Dressyr på Nougat

I tisdags var det lektion på Veda igen, vi red ett dressyrpass för Magnus och jag fick rida Nougat igen. Under passet red vi en övning med 10-meters volter och sen skänkelvikningar in till X på diagonalen och sen tillbaka till långsidan igen, sedan upp på medellinjen och göra halt vid X osv. Vi tränade även uppridningarna i galopp och lite annat.
 
I början var fokus igen att han skulle gå framåt och lyssna för skänkeln, och även inte streta i handen utan bara trava i låg form och inte tjaffsa. När jag sen skulle börja få igenom det var han sjukt stark men jag gav inte upp utan fortsatte jobba vidare tills han tillslut gav efter. Från att i början av lektionen när jag kortade tyglarna och han drog upp huvudet och blev stark, till att efter 30 minuter vara mjuk och lätt i handen, gjorde bra övergångar och gick framåt helt av sig själv.
 
Är faktiskt väldigt nöjd ändå. Trodde verkligen inte att det skulle gå bra då han är så himla stark och rätt jobbig men fick igenom det tillslut och då kom man ihåg att det faktiskt är ganska kul att rida honom när han är fin! ;)
Två gamla bilder på mig och Nougat från 2013!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback