Zimba

I tisdags red jag ett sjukt bra dressyrpass på Zimba! Innan lektionen borstade jag honom jättelänge och myste, han var hur mysig som helst! Han blev jättejätte fin och blank och stod helt prickstilla och var supersnäll!



Han var jättejätte fin att rida verkligen! När vi skrittade fram dem och sen började jobba dem i skritten gjorde jag lite öppnor, slutor, skänkelvikningar, halter och lite sånt. Han lyssnade riktigt bra faktiskt och flyttade undan precis lagom och var med på båda skänklarna hela tiden.

Sen i traven var han jättefin där med. Ibland blev han lite stark i handen och ville tuffa på lite men han höll sig kvar och lyssnade. Vi red mycket halter från trav, skänkelvikningar och lite travökningar. Halterna blev jättebra och han stannade direkt av att jag bara rätade upp mig och bromsade lite. Sen stod han stilla också vilket brukar vara lite svårt på honom ibland. Travökningarna var inga problem direkt. Zimba är skitduktig på att öka och gör det assnyggt, så de är skitkul att köra en ökning snett igenom, han trycker på asmycket verkligen!

Galoppen på volterna gick bra. Sen skulle vi rida förvänd galopp i en båge och då orkade han inte riktigt så när jag höll honom rak så drog han lite framåt istället men inte särskillt långt. Men övergångarna från galopp-trav blir bara bättre och bättre!

Han kändes skitfin faktiskt och han var riktigt duktig! Har lite filmer som jag kanske kan visa men här får ni några få bilder från passet ;)
//Carro









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback