KM

Imorgon är det som sagt Klubbmästerskap i dressyr på Veda och som vanligt i vår klubb är det även maskeradtävling så man ska klä ut sig, fixa en matchande musik och muta till domaren som man får poäng på och läggs ihop med dressyrpoängen.
 
Jag rider LA:1 på Dorina och vi får väl se hur det går. Det gick ju bra sist jag tävlade på henne när vi vann LB:3 på 69%(ridskolecupfinalen) men sist jag red henne var det lite jobbigt och hon är ändå ganska svår tycker jag men hoppas såklart att det går bra ändå!
 
Ska bli kul iaf! Alltid roligt att se vad alla andra klär ut sig till och stämningen på KM är rolig och spännande!
Bilder från förra årets KM där jag red Toy i LB:1, 69% och 5:a, första utanför placering tyvärr haha ;)



Hemma

Idag kom jag hem från en vecka i Kap Verde! Hemresan blev dock 7 timmar försenad pga fel på flygplanet och annat. Vi åkte först buss till flygplatsen då var vi 4 h sena. Vi flög till Gran Canaria där vi blev sittande i 3 timmar för att nästa flyg också var sent så sent flög vi och landade imorse kl 7. Kunde inte sova på flygplanet så jag gick och la mig när jag kom hem kl halv 9 och vaknade halv 2 hahah.. helt omvänt dygn nu
 
Hur som helst idag blev det ju en kort dag men familjen har varit och hämtat hem hunden igen och nu ska jag packa upp mina resväska.
 
Måste även fixa min utklädnad inför KM! Den är inte ens nära färdig och tävlingen är på lördag så det är lite bråttom nu ;)
 
Imorgon ska jag hinna med att fixa klart utklädnaden, muta och musik, rida Salza och sedan rida lektion på Veda på kvällen och lite annat under dagen, en del att göra!



Kap Verde

Imorgon går jag upp redan kl 4:00 och åker hemifrån 4:30 mot Arlanda. Ska åka till Kap Verde en vecka med familjen och sola och bada, känns välbehövligt nu när Sverige levererar det här vädret... ;)
Hur som helst så kommer jag faktiskt låta bloggen stå, orkar inte sitta och skriva massa tidsinställda och sånt utan det får bli en paus i en vecka och uppdatering som vanligt när jag är hemma igen! :)



Dagens 2 ridpass

Salza: Idag efter skolan åkte jag direkt till Salza och red henne. Hade egentligen tänkt rida ut men det både regnade, blåste och var dimma ute när jag skulle rida så det var inte så lockande... Red lite dressyr en stund i ridhuset istället med mest grundjobb.
Hon var faktiskt riktigt fin och pigg, gick framåt och var mjuk och rund så jag passade på att rida lite öppnor och slutor, träna på lite skänkelvikningar och lite förvänd galopp. Mycket övergångar också och några travökningar också som hon gjorde jättebra! Red i typ 35-40 minuter och hon kändes bra då så jag joggade av och sen skrittade jag ut en stund, då hade det slutat regna.
 
När jag hade ridit färdigt hade jag mer än 1 timma innan jag behövde åka till Veda så jag pysslade lite extra och fixade i stallet :)
 
Dorina: Sen åkte jag till Veda och red lektion och jag fick rida Dorina! Ska ju (förmodligen) tävla henne om två veckor så då fick jag rida henne idag inför tävlingen. Imorgon åker jag ju bort och kommer hem dagen innan tävlingen. Men hur som helst så red vi myckte basicjobb men det var precis det vi behövde. I början var det mest en dragkamp och det var skitjobbigt, fick kramp i armen också och det gör det inte direkt lättare att rida ;)  Nej men hon blev jättestark och det var bara konstigt, men efter en stund blev hon mycket bättre och började mjukna och jag kunde själv börja slappna av lite mer eller vad man ska säga. Galoppen var hon fin i och sista 10 minuterna typ var traven faktiskt ganska bra så jag är väl ändå nöjd ändå med slutet. Var en lång startsträcka idag men det var skönt iaf att det blev bra på slutet!



Helgen

Igår jobbade jag i stallet 7-16 och det gick bra, vi blev klara i tid och hann med vad vi skulle. Därefter åkte jag hem och sen fick vi massa gäster som började åka hem vid 12 tiden och sen somnade jag i min lillebrors säng och blev väckt vid 1 tiden för att gå till mitt eget rum haha...
 
Idag åkte jag till Salza vid lunch tid och satt upp ungefär kl 12. Red i ca 40 min på åkern och galopperade ganska mycket. Hon var supersuperpigg och låg på rätt mycket så jag jobbade på att samla tillbaka henne och gjorde flera övergångar men även några enkla byten plus vanliga galoppombyten, och så lät jag henne också bara få galoppera på och ha lite roligt samtidigt ;)
 
För övrigt så var hon fin och mjuk, och väldigt pigg! :)

Åkte hem sen och nu ska jag packa och fixa lite inför resan och se vad jag har hemma och sånt, och sen råplugga matte.. Prov på tisdag och jag kan inte mycket kan jag säga..



Uteritt

Idag red jag och Linnea ut en sväng tillsammans. Linnéa red Salza och jag fick låna Gloria av Marianne vilket var jättekul att få rida henne! Vi red bort på en grusväg som man sen vänder tillbaka på. Gloria var jättejättetrevlig att rida men herregud vad pigg hon blev när vi galopperade! Öronen framåt och frustande så ökade hon på hela tiden och skuttade lite också haha, hon var verkligen superglad att få vara ute och galoppera lite.
 
Hon travade jättefint och var riktigt härlig att sitta på!
 
Salza som fick springa bakom Gloria- Annars blev inte Gloria så glad ;) - var också sjukt pigg och visade återigen upp byten i varje, sånt kan hon minsann, på uteritt haha! Men båda hästarna var jättefina men framför allt- PIGGA!
Gloria
 
Salza



Fina Cyklamen

 
Det har varit en otroligt sorglig och hemsk dag för ridskolan idag, och det har fällts många tårar för vår finaste fina Cyklamen som fick somna in idag pga tarmvred. Så himla sorgligt och så himla overkligt och ofattbart.
 
Tänker verkligen på hur sjukt fort allt kan vända. Från ena dagen till andra kan något bara försvinna. Det är så himla viktigt att vara tacksamma över och älska varandra och våra djur, för allt, verkligen allt kan vända så himla fort. I söndags tävlade Cyklamen med två fina rundor, i veckan har han gått ridlektioner och mått bra, och idag är han bara borta. 
 
Han var en så otroligt fin och charmig häst, endast 11 år gammal och en riktigt allround stjärna, helt klart en superpoppis på ridskolan och en favorit även hos mig. Som sagt, helt ofattbart att sånt här kan hända.
 
Man älskar och saknar aldrig något så mycket som när det är borta.
Vila i frid fina, härliga och vackra häst, Cyklamen ♥



Bilder Vallentuna- på banan

Här är också lite bilder från tävlingen i söndags, fotade av Linnea Smith!
 



Ridpass

I måndags var jag hos Salza direkt efter Veda och tanken var att jag skulle rida ut. Det blev dock mörkt så sjukt fort så jag vågade inte på mig att rida ut på någon längre runda utan jag skrittade fram och tillbaka till gården och sen skrittade jag på fältet mitt emot stallet så det lystes om lite granna där, joggade lite granna också i låg form men det var inget ansträngande alls.
gammal bild
 
Igår red jag lektion på Veda, red Nougat igen och den här gången var det lite jobbigare än sist. Han hade gått lektionen innan så han var lite seg och jobbig. Han var sjukt stark och stod emot jättemycket och jag jobbade på hela passet för att få honom att ge efter. Det blev mest att ibland gick bra men några meter senare drog han upp huvudet och började tjaffsa igen, så fick aldrig riktigt igenom honom. Men men, skitsamma.



Bilder Vallentuna- prisutdelning

Här kommer bilderna från prisutdelningen igår på Veda!
 
Väntar på prisutdelningen
 
Prisutdelning
 
Och lite bilder i solen efter ;)



Bilder Vallentuna- framridning

Här kommer bilder från framridning på tävlingen igår! haha man ser verkligen på bilderna när det var som kallast. Efter ett tag kom solen fram och då var det grönt och varmt! ;)



Tävling 11 okt Vallentuna

Igår var det då tävling igen för mig och Salza, och Linnea och Salza, på hemmaplan Vallentuna Ridklubb. Var i stallet runt 7 och vi kom därifrån ca 7:45 och var på Veda kl 8. När vi skulle lasta stod hennes hagkompis Caramelle brevid och stirrade på henne så Salza var lite okontaktbar haha. Vi tog in Caramelle och då gick Salza in i transporten på första försöket.
 
