Dressyrträning

Imorse var jag ganska tidigt i stallet och red lektion på Pelle för Carro. Hon rider ju också honom ganska mycket och vet hur han funkar osv.
När jag red fram så var han sjukt bra. Lagom i handen och han lyssnade på mig helt och hållet, ville jag öka gjorde han det och ville jag sen tvärnita kunde jag göra det, han älgade inte iväg som han gärna lätt gör. Jag gjorde några sjukt fina skänkelvikningar och några skolor som också funkade väldigt bra.
När jag började komma igång lite mer och ställde högre krav på honom blev han stark och tung i vänsterhanden. Han var jobbig i tempoväxlingarna och var inte alls lika kvick. Sen var bakdelen lite här och var, ena stunden innanför spåret och andra stunden åt andra hållet. Han blev också ganska tung i handen och blev låg, annars är han ju gärna över tygeln haha.
Problemet med Pelle är att om man ställer igenom och sen lättar så får man ingen respons att han mjuknar utan han är kvar lika stark och seg i handen. Sjukt jobbigt och svårt att ta sig ur det.
I galoppen var han ganska hög i nacken men då jobbade vi bara med att få igång bakbenen. Han är väldigt kort i bak och man måste verkligen väcka igång bakbenen vilket jag inte riktigt orkar ännu. Vi gjorde lite förvänd galopp vilket gick helt okej.
Mot slutet tog vi av gramanen vilket inte gick sådär superbra då han blev lite ormig. Carro red en stund i slutet bara för att känna på honom också. 
Men passet var väll helt okej, han har inte ridits så mycket den här veckan så med tanke på det var det ju bra. Men passet gick lite upp och ner men jag har i alla fall med mig ganska många tips till nästa gång!
//Hedda
Bilderna är inte ifrån idag



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback