Bilder - Sommarhagen 2013 - Del 2

 



Bilder - Sommarhagen 2013 - Del 1

Del två kommer imorgon klockan 10:00!



Bilder kommer!!

Just nu sitter vi hemma hos Carro och redigerar bilderna som vi tog i sommarhagen idag! Vi fick riktigt bra bilder så håll utkik så kommer de upp snart!




Måndag

Hej! Sorry för dålig uppdatering men har ingenting att skriva typ...
Idag har jag varit med en kompis och sen fortsatt att rensa och packa mitt rum inför flytten. Tar sjukt mycket tid och slänger så jäkla mycket saker nu..
Imorgon om det är bra väder kanske jag och lisa åker ut till veda och hänger där. Drar ut till sommarhagen och bara chillar i stallet typ. Tar nog massa bilder vi nog lägger upp isåfall.
Har inte så mycket att säga, så hejdå..
 
-idag är det exakt 2 veckor kvar tills jag flyttar-
finaste bonzie som idag åkte till sin nya/gamla ägare..



Dagen

Imorse vaknade vi på ett hotell i enköping och åt då hotellfrukost och åkte sen hem. Vi va hemma i typ 15 min och sen åkte vi till morfars landställe typ 45 min härifrån för att hämta hunden. Först gick jag, adam, mamma och uffe ner till en badstrand och badade lite. Jättevarmt vatten och sandbotten. Soligt och varmt och jätteskönt. Sen tillbaka till huset och fikade lite och sen är vi hemma nu igen. Ska packa ännu mer och slänga massa saker inför flytten. Inte kommit så långt men 15 dagar kvar..
/Carro




Söndag

Hej!
Sitter just nu i stugan och ska snart käka middag. Jag och min kusin åkte upp tidigt i morse och har varit här hela dagen!

Imorgon ska jag och mamma rida islandshästar men det ska typ regna... Kul... Aja det blir nog bra ändå! Efter vi har ridit har jag en casting!
/Lisa




Lördag

hej!
tanken var att idag skulle jag följa med upp till landet men det blev ändrat så åker bara upp över dagen imorgon. Har haft ont i halsen sen jag kom hem och idag har jag verkligen känt mig sjuk. hostar hela tiden och har ont i hela kroppen. hoppas verkligen det går över fort för orkar inte vara sjuk nu! är ensam hemma så har bara tagit det lugnt, duschat och städat lite. ska snart fixa lite middag för är as hungrig. 
 
Imorgon bitti tar jag och min kusin bussen upp mot Norrtälje och hälsar på mormor på landet. 
 
 



Bröllop

Nu har vi varit i kyrkan och är på ett hotell nu där vi bara lämnat våra grejjer och ska sen vidare till bröllopsfesten. Ni får en liten bild bara.
/Carro




Godnatt!

Nu har jag suttit vid datorn och fixat med våran useksida på klubbens hemsida. Den har stått helt orörd i säkert ett halvår så jag har uppdaterat den ganska mycket nu! Haha gå in på vrk.nu --> Usek, så hittar ni massa nytt! :p

Imorgon blir det somsagt bröllop så jag kanske inte uppdaterar så jääättemycket, men lisa kanske gör?
Natti!
/Carro




Så sjukt mycket...

Kom på att jag har nästan ingen tid över faktiskt. När det inte är något lov eller så så rider jag 2 dagar i veckan, har teori varannan vecka, är ordförande i usek där det alltid är massa att planera, ska nu börja helgjobba och samtidigt som allt detta är det tävlingar nästan varje vecka när säsongen börjar. Jobbigast är nog usek där vi kommer ha 2 aktiviteter i månaden framöver nu.. Allt ska planeras och fixas och handlas och allt. Samtidigt som det kan vara sjukt jobbigt så tycker jag det är superkul och det är såklart därför jag gör det!
/Carro




Fredag

Idag har jag varit hemma och gjort massa massa massa. Varit ute med hunden på långpromenad, städat i mitt rum och slängt massa kläder, börjat packa lite inför flytten, fixat naglar, duschat och massa sånt. Imorgon ska jag på bröllop så har fixat lite sånt, typ lite spa hahaha.

Imorgon är det då bröllop hela dagen och sen ska vi typ sova på ett hotell så blir borta halva söndag också tror jag.
/Carro




Jag lever

Har fortfarande INGENTING att blogga om så inte så lätt att uppdatera direkt..
Igår var jag och mamma först i Täby centrum en jättesnabbis, mamma skulle röntga sin höft typ och jag var inne på Cubus sålänge och köpte lite saker.
Sen åkte vi hem och mamma åkte vidare med elvis till veterinären för att ta blodprov igen. Sålänge fixade jag och uffe med min moppe som inte ville starta. Vi satte även på andra backspegeln och så och sen när den var klar åkte jag lite ;)

Sen kom mamma hem och då åkte vi till Täby C igen.. Vi köpte ett par skor jag ska ha imorgon när vi ska på bröllop. Sen köpte vi bara lite random grejs och sen åkte vi hem. Var egentligen tänkt vi skulle förbi Vallentuna och hämta ut mitt körkort som kommit men vi hann inte så vi gör nog det idag istället.

På kvällen tog jag moppen till Lisa och som en liten överraskning var jag där på middag. Hah Lisa visste inget utan jag och hennes mamma hade planerat det lite i smyg typ.. Haha. Var skitkul att se henne igen och vi hade jättemysigt hela kvällen.
/Carro

-funkar ej att ladda upp bild-




Tillbaka!

hej! nu är jag äntligen tillbaka i sverige och tillbaka på bloggen! Dock vet jag inte hur bra uppdateringen blir men ska försöka! Har inte ridit på hur länge som helst och är så jäkla ridsugen! Men den 29:e ska jag och mamma åka och rida islandshästar! Det var en liten överraskningspresent jag fick nu när jag kom hem! Tänkte bara uppdatera lite kort och säga att jag är tillbaka, nu ska jag sova!



Sorry..

Har inte haft ett piss typ att blogga om idag.. Först var jag i Täby centrum en snabbis och sen när jag var hemma gick vi ner till havet och badade lite, sen hem och åt middag, fixade lite i bloggen och har nu satt in en ny design eftersom lisa är hemma nu!
Bloggar nog mer imorgon men sorry för dålig uppdatering..



Sötaste gnägget någonsin by Käck




Hemma

Hej! Är hemma nu igen och har laddat upp typ alla bilder från igår.. Ska sätta in design till hedda och sen typ sova.. Har sovit 4 h inatt och är sjuukt trött nu...
Vi hörs kanske senare, får se om jag orkar..



Carro & Bonzai




Carro & Kiwi




Igår

 Igår så var jag och Hedda i stallet i 6,5 timmar.. Omg men tog sjukt lång tid.. Ta in hästarna, knoppa, linda, gå till ängen, fota, rida, gå tillbaka och en ny häst. Tog aslång tid men vi hade jättemysigt och tog massa fina bilder!
Först tog vi ut Bonzai och han blev jättejättefin! Först red hedda och jag tog masssa bilder och sen bytte vi så jag red. Hahhaa vi red ju barbacka och det enda vi försökte var typ att hålla oss kvar HAHAH höll på riktigt på att ramla av när jag galopperade! Hahaha men det var iaf kul. Sista gången jag red Bonzai tyvärr, skittråkigt men vi avslutade roligt iaf.
 
Sen fixade vi Kiwi och gick ut på fältet med henne också. Först red hedda och sen red jag. Kiwi var sjukt fin för både hedda och mig! Vi travade på fältet och red bara lite lätt, galopperade sen lite och sen gick vi tillbaka.
Lägger upp bilder från igår i två egna inlägg för varje häst men ni får två huvudbilder på hestarna.



Hola amigo

Hej! Nu har vi rensat upp typ 4000 bilder så kommer bilder nu i 2 inlägg på varje häst. Bilder där hedda rider hästarna hittar ni snart på heddas blogg, heddzor.blogg.se. Men nu gör jag iaf bildinläggen!



Bilderna

Okej changed plans.. Vi har sjukt många bilder kvar. Snart somnar vi... Bilderna kommer antagligen inte upp ikväll. Vi fortsätter imorgon och då SKA dem upp
Nu blir det film i tältet! Tips?
// Hedda, Carro, Kiwä, Båzzi




4127 bilder...

Hallå everybody! Hedda här!
Just nu sitter jag och Carro och laddar upp miljontals bilder på datorn. Har 4127 att rensa kvar.
Ifall vi inte somnar eller dör av svält (vi har inte ätit på 10 timmar!!) så kommer bilderna upp här och på min blogg (www.heddzor.blogg.se) ikväll ;)
Adioooossss
// Hedda, Carro, Kiwä och Båzzi




Fotaaa




Söndag

Idag har jag bara varit hemma, typ kollat på 10000 filmer på datan och bara degat..
Imorgon ska jag hem till Hedda. Sen åker vi till Torsholma. Vi ska knoppa, linda och fixa Kiwi och Bonzai skitfina, ta massa bilder och sen rida dem. Det här blir nog sista gången jag sitter på Bonzie. SISTA gången. Svårt att föreställa mig det nu att det blir sista gången jag rider honom men när han väl har åkt kommer man känna det.. Kommer faktiskt sakna honom.. Fina fina fina Bonzie.. Tror vi först rider och tar dressyr bilder och sen kanske vi rider ut en liten stund.. Får se..
Efter stallet åker vi hem till Hedda och sover där.
/Carro




Massa hestar

Idag vaknade vi typ 11 och vid 1 var vi i stallet. Vi tog in Fanny och fixade henne och sen gick vi ner på ängen där vi hade ställt upp ett enkelt räcke bara. Jag red först och travade igång henne och galopperade lite och sen hoppade vi några gånger på det. Fanny var helt galet pigg! Hon har typ aldrig sprungit så fort eller hoppat så högt i hela sitt liv (hahah). Hon typ skenade mot hindret och hoppade jättebra! Hahaha var så roligt att hon var så pigg. Hon brukar egentligen hoppa typ 40-60 och det typ vara lagom men idag hoppade hon typ 80-90 med både mig och Carro! Hon var skitduktig verkligen! Hahah hon är ganska tjock nu under sommaren men hon var sjukt duktig! Hon tyckte det var jätteroligt att få komma ut och hoppa igen och var hur pigg och glad som helst! Vi började ganska lågt för att se hur hon var men höjde sen eftersom det gick så bra!
 
Sen när vi var klara tog vi tillbaka Fanny och svampade av henne, hon fick lite godis och sen släppte vi ut henne och hämtade Kingen och Billan. Vi var sjukt trötta så vi skrittade barbacka bara en sväng i skogen och sen ut på ängen i typ 10 min och travade dem lite. Jag red Billan och Carro Kingen. Billan var mycket bättre idag men orkade inte rida så ordentligt men det gick bra sålänge hon travade typ xd
 
Här är lite bilder från idag
Fanny
hahahh hon bet precis en broms så hon stod inte sådär egentligen...
tjock mage, haha
hahah inte så snygg bild men kom ju över typ 80/90 utan att riva eller slå i!
 
Har bara några tråkiga barbacka bilder på billan som tar 100 år att ladda upp så struntar i dem..



Kingen & Billan

Hej! Sry för lite sen uppdatering men så blir det typ...
Idag var jag hos Carro vid 2 och då var vi hemma en stund och tog sen hennes moppe till Vallentuna där vi köpte massa godis.. Sen åkte vi hem till henne igen och sen körde vi till stallet där Kingen, Billan och Fanny står. Hahah jag körde moppen dit!! Heheh första turen med körkort ;) 
Vi tog in hästarna och fixade sen Kingen och Billan som vi skulle rida. Vi va lite duktiga och matchade schabrak och lindade!! Billan blev lila och Kingen blev röd, men billan passade typ skitbra i lila?!
 
Vi red sen bort till åkern/ängen och red där i typ 1 h. Jag red först Billan i 30 min och sen bytte vi så jag red Kingen sista 30 minuterna. Hahah aa men det gick ju inte bra iaf. Hon var lite knäpp, svårt att förklara men aa.. Hon är iaf en gammal travare så hon tycker såklart att det är svårt att hitta takt i traven och att ens ridas med ryttare på ryggen men hon kan ändå, även fast det är helt sjukt svårt att rida henne. Det ÄR ingen lätt utmaning men det är ändå sjukt kul när det väl funkar! Så hon är trots allt ändå duktig tycker jag.
 
Med Kingen gick det, HAHAHHAHA åt helvete. Hahah han sparkar ju ganska ofta med bakbenen såfort man försöker rida framåt eller typ trava eller något. Man typ övar bara på att rida honom framåt utan att han ska sparka. När han kickade ganska mycket så utmanade jag honom lite och "kickade tillbaka" och då jävlar blev han sur! Blev typ krig mellan oss, han bara hoppade och sparkade och bockade och så var det ca hela passet. Vi slutade sen och jag skrittade tillbaka på Billan och Carro på Kingen.
 
Hahahhah ja det gick inte bra direkt.. Men de har stått några dagar ändå så vi fortsätter imorgon typ,haha.
Några bilder blev det iaf, så här är några...
Ikväll har vi tittat på 2 filmer, spelat Wii och ätit godis, hahah ska nog sova snart men aja, här är bilder på mig och hestarna. Obs lite fula hoppbilder på mig och kingen.. Men bjuder vafan, no hate please HAHHA
 
Billan
↑ Här släppte det lite äntligen!! sry glapp men vafan äntligen gav hon efter!!
 
 
Kingen (hahah)
Wiiiiiiiii
 
Hoppla
 



Fredag

Heej, ska snart åka till Carro tror jag. Måste bara packa och så.. Men vi ska nog fota massa idag så ni får bilder och så. Sen åka och köpa godis och på kvällen blir vi feta :) hahaha nä.. Men kanske skriver något under dagen, annars ikväll!
/Carro




Imorgon

Imorgon ska jag hem till Carro och vi ska typ åka och köpa godis eller något direkt, sen vid halv 4 något åker vi till Fanny, Kingen och Billan men rider bara Kingen och Billan. :) ska bli skitkul att träffa Carro igen och rida Billan, kanske kingen också igen. Vi tar nog hand om hästarna lite efter det och sen åker vi hem till Carro och sover där.
På lördag ska vi till hästarna igen och rida alla 3 den här gången!
Vi ska ta massa massa bilder och nog filma också så det blir nog bra inlägg för en gångs skull xD

Btw, om ni ska kommentera, gör det helst inte anonymt. Lite fegt och hatar att inte veta vilka som läser bloggen och kommenterar :)
/Carro

Här är två bilder där jag rider billan och fanny, billan är den mörkbruna och fanny är skäcken!




Islandshäst jao!!

Idag har jag ridit islandshäst!
Var hos Sofie som jag skrev om innan och hon hade en jättefin islandshäst som hette Littla som jag fick rida. Vi red ut och Sofie red en annan islandshäst. Hahaha helt sjukt, ponnyn va 137 cm och jag såg knappt stor ut på den. Islandshästar är ju ändå viktbärare som oroa er inte att jag mosade ponnyn, hahahahah.
Littla iaf var jätte välriden och skitmjuk! Hon hade dock jävligt mycket power som sofie sa, och HELT KLART snabbaste islandshästen jag ridit! Hon töltade SKITBRA men jävligt fort.. Hahahahah. Hon galopperade snabbt som en galopphäst typ. På en jättelång raksträcka galopperade vi brevid varandra (funkar skitbra mellan de hästarna). Hahah vi typ tävlade lite och lite lätt tryckte jag på och Littla drog som faaan!! Hahaa de va så jävla roligt xd

Dagen va iaf jätterolig och man tror islandshästar är så lätta att lalla runt på men vafan, det är svårare att rida islandshäst än någon annan häst typ! Gick iaf bra men gick sjukt fort xd
Här är asdåliga bilder på pånin och pånin..
/Carro




Dagen

Imorse åkte jag in till stan med pappa och var på Trafikverkets provgrejs. Hade prov kl 10:00 och var klar efter 45 min med godkänt prov, HAR ALLTSÅ KÖRKORT NU!!!!!!

Efter åkte vi och köpte en tårta och när vi kom hem fikade vi med resten av familjen och några kompisar som var här. Sen har jag typ bara varit astrött hela dagen, därför dålig uppdatering.

Imorgon ska jag iaf som sagt till Sofie som hon heter, typ rida lite eller något på hennes häst :) blir kul!
Tror de blir lite mer häst i helgen med carro så kommer äntligen ha något att blogga om, hahhahah
/Carro




KÖRKORT!!!!!

 



Svar på kommentar

Här är bild på båten som någon önskade :) haha hade ingen bild i mobilen så tog bild på tavlan av våran båt, ahahahahhahahaahahah..
/Carro




Bonzaiiii

Var faktiskt tvungen att göra ett litet bildinlägg med honom också. Har ridit honom jättemycket och vet inte HUR många gånger jag och hedda ridit ut på dem och asgarvat när hästarna bara drar, eller när bonzie bara har huvudet rakt fram och bara drar. Kan man bli arg då? Nej. Man asgarvar.
/Carro




Tisdag!

Hej! Igår blev det jättemycket bilder, hahahaha. Idag har jag bara chillat och ska plugga för sista gången innan provet. Skriver moppeprovet imorgon och det känns ganska bra ändå, men är skiträdd att faila...

På torsdag ska jag till pappas jobbarkompis dotter som har egen häst. Känner henne inte än men det blir nog kul ändå!

På fredag eller lördag, inte bestämt vilken dag än ska jag följa med Carro till hennes medryttarhästar och rida lite där, hahah senast jag red dem var faktiskt samma dag som jag fick min JW hjälm, i mars typ. Det blir superkul iaf och hoppas på både filmer och bilder då!

Nästa vecka någon dag ska jag nog träffa Hedda och rida Bonzai en sista gång innan han åker... Så jävla sorligt. Tycker typ om honom, fina älgen. Hedda kanske också vill rida Bonzie då, men vi rider typ ut på Bonzai och Kiwi, pysslar med hästarna och fotar massa fina bilder!
/Carro

Bilder på mig och Billan (carros medryttarhäst) senast jag red henne :)




Bilder- Semifinal dressyr på Haninge 5/5

Här är bilderna från semifinalen i ponnycupen dressyr, 5 maj på Haninge.

 
 
 
 

-hade tyvärr inte lika många bilder på alla men där va iaf några bilder från semifinalen omg 1



Bilder från RSC hoppning 5/5

Pappa hade fotat massa under ridskolecupen i hoppning och semifinalen i dressyr på Haninge den 5 maj så delar upp bilderna i 2 inlägg
 
 
 


 
 
 
Bilderna från semifinalen i dressyr kommer imorgon bitti! :)



AHAHHAHAHAH

Hahahahah skitkul att rida A-ponny?
HAHAHAHAHHHAHAHAHAH omg jag dööööör!!!! Bilder mellan 2002-2004



Första gången jag red Brownie

Januari 2010 kom en liten brun d-ponny, en fux d-ponny, en stor svart häst och en stor mörkbrun häst till Veda. Första gången vi såg dem var jag 11 år och vi gick ner och tittade på hästarna. Jag tyckte som alla andra(haha) att den lilla fuxen var sötast men den lilla bruna var också så fin...
Vi hade någon grej att man skulle ge namnförslag till dem, och sen fick alla varsitt namn. Den lilla bruna fick heta Brownie.
9 år var Brownie när han kom till ridskolan. Han reds till under några veckor, kanske 2-3 och sen sattes han direkt in på lektioner då han skötte sig superbra!
Carro 11 år kom till Veda och skulle rida och en kompis,  haha typ 13 år då sprang ut och sa: "Carro du ska ha Brownie!"
Hahahah vi tyckte väl antagligen att det var skitcoolt att få rida någon av de nya hästarna. Brownie hade endast varit på Veda i knappt 1 månad. Jag blev som man var då, skitnervös och blev helt livlig typ.. Hahahaha, och nu kommer failen jag tror inte jag sagt...
 
När jag stod och borstade på honom hade jag boxdörren nästan helt stängd då jag inte hade någon grimma på honom. hahah, helt plötsligt puttar han upp dörren och travade ut ur boxen tvärs över till Wellness box som var tom just då. Hahah failat.
Första ridningen då, hahahaha omg.
För det första, när vi skulle gå ner till ridhuset var jag skitnervös.. Det var vinter och skitkallt så vi ledde runt hästarna utanför ridhuset. Brownie var helt överspeedad och helt plötsligt stannade han till och reste sig rätt upp med hovarna rakt ut i luften. Jävlar tänkte jag han är galen.. Men vi gick in i ridhuset och hoppade upp. Brownie ville inte stå stilla och då blev jag asnervös så jag började skritta längs spåret typ direkt.
Han gick ju gå på tygeln av sig själv då och jag kunde inte rida alls, 11 snart 12 år. Jag tyckte ju det gick skitbra men det var ju bara Brownie som gjorde allt själv, hahha. Han var iaf jätteduktig och såklart blev det direkt nya favoriten. Hela traven var jättefin och han var bara allmänt duktig. Så skulle vi galoppera då... Hahah när jag la galoppskänkeln drog han iväg som jag vettefan! Shit va han sprang! Bara skena runt runt runt och det gick lite fort typ... Slutade med att jag fick galoppera själv medans de andra skrittade, hahaha.
Brownie blev iaf direkt nya favoriten och jag red honom i säkert en halv-hel termin. BARA Brownie var det.
Ett halvår efter första gången gick jag mitt första ridläger på Brownie. Dagridläger var det och vi red dressyr eller hoppade på förmiddagen och red uteritt på eftermiddagen. Han var fortfarande jätteduktig som var så säll lixom, men på en uteritt en av dagarna började bockandet för första gången typ... Hahah i galoppen bockade han och jag flög.. Brownie galopperade vidare och stannade på ängen och började äta...
Sen har ni ju hört resten. Red honom skitmycket 2011, 2012. Har gått 3 hoppläger, 1 dressyrläger och 1 dagridläger med honom. 2013 har jag knappt ridit honom alls. Typ 3-4 gånger. Men jag VET att jag ÄR skitlång på honom nu. Han är en mindre D-ponny. Så trots att jag rider honom så lite nu är jag alltid så sjukt glad när jag väl får rida honom.
Första hopplägret med Brownie. 2010, HAHAHA
 
Ni hittar massor av videos när jag rider Brownie på våran Youtube kanal eller Videofyme konto, där vi heter Ponnyboken. Simpelt



Rubriker till inlägg

Thuren gav mig lite rubriker jag kan göra olika inlägg om och skriva massa om ;) hahaha ni kanske inte fattar men ska göra lite inlägg nu.. Typ lite roliga inlägg iaf...



