Ridningen igår

Igår red jag Cyklamen på dressyrlektion för Magnus. Vi värme upp på serpentinbågar i trav och sen red vi skänkelvikningar, halter, framdelsvändningar, galopparbete och sånt.

I början var han lite jobbig och stark men jag tycker han blev bättre efter typ 25 min. Han flöt på rätt bra tycker jag, blev lite stark och tuffade på lite så fick ta mycket förhållningar hela tiden. Men över lag är jag nöjd. Galoppen var bra också, kunde samla och öka bra och övergångarna blev också bra. Det var lite svårt i serpentinerna dock när han var lite vinglig, men annars är jag rätt nöjd.

Här är bilder från passet, film kommer kanske senare! Ursäkta ful sits och dåliga händer på vissa bilder.. ;)
//Carro



Tillbaka på Veda

Efter hoppningen åkte jag hem igen direkt och var bara hemma i typ 20 min, packade snabbt och sen körde mamma mig tillbaka till Veda. Ska va här hela kvällen, kolla när hanna jojjo och thuren rider lektion och sen ska vi fixa Jane och Dumle inför imorgon. Åker sen hem till Hanna och sover där!
//Carro



Hoppning

Ska hoppa Toy nu, skriver om ridningen igår och idag någon gång ikväll, hörs😘
//Carro



Min Ponnycup säsong 2013-2014

Här är alla matcher jag gjorde under säsongen 2013-2014!
 
1. Dressyr Bortamatch mot Djurgården
Första matchen jag gjorde fick jag rida en nätt D-ponny valack som hette Walther. Han var rätt spänd och lite stressig men jag lyckades få till det helt okej ändå. Hade en bra känsla av ritten trots lite småmissar här och där och att han blev lite seg i programet. Men laget vann iaf! Domaren låg väldigt lågt i poängen den matchen, guldet hade typ 61,något%. Jag red iaf på 61,143% och var 0,5 poäng ifrån guldmedalj haha.
 
2. Hoppning Bortamatch mot Tyresö
 Jag fick hoppa in som reserv den här matchen då ingen annan kunde. Detta var även min sista hoppmatch i ponnycupen någonsin. Jag fick rida på en ganska pigg D-ponny valack som heter Dingo. Han var skitfin på framridningen och allt kändes bra. Startade sist i laget och innan jag fick startsignalen hoppade han runt på två ben typ och var helvild hahah xd Men jag red felfritt iaf och matchen slutade oavgjort.
 
3. Dressyr Bortamatch mot Lidingö
 Det här var typ världens sämsta match... Sorry men domaren dömde skitdåligt. Sjukt dåligt bedömt och till och med Lidingö sa på prisutdelningen att de tyckte det var konstigt att dem vann och vi förlorade... Jag fick rida på en brun D-ponny som heter Eminem. Han var väldigt spänd och stressad den gången och galoppen sket sig helt åt skogen. Fick snåla och skitdåliga 50% men guldet fick 60, och min ritt var helt katastrof. HELA galoppprogramet innehöll 2-4... Men han bara sparkade och slog och det blev inte alls bra... Vi förlorade tyvärr. Var ett ganska konstigt resultat men ska inte gå in på något stort för det ;) Kul för Lidingö att dem vann och dem var dessutom väldigt trevliga!
 
4. Dressyr Bortamatch mot Överby
 Den här matchen var vi rätt nervösa. Dels för att vi precis förlorat och inte ville göra det igen, och sen även för att vi skulle möta Överby som vi visste var starka och väldigt duktiga. Jag fick rida en ganska krånglig lite övervuxen D-ponny som heter Saturnus. Kämpade hela framridningen och det här var nog en av de svåraste hästarna jag någonsin ridit på tror jag. Men lyckades få till det lite grann iaf haha ;) Red ihop typ 62%. Laget förlorade tyvärr men Överby var helt klart värda vinsten!
 
5. Dressyr Hemmamatch mot Djurgården
 Första hemmamatchen för mig den här säsongen var hemma dressyr mot Djurgården. Jag red Pandora och hon var skitfin som vanligt! Typ inga missar tror jag, gick asbra! Red på 70% och tog individuell guldmedalj! Laget vann dessutom!
 
6. Dressyr Bortamatch mot Tyresö
 Den här matchen hoppade jag in som reserv. Fick rida samma ponny som sist vi va där och hopptävlade, Dingo! Kände honom lite innan ju så det var inte så svårt att komma på honom på framridningen. Dock blev han liite seg inne på banan och sen lite småmissar här och där, typ med halten och så men det va skitsamma. Jag red på lite mer än 68% och tog individuell guldmedalj!. Laget vann med ca 40 p!
 
7. Dressyr Hemmamatch mot Överby
 Sista matchen var hemma mot Överby. Om vi vann den här matchen skulle vi gå upp lika med grundpoängen mot Överby och Lidingö och därmed ha chans till semi. Jag red Pandora igen och hon var fin den här gången med! Blev lite dålig halt och lite annat men va annars nöjd, hon blev väldigt trött dock. Men jag red på 70% igen och tog individuell guldmedalj igen och laget vann med typ 10-15 p tror jag så det var väldigt väldigt jämnt!
 
Tyvärr gick vi inte vidare i semin, vet inte riktigt hur förbundet räknade men det är skitsamma. Överby gick vidare och de är dessutom i final nu så vi hejjar såklart på dem och hoppas att de vinner!
 
Men för min egen del tycker jag att det var en ganska bra säsong ändå. 3 guldmedaljer, flera bra ritter och rätt roliga men svåra ponnys på bortamatcherna. Men tycker ändå det har varit kul med "nya" laget som det var. Nästa säsong blir det nytt lag igen då eftersom typ 4 st från dressyren slutar så nu måste vi börja plocka upp några från hoppningen. Men det blir säkert bra!
 
/Carro



Aajjj

Idag skulle jag rida ut på Queen i skogen. Tanken var att för det mesta skritta och sen trava en del. 
Vi skrittade i ca 5 minuter utan några problem, hon var i en låg och fin form och skrittade på bra framåt. Sen börjar hon bråka och tvärvänder och ska hemåt. Hon reste sig ett par gånger och som alla gånger innan fick mamma ta och leda henne i tygeln ett par steg innan vi var iväg igen. 
Efter det gick det bra i ca 5 minuter till. Vi skrittade och travade och hon var superfin. Sen kommer vi fram till ett av fälten där hon känner för att gå in, mamma leder ut henne igen och vi börjar gå upp för en backe. Där får hon spel och vänder igen.
Jag kommer inte helt ihåg vad som hände då det gick så sjukt fort. Queen reser sig och jag råkar av misstag rycka henne lite i munnen och det tolererar hon inte. Hon reser sig en gång till och flyger rätt upp i luften och kastar huvudet rätt bak. Första gången tappar jag stigbygeln, andra gången får jag hennes mankam i ansiktet och tredje gången flyger jag av och hamnar under henne. Queen drar i 120 km/h hemåt och jag lyckas få en spark på smalbenet och slå på ryggen i landningen. 
Queen klarade sig helt oskadd vilket var ett under då vad som helst skulle kunnat hända på hennes tur hemåt. Jag har ont i högra sidan av ansiktet, ryggen och smalbenet där jag fick sparken men annars är allt okej. 
Det kunde verkligen gått mycket mycket värre idag och det ska vi vara glada över. Jag tror jag ska ta en liten paus med uteritterna på henne och ta ridhuset nästa gång, jag ska dessutom börja rida med väst ut i skogen på henne i framtiden. Det enda jag hann tänka medan jag hängde på sidan och var påväg mot marken var att jag inte hade någon väst på mig. Jag hade ingen alls aning att hon ens kunde hitta på nånting sånt här då allt hon gör är att sparka och resa sig, detta var något helt nytt av henne. 
Men vi ska vara glada att det gick så bra som det gjorde och försöka att inte göra samma misstag senare.
//Hedda 



Sämst

Usel uppdatering idag, jag vet... Ikväll har jag iaf ridit dressyrlektion på Cyklamen, gick bra! skriver inlägg om det imorgon med massa bilder + ev. filmer också ;)

Imorgon har jag skola fram till lunch, sen hem och vid 2 ska jag vara på Veda och rida igen i hoppspecial 14:30. Gruppen är egentligen 20:30 men de ska rida tidigare imorgon. Efter Veda åker jag nog hem igen, är hemma fram till kvällen någon gång och åker sen tillbaka till Veda. Ska kolla när hanna rider lektion och sen ska vi fixa Jane inför torsdag. Sover sen hos Hanna! På torsdag är det ju Majdressyren på Veda, lokal regional ponnydressyr! Ska grooma åt Hanna, vara funktionär och under någon  av LA klasserna kanske jag och Hedda åker förbi Kiwi och Queen, hedda ska rida och venne ifall jag också ska, haha tror inte det.

Men det kommer lite andra inlägg om hur resten av veckan ser ut! ;)
/Carro
En liten sneakpeak eller vad man kan kalla det ifrån dagens lektion! ;)



RSC hittils del 2

Nu när lite över halva av säsongen i Ridskolecupen har gått tänkte jag göra en sammafattning av hur det gått hittils. Det här inlägget har dock legat i utkast i ca 2-3 månader men nu publicerarjag det ;)
Del 2 blir om hoppningen! Hoppningen har dock inte gått lika bra... ;)

Omg 1. 15 sep 2013
Första omgången i hoppningen red jag ponny här med. Jag red LB och fick Pandora. Tävlingen var på stil, och vi va typ 3 st i min klass. Jag red iaf felfritt men inte helt nöjd över ritten då det kändes som att hon inte hade så mycket tryck i sig och det blev lite väl "dressyrigt" tyckte domaren haha. Aja skitsamma. Fick 0.5 p under vinnaren tror jag så jag kom tvåa fast inte placerad.
 
Omg 2. 8 december 2013
Den här gången kände jag att jag ville tävla storhäst i hoppningen också så de här va min första hopptävling på storhäst. Red LC och fick Tip Top. Den här gången gick det inte alls bra tycker jag.. Tip Top blev så jävla stark inne på banan och typ tog bettet lite och tuffade på själv som han brukar göra ibland. Han trampade om lite på 5:an och då vare bara tre språng till 6:an så jag tryckte på lite. Han hamnade rätt på hindret men glömde typ hoppa med bakbenen. (Ser askonstigt ut på filmen) så han totalrev allt med bakbenen. Blev jättekonstigt men var bara en askonstig runda. Inte nöjd alls. Var på stil den här och trots att jag inte ens kom till omhoppning fick jag rätt höga poäng.
 
Omg 3. 
Missade omgång 3 då jag var i thailand så jag missade några viktiga poäng till finalen så vi får se om jag går vidare nu eller inte. Hur som helst måste jag leverera nästa hopptävling 4 maj om jag ska ha chans till finalen!



Hoppspecial Carro & Toy

Bara lite småklipp från i fredags. Inga superhopp men något iaf ;)




Ändrade planer

Idag var veterinären tillbaka i stallet för att kolla Kiwi efter 4 veckors vila. Hon var inte helt bra men mycket bättre, så vi har gått en medelväg med invärtes rundsmörjning i form av en spruta. 
Hon behöver inte vila denna gång utan vi fortsätter igångsättningen och kör vidare men det är 2 veckors karens på behandlingen vilket gör att vi missar både tävlingen i helgen och meetinget nästa helg vilket är sjukt tråkigt men det är bra att hon är bättre och att vi kan sätta igång i lugn och ro.
Hela tävlingsplaneringen för i år är ändrad från vad den var förut. Vi missar hela 10 starter på dessa 6-7 veckor. Helt sjukt verkligen... Och självklart supertråkigt men vi satsar på att starta en LB på roslagens rid och körklubb den 21/5. Sen får vi med oss ca 5 starter innan säsongen är över och det inkluderar ett meeting. 
Denna säsong blev verkligen inte som vi förväntade oss och det är supersynd men det bästa är att vi kan sätta igång nu och träna vidare tills i sommar och i höst.
Hon blev dessutom vaccinerad idag så hon ska ta det lugnt i 2 dagar innan vi fortsätter med igångsättningen. Idag skrittade vi i ca 30 minuter runt fälten och hade det supermysigt, finaste prinsessan, jag hoppas verkligen denna behandling hjälper så att vi är snabbt tillbaka ute på banorna igen!
//Hedda



Oj

HAHA vi kom precis på att vi glömt svara på frågestunden!! Men den kommer upp, snart! ;)



Blev ingen ridning

Var felavbokat i pärmen så jag kunde inte rida igen idag. Men rider nästa måndag istället!
Nu på kvällen har jag tvättat mitt vita schabrak, vita lindorna och vita ridhandskarna. Bara för att typ, dem var rätt skitiga ;) har suttit och kollat på massa hemsidor till hästbutiker och tagit 91628181 screenshots på vad jag ska/vill köpa. På fredag ska kanske jag och mamma åka till hööks och stockholm ridsport och köpa lite grejjor, nu när jag är asrik... ;)

Imorgon blir det skola till 2 och sen lite senare åker jag till Veda och rider lektion. Hoppas på Cyklamen igen, annars Toy. Bloggar mer imorgon😘

Ser ni btw att jag lagt in instagram-bildspel i menyn??
/Carro



2012

Hittade ett par riktigt dåliga bilder ifrån min tävlingdebut på Kiwi, en klubbtävling LC:1. Kan direkt säga att jag aldrig ridit så dåligt i hela mitt liv. Kiwi dog totalt och det hade jag ingen tanke på att hon ens kunde göra då det var tävlingsdebut och hon hade inte hunnit visa tendensen till dålig bjuding hemma än, här hade jag bara ägt henne i ca 2 veckor.
Men ritten var helt katastrof, vi fick ingen galopp på ena volten och resten av programmet var extremt långsamt det också, men vi lyckades ändå få ihop 62% och kom delad tvåa (av 4 haha) alla som startade verkade ha en riktigt dålig dag just då haha ;)
Några av de på bilden startade även LB så alla var inte med och startade i LC klassen.
Jag kommer inte heller att lägga upp de ridbilder jag har, dels för att det är usel kvalité + att det är så sjukt pinsamt haha, visar en av gruppbilderna istället!
/Hedda



Vecka 18

Måndag: Igenridning på kvällen

Tisdag: Ridning igen

Onsdag: Ska typ till Veda på kvällen och hjälpa hanna fixa med jane, sen kanske sova hos henne.

Torsdag: Majdressyren på Veda, lokal ponnydressyr så ska grooma åt Hanna och sen va funktionär och kolla på massa ekipage haha.

Fredag: ingenting för en gångs skull. Åker hem till pappa.

Lördag: Helgjobb med Hedda

Söndag: Ridskolecup Hoppning!
//Carro



Denna vecka

Måndag: Kiwi ska kollas av veterinären för att se om behandlingen har hjälpt, är hon frisk ska vi sätta igång henne och jag tror hon är det då hon är ren när hon travar i hagen osv, behöver hon en behandling till i förebyggande syfte har vi bestämt att ta det i sommar istället.
Tisdag: Förhoppningsvis rider jag ut på Queen och om Kiwi ska sättas igång rider vi i ridhuset eller på banan.
Onsdag: För Kiwi blir det nog samma som tisdag
Torsdag: Jag är funktionär på ponnytävlingarna på veda hela dagen. Jag ska inte starta själv då Kiwi inte är igång tills dess men jag ska hjälpa till och heja på mina kompisar som startar. Rider nog Kiwi på eftermiddagen/kvällen.
Fredag: Lediga från skolan då det är klämdag så jag är nog hemma hela dagen och tar stallet på eftermiddagen och rider Kiwi då.
Lördag: Jobbar på veda hela dagen. Tar hand om Kiwi på kvällen.
Söndag: Tävling, vet ännu inte vilken tävling det blir men antingen hoppning RSC på veda eller Norrtälje div 3!
//Hedda



Min söndag

Imorse åkte jag upp till veda och höll i en av kurserna på skötarmötet. Allt gick superbra och alla barnen var superduktiga och alla ponnyer har nu minst 1 skötare! 
Efter veda åkte jag hem i nån timme innan jag åkte till stallet och red Kiwi. Hon var mjuk och fin men försökte slippa undan halterna genom att backa och hoppa runt lite. Hon var verkligen på hugget idag och nästan lite het vilket är sjukt ovanligt när det gäller Kiwi.
Sen kollade jag på när Malin Isaksson red Queen och efter det var jag med Clara ett tag i stallet. 
Imorgon kommer veterinären tillbaka till Kiwi så nu får ni alla hålla alla tummar och tår för att hon blir 100% friskförklarad! Vi ska även passa 2 hästar i stallet som ska vaccineras samtidigt som veterinären är där för Kiwi.



Dagen

Imorse åkte jag till Veda och hade skötarkurs och skötarmöte i stallet för massa massa barn! Var klar ungefär 12 och sen 12:30 var jag på sista Grönt Kort kursdagen. Vi kollade på en film, fikade, gjorde sedan provet, var sen i stallet och visade häst för hand och lindade. Sen gick vi ner och rättade proven och jag är så bäst så fick 40 av 40 rätt, grönt kort! 🎊
Åkte sen hem och nu städar jag rummet. Borde dock plugga men orkar inte hahaha...

Imorgon är det skola och sen åker jag till stallet och rider igen i en grupp. Tror de är dressyr ;)
//Carro
Två ovackra bilder från idag HAHAAH



Hoppspecialen

Har nu kommit på att de inte är så bra att skriva om ett pass två dagar efter då man glömmer vad som kändes bra och mindre bra under passet hahah...
Men i fredags red jag hoppspecial på Toy och vi red för Evelina! Det va en skitbra lektion, vi hoppade samma sak som onsdagsgruppen gjorde. 

Toy va skiiitfin när vi värmde upp. Han kändes asbra! De  svåra var att korta galoppen väldigt mycket och sen istället för att fortsätta på volten rida rakt fram. Han har sjukt svårt för det och orkar inte riktigt hålla ihop sig när det blir på rakt spår så vi tränade en del på det.

Själva hoppningen tror jag också gick bra haha. Dock var han skittaggad så fick bromsa honom i studsen och samla galoppen jättemycket. Men det gick rätt bra iaf! Blir väl honom på nästa dressyrtävling, dock vet jag inte om jag vågar på hopptävling haha😝

Kommer film från specialen snart! Här är ngra bilder iallafall.
//Carro
Hihi taggad ;)



B-ponnytiden hoppning

Här är en film från en av mina B-ponnyritter. Texas Lady, även kallad Skrållan i en LD (60cm) i ponnycupen på Haninge i februari 2011. Hon var en B-ponny korsning mellan russ och shettis - perfect match!
Då hon var så liten så kunde jag gena av alla svängar och det gjorde att vi fick snabbaste tiden, helt sjukt egentligen då hon var brutaaalt långsamt som ni kan se på filmen + att de andra hästarna som var med var galet pigga haha. Men jag och Skrållan lyckades i alla fall bli nollor vilket också är rätt sjukt då det ser ut som om hon ska riva i varendra språng, men men, vi var bäst i alla fall!
Saknar verkligen att jag inte tog mer vara på de få åren jag hade på B-ponny, det är försent nu och jag önskar jag hade gjort lite fler B-ponny starter och faktiskt tyckt det var kul. Där och då ville jag bara rida de största och snabbaste hästarna, nu ångrar jag det en aning haha
//Hedda



Förlåt

Har jobbat i stallet idag med två tjejer och det gick asbra, men har inte orkat blogga idag.. Imorgon ska jag till Veda igen och hålla i skötarmötet, sen efter det äre grönt kort kurs och sen ska vi provet :) 

Men jag skriver om hoppspecialen imorgon nog! Vi hörs, natti😘
/Carro



Lördag

Imorse åkte jag och mamma och handlade massa hästsaker på hööks, MyOne osv. Vi köpte svampar, flughuva till Queen, boots, flugspray, shiney putssvamp, brun skokräm och superflex vilket är ett kosttillskott för hästarnas leder så att de ska bli mer flexibla osv, vi ska prova detta på bägge hästarna och ser hur det blir. Tydligen brukar de få bättre gångarter och får lättare för sig osv. 

Efter det åkte vi till stallet där jag red Kiwi på utebanan och hon skötte sig prima ballerina. Hon var rätt så mjuk och lossnade mycket snabbare än de andra dagarna och mot slutet var hon faktiskt riktigt pigg och hade lite svårt att hålla takten så att det blev väldigt trippigt men hon skötte sig ändå superbra!
Imorgon gör jag samma sak med Kiwi efter skötarmötet på veda som jag ska hjälpa till att hålla i. Jag ska försöka rida Kiwi runt 2 så att hon kan få vara ute fram tills dess och sen vara inne resten av eftermiddagen. 
Hur som helst ska hon ridas och sen ska jag plugga fysik på kvällen.
//Hedda



Ärevarv

Här är lite bilder från ärevärv + prisutdelningar med Kiwi ifrån lite olika tävlingar. Några av bilderna är ovisade och några inte.
Kan säga att jag bjuder lite på bilderna från själva ärevarven där hon ser lite ful ut hahah. Hon blir sjukt svår på ärevarv och tar tag i bettet och gör lite som hon vill, alltid korsgalopp eller fel galopp, hon visar också nästan alltid sina vackra galoppombyten och lite sånt haha. Men men bjuder lite på bilderna ;)



Ebbe 25 april

Red Ebbe idag på veda och idag gick det faktiskt rätt så bra.
Vi red för Lena Karlsson och vi började med att rida hästarna rätt låga i början och få igenom ställningen ordentligt innan vi satte igång. Ebbe fick gå låg i ca 30 minuter och det tror jag verkligen behövdes för honom. Han blir så sjukt stark när han blir trött och det är bättre att han får komma igång låg och sen orka i en högre form och där prestera på topp än att göra av med all kraft innan man börjar rida massa rörelser.
När jag red honom i en högre form så var han sjukt fin och jag hade en underbar känsla hela tiden, speciellt i öppnorna och travökningarna.
Vi övade lite slutor och det var i ena varvet riktigt svårt för honom men i andra varvet satte han de galant. I galoppern var han lite trött och blev då alldeles för tung och stark och vi hittade efter det inte tilbaka till den där bra känslan men lektionen var då ändå slut så det spelade inte världens roll. Vi fick till en hyfsad galopp under framridningen så jag var nöjd med galoppen ändå.
Han var sjukt duktig och det enda jobbiga var att han var extra fjantig i närheten av hopphästarna och brallade iväg och höll idag tillome att bocka vilket var jobbigt men han slutar när man säger till honom så det är ju bra men ibland tar han över kontrollen lite väl mycket men idag hade jag största delen av tiden all kontroll över honom så det var kul!
Bilden är ifrån förra gången!
//Hedda



Utveckling

 Kiwi i februari 2013
En sak som jag märkt nu är att Kiwi har blivit sjukt självbärig (eller ja, före vilan såklart).
Hon har byggt massa muskler i halsen och kommer nu upp i en högre och bärigare form. Hon är rundare och mycket bättre än vad hon var för mindre än ett år sen.
Det är så himla kul att kunna se skillnad på sin ponny och att allt slit man lägger ner lönar sig verkligen i slutändan.
Mellan dessa 2 bilder är det exakt 1 år och jag ser enorm skillnad verkligen! Bilden ifrån 2013 är ifrån en lagträning och det var då det bästa passet jag gjort på henne. Nu ser jag att hon är lång och låg och inte alls särskilt fin. Bilderna ifrån 2014 är ifrån "bra" pass just nu men det är absolut inte det bästa hon kan gå. Hon har gjort en enorm utveckling.
Kiwi i Februari + Mars 2014 ↓



Godnatt

Ikväll har jag varit ovanligt flitig och skrivit klart en hel uppsats som jag började på nu (ahah) inom teknik, och påbörjat en uppsats inom fysik SOM vi fick IDAG! Hahah alltså hur många gånger har jag någonsin börjat med en stor uppgift samma dag som vi fått den? Eh typ aldrig..

Imorgon i skolan har jag nationella prov i praktiska kemi. Herregud alltså jag kommer elda upp hela skolan. Men man ska göra någon lapp själv och det kommer ju gå åt skogen men vi kör på! Sen lite andra lektioner och slutar vid kvart i 2. Då hem, plugga lite och sen åka till Veda och rida hoppspecial på kvällen. Vi rider för Evelina och hon ska rida med oss också tror jag så det blir nog en skitkul träning, vi har ju rätt mycket fokus på sitsen just nu vilket är skitbra, på typ 2 lektioner har alla redan börjat få ännu bättre hoppsits. Askul verkligen, älskar hoppspecialenhaha.
 
Men ska sova nu, vi hörs mer imorgon, nattii.
//Carro
Förra hoppspecialen på Toy :)
 
Jag har btw en skitrolig video på gång som jag håller på att klippa! Tar aslång tid och är inte klar än men när den är klar lägger jag upp den här!



Hoppspecialen igår

Igår kväll red jag igen i hoppspecialen. Vi red för Evelina och jag red Cyklamen. Under lektionen jobbade vi mycket med kontroll, lydnad och balans. Vi samlade galoppen jättemycket och red sen framåt igen. Vi hoppade fram på en studs som först var ett hinder, sen två och sen tre och direkt efter skulle vi mjukt göra halt och sen skritta fram över en bom kanske 20-30 meter ifrån hindret. Så där tränade vi massa lydnad och kontroll. Sen tog vi bort halten och skulle bara samla upp galoppen efter hindret och sen rida vidare. Vi hoppade lite allt möjligt på olika linjer, ingen bana men lite annat. Avslutade med att alla hoppade en gång var två hinder som stod diagonalt på medellinjen och då skulle vi vända upp och hoppa båda på rakt spår trots att hindrena stod snett.
Här är lite av linjerna vi hoppade. Vi tog bort mitten hindret i studsen också och gjorde till kombination och sen hoppade vi lite andra linjer också mellan diagonalhinderna där det egentligen stod två sockerbitar brevid studsen som vi skulle rida emellan. 
Men Cyklamen va iaf jättefin igår! När vi värmde upp lyssnade han jättebra, jag kunde samla galoppen väldigt mycket och sen rida fram utan problem, och när man samlat galoppen en stund på honom och fått med bakbenen i det så blir han mycket finare sen enligt mig. När vi hoppade så var han också duktig. Han lyssnade bra på galoppfattningar från skritt, halten efter hindret, vände för skänklarna och kom rätt in på typ alla hinder tror jag faktiskt. Typ allt vi hoppade flöt på asbra, inget speciellt hände utan det blev perfekt avstånd till hinder, bra tempo, han hoppade skitfint (som vanligt ;)) och lyssnade på allt plus att jag hängde med bra i sitsen. Han gjorde bra galoppombyten dessutom och var bara allmänt riktigt duktig.
 
