Swedeeeen!!

Äntligen landat och tillbaka i Sverige igen! Är påväg till Upplandsväsby nu där pappa ska in på jobbet en snabbis och jag passar på att gå in på Hööks. Hehe samma byggnad ;)

Sen blir det lunch och efter det åka hem!
//Carro



Tidsplan KM

Imorgon är det dags för Klubbmästerskap och jag rider Pandora i LA:1. Jag jobbar i stallet hela dagen vilket gör det lite jobbigt att kunna gå ifrån och rida osv men det får bli som det blir. Vi får massa hjälp i stallet så att både jag och Carro kan gå iväg under dagen för att fixa hästarna + att rida.
Tänkte berätta lite om planen för dagen.
06.00 - Börjar jobba - vi är i stallet 1 timme tidigare för att hinna ännu bättre
11.30 - Börjar knoppa och fixa hästen, hinner jag börjar jag ännu tidigare.
11.55 - Tränsar och finslipar det allra sista inför start
12.00 - Börjar skritta fram
12.10 - Sitter upp och börjar rida fram
13.50 - Start LA:1
Jag har turen att jag i år rider en ponny som står på anläggningen, då slipper vi åka fram och tillbaka och allt går mycket snabbare. Som ni märker är jag borta över 2 timmar från jobbet men det blir ju över lunch så det går nog bra i alla fall. Dock finns det en nackdel med att det är över lunch = jag måste hinna äta mitt i allt. Men förhoppningsvis löser det sig i och med att vi är där så pass tidigt + att vi är 3 st som jobbar + att världens bästa Linnea hjälper oss på morgonen.
Sista start beräknas att vara runt 5 vilket betyder att skulle det bli prisutdelning hinner både jag och Carro vara med eftersom vi slutar jobba runt 4. 
 
Ni som imorgon är på veda med en kamera får heeemskt gärna fota både mig och Carro. Det hade betytt guld. Annars är det ju alltid jag och Carro som fotar varandra men nu blir det ju inte riktigt så när vi bägge jobbar.
//Hedda



Börjar dagen

Börjar dagen med att åka med familjen Berggren och kolla på en ponny. Vi har faktiskt också varit lite intresserade av den men det har inte blivit av att vi åkt och kollat men då passar vi på när Berggrens ändå ska dit.
Efteråt åker jag hem och gör i ordning inför KM som är imorgon, sen blir det ett dressyrpass på Pelle i ridhuset. 
//Hedda



Godnatt!

Ska nu bara packa min väska och sen sova! Imorgon måste jag upp 4:20 då bussen går från hotellet 5:30. Flyget åker 8:15 så kommer sova på planet, såklart. Landar ca 11:30 vilket är skönt. Då hem och direkt börja fixa inför KM och helgen! Sen på kvällen till Veda och rida!

Kommer inte kunna blogga så mycket under förmiddagen men kommer säkert inlägg på kvällen om ridningen och lite annat :)

Vi hörs mer imorgon när jag är tillbaka i Sverige igen!
//Carro
Gammal bild, gammal kärlek rostar aldrig, eller hur? ;)



Helgen

Den här helgen blir rätt fullproppad kan man säga. Mycket saker alla dagarna!!

Fredag: Flyget går 8:15 mot Arlanda, landar ca 11:45. Då blir det åka hem, packa upp, fixa klart allt inför KM, packa massa och fixa. Framåt kvällen åker jag till Veda och rider lektion. Hoppas verkligen jag har Toy så jag får chansen att träna på honom dagen innan KM. Efter eller innan ridningen ska jag och Hedda hinna göra alla morgondagens höpåsar samt fylla alla hökärror så jobbet underlättas för oss på lördag. Efter ridningen blir det bada hästen och fixa all utrustning inför tävlingen så det är klart.

Lördag: Upp tidigt och jobba i stallet. Jobbar egentligen som en vanlig dag 7-16 men både jag och Hedda ska tävla KM, så vi kommer gå ifrån arbetet några timmar för att tävla och fixa hästen osv. Därför kommer vi börja en timma tidigare dvs kl 06:00 så vi hinner med allt även fast vi går iväg. Vi räknar med att vara klara runt 16:00 och då hinner vi med prisutdelningen också. Efter KM är klart så är det middag på Veda på kvällen för alla km-deltagare och flera folk.

Söndag: Det är två ponnycupmatcher i hoppning, båda mot Södertälje. Först hemma sen borta(kommer inlägg om årets ponnycup senare). Jag själv tävlar inte hoppningen längre men jag kanske följer med ändå! Alltid kul att hejja och se matcherna live haha ;)

Fullproppad helg betyder mindre oftare uppdatering men det kommer inställda + såklart liveinlägg om resultat osv! Ändå rätt roliga inlägg den här helgen ;) Ridpass och tävlingar, typ det man vill läsa om!

//Carro



Bilder Johanna och London del 2

 




Resten av veckan

Torsdag: Rider dressyrlektion på Pelle under förmiddagen
Fredag: Rider ut på Pelle nån gång under eftermiddagen och på kvällen är jag på veda och fixar inför KM
Lördag: Jobbar i stallet + rider KM hela dagen. Har hand om Fresia också men jag skulle tro att mamma rider henne då jag är upptagen hela dagen.
Söndag: Pelle, Challe och Fresia ska ridas dressyr på men får se om jag hinner med alla 3, annars blir det kanske bara 2 av dem, men Fresia är prio 1. Queen ska på nåt sätt få röra på sig också, antaligen blir det bara en promenad eller longering.
//Hedda



Kvällspromenad

Idag var jag uppe i stallet en snabbis nu på kvällen och gick med Queen på utebanan i ca 15 minuter. Hon har fått en vila nu efter denna hårda höst och ska inte ridas på hela veckan utan endast promeneras, nästa vecka och eventuellt veckan efter det också ska hon joggas och ta det lugnt och sen får hon komma igång allt mer och mer och träna vidare. 
Imorgon blir det i stallet på morgonen och rida lektion på Pelle. Det var egentligen inte planen men hans ägare ville det så det fick bli så i alla fall. Dock är det skönt att ha allt avklarat redan på morgonen så jag är ledig resten av dagen!
//Hedda



Inför KM

På lördag är det KM och jag ska för första gången tävla storhäst-KM och även första gången dressyrtävla Toy. Ett riktigt wildcard blev det men hade inget val alls när jag senaste månaderna bara ridit Jim, lite Cyklamen och lite Muscot, och ingen av dem ville jag ta i förstahand. Har ridit några andra som Dorina och Nova också men endast en gång och då känns det alldelles för wildcard haha.

Hade ju Toy förra tisdagen. Första och förmodligen sista träningen på honom den här terminen nu innan KM. Så oförberedd och otränat de bara kan bli haha.

Det gick inte helt 100. Kändes faktiskt inte speciellt bra och det är bland annat därför jag inte har några förväntningar eller förhoppningar över huvud taget inför KM. Jag behövde jobba rätt mycket och efter 45 minuter släppte det lite på honom. På tävling har jag dock max 30 minuter på mig och därför tror jag tyvärr inte det kommer att bli något lyckat KM haha.

På KM klär man dessutom ut sig. För någon månad sen hade jag världens plan men jag slängde den och kom på en annan som jag nu ska vara. Nu i efterhand när allt är fixat så har jag ångrat mig brutalt och jag kommer se så extremt ful och dålig ut med hästen men lite sent att komma på nytt nu. Kommer lixom hem dagen innan km ;) 

På fredag ska jag iaf rida på kvällen. Får se om jag får rida honom då ;) Men fredagkväll så fixar jag honom och på lördag kör vi! Utan några förväntningar alls så kör vi och hoppas på ett kul Klubbmästerskap!
Gammal bild från hopptävling på mig och Toy



Bilder Evelina och Queen på banan




Tip-Top

Red Tip-Top idag på veda, fyfaaaasen vad dåligt det gick.
Vi jobbade skänkelvikningar och gjorde lite volter och halter. Tip-Top blev stundvis lite tung i handen och kunde ibland älga iväg. Vet inte alls vad jag höll på med men jag kunde verkligen inte rida idag. Blir en lång lista om jag ska rabbla upp allt jag gjorde fel idag. Hästen var som vanligt en stjärna men jag gjorde alla fel man kan göra. Klarade inte alls att få igenom ställningen, hade jag klarat det hade nog resten blivit lättare också.
Men men, nya tag nästa gång. Stryker ett streck över detta pass och laddar upp inför nästa ridpass vilket blir på torsdag på Pelle!
//Hedda



Bilder Johanna och London del 1




Känner ni igen er?

HÄR hittar ni 16 saker som bara hästmänniskor förstår, känner ni igen er?
//Hedda



Tipsa oss häääär

En gång för alla (haha) så kör vi nu ett inlägg där ni får kommentera alllaaaaaa era tips om vad ni vill läsa om eller tycker vi ska skriva! Både till Carro och Hedda, alla förslag är välkomna och vi ska förmodligen skriva inlägg om alla förslag!

Kommentera nu! De här förslagen KOMMER bli inlägg ;)



Bilder Evelina och Queen framridning




4 inlägg

4 inlägg gjorda med bilder i från söndagens tävling. 2 inlägg med Evelina och Queen och 2 med Johanna och London. Har inte redigerat några bilder alls utan jag redigerar de finaste sen och använde dem till senare inlägg. Har också massa hagbilder från i söndags som får komma upp lite senare. 
Håll utkik under dagen och morgondagen!
//Hedda



TMI tag

Fick en kommentar om att göra en TMI tag, står för Too much information. Verkligen jätteointressant inlägg men har ju som sagt inget annat att skriva om... Gör en nu när jag är i Mallorca!

1. Vad har du på dig idag? Bikini, linne, shorts, flip flop hehee
2. Någonsin varit kär? Typ inte
3. Någonsin haft ett jobbigt break up? Haha nej
4. Hur lång är du? Hahahah sjukt många som undrar men nästan 180, tyvärr ;)
5. Hur mycket väger du? hahah det vill ni nog väldigt gärna veta
6. Några tatueringar? Nej
7. Några piercingar? Nä bara hål i öronen
8. OTP? Vadå?
9. Favoritprogram? PH typ haha
10. Favoritband? Lyssnar ej på band
11. Någonting du saknar? Min förra hund..
12. Favoritlåt? Absolut ingen aning. En låt är bra i 2-3 veckor sen kommer nästa låt lixom ;)
13. Hur gammal är du? 16 (1998)
14. Stjärntecken? Fisk
15. Någonting du letar efter hos en partner? Haha längre än mig steg 1...
16. Favoritmotto? Har inget tror jag..
17. Favoritskådespelare? Typ solsidan-gänget haha. Fredde Alex och Ove <3
18. Favoritfärg? Blå, rosa och grön typ
19. Hög eller låg musik? mellan typ haha
20. Vart går du om du är ledsen? Ingenstans?
21. Hur lång tid tar det för dig att duscha? Allt mellan 2-30 minuter ;)
22. Hur lång tid tar det för dig att göra iordning dig på morgonen? Haha ibland 10 minuter, oftast 20 om man räknar med klä på sig och allt
23. Någonsin varit med i ett slagsmål? nää man får väl inte slååååss
24. Turn on? va
25. Turn off? Va
26. Anledningen till att du började blogga? Kommer inte ihåg, det var jättemånga år sedan jag skaffade första bloggen men tror de va för kompisar hade och jag också ville skaffa en.
27. Rädslor? spindlarna i mitt hus, mörker, gå upp till veda från bussen mitt i vintern kl 17:00, massa hahaha
28. Senaste saken som fick dig att gråta? En jättesorglig tecknad film på facebook :(((
29. Senaste gången du sa att du älskade någon? Oj......
30. Meningen bakom ditt blogg-namn? HAHAHAHA jättebra fråga. Carro 12 år satt och skulle skapa massa bloggar med olika namn och sen välja de bästa. Sjukt fult och töntigt men nu äre ponnyboken forever <33
31. Senaste boken du läste? Ingen aning, läser knappt böcker om jag inte måste
32. Boken som du för tillfället läser? Hoppas - Åsa Andersberg Strollo
33. Senaste programmet du såg? Sjärnhoppningen
34. Senaste personen du pratade med? min broder
35. Förhållandet mellan dig och den senaste personen du smsade med? Min bästa kompis skulle jag säga. Eller en av dem bästa
36. Favoritmat? Färdig fryst pasta alfredo <33333
37. Plats du vill besöka? Oj, hahah ingen aning. Trivs rätt bra nu haha
38. Senaste platsen du besökte? alltså är ju i mallorca nu...
39. Är du kär? hahaha nej
40. Senaste gången du blev förolämpad? Ingen aning
41. Favoritsmak på godis? Kanske surt eller sött
42. Vilka instrument spelar du? Inga. Har gått på piano dock så kan en del piano
43. Favoritsmycke? Ett armband
44. Senaste sporten du spelade? Asså man behöver inte spela sporter vafan! Men ridning
45. Senaste låten du lyssnade på? Låten till den tecknade filmen som btw va asbra
46. Favoritraggningsreplik? Hej bäbi
47. Har du använt den någon gång? Ja, typ varje gång jag ser vovven :):):):):):):)
48. Senaste gången du var med någon? Kompis? Isåfall i fredags i skolan
49. Vem borde svara på de här frågorna nu? Ingen, dem är astråkiga
//Carro



Plan

Vaknade runt halv 3, behövde verkligen sova ut haha. Nu under dagen har jag fixat en del med datorn och bloggen, bilderna från igår kommer upp ikväll eller imorgon. Har också en liten plan för bloggandet som ni snart kommer få reda på, har dock inte bestämt mig till 100% än men jag tror nog det blir så som jag tänkt ;) 
Nu blir det hur som helst ett par timmar i stallet, uppdaterar mer ikväll!
//Hedda



Rätt så sliten

Kom nyss hem från veda där vi haft ännu en rolig och lyckad spökkväll. Tror nog aldrig vi haft så läskigt sminkade/utklädda spöken som i år, helt galet verkligen!
Men det verkade som alla hade sjukt kul, dock är man ju ganska galet sliten nu efter ha jobbat ganska hårt sen 4-5 imorse. Benen och fötterna är ju ganska galet ömma nu...
Imorgon blir det lite av en slappdag. Ska sova ut och sen blir det fixa med bloggen och alla bilder från tävlingen idag, har även massa hagbilder från idag. Måste tyvärr också fixa lite med skolan. Beroende på när jag är klar med allt imorgon kanske jag åker upp en sväng till stallet bara för att, får se lite.
Nej nu ska jag ta och sova, godnatt så hörs vi! Här har ni bilder på 2 av spökena, kan säga att det fanns fler minst lika läskiga ;) 
//Hedda 



Mallorca

Är ju i Mallorca nu men tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg. Haha en början på bättre uppdatering iaf ;)

Idag vare ju spökkväll på Veda som jag tyvärr missade, alltid kul med spökkvällen! Men det är iaf jättevarmt i Spaninen och jag har det asnajs!

Åker hem på fredag och då blir det inte många timmar hemma innan det bär av till Veda. Rida och massa fix inför lördag!
//Carro



Näääästan klara

Queen skötte sig prima ballerina och levde upp till sitt namn idag. Trång framridning med lite för många hästar men hon var ändå med på noterna och skötte sig super. Väl inne banan svävade hon fram men jag tycker hon fick sjuukt dåligt betalt. Fine att hon fick nerdrag för sina missar som var väldigt stora vissa av dem men generellt fick hon lite väl lågt faktiskt. Men men, hon var superduktig. 62% och en 17 plats av hela 40 starter. Hon var betydligt mindre tittigare idag och blir lugnare och lugnare för varje start som hon gör.
Väl hemma igen red jag Pelle i ridhuset en stund. Han höll återigen på att skjuta in baken i högervarvet men med lite hjälp av mamma fick jag igenom det och mot slutet var han riktigt fin, superkul verkligen!!
Nu åker vi vidare mot spökkväll på veda och blir nog inte hemma förrens 11-12 ikväll. Imorgon har jag ca 1000 bilder att rensa, redigera och lägga upp här, även bilderna Carro tog på mig och Pelle i torsdags ska komma upp! Så länge får ni klara er med ett smakprov från idag.
//Hedda



Hälften

Halva jobbet klart nu, bara 3,5 timmar av slit kvar nu, sen direkt till thorsholma och rida ut på Pelle i stormen, vi hörs ikväll!
//Hedda



Ny kamera

För lite mer än en vecka sen kom min nya kamera hem som jag beställt via internet! En Nikon D3200 blev det och den är faktiskt väldigt bra ändå! Har fotat lite hemma med den, lite ute i trädgården och i ridhuset en gång och är rätt nöjd hittils!

Kommer alltså förmodligen bli lite bättre bilder här!
//Carro

Här är lite random fula bilder jag tagit med den hittils



Helgen

Lördag
♦ Helgjobbar i stallet tillsammans med Lisa 7-16
♦ Rider Pelle direkt efter veda, blir nog ett pass ute
♦ Hem och duscha snabbt innan vi åker på middag
 
Söndag
♦ Upp sjuukt tidigt för att grooma åt Evelina och Queen på tävling i Vällingby
♦ Rider ett dressyrpass på Pelle efter tävlingen
♦ Skyndar direkt till veda och spökkväll fram till 22, sen blir vi kvar och städar nästan till midnatt
 
Som ni ser är det en ganska fullspäckad vecka. Mycket stall och häst. Kommer vara helt sjukt trött efter denna helg, upp galet tidigt bägge dagarna och i säng sent så ni kan nog räkna med att jag sover exakt hela måndagen. 
Men det löser sig alltid, bara att ta en sak i taget. Det värsta är idag och det är jobbet, är alldeles för trött och just nu sjukt otaggad på det, tur att det kommer kännas bra när pengarna rullar in på kontot. Just nu vill jag bara krypa ner i sängen och sova bort halva denna dag!
Har förresten massa bilder på Pelle från i fredags att visa så fort jag får tid. Får se om jag hinner med nu i helgen, får se om det blir nån tid över, då blir det direkt upp med bilderna, lovar. De är redigerade och klara, inläggen ska bara skrivas!
//Hedda



Caramelle

Red Caramelle på veda idag vilket gick helt okej. Har inte ridit henne på evigheter så det var väll lite som hade glömts bort kan man ju säga..
Vi jobbade mycket skänkelvikningar och en del galopp vilket är hennes 2 svagheter. Galoppen gick väll hysat och liksaså skänkelvikningarna men det var fortfarande långt ifrån bra. Traven gick till och från väldigt bra och jag fick ett riktigt bra sug i handen framåt. Det gäller att få igång hennes gångarter och speciellt bakbenen, allt blir så mycket lättare då. Bakbenen är nog anledningen till hennes svårigheter i skänkelvikningarna och galoppen, sjukt svårt att få henne att länga lite på dem ;) 
Men generellt var det ett ganska bra pass. Nu ska jag duscha och sen blir det direkt sängen, upp vid 6 imorgon för att jobba 9 timmar ;)
//Hedda
 Gammal bild på mig och Caramelle ifrån i vintras.



Vet inte riktigt vad

Det är verkligen många som frågat varför jag inte bloggar längre. Och alltså vad ska jag ge för svar?
För det första så har jag verkligen ingenting att blogga om. Verkligen INGENTING. Nu börjar ju tävlingssäsongen snart för vintern(Ponnycupen och ridskolecupen), men annars är det inget att skriva om... 
Något ridpass i veckan har det blivit nu då jag missat massa gånger och tyvärr går det faktiskt rätt dåligt nu. Har massa i skolan vissa dagar och andra dagar orkar jag bara inte. Vad är bäst egentligen? Att slänga in ett inlägg där det står iprincip "hej bloggen idag har jag inte gjort någonting ska ta en macka nu och sen plugga, hejdå!!!!!!", eller att bara strunta i att blogga.
 
Grejjen är ju att det inte ens är kul att skriva om man inte har något att skriva om, vilket jag inte har nu. Det är ju inte lätt heller att fråga läsare om vad man ska skriva om... Har man 100 läsare svarar kanske 5-10%. Har man 200 000 får man kanske 30 kommentarer. Alltså jag vet själv att man inte orkar kommentera andras bloggar, men samtidigt så får jag själv inga ideer alls = noll motiviation.
 
Ikväll åker jag till Mallorca och kommer hem om en vecka nästa fredag, dagen innan KM. Då blir det Veda iprincip hela dagen. Komma hem, byta om, fixa km utklädnaden, packa inför helgen, rida, fixa hästen, sen sova och på lördag jobba i stallet innan jag ska tävla. FULLproppat verkligen.
 
Under nästa vecka tom. fredag kommer jag nog vara helt borta från bloggen. Vet ej om jag kommer ha internet och vill ändå inte känna mig tvungen att blogga när man väl kan komma bort lite och släppa allt hemma.
Har dock med mig kameran så ska fota lite och sånt kanske jag kan lägga upp sen när jag är hemma igen.
 
Även fast jag nästan vill sluta blogga helt så ska jag inte göra det. Det kan jag nästan lova. Behöver bara mer inspiration och motivation till att blogga. Men det kommer! Förhoppningsvis väldigt snart men jag måste först veta om jag ens har något att skriva om.
 
Om ni har något ni vill att jag ska skriva om så får ni väldigt gärna kommentera. Förväntar mig inte att så många kommer göra det men om ni kommenterar lite förslag så kanske jag faktiskt skriver dem när jag kommer hem och sen försöka komma igång helt med bloggen igen.

Måste också säga väldigt bra jobbat av hedda som hållt igång bloggen och statistiken bra även fast jag varit helt borta!
 

//Carro



Gårdagens ridpass

Igår red jag Pelle i ridhuset en stund. Han började helt okej men blev stundvis lite hög i nacken, precis som han gärna blir. Men annars var han ganska bra men jag hade velat fortsätta i det läget en mycket längre stund och kunnat få igång bakbenen och få honom att slappna av. Hann göra nån skänkelvikning innan han som vanligt dygar ihop och skjuter in/ut baken åt alla håll. Sjukt svårt verkligen men nu i efterhand borde jag försökt ett par andra knep och funkade inte det skulle jag bara ha släppt det helt men jag bråkade nog lite länge med honom. Det är ju svårt när man väll sitter där att komma på en lösning utan man gör innan man tänker. Lite jobbigt men man lär sig av sina misstag.
Rider honom idag också och då blir det nog bara lugn dressyr. Inte så länge utan mest bara checka av allting. Sen åker vi vidare mot veda.
Carro fotade en massa bilder igår så jag lägger nog upp dom ifall jag hittar några bra. Har inte ens kollat igenom mer än de 5 första så jag har absolut igen aning om vad det finns för bilder. Här kommer hur som helst ett litet smakprov!
//Hedda



Imorgon

Hinner inte skriva några inlägg ikväll så det får bli imorgon eller i helgen, eventuellt i början på nästa vecka men de kommer, lovar.
Inlägget om hur passet på Pelle gick kommer även det imorgon, nu väntar sängen och imorgon är det dags för dressyrspecial och om jag hinner så blir det även ännu ett pass på Pelle, dock inte så hårt utan mest checka av lite lätt!
Eftersom jag inte skriver era inlägg förrens tidigast imorgon får ni gärna fortsätta att kommentera i inlägget nedanför.
//Hedda



Snart mot stallet

Ska snart ge mig iväg till stallet, ikväll när jag kommer hem tänkte jag skriva en massa inlägg. Passa på nu under de kommande timmarna att kommentera just vad ni vill läsa om så lovar jag att skriva inläggen under kvällen och eventuellt under helgen beroende på om jag hinner eller inte. Har fått lite olika frågor de senaste dagarna och jag förstår att allt är lite luddigt med olika hästar just nu. Vet att många har frågor så då ska ni passa på att fråga nu!
//Hedda



Snart lov

Överlevde värsta dagen denna vecka, halleluja ;) Hemskt dag i skolan med 3 ganska långa lektioner. Efteråt gick vi till täby centrum, köpte lite saker som jag behövde och sen åkte vi hem. Nu hemma har jag i princip bara kollat på film och sovit haha. Ska nog snart kanske gå och lägga mig, är sjukt trött verkligen.
Imorgon är jag faktiskt ledig så då blir det en lång sovmorgon och sen tyvärr en del plugg inför matteprov på fredag. Efter lunch nån gång rider jag ett dressyrpass på Pelle, om det är bra väder blir det nog på utebanan, när jag väl är där passar jag på att ta in Queen en stund tidigare än vanligt, hon börjar gärna springa i hagen timmarna innan insläpp och vi vill helst inte riskera några skador. Hon hade senast idag ett sår på kotan men var som tur var frisk och såret var bara ytligt. Kanske låter som vi är väldigt petiga och tar in henne tidigare bara för att hon springer och leker men det är så dumt med onödiga skador, hon är ju ganska klumpig och åker allt för ofta på sparkar och sår, dessutom brukar hon stå och vänta ganska länge vid grinden ;)
Men hur som helst rider jag som sagt Pelle imorgon och fixar även allt med honom. När jag är klar åker jag direkt till veda för usekmöte!
Appropå skador har världens finaste  gammelman skadat sig igen... Denna gång blev det en fraktur på hovbroskförbeningen och han har specialsko och gips. Hela 4 långa veckor ska han stå i boxen. Usch vad otur han har, som Therese sa; hästen med 100 liv. Finaste ponnyn, han förtjänar det allra bästa. Massa kramar och pussar får han av mig imorgon!
//Hedda



Toy

Igår red jag Toy som jag ska tävla på KM. Detta var första och sista gången jag hade på mig att träna på honom eftersom jag åker bort på fredag och kommer hem dagen innan KM... 
Vi red dressyr för Magnus och tränade lite allt möjligt men mest skänkelvikningar och förvänd galopp.
 
I början gick det verkligen asdåligt! Han stretade emot jättemycket och var asjobbig, vilket han inte alls brukar vara. Enligt mig brukar han vara jättelätt ibland, men igår var han faktiskt riktigt svår. Efter ca 30 minuter började han lossa lite och "drog" inte i handen hela tiden, han blev alltså mer lätt i handen och gick fram av sig själv. Under några snett igenom så testade jag att öka på honom lite och efter några gånger svarade han direkt väldigt snabbt och tryckte på bra. Han KAN ju faktiskt göra fina längningar men igår var jag mest på att han skulle gå framåt och inte trassla.
 
Är mest nöjd med sista 20 minuterna då han blev relativt bra men det var verkligen inte tillräckligt bra för att vara "startklara" så att säga... Om man nu vill rida på en hyffsad bra procent ;)

Har verkligen 0 förväntningar nu inför KM vilket kanske är lite trist men vi får se hur det går, ska bli kul iaf!
//Carro



Gårdagens ridpass

Igår red jag Tip Top på veda och det gick väll helt okej ändå. Han var ganska till och från och ville ena stunden älga iväg och andra stunden var han ganska seg och långsam.
Tog dock ett spö för att få honom lite mer på tårna och det funkade ganska bra, la dock bort det stundvis när han blev allt för på men det var ändå bättre då han blev mer alert och lyssnade bättre på skänkeln. 
Vi jobbade lite skänkelvikningar och förvänd galopp vilket även det gick helt okej. Han var ganska på i galoppen och mycket att rida. Vi jobbade ingen mer galopp förutom den förvända så det var inte de bästa förutsättningarna direkt. Han tog gärna tag i bettet och drog framåt medan han älgade iväg men generellt gick det relativt bra.
Jag kommer nog inte ha honom nästa vecka då Jennie ska rida honom inför KM så då byter jag antagligen häst igen.
//Hedda
Bilden är gammal ;)



Planen med Queen

På söndag tävlar Queen sin sista tävling för säsongen. Hon har verkligen gjort en sån sjuk utveckling detta år och höst. När vi fick henne (i november 2013) var hon sjukt grön och kunde bara fatta galopp på just en och samma punkt om ens det. Det har gått upp och ner, hon har vilat pga onödiga sparkar i hagen, utvecklingen har stannat och sen gått spikrakt uppåt.
I augusti startade hon sin första tävling, hon behöve utgå då hon var alldeles för tittig och bara stannade, gången efter det gick det lite bättre, många stopp och var tittig och spänd som bara den, ritten belönades med 56%. Gången efter var hon också spänd men stannade inte, ritten belönades med 66% och en sjungeplacering. Helt galet hur hon utvecklats. Hon kanske är galet spänd på söndag också men hon har ändå tagit enorma kliv framåt.
Från att i januari inte kunna fatta galopp till att nu i oktober vara startklar för LA, det är enormt verkligen. Hon är 5 år och ligger efter de andra femåringarna men det har vi alltid vetat om men att hon skulle ta sig ikapp såhär fort är ju helt underbart.
Men efter tävlingen på söndag ska jag börja rida henne igen. Jag ska ta minst en dag i veckan och börja lära mig henne. Nu under vintern ska jag hitta knapparna på henne utan någon stress, det får ta sin tid och sen får vi se vart vi hamnar. Jag hoppas att någon gång under 2015 kunna starta henne, men då ska hon vara säker på banan och inte vara så tittig. Kanske börjar med någon liten tävling på hemmaplan men jag ska hur som helst börja komma igång och rida henne nu, känns superkul då vi tagit en allt för lång paus nu sen i våras efter avramlingen. 
I vår kommer hon också börja starta lite LA då hon som sagt är redo för det. Sen nästa höst kanske det redan är dags för MSV, känns sjukt kul att få följa med på resan med denna häst!
//Hedda



Imorgon

Inlägget om dagens ridpass får ni imorgon! Nu går jag och lägger mig, upp vid 6 för veckans jobbigaste dag imorgon, önska mig lycka till... ;)
//Hedda



Hej igen

Haha min frånvaro bara lyser här.. Men struntsamma..
Idag börjar vi ju skolan 12:40 och det är ASSKÖNT! Har en mattelektion i 1 h 20 min typ, sen slutar vi.

Sen efter skolan ska jag till Veda och va stallvärdinna och sen rida på kvällen. Hoppas verkligen att jag har Toy nu. Skulle haft honom förra fredagen och tisdagen med på fredan blev det byte ändå och i tisdags red jag inte alls...

På torsdag har vi usekmöte och efter det blir det hem och packa för på fredag åker jag faktiskt till Mallorca haha! Åker fredag sen kväll och kommer hem fredag dag typ.

Sen väl hemma blir det typ komma hem, fixa inför KM och sen till Veda. Bada hästen, fixa så mycket som möjligt och göra lite extra. Väl på KM dagen ska jag dessutom jobba i stallet och det kommer bli sjuuukt stressigt... Sköta stallet samtidigt som man måste fixa och pimpa sin häst, sig själv, rida fram, rida program osv. Herreguud

//Carro



Veckan

Imorgon har vi lyxen att få börja 12.40, har därefter en lektion fram till 2 innan vi slutar. Helt galet skönt verkligen. 
På kvällen rider jag på veda och det är dressyr på schemat. Vet inte riktigt vem jag får då jag byter runt så ofta men jag hoppas jag kan fortsätta med Tip Top även denna vecka.
 
Resten av veckan blir väll lite halvtråkigt, på onsdag händer ingenting och på torsdag är det usekmöte. På fredag rider jag i dressyrspecialen på veda och lördag jobbar jag. På söndag är det dels tävling för Queen i Vällingby och på kvällen är det spökkväll. Någon/några dagar i helgen ska jag också hinna med att rida Pelle.
Blir väldigt tråkig uppdatering de här dagarna när jag inte gör särskilt mycket bland hästarna men efter höstlovet hoppas jag att det blir lite mer!
//Hedda
 



Dressyrträning

Imorse var jag ganska tidigt i stallet och red lektion på Pelle för Carro. Hon rider ju också honom ganska mycket och vet hur han funkar osv.
När jag red fram så var han sjukt bra. Lagom i handen och han lyssnade på mig helt och hållet, ville jag öka gjorde han det och ville jag sen tvärnita kunde jag göra det, han älgade inte iväg som han gärna lätt gör. Jag gjorde några sjukt fina skänkelvikningar och några skolor som också funkade väldigt bra.
När jag började komma igång lite mer och ställde högre krav på honom blev han stark och tung i vänsterhanden. Han var jobbig i tempoväxlingarna och var inte alls lika kvick. Sen var bakdelen lite här och var, ena stunden innanför spåret och andra stunden åt andra hållet. Han blev också ganska tung i handen och blev låg, annars är han ju gärna över tygeln haha.
Problemet med Pelle är att om man ställer igenom och sen lättar så får man ingen respons att han mjuknar utan han är kvar lika stark och seg i handen. Sjukt jobbigt och svårt att ta sig ur det.
I galoppen var han ganska hög i nacken men då jobbade vi bara med att få igång bakbenen. Han är väldigt kort i bak och man måste verkligen väcka igång bakbenen vilket jag inte riktigt orkar ännu. Vi gjorde lite förvänd galopp vilket gick helt okej.
Mot slutet tog vi av gramanen vilket inte gick sådär superbra då han blev lite ormig. Carro red en stund i slutet bara för att känna på honom också. 
Men passet var väll helt okej, han har inte ridits så mycket den här veckan så med tanke på det var det ju bra. Men passet gick lite upp och ner men jag har i alla fall med mig ganska många tips till nästa gång!
//Hedda
Bilderna är inte ifrån idag



Helgen

Igår red jag Pelle en snabbis på stubben, antagligen sista gången för i år då de snart plöjer upp hela. Men han fick gå lite i alla gångarter och hade inga större krav på sig.
Senare på kvällen kom några kompisar så därför blev uppdateringen som den blev.
Idag var vi först en snabbis på hööks men inget av det jag tänkte köpa fanns så det blev inte så jättemycket som köptes. 
Från hööks åkte vi direkt till Sorunda och provred ett litet sto, faktiskt första stot vi provrider denna omgång. Det var en av de piggaste hästar jag ridit nånsin haha, det gick rätt bra undan ibland.

Imorgon rider jag lektion på Pelle på morgonen, sen direkt till helgjobbarmöte och därefter direkt in till stan och fira en kompis som fyller år, mycket på en gång!
//Hedda
Förlåt verkligen för den galet dåliga uppdateringen, ska försöka uppdatera så mycket som möjligt och jag ska ta en dag där jag skriver mer ordentliga inlägg som kommer upp allt eftersom ;)



Dagen

Förlåt för lite dålig uppdatering igår men vi hade julshowsmöte hela kvällen och nu börjar det äntligen bli någolunda klart, superskönt! 
Idag blir det en lite stressig dag. Jag slutar 14.30 och skyndar då hem och direkt till stallet. Rider Pelle i max 30 minuter, antagligen ut i skogen och joggar där en stund. Det var ett tag sen jag red honom så det blir spännande hur det går, har väll tappat allt jag byggt upp under de dagar jag red honom som mest för ett par veckor sen hahah ;) 
Efter stallet skyndar jag återigen hem. 3 kompisar kommer och vi ska ha någon slags reunion av nåt slag ;) 
Får se hur det blir med uppdateringen ikväll men jag försöker så gott jag kan!
//Hedda



Dagen och gårdagen

Igår var vi först i Täby en stund och kollade på en ponny. Vi provred inte utan bara kollade lite storlek när det ändå var så pass nära.
Sen var vi i stallet och fixade Queen.
Idag åker jag till veda direkt efter skolan då vi har julshowsmöte. Förutom det händer det inte då mycket ikväll ;) 
//Hedda 



Plugga o skriva

Lika fort som jag blev klar med allt i skolan så kom det in nytt. Får läxa på iprincip varje lektion och de är inga små heller så ska sitta en liten stund nu och göra klart en läxa. Har inte hunnit med bloggen så mycket nu men har sjukt mycket att göra med skolan och julshowen.

Imorgon är det iaf usekmöte så kommer hem sent. Var duktig o bakade en kladdkaka nu på kvällen👏👏

Men trots jättedålig uppdatering tycker jag ändå statistiken är rätt bra! Tack och förlåt typ ;)
//Carro



Tip-Top

Inlägget försvann igårkväll så skiver om det nu istället.
Men jag red då Tip-Top på veda igår och vi hade hoppning/markarbete. Det gick väll helt okej förutom att jag höll på att dö av värme, bäst som man är hade jag på mig 2 tröjor + väst, smaaaaaaart.
Vi jobbade mycket på lydnad. Vi red på volterna och vid C/A skulle man fatta galopp över en bom och vid X bryta av till trav över en annan bom osv, inte lika lätt som man tror faktiskt. Vi jobbade också med att mellan 3 hinder bryta av till trav och travhoppa, inte det lättaste på pigga och glada hästar. 
Men Tip-Top var ändå rätt fin men lite borta ibland då han inte lyssnade vid avbrotten, han gick gärna in i sin igen bubbla och gasade på allt vad han hade. Men jag är ändå nöjd och hoppas jag får fortästta med Tip-Top inom dressyren också!
//Hedda
Gammal bild på mig och Tip-Top ifrån en hopptävling.



Stallet

Sitter just nu i bilen mot Thorsholma och ska hjälpa mamma i stallet innan jag själv åker till veda och rider. Som det ser ut nu ska jag rida Tip-Top men allt kan ändras på ett par timmar!
//Hedda



Dorina

Ikväll var jag på Veda och red igen. Jag fick rida Dorina vilket var lite spännande hehe, hade inte ridit henne på 2 år och totalt hade jag ridit henne 2 ggr när jag var typ 14...
Vi red dressyr för Evelina och det var en blandad och kul lektion! Red framdelsvändningar, öppnor, skänkelvikningar, mellangångarter och red innanför spåret för att hålla hästarna raka, halter och igångsättningar.
Det gick faktiskt över förväntan ändå. Hon var rätt svår ändå och trots att det ser så enkelt ut så är det så svårt. Men det gick ändå bra faktiskt. Hon va finast i traven och galoppen, mest i högervarv. Skritten var hon lite svårare i men det gick ändå bra.
 
Var lite skönt att få lite omväxling från Jim och få prova någon annan också som man kan rida mer än vad man kan på Jim. Han är skitrolig men det är lite roligt att prova på nya hästar också då och då :) Red ju bara igen så kommer väl inte få Dorina så mycket igen men det var faktiskt kul att få rida henne!
 
Har inga bilder men tar från hemsidan när duktiga Pernilla rider henne. SJUKT fint ekipage!
 
Imorgon blir det ingen ridning för min del då mamma fyller år och vi ska fira henne.
//Carro 



Min älskling

För några kvällar sen skissade jag på nån timme ihop en bild på världens finaste Tucke i datorn. Är faktiskt ganska nöjd över den då det faktiskt bara tog nån timme, trodde det skulle bli flera dagars projekt. Dock är den väldigt slarvig gjord också tex att hans flugskimmelprickar inte är med, att mulen är väldigt mörk och att han är mer grå än i verkligheten osv osv. Men man ser ändå nån stans att det är han, finaste och bästa Tuckmill Silver!
//Hedda



Min vecka

MÅNDAG: Ingenting förutom plugga
TISDAG: Rider på veda, tror vi ska hoppa
ONSDAG: Ingenting om jag inte rider någon på Thorsholma
TORSDAG: Julshowsmöte på veda
FREDAG: Ev uteritt på Pelle eller kort joggingpass, sen reunion med babes
LÖRDAG: Åker ev till hööks, provridning av ponny och ev Pelle dressyr
SÖNDAG: Firar kanske en kompis som fyller år + rider nog Pelle
Ganska oklar vecka om jag får säga det själv, allt är eventuellt haha, inget riktigt planerat än. Time will tell ;)
//Hedda



Trött är bara förnamnet

Kom hem från ULK nån gång runt 5 och var hemma i ca 10 minuter innan det bar av till stallet. Jag och mamma hjälptes åt att gör iordning Fresia och sen gick vi ner till ridhuset.
Fresia är då alltså ett sto född 2003 och är 170cm hög. Vet inte riktigt hur högt hon tävlat innan men hon är utbildad MSV skulle jag tro. Vi kommer hjälpa till med henne lite då och då när ägaren inte hinner. Kul att både kunna ha Fresia och Pelle.
Fresia är lite lik Kiwi i handen och ställningen så jag har med mig en del därifrån. Idag jobbade vi mycket på den lösgörande delen vilket även det var viktigt på Kiwi.
När jag rider jobbar jag nästan alltid efter utbildningsskalan. Inte direkt så att jag sitter och rabblar upp allt men jag har den alltid i bakhuvudet. Du kan aldrig börja samlande rörelser utan att hästen är lösgjord.
Utbildningsskalan går alltså, TAKT, LÖSGJORDHET, KONTAKT/STÖD, SCHWUNG, RAKTIKTNING, SAMLING, stort tips är att alltid ha utbildningsskalan i bakhuvudet när man rider, underlättar massor och man slipper missförstånd mellan häst och ryttare.
Men Fresia var somsagt lite stel och behöve lösgöras. Då hon är ett typiskt sto behöver jag bara vänta ut henne och inte bara packa på allt var man har och tillslut släppte hon ocks. Då kunde jag bara sitta och åka med helt enkelt. Hon var mellanåt lite öppen i formen men annars gick hon riktigt bra. Målet var att få henne lösgjord och det var hon, nästa gång kanske vi kan ta steget vidare och jobba i en högre dressyrform eller börja med lite rörelser. 
Men jag hoppas jag snart rider henne igen så jag kan fortsätta på det vi påbörjade!
//Hedda



Hej

Har varit borta från bloggen i över en vecka nu, måste tyvärr faktiskt erkänna att det varit vääldigt skönt haha...
Nej men har inte orkat alls faktiskt.. Har haft massa med skolan att göra, ridningen har gått skitdåligt(och går fortfarande), massa stress och jag orkade inte lägga ner tid på bloggen fortfarande då.
 
Jag den här veckan ridit två skitpass på Jim och det går verkligen åt skogen nu. Han bråkar och krånglar jättemycket nu och då funkar verkligen ingenting.
 
Har varit på ULK i helgen också så har ändå inte haft tid för bloggen.
 
Ska försöka komma tillbaka lite smått, kommer nog inte blogga varje dag men nu vet ni iaf att jag lever.
//Carro



Let's go

Nu sätter vi igång dag nr 2, har precis ätit frukost och packat ur rummet, börjar första lektionen klockan 9.00 så vi har lite egen tid här innan vi börjar på riktigt.
Ikväll rider jag somsagt Fresia så ni får mer uppdatering efter det!
//Hedda



Candi

Igår red jag Candi i dressyrspecialen och det gick käpprakt åt helvete kan man väll i stort sätt säga.
Passet började helt okej men inte bra och sen blev det bara värre och värre. Galoppen gick riktigt sjukt dåligt. Usch, inte alls kul att rida när det bara går dåligt. Hela denna termin har jag på ridskolan nästan bara ridit hästar jag aldrig ridit förut och egentligen inte riktigt klarar av. Får dessutom aldrig nån chans att fortsätta försöka kämpa vidare då jag byter häst i princip varje gång. 
Är verkligen i en sjukt jobbig svacka just nu, inte alls nåt jag direkt önskat. När man har egen häst och hamnar i en svacka kan man alltid lägga in en liten period med mycket uteritter eller bara jogga, då kommer man rätt fort över problemen man just då har i dressyren, så kan man inte direkt göra på ridskolan tyvärr... Men men, bit ihop och kom igen.

Nu sitter vi i bilen på väg mot ULK och ska vara där i 2 dagar. När vi kommer hem på söndag kväll ska jag åka upp till stallet och rida Fresia. Ska bli kul då jag inte suttit på henne sen sommaren 2011, haha galet längesen!
Bjuder på en bild på Kiwi från vår sista Anna Dufva träning tillsammans, ska se om jag snart kan börja träna för henne tillsammans med Pelle, hade varit grymt kul om man fick till ett par gånger ibland!
//Hedda



ULK 2C

Imorgon är det dags för ULK igen och denna gång blir det lite svårare än sist då massa ska redovisas, är lite stressad då jag innan imorgonbitti måste göra klart allt haha, började lite sent och hade ändå 3 veckor på mig. Aja det blir nog någolunda bra i alla fall.
Det ska hur som helst bli roligt att få träffa alla igen!
//Hedda 



Update

Tänkte berätta lite hur det ligger till nu... Just nu har varken jag eller Carro 0 motivation till bloggen. Helst vill jag bomma ner bloggen och inte komma tillbaka men jag vet att det tar max en vecka innan jag vill tillbaka igen. Men att gå in på bloggen och se 0 nya kommentarer och en statistik som ligger blixtstilla eller går lite ner för varje dag... Det är verkligen inte kul och vi behöver verkligen mer stöd av er för att ens orka hålla igång bloggen. 
Om man ska jämföra det med något känns det liksom som att man lägger ner all sin energi och tid på att skriva världens bästa uppsats i skolan och sen läser inte ens läraren den. Det är så tråkigt att skriva utan att få någon positiv respons tillbaka, tex som kommentarer eller att se statistiken öka.
 
