG valack/hingst (kanske inte ens var kastrerad då) och gick redan på sådana lektioner. Sjukt gullig ponny i alla fall!
 
 Filur- född 1998
80 CM HÖG(HAHA) , minishetlandsponny
Hahahah alltså det här är ju det sjukaste av allt!! RED PÅ EN PONNY PÅ 80 JÄKLA CM!! HAHAHAHAHHAHA hur liten?!?! Den här ponnyn var runt 6-7 år när jag red honom och hur snäll var inte den här lilla ponnyn då?? Kan inte fatta att jag varit så liten att jag kunnat rida den lilla ponnyn? Sötaste lilla ponnyn jag sett nu i alla fall! Men den var runt 6 år då, red inriden och gick på de lättaste lektionerna, världens snällaste ponny på riktigt.
 
Ior- född 2000
100 cm, shetlandsponny
Den här ponnyn kommer jag ihåg! Shit vilken bror alltså hahah. Så jäkla gullig, asgulligt namn och hur snäll som helst. Red den här ponnyn massor och han var också bara runt 4-5 år när jag red honom. De är helt sjukt hur snälla de kunnat vara redan då!
 

 Ja ni märker ju vilka sorters hästar min "ridkarriär" startade på HAHA orkar inte.. Red på ridskolan i 3 år ungefär.. Lärde mig väl det man behövde kunna, borsta hästen, kratsa hovar, skritta, trava, galoppera, hoppa och sitta upp och av. Sen hur man lärde sig att göra det var ju en annan sak. Vi hoppade av genom att sätta oss precis bakom sadeln och sedan glida bakåt och landa precis bakom hästens rumpa. Hur säkert var det är frågan då?? Sen när man borstade hästen och skulle borsta andra sidan kröp man under magen istället för att gå runt, det gick sååå bra för hästarna var såååå snälla. Vänta bara tills hästen blir rädd då är det bye bye med det barnet lixom..
Slutade på ridskolan efter en liten julshow där det hände en grej och vi ville inte komma tillbaka dit sen. Jag blev så ledsen så grät tills hela tröjan var genomblöt.. Var dock typ 7 år så inte så konstigt men där slutade jag på Ramsta iaf..
 
Här är 4 bilder från den dagen
 
Kanske 1 månad efter jag slutade på ramsta, då 8 år gammal, ville jag börja rida igen. Vi sökte till Hägerneholms Ridskola, idag mer känt som Täby Ryttarcenter. och jag är faktiskt SKITGLAD att det var fullt där, för hade jag kommit in hade jag inte ridit där jag rider idag.
Vi sökte istället till Vallentuna Ridskola och jag började där hösten 2006. Moa var den första hästen jag fick rida. Då bockade hon som bara den och slängde av 3 elever på en dag så den 4:e gången jag skulle rida henne fick jag istället rida Colleen. Ridskolan ägdes då inte av Malin & Magnus och vi red för en ridlärare som hette Åsa. Ridlektionerna var mest trav runt runt runt, lärde oss ridvägar och sen galopperade alla en långsida var. Vi ställde upp på ett långt led och en och en fick galoppera på långsidan och sen var det nästas tur. 
Jag och Moa för helt sjukt länge sedan, hahah ni ser ju hur fina vi är!
 
2007 tog Malin & Magnus över ridskolan och sen dess har det bara gått uppåt. Ridningen utvecklades helt sjukt mycket och vi LÄRDE oss verkligen att rida. Utvecklingen stod nästan stilla innan och sen kom M&M och ALLA lärde sig att rida på riktigt lixom. 2009 började jag tävla och de har gjort att det varit roligt att fortsätta, utvecklas och träna. Vi har lärt oss som f*n tack vare dem!
 
 Är verkligen jätteglad att vi rider för de ridlärare vi gör idag, Malin, Magnus, Evelina, Anna, Jossan, Malin I, alltså DET är oslagbart! SJUKT bra förutsättningar har vi med de ridlärarna.
Har verkligen inga som helst planer på att sluta på Veda.. DET äger verkligen ALLT.
Haahha här är jag och PG, för 100 år sedan.. Här var jag kanske 9 år, PG hade inte ens snodd då.. Ni fattar ju hur länge sen det här var då ;)



1 Januari

Första dagen på 2014 och jag har jobbat i stallet hela dagen. Är helt sjukt trött så ska sova nu men bloggar lite imorgon! Kommer ett roligt ganska långt tidsinställt också har jag för mig ;) Hörs imorgon, natti



1. En bild på favorithästen

VÄRLDENS bästa häst!