Häst är bäst




Lördag

Idag har vi hyrt pjäxor stavar och hjälm och sen åkt skidor till kl 3 ungefär. Vi slutade med att åka i "Parken" där det är massa massa gupp och grejjer och fyfasen säger jag bara vad högt och långt jag flög. Skulle filmat!! HAHA

Det är snö upp till midjan på mig bakom huset och jag och min lillebror kom fram till att om en varg skulle börja jaga en när man va där skulle den förmodligen ta en eftersom man omöjligt kommer upp ur snön. Vi fick typ simma till dörren..

Inatt blir det sommartid så imorgon blir det sommar. Hahaha fast nä aftonbladet sa att våren är inställd.
/Carro




Lördag

Hej!
Igår var det ju då tävling och jag var där som fotograf! Har massa bilder som jag har tänkt redigera lite och som förhoppningsvis hinner komma upp här på bloggen innan jag måste iväg!

Glad påsk!
/Lisa




RSC Dressyr

Idag vare Ridskolecup i dressyr på Veda. Jag red på fina Ludde och det var även tävlingsdebut för mig på honom då! ;)

På framridningen var han SKITFIN! Jätteframåt och superbra!
Inne på banan dock skyggade han först lite för domaren och sen blev han seg och blev lite lång i formen men han gick ändå igenom programet bra och fick väldigt bra poäng på alla ökningar.

Eftersom jag behövde åka tidigare fick jag reda på mitt resultat före de andra. Jag red på 63% någonting och var först delad etta men sen räknar man då på det allmänna intrycket och då blev jag 2:a så fick en blå rosett. Jag är ganska nöjd ändå!

Här är massa bilder från idag som snälla Lisa fotat!
/Carro




Framme!

Nu är vi i Funäsdalen så ska skriva om tävlingen med massa bilder till! :)
/Carro




I bilen

Är påväg ut till Funäsdalen för att åka skidor i en vecka nu!

Tävlingen idag gick bra, Red Ludde :) ska skriva mer om det såfort lisa skickat lite bilder från idag och sen får ni mer bilder från mammas kamera när vi är hemma igen!

/Carro




Tävling imorgon

Imorn är det Ridskolecup Dressyr igen. Har btw inte tävlat LB sen i typ september? Hahha skitlänge sen..

Idag kom 2 nya älsklingar hem!! Hahah nä men min moppe som jag fick när jag fyllde år blev klar igår så den blev hämtad idag och står nu i garaget och äter hö, hahaha lol.

Även en ny ridhjälm!!!! Har sparat skitlänge och önskat mig en ny ridhjälm sen typ 1-2 år tillbaka. Idag åkte mamma och köpte den under dagen så när jag kom hem låg den i sängen, fett glad!! Inviger den imorgon såklart, hah.

Nä nu måste jag sova, godnatt!
/Carro




Dagen

Efter skolan åkte jag med Carro till hennes 3 medryttarhästar eller vad man ska kalla det. Först så körde vi Fanny (med vagn). Det gick bra och hon är ju så j*kla stark. För er som inte vet är hon en ganska stor Tinker ;)

Efter det gjorde vi iordning Kingen och Billan och red de sen på ängen. Både Kingen och Billan är gamla travare.
Jag red först Billan. Det gick ganska bra ändå. Hon var ju ändå den man behövde kämpa lite med för att få henne att gå bra och det gick ju efter en liten stund. Hon har lite svårt med galoppen men hon kan iallafall galoppera både i höger och vänster nu. Hon var iaf bättre än förväntan och när hon väl hittade takten i traven gick det bra.

Sen bytte vi så jag red Kingen lite. Han var lite svårare och sparkade lite bakut när man jobbade honom men jag red han i typ 10 minuter innan vi red tillbaka till stallet.

När allt va klart där åkte vi hem :)
/Carro

Här är lite bilder när jag rider Billan




Ridningen

Igår på ridningen hade jag Dorina och vi red då dressyr! Det gick faktiskt helt okej den här gången! Bättre än vad det har gjort de andra gångerna iaf! Tänkte på att rida mer med skänklarna och mindre med handen och det lönade sig!

Idag är jag ledig så ska snart åka och gymma med två kompisar och sen ikväll har jag curling match!
/Lisa




Ridningen igår

Igår red vi dressyr för Malin Isaksson och jag hade Nougat igen.
Vi red massa skänkelvikningar, bakdelsvändningar, lite galopp på volter och kortsidor och travvolter.

