Ridskolecup

Tja, Lisa här !
jag gillar starkt att så många läser denna blogg ! host,host..
iaf anledningen till vrf jag inte har bloggat tidigare är att jag stack till landet direkt efter tävlingen och har inte varit hemma tills nu. så då kör jag igång och berättar !

Kvällen innan så sov alexandra över hos mig för hon skulle åka med mig till stallet, vi hade det jätte mysigt ! Iaf blev väcka tidigt på morgonen av mami, åt frukost, gjorde oss i ordning och åkte sen och plockade upp carro för hon behövde ngn att åka med.

Vi kom dit och va först av alla, efter ngra minuter så kom Lotta och då började vi bygga bana. efter ett tag kom ngra fler och alla hjälptes åt att göra klart banan. när den va klar gick vi upp igen och drg nummerlapp, jag fick nr5 så det va bra ! Jag hade tänkt på vem jag ville ha innan och hade bestämd mig för att välja Marre. För hon är en bra hoppponny ! Och Marre blev det !

Det blev lite stressigt att göra i ordning hästen, men det blir det alltid så man e lite van ^^ Iaf på framridningen så hade hon helt okej tempo, i galoppen så ökade hon, men sen efter hon hade lättat på trycket, alltså bajsatså blev hon seeg som en snigel. Jag startade som nr 5 och red banan felfritt, men jag kan säga att jag måste öva på mina omhoppningssvängar, jag tar alltid ut dom som om det vore grundhoppning ! Aja det va ingen stilhoppning denna gång för vi hade ingen domare så den som va snabbast vann, det var ju iofs tur det för jag red inte bra ! Hela ritten kändes slarvig och jag hade för långa tyglar satt som en kossa och aa, bra gick det inte ! Men jag kom ändå 6:a av hur många som va med kmr jag inte ihåg men det va ngra stycken. Men om jag inte hade tagit ut svängarna så mkt på omhoppningen så hade jag kanske placerat mig ! aja jag taggar till dressyren ist !

veeeeeeeery old bild på mig och Marre




Ridskolecup Hoppning

obs ! Detta inlägg finns även på www.lizt.blogg.se !
Hej, Carro här !
Igår var det ju tävling, Ridskolecup i Hoppning. Jag åkte med Lisa till stallet på morgonen. Vi började med att bygga bana, sen lottade vi nummerlapp och det nummret man fick fick man iordning välja häst så man vill gärna ha nummer 1 så att man får den man vill rida. Jag fick nummer 7. Helt OK!
När det var min tur visste jag precis vem jag ville ha, Chicco ! Jag tävlade mina 3 hemma matcher med Chicco och han är jätteduktig så jag tog honom ! Jag gick upp till stallet och började rykta Chicco. Sen sadlade vi och tränsade. Den andra tjejen som skulle rida Chicco skulle rida sin första Ridskolecup så jag hjälpte henne lite. Hon skulle starta först så vi gick ner till ridhuset och hon började rida. När hon hoppat banan skulle jag börja rida.

På framridningen: Chicco var jätteseg! Jag drev och drev och drev men det hände ingenting. Men när vi kom till galoppen blev det fart i han! Jag ökade galoppen en långsida och han drog iväg som ett JEHU! :D Najs!
När jag ridit ett tag var det snart min tur så jag ställde mig vid "insläppet" och väntade på att det skulle bli min tur.

På banan: Jag började hoppa fram på hinder nummer 1 & 2. Det kändes bra så jag körde på. När jag fått start signal blev Chicco helt galen ! Han hoppade alla hinder jättebra men det gick jättefort ! Han rättade galoppen själv över alla hinder och var jätteduktig ! Det gick verkligen jättefort ! Jag kunde inte bromsa honom ! xD haha ! söt ponny! <3 Sen fick jag höra att hoppningen gick bara på tid så det var asnajs ! Snabbast tid vinner alltså! Haha då kände jag att det kunde gå bra !

Resultat: Jag placerade mig och kom 3:a ! :D Det var jätteroligt ! Jag vill ha Chicco nästa gång också ! ;D haha han är underbar ! Jag fick en lång gul rosett och ett påskägg med massa godis x) haha gott !
Chicco är och kommer alltid vara en av mina favvisar, men det dåliga är att han är så liten så jag kommer inte kunna rida honom så mycket mer :( <3

Jag här även tävlat Chicco 2 ggr i dressyr, varav 1 av dem blev placering.
Men Chicco var verkligen BÄST igår !
Här får ni lite bilder på mig och denna älskade häst <3 jag älskar honom verkligen !
Bilderna är dock gamla från en ponnycup men för att ni ska få se det snygga ekipaget, höhö ^^





jag älskar dig sötponny <3

-och nej jag har inte dissat brownie, brownie är min största favorit men chicco är number 2 ! :) <3
hejdå !