Det var svinkallt på morgonen och fortfarande frost och dimma så det var vinterjacka på oss och tjocktäcke på Salza. Men kollade lite ekipage och sånt och sen tog vi ut henne ur släpet.
 
På framridningen var Salza jättefin verkligen. Mjuk och trevlig men hon var väldigt på hugget och verkade lite taggad så checkade mycket övergångar så att hon verkligen skulle lyssna på mig. Sista minuterna skrittade jag bara då hon kändes okej och jag var nöjd. Tänkte dock eftersom hon var lite på hugget så trodde jag att hon skulle vara spänd på banan och när hon blir det blir hon lite springig och då åker jag typ bara med..
 
Men hur som helst inne på banan... Hon var lite spänd när jag red ner till domarbordet men det släppte direkt jag hade ridit förbi det en gång och sen var hon jättelugn och avslappnad! Så var hon genom hela programet och då fick jag chans att kunna rida ordentligt och rida korrekt i programet. Hon var fin i formen och det var inga missar förutom i ena galoppökningen då jag inte kunde samla helt efter. På det momentet fick jag en 6:a vilket var den enda och det lägsta jag fick. Resten var det mest 7:or, några få 6,5, en 7,5 och en 8:a på ökade skritten! På allmänna intrycken hade jag 7:or på alla delar.
 
Resultatet blev 69,333% vilket var superkul och nytt personbästa för mig och Salza! Vi gick upp i ledningen med 5 starter kvar och jag höll den platsen klassen ut och vann alltså! Så himla roligt och jag var såå glad! Någon mer som var glad var Salza som fick vara först i ärevarvet, hon tycker det går alldelles för långsamt att ligga bakom någon hahah.
 
Verkligen sjukt roligt! Salza var så himla fin och hon var superfin även i LA:3 med Linnéa där de blev 2:a placerade! För övrigt skötte sig Salza superbra och återigen gick hon på transporten på första försöket alla gånger, duktiga hästen!
 
Domare var Lena Käll.
 
Mer bilder kommer i ett annat inlägg för annars blir det här alldelles för långt!



Ridpassen i fredags

Nu får vi se om jag ens kommer ihåg något haha...
Salza: Red i ridhuset i ca 40 min och tränade mycket övergångar och basic saker. Linnea var med och hjälpte mig också och Salza kändes helt okej. Hon blev lite stark på in i handen mot slutet och sen var hon även lite trött men det var ändå helt ok!
 
Toffee: På kvällen red jag dressyrspecial på Veda och då fick jag rida Toffee. Dock fick jag byta till Toy och då skrittade jag fram honom men då hade det blivit missförstånd så Madde skulle komma i sista sekund och rida Toy inför tävlingen på söndagen så då fick jag rida Toffee iallafall. Medans jag väntade på att Madde skulle komma ner med Toffee så travade jag fram på Toy och de korta 5-10 minuterna jag red honom var han fin! Hur som helst så var det en ganska bra lektion, vi gjorde en hel del som volter, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, jättemånga snabba övergångar och även galopp-skritt-galopp, även ökningar och slutor. En hel del helt enkelt! Toffee gick faktiskt riktigt bra tycker jag och det var riktigt kul att rida honom i fredags! Han blev mjuk och fin och lyssnade på alla hjälper. Ett extra + för Toffee är att han är så otroligt känslig för galopphjälperna och går lätt att ta tillbaka direkt ner i skritt också. Han fattar direkt galopp ur skritt och är väldigt reglerbar. Men det gick hur som helst ganska bra! 
Två gamla bilder på Toffee från hemsidan



Salza!!!!!!

Såå glad idag! Salza var skitfin i båda klasserna och har skött sig super på tävlingsplatsen.

Jag red på nytt personbästa(på Salza), 69,333% och vann klassen!!

Linnea och Salza blev 2:a i LA:3!

Nu ska jag vara funktionär hela eftermiddagen och sen åka hem. Skriver mer senare och då får ni mer bilder!



Godnatt

Idag har jag gått i skolan, ridit Salza och sedan lektion på Veda där jag red två hästar, och nu måste jag sova. Jobbar i stallet imorgon på förmiddagen 7-11:30, då är det helgjobbarmöte och sen ska vi ställa iordning tävlingsplatsen inför söndag.

Skriver om ridpassen imorgon!



Dressyr på Nougat

I tisdags var det lektion på Veda igen, vi red ett dressyrpass för Magnus och jag fick rida Nougat igen. Under passet red vi en övning med 10-meters volter och sen skänkelvikningar in till X på diagonalen och sen tillbaka till långsidan igen, sedan upp på medellinjen och göra halt vid X osv. Vi tränade även uppridningarna i galopp och lite annat.
 