Är faktiskt jättenöjd med honom. Hoppar honom gärna på fredag också men vi får se, inte helt säkert att jag får honom ;)
 
//Carro
tjatig bild jag vet men har inte så mycket annat än så länge ;)



Torsdag

Jag är som sagt ledig idag och jag har bara varit hemma och gjort exakt ingenting, hur skönt som helst verkligen. Imorgon är det fredag och sen är det helg igen.
Igår skrittade jag Kiwi i ridhuset och hon var sjuuukt stel. Jag gjorde lite slutor i skritt och det mjukade upp henne faktiskt. Jag ska försöka göra samma sak idag också och få henne lösgjord som bara den hahah. Jag ska idag försöka öva mycket halter och i halten ställa igenom åt bägge håll. Kan erkänna att det är hur svårt som helst på Kiwi. I varje halt på tävling drar hon upp huvudet och för att få henne att stå på tygeln måste man ställa igenom åt bägge håll och det är i princip omöjligt då hon biter tag i bettet sjukt hårt, det kan ta upp till 10 minuter att få henne att stå på tygeln, den tiden finns inte riktigt inne på banan ;)
Men hur som helst ska jag om nån timme upp och fixa allt åt henne och sen skritta i ridhuset och börja där jag slutade igår, skrittslutor och halter ;)
Ikväll ska jag plugga sönder inför franska nationella imorgon så ni kan förvänta er lite dålig uppdatering från min sida...
//Hedda



Man har bara en topp

När jag är på tävling och ska rida fram Kiwi försöker jag ju självklart få henne så snygg som möjligt på framridningen. Så tänker nog alla. Alla vill visa upp bästa sidan av hästen på framridningen så att alla ska tycka "Wow den där blir svår att slå!" Man kanske kan säga "nääää så tänker jag inte" Men så fort man sitter där och ser att folk kollar på än trycker man på lite extra för att få hästen snyggare.

Kiwi går allra bäst efter att ha lufsat i kanske 20 minuter. När hon lufsar ser hon rent ut sagt förjävlig ut. Traven är lååångsam, hon lyfter knappt på benen och hon är inte fin i formen. Men jag vet att den fula formen kommer löna sig då hon blir awesome när man har värmt upp färdigt.

På framridningen måste man lära sig att koppla bort alla andra. Skita i vilka som kollar på en och vilka som viskar till sin ponny "den där är förjävlig, den slår vi älskling!". Det är inte direkt speciellt kul när man ser folk sitta och kolla på en med ett ondskefullt leende på läpparna. De kanske inte menar det men det känns inte kul att se även om det inte är riktat till en eller något sådant men det känns verkligen så.

Men ändå hellre se förjävlig ut på framridningen och sen slå underifrån och gå och vinna klassen istället för att vara grym på framridningen och inte lyckas med ritten.

Man har bara en topp under ett pass och den toppen får absolut inte vara på framridningen, spara den åt ritten istället! Känner man på framridningen att det känns bra, avbryt direkt, ta en skrittpaus eller påbörja en ny rörelse, toppen får inte vara under framridningen, no way. Självklart ska man ha en bra känsla på framridningen men man ska tex inte göra sin bästa travökning i livet utan man ska istället spara den till banan. Påbörjar man en travökning eller vad som helst och det känns bra är det bättre att avbryta och spara den tills inne på banan istället.




Lagjackor

Jag har inte hunnit visa riktiga bilder på jackorna vi har för allsvenskalaget i år. Planen var egentligen att skaffa marinblåa uhip jackor men då kvalitén inte riktigt hållit på dem valde vi att skaffa ett par andra lite billigare istället. 
Vi i själva laget fick välja själva och självklart valde vi rosa! Dessa är från hööks och kostar 499 om jag minns rätt, sen fick vi rabatt också.
Då kvalitén på jackorna inte är den allra bästa valde vi att inte brodera in hela loggan på ryggen då det kunde förstöra jackan istället men jag tycker det blev snyggt ändå. 
Ingen jacka har namn än men jag tror vi ska brodera in det också men egentligen spelar ju namnet ingen roll, de ä snygga i alla fall! 
/Hedda



Sent inlägg

Ridningen slutade sent så kom hem för ca 20 min sen. Ska duscha nu och sen sova så skriver om hoppspecialen imorgon istället. Men jag red Cyklamen idag igen och det gick jättebra!
Vi hörs imorgon!
//Carro
Översta bilden från igår och den nedre från i förrgår.



Hemma

Hade 2 lektioner idag i skolan och kollade på bio på morgonen så har gjort typ nada. Nu hemma har jag gjort klart en av (164171671) inlämningar jag har. 
Ikväll ska jag till Veda och rida igen i hoppspecial. Blir kul fast jag är lite ringrostig på hoppningen eller vad man ska säga, trots att jag hoppar 1-2 ggr i veckan. Märkte det lite igår när vi jobbade markbommar, jag orkade inte riktigt och jag räknade in på hinder jättedåligt. Är rätt trött i kropp och ben nu så vi får se hur det går.
Men jag vill nog rida Cyklamen eller Toy :)
//Carro
K-l-o-c-k-r-e-n



Onsdag

Queen fick imorse nya skor så hon ska vila idag. Hon skulle självklart kunna gå med nya skor men hon behöver ändå en vilodag. Mamma mockade även imorse så det blir lite lätt jobb i stallet bara.
Kiwi ska få skritta i ridhuset och denna gång inte skicka av mig hahah. 
Jag åker till stallet ganska sent idag så ni kan förvänta er ett relativt sent inlägg från min sida ikväll. 
Imorgon har jag studiedag och är därför ledig och jag ska då försöka fixa en massa tidsinställda inlägg som ska komma under veckorna framöver!
/Hedda



Juniorhäst

Asså jag är så sjuukt sugen på en juniorhäst nu! Tävla en storhäst på MSV:C / B nivå ungefär, rida juniorklasserna och köra stenhårt under de 3 junioråren jag har kvar.

Vi satsar på att Queen kan gå juniorklasserna när jag är 18, alltså mitt sista ponny och juniorår. Det kanske blir lite tight men vi hoppas på det. Men då känns det lite sent, behöver hästen ungefär nu haha

Bonzai var ju bra utbildningsmässigt men som alla andra hästar hade han sina brister, han var sjuuukt svår på tävling. Hade som mål 2013 att tävla honom innan vi lämnade tillbaka honom, det gjorde jag också, och herre vad jobbigt det var, på tränsbett dessutom, han var inte lika tung på kandaret. Men då Bonzai hade sina brister och att åldern var lite för hög tog resan slut.

Vi köpte ju nu i vintras The Dancing Queen på då 4 år. Hon är så sjukt fin och har grymma gångarter men hon är rödhårig, även i huvudet också. Hon har så stor kapacitet så jag vill lära mig rida henne nu faktiskt. Jag vill komma ut och tävla henne så fort som möjligt och ska börja redan nu att träna inför tävling. Det är så mycket roligare att träna när man har en viss tävling att sikta mot och det har vi just nu. Eller ja, vi får se lite men vi har några tävlingar som är eventuella, hinner inte jag träna tillräckligt rider mamma istället och sen satsar vi på nästa istället.

Men för Queen sätter även åldern ett litet stopp, hon är just nu alldeles för ung. Jag kan rida unghästkval men inte mycket mer än så ännu. Hon är speciell och vi har inte riktigt lärt känna varandra till 100% än.

En av hästarna vi provred var perfekt, han var riktigt bra utbildad, 7 år MEN (finns alltid en massa men...) han hade sina brister. Vi besiktigade honom faktiskt men då det blev lite strul (som senare visade sig inte vara någonting) hann vi ändra oss och välja Queen istället.

Men jag skulle verkligen vilja ha en juniorhäst just nu. En yngre Bonzai. En storhästvalack ca 168-173 hög, ca 8-13 år och sjukt snäll, utbildad ungefär MSV:A och kunna lära mig massor. Att få chansen att rida och tävla en sån häst hade varit grym, vill verkligen inte bara kasta bort de juniorår jag har kvar!

Ångrar lite ibland att jag inte drog ut och tävlade på Bonzai de åren vi hade honom. Dock var jag inte mogen för MSV:C (där jag får rida på kandaret) och jag hade nog inte orkat rida runt honom på en LB, LA (där jag måste ha tränsbett) gång på gång. Den tävlingen vi gjorde var jobbig bara den haha, saknar dock verkligen att ha en utbildad storhäst!




Ridningen idag

Idag hade vi lite markarbete för Jossan och jag red Cyklamen! :)
På lektionen gjorde vi mest jobb över bommar på volter i galopp och sen lite trav och över andra bommar, avslutade med att bara hoppa ett litet hinder på typ 60 cm. Vi red inget samlat eller dressyrigt idag kan man säga så kunde väl aldrig riktigt jobba igenom utan det blev lite slappt idag. Igår gick han ju jättebra men då red vi mer samlade övningar och mer dressyrfokus.

Har inte så jättemycket att säga men det gick bara helt okej. Blev lite slappt tycker jag och fick inte samma känsla som igår.

Imorgon ska jag rida igen i en hoppspecial på kvällen, så får se om jag får honom igen då eller om de blir någon annan, men vill gärna hoppa Cyklamen iaf ;)
//Carro



Inga änglar direkt

Idag började jag med Queen ute i skogen. I början skötte hon sig som vanligt superbra men sen blev hon lite rödhårig och började tvärvända för att gå hemåt. Hon gjorde det i både skritten och traven och jag kunde inte vända tillbaka utan att hon reste sig. Det slutade varje gång med att mamma behövde leda henne. Queen är ingen häst man kan tvinga nånstans utan det måste alltid vara lite på hennes vilkor. 
På vägen hemåt gick det bättre förutom att hon drog iväg lite ibland i traven men annars var hon super på väg hem. Idag var hon lite rödhårig och det får man bara acceptera och inte göra en så stor grej av det hela.
Sen var det Kiwis tur. Jag skrittade på korta tyglar bort till utebanan och sen lät jag henne skritta på långa tyglar ett par varv där. 
När jag kortade upp tyglarna igen för att jobba henne lite i skritten fick hon nåt ryck och började bocka som bara den. Jag var helt oberedd och hade ingen chans vilket gjorde att jag hamnade rätt på marken med huvudet först. Huvudet, ryggen och framförallt nacken fick ta stryk och Kiwi galopperade bort och lyckades fastna med tygeln i bakhoven och slet sönder sidostycket på Schockemöhle tränset. 
Jag fick gå hem till stallet, byta träns och låta mamma hoppa upp på henne och ta några varv innan jag tillslut hoppade upp och skrittade 2 varv och sen gick hemåt igen.
Ingen superdag kan man säga och varken nån av hästarna var någon ängel direkt, bättre lycka nästa gång kanske ;)
//Hedda 



Rida nu

Jag har nyss slutat skolan för dagen och sitter och väntar på tåget. När jag kommer hem ska jag äta nånting och sen åka direkt till stallet och rida 2 hästar.
Kiwi ska skrittas på utebanan i ca 20 minuter som vanligt. Ska försöka få henne låg och få henne att lyssna på mig och inte streta emot som hon gjorde igår.
Queen ska jag rida ut på i ca 45 minuter och jag ska försöka att trava och galoppera lite på raka spår där och jobba henne lite utan att hon blir alldeles för pigg när vi är ute och så. Jag ska försöka jobba lite dressyr även fast vi är i skogen.
Jag uppdaterar mera när jag kommer hem ikväll efter hästarna!
Ni får en bild på mig oh Queen från förra veckans uteritt!
//Hedda



Vecka 17

Måndag: Privatlektion för Evelina & Grönt Kort kurs
Tisdag: Ridning på Veda och styrelsemöte
Onsdag: Skola börjar igen, annars inget speciellt om jag inte ska rida igen på kvällen i hoppspecial.
Torsdag: Inget
Fredag: Hoppspecial
Lördag: Helgjobbar med två tjejer varav ena relativt ny och den andra helt ny.
Söndag: Skötarkurser som usek håller i och sen grönt kort kurs då vi även ska skriva provet.
//Carro



Vad är rätt och vad är fel?

Just nu är det sjukt mycket snack på alla bloggar om att vi är så elaka mot hästar då vi rider på dem och inte låter dem gå i hage 24/7.
Fine, hästarna kanske hade mått bättre av att vara fria helt i det vilda utan människor som sitter på dem, eller kanske inte?
Dagens hästar är framavlade för att göra samlande övningar i dressyr och hoppa höga hinder, springa fort osv. De flesta topphästarna mår inte bra av att vila och bara gå i en hage. Våran första häst var en tysk dressyrhäst och när han var halt blev han så uttråkad och överladdad att han hoppade över staketet till hagen istället för att stå och äta där inne. De flesta ÄLSKAR att träna och tävla. Kiwi är en av dem, ni ska se hennes glädje på Anna Dufva träningarna eller när hon kommer in på framridningen på tävling. Hon hade inte varit en särskilt glad ponny om hon inte fick träna dressyr, lovar er det. Plus att Kiwi är så pass smart att hon hade skickat av mig för lääänge sen om hon inte trivdes med det hon gjorde.
Sen förstår jag inte hela grejen med bett, spö och sporrgrejen som alla just nu är helt emot. Tydligen ska man rida barbacka, bettlöst och sen leda hästen i repgrimma, den ska inte klippas för det är oschysst att ta av all päls och låta den frysa. 
Men ni får hata mig så mycket ni vill men att jag är för;
Bett och nosgrimma
Skarpa bett om det behövs
Graman och andra hjälptyglar
Låta hästen gå i mindre hage ev ensam om det behövs för en frisk och hel häst
Klippa hästens päls och sen ha täcke på den
Spö och sporrar som förtydligande av hjälperna
 
Tydligen får man inte ha lindor eller boots heller och det har jag på min häst också, jag är verkligen en hemsk människa, djurplågeri på hög nivå.
Och bara så att alla vet är detta inlägg absolut inte riktat till någon alls. Man får ta det hela med en nypa salt men jag kan lova er att alla hästar som rids och sköts som "vanligt" mår bra. Blir så trött på allt skitsnack runt om på alla bloggar och att alla som inte tänker NH behandlar sina hästar dåligt och de enda lyckliga hästarna är de som har repgrimma. Jag bryr mig inte alls vad folk gör med deras hästar men när det skapar bråk och skitsnack runt om på internet går det lite väl långt kan jag tycka.
 Mina hästar mår toppen så som de blir ridna och skötta och det är det enda som spelar roll för mig. Jag klipper Kiwi för att hon inte ska behöva dränkas i svett efter ridpassen och sen bli sjuk för att hon är svettig när det är kallt, jag rider ut på ett skarpare bett så hon ska vara lugn och inte skada sig själv eller mig, jag tycker det är okej att Queen får gå ensam i hagen för att hon inte kommer bra överens med andra hästar och blir därför sparkad av de äldre (vilket faktiskt hände i vintras vid ett ihopsläp och hon blev halt ett bra tag) och jag rider mina hästar med bett och nosgrimma så jag kan jobba dem i rätt form vilket lättar all belastning ifrån rygg och framben.
Allt jag gör som kan ses negativt hos någon annan är i själva verket positivt då mina hästar mår bättre om jag gör på det här sättet.
//Hedda



Sista veckan

Idag börjar skolan för mig igen och det känns väll lite sådär men snart är det sommarlov så det är bara att vänta på det istället. Jag ska idag till stallet efter skolan och gå ut med Kiwi. Det här är sista veckan med vila för hennes del, veterinären kommer tillbaka nästa måndag och jag hoppas verkligen verkligen att hon är fräsch nu. Men denna vecka kommer bestå av promenader och kanske någon uppsutten ritt också.
På torsdag har vi studiedag så då är jag ledig och sen på fredag rider jag på veda under kvällen. Jag jobbar ingenting under helgen så där är jag ledig förutom att jag är med och håller i skötarkurserna men det brukar gå ganska fort ändå!
//Hedda



Bilder Allsvenskan div. 3- Vällingby

18/4-2014
Här är lite bilder från i fredags!
 
svarta hästen- Julia & Vimsa
gula hästen- Clara & Dosse
bruna hästen- Amanda & Evita
//Carro



Hingstvisning på Strömsholm

Här är en del småklipp på alla hingstar som visades på hingstvisningen i samband med clinicen "krafft-samling för svensk hästavel och uppfödning" idag på Strömsholm!
Vi hade VIP-platser och satt då längst ner och såg superbra!




Privatlektion för Evelina

Imorse var jag i stallet 9 då jag skulle rida privatlektion för Evelina. På tavlan satt det en lapp på vilka som skulle rida vilken tid och vilka hästar alla skulle ha. Jag fick Cyklamen som var jätteroligt! Fixade honom och borstade och sen 9:45 red jag. Red på utebanan och det var svinvarmt men fläktade lite ändå.

Under lektionen tränade vi på massa saker som öppnor, skänkelvikningar, halter, övergångar, enkla byten, ökningar, halter, 10 metersvolter och ännu mindre volter och min sits och mina händer. Massa olika asbra saker och det va en skitbra lektion tycker jag!

I början av passet var han lite jobbig när han drar in rumpan innanför spåret hela tiden så vi fokuserade på det. Sen när vi värmt upp lite så började vi jobba allt annat och vi höll på rätt hårt med mycket förhållningar och halvhalter, få med bakbenen och tempoväxlingar. Öppnorna var lite svårt i början men några blev faktiskt riktigt bra. Skänkelvikningarna samma sak, i slutet flöt de på jättefint och han lyssnade väldigt bra för skänklarna. Kunde vända och svänga vart som helst med iprincip bara hjälp av benen. Han lyssnade skitbra på slutet och var jättefin!

Övade halter och igångsättningar och sen många ökningar. Övade på förhållning i hörnen och sen trycka på, sen tillbaka igen osv. Sen enkla bytena var svåra i början att få tillbaka honom till skritt direkt men efter några gånger funkade det jättebra. 

Är faktiskt väldigt nöjd! Det här var bara andra gången jag red honom och det kändes jättefint! När vi var klara skrittade jag upp honom till stallet. Tyvärr var det ingen som kunde filma/fota när jag red men har några bilder på stallplanen innan jag hoppade av. 

Imorgon är det ridning igen och jag hoppas ju att jag får honom igen men jag tror tyvärr nog han går sista lektionen. Men det var skitkul att rida honom igen och hoppas jag får honom på lektion nu!
//Carro



Måndag

Imorse red jag privatlektion för Evelina och nu är jag på Grönt Kort kursen. Klar om typ 1,5 timme så skriver mer sen hemma!
/Carro



Strömsholm

Nu idag ska vi på morgonen ta hand om hästarna. Mamma rider lektion på Queen och jag ska gå på en promenad med Kiwi.
Efter stallet åker jag och mamma till Strömsholm där vi ska se på clinicen + hingstvisningen tillsammans med Isakssons, och några fler som är där också skulle jag nog tro.
Malin Isakssons hingst Frasse ska visas på hingsvisningen och därför blir det ännu roligare med denna clinic. Jag uppdaterar säkert med något inlägg under dagen!
Här är ett par bilder på vackraste Frans Andreo ll, även kallad Frasse!



Söndag

Är rätt bra trött nu efter att ha jobbat 2 dagar i rad men det gått så sjuuukt bra denna helg. Vädret har varit sjukt bra så hästarna har gått nakna och de var hur galda som helst, både idag och igår blev vi klara tidigare.
Nu ikväll ska jag nog bara sitta framför datorn eller nånting sånt. Jag ska upp rätt tidigt imorgon också så jag går nog och lägger mig ganska tidigt också.
Nu på eftermiddagen efter jobbet så har jag bara kollat på ett par avsnitt av awkward och nu tänkte jag ta tag i bloggen lite. Jag har en del inlägg i utkast och några ska jag skriva helt från början. Snart börjar skolan igen och då finns ingen tid att skriva några inställda alls så det är bara att börja nu på en gång!
Innan middagen ska jag också upp till stallet och borsta av Kiwi då hon gick naken idag i hagen och jag antar att hon är ening dammig haha. När hon är ren och fin ska hon få på sig sitt innetäcke igen så att hon inte fryser under natten då det är rätt kallt.
//Hedda



Hiss

Måste hissa dessa skydd och lindor från lamicell. Jag har inte provat de själv men har hört från flera att Lamicells grejer är bra. Men anledningen varför jag hissar skydden och lindorna är färgerna, glada och starka. Understa bildens skydd var väldigt fina då de var matta men har "mönster" med klarare färg. är sämst på att förklara men kolla nedanför så ser ni vad jag menar ;) Prickarna på spännena var också fina med ljusa prickar vilket får det se ut som bling på längre håll!
Sen om man kollar lite extra på lindorna ser det ut som kardborrbandet går längre än själva knäppet vilket betyder att lindornas spännen inte flikar upp sig! Tycker det är väldigt fint på de flesta hästar med lite starkare och gladare färger. Alla hästar passar i olika färger, dock passar mörkbruna, vita och svarta hästar i de flesta färgerna men alla har ändå sin egna färg. Men man får nån stans ta det lugnt med färgerna så att man inte bombar med föör mycket färg! Lagom är bäst helt enkelt!
//Hedda



Påsk

Idag helgjobbade vi i stallet mellan 7-16, gick asbra med hjälp från adam hela dagen. Vi blev tom klara lite tidigt(!!).
Ikväll har det varit gäster här och vi har ätit middag osv.
Imorgon blir det upp tidigt igen och helgjobba. Sen hem och sova typ haha.
Svaren på Frågestunden blir lite flyttad dock men den kommer nog under veckan!
//Carro



Bilder från Vällingby

Igår på Vällingby tog jag lite snabba bilder bara, dock var det typ bara på Dosse. Här är ett par av dem. Mer bilder har Carro på sin kamera så det kommer nog upp under veckan skulle jag tro. 
På alla bilder utom den sista är det Clara som rider Dosse och på den sista är det Moa då hon skulle rida honom på den individuella prisutdelningen för D-ponny.
//Hedda 



RSC hittils del 1

Nu när lite över halva av säsongen i Ridskolecupen har gått tänkte jag göra en sammafattning av hur det gått hittils. Det här inlägget har dock legat i utkast i ca 2-3 månader men nu publicerarjag det ;)
Del 1 blir om dressyren!

Omg 1. 22 sep 2013
Första omgången tävlade jag fortfarande på ponny. Gjorde min LA-debut på Pandora. Dock var vi bara två i klassen, jag och Pandora samt Hanna och Kummin. Det gick helt okej, dock rätt mycket missar och hon blev jättejättetrött inne på banan men det gör inte så mycket nu. Var bara kul att tävla LA! Hade som mål att få över 55 %, haha jag fick 56. Dock vare två på hela dagen som fick över 60% så domaren dömde väldigt lågt då hästryttarna i LA tex rider skitbra ritter oftast hela tiden. Men Hanna fick 57 så hon vann ;) Ingen placering men kul tävling ändå! ;)
 
Omg 2. 24 november 2013
Till den här tävlingen bestämde jag mig för att gå upp och tävla på häst istället så den här gången gjorde jag min debut på storhäst på tävling! Red LC:1 då och jag fick Candi som jag ridit 2-3 gånger innan. Det gick lååångt över förväntan. Domaren dömde kanske lite väl högt den här gången enligt mig ;) Men framridningen kändes bra och inne på banan helt okej men han är rätt svår och hålla ihop, han är en ganska lång häst i kroppen. Men jag red ihop 72,41% som blev nytt personbästa och blev 2:a placerad! :)
 
Omg 3. 30 mars 2014
Den här tävlingen var andra för mig på storhäst i dressyr. Behövde en till placering i LC för att kvala till LB. Fick tredje sista numret på lottningen vilket var skiiitdåligt, men fick ändå Robban som jag red för då ca 3 månader sen. På framridningen var han sååååå jäkla dryg och jobbig. Stod emot och sparkade och ville ingenting. När jag skulle in på banan var jag genomsvettig så kände mest ska jag vinka ut mig? haha var så jääkla trött och då skulle jag klara ett helt dressyrprogram, UTAN spö och nedsittning i 4 minuter och driva driva driva... Känslan efter ritten var hemsk. Kände att jag bara satt och skumpade och tryckte på men de hände nada. Fick missar som fel galoppfattning och sånt men annars inget superstort. Tyckte det kändes skit och det var såå mycket finare ritter i min klass, men jag lyckades ändå vinna min klass på något konstigt sett. Fick 62,??% och det var konstigt nog högsta procenten för dagen, så domaren dömde väääldigt lågt den dagen. Dock rätt snällt betalt för min ritt tycker jag hahah xd Men kvalade nu LB! ;)
 
Nu är det bara en omgång kvar i dressyren! Då rider jag LB:1 och måste satsa gärnet för att komma bra in till finalen men just nu ligger jag bra till. Red LA första gången vilket ger mer poäng än om man rider LC, sen på LC på häst fick jag två placeringar vilket är bra för poängen i ställningen då. Men nu får vi se hur det går! Är iaf taggad inför nästa dressyr!

/Carro



I stallet




Min första lokala tävling

Min allra första lokala tävling var för snart exakt 3 år sen. Det var på Sundby ridklubb i maj 2011 och jag och Tucke red en lokal LB.
Jag hade här ridit Tucke i lite mer än ett halvår och vi hade tävlat klubbtävlingar med bra resultat och flera placeringar. Vi hade tränat mycket och det hade både gått upp och ner.
Tucke är ingen lätt ponny och varje dag är en utmaning. När jag rider ut på honom ibland nu 3 år senare är det fortfarande svårt att få honom på tygeln medan vissa dagar förut kunde jag sitta upp och han var en dröm på en gång. Han är verkligen en svår ponny och det finns inga genvägar nån stans.
Men på denna tävling gick det väll inte jättebra. Minförsta lokala och Tuckes första på flera år. Jag var dock en
aning mer nervös än han hahah.
På framridningen gick det brutalt dåligt och han var galet spänd, jag visste inte alls hur jag skulle hantera det då jag innan bara tävlat hemma, jag var inte ens beredd på att han kunde bli spänd utan jag förväntade mig samma häst som jag red på hemma.
I collectingring släppte en del och han blev lite finare och väl inne på banan gick han förvånansvärt rätt så bra. Han var rätt mjuk men inte världens finaste om man jämför med andra hästar. Han var lång, låg och lite långsam men ändå fin för att vara Tucke med 12åriga Hedda i sadeln. Jag satt dessutom brutalt dåligt vilket försämrade Tuckes form också. Vi fick 58% vilket var ganska bra ändå och ingen större skillnad från hemma där vi brukade ligga runt 60-63%.
Tyvärr har jag ingen film från denna tävling men jag har ett par bilder. Förlåt för dålig kvalité på bilderna inne på banan (ridhuset).
//Hedda



Godnatt!

Nu på kvällen var jag på Grönt Kort kurs igen! Ska sova nu, imorgon vid halv 10 åker jag till Claras påni och är där med henne och Hedda. Vi ska knoppa och fixa Dosse och sen åker vi till Vällingby där det är Div 3 ponny dressyr hela dagen. Ska fota massa antagligen så ni får se! Men vi uppdaterar er nog under dagen!

Sen hem till Hedda och sova där!
/Carro





Sent inlägg.

Idag har jag på dagen bara varit hemma och inte gjort någonting egentligen. När mamma kom hem åkte vi till stallet och fixade hästarna. Queen fick en vilodag och Kiwi fick gå en promenad på ca 30 minuter och hon skötte sig faktiskt rätt bra.
Efter stallet åkte vi till veda och fick de nya lagjackorna, sjukt snygga - ska visa dem i ett eget inlägg senare! 
Nu är jag hemma hos Clara och vi ska precis gå och lägga oss. Imorgonbitti åker vi till deras stall och mockar åt hennes hästar + fixar Dosse inför tävling! Hörs senare!
//Hedda



Ponnyallsvenskan

Imorgon är det allsvenskan div 3 ponny på vällingby omgång 1. Jag kan tyvärr inte vara med då jag inte har någon ponny men förhoppningsvis är jag med i omgång 2 och 3.
Men imorgon är jag med Clara hela dagen i stallet och fixar ponnyn innan vi åker mot Vällingby där Dosse ska gå lagklassen tillsammans med de andra (Moa och Oreo + Julia och Vimsa) Jag är med och ska försöka ta lite bilder och bara heja på laget. Ni kommer säkert få lite liveupdate med filmer + bilder.
Det är verkligen supertråkigt att jag inte kan vara med i denna omgång då jag verkligen älskar vällingby. Anläggningen är superfin, trevliga funktionärer och superfina priser. Jag och Kiwi gjorde våran lokala debut där med superfina resultat och kom hem med 3 rosetter - vinst i förklassen, 4a individuellt i lagklassen och laget kom 2a. Alla i laget presterade dessutom den omgången. Förhoppningsvis får de ännu bättre resultat i år!
Men har vi tur så kan jag vara med i omgång 2 + eventuella finalen! Lagtävlingar är verkligen superkul när allt flyter på! Håll alla tummar och tår för bästa ponnylaget i stockholm imorgon, följ dem alla på equipe hela dagen i både förklassen och lagklassen, GO VALLENTUNA!
/Hedda
Clara och Dosse (i mitten) på prisutdelning i PAS div 3 omgång 2 förra året, denna omgång gick på Vallatorp och hölls utav Waxholms fältrittklubb.
 Jag och Kiwi + Moa och Oreo efter prisutdelningen i PAS div 3 omgång 1 på vällingby förra året. Jag och Kiwi vann på 72% och Moa knep tredje placeringen.



BAM

Idag slog vi rekord långt över tidigare på statistiken! Det har ramlat in många kommentarer på heddas åsiktsinlägg om NH (som dock många missförstod) och vi skaffade ett instakonto för bloggen! Wopaaa! Nu får ni följa det också @ponnyboken!

Imorgon ska jag inte göra något annat än Grönt Kort kurs på kvällen! Helgen blir dock fullproppad så förvänta er bilder och uppdatering från dagarna, åtminstonde fredag xd

/Carro



Dubbel Q

Idag blev det uteritt i ca 40 minuter på Queen. Det var faktiskt första uteritten som hon var ensam på och hon skötte sig prima ballerina! Mamma var med och gick bredvid så vi var inte helt ensamma, tror vi inte kommer rida helt själva på henne förrens om ett bra tag hahah.
Men vi travade lite fram och tillbaka på vägarna och hon stod vissa stunder inte emot någonting alls. Jag provade även att sitta ner lite i traven och det gick bra det också.
Nån stans mitt i allt det här unghästjobbet är det så sjukt kul att se utvecklingen på henne, hon har biffat på sig nånting enormt och har vuxit i både kroppen och mentalt, bästa bebisen!
Kiwi fick idag skritta med mig på ryggen barbacka en stund på utebanan. Hon skötte sig toppen och gjorde inget dumt alls, lite taggad vissa stunder men ändå snäll.
Men idag var en riktigt bra dag i stallet med bägge hästarna!
Vi har nu under kvällen fått bra många kommentarer på NH-inlägget, både bra och dåliga. Tänkte bara säga till alla er som kommenterade det negativa att jag har skrivit min åsikt och syn på det hela. Jag drar inte alla över en kam då jag inte sett alla utan jag syftar på de NH bloggarna jag läst. Kanske lite luddigt men jag menar verkligen inte att alla som rider bettlöst är si eller så.
Och sen till alla er som är på "min sida", tack för fina kommentarer! Sist men inte minst till er alla, om nån har planer att stanna kvar och vill veta mer om oss kan ni ställa frågor i vår frågestund HÄR, eller fråga lite längre frågor i något annat inlägg så svarar vi på det i separata inlägg senare!
//Hedda



Onsdag!

Jag och hedda gick upp vid 11 imorse och typ tio i 12 tog vi moppen till Veda. Var på helgjobbarmöte och åkte sen hem igen. Vi har fixat massa inlägg framöver nu iaf!
Åkte hem sen och har sen dess läst igenom snart hela TR II.. Ska gå ut med hunden nu och sen läsa klart plus fixa med bloggen!
//Carro



Finaste av de finaste

Går verkligen inte att beskriva hur mycket jag tycker om den här hästen. Självklart så älskar jag mina egna hästar hur mycket som helst också men den här vita är det något alldeles extra unikt med, han är så sjukt underbar. Denna ponny kommer alltid betyda så sjukt mycket för mig.
Finaste Tuckmill Silver ♥



Åsikt- Natural horsemanship

Fick en kommentar om att jag skulle skriva om vad jag tycker om NH, alltså natural horsemanship.
Först och främst måste jag säga att jag inte tänker peka ut några specifika och det är inte riktat mot någon alls men jag tycker faktiskt de flesta "NH-bloggarna" går alldeles för långt. 
De lägger ut bilder på hästar som gapar och skyller på ryttaren och bettet, sen säger de att det är hemskt att rida med något bett alls och att hästen får ont i ryggen om man rider mer än 2 sekunder. Nej men seriöst lägg ner.
Om det ärligt talat hade varit så att hästarna hade såååå ont i ryggen eller munnen hade de själva gjort någonting åt det. När Queen inte trivs med nånting så sparkar hon sjuukt högt, hon är en stor häst och man har ingen chans att säga till henne utan man måste alltid rätta sig efter henne. Hade hon haft så ont i ryggen eller munnen hade hon inte kunnat bli riden alls. 
Jag tycker också det är lite fel att dessa bloggare skyller på alla som rider vanligt, vissa lägger ut bilder där man ser att nån häst gapar osv, vad kul för ryttaren som då rider på bilden och ser sin häst gapa på en stor blogg som alla läser. Jag självhade verkligen inte tyckt det var kul även om man inte ser mitt ansikte. Det är väll okej om bloggaren tar sig själv som ett exempel men att lägga ut bilder på andra är enligt mig helt fel även om man inte ser något ansikte eller något annat som kan känneteckna någon, tex en nummerlapp på tävling.
Men jag ska verkligen inte lägga mig i hur dessa ryttare rider sina hästar, det är helt upp till de själva men när det går så långt att det bara skrivs massa skit om andra på stora bloggar blir jag lite sur faktiskt.
Men om de vill rida sina hästar med sänkta ryggar och huvudet rätt upp och sen helt utan utrustning får dem väll det, inte vårat ansvar när deras hästar går med ont i ryggen för att de inte får jobba rätt... Men det är absolut inte okej att skriva massa bullshit på alla bloggar. Jag pekar inte ut någon specifik men av alla NH-bloggar jag har kikat in på har ALLA skrivit nånting elakt om någon.
Aj aj aj ponnyn... Bett i munnen, aachennosgrimma + snokrem på tränset, skydd + boots och en tung sadel, stackars lilla ponnyn, det måste göra fruktansvärt ont för dig!
/Hedda
 



Tisdag

Åkte till Veda vid 17 tiden, dock var jag livrädd då det blåste så jääävla mycket och moppen bara flög iväg, hade typ ingen kontroll! Men var iaf på Grönt Kort kurs idag mellan 17:30-21:00. Sen åkte jag hem till Hedda och ska sova här inatt. Nu sitter vi i soffan och ska fixa med bloggen. Dock noll ideer om vad vi ska skriva hahah...
 
//Carro



Queen

Ni som läste min gamla blogg visste nog att Queen var lite speciell i boxen...
På thorholma har vi luckor i boxarna där hästarna tittar ut i gången om de vill. Queens lucka fick i princip alltid vara stängd när vi inte var där eftersom hon kunde kasta sig ut genom luckan och hugga folk. Det var dock bara vissa människor som hon högg men hon var lite småsur mot exakt alla.
Man kunde inte räcka fram handen och hälsa på henne utan att hon högg.
Nu ca 2-3 månader senare är hon hur snäll som helst. Man kan klappa henne och hon vill bara gosa hela tiden vilket förvånar oss alla. Vi trodde att hon aldrig skulle kunna vara snäll i boxen och att det enda vi kunde göra där inne var att hämta henne eller ta av och på täcken, resten fick man göra i gången. Men nu är hon världens snällaste och sträcker sig fram för att slicka en i ansiktet och att gosa, superkul verkligen. Hon är som en helt annan häst. Jag antar att hon äntligen börjat hitta hem och lita på alla i stallet!
Den här bilden är dock tagen utomhus men hon beter sig lika dant ute som inne!



Godnatt

Bara en liten påminnelse att vara schyssta mot varandra på internet, och att inte skapa onödigt bråk 😉

Vi hörs mer imorgon!
/Carro



Lite ändrade planer!

Imorgon efter Grönt Kort åker jag hem till Hedda och sover där! Vi kommer fixa massa med bloggen och säkert äta chips och sova.#ochblifeta 
Som vanligt ;) 

Så imorgon kväll ska vi ta tag i bloggen och göra massa inlägg igen! 😄
//Carro
Hade ingen bra bild att lägga upp så här är en fin bild på Hedda och Kiwi i somras :) HAHA



Måndag

Sov jättelänge idag, lite för länge kanske...? Imorse satt jag på altanen och åt frukost för det var sååå jäkla varmt och skönt! Gick sen promenad i skogen med hunden. Har kollat på film och bara degat idag, inget spec.

Imorgon ska jag passa hunden under dagen och på kvällen ska jag till Veda. Inte rida dock utan ska på Grönt Kort kurs. Håller på från 17.30-21 tror jag så kommer hem på kvällen då.

Ikväll ska jag nog kolla på film igen, fixa lite med bloggen och sånt. Har dock inte jättemycket ideer på vad jag ska skriva om... Står lite stilla haha.
/Carro



Äckligaste någonsin!!

Igår när jag och Hedda var i stallet och skulle sätta ut alla lapparna så skulle Hedda gå ut ur plåtstallet när hon tvärvände och skrek rakt ut. Det satt en fet äcklig jäkla PADDA i stallgången!! Det var skitäckligt!
Hedda började typ gråta hahah...
/Carro
KOLLA VAD VIDRIG!!!



Guess what

Idag ska jag äntligen upp på Kiwis rygg igen! Hon har nu i 2 veckor skrittats för hand både med och utan inspänningar men idag ska vi börja skritta henne uppsuttet så att hon kommer igång fort när hon blivit friskförklarad som vi hoppas på att hon blir vid nästa återbesök om 2 veckor.
Så idag ska jag skritta ut på henne i ca 15-20 minuter, är riktigt taggad hehehe. Vi vill få henne igång så fort som möjligt efter dessa 4 veckor då det är mitt i tävlingssäsongen och vi vill missa så lite som möjligt så om allt rullar på nu så kommer vi ha riktigt roligt under maj och juni!
Denna vinkel är lätt den bästa! ↓



Dagen

Idag åkte jag och jennie till ICA vid 11 och handla massa godis till påskäggsjakten och sen åkte vi till Veda och började förbereda allt. Delade upp godis och fixade rundan osv ;) Vid 14 kom alla barnen och sen runt 14:20 körde vi igång med rundan där de va olika lappar och gåtor som barnen skulle komma på och sen hitta godiset. Aktiviteten gick jättebra och alla barnen var nöjda!
 
Imorgon är det ju ingen skola så jag ska nog sova ut lite, sen under dagen kanske ta tag i bloggen ordentligt och fixa inlägg osv. Får se ifall jag har några ideer ;) Annars tror jag inte att jag ska göra så mycket annat :) 
Fortsätt att fråga i frågestunden! Glöm inte att vi svarar i VIDEO så ni får ju höra exakta svar osv.. Haha sjukt pinsamt men yolo typ ;)

//Carro



Kiwi löshoppning december 2013

Här är lite småklipp från löshoppningen i julas med Kiwi. Första gången hon löshoppades hos oss och hon skötte sig galant, sista hindret ligger på 115cm!
//Hedda




Mitt påsklov

Söndag: Påskäggsjakt på Veda!
 
Måndag: Ingenting speciellt så ska bara vara hemma
 
Tisdag: På kvällen ska jag på Grönt Kort kurs så jag missar ridningen tyvärr
 
Onsdag: Inget speciellt förutom helgjobbarmöte på Veda
 
Torsdag: Grönt Kort kurs igen
 
Fredag: Kanske ska till ett ställe med Hedda, KANSKE :) Sen sover jag hos henne!
 
Lördag: Helgjobbar med hedda, sen sover hos henne igen!
 
Söndag: Helgjobbar med Hedda igen!
 
Måndag: Först privatlektion för Evelina på morgonen och sen Grönt kort kurs.
 
