09-En dålig vana

Alltså vet inte egentligen men en sak är väl att jag alltid försover mig.. Haha och det har ju blivit en vana eftersom jag gör det precis varje morgon. Har lärt mig att göra mig iordning inför ALLT på 15 minuter. Om klockan ringer 7 så stänger jag av den, sätter ett NYTT alarm på typ 30 minuter senare och vaknar då och tar det aslugnt?!
Ibland till och med sätter jag nytt alarm på typ skitkort tid. Tänker typ: Om 3 minuter måste jag gå upp så sover 4 minuter till. Somnar direkt.... Kanske inte är skitbra.. Men sover pisslite och är alltid lika trött på morgonen...
hahahahahaha random bild... Men typ sant..
Andra dåliga vanor är typ...
* Tappar alltid bort mina nycklar
* Somnar ofta med lampan tänd
 
kommer inte på mer hahah



HORSESHOW IDAG




Hemma

Nu är jag hemma igen.. Är astrött i benen. Slutade 13:40 och tog tåget direkt till Täby. Gick till Jojjos skola och möte henne där. Sen gick vi och handlade lite grejjer till julshowen och åkte sen till Täby enskilda. Var på öppet hus där i typ 45 min och sen åkte vi hem igen. Har åkt förbi veda också och hämtat mina grejjer.

Ska packa massa nu! Imorgon ska jag och Hedda till Globen och sen sova hos henne! Blir skitkul! :)



Fredag

Har lunchrast nu så slänger in ett inlägg lite om dagen. Har skola fram till 13:45, då drar jag direkt till tåget och åker till Täby. Möter Jojjo där och sen handlar vi lite till julshowen och lite annat. Chillar där i typ 2 timmar och sen åker vi till Täby Enskilda och går på öppet hus.
När jag kommer hem måste jag typ åka en sväng förbi veda och hämta stövlar, hjälm och allt eftersom jag och Hedda ska rida på söndag.

Sen hem, kolla TV, packa inför helgen och massa! Har SJUKT mycket att packa så bara att börja lixom... ;)
Uppdaterar mer sen, nu har jag lektion igen haha.



Helgen

FREDAG: Går i skolan till halv 2. Lite senare på kvällen ska jag sen åka på Öppet Hus på Täby Enskilda. Håller på till typ 19:00 har jag för mig. Sen hem, packa inför lördag+söndag.
 
LÖRDAG: På morgonen vid halv 8 hämtar Hedda mig och så åker vi till Globen!! Ser hela showen på lördagen från morgon till kväll. Går på mässan och shoppar, har det bara allmänt jäkla asnajs!! Efter showen åker vi hem och sover hemma hos Hedda. 
 
SÖNDAG: Går upp rätt tidigt ändå tror jag. Sen åker vi till hästarna och har en liten fotodag! Vi ska rida båda hästarna tror jag. Sätter på dem en snygg outfit och tar massa massa bilder!! Hur najs som helst! Fixar allt i stallet och sen åker vi nog till Veda. Vi ska ha julshowsträning och då kommer även Jesper som är tekniker och kollar lite, bestämmer ljud och ljus osv. Träning sen och sen hem igen!
hahaha bild från i somras när jag, hanna, kajsa och killander skrittade en sväng i skogen.



08-En bild på dig och din favorithäst för ett halv år sen och nu, hur har ni förändrats sen dess?

Twist 4 januari 2013
skrattar nästan lite åt dem här bilderna.. sitter apdåligt, hästen har världens längsta man och pannlugg, red på aslånga tyglar och typ chillade runt lite, haha. Här hade jag precis börjat rida henne.
 
Twist juni 2013
Alltså jag ser HELT klart skillnad. Inte bara att hon är bättre i formen utan vi båda ser lite mer "mognare" eller vad fasen man kan kalla det. Pannluggen och den toklånga manen är klippt, hon har utvecklats skitmycket och går mycket bättre i formen och steget, sen måste jag faktiskt även säga att hon fått lite fler muskler runt hals och bog?! hela hon ser lite äldre ut och inte lika cowboyponnig ut ;)



Natti

Mötet gick bra, vi fixade typ bara musiken och sånt. Hade möte med luciabarnen och sen kom en tjej från tidningen som skulle intervjua oss lite om julshowen men blev inte riktigt som vi trodde direkt.
Städade upp i konferansrummet och usekrummet sen och åkte hem. Åt middag, duschade och städade "rummet" så det går att sova där inne.
 
Imorgon är det skola och sen tror jag att jag ska gå på Öppet Hus på Täby Enskilda med massa andra.  Sen hem och packa massa inför typ världens roligaste helg!



Torsdag

Vaknade imorse och mådde riktigt jävla illa. Usch, helt svimfärdig typ men gick till skolan ändå. Har ett prov idag jag måste göra så inget val lixom...
Slutar typ 3 och sen lite senare åker jag till Veda. Usekmöte och lite annat.

Vi hörs senare



2 dagar kvar!!!

Taggaaaaa!!!!!!



07-Bild på din favorithäst

Twirriiiiis



Godnatt

Imorgon är det big plans ;) Haha nej men imorgon händer det grejjer! Skitkul är det iaf, nyfiket men hoppas det kommer bli bra i alla fall. 
Ska plugga lite nu sista 20 minuterna och sen sova.

Imorgon på usekmötet ska vi även bli klara med ALL planering! Musiken ska fixas, vi ska bestämma oss om ljud och ljus och sen ska vi bestämma datum för inköp osv och mycket mer...

Hörs mer imorgon!



Onsdag

Är hemma från skolan nu. Har haft rätt bra lektioner idag ändå, satte ett A på spelprov och  sen var det inte så mycket mer.
Ikväll ska jag bara plugga, städa mitt rum och blogga lite. 
Imorgon är det skola och sen ska jag till Veda. Usekmöte och en till grej som jag skriver här imorgon eller fredag ;)



December

December kommer bli rätt fullproppat.. Nu äre jul och julshow och massa annat... Får se om jag ens kommer hinna med allt.. Men aja här är lite som händer under december
 
*Julshowsträningar- 4 st
* Photoshoot med Hedda och hästarna!
* Kanske ska på Öppet hus på några Gymnasium
* Helgjobbar, 3 gånger.
* Ridskolecup i Hoppning
*Julshow!!!
* Ridning och Hoppspecialer
* Teori Ridlekis
* Tandläkaren
* JULAFTON
* NYÅRSAFTON



06-En dag du aldrig glömmer

Har flera dagar jag aldrig kommer glömma.. Men väljer ut en speciell dag...
- När vi tog bort Elvis 19/9-2013
kommer ihåg exakt hur allting var. Men det var hemskt kan jag säga. Vi tog några bilder på honom när han bara fått lugnande, men jag har helt ärligt talat inte vågat kolla på dem sen dess. De ligger på mobilen och varje gång jag ska kolla på andra bilder och dem kommer skrollar jag förbi dem jättefort. Hemskt, men klarar verkligen inte av att se dem. Saknar min fina, glada, tokiga hund så hemskt mycket. 3 månader sen nu...



Candi

Ikväll var det först styrelsemöte och sen ridning. Vi hade Jossan idag och red dressyr, hade Candi igen dåra.

Asså vet inte vad de var men det gick inte alls lika bra som i söndags. Han var faktiskt ganska dryg, lite sur och lite trött. Seg och så.. I galoppen tryckte jag på honom lite så att han skulle vakna lite. Han gjorde jättebra fattningar och kunde galoppera med längre steg utan att hoppa till med bakdelen som han kan göra ibland.

Han var rätt fin i början men blev rätt jobbig sen. Men vi gjorde en övning där man skulle rida skänkelvikning upp på medellinjen och lite annat och sen rida långsidan ner igen. Gjorde några travökningar på långsidorna och vissa blev faktiskt skitbra! Jag tyckte att han längde rätt mycket så testade jag att länga ännu mer och då gick det utan att det blev galopp. Raka, långa steg och han trampade verkligen på.
Men det gick helt okej. Inte bra men han gick inte det värsta han kan gå iaf haha.
3 bilder från idag



Glitter och juul

Hur gulligt var inte det här då?? Massa juligt, allt från Hööks. Lindorna var skitgulliga tycker jag, schabraken också! Hahah vill typ ha allt



05-Den här bilden får mig att gråta

mitt hjärta♥



Vecka 38

Måndag: Ingenting men ska åka skridskor med skolan.. Hahah herregud
Tisdag: Ridning & Styrelsemöte. Tror jag har Candi igen och det blir asbra isåfall! 
Onsdag: Ingenting
Torsdag: Usekmöte, sen kommer en speciell person vi ska prata med... Hmm vem då?? ;) Hur som helst planera för julshowen
Fredag: Tror jag ska gå på öppet hus på Enskilda.
Lördag: STOCKHOLM HORSESHOW MED HEDDA!! Är där hela dagen, kollar på massa kul och shoppaar!! Efter det sover jag över hos Hedda.
Söndag: Jag och Hedda tänkte ta massa bilder på Kiwi och Queen, hennes nya :) Haha typ köpa outits i Globen och sen rider vi nog på utebanan! Efter det julshowsträning på Veda!



04-Den här bilden får mig att skratta

Hahah, kunde inte välja en så blev 3 stycken xd
1. Bild från ridlägret i somras, HAHA hedda gör en 180 helt från ingenstans, Troca bara tvärvände!! Och Hanna som är asstabil, AHHAHAH alltså denna bild!!!
 
2. HAHAHA denna!! 2011 i april tror jag tävlade Hedda Tucke på Veda på en klubbtävling. Hahah LC:1, och Hedda kör galoppombyten på framridningen. HAHAHAHAHH nu skrattar man sjukt när man tänker på det! Hahah så jävla flum, skitroligt verkligen!
 
 3. Den här bilden är egentligen inget jag skrattar åt, men när jag ser bilden tänker jag från den dagen.. HHAHAH kaosaste NÅGONSIN! Det var helt KAOS hela dagen! HAhahah nu i efterhand skrattar jag så mycket så jag knappt kan andas. Läs inlägget om dagen HÄÄÄR: http://heddzor.blogg.se/2013/august/tavlingen-idag.html



Godnatt

Ska sova nu, har så jäkla mycket träningsvärk i benen.. Ligger i sängen och typ sträcker ut dem hela tiden. Är sjukt trött i hela kroppen efter idag.
Var en rätt kul dag ändå. Inte bara för att det gick bra utan det va lixom kul att va i stallet idag. Alla va typ glada, det va fint väder och mysigt att stå och knoppa, schysst domare och allmänt bra dag bara! 

Imorgon är det skola igen. Så jääääkwlava otaggad. Aja upp igen om typ 8 timmar så godnatt!!



Film från ritten




Tävlingen idag

Idag var det Ridskolecup i dressyr och jag debuterade i storhästklass. Var samling 8.30 då vi byggde staket och sen var det lottning. Tog Candi som jag förövrigt ridit 2 gånger innan.
Gick upp och knoppade honom, och HAHA han hade typ ingen man att knoppa.. Han hade jättejätte tunn man och typ ingen pannlugg men lyckades få till hyffsade knoppar ändå! ;) Sen var det typ 4 h tills jag skulle starta så jag kollade rätt mycket på de andras ritter.
 
Framridningen:
När jag red fram var han muk men ganska seg. Speciellt i galoppen. Precis innan jag skulle starta tog jag galopp i båda varven och då började han kicka med bak när man trycker på honom. Fick bra tips av Annette som funkade så det var skitsnällt av henne!
 
På banan:
Inne på banan var han jätteduktig. Lite trött och seg blev han men han var ändå skitduktig tycker jag! Inga större missar och det flöt på rätt bra!
 
Resultat:
Det var massa bra ritter som fick superbra procent! Askul ju! Jag själv fick 72,41%(!) som är mitt nya personbästa, och blev också 2:a placerad! Så jäääkla kul! Kändes som en skitbra start på storhäst! Var även 3:e gången jag red honom så är asnöjd! Fick typ bara possitiva kommentarer på protokollet och siffror mellan 6-8. Fick mest 7 och 8 och typ två tre 6:or.
 
Här är bilder! Film kommer i annat inlägg!
Så fin!!
blev väldigt mycket bilder...
 
Aja stort grattis till alla andra placerade och alla fina ritter! Tack hanna för att du filmade och tack hedda för bästa stödet idag ;)



Lite uppdatering

Är hemma nu efter tävlingen. Gick bra!! Ska skriva mer senare, hörs snart!



03-Något jag är orolig för

Egentligen vet jag inte så mycket jag är orolig över. Jag brukar inte gå runt och tänka på vad jag ska oroa mig över. Det jag oroade mig över var Elvis när han levde, att han inte skulle klara sig. Nu behöver jag inte gå och vara rädd för det längre, när jag vet att han har det bättre nu. Är inte orolig lixom, brukar inte tänka så mycket framåt utan mer dag för dag typ. Men vill ju självklart inte att något ska hända de närmsta...
Om det är NÅGOT jag är LIVRÄDD över, och ta inte detta 100000% seriöst, och tolka det inte fel... Men det är att jag skulle tappa min iphone så det får sprickor.. Jag har på riktigt drömt mardrömmar om det, hahahahahahahah. Har aldrig tappat min 4:a så den får sprickor. Har tappat den på mattan från 30 cm höjd lixom, men inget mer.. När jag gick i 5:an/6:an tappade min kompis min iPhone 3 i asfalten. Den fick 2 sprickor bara men jag började gråta, hahahhahahah.



Update

Hej och sorry för den asdåliga uppdateringen. Dagen har bestått av att åka bil och klappa hundar lixom.. Haha nej men tog 4 h att bila upp till Norrland för att hämta nya vovven. Ska skriva ett annat inlägg mer om honom senare! Iaf, Sen åt vi lunch där, va där i typ 1,5 h och sen 4 h bilresa hem. Va astrött när jag kom hem så fixade bara lite tävlingsgrejs till imorgon och ska sova nu. 

Btw är mitt vita schabrak BORTA. Är helt galen, vart fan är det lixom??? Någon har antagligen tagit det, haha hänt några gånger. Aja, imorgon är det RSC Dressyr på Veda, första start 10:00!



02-Detta gör mig arg

* När folk pratar skit om varandra som de inte vågar säga i verkligheten.
* När jag failar på prov i skolan. Händer inte så ofta dock haha
* När det går dåligt på tävling
* När vi förlorar ponnycupsmatcher som vi egentligen borde vunnit
* När jag gör illa mig
* När någon häst typ drar iväg när man leder den. HATAR DET
* När folk inte fattar JA/NEJ
* När moppen inte startar
* När mobilladdare slutar fungera
* När internet kraschar när jag skrivit något jättelångt (Då får ni fasen akta er för mig hahahha)
Bästa jag sett, hahah tog från heddzor



Helgen

Fredag: Hoppspecial på kvällen. Tror jag ska ha Robban igen.
 
Lördag: Åker och hämtar våran nya hund Elton!
 
Söndag: Ridskolecup Dressyr! Tävlar häst för första gången, och börjar om på LC:1 igen. Skittaggad men ingen aning om vem jag ska ta...



01-Mina finaste hästminnen

Lite svårt att välja.. Kommer knappt ihåg några, men väljer ut 3!
 
1. När jag vann RSC finalen 2013 i hoppning. 6 juni 2013.
Hade twist och hade 0 förväntningar. Tävlingen innan på henne hade vi rivit näst sista i omhoppningen men hade snabbaste tiden.. Blev rätt sur efter den gången, jäkla skit lixom. Men sen när det väl gällde levererade hon på topp verkligen! Finaste tjejen var skitduktig, 0:ade banan på en grym tid och vann finalen i ponnyhoppningen 2013. ♥

2. När vi, Vallentuna Ridklubb vann Ponnycupen 2013 i både hoppning och dressyr. Den 9:e maj och 7:e juni var helt klart två av de grymmaste dagarna någonsin!
Hoppningen:
 
Dressyren:
 
3. Alla uteritter jag och Hedda gjorde tillsammans på Kiwi & Bonzai. Från ut i snöstormen på galna hästar som hoppar på stället och bockar till kokhet sommar så vi rider ut i linne. Vi ska göra en vine där hedda låtsas ramla av och så gjorde hon det ändå, hahah orkar inte. Vi är ute på fältet med båda, i två omgångar och ska ta fina bilder barbacka, och blir jagade av världens fetaste broms som aldrig försvinner. HAHAH när jag tänker på hur vi antingen fattade galopp och galopperade därifrån eller stod brevid hästen och smackade på och SPRANG därifrån får mig att asgarva!! Men våra uteritter på Kiwi & Bonzai var helt klart grymma, bästa var på sommaren ute på fältet!



Natti

Idag har jag som sagt haft usekmöte. Är astrött nu så ska sova... Men imorgon är det först gymnasiemässa i Älvsjö och sen hoppspecial på kvällen!

Måste bara säga att statestiken har blivit skitbra senaste veckan. Ligger typ på hyffsat höga siffror varje dag. Vet inte alls vart läsarna kommer ifrån, men skitkul iaf!



Torsdag

Skolan idag var jättechill. började med bildlektion i 30 minuter där jag skissade på min dukmålning. Sen gick hela 9:an ner till Vallentuna Gymnasium och typ lyssnade på de olika inriktningarna och tittade runt lite och sen i slutet var det i tellushallen en miljon olika företag som ställt upp varsin monté och ALLA hade godis! Olika sorter också så typ hela klassen gick och plockade godis, hahah det var typ julafton.
 
Är hemma nu, inte så länge till dock. Vid 4 åker jag till Veda och har usekmöte. Planering för julshow och lite sånt! Ska försöka bli klara med allt nu, inte så jättemycket planering kvar men vi har lite skriftligt och sånt kvar. Idag kommer även julshowslapparna upp på anläggningen så missa inte dem!!
hahahaha fult



20 days

Snor denna av Hedda.. Hahah har gjort en miljon sånna här men tror aldrig jag gjort klart dem.. Sämst.. Men ska försöka få ett inlägg om dagen iaf.. Kommer säkert inte kunna det men ska försöka iaf.. Hahah, ska göra klart den iaf!!
 
Dag 01 - Mina finaste hästminnen
Dag 02 - Detta gör mig arg
Dag 03 - Något jag är orolig för
Dag 04 - Den här bilden får mig att skratta
Dag 05 - Den här bilden får mig att gråta
Dag 06 - En dag du aldrig glömmer
Dag 07 - Bild på din favorithäst
Dag 08 - En bild på dig och din favorithäst för ett halvår sen och nu, hur har ni förändrats sen dess?
Dag 09 - En dålig vana
Dag 10 - Ridkläder jag vill ha
Dag 11 - Något jag vill ha just nu 
Dag 12 - De här bloggarna läser jag
Dag 13 - Så här ser mitt rum ut
Dag 14 - Bästa resan
Dag 15 - Såhär ser mitt stall ut
Dag 16 - Någonting jag vill göra just i denna sekund
Dag 17 - Två saker jag längtar efter
Dag 18 - Hit vill jag åka innan jag dör
Dag 19 - Fem bloggar jag läser dagligen
Dag 20 - Fem bilder från minnen år
 



Lite inför tävling

Har faktiskt blivit riktigt dålig på att förbereda mig inför tävling, vilket kanske inte är skitbra när man blir jättestressad när det väl är tävling. Man får skitbråttom till framridningen och rider jätteslarvigt där och ännu sämre inne på banan. Helt kaos verkligen.. Till på söndag vet jag iaf lite jag faktiskt tänker fixa. Hundra gånger roligare att tävla när man slipper bli arg och stressad, haha.

* Lära mig nya programet. Eller nya och nya.. Tävlade det för 3 år sedan så har glömt det typ... LC:1 är det, eftersom jag börjar om nu när jag börjar tävla häst

* Smörja stövlarna.. Hatar att sitta upp på hästen med tokleriga stövlar, har hänt några gånger... Pinsamt ju

* Tvätta schabrak och lindor

* Tvätta mina egna tävlingskläder, en bra ide??

* Sen ska jag helt ärligt talar försöka äta frukost på morgonen.. Kan på riktigt aldrig göra det när de är tävling. Även om jag inte är nervös så kan jag inte äta på morgonen!! Helt omöjligt, men kör gröt!! Biffen typ ;)

Sen är det förjäkla kul att fixa hästen inför tävling!! Knoppa, olja hovarna, fixa och allt. Skitkul ju hahah, dock knoppa bara kul om hästen har bra knoppman.. Typ inte roligt att knoppa Twist, Pandora, Dumle.. Haha helt omöjligt..



Tävlingsinspo





Ridningen

Igår red jag Candi på Veda. Vi red dressyr för Magnus, red massa skänkelvikningar, 10-metersvolter och lite galopp. Va en bra lektion och så men gick helt okej.
Efter typ 5-10 minuter när vi höll på att trava fram gick snodden upp så Magnus tog bort den helt och hållet så fick alltså rida utan snodd på Candi.. Haha trodde aldrig det skulle gå. I början var han SKITFIN. Han var kort i formen, framåt, lyssnade jättebra och allmänt fin! Egentligen var han det fram tills sista 20 minuterna i traven då han började bli lite trött och inte riktigt orkade längre. Han började streta lite då, men annars gick det bra. Galoppen gick också bra.

Får se om det blir honom på söndag. Han kan ju faktiskt, frågan är bara om jag orkar, haha.



Stockholm International Horseshow 2013

Nu har vi bokat biljetter till lördagen på Stockholm HorseShow 2013!!! HUR underbart?!?!?
Bästa av allt är ju att jag ska gå med Hedda också! Lördagen åker vi dit tillsammans, kollar hela lördagen, sen sover vi hos Hedda. Ska bli så jävla kul! Blir massa kul!! Ponnykür, Heja på Malin, Kolla hoppning, Showen sen blandad med massa shopping och en massa annat kul! Ska bli asnajs verkligen!!
 
Här är programet för hela lördagen



Måndag

Utv. samtalet gick helt ok, sen har jag bara varit hemma, duschat, kollat film och bara chillat. 
Imorgon efter skolan får jag typ springa hem och sen åka till stallet. Är stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Tror jag ska ha Candi och det blir bra, lite träning till på söndag OM jag skulle få honom på lottningen.



Vecka 37

MÅNDAG: Utv. samtal i skolan, annars inget annat
TISDAG: Stallvärdinna och ridning
ONSDAG:
Ingenting
TORSDAG: Usekmöte
FREDAG: Hoppspecial
LÖRDAG: Åka och hämta nya hunden!!
SÖNDAG: Dressyrtävling
Ett år sen snart, haha herregud



Söndagen

Hej och sorry för asdålig uppdatering, men har inte orkat helt enkelt.
Imorse var jag på Veda vid 10. Hela familjen skulle åka bort över dagen så jag passade på att ändå åka dit. Var Ponnycupmatch på Veda som blev oavgjord. Skrev protokoll och speaker osv där.
Sen efter det var jag med och anordnade barnkalas på Veda, åkte hem med Anna efter och sen hämtade pappa mig så är hemma nu igen.
 
Nästa vecka är typ helt fullproppad.. Har sjukt mycket att göra och lite att skriva om också..



Lördag

Idag hade jag teorin vid 1. Gick rätt bra, sen hade vi julshowsmöte där vi typ bara gick igenom manus och sånt.
Jag och Michelle va kvar sen och kvällsfodrade, låste, släckte och stängde osv.

Imorgon åker jag nog ändå upp till Veda och kollar PCmatchen, sen hem och chilla bara. Skittrött..
Är astrött nu så ska sova, men vi hörs imorgon
 



Cute

Hur söta?? Första tror jag dock svalkar hela ansiktet, men ändå skitgullig





Nya designen

Nu la jag in bara headern och lite enkelt sånt, är inte alls klar och det är fel bakgrund och allt hahaha men jag fixar någon annan gång! Men som ni ser är det lite jul här nu! ;) Hahah



Natti

Ska gå och lägga mig nu, är helt trött i hela huvudet...
Imorgon är det teori och sen julshowsmöte, gå igenom lite grejs inför julshow, lite planering och sånt! :)
 
På söndag ska alla i familjen till Vallentuna på handbollsmatch runt 10 så då tänkte jag att jag lika gärna kunde åka till Veda och kolla på ponnycupsmatchen i hoppning. Fixa musik och speaker brukar vara mitt jobb hahah.
Det är väl typ det som händer i helgen, men vi hörs mer imorgon! Natti
Hahahahha shiiiiiiiiiiiiit va länge sen!!!! 2011 på hopplägret, hahahahaha



Jävla internet

Omg, har suttit och skrivit på ett repotage om Dumle på vrk.nu och det har försvunnit 7 GÅNGER för att internet kraschade varje gång!! 

Nu blev jag tillslut äntligen klar iaf så gå in på vrk.nu och läs om Dumle!!

Duktiga Jonna & Tamino!! www.jonnakindberg.blogg.se 



Fredag

Ikväll har jag faktiskt gjort en ny bloggdesign jag kanske laddar upp här ikväll! Har fixat lite julshow och lite med hästarna på hemsidan, lite uppdatering ;) Kanske gör lite inlägg på bloggen och sånt. Ska äta middag snart och sen kolla Idol!! 
Hon är snabb;)



Veda

Har kommit hem från Veda nu. Var där i ca 3 timmar och vi fick SJUKT mycket gjort!! Känns skitbra nu inför julshowen! Nu återstår bara träning, lite inköp och bakning typ! 

Imorgon är det skola till halv 2 typ, sen hem och så åker jag till pappa. På lördag har jag teori vid 1 och sen kl 4 har vi julshowsträning! Typ så ser helgen ut :)
Hahah lite bra galopp på Eminem blev det i alla fall!



Linedrive

Idag är det bara 9 dagar dock! Ska skriva ett annat inlägg senare om detta!!



Tävla häst

Jag har tävlat Ridskolecupen i både hoppning och dressyr i snart 4 år på ponny. Efter finalen i somras sa jag att jag kör en sista ponnysäsong och sen går jag upp till hästklassen.Ville göra ett sista bra ponnyår och tävla Twist och Pandora så mycket som möjligt när man väl kan. 
I september var första omgången av ridskolecup dressyr och jag tävlade LA:1 för första gången på Pandora. Vi var bara två i klassen och jag mötte Hanna & Kummin så jag vann ju inte. Dock fick både jag och Hanna väldigt snål procent tyvärr.. Men sen efter den tävlingen har jag typ bara tävlat Pandora. På varje protokoll står det exakt samma sak- "Bra ridet på en ponny som är lite för hetsig och blir för djup i sin form stundvis".
 
Och där känner man lite, hon ÄR hetsig. Egentligen inte jättemycket men hennes steg gör att hon ser mer hetsig ut var hon är. Sen att hon blir för djup stundvis. Ja så är hon också... Man kortar upp tyglarna på henne och då "suger hon ihop sig" direkt. För att få upp nosen lite på henne får man typ lyfta upp hela huvudet på henne med det är skitsvårt verkligen.
 
Hur som helst, det jag ville säga. Det känns lite meningslöst nu att sitta och jobba i LA klassen på Pandora gång på gång på gång. Hon är den enda ponnyn jag är lagom på men det är ingen ide att sitta och försöka där om det ändå blir likadant varje gång.
Har därför valt att nu efter endast 1 omgång i den här säsongen, att gå upp till storhäst i dressyren. 
 
Och nu, från till 100 gick min tävlingsmotivation! Att kunna tävla hästarna som jag rider just nu. Börja om på LC dock blir det ju men gör mig ingenting alls! Ska bara bli skitrolig att tävla häst! Har 100 gånger mer val att ta. I ponnyklassen var det lixom Pandora Twist Ludde eller så var jag körd. Nu har jag många många fler, och dessutom fler hästar som jag tycker känns roliga att kanske tävla. Har ju ingen aning om hur det går men ska bara bli skitroligt att istället börja tävla storhästklassen! ASTAGGAD!!!!!!!
 
Sen vem jag tar får vi se, haha men någon blir det iaf! Ska bli skitkul verkligen! Och nästa dressyrtävling i RSC är faktiskt redan på söndag nästa vecka! Då kör vi!



Imorgon

Imorgon ska jag efter skolan åka till Veda och ha Usekmöte. Nu ska vi råplanera allting som har med julshowen att göra och försöka bli klara med så mycket som möjligt! Dela upp uppgifter och bli riktigt effektiva nu! En månad kvar till julshowen så nu är det jättemycket som ska fixas!
Hahahahahahah äkta ponnyunge!!



Ridningen igår

Igår red vi dressyr för Magnus och jag red Candi för första gången. Trodde faktiskt inte det skulle gå så jäkla bra då skitmånga har sagt att han är jättestark och svår att rida och han har verkligen sett så ut också men det gick faktiskt skitbra, hahah. Vi red massa skänkelvikningar, 10 metersvolter och lite galopp på volter osv. De första 10 minuterna var lite kluriga att komma på hur jag skulle göra med honom men sen blev han skitfin!! Särskillt mot slutet när han blev kort i formen och travade på skitbra (Han är förmodligen världens längsta hals). 
 
Galoppen gick också bra, han lyssnade jättebra och det kändes jättebra efter lektionen! Tyckte faktiskt han var rätt kul att rida! OM jag är riktigt modig kanske jag till och med tävlar honom? Och på tal om tävling så kommer snart ett inlägg om det ;) En liten ny grej om det!
Har ingen bild eller film från igår tyvärr så ni får en tråkig hag-bild



Onsdag

Hej!
Skolan idag var rätt chill, fick tillbaka ett prov som gick skitbra, hahaah fick bästa resultatet i klassen?! WTF. Hur som helst, är hemma nu och sitter i soffan i TV rummet med datorn på magen, den är asvarm men det är jätteskönt HAHAHA. Har gjort en läxa och ska skriva klart en engelskauppgift som ska in imorgon..
Sen skriva lite inlägg här på bloggen och jobba med lite julshowsgrejjer!