I början var fokus igen att han skulle gå framåt och lyssna för skänkeln, och även inte streta i handen utan bara trava i låg form och inte tjaffsa. När jag sen skulle börja få igenom det var han sjukt stark men jag gav inte upp utan fortsatte jobba vidare tills han tillslut gav efter. Från att i början av lektionen när jag kortade tyglarna och han drog upp huvudet och blev stark, till att efter 30 minuter vara mjuk och lätt i handen, gjorde bra övergångar och gick framåt helt av sig själv.
 
Är faktiskt väldigt nöjd ändå. Trodde verkligen inte att det skulle gå bra då han är så himla stark och rätt jobbig men fick igenom det tillslut och då kom man ihåg att det faktiskt är ganska kul att rida honom när han är fin! ;)
Två gamla bilder på mig och Nougat från 2013!



Snart KM

Den 31 oktober är det klubbmästerskap på Veda och i våran klubb är KM också en maskeradtävling där dressyrpoängen slås ihop med poängen man får 1-10 i utklädnad, musikval och muta till domaren(haha). 
 
Jag ska såklart vara med i år, kommer tävla lektionshäst och rider LA:1an då. Vet typ vilka hästar jag kan tänka mig men har ju ett litet problem bara. Vet inte vad jag ska klä ut mig till!!!
 
Har några idéer men har ingen aning om hur jag ska kunna klä ut mig till dem. Har googlat efter tiips och inspo men inte hittat något... Man vill inte heller vara något någon annan redan har varit men efter 5 års maskeradtävling kan jag säga att nästan allt man kan komma på har någon redan klätt ut sig till. Aja, måste klura ut något att vara!
 
Här är bilder från förra året när jag klädde ut mig till turist. Solglasögon på mig och Toy och en hawaii-skjorta jag köpte i Mallorca hahah..

Har ni några tips om utklädnader tar jag mer än gärna emot dem ;)
 
Dessa låtar red jag till:
Denna till när jag red runt och upp på medellinjen och gjorde halt.
 
 Och denna under hela ritten.
 



Redigera bilder

Något jag tycker är typ en del av att fotografera är att redigera bilderna efteråt i datan. Förr gjorde jag aldrig det men när jag köpte min systemkamera så blev bilderna faktiskt riktigt bra när man redigerade och nu gör jag det alltid på alla bilder jag tar.
 
Jag redigerar i Adobe Photoshop CS6 som jag har på min data och jag gör bara några enkla steg varje gång jag redigerar en bild. Har man inte photoshop finns det gratissidor på internet man kan redigera i.
 
* Till att börja med så beskär jag bilden så att motivet hamnar rätt i bild(om det inte redan är det i originalet alltså).
* Sedan ändrar jag ljusstyrka och kontrast- drar oftast upp det tills det är bra, i vissa fall drar jag till och med ner lite.
* Ibland ändrar jag lite i Hue/Saturation, dvs färgmättnaden. Har jag fotat utomhus där det var mycket färger i bakgrunden kan det vara fint att dra upp färgerna lite till, men har jag fotat i ett ridhus där bilderna kanske blivit orangea så drar jag ner på mättnaden istället.
* Sedan måste jag alltid ändra storleken på bilderna för att få in dem i bloggen så då minskar jag storleken också ;)
 
De enkla stegen gör jag och bilderna blir verkligen mycket bättre tycker jag! Här är några exempel:
Här ser man en ganska tydlig skillnad och bliden blir mycket finare och ljusare.
 
Här fanns mycket grönt i bakgrunden och då drog jag upp färgmättnaden lite, men jag måste samtidigt passa så jag inte tar för mycket för då blir hästen som här är fuxfärgad, typ röd/knallorange haha. Sen lite ljusstyrka och kontrast!
 
Den här bilden var redan från början ganska okej ändå så här höjde jag bara lite färgmättnad och pyttelite ljusstyrka. När bilden redan är ljus som innan får jag inte ta för mycket ljusstyrka för då blir det vita sakerna helt bländande.
 
Även en sån här bild kan man rädda om man vill det. Den blir dock väldigt brusig och färgerna kan bli konstiga när man höjer men detta var mest ett exempel på att man kan rädda bilder i photoshop man annars hade slängt i papperskorgen direkt!



Gloria

I lite brist på inlägg slänger jag upp lite bilder på Gloria som står i samma stall som Salza, dessa bilder tog jag på Skånsta den 20 sep. Tycker faktiskt att det blev rätt fina bilder!
 
Hon och hennes ägare Marianne startade MSVC1 och vann klassen så det blev även fina "blågulrosett-bilder" ;)



Dagens ridpass

Idag åkte jag direkt från Veda till Salza och red ett joggingpass i ca 45 min. Red med gramanen och provade också ett "nytt" bett. Har ridit med det för länge sen men ville prova hur hon var på det nu, ett vanligt tvådelat med fasta ringar.
 
Joggade igång henne och gjorde många skritt och trav övergångar för att väcka henne lite. Tog sen galopp och red massa övergångar där med. Det var mest basicjobb idag- övergångar och att hon skulle lyssna. Red inte upp henne i högsta formen utan hon fick vara lite lägre men fortfarande rund och kort i kroppen.
Hon var faktiskt riktigt fin! Gjorde väldigt mjuka övergångar och hon lyssnade direkt i övergångarna galopp-trav. Tränade några få diagonaler och ökade lite och sen tog jag tillbaka innan hörnet och bröt av till trav- precis det momentet som gått dåligt på tävling då hon ångat på efter det och jag inte fått tillbaka henne först typ efter halva kortsidan. Idag lyssnade hon direkt i avbrottet och gick ner i lugn trav, det var bra!
 
Tränade fattningar på rakt spår för att hon inte skulle skjuta rumpan åt något håll eller vika sig och de flesta fattningarna blev raka och kvicka.
 
Som sagt mest basic jobb. Joggade sedan av henne och sen skrittade jag av en stund för hand också.
 
Kan tillägga att idag red jag alltså ett pass i ca 45 minuter i fleecetröja hela passet utan att bli minsta svettig. ISKALLT NU
Haha fin spegelbild ;)



Vecka 41

Måndag: Teori som vanligt med nybörjargruppen på Veda, därefter rida Salza.
Tisdag: Rider lektion på Veda
Onsdag: Ska på handledarkurs för körkort på kvällen, nu måste jag ju börja övningsköra sisådär 4 månader tills jag fyller 18 haha...
Torsdag: Ev rider jag Salza.
Fredag: Om jag inte ridit Salza på torsdagen så gör jag det på fredag. Sen stallvärdinna och rider lektion på Veda
Lördag: På eftermiddagen ställa iordning tävlingsplatsen på Veda inför söndag och förmodligen därefter åka till Salza och fixa henne och alla grejjer.
Söndag: Tävling! Startar LB:2 på Salza på hemmaplan, dvs Vallentuna. Sedan startar hon LA:3 med Linnéa. Sista tävlingen för säsongen så hoppas såklart att det blir en bra avslutning för oss båda ;)



Oktober

Nu är det väl officiellt höst? Löv överallt och det är kolsvart på kvällarna och iskallt på nätterna. Skönt :) Går med fleece hela tiden i stallet och rider tom i det ibland när det är riktigt kallt, då vet man att sommaren är över..
 
Samtidigt som jag tycker hösten är lite mysig så blir den i hästväg lite tråkigare tycker jag. Regn och kallt så inte lika mycket uteritter, kolsvart på kvällarna och lerigt i hagarna = alltid smutsiga hästar och leriga ben att spola av. Aja, Här är lite saker som händer mig nu i oktober!
 
♣ Jobbar massa i stallet.
 Tävlar Salza (sista för året)
♣ Åker till Kap Verde en vecka på höstlovet!
 Massa ridlektioner på Veda
♣ Och ridpass på Salza



Helg

Den här helgen har jag verkligen ytterst lite att göra så ska ta tiden att komma ikapp med massa skoluppgifter och plugga till några prov när jag ändå har tid.
Idag dock ska jag jobba i stallet på Veda mellan 12:30 och 16:00, sen hem igen och plugga vidare typ ;)
 
Kanske får för mig att ta tag i den här döende bloggen och göra några inlägg, har fått lite klagomål på dålig uppdatering haha..



Hoppning

Igår så hoppade jag lite på Salza och det var superkul, tyckte även Salza!
Linnea var också där och hjälpte mig och vi byggde fram 4 hinder som jag både kunde hoppa linjer, hoppa enskilt och hoppa bana på. En egengjord lite bana som jag tycker var ganska bra ändå! ;)
 
Började jogga fram henne lite och sen galoppera och sen började jag travhoppa fram på ett litet räcke, sedan galoppera på det och sen hoppade jag lite linjer och avslutade med att hoppa banan en gång. Därefter hoppade jag några låga enkelhinder för att varva ner hoppandet och sen travade jag av henne.
 