Tisdag: Ridning och stallvärdinna.
 
Jag har ett litet extra långt påsklov då det är studiedag för oss på tisdagen så då är vi också lediga! :) Men som ni ser blir det lite grejjer att skriva om! :)
//Carro
 



Film från hoppspecialen

Hahah det var sååå länge sen jag gjorde en sån här video så jag gjorde en nyss ;) Lite småklipp från hoppspecialen igår på Toy. Hade bara en film att använda mig av och typ asgamla låtar på datan så aa ;)
 
//Carro



Seg dag

Idag har jag gjort exakt ingenting, mamma tog bägge hästarna imorse och jag fick sovmorgon för första gången på flera veckor, hur skönt som helst verkligen. Jag har skrivit ett par inlägg men inte så jättemånga, jag och Carro ska i slutet av nästa vecka skriva en massa tillsammans, och när man är 2 får man ännu mer inspiration till inlägg!
Men nu ska vi hur som helst åka till såstaholm och äta på resturang tillsammans med familjen Isaksson och Hamilton! Mer uppdatering från min sida kommer imorgon!
//Hedda



Tuckmill Silver

Hittade en kort film från när jag red Tucke hösten 2012 precis innan jag köpte Kiwi. Denna ponny har gett mig så extremt många underbara och vackra minnen, går ärligt talat inte att förklara hur bäst han är, fina fina prinsen!
//Hedda
 
 
 



Lördag!

Idag ska jag ha teorin på Veda och ikväll inget speciellt. Ska nog göra lite inlägg eller något då det är VÄLDIGT slut på inställda nu..,
Men vi ska ta tag i det inom jättekort!

Igår fick vi btw väldigt många kommentarer på olika inlägg av olika personer vilket är superkul! Tack för det!
/Carro



Hoppspecialen

Idag på hoppspecialen fick jag rida en häst jag inte ridit på över 1 år, nämligen Toy! Var skitkul!!!

Vi hade Malin och vi hoppade en kombination och sen en liten simpel bana som avslutning. Vi värmde upp i alla gångarter och började sen hoppa fram på kombinationen. Såsmåninom höjde vi mer och mer och vi hoppade som högst oxern på 110 cm. Vi tränade väldigt mycket på hoppsitsen igen vilket är grymt bra! Skitbra träning verkligen! Red med extra korta stigläder idag också vilket var bra för kom upp bra ur sadeln och kände att jag hade bättre stöd med kortare läder.

Banan vi avslutade med tog vi på typ 70 cm så hästarna fick "hoppa ner" lite.
Dressyrdelen om man kan kalla det så kändes faktiskt riktigt bra! Han var jättejättefin att rida, nästan bättre än vad jag mindes honom som när jag red honom i mars 2013. Alla gångarter gick bra och han lyssnade för skänkeln jättebra.

Hoppningen gick också bra. Han är bara lite svår för hamnar han minsta lilla centimeter för nära hindret så river han, så man ska helst hoppa av lite tidigare för då hoppar han "över det" kan man säga ;) Han är en ganska stor och biffig häst och har en ganska stor galopp så det är lite svårt att hålla tillbaka honom samtidigt som han inte ska dra in nosen vilket han lätt gör.

I början av hoppningen blev det lite missförstånd när jag tryckte på lite mot när vi hoppade runt 1 meter och då hamnade han bara någon decimeter för nära och rev då. Men när jag började fatta hur jag skulle göra gick det skitbra! Han hoppade sjukt fint på allt och va supersuperduktig!

Hoppas verkligen att jag får fortsätta med honom nu!
/Carro

Har film från sista banan men den kommer kanske imorgon! Här är några bilder iaf ;)





Star⭐️


Hoppat superhäst på hoppspecialen idag! Kommer ett inlägg senare när jag fått över filmen!
//Carro



Ebbe

Idag red jag Ebbe på veda och det gick sjukt mycket bättre från förra veckan. Jag själv red mycket bättre och verkligen tog i och inte bara lallade runt och drog i tyglarna som det blev förra veckan.
Jag lyckades få honom att lätta av på bettet och bära sig själv, jag fick honom också i en högre och finare form än de tidigare gångerna också. Det kändes som ett par bitar lossnade för oss idag verkligen, superkul! 
Vi övade långa och rätt så svaga skänkelvikningar och det gjorde han galant! 
Nej men jag är verkligen sjukt nöjd med idag även om galoppen sket sig lite då han blev taggad och brallade iväg hela tiden och då orkade jag inte riktigt ta tillbaka och då blev det dragkamp igen men men, trav och skrittdelen var sååå bra verkligen! Säg hej till träningsvärken imorgonbitti! 
//Hedda 



Just nu

Jag sitter just nu i bilen på väg mot stall nr 1 där vi ska mocka åt bägge hästarna och Kiwi ska promeneras i ca 30 minuter. Har inte så superlång tid på mig så det blir en snabbis bara men det brukar gå rätt fort om man jobbar på bra. 
Efter det stallet blir det mot stall nr 2 - veda, där blir det dressyrspecial och det var ett tag sen sist känns det som så det ska bli kul!
Uppdaterar mera när jag kommer hem!
//Hedda



Jag lever

Hej och sorry för min frånvaro men jag hade usekmöte igår och sen pluggade jag hela kvällen fram till typ halv 1...

Men Nu är det iaf påsklov!!!! Hur underbart skönt?!? Kommer dock nog inte bli så mycket sovmorgon men det blir kul ändå!

Ikväll är det hoppspecial på Veda! Tror jag nog har Nougat och det blir kul, måste bara hitta en hoppsadel den här gången ;)

/Carro

Tack för alla kommentarer och besök idag!! Superkul!
Var ett tag sen jag hoppade nu! (2 veckor bara men ändå ;))



Ridbilder Queen

Tror inte ni har sett så mycket bilder när jag rider Queen så här är ett par. Inte bästa kvalité men vi har aldrig tagit med kameran när jag ridit henne så det är bara mobilbilder men det får duga.
//Hedda



Snart lov!

Äntligen fredag idag och efter det blir det äntligen påsklov!
Jag har idag 3 lektioner varav 1 är ett nationellt prov men det klarar vi oss nog igenom. Slutar runt 2 och sen är det raka vägen hem och slänga böckerna i väggen för att då är det äntligen lov! 
Kiwi ska gå ut och gå och på kvällen rider jag på veda igen. 
Är riktigt taggad på lov nu och jag ska verkligen sova ut de första dagarna innan jag ska jobba massor de sista dagarna. Jag och Carro ska jobba tillsammans 19-20 april och då sover hon också över hos mig, ni kan förvänta er en hel del nya inlägg som kommer upp då! Förhoppningsvis blir det även lite ridning under lovet!
//Hedda



Usekmöte

Nu ska jag snart ta bussen till Veda och ha usekmöte. Ska planera inför söndag och inför nästa aktivitet och lite annat!

Nästa vecka kan jag btw säga kommer bli HELT proppfull!! Har saker typ varje dag... Blir tajt att blogga och planera veckan för är lite grejjer som händer som ni får läsa om också ifall det blir något ;)

Aja vi hörs senare!
//Carro
Bildbrist haha



Spooks

Kollar hela tiden på massa kläder och utrustning som jag vill beställa hem, är just nu inne på att beställa hem en brun spooksväst eller gå till hööks och köpa en av de spooksvästar som finns där. Jag vill från hööks ha den blåa men tycker ändå att den rosa är snygg men vet ändå inte riktigt hur den skulle passa haha, mamma har en blå och den gillar jag skarpt men den är tyvärr för stor för mig så jag kan inte använda den.
Jag har dock en egen spooksväst som är brun med rosa insida men den är ganska tunn och lätt - lite mer sommarväst. Jag köpte den i Falsterbo 2012 och den har funkat superbra förutom att den har en trasig dragkedja och lite sånt... Den börjar nu också bli lite liten. Jag känner att jag behöver en ny men kan inte bestämma vilken bara...
Antingen blir det en av de från hööks eller så beställer vi den bruna som är på bilden nedanför, vilken tycker ni är snyggast?
 
 
 



But first, let me take a selfie




Ridningen igår

Igår red vi dressyr för Magnus och jag red Zimba igen.
Den här gången var han lite mer på hugget och rätt stark, liiite dragig men han lyssnade ändå. Vi red massa skänkelvikningar och lite serpentiner. Skänkelvikningarna gick bra igår.. Var dock jättetrött i hela kroppen och orkade inte riktigt ha "kraften" att sitta ner i traven på honom då det krävs rätt mycket mage för att orka haha ;)
Red lätt iprincip hela passet. Men han va fin och duktig, galoppen gick rätt bra också. Det va bara lite svårt när vi skulle från att galoppera på volterna galoppera längs fyrkanten som han drog lite när det blev rakt spår och då när jag tog tillbaka bröt han av och sen blev det lite jobbigt men annars gick det bra.
 
Nästa gång ska vi hoppa. Är nog inga högre höjder eller något svårt så kan tänka mig Zimba då också, ifall jag orkar hålla emot ;)
//Carro

bild från förra veckan



Kiwi för tillfället

Kiwi mår super just nu och är faktiskt inte alls pigg. Hon är mer dum och vägrar gå någon stans eller låta sig få sin metacam. 
När vi ska gå in i spolspiltan stannar hon och backar, finns ingen chans i havet att jag lyckas dra in henne där så det slutar alltid med att mamma får ta henne.
Men idag var vi ute och gick med inspänningar och då skötte hon sig toppen. Hon var väldigt stolt över sig själv då hon krökte lite på nacken haha!
Men imorgon är sista dagen med metacam och sen nästa vecka ska jag försöka skritta uppsuttet på henne!
//Hedda



Inför tävling

Inför tävling gör jag alltid först en planering ungefär 2 veckor innan tävlingen. Jag räknar hur många dressyrtillfällen jag har där jag är helt ensam och ingen tränare som bestämmer vad som ska göras. Jag bestämmer vad som ska göras på det passet. En gång kanske jag rider igenom hela programmet tills det sitter medan jag på ett annat pass kanske jag övar vissa delar och moment ur programmet jag ska rida. 
Några dagar innan tävlingen gör jag också en lista på alla grejer jag ska ha med mig och skriver ner vilken EXAKT tid jag ska sitta på hästryggen inför framridningen och när jag startar osv. Skriver också vilken sorts mat och ungefär när hon eventuellt ska äta mat mellan klasserna då det brukar slarvas med faktiskt, man ger lite kraft när man känner för det osv och det kan påverka hela ritten om man ger kraft för tidigt eller för sent. 
Några dagar innan start skriver jag också ned mina mål i anteckningar på telefonen så jag senare kan gå tillbaka och kolla om jag nådde mina mål. Har kvar alla tävlingar så jag alltid kan gå tillbaka och kolla vad jag gjorde just den tävlingen. 
Har alltså en slags mall jag gå efter inför varje tävling:
Tävling & datum: 
Klasser:
Mål: 
Resultat: 
Nådda mål:
Hur såg framridningen ut:
Öva mer på tills nästa gång:
Tänka på tills nästa gång: 
 
Tycker det är riktigt viktigt att planera inför tävling. Det påverkar väldigt mycket om man har planerat tävlingen in i sista minut med packning, tider, mål, och träningsupplägg veckorna/dagarna innan än om man kommer till tävlingsplatsen helt utan att ha förberett sig och istället kanske tänkt på hur fint tränset är putsat eller hur noggranna knopparna är. Det kan avgöra en vinst från en förlust. 
Många har svårt med att analysera sin ritt vilket även jag har haft problem med. Man vill ofta bara glömma tävlingen och bränna protokollet men man MÅSTE kunna analysera vilket som gick bra och dåligt för att kunna lyckas nästa gång. Det gäller inte bara ritten utan även allt runt omkring. Hur såg träningen ut dagarna innan? Hur såg framridningen ut? Var det stressigt på morgonen när man lämnade huset eller stallet? Hur såg allting ut? 
På tävlingsdagen ska man kunna stänga ut allt annat. Skita i det där dumma syskonet eller idiotiska kompisen som irriterar en. Strunta i vilka snygga flashiga hästar som är på framridningen som lätt kommer slå en. Allt som ska finnas i ens hjärna är fokus på hästen och att göra en bra ritt. 
Så fort man kommit hem och analyserat klart ritten, först DÅ kan man börja tänka på allt annat. 
Tävlingen är inte slut bara för att man kommer ut från banan och har klarat ritten. Tävlingen börjar ca 2 veckor innan start och slutar när man analyserat ritten - då gör man det garanterat bättre nästa gång än om man startar tävlingen då man kommer in på banan och avslutar den när man kommer ut. 



Onsdag

Förlåt för väldigt dålig uppdatering från min sida just nu. Finns inte speciellt mycket att skriva om för tillfället...
Idag har jag bara 2 lektioner och bägge är prov. Börjar 8.15 med nationella matte muntligt och sen har jag 30 minuters rast innan nationella engelska muntligt. Jag slutar alltså vid 10 idag, såå skönt! 
Då jag har en del tid över efter skolan ska jag nog ta och försöka skriva ett par inlägg, har lite idéer men man vet aldrig hur bra det blir hahah. Tror jag har några i nåt utkast någon stans också. 
Ikväll ska jag också till Kiwi och gå med henne, ska försöka gå med inspänningar så att hon får jobba lite under dessa veckor också.
//Hedda



Godnatt

Har ridit Zimba ikväll igen men måste råplugga till ett prov imorgon nu. Inte ens börjat läsa... Skitbra!! :) :) :)
Vi hörs imorgon istället! 
/Carro



Hiss!

Måste ge en stooor hiss till alla trevliga människor på tävlingsplatser. Folk som faktiskt vågar snacka lite med helt okända människor.
Jag har lärt känna ungefär 3 stycken via tävlingar varav en har jag blivit rätt bra kompis med. Man har bara råkat parkera släpen bredvid varandra så vips börjar man prata. Det är så sjukt trevligt verkligen! 
 Bara att man grattar någon efter en placering, säger lycka till när man möts vid kanten av banan, frågar om man ska hjälpa till när någon har problem att lasta osv, bara så små grejer är så sjukt trevliga.
Nånting jag verkligen ogillar är när folk bara stänger in sig i sin egna "jag är bäst" bubbla och går med huvudet högt och ser ner på alla andra bara för att man kanske råkar ha en fin häst. Det är alldeles för många som rider runt och tror att de har företrädet och bara brakar igenom ridhuset i ökad trav, sen när man kanske råkar krocka lite så suckar de bara och himlar med ögonen när det egentligen var en själv som hade företräde. Alldeles för många har jag stött på.
När man träffar på de sura personerna förstörs liksom hela tävlingsstämningen och det känns ibland inte ens kul att vara på tävlingsplatsen när vissa andra är där men så fort man tävlar med eller mot de här snälla och trevliga personerna livas hela stämningen upp och det blir så sjukt mycket roligare att tävla då. Tävla ska vara roligt och man ska umgås med folk man tycker om och har roligt med, man ska inte kasta blickar och snacka skit bakom ryggen på folk, alldeles för mycket sånt just nu. Vill man snacka skit tar man det i bilen på vägen hem som Malin Hamilton brukar säga ;)
Diss till de bitchiga människorna som har sina ponnymammor som står och klappar dem på axeln och säger "det här vinner du" och hiss till de trevliga människorna som faktiskt säger hej, grattis, fint du red, söt ponny du har osv, ni förtjänar en guldmedalj, hiss till er verkligen!



Woooho

Idag reste sig verkligen statistiken! Synd bara att de varit så dålig uppdatering just idag... Men aja..

Imorgon har jag Nationella Prov i Kemi så har pluggat lite ikväll, men känner mig inte alls redo. Tyvärr tror jag det här kommer gå rent åt skit.. Men struntsamma...

Sen är jag stallvärdinna med Jennie och på kvällen ridning! Tror det är dressyr eller så hoppar vi nog något enkelt. Tror jag ska ha Zimba igen, blir nog bra ;) kommer inlägg imorgon också, natti!

//Carro



Vecka 15

Den här veckan har jag sjuuukt mycket prov. Hinner knappt plugga till något och har inte ens börjat. Har jättemycket annat också så blir en rätt stressig vecka med skolan.

Imorgon är det skola till 14:40. Sen är jag stallvärdinna med Jennie och på kvällen är det ridning igen. Har nationella prov i Kemi i skolan, jag-är-körd

Onsdag är det inget speciellt med ridning eller något, i skolan har jag läxförhör och ett stort SO prov..

Torsdag samma fast har Hemkunskapprov i ekonomi. Usekmöte på kvällen.

Fredag är en ganska lugn skoldag. Hoppspecial på kvällen!

Lördag har jag teori med ridlekis

Söndag ev. kanske hålla i Usek aktivitet.

Kanske inte låter så mycket men känns mycket eftersom jag inte ens börjat plugga till proven och jag rider den dagen jag borde plugga som mest... Men aja. Vi kör på sålänge det går ;)

//Carro
Ser typ ut som att jag har dubbla tyglar men nej det är en martingal ;)



V.15

Nu är det sista veckan innan påsklovet, och som alltid bombas det med allt precis veckan innan något lov.
Jag har 4 nationella prov, muntligt engelska + matte, kemi, och läsförstålse i franska. Sen har jag också ett stor läxförhör i kemi och det är i princip det enda jag vet vad jag ska plugga på.
Men jag ska försöka hinna med bloggen så mycket som möjligt. Vi har ju tidsinställda också men det räcker inte riktigt alltid utan vi måste slänga in en del live inlägg också. Men på fredag rider jag på veda och i helgen blir det inget jobb så ni kan förvänta er lite mer inlägg från min sida den här veckan.
//Hedda
Åh min finaste Kiwi. Denna vilan kommer göra henne tjock och fet igen, som tur är vi bäst på bantningsmetoder när det gäller hästar så att så snart hon är frisk är det inte länge innan hon är tillbaka i sin snyggkropp igen! Tjocka lilla ponnyn ska denna vecka få vara ute i stora hagen igen och leva gott, fortfarande promenader på 30 minuter och sen ska hon få sin metacam fram tills på torsdag.



HAHAHAHAHHA

HAHAHAH omg hittade bilder från min andra RSC hopp! AHAHA 31 okt 2010 är det här, och jag rider Käck. Alltsååååå omg... HAH så jävla fula, har beiga byxor för ville inte komma till Ponnycupen på eftermiddagen med smutsiga byxor(som btw var min första ponnycup!)... Har rätt bra tävlingsoutfit och aa vad ska man säga ;) Sen är ju inte ridningen den vackraste... Till och med vänster stigbygel åt fel håll hahah. Men bjuder på bilderna vafan ;) Längesen ändå så de är bara kul. Jag är dessutom ganska liten också, hahah..
 
/Carro
BJUUUDEEER



Godmorgon

Tycker av någon konstig anledning faktiskt om måndagar. Har sovmorgon och slutar relativt tidigt. 4 lektioner varav alla är ganska lugna. Sen på kvällen när jag kommer hem är det dressyrträning (dock inte just nu men i vanliga fall är det så ;) ) 
Men idag åker jag upp till stallet och går ut och går med Kiwi och sen kanske jag kollar på mammas träning, får se lite hur det blir. 
Har dessutom inga läxor att göra ikväll så då blir det säkert lite extra tid för bloggen! Hörs sen!
//Hedda



Allsvenskan

Det gick sjukt bra för VRKs ryttare i allsvenskan idag, både de som va i laget och de som red individuellt! Laget lyckades vinna hela första omgången viket var superkul!

Jag hjälpte några på framridningen med skydd, lindor osv och groomade lite åt Helena när hon gjorde iordning Ebbe.

Superduper fina ritter idag och sååå kul med så bra placeringar alla fick! Supergrattis!!!

Här är lite bilder!
//Carro



Helena och Ebbe











Individuella resultaten! Nästan BARA VRK'are!!!
Lagresultatet!



HULK dag 2

Jag Michelle och Jennie va på Väsby RK imorse vid 9 där vi mötte de andra tjejerna i gruppen. Sen från typ 9:10 till 12:00 hade vi teori inom hästsjukdomar, varav vi va i stallet en liten stund och testade och pratade om puls och senor mm.

Sen vare lunch en timma. Efter lunchen var vi i stallet och lärde oss linda tre olika sätt, stallbandage, något mer och sen visade ridläraren för vanlig ridning men det kunde man ju ändå redan ;) kunde egentligen alla tre men det va lite repetion ändå. Sen hade vi en timma i stallet att fixa våra hästar snygga, linda, sadla tränsa och sen skulle vi rida.

Idag fick jag rida en annan häst. Lika stor ungefär, fuxvalack f. 2002 som hette Tinto. Den liknade Nougat väldigt mycket om man tittade bakifrån och de hade faktiskt samma hingst i sin stam! Men dehär va iaf en väldigt bra hopphäst sa ridläraren, men den tog väldigt lång tid på sig att komma igång.

Vi hoppade upp utomhus och skrittade fram ute och sen red vi dressyr i ridhuset. Red bara lite basic men det gick helt okej. I början var den skitsvår och var lite jobbig men efter typ 40 min så började den släppa lite.

Efter ridningen fixade vi hästarna, mockade, fixa utrustningen och sen fikade vi lite. Åkte sen hem och jag, michelle och jennie åkte direkt till Veda och kollade på Allsvenskan i dressyr hemma! Skriver ett annat inlägg om det;)

Nästa träff är 10-11 maj tror jag. Då ska vi ha egna lektioner och sen är det hoppning och uteritt på ridlektionerna, samt ev typ löshoppning eller något speciellt.

Här är lite bilder från dagen
//Carro
Haha den här skylten står på deras stallplan ;) de har samma system som oss när de släpper in och ut ridskolehästarna.
Bjuder på en halvbra bild från ridpasset också hahha



Allsvenskan prisutdelning

Filmklipp från dressyrallsvenskan div 3 storhäst på hemmaplan 6/4!
Flera placerade individuellt i lagklassen och en stor lagvinst! Grattis till alla placerade, superfina ritter från er allihop!
//Ponnyboken




Träningen igår

Igår var det träning på veda för Malin Hamilton, de som red var jag och några andra av ponnytjejerna på privatsidan.
När jag red fram körde jag i början ganska snabbt pang på och då var han rätt fin, lite spänd och hög i nacken men ändå fin. Efter ett tag med trav och galopp insåg vi att vi behövde spara lite på hans energi så då blev det istället mycket skritt och övergångar tills jag skulle börja rida. Medan jag väntade hade jag honom också låg i formen och den här gången var han inte lika spänd och då funkade det superbra.
Väl på träningen gick det okej, han blev lite seg och höll på att bråka lite men det var bara en gång som var illa och resten var ändå under kontroll. Vi övade mest basic saker. Försökte få honom rund och inte falla utåt eller inåt. Jag själv behövde öva mycket på att bara sitta still och rida bra vägar, speciellt i hörnpasseringarna och volterna.
Han var hyfsat fin i alla fall, inget värstingpass men det funkade i alla fall och det var väldigt roligt att få vara med att träna på en häst som inte är min!
Förlåt för lite dåliga bilder men de är tagna när jag travade honom i låg form och därför är han låg och att min sist är lite dålig men men, har tyvärr inga bilder från själva träningen.
//Hedda



Porträttbilder på Queen

Är hon inte fin våran fina tjej? 
~ The Dancing Queen ~



Upp klockan 4.00

Imorgon blir en riktigt tidig dag, upp vid 4 och vara i stallet senast 5. Ska vara med Malin och Magnus på tävling och grooma tillsammans med Helena.
Lastning vid kvart i 7 och då åka mot Enköping där deras bägge unghästar ska starta en varsin klass. Skulle egentligen blivit ännu tidigare men klassen sköts fram 30 min så vi fick sovmorgon haha.

Skriver mer imorgon, jag ska också skriva lite om träningen idag och lägga ut bilder osv! 
//Hedda 




HULK Dag 1

Ska skriva lite om kursen som började idag!

Imorse hämtade Michelle upp mig vid 8 och sen hämtade vi Jennie. Åkte sen till Väsby Ridklubb där kursen är.
När alla va där och så så satt vi i teorisalen från ca 9:30 till 12:20 och snackade om ledarskap och lite annat samt hade en rast.
Sen åt vi lunch och hade rast i en timme. Efter det bytte vi om till ridkläder och sen skulle vi visa häst för hand. Vi fick låna en stor isabellfärgad häst som vi alla fick springa med och sånt.

Sen satt vi på bänken ute och bestämde vilka hästar alla skulle ha. Jag fick en brun, storhäst som heter Cortizon. En ganska stor häst, född 2003 som stått på deras ridskola i ett halvår nu. Ridläraren beskrev honom som väldigt känslig, vinglig och man skulle vara väldigt mjuk och lätt i handen. Och aa så vare ju. Man kunde inte ta särskillt mycket i honom och det var kanske inte helt min typ av häst. Vi red i typ 45-50 min. Red lite övningar i skritt, travade lite på serpentiner och sen lite galopp men inget speciellt eller svårt idag.

Han var väldigt speciell faktiskt tycker jag och det sa även ridläraren att han var. Ganska svår häst som krävde en del tålamod. Efter ridningen fixade vi våra hästar och släppte ut dem i hagen, sen mockade våra boxar och fixade utrustningen. Sen fikade vi och sen åkte vi hem.

Imorgon blir det mycket hästinriktat. Hästkunskap på morgonen, bandagering, och något mer jag glömt. Eftermiddag blir det lite annat hästigt och sen ridning och stallskötsel igen. Kommer dock rida en annan häst imorgon som en tjej i vår grupp red men hon ville inte fortsätta på den och jag kände att jag inte riktigt ville det på min heller så vi ska byta imorgon och se. Den andra såg dock rätt svår ut men får se hur det går!

Här är lite bilder från dagen!
//Carro




Hur det gick med Ponnycupen

Kom på att jag inte skrivit om hur det gick för oss i Ponnycupen. Hoppningen förlorade vi ju med 1 p men den red jag typ ingenting i. Jag var ju med i dressyren där vi vann våran sista match mot Överby hemma och fick därmed 12 cuppoäng totalt, lika mycket som Överby och Lidingö.
Då räknar ridsportförbundet på något sätt (vet inte riktigt hur) men de kom fram till att Överby hade flest poäng och då blev de gruppsegrare. Vi kom 2:a och Lidingö 3:a. Vi föll lite på mållinjen kan man säga, men Överby är verkligen värda semifinalplatsen! 
 
Men säsongen är iaf slut nu och nästa säsong, 2014-2015 börjar igen framåt september-oktober, och då är det dessutom lite ändringar med nya regler(!).
 