Det gick ganska bra ändå! Red utan martingalen och det var knappt någon skillnad. Han gick i början ganska lugnt och fint. När vi gjorde skänkelvikningar stannade han lätt upp och var lite svår men det gick bättre mot slutet.

Galoppen gick skitbra! Lite pigg men ändå lätt att ta tillbaka och korta/länga galoppen.
Nästa vecka är jag ju borta så får väl hoppas jag får tillbaka honom veckan efter då :)
/Carro




Onsdag

Hej!
Är sjuk idag så blev hemma från skolan så ska försöka bli frisk till imorgon och fredag..
Imorgon ska jag följa med min kompis Carro till hennes 3 medryttarhästar och förmodligen rida lite :)

På fredag är det Ridskolecup Dressyr och direkt efter åker jag till Funäsdalen och blir borta till lördag nästa vecka. Missar alltså ridningen nästa vecka och kommer nog inte kunna blogga något då internet suger där uppe..

/Carro




Update

Har varit i Vemdalen och åkt skidor från torsdag-söndag! Internet har varit as segt så har inte kunnat blogga ngt men nu är jag hemma! /Lisa




Nästa vecka

Måndag: Skola och plugga
Tisdag: Ridning & Möte med styrelsen
Onsdag: ?
Torsdag: ?
Fredag: RSC Dressyr
Lördag: Teori
Söndag: ?

/Carro




Jag lever

Hej och FÖRLÅÅÅT för den ap dåliga uppdateringen under helgen men det har varit fullt upp!

Lördag, åkte till Hedda redan vid 8:00 och då åkte vi till Torsholma och började fixa Kiwi inför tävling. Sen tävlade hedda där på torsholma-cup och kom 3:a med 65,52%.

Efter det åkte vi hem till Hedda och bara chillade hela kvällen.

Idag samma sak, fixa Kiwi, men nu åkte vi till Veda med henne där Hedda startade LB idag igen och haha, kom 3:a idag igen. Efter tävlingen hade jag jojjo och thuren skötarmötet och efter det chillade vi lite i Usekrummet och satte upp 2 nya affischer om aktiviteter framöver!
/Carro




Fredaaag

Hej!
Idag va skolan jättechill och efter skolan åkte jag hem till pappa.

Imorgon ska jag va hos hedda vid 8:00, hahah tidigt men sen åker vi till stallet(torsholma) och fixar kiwi och allt och sen ska hedda tävla. Sen sover jag hos hedda och samma sak på söndag med tävling.

Nu måste jag sova men ni får en bild på heddas lilla fina poni
/Carro




Torsdag

Hej.
Förlåt för min dåliga uppdatering, men har inte orkat blogga något.. Har hänt massa och det är inget att skriva om..

Imorgon åker jag hem till pappa, på lördag ska jag till hedda på eftermiddagen och sen sova över och på söndag ska vi till veda och hedda ska tävla Kiwi. Så ser väl helgen ut. Godnatt
/Carro




ridningen igår

igår var det då ridning och vi hoppade, hade Dorina och det gick helt okej! 
 
Själva dressyr delen och när vi börja hoppa fram gick inte så jätte bra, hon har väldigt stark, jag hade för långa tyglar och ja det var inte så bra. Är som mest nöjd med banan vi hoppade på slutet, då hade jag bra kontroll över henne och lyckades jobba henne mellan hindrena. Det märks att hon tycker om att hoppa då hon får så mycket mer energi i hoppningen än i dressyren vilket är väldigt kul!



Ridningen

Idag hade vi hopplektion för Magnus. Hade Nougat för första gången idag och det va superkul!

Först travade vi bara fram dem och sen travade vi över några bommar som sen blev bommar och sen ett kryss. Sen började vi hoppa fram på oxer och så. Det gick skitbra hela tiden där typ! I dressyren var han jättefin, och han hoppade jättebra, var pigg och framåt och så. Sen hoppade vi en kortare bana två gånger och sen en annan lite längre bana en gång.

Han va supertaggad mer öronen framåt och var pigg men han hoppade skitbra och var jättekul och fin att rida! Det gick iaf asbra och hoppas jag får fortsätta med honom!
/Carro




Glömde att skriva

Att jag var så arg på hööks för att de inte hade de byxorna jag ville ha så direkt när jag kom hem beställde jag lite från internet också:

* Ett par ridbyxor, CRW Royal
* Nya sporrskydd för att jag tappat mina
* 3-pack ridstrumpor, CRW
/Carro




Måndag

Hej!
Igår var jag på Hööks och Horze. Hööks var asdåligt. För det första hade de hur mycket som helst på hemsidan med massa rea och så kommer man dit och de har bara oskodda ridbyxor i storlek 170 med rea på. Yes!! Not.
Ett par andra byxor jag tänkt köpa provade och FYFASEN va dåligt de satt. När de satt som allra högst upp så var den jättelåg framtill. Den va bara jättekonstig. Köpte endast en tröja och nya ridhandskar där..

Handskarna var iaf sköna och hade jättebra fäste och tröjan var också skön.

Gick till Horze en snabbis sen och skulle mest kolla lite på tävlingsgrejjer och ridbyxor. Som vanligt hade Horze inte ett skit utom schabrak och lindor och täcken typ.. Köpte ett par vita lindor att tävla med där.

Här är bilder på de jag köpt
/Carro




Dressyrspecialen

I fredags hade jag Maestro och vi red för Malin Isaksson!

Lektionen var as bra! Vi delade upp oss på volterna som vi sedan gjorde till två fyrkanter i stället. I varje hörn skulle vi göra framdelsvändningar och mellan varje hörn skulle vi skritta på framåt så de tog stora steg. Sedan började vi jobba galoppen då vi skulle fatta galopp efter vi gjort en framdelsvändning. I slutet av lektionen travade vi av dom på serpentinbågar.

Det gick ganska bra! Gick som bäst i höger varv då jag lätt förböjde honom i halsen i vänster. Fick till några steg riktigt bra i höger galoppen vilket jag är jätte nöjd med då hans galopp är väldigt svår! Lektionen gick ganska bra och jag är nöjd!
/Lisa




Hööks

Idag ska jag och mamma till Hööks och jag ska väl handla en del där, tror lite ridbyxor och sånt men visar hemma sen :)
/Carro




Lördag

Har jobbat mellan 7-16 med Sofia idag, det gick as bra! Skriver om dressyrspecialen lite senare ikväll.



Hoppspecialen

Först skulle jag ha Twist och jag red henne i ca 15 första minuterna av lektionen. Men hon va typ lite halt och kändes inge bra så då bytte vi. Jag gick då upp till stallet och tog ner Humla istället och red henne.
 
Det var ju första gången jag red Humla och det gick ganska bra ändå. Hon va lite lurig ibland och man "trodde" hon va framåt och så men så blev hon lite tillbaka ibland men hon hoppade typ allt jättebra. Fick endast ett stopp när jag kom in lite konstigt i kombinationen så då stannade hon på 2:an i den som va en oxer men annars hoppade hon allt.
 
Ibland när man tryckte till henne lite i galoppen drog hon iväg lite snabbt i typ 3 sekunder och sen vanlig galopp igen så det var lite roligt, hahahha. Hon bytte galoppen bra över hinderna men gjorde även galoppombyten väldigt lätt om hon någon gång landade i fel galopp.
 
Vi hoppade en bana där det var en trippelbarr på ena långsidan, på A-volten var det 4 hinder på volten man hoppade med 4 galoppsprång mellan, sen en 2-kombination snett igenom. Det var en ganska bra bana tyckte jag och den var lagom lixom. Inte för lätt och inte för svår. Det var ganska lätt dock att få det att flyta på i banan så de va inga jobbiga svängar och så.
 
Här är 2 filmer från idag! Snälla Linnea filmade mig fram tills att min dumma telefon dog..



Ridning X2

Igår red jag dubbelt då jag red igen i gruppen innan.

Först hade jag rafiki, gick inte spec bra förutom i skritten då blev han fin! Vi red mycket skänkelvikningar sen hade vi även en liten paus då vi behövde fånga in en skenande brownie i ridhuset...

Sen hade jag dorina. Nej det gick inte alls bra. Känns typ som att jag tappat min ridning, jag fattar inte vad som händer det går inge bra längre, är aldrig nöjd...
/Lisa
Här är en bild på gostrollet Rafiki




Onsdag

Idag var det en ganska chill dag på Veda. På förmiddagen red jag Muscot och han var ganska fin. Lite starkare och svårare än de andra dagarna men det gick ändå helt okej. Han var inte så springig men mest stark lixom men han var ändå fin.

Sen gick eftermiddagen ganska fort ändå. Jag och Helena gjorde med högtryckstvätten och en sopkvast rent golvet i sadelkammaren som hade blivit jätteskitigt. Men vi blev iaf klara så nu är det klart, vi höll ju på med det i typ 3 dagar men kom knappt till hälften eftersom vi gjorde med varsin borste och skrubbade...
/Carro




Igår

På förmiddagen red jag först Jimmy och sen Muscot. Jimmy va asjobbig, haha, och Muscot var ganska bra men lite starkare än i måndags. Sen jobbade jag i stallet fram till 4.