Designer

Idag har jag gjort en ny design till Thuren som skaffat blogg, turreryttaren.blogg.se <--- Bara att läsa och kolla designen! Tycker faktiskt headern blev ganska snygg! Stilren men det var en asnajs bild med bra färger så det var väl en av mina bättre headers! ;)
 
Tänkte faktiskt att jag kan göra lite gratis designer till folk jag känner/vet vilka de är osv. Bara att fråga här i kommentar eller vad som helst om ni vill ha design :)
Sofias header



Ridskolecupen-sammanfattning 2012-2013

Dressyr:
Omgång 1:
Hade Plopp, och HAHA jävlar va dåligt det gick! Plopp va skitarg typ.. i galoppen sparkade han bakut flera gånger och även i traven kickade han heeeela tiden. Jättekonstig eftersom han aldrig brukar göra det med eller utan sporrar? Han bröt av och när jag fattade ny galopp sparkade han bakut och haha ingenting gick bra.. Fick dunderbra 51,379%. WOHO hahahhaahah. bilden visar exakt hur det gick..
 
-omgång 2 var jag inte med på då jag var i Thailand-
 
Omgång 3:
Den här gången hade jag Ludde. Tyckte det gick skitbra först men det gick egentligen skitdåligt. Ludde blev JÄÄÄÄTTE lång och seg och hahahah fan va fult det ser ut.. Jag "red igenom" helt på framridningen och då dör han på banan och man orkar inte hålla ihop honom och samtidigt driva... hahah. Fick 63,103% och kom först delad 1:a men då går man ju på allmäna intrycket och då blev jag 2:a placerad.
 
Omgång 4:
Sista omgången i dressyren hade jag Twist. Det gick pissdåligt.. Hon bara sprang och när jag skulle ta tillbaka henne drog hon upp huvudet och skakade på det. I galoppen bytte hon till korsgalopp i SAMMA varv och i SAMMA hörna som alla tidigare dressyrtävlingar... Hon var helt kaos och tyckte jag kunde få 45% eller något.. Fick iaf 59,138%. Typ snällt av domaren.. Har varken film eller bild från den här tävlingen då hon som skulle filmat mig inte gjorde det.
 
Finalen:
Trots den asdåliga grunden kom jag till final. Fick lott nr 2 och jag ba YES NU KAN JAG TA PANDORA! Tror ni inte pandora togs på nummer 1? så jävla lack.. haha tog iaf Ludde. Det gick bättre den här gången men SHIT va han dog inne på banan, så jävla seg och jag drev som in i utav h*lvete för att han skulle orka sista biten.. Haha red på 65,781% och blev 3:e placerad!

Hoppning
Omgång 1:
Första omgången i hoppningen och det här var antagligen min sista tävling på Jane... Jag var redan här ganska lång på henne men jag tyckte fortfarande om henne lika mycket så tog henne ändå. Hon hade med ryttaren innan vägrat ut sig med 1 avramling och typ 9 vägringar på samma hinder, de höll på i typ 10 min att försöka få över jane över en oxer som hon annars alltid hoppar? När jag red var jag på henne till 3:an och hon tvekade men jag drev över henne ändå. Red banan felfritt i fas 1 och 2 men missade en sväng i omhoppningen vilket gjorde att jag tappade segern... Red runt halva banan innan nästa hinder och var endast 4 sek efter vinnaren som red den snäva svängen. Jane var iaf skitduktig och jag kom väl 5:a eller något sånt.
 
Omgång 2:
Första tävlingen med Twist! hahah modigt nog va detta typ 4:e gången jag red henne och 2 dagar tidigare red jag henne för första gången på ett helt år.. Kände henne inte spec bra och det var väl på den här "tiden" hon var lugn inne på hoppbanan xd hahahah.. Det går typ segt jämnfört med i dagsläget.. Men iaf, hon var jätteduktig och hoppade allt. Jag dock trodde inte hon kunde galoppombyten så jag bröt av till trav för att rätta galoppen... Aja, det gick ändå bra och jag blev 2:a placerad endast ett halvt poäng ifrån 1:an! även snabbaste tiden i omhoppningen!! hahah, gullig video btw...
 
Omgång 3:
Tog Twist den här gången också och nu både känner jag henne bättre och hon är piggare inne på banan.. Den här gången dock var hon skiiitstark och hon drog jättemycket! Stildomaren tyckte hon var för hetsig och det fick jag inga bra stilpoäng för... Kom 5:a iaf men är ändå nöjd, hon hoppade bra och hoppade i alla lägen så hon var duktig. Snabbaste tiden i omhoppningen igen!!
 
Omgång 4:
Sista omgången tog jag återigen Twist. Den här gången var det på tid och det är väl det hon är bäst på ;) Hon hoppade sjukt bra och var superduktig! Hon hade jättebragalopp och vände snabbt i omhoppning. Tyvärr tryckte jag på henne lite för mycket till näst sista hindret och hon hoppade inte riktigt utan galopperade typ över det så hon rev. Dock hade jag snabbast tid av alla både i min klass och alla andra klasser så hade vi inte rivit näst sista hade vi vunnit.. Lite synd men aja.. Snabbaste tiden i omhoppningen, åter igen!
 
Finalen:
Kom till finalen även i hoppningen. Tog faktiskt Twist igen, VET att hon kan, måste bara hjälpa henne typ.. Rida HELA tiden och verkligen försöka. Finalen är alltid på tid så på det sättet är hon ju sjukt bra! Hon var iaf helt GAAAALET duktig den här gången! Hon lyfte mycket mer på benen även fast hon var i några bommar.. Jag var på henne hela tiden och när jag kände att hon blev för lång kortade jag upp henne och satte spöt på bogen innan hindret för att hon inte skulle slarva. VILLE inte riva igen.. Det jag ville var typ bara att rida felfritt.
Sofia som red före mig red sjukt snabbt och haha, då skulle jag också det xd Drog upp tempot och vände ganska snävt i omhoppningen. Hon grejjade allt och var hur duktig som helst. Sista hindret som var ett jokerhinder, lite läskigare hoppade hon såklart, inte rädd för någonting typ, men slog i rätt hårt. Vände mig om och tittade, och bommen låg kvar. Det första jag sa när jag red i mål var YES!! Jävlar va stolt jag blev över henne!
IGEN red jag snabbast i omhoppningen och eftersom finalen var på tid vann jag. Helt sjukt kul och hon var så jävla duktig, shit va jag älskar den hästen. Världens bästa seriöst.
 Var typ som en lättnad att rida felfritt på henne, lixom, att man vet att det går. Hon är en sån sjukt duktig häst, men samtidigt så svår och vet man inte hur man ska göra går det helt åt helvete, haha fråga mig. Vet hur det är när det går åt skogen typ :)
 
Det var helt min RSC säsong och jag är skittaggad på nästa säsong!



Ponnycupen- sammanfattning 2012-2013

1. Bortamatch mot Sundby, dressyr
Min första dressyrmatch. Red en skimmelvalack som hette Riverman P, D-ponny. Gick helt okej. Tyckte då att det gick bra men det var ändå ett halvår sen, fick 64,64%. Laget vann iaf!
 
2. Hemmamatch mot Haninge, hoppning
Första hoppmatchen för mig för den här säsongen och första ponnycupen på Twist, faktiskt bara min 2:a tävling på henne! Det gick iaf bra, hon var lite stark men jag red felfritt iaf. Laget vann matchen!
 
3. Hemmamatch mot Djurgården, dressyr
Första hemmamatchen i dressyr, jag hade Twist och det var min första dressyrtävling på henne! Om man tänker i nuläget var det nog ganska dåligt eftersom jag lärt mig henne mycket bättre nu än då men i "dåläget" så tyckte jag det gick skitbra! Har ingen film på ritten uppladdad men har 2 bilder från tävlingen iaf... andra bilden är SKITFUL jag vet men bjuder på den ändå... Fick 63,??% och laget vann!
 
4. Hemmamatch mot Sundby, dressyr
Hade Twist den här gången också och det gick mycket bättre än förra gången. Kommer inte ihåg så mycket men vi hade en annan domare den här gången och jag fick lite snålt bara 59,??% men det gör inte så mycket då laget vann stort! Har bara film på ritten fram till strax innan halten då minnet på min iphone dog...
 
5. Hemmamatch mot Sundby, hoppning
Hoppade in som reserv på den här matchen då en blev sjuk. Jag hade Twist igen, haha. Det gick iaf bra och hon var aaaaastaggad! Hoppade av sjukt tidigt på ett hinder men gick bra ändå. Blev felfri och matchen slutade oavgjort!
 
6. Hemmamatch mot Tyresö, dressyr
Sista hemmamatchen i grunden i dressyren. Jag hade Twist. Hon kändes inte helt bra på framridningen men bättre på banan. Det gick helt okej ändå och fick 63%. Laget vann med hela 60 poäng!!!!! Hahah har bara ett litet miniklipp från vänster galoppen. Eh inte så fin övergång men aja...
 
7. Bortamatch mot Djurgården, dressyr
Andra bortamatchen i dressyr. Jag fick en arabkorsnings valack, fux, som hette Fresco. Han var sjukt fin och jag gillade honom verkligen. Lite spänd och nervös men det förväntade jag mig nästan lite. Han hade en jättefin galopp och SKITFINA längningar! Synd att man ser travökningen bakifrån men jäklar vad han kunde! Tyckte det gick skitbra trots lite småmissar och att han var lite spänd men jag fick 67,14% och laget vann igen!
 
8. Bortamatch mot Haninge, dressyr
Nu var vi i semifinal och gjorde första omgången i den, som var borta hos Haninge. Jag fick en skimmelvalack som hette Lord Dino. Haha vad ska jag säga det gick typ dåligt. Han tryckte in jättemycket i hörnena, stretade emot ganska mycket och det gick allmänt dåligt. Galoppen dock gick helt okej, snett igenom drog han på och när jag skulle ta tillbaka honom drog han upp huvudet och drog ännu mer typ xD Aja han va en jättefin ponny! Fick dock bara 57% och laget förlorade...
 
9. Bortamatch mot Roo Gård på Lidingö, hoppning FINAL!!
Vi kom till FINAL i hoppningen och finalen hölls på Lidingö där vi mötte Roo Gård. Jag red finalen och fick en ny ponny där som hette Lucky Strike. Han hade inte gått någon Ponnycup innan så han var typ en "joker" i finalen xd haha, hur som helst var han väldigt känslig och speciell men SÅ rolig att rida! Skitcool ponny! Fick tillslut till det på framridningen trots att han var väldigt spänd. Han var skittaggad och hoppade jättebra! Han tryckte dock ut en i svängarna så trodde jag skulle missa flera hinder men jag gav inte upp och hoppade några hinder lite snett istället xD Det gick väldigt fort men jag blev felfri. OCH VI TOG GULDET! VI VANN PONNYCUPEN I HOPPNING!!!
 
10. Hemmamatch mot Haninge, dressyr
Sista semifinalmatchen i dressyren och vi var tvungna att vinna med minst 21 poäng för att gå till final.. Den här gången hade jag Pandora och det kändes bra eftersom jag red henne kvällen innan. Det gick iaf skitbra och jag är asnöjd! Red på 70,56% som blev mitt nya personbästa och jag fick guldmedaljen. Laget vann med 23 poäng, vi kom alltså till FINAL på 2 poäng mer än Haninge! Helt sjukt va tur vi hade där alltså... Aja, här blev vi klara för final!
 
11. Bortamatch mot Södertälje på Gladö, FINAL dressyr!!!
Sista matchen, FINAL i dressyren avgjordes på Gladö och vi mötte Södertälje! Tävlingen var utomhus och jag höll på att dö hur varmt det var. Svart kavaj och vi red på en utebana där det inte var en enda liten skuggfläck... Jag red iaf en skimmelvalack (haha som vanligt, nä skojja) som hette Tatchino. Kan säga att det gick förjävligt på framridningen, hittade ingenting och hittade han knappt inne på banan. Han var så sjukt stark att rida och jag orkade verkligen inte. Tur nog gick det iaf lite bättre inne på banan men det gick ändå rätt dåligt.. Fick 59% men det förtjänade jag ändå för det gick inte bra.. Hur som helst, VI TOG GULDET!!!!!!!! VI vann dressyren med 16 poäng mer än Södertälje!! Helt galet kul!!
 
Sådär, det var alla matcher jag gjort den här säsongen.. Blev aslångt inlägg så hoppas ni orkade läsa hela och så.. Aja, vrk ÄR bäst, vi är den första klubben som vunnit både hoppningen och dressyren i ponnycupen SAMMA år. Säsongen 2012-2013 var HELT klart den bästa någonsin och inget kommer någonsin kunna slå den!
 



PC och RSC

Ska göra sammanfattning av Ponnycupen och Ridskolecupen den här säsongen med bilder eller filmer från varje tävling, börjar nu.. Hann ju aldrig göra det igår.. ;)



30 random saker

1. Jag är typ inte rädd för något djur som är av de större typerna, typ fågel och uppåt (haha). Bara typ getingar och sånt hatar jag...

2. Jag har inte ramlat av på över ett år

3. Jag älskar att tävla

4. Jag har ett jättestort huvud så kan typ inte låna någons ridhjälm någon gång.. Hahah

5. Jag är 175 cm lång (!!)

6. Jag är asstark när jag väl måste ta i (faktiskt)

7. Jag är jättesnål med mina pengar, handlar typ aldrig.

8. Jag flyttar om 29 dagar

9. Mitt person bästa och sämsta i dressyr är 70,56% och 50%

10. Jag tycker ponnycupen är skitkul!

11. Jag har läskigt bra minne (för allt utom skolan och sånt). Kommer ihåg resultat ordning på tävlingar för flera år sedan.

12. Jag hatar när jag vet att jag har rätt och någon annan säger att jag har fel och säger något den tror är rätt.

13. Jag har placerat mig 3 år i rad i RSC finalen trots att det ibland gått dåligt i "grundomgångarna".

14. Jag har gått omkull med häst en enda gång och den gången var på en hopptävling

15. Jag tappar bort mina saker hela tiden, typ nycklar bla..

16. Den ponny på Veda med bästa knoppmanen är helt klart Ludde!!!

17. Jag hatar att knoppa Twists man

18. Jag är ganska bra på att knoppa ändå men när det blir fula knoppar och hästens man är för tjock/kort/lång/smal blir jag skitarg, hahahha

19. Jag är skittaggad på att tävla igen

20. Det finns 1 enda ponny på veda som inte ridit på över 4 år och det är Bamyl

21. Jag har så tjockt hår att jag knappt kan göra en donut till tävling!

22. Jag har lärt mig skitmycket på att rida Twist så mycket

23. Jag hatar att fixa inför julshowen men tycker det är kul när vi väl är igång

24. Jag har aldrig ridit fel i ett dressyrprogram

25. Jag kan ordningen top 4 på vilka ponnys jag red först på Veda, hahah först Moa, sen Colleen, sen Lili och sen Yrsa, sen kommer jag inte ihåg mer..

26. Jag är inte rädd för att hoppa

27. Jag är typ aldrig nervös för att rida en häst jag aldrig ridit. Var det förut...

28. På alla mina ponnycupmatcher den här säsongen utom 1 red jag en häst som antingen var skimmel eller skäck.

29. På alla mina hoppmatcher i ponnycupens någonsin har jag endast 1 gång fått fel.

30. På min första ponnycupsmatch i hoppning trodde jag det var på tid så jag red skitfort xD HAHAH fail

/Carro




En sak jag ska göra

Tänkte som jag gjorde förra året göra en summering av hela mitt ponnycupsår nu den här säsongen, videos på typ alla så kan göra ett lång inlägg. Dock gjorde jag mer matcher än jag någonsin gjort i någon tidigare säsong, typ 11 st blev det så det blir ett jäääävligt långt inlägg men tror det blir lite kul så börjar fixa med det efter middagen! :)
/Carro




Hemma

Förlåt för asdålig uppdatering men jag har på riktigt inte ett skit att skriva om. Jag gör ingenting på dagarna och det här är ju typ en hästblogg, eh har inte ridit sen ridlägret typ. Vad ska man skriva?
"Idag har jag legat i min säng och ätit frukost. Sen tittade jag på TV och sen laddade jag min mobil." Ni fattar. Sjukt tråkiga inlägg blir det... Kanske kan göra lite bra inlägg senare men har 0 att skriva om just nu...

Igår kom jag iaf hem och vi va på middag med familjen hos några kompisar. Hade skitkul och var hemma typ halv 1.
/Carro




Oj...

Haha glömde typ att jag hade en blogg?
Vi är iaf ute med båten nu och vi åkte i måndags. Imorse låg vi vid en liten ö men behövde åka tidigt för att det blev typ storm och hade vi varit kvar hade vi antagligen åkt rakt in i klipporna..

Vi är iaf påväg till något ställe där man kan spela minigolf, äta middag och glass och massa sånt. Hoppas det blir bättre väder när vi är framme iaf...

Fick btw en kommentar att visa bild på båten. Har ingen bild men när vi stannat kanske jag kan ta någon bild och lägga upp..
Haha vet inte vad jag ska skriva så hejdå...
/Carro




Dagen

Blev inte alls vara hemma och göra ingenting idag.. Vid 12 åkte vi till båten och lämnade grejjer där och medans de andra höll på i båten passade jag elvis och han fick bada vid en brygga. Haha de var skitvarmt så jag släppte honom och han drog rakt ner i vattnet och det första han gjorde var att lägga sig ner och doppa hela kroppen.. Hahah söt.