Jag är dessutom också klar med hoppningen nu. Nu är jag 16 fyllda år och är då för gammal för hoppningen i ponnycupen. Så de födda 1999 eller senare får hoppa i år, och nu är det alltså bara dressyr för mig. Vad jag vet kommer vårat lag bli riktigt bra men det skriver jag mer om framåt hösten, ett bra tag kvar tills dess ju ;)
 
//Carro
Lite bilder från "hopptiden". 2010 började den, då var jag 12 år, och nu 2014 är den slut. Många roliga ritter har jag gjort, och FAKTISKT så har jag på alla mina starter i ponnycupen hoppning (vilket är rätt många) ridit felfritt i alla utom 1 tävling! Jag har ridit allt från minismå B-ponnys till större D-ponnys, supersnabba små C-ponnys till lite segare hästar, hoppat in i sista sekund och tävlat i mjukisbyxor och jaa det är en del man gjort under dessa matcher.
 
Men har varit riktigt kul att tävla i hoppningen. Nu kör vi all in på dressyren!



Lunch

Nu äre lunch! Sitter i cafeterian och äter, kollar på en ponnylektion och chillar. Om en timma ska vi visa häst för hand och efter det ridning och sen häst och stallskötsel!

//Carro



@heddaaspheim

Glöm inte följa mig på instagram där jag heter @heddaaspheim!
Om ni vågar kan ni också prova att följa min privata instagram också ~ @heddzorprivat. Accepterar de flesta så ni ska inte vara rädda haha
Ni får också gärna kika eller snapa mig och jag heter @heddaaspheim på bägge!



Hulk

Nu är vi framme på Väsby och har börjat kursen! Har paus nu men om 5 min börjar vi igen!

//Carro
Här är schemat för idag!



Fredag!

Var i Täby med mamma idag och handlade lite kläder, sen hemma har jag bara kollat på tv och gjort ingenting.
Ska börja packa lite grejjer nu för imorgon vid 8 tiden åker jag, Jennie och Michelle till Väsby Ridskola där vi ska på HULK kurs. Börjar 09.00 och slutar typ 16.00. Blir både teori, praktik i stallet och ridning så lite grejjer behöver man plocka med sig ;)

Men uppdaterar er nog mer imorgon med bilder, text osv om kursen och vad som händer!
Ska inte sova där men på söndag är det kurs igen och samma sak!

//Carro



Morgondagen

Imorgon är det dags att jobba igen, 7-16 med Moa. Jag älskar lördagar då det är lätt den lättaste dagen att jobba på. 
Men jag kommer sluta 30 minuter tidigare då jag ska träna på eftermiddagen också, Adam hjälper istället till att sopa lite. 
Jag kommer inte berätta än vilken häst jag ska rida då det är flera av er som vet vem den hästen är. 
Den här träningen är då en lagträning och jag ska eventuellt rida denna häst i laget men det är absolut inget klart än och därför kommer jag inte berätta vilken häst det är.
Men imorgon blir det i alla fall jobb och dressyrträning, mamma tar Kiwi på förmiddagen tror jag! 
//Hedda
Bilden har inget med inlägget att göra 



HÄSTTEST

Har sett det här testet på väääldigt många olika bloggar, vet alltså inte vem som gjort det från början men jag hoppas det är okej att jag lånar det!
 
Allmänt:
Hur många dagar i veckan rider du? Allt från 5 till runt 8 gånger, just nu blir det inte så mycket då hon är skadad...
Har du egen häst? Ja
Vilket klubb rider du för? Vallentuna Ridklubb
Vad är det högsta du hoppat? Runt 1 meter tror jag
Vilka/Vem tränar du för? Anna Dufva på Kiwi just nu och Malin & Magnus Hamilton på ridskolan. Ibland lite andra på ridskolan också.
 
Ryttare:
Favoritmärke på ryttarsaker?  Pikeur eller spooks
Hur många hästar har du ägt? 3 om man räknar de vi har idag
Hur många äger du nu? 2
Har du foderponny /har haft? FoderHÄST, Bonzai ;)
Har du medryttarhäst / har haft? Red Tucke i ungefär 3,5 år, ser honom dock mer som en bästa vän eller familjemedlem istället än en medryttarhäst. Men jag har ridit flera som man säkert skulle kunna räkna som medryttarhästar än bara Tucke
Har du sköthäst/ har haft? Ja, på ridskolan när jag var typ 7 hahaha
Hur länge har du ridit? Har ridit hela mitt liv men började på ridskola för snart exakt 10 år sen
Har du ridit/rider på ridskola? Ja, började som sagt för 10 år sen och rider där fortfarande
Har du tävlat? Jarå
Vilka grenar rider du? Dressyr och liiite hoppning
 
Hästen/Hästarna:
Favorithäst/hästarna: Kiwi ;)
Hur gammal är den? Född 2001 och fyller i sommar 13 år
Hur stor är den? 145,7 ;)
Färg? Svartbrun
Tecken? Inga alls, typ 3 vita hår i pannan och på manken haha, syns bara om man kollar riktigt noga
Vilka/vilken gren rids den i? Dressyr och hoppning
Tävlas den? I vilka klasser? Tävlar just nu bara i dressyr och har med mig gått allt från LC till debut i FEI inledande men ungefär LA nivå
Hur länge har du ridit den/ägt/hyrt den? Sen november 2012
 
Foder:
Vad äter hästen? Hösilage, krossad havre, mineraler och mustang original, ibland äter hon också pavo sportsfit och pavo triple p
Går den i grönhage på sommaren? Hahaha nej hon blir för fet då
Favorit godis? Hon äter exakt allt haha,
Värsta godiset? Hon äter som sagt allt men hon föredrar all annan mat framför horslyx men finns inget annat att välja på så gillar hon den hahaha
Är hästen tiggig? Står man med en höpåse utanför boxen så börjar hon gnägga jättemycket och blir helt crazy men annars är hon inte tiggig
 
Utrustning:
Märken på...
Ridskorna/stövlarna: Tretorn, Arezzo horsehead från hööks och equipage
Ridbyxorna: Hööks, pikeur osv
Tröjorna: Har måååånga men favoriter är min rosa spooks fleece, röda 66 North fleece och min blåa HV polo piké
Jackan: Schockemöhle (vinterjacka, har fler sommar/vår jackor)
Hjälmen: JW och en gammal från hööks
Kavajen: Pikeur
 
Tränset: 1 ifrån schockemöhle och 2 okända med vissa delar ifrån hööks
Sadeln: Stübben Maestoso
Täcken: Olika men mest från Amigo
Benskydd: Dressyrskydd från protector och showmaster, sen hoppskydd ifrån hööks och lite olika ställen, hagskydd från hööks, catago och horze
Benlindor: Alla möjliga ställen hahaha
Schabrak: Samma som lindorna, har ingen aning, väldigt många i alla fall...



Godnatt!

Imorgon är det rätt chill i skolan, slutar halv 2 och ska då åka med mamma till Täby Centrum och handla lite grejjer. Typ jeans, skor, jacka osv.. På kvällen åker jag nog till Veda för glömde en grej där som jag behöver i helgen på kursen.

Sen helgen är det ju kurs på Väsby Ridklubb lördag och söndag så det blir lite det jag kommer blogga om i helgen! ;)
//Carro
Zimbis



Zimba

I tisdags red jag ett sjukt bra dressyrpass på Zimba! Innan lektionen borstade jag honom jättelänge och myste, han var hur mysig som helst! Han blev jättejätte fin och blank och stod helt prickstilla och var supersnäll!



Han var jättejätte fin att rida verkligen! När vi skrittade fram dem och sen började jobba dem i skritten gjorde jag lite öppnor, slutor, skänkelvikningar, halter och lite sånt. Han lyssnade riktigt bra faktiskt och flyttade undan precis lagom och var med på båda skänklarna hela tiden.

Sen i traven var han jättefin där med. Ibland blev han lite stark i handen och ville tuffa på lite men han höll sig kvar och lyssnade. Vi red mycket halter från trav, skänkelvikningar och lite travökningar. Halterna blev jättebra och han stannade direkt av att jag bara rätade upp mig och bromsade lite. Sen stod han stilla också vilket brukar vara lite svårt på honom ibland. Travökningarna var inga problem direkt. Zimba är skitduktig på att öka och gör det assnyggt, så de är skitkul att köra en ökning snett igenom, han trycker på asmycket verkligen!

Galoppen på volterna gick bra. Sen skulle vi rida förvänd galopp i en båge och då orkade han inte riktigt så när jag höll honom rak så drog han lite framåt istället men inte särskillt långt. Men övergångarna från galopp-trav blir bara bättre och bättre!

Han kändes skitfin faktiskt och han var riktigt duktig! Har lite filmer som jag kanske kan visa men här får ni några få bilder från passet ;)
//Carro









Torsdag

Är hemma från skolan nu, fixat lite grejjer hemma och ska skriva klart en skoluppgift och maila den, sen ikväll ska jag nog ta hand om bloggen lite och skriva lite inlägg. Känns lite FÖR torrt här just nu... Men det kommer inlägg, lovar!

//Carro
Vad jag garvat åt idag hahahahaaha



Gamla ärevarvsfilmer

 
Filmerna är från våren 2013 och jag veet att hon inte går på tygeln och att det är korsgalopp osv haha bjuder. Men vi får hoppas det blir fler ärevarvsfilmer under 2014 också! Kan faktiskt erkänna att Kiwi blir skitsvår på ärevarv, skitstark och dryg, hon gör som hon vill. Antingen drar hon eller så galopperar hon sjuuukt långsamt. Hon bestämmer allt den lille mullvaden ;)



Godmorgon

Sitter just nu på tåget mot skolan och ska gå en ganska lugn dag fram till halv 3. 
Som Carro skrev har jag just nu inte så mycket att skriva om. Kiwi är väldigt uttråkad och har massa överenergi när vi är ute och går. Finns inte så mycket att skriva när det enda jag gör med henne är att rykta och vara ute och gå.
Supertråkigt att vi missar så pass mycket nu, 3 tävlingar går bort, 1 programridning och massa träningar, en lite speciell som skulle varit nu i helgen. 
Men men, vi är nog snabbt tillbaka igen, vilan är inte så superlång ändå. 
Jag ska försöka sätta mig ner och göra ordentliga inlägg men det finns inte så mycket att skriva om tyvärr. Jag ska nån dag här snart rida Queen igen också och då blir det inlägg om henne också men uppdateringen kommer ändå inte bli lika bra som innan.



Förlåt..

Idag har uppdateringen verkligen varit usel men har hela kvällen suttit och skrivit en skoluppgift som skulle lämnas in idag... Men är klar nu iaf ;) Inlägg om ridningen kommer, typ ikväll eller imorgon.
Men imorgon är det ingen speciellt som händer. Blir inget usekmöte så jag är hemma. Men slutar 15:00 så ska faktiskt skriva klart några skoluppgifter och sen plugga inför nationella i kemi nästa vecka.. Omg kommer gå så jävla dåligt, kan verkligen INGENTING om kemi. KUL.
 
Men ni vet iaf en anledning till att det varit lite torrt här idag. Och Hedda har ju direkt inte så mycket att skriva om just nu tyvärr så det blir tyvärr så men det kommer inlägg varje dag iaf! Och i helgen händer det lite kul grejjer också så det kommer inte vara dött här hela veckan!
 
Men ska stänga av datan nu och sen sova. Men vi hörs imorgon!
//Carro



HULK kurs!

Under datumen 5-6 april och 10-11 maj ska jag, Jennie och Michelle iväg på en kurs som heter HULK (Hästungdomsledarkurs) som anordnas av Svenska Ridsportförbundet på Väsby Ridklubb i Upplands Väsby. Det blev ju inget ULK för de blev för få anmälda så istället ska vi gå den här kursen. Där lär man sig massa om ledarskap, planera teorilektioner, undervisa barn i stallet, massa hästkunskap mm och dessutom så ingår det ridning varje dag. Ett pass per dag. Vet inte exakt vad det blir för något men det kommer bli skitkul iaf! Så under de dagarna kommer ni få massa bilder och uppdatering om vad som händer där på kursen!
 
Tror detta kommer bli superkul och lärorikt!
/Carro
 



Godnatt

Har ridit dressyr på Zimba ikväll men skriver om det imorgon ;) ska sova nu, Måste komma upp ur sängen då det är nationella prov i engelska på morgonen vilket känns skitdåligt faktiskt..
Men får se hur de går..

Gosmysebild från idag på Zimba innan ridningen när jag pysslade med honom, sööööt!

/Carro



Veda

Har precis kommit hem från skolan nu. Om 45 min ska jag ta bussen till Veda och rida ikväll. Är kallt väder så tror vi är i ridhuset och typ kör dressyr igen. Är taggad på Zimba igen så hoppas jag får honom eller någon.
//Carro



Sommar nu tack

Vill ha sommar mer än någonsin just nu! Skittrött på att gå till skolan i minusgrader, på med vinterjackan och sen när man ska gå hem är det typ 100 grader och man svettas ihjäääl. Kan det inte bara bli sommar, så man hela tiden kan gå i typ T-shirt? HUR SKÖÖÖNT. Sommar och värme i sverige haha finns det något bättre?
Hur mys äre inte att rida på utebanan på kvällen i t-shirt bara, eller rida ut till sommarhagen och rida dressyr där när det är typ kvällsol och småvarmt. Haha låter lite rolig men längtar sååå mycket till sommar!
 
Här är några bilder jag och lisa tog i somras på hästarna i sommarhagen, hur gulliga är dem inte med sina sommarbetesmagar? Hahahah!
snygg halt på piraten (bruna) ;)
hahah båda står typ exakt likadant på den här bilden, både med fram och bakbenen!
KOLLA BROWNIES MAGE!!!!!!! Hahaahh gulli
/Carro