På kvällen sen red jag lektion på Pepsi. Det gick faktiskt jättebra och han var superfin! I början tyckte han det va lite jobbigt när vi gjorde skänkelvikning snett igenom i trav men sen gick det bättre.
/Carro




Prao vecka 2

Nu är det en till vecka kvar på praoen så ska vara 4 dagar till på Veda för prao.

Idag gick jobbet i stallet väldigt fort och vi fick mycket extra tid över några gånger. Under förmiddagen dock mådde jag asdåligt och det var SVINKALLT. Mina händer blev helt lila, jag typ kallsvettades och var helt yr så vilade en stund och drack 159 tusen liter vatten... Sen lite senare blev jag bättre igen så då kunde jag jobba igen.

Innan lunch red jag Muscot. Han var superfin och lugn. Ibland lite stark i högervarv men för det mesta var han lugn och mjuk.

Lunchen, haha vi åt tårta idag igen. Vi har ätit tårta tisdag, onsdag, torsdag, fredag och nu måndag igen. Hjälp. Hahhahahaahaha

Sen gick em rätt fort och när jag va klar åkte jag hem.
Här är en liten bild på muscot , haha
/Carro




Blev ingen match

Vi hade fått fel starttid så det var tydligen start 10:00 och Tyresö fick då vinsten för att vi inte kom när vi hade fått info om att det va start 16:00.
Ja vi är jävligt sura just nu. Hejdå




Lördag

Hej!
Idag vid 11 hade vi i Usek ett kort möte där vi fixade inför rykttävlingen imorgon. Efter det var vi bjudna på en lunch med vrk's föräldragrupp. Jag var på lunchen ca 45 min för sen behövde jag gå upp till stallet och ha teori. Grupp 1 lärde sig att sadla och grupp 2,3 och 4 lärde sig att sitta upp och av ordentligt, eller iaf hur man gör det på ett rätt sätt. Jag hade en häst till varje "sitta upp teori" som jag först visade på hur man gjorde och sen fick barnen testa själva en gång. Det gick jättebra för alla!
 
Sen var jag kvar en liten stund på Veda och efter det åkte jag hem och var hemma till nu då. Lisa kom vid 9 och ska sova här också så ikväll har vi fixat en helt ny design då den gamla kändes så tråkig med massa snö nu när det börjar bli vår.. hahaha
 
Imorgon är det ponnycup dressyr borta på Tyresö och de som rider är jag, Lisa, Hanna och Hedda. Vi åker vid 14:15 och första start är 16:00. Har dock ingen som kan filma mig den här gången så vi får se om det blir någon film på ritten...



Ny design!

Just nu håller vi på och fixar med en ny design till bloggen! Den är snart helt klar så håll utkik!




Helgen

Imorgon skulle jag förts på lunch med föräldrargruppen tillsammans med USEK men sen skulle jag ha curling men nu ska jag på en plåtning ist! Ska plåtar för Contributor magazine.

På söndag är det ponnycup, borta mot Tyresö, nu jäklar ska vi vinna!
/Lisa




Update

Hej, vet att jag inte har uppdaterat så mycket men har haft ganska mycket i skolan denna vecka.

Hade Dorina igår och det gick inte alls bra. Haha. Aja får se om det blir byte nästa gång!

/Lisa




Ridningen igår

Igår på ridningen red vi dressyr för Magnus och denna gång hade jag INTE twist utan Lizt för första gången.

Han var väl inte riktigt min typ av häst kan man säga. Han var lite jobbig och konstig att rida för när man tog i honom blev han skitstark så man fick typ trycka ner händerna och vänta tills han gav efter typ.. Haha, aja nästa gång ska vi nog byta hästar.
/Carro




Tisdagen

*Jag och helena fortsatte med att skrubba golvet i sadelkammaren

* Red Aladdin i ridhuset en stund och det gick bra. Därefter red jag Jim och det gick också bra.

* När jag hade slutat vilade jag i typ 30 min och sen var jag stallvärdinna med Lisa.

* På kvällen red jag lektion på Lizt som gick dåligt, haha (inlägg kommer)
/Carro

Här är en vacker bild på Jim




Onsdag

Sry för dålig uppdatering men när jag kommit hem har jag varit astrött varje dag så har inte riktigt orkat blogga.