Till en början visste jag inte helt hur mycket jag kunde kräva av henne i själva hoppandet, visste inte hur mycket hon skulle suga på hinder eller hur mycket jag behövde hjälpa henne men när jag fick lite tryck i henne kunde jag även sätta tillbaka henne och lägga henne rätt på hinderna och då hoppade hon faktiskt superfint! Vi hoppade inte högt alls för det är vi inte alls redo för nu men vi hoppade kanske 70 cm på hinderna. Även kombination hoppade vi för första gången och det gjorde hon jättebra.
 
Över lag så gick det bra tycker jag. Många bommar ramlade hit och dit men det är skitsamma för hon är fortfarande lite grön på hoppandet så vi hoppade ju för att träna vidare på det. Vissa gånger kom jag helt fel och då förstår jag att hon rev men andra gånger kom jag perfekt in men då följde inte benen med henne lika bra, men som sagt när hon hade lite tryck i sig hoppade hon jättebra! Hon skojjade till det en del också och bytte galopp hit och dit innan hinderna och verkade tycka det var roligt!
 
Här kommer bilder också! Det var dock mörkt ute (hoppade på kvällen) så då var även inte ridhuset helt ljust för foto men det blev någorlunda iaf!
ingen skärpa men fin bild ändå tycker jag!
haha söt
fin :)
bommen flyger men fin bild ändå ;)



Nougat!

I tisdags red jag ju också lektion på Veda och vi hoppade för första gången den här terminen haha. Eftersom Jim inte hoppar så fick jag byta häst den här gången och jag fick faktiskt Nougat som jag inte ridit på super länge. Han är inte min absoluta favorit men jag var ändå rätt taggad på att rida honom. Vi hoppade samma bana som alltid hehe, två hinder på varje långsida och ett vid X så hoppar man som en 8:a ett varv.
 
I början när vi värmde upp var han helt okej i början men sen blev det jobbigt och han var rätt stel och stark men han har inte gått ordentligt på ett tag tror jag så det var kanske lite förståeligt  ändå. Han är även lite av en latmask ibland ;) så jag fokuserade mest på att han skulle gå framåt och in i handen. När vi hoppade fram i trav och galopp gick han rätt bra framåt och gick att bromsa och gasa bra.
 
Sen hoppade vi banan en gång och då blev det kul, han drog på rätt mycket och jag fick till och med ta tillbaka honom lite. 2 hinder typ kom vi lite fel på då han drog på lite väl och jag inte fick till avståndet men annars hoppade han fint och landade i rätt galopp hela tiden.
 
Det var kul att hoppa honom men jag hoppas nog på att få tillbaka Jim när det är dressyr, är för svag för att orka Nougat ett helt dressyrpass haha...
 
Här är två bilder från när jag hopptävlade Nougat förra året. På tävlingen blev det mer hare-nougat ;) Fick 2 stopp och han var så himla spänd haha, gulliga bilder blev det...



Salza i tisdags

I tisdags direkt efter skolan åkte jag till Salza och då var det verkligen lite brådis. Åkte hemifrån ca 15:00 och behövde vara på Veda 17:30 så snabbt tog jag in henne, fixade henne som tack och lov inte var lerig den dagen ;)
Red ett dressyrpass i ca 45 minuter i ridhuset som faktiskt blev väldigt intensivt. Red massa olika övningar och vägar och tränade på en hel del, mycket skänkelvikningar, slutor på diagonal, volter, övergångar, enkla byten osv. Hon var verkligen jättefin och härlig att rida!
Hon hittade någon takt som var mer "svävande" typ med långa luftiga kliv och det kändes lite annorlunda först men sen kändes det bara bra faktiskt. Samma i galoppen, den blev så himla bärig och hon galopperade verkligen uppåt och inte bara rakt fram och så blir det tungt att hålla ihop det, hon var jättelätt att samla och var superfin verkligen!

Det var superkul att sitta på henne när hon var så fin, speciellt nu när det gått mindre bra några gånger i rad.
Hahah bildbrist...



Dåligt

Nu har jag varit så där dålig på att blogga igen... ;) Ska skriva om ridpasseN i tisdags + gårdagens pass på Salza + har lite bilder också så ska fixa det nu! Är ju inte en så flitig bloggare längre kan jag säga :)