Jag har dessutom en väldigt tråkig period i ridningen just nu. Ingen egen häst eller tävlingar utan jag rider lite hästar hit och dit och det är inte alltid speciellt kul att skriva om. Dessutom är jag i en liten svacka nu och då känns det ännu tråkigare att skriva om ridpass som inte varit bra osv. 
Jag skriver som sagt inget om provridningar pga olika anledningar utan jag berättar lite kort om dem men inga namn eller annan viktig info. Vi letar just nu ponny så det knakar om det, är inne på hästnet 24/7 och mamma ringer fram och tillbaka på alla ponnyer vi hittar. Det känns just nu som att den rätta bara inte finns där. Men vi KOMMER hitta någon men frågan är när...
Det sänker verkligen mig att se hur alla är ute och tävlar och plockar rosetter med sina hästar och ponnyer, alla utvecklas som bara den och har det så underbart kul med sina hästar medan jag inte har någon häst alls. Tror verkligen ingen som inte gått igenom exakt samma sak kan relatera till det som är för mig just nu. 
Nej usch inget mer negativt nu va?
 
Aja nu ska jag verkligen försöka att komma tillbaka hit till bloggen och så får vi se när Carro kommer. Jag vill verkligen blogga men det är så sjukt tråkigt och känns så onödigt när man inte får nån positiv respons tillbaka. Ni betyder lika mycket som oss för att få den här bloggen att hålla sig vid liv.
Kom igen nu! Få samma känsla och stämning här som vi hade får några månader sen!!
//Hedda
Ni får en bild på den vackraste killen som nånsin kommer finnas, han är allt. 



Är med och tävlar

Jag är med och tävlar om ett tagelarmband HÄR 
//Hedda



Provridningar hela helgen

Förlåt för väldigt dålig uppdatering de senaste dagarna men helt ärligt har jag glömt bort bloggen lite.
I fredags red jag ut på Pelle i skogen en stund. Han var pigg och väldigt stark och ville gärna galoppera det fortaste han kunde ungefär hela vägen. Så efteråt gick jag till utebanan och joggade ett par varv och det kändes bra. 
Igår gjorde jag exakt ingenting förutom att vi var på Rindö och provred en ponny, tyvärr var han precis på gränsen till en aning liten för oss. Vi söker ju som sagt en i den grövre typen.
 Och den grövre ponnytypen tror jag att vi kanske åker och kollar på just nu. Vi ska precis gå ut i bilen och åka till Märsta för att provrida ännu en 5åring, hörs sen!
//Hedda




Dagen

Idag ska jag rida Pelle efter skolan, får se om jag klarar det då jag har världens träningsvärk efter idrotten igår, riktigt mördarpass verkligen hahah.
Men vi får se vad jag gör med Pelle. Antingen ut i skogen eller dressyr i ridhuset/utebanan. Får se lite senare beroende på väder och när vi kommer till stallet.
Annars gör jag nog ingenting annat ikväll. Får jag lite bra inspo för inlägg så kommer jag nog skriva några som får komma i början av nästa vecka, det är ju lite dött här just nu så jag ska nog ta och försöka skriva så mycket som möjligt!
//Hedda 



Spännande dagar

Igår gjorde jag inte så mycket mer förutom att jag var ute och sprang en stund och pluggade. 
Idag åker jag direkt till veda efter skolan då vi har usekmöte. Det håller väll på fram mot kvällen och sen blir det nog bara hem och sova. Spännande dagar här hos mig ;) 
Nej men i helgen händer det lite grejer faktiskt. 2 ponnyer ska provridas, bägge är ganska lika varandra faktiskt haha, valacker, skimmlar, 5 år, osv osv.
Men det blir nog spännande, den ena på lördag och den andra på söndag. Sen får vi se om jag lyckas få in några ridpass på Pelle där emellan. 
//Hedda 



Hopptävlingen

I söndags var det ju som sagt första omgången av RSC hoppning som jag glömt skriva om/inte orkat skriva om. Ska skriva lite men inte jättelångt.

Jag red iaf Hilda som jag btw aldrig hade ridit innan förutom hem från betet. Hade inga val då alla mina "kort" redan var tagna så körde en lite wild och tog henne.
På framridningen var hon lite seg tyckte jag men i galoppen var hon piggare och hon hade btw en jätteskön galopp som var typ jätterytmisk så man fick jättebra balans i den, hahaha.
 
Jag startade som 2 i min klass, 2 av 4. På framhoppningen så drog hon på och jag tyckte det kändes fortare än vad det var och tog då tillbaka henne mer än vad jag skulle gjort och kom därför kort in på ena hindret men hon hoppade bra ändå.
Väl under starten hade jag som mål att bara komma till omhoppning och gärna bli felfri som jag faktiskt inte blivit någon gång under mina då hittils 3 försök på storhäst.
Grundomgången var egentligen skitdålig haha, kom fel på typ alla hinder då jag höll tillbaka för mycket och det blev skitkonstigt men hon hoppade så jävla snällt så alla bommar låg kvar, och hon stannar ju aldrig så kom till omhoppningen. Där red jag på lite mer vilket var bättre eftersom jag då kom rätt in på typ alla hinder och hon fick mycket bättre språng och ett bättre flyt.
 
Grunden ser alltså inte så vacker ut men omhoppningen är jag faktiskt nöjd med!
Blev felfri vilket var sjukt skönt och kul. Ingen placering men är ändå nöjd, iaf med omhoppningen haha ;)
 
Här är lite bilder från ritten ;)
//Carro



Piraten

Igår på veda så red jag Piraten och vi red dressyr. Vi gjorde inte speciellt mycket utan vi gjorde lite framdelsvändingar i hörnen, skänkelvikningar på diagonalen och lite början till ryggningar. 
Alltså passet gick varken bra eller dåligt. Han går i sin form och sitt tempo, sådär jättemycket mer kan man inte direkt göra. Det är en otroligt lydig häst så han gör exakt det man ber honom om även fast han kanske inte egentligen klarar det. Tex om lägger man en volt utan att förbereda honom innan utan bara helt plötsligt vänder tvärt så gör han den men kanske råkar snubbla då han inte var med på vad som skulle hända.
Men men, jag är väll nöjd även fast jag inte fick någon wow-upplevelse ;)
Hade ingen bild på Piraten så jag bjuder på en bild på finaste Kiwi-prinsessan.
//Hedda