Iaf kan bara kort säga vad jag gör på dagarna, och jag har ju prao i 2 veckor nu på Veda. Jag och Helena håller på att skrubba rent golvet i sadelkammaren som tar skitlång tid så vi tar lite varje dag nu.

Jag har ridit några hästar åt magnus om man säger så. Idag red jag först Toy ganska länge och det gick skitbra typ. Han va superfin!

Sen red jag Muscot en stund. Han var hur fin som helst och så lugn och mjuk i allt. Han kunde ibland försöka dra iväg lite så fick göra många förhållningar men han va asfin!

Skriver om ridningen igår i ett annat inlägg och även om praoen igår.
/Carro

Ni får en bild på Toy




Måndag

Idag när de flesta gått i skolan har jag hela dagen haft prao på Veda och där har jag varit med Helena iprincip hela tiden.!

Gjort allt möjligt iaf, var en ganska chilldag utom i slutet när den lilla brunnen i sadelkammaren började "pumpa upp" massa vatten så hela sadelkammaren blev helt översvämmad så jag och Helena fick ta svamp och hink och ta bort allt...

Imorgon blir jag på veda från 7:00-21:00.. Först prao till 16:00 och sen stallvärdinna och sen rida lektion.
/Carro




Ponnycup

Idag var Lidingö och gästade oss på första semimatchen i hoppning. Skriver bara lite kort men alla red superbra!
Den här uträkningen av resultat i semi och final är så konstig så vi vet inte riktigt än hur det slutade men antingen blev det oavgjort eller så vann vi.
/Carro




Hoppspecialen

Igår på hoppspecialen hade jag ju då Twist som jag skrev igår.

Den här gången fick vi göra en egen bana som faktiskt blev ganska rolig och bra med bra svängar och bågar osv.

Första 30 minuterna red vi fram dem i skritt trav och galopp i båda varven och sen hoppade vi fram på 2 hinder i trav och galopp. Sen hoppade vi en bana 2 gånger var på tid och målet var att typ kopiera varandras ritter så att det skulle gå lika snabbt på idealtiden som va typ 37 sek. Vi övade alltså inför ponnycupen imorgon.

Iaf, Twist var MYCKET mycket bättre den här gången än de senaste passen. Hon var inte alls lika studsig och bråkig och gick mycket bättre. Hon var rätt mjuk och lugn men ändå framåt. Hon hoppade jättefint, bytte galoppen över nästan alla hinder, kom rätt in på allt i banan och hade ett bra tempo. Var jättenöjd med henne och hon va superfin!
/Carro




Dressyrspecialen!

Igår var det dressyrspecial och jag hade Robban!

I början av lektionen flyttade dom undan längs fyrkantspåret och i hörnen flyttade vi ut baken. Sen red vi skänkelvikningar snett i genom. Efter det delade vi upp oss på två volter då vi ökade och minskade och minskade volten. Mot slutet sen började vi med en övning där man skulle flytta undan på långsidorna, vid E&B skulle man lägga en 10m volt och sedan vi A&C skulle man fatta galopp och sedan lägga en volt.

Ibörjan gick bara bra i skritten hade typ velat skritta halva lektionen, haha. Men igår var han mycket lugnare, sparkade inte alla lika mycket vilket var väldigt skönt! Det var mer mot slutet då jag började hitta tillbaka och få till det! Även om det bara gick bra mot slutet så är jag nöjd för det gick mycket bättre än vad det har gjort gångerna innan!
/Lisa




Dagen

Åkte vid halv 1 till Bonzai. Mockade, packade hö, fyllde på hans hönät och gjorde kraft ganska snabbt, sen tog jag in han som självklart stog längst in i hagen när det va snöstorm och jätteblåsigt och jag stod och ropade på han för orkade inte gå hela vägen och han stod och tittade på mig med öronen framåt men han kom inte.. Han tog typ två steg men då tog en av hans hagkompisar i hans täcke med tänderna och då tittade han på honom/henne och sen stannade han -.- hahahahhaha

Sen red vi dressyr i ridhuset i ca 50 min och det gick rätt bra! Han va jättemjuk, lite stark men idag va galoppen skitbra!
Efter allt och när vi va klara åkte vi hem till Hanna en snabbis och sen till Veda igen och red hoppspecial. Skriver om det imorgon.
/Carro




Fredag

Hoppat Twist idag och äntligen gick det rätt bra! Skriver mer senare! /Carro