När vi var klara vid typ 3 åkte vi till min extrasyster eller vad man kan kalla det för att hämta Adam som varit hos dem i helgen. Tog 2 h att åka dit.. Men vi typ åt middag och massa sånt och sen åkte vi hem.. Nu är jag hemma...

Imorgon åker jag ut med båten och kommer hem på fredag. Hann inte göra några inställda men vet ändå inte vad jag skulle blogga om isåfall. Haha seg blogg när man inte rider just nu. Så sant: Om man inte rider har man ingenting att blogga om. Så jävla sant, haha. Aja, nu måste jag packa. Vi hörs!
/Carro




Svar på kommentar

Fick en kommentar om vilka bloggar som jag läser dagligen, och att jag skulle svara i ett inlägg så då gör jag det då, haha.
 
Svar: Läser faktiskt inte så många längre. Förr hade jag typ 3 olika mappar med 12 bloggar i varje som jag läste, helt sjukt jag vet. Nu är det typ 6-8 st jag läser.. de jag läser i princip varje dag är iaf:
www.ponnysanning.se
www.heddzor.blogg.se
www.tyrashastar.se
www.ponnyryttarna.se

Sen läser jag andra lite då och då, bla.
www.nellieberntsson.se
www.isabellanilsson.devote.se



Videofyme

Glöm inte att ni kan följa oss på videofyme, @Ponnyboken . Där lägger vi upp massa massa videos som iofs ändå alltid hamnar direkt på bloggen men för att vara riktigt uppdaterade och kanske se alla videos så följ oss där!
 
Vi har även våran Youtube kanal, Ponnyboken. Vi lägger dock inte upp videos särskilt ofta där men vi använder den fortfarande. Så följ! @Ponnyboken på videofyme & youtube.



Lördag

Hej! Haha, vaknade halv 1 idag.. Upp och gick ut med hunden och åt frukostlunch typ.. Det var skiiiiiitvarmt ute och sol över hela altanen så jag tänkte gå ut och sola... Låg där i 30 min och sen gav jag upp då jag höll på att  drunka i svett typ.. HAHAHAH nej men jävlar va varmt det blev. Brändes över hela och jag orkade inte heller så gick in och la mig i sängen.. Så standard.
 
Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. På måndag åker vi iaf ut med båten och jag kommer hem på fredag. Då vet jag iaf att vi ska på middag på kvällen och sen gör jag mitt moppeprov den 17:e. Håll alla tummar på hela jordklotet att jag klarar det för annars kommer jag typ bryta ihop.. Vill bara ha det där jäkla körkortet och sen är allt klart.
 
Fick även en kommentar; "Vart är Lisa???"
Om det är någon mer som missat det så är Lisa i Japan nu och jobbar som modell i 6 veckor. Hon skriver om hela japanresan typ i sin egna blogg- www.cagetown.blogspot.com så om ni vill läsa om det är det bara att göra! 



Ny design igen, haha

Haha, nu har jag igen fixat en ny design. Som ni ser är det endast en bild på mig och Twist. Eftersom lisa är borta från bloggen i typ en månad är det ju bara jag som har den nu så för tillfället är endast jag med i headern.
Tog 100 år att fixa den eftersom datan stängdes av typ 3-4 gånger.. Aja nu är den klar iaf, grönt och lite somrigt.
/Carro




Ny design snart?

Fick ett sug att fixa en ny design till bloggen men jag har verkligen INGEN aning om hur den ska se ut?! Känns som att alla ideer är borta och nya ideer man kommer på blir begränsade eftersom vi är 2 som driver bloggen- alltså behöver vi bilder på båda till designen men det är ett litet problem...
Men ny design kommer iaf! ska fortsätta nu...



Torsdag

Hej! Haha lite bråttom nu.. Ligger i sängen med sovtröja och datan på och tora kommer om en halvtimme.. Mitt rum ser inte heller så bra ut så måste skynda satan att hinna klart innan hon kommer.. hahhahahahaha..
Har typ bara varit hemma och chillat senaste dagarna.. Igår pluggade jag moppe till typ halv 12 och sen gick jag och la mig..
 
På söndag eller måndag (tror jag) åker jag ut med båten i nästan en vecka. Kommer nog vara väldigt dålig täckning men ska kanske göra lite tidsinställt och så.. Aja, vi hörs.



Onsdag

Hej! Nu blir väl alla inlägg sjukt sega antar jag.. Ska typ inte rida/vara i stallet på typ 3-4 veckor nu. Om 2 veckor ska jag skriva moppeprov och kommer ha fullt upp att plugga till det. Så aa vet inte riktigt vad jag ska skriva om..

Idag har iaf bara varit hemma och chillat. Satt på altanen i solen och läste moppeböckerna. Nu har jag helt random bakat en misslyckad kladdkaka. Typ min dag. Ska inte göra någonting typ den här veckan. Bara plugga..
/Carro




Dagen

Idag var jag i stallet vid 11. Vi var ett gäng som plockade undan i stallet och jag, hanna och jennie tvättade massa saker nere vid tvättstugan, skydd, sadelgjordar, borstar, schabrak osv. Sen grillade vi korv och åt lite och sist red vi ut hästarna till sommarbetet. Blev 3 rundor, var med på 2 första, sen behövde jag åka hem. Första rundan skrittade jag Twist och det var första gången barbacka på henne! Andra gången hade jag Maestro och nej jag kunde inte komma upp utan pall... Hahahah han är så jävla stor...

Vägen hem tog typ 1 h. Fick skjuts av hanna till ormsta, sen promenerade jag hem och det tog 100 år... Men kom iaf hem. Imorgon ska jag vara hemma och typ chilla och på eftermiddagen ta tåget till centrum och hitta en klänning till bröllop om typ 3 veckor..
/Carro