Bilder KM 2013

Här är lite bilder som Jennie fotade under KM 2 november!



I lördags

 Hahah herregud...
I lördags skulle jag helgjobba på Veda med Jana. Min moppe hade ingen tank visste jag, och den gick inte att köra till macken, så jag skulle åka ner till Jana, ca 100 meter i nedförsbacke, sen tanka och sen skulle jag skjutsa henne till Veda. Halv 7 tänkte jag vara hos henne då så att vi hann och så.
 
Här är hela kaoshistorian, ahha orkar inte:
Morgonen börjar med att det står 3 bilar framför garagedörren, så jag kunde inte få ut moppen. Det var jätte jättetrångt så höll på i flera minuter med att försöka backa och komma ut. Efter typ 5 minuter kom jag ut, haha.
 
* Sen skulle jag åka då. Vrider om nyckeln och startar moppen. Efter ca 5 sekunder så dör moppen. Kapoff lixom. Den gick inte att starta sen.. Så jag satte mig på moppen och RULLADE ner för backen. HAHAH!!
 
* När moppen började sluta rulla så skulle jag leda moppen, det gick jättelångsamt och tänkte hoppa av lite i "farten". Då fastnade jag med ena foten och var SKITNÄRA på att ramla med moppen. TUR!
 
* Sen framme hos Jana. Skulle tanka då. Vi fick inte upp tanklocket, det satt så JÄKLA hårt!! Tog flera minuter men tillslut fick vi upp det och tankade.
 
* När vi tankat så stänger jag luckan till moppeluckan där tanken finns. Sätter mig på moppen och ska vrida om nyckeln. Då sitter inte nyckeln i moppen?? Kände på alla fickor och tittade runt moppen, och började nästan gråta eller skrika rakt ut när jag insåg att jag lagt nycklarna i moppeluckan, och låst in mina egna nycklar i moppen.
 
* Fanns inget annat att göra än att springa upp för hela branta backen klockan 06:45 med två par byxor, tjocka strumpor och skor och jacka och vantar. Höll på att svettas ihjäl och få hostattack när jag kutade upp för backen, hem för att hämta extranyckeln.
 
* Hämtade extra nyckeln och sprang sedan hela vägen tillbaka till Jana. 
 
* När jag sen öppnat luckan och tagit upp nycklarna så skulle jag starta moppen och åka. Klockan var 06:52 ungefär. Började 7:00. Inte mer otur kunde jag ha då, för moppen STARTADE INTE!! Försökte flera gånger men det gick aldrig. Janas mamma fick bara ta på sig jacka och skjutsa oss till Veda. Vi kom fram 06:59, sån jäkla tajming!
 
HELT KAOS morgon! Klant och låste in moppenycklarna och sen startar den inte. Skitmorgon verkligen. Själva jobbet på Veda dock gick SJUKT bra! Vi blev klara jättefort med allt, allt flöt på och vi hann med massa annat också!



Ponnycupen Dressyr 10/11

Igår var det Ponnycup Dressyr på Lidingö. Laget var jag, Lisa, Hanna och Jennie. Första start var 14:00 och vi var där typ 13:30. Lidingö red sina ritter och sen fick vi rida.
Jag fick en brun D-ponny valack på 12 år som heter Eminem. Har sett honom massor av gånger när vi varit där och tävlat. Han var ganska känslig och pigg att rida. Behövde vara mjuk samtidigt som jag var bestämd mot honom.
Han var ganska bråkig i galoppen dock. När jag red honom på tygeln bara sparkade han bakut hela tiden och skulle jag driva honom framåt så fortsatte han bara att sparka så var typ bara att släppa tyglarna och försöka få fram honom. 
 
Jag startade som nummer två och medans nummer 1 red på banan så travade jag lite på framridningen så att han höll kvar formen. Han vär ändå rätt svår och känslig. För stora tygeltag så pajjades allt. Då helt plötsligt blev han jättekonstig, började kasta ut huvudet och stannade upp och ingenting funkade? Vi märkte att han hade lagt tungan över bettet och det var jäkla tur att vi märkte det för hade det hänt på banan hade det inte gått att rida alls. 

Travprogramet inne på banan tycker jag gick bra! Han kändes lugn och fin och lyssnade bra. Halten blev skitbra, fick 8 på den. Sen när det var fri skritt så började den takta som den typ alltid gör. Flera gånger och sen helt plötsligt sköt den fram i galopp och sen var det kaos fram till där det skulle vara galopp. Galoppen sen gick åt helvete. Den bara sparkade och sparkade och vek sig i kroppen och bråkade precis hela tiden. I hela galoppprogramet fick jag bara mellan 2 och 4 på allt där.. Skitsynd när det gick så bra i traven... Vid 7 or på de sista där det var trav, travlängningen och sista uppridningen.. Skittråkigt verkligen... 
 
Resten av laget gick det bra för. Vi gjorde bra ritter och det kändes bra lixom. Sen nu ska jag INTE gå in på allt, vet aldrig vem som läser det här, men bedömningen var nog den konstigaste jag någonsin varit med om. Är sjukt arg och bara frågarna ni mig kan jag berätta precis varför, men just här ska jag inte skriva ut det.. Men vi FÖRLORADE?!?!? Till och med Lidingö trodde att vi skulle vinna men nepp, Lidingö vann, med 4 poäng. Bedömningen var skitdålig och alla ritter fick skit procent, även fast flera var värda minst 65.. INGEN blev godkänd?! Skitkonstigt!! Domaren sa sen: Eftersom några ponnys bråkade så drar jag ner på ryttarens sits och hållning. EH VA?! Bara för att hästen bråkar kan man ju inte dra ner på om ryttaren ändå sitter bra osv. Typ alla fick 11 på det momentet! HElt sjukt, där brukar vi ligga på runt 21/24.. Jättekonstigt verkligen..
 
Men skitsamma, vi VAR bra igår. Skitdomare bara. Fyfan va arg man blir.
Här är iaf lite bilder och bjuder på ritten fram till traven, för skritten och galoppen är hemskt, det är katastrof verkligen, inget ni vill se..
Såhär såg det iaf ut i typ varje galoppsprång

Film bara till skritten, galoppen blev helt kaos, bara sparkar i varje språng och massa kaos.. Inge kul att visa lixom...




Hoppspecial Robban

I fredags på hoppspecialen hade jag Robban igen. Vi hoppade en sjukt svår övning den här gången med korset! Vi hoppade fram på två räcken i olika höjder och sen hoppade vi lite linjer, skitsvåra och slutade med att hoppa bana 1 eller 2 gånger var, kommer inte ihåg.
Ritade en liten bild över banan så ni ser. Korset i mitten är två hinder som sitter ihop så det blir som 4 små hinder. En liten sida av det är alltså ett hinder, ca 1 m brett och det hoppade vi! Sjukt svårt att rama in så mycket på hästen att hoppa det lilla hindret men det gick! Sen hoppade vi en bana (svarta linjen) där vi sen skulle hoppa det som ett kryss! Hoppade alltså snett igenom det! SKITSVÅRT men rätt kul!
 
Det gick iaf bra! Han var lite dryg i dressyren, inte lika fin och lydig som gången innan men han hoppade bra. Framhoppningen var han lite seg i benen men när vi hoppade banan blev han jättepigg och duktig! Hoppade i en ganska kort galopp så att jag inte skulle komma i full galopp mot krysset så stannar han och så flyger jag, men han var jätteduktig! Typ alla hästar tvekade på krysset men Robban tittade inte ens på det, jätteduktig!!
Inte så mycket mer att skriva men ni får en film från när vi hoppade fram. Som ni ser är han lite trög just då men han blev 100 ggr bättre när vi hoppade banan!




Måndag

Hej! Sorry för dålig uppdatering men nu har jag massa att skriva om så ska skriva inläggen nu! 
Iaf kan berätta om dagen. Var första skoldagen på 2 veckor idag och den var JÄTTECHILL. Vi gjorde nada på de 3 första lektionerna och sen var det lunch, och efter det var vi på en "föreläsning" eller vad man ska kalla det på Vallentuna Teater. Det var "Svenska Hjältar", något med Aftonbladet som pratade om att våga berätta typ, handlade om mobbning och missbruk typ. De visade lite filmer på olika personer och deras berättelser vad de blivit utsatta för. De hade blivit nominerade till Svenska Hjältar Galan olika år, och sen kom de upp på scenen. Hahah coolt, en var en jättekänd man som räddat massa liv och sen försvunnit. De vet inte om han lever idag, men om han gör det så är han 101 år... Då kom hans SYSTER upp på scenen, 92 år gammal och skitgullig! hahaha. 
 
Hur som helst, slutade efter det och gick hem, åt lite och fixat lite julshowsgrejjer sen. Ska iaf göra massa inlägg nu, de kommer kanske på inställt men annars kommer alla typ samma dag eftersom typ ridningen och tävlingen vill man höra om direkt... Aja vi får se



Skittävling

Vet inte om jag ska skratta eller gråta.. Skriver mer imorgon, godnatt.



Bra uppdatering

Shit va bra update känner jag!! Hahah SORRY... Men har ridit hoppspecial på Robban, helgjobbat igår och idag är det tävling!! 

Igår var iaf kaos på morgonen, gick skitbra på Veda men där innan var det KAOS. Haha berättar mer senare.

Är på Veda nu och ska åka till Lidingö om typ 30 min. Ponnycup dressyr och laget är Jag, Lisa, Hanna och Jennie. Uppdaterar nog mer senare!



Ridningen i tisdags

Orkar inte göra något jättelångt inlägg men iaf, i tisdags fick jag för första gången på 5 månader sitta på prinsessan igen!! TWIRRIIIS!!
Det var hoppning, vi hoppade dock inte så mycket då rätt många tog lång tid på sig när deras hästar stannade eller nåt.

I dressyren var hon inte alls lika fin som hon var i somras. Hon var rätt hetsig och lite vinglig men fortfarande lätt i handen. Hon har dock varit halt i ca 2 månader och precis kommit igång, men allt jag fick till under lägret är som bortblåst, så kommer nog ta ett bra tag att få tillbaka det om jag nu fortsätter rida henne.
I hoppningen var hon pigg och framåt, hon gick jättebra på cavalettibommarna och hoppade bra hela tiden. Var skitkul att rida henne, äntligen på rätt hästrygg lixom ;) Hade nästan glömt hur hon var att rida, men hon var iaf duktig!




Tisdag

Praoen var chill men rätt kul, är hemma nu och ska om typ 30 min åka till Veda. Först stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Vill mer än gärna ha Twist men tror inte jag får henne.. Aja vi hörs
<3 <3 <3



Vecka 45

Måndag: Prao
Tisdag: Prao, Stallvärdinna och ridning på kvällen
Onsdag: Prao, kanske usek möte
Torsdag: Prao, kanske usek möte
Fredag: Prao, Hoppspecial
Lördag: Åka 40 mil åt vettefan och kolla på hundvalp
Söndag: Ponnycup x2! Vet ej om jag ska rida men hoppas iaf det haha xd
Bildbrist haha



Ponnycupen 3/11

Idag var det första bortamatchen för säsongen i Ponnycupen hoppning. Som jag skrev igår så fick jag hoppa in i laget för att de behövde 6 ryttare och bara hade 5. Jag åkte med Adams bil till Tyresö som vi mötte idag. Vi var där runt 9 och gick då och kollade på ponnysarna som skulle gå med och gick sen banan. Banan var väldigt lätt att lära sig och ganska bra bana tycker jag. De hade btw ASNAJS underlag! Lätt men inte alls för torrt. Skitbra verkligen! Laget bestod iaf av mig, Sofia, Jojjo, Adam, Linnea och Moa.
 
Jag fick rida en Skimmel D-ponny valack som hette Dingo. Sett honom på Ponnycupen dressyr för några år sen, eller många år sen egentligen ;) Iaf var den lagom pigg med hemmaryttaren men blev skittaggad när jag red hahah. Framridningen gick bra och den var fin och lydig i dressyren. Vi hoppade fram inte så många gånger men det behövdes inte. 
Inne på banan så var man 2-3 åt gången och resten på andra sidan ridhuset bakom avgränsningen. Jag startade som sist i mitt lag och när den som red innan mig var på typ näst sista hindret blev Dingo skittaggad och började hoppa på stället och försökte dra iväg, hahaha söt.
 
Sen min ritt då, fick startsignal och tog galopp längs upp med långsidan så jag kunde hålla tillbaka den innan första hindret kom PANG BOM direkt lixom. Den var aspigg och drog på rätt mycket (syns dock inte alls på filmen men den hade rätt stor galopp). Fick tillbaka den rätt mycket men den hoppade jättebra! Lyssnade på tillbaka och fram och hoppade allt. Skitrolig ponny verkligen! Om jag rider dressyrmatchen hos dem sen vill jag nog ändå ha den ponnyn, trots att jag kanske var liiiiite lång på den ;)



Här är film från ritten!




Ponnycup Tyresö- Carro & Dingo

Ponnycup hoppning, borta mot Tyresö 3/11-2013




Klubbmästerskap Dressyr 2013

Igår var det KM i dressyr som är en maskeradtävling. Man vinner alltså inte bara på bäst ritt utan även musiken man valt, muta och utklädnaden. Jag var utklädd till Super Mario.
 
På framridningen var hon rätt hetsig. Jobbade mest på att få henne lugn i steget men hon kändes inte lika fin som i tisdags. Inne på banan gick det rätt bra , fick inga missar och det flöt på. Travökningen får man som vanligt ingenting på på henne, hon kan ju inte länga stegen alls utan springer bara fortare. Men annars var det väl inget speciellt som hände. Tyckte iaf att det gick bra och det tyckte många andra också. Men som vanligt så får man skitdålig poäng för att hon är hetsig och går och "biter sig i bringan" som domaren tyckte. Problemet är ju bara att det går ju typ inte att rida henne på något annat sett. Så fort man kortar tyglarna går hon så och det är så hon går i form. Ibland går hon lite lägre men när man rider henne på tygeln blir hon så kort som hon är. Fick inte mer än 63,??%... Faktiskt skitbesviken på det. Flera trodde att jag skulle vinna, dock trodde inte jag det men så får jag 63% och det står på protokollet Riktigt bra ridet men får inga poäng?? 
 
Aja skitsamma, har inget annat val än att ta Pandora lixom, typ inte ridit någon annan på 100 år. Det tråkiga är bara att alla domare dömer ner henne på hennes "hetsiga" steg och korta form. Här är iaf bilder och film från ritten-




Snabb update

Måste sova nu för ska upp tidigt imorgon.. Hinner inte skriva något långt inlägg. Men var nöjd med ritten men domaren var skitkonstig. Berättar mer imorgon eller någon gång.

Imorgon är det upp tidigt och åka och tävla igen. Ska rida Ponnycup i hoppning bortaplan mot Tyresö. De hade inte fullt lag till imorgon så jag fick hoppa in. Är inte så jäkla förberedd men vi kör på. Är typ inte ens nervös.. Men kanske får film på ritten imorgon så kanske lägger upp något då.
Det här var då jag idag, haha



Fredag!

Idag åkte jag först till Täby C med Thuren och handlade lite till KM imorgon. Haha blev assvårt att ta sig hem bara för alla tågen blev inställda.. Men det löste sig, hahaha.

Sen vid 5 åkte jag till Kiwi. Fixade allt hö och mockade osv, gjorde henne sen klar så hon var klar när Hedda kom dit! Vi red en stund i ridhuset. Gjorde henne sen klar och åkte till Veda. Fixade med Pandora och nu är hon ren och fin till imorgon ;)

Imorgon är det som sagt tävling! Klubbmästerskap i dressyr. Jag ska tävla Pandora och jag skriver imorgon ett inlägg om vad som är min utklädnad ... ;) men tror och hoppas på att någon fotar och tar massa bilder! Är på Veda vid 9 iaf så blir inte jättebra update imorgon men jag ska försöka hinna skriva hela inlägget om hur det gick sen!
Är iaf ganska redo nu tror jag, nu bara kör vi! 
Startlistan imorgon!



Hemma

Hej! Är hemma nu och har lite att göra iordning inför imorgon men ska skriva lite senare om dagen ;)



20 saker ni kanske inte visste om mig

1. Jag tycker myror är skitäckligt och skriker rakt ut om en myra kryper på mig
2. Jag är konstant trött
3. Jag är rätt bra på Piano
4. Jag är nästan aldrig sjuk
5. Jag har två metalltrådar på insidan av mina tänder som kommer från när jag tog bort tandställningen förra året, och ska sitta där i 10 år (!!!!!!!!) för att tänderna inte ska åka tillbaka...
6. Jag har flyttat 8 gånger under hela mitt liv. 
7. Jag har en jättestark armmuskel på högerarmen men knappt någon på vänsterarmen
8. Jag är mörkrädd HAHA
9. Jag älskar tomat och gul paprika
10. Jag kan inte äta mjukt bröd på morgonen när jag ska till exempel tävla
11. Jag får alltid jättestora myggbett på sommaren
12. Jag älskar Oboy
13. Jag hade svart hår när jag föddes
14. Jag klarar knappt att se på skräckfilm, skitläskigt
15. Jag fryser nästan aldrig
16. Jag kan inte äta riktigt tjocka muffins utan att må jätteilla
17. Jag tappar bort mina nycklar varje dag
18. Jag har 1 helsyskon, 2 halvsyskon och sen 4 "extrasyskon"
19. Om någon jacka, halsduk eller någonting nuddar min hals känns det som att jag stryps hahah.
20. Jag har ingen fanstasi till blogginlägg
KOLLA VAD LÄNGESEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAG OCH TROCADERO HAHAH OMG när fasen red jag honom senast?? Miniponnyn :*



Snyggaste ponnyn jag känner ;)

Lite snygga bilder på Kiwi från i söndags, HAHAHAH så söt!!!!!