ridning, igeeen :D

tjeeeeena, Lisa här !
Igår så va det tisdag och då red jag igen ;D Först så trodde jag att jag skulle få Fanta för det stod det på lappen som jag satte dit ( vad jag såg i måndags ) Men sen när jag frågade hanna vem jag skulle ha så skulle jag ha Trociiiiiiiis :D snacka om att den här tjejen blev riktigt glad då ! Iaf jag och Elin åkte upp till stallet ( Elin skulle rida ist för Linnea ) och hon fick rida plopp (: Jag började genast att borsta och göra älsklingen fiiiin ♥ och jag fick faktiskt bort all lera han hade på benen ^^ Trocisen brukar vara väldigt känslig när det kommer till att sadla, och han brukar inte alls vilja ! Men igår va han en liten ängel och stod helt still när jag sadlar hnm, åhh han e för underbar <3

iaf till lektionen, det va Magnus som vi hade och vi körde en övning som va att man skulle rida på 2 volter sen ut mot fyrkanten och sen fatta galopp och jag kan säga att vissa galopp fattningar va helt underbara, och jag fick beröm för dom, och sen fanns det vissa som inte va lika bra. men jag kunde jobba trocadero så han kom ner fint på tygeln även fast han hade snodd (: jag e vääldigt nöjd med lektionen !
På fredag är det ridning igen, fast då är det tääävling ! taggga !

jag älskar denna heeest



rajdning <3

hellu, Carro här. Jag är sjuk. Har feber och är förkyld. Men jag tänkte berätta om hur det gick för mig igår på ridningen. Vi hade ju vikarie eftersom Malin var och tränade med någon av sina hästar. Vi hade Magnus ! :) Det var jättelänge sen jag red för honom så det skulle bli asnajs ! ,)

Jag fick Plopp igen. Först ville jag inte ha honom. Var så trött för mådde dåligt och ville ha typ chicco, bamyl eller någon lätt ponny. Fast Plopp är ju ganska lätt ändå så jag körde på. Red i veda-jackan, SHIIT vad varmt det blev ! iaf, Vi övade mycket på serpentiner och volter. Vi la sen in galopp när med red ut från en serpentin. För mig gick det ASBRA ! <3 Plopp var asduktig hela lektionen. Jag spände upp snodden så att den bara hängde och ändå gick han på tygeln. fin heest <3

Nästa måndag är det tyvärr inte ridning, det är typ Annandag Påsk (tror jag) och det är röd dag så det är ingen ridning då :( det suger ! Men det blir iaf ridning på fredag. Tävling !




Påsklovs ridning

Hejsan svejsan, Lisa här !
det e så sköönt att kunna säga ett det e påsklov ! Idag va det ridning och jag fick reda på ganska tidigt av Hanna som va i stallet att jag skulle rida Jane :D Jag blev väldigt glad för henne hade jag inte ridit på ett bra tag och jag behövde inte rida Lili, okej nu lät jag lite taskig men jag hade ingen lust att rida henne <3 Iaf jag va hos Carro idag innan vi tog bussen till stallet tidigare än vanligt på måndagar, tyvärr så mådde Carro inge bra :( Men hon red ändå. Iaf jag hade då Jane, och vi hade Magnus som vikarie så det va najs ^^ tyvärr så gick lektionen skit dåligt. det gick aldrig som jag ville och jag försökte men det gick verkligen inte, det va en sånn lektion då ingenting funkar. blää hatar sånna lektioner, vi red mkt på serpentinerna (stavning?) med små volter och sedan las galopp in. aja imorron ska jag rida igen och då går det förhoppningsvis bra !

hitta tyvärr ingen bild på Jane, så här är en på Veda !




Ridgrejerna

tjena, Lisa här ! Jag tänkte nu visa grejerna jag köpte i fredags !

Nya ridskor från Hööks. 10% rabatt

Nya ridhandskar från Hööks, 10% rabatt

Ny Ridtröja från Horze, halva priset !




Ridningen


Igår var det ridning igen. Jag (Carro) fick Plopp. Det var aslänge sen jag red honom då så det skulle bli kul att testa på honom igen. Men innan ridningen var jag i stallet redan kl 3. USEK skulle fixa till käpphästarna till käpphästhoppningen på söndag så vi skulle sätta på manar på hästarna. Jag sög på det xD men när jag kommit in i det blev det faktiskt BRA ! :D Plopp stod i stallet så jag gjorde iordning honom. Sen gick vi ner till ridhuset.
Det var hoppning. Najs eftersom jag inte hade hoppat på ett tag. I början var han jättetaggad och travade runt som en galning. När vi började hoppa kom vi först in i traven. Då gick det lungt och bra men när vi landat och styrde mot en cavalettibom skenade han iväg och började bocka. Då fick jag ta tag riktigt hårt och bromsa. När vi gjort en övning några gånger gick vi över till en liten "serie". Först skulle vi hoppa två hinder på ena långsidan, sen gå över två cavalettibommar på kortsidan och sen hoppa två hinder på andra långsidan. När jag fattade galopp bockade han först, sen slängde han upp huvudet och skenade mot hindret. Det gick alldeles för fort för att hoppa så jag valde att gå på sidan och börja om. Det gick fortfarande snabbt men inte lite snabbt som förra gången. Plopp hoppade bra men gasade väldigt mycket med några bocksprång här och där. Han var väldigt mysig att rida men han var väldigt pigg. Nästa gång är det dressyr och då hoppas jag på att det går riktigt bra ! :-)

//Carro
Bild fotad av mig, Caroline Davidsson.©