2011

Då va det 2011. Det känns konstigt att skriva efterseom man e så van att skriva 2010 ^^
Igår så hade vi det trevligt, vi åt god mat, spelade spel, tog bilder, va ute och mycket mer. Vi hälsade det nya året välkommen genom att skåla och skjuta iväg raketer. Alla de små barnen ville gärna stå precis brevid raketerna, men det gick ju inte.. x) Vi sommnade vid ungefär halv 4 och vaknade vid 2, sova är skööönt x) Idag blir det bara en slapp dag, ta det lugnt och inte tänka så mkt (:
Imorron drar Lisa till Karlstad för att spela JSM. ( Junior SM, i curling ) Vi båda håller tummarna. Tyvärr missar hon då första ridlektionen på måndag men hon kmr ringa Carro för att kolla hur det va (:
Lite bilder från nyår (:

"spyfluga" även såkallad raket x)


Carros hund Elvis (:♥




Fotograf: Carro Modell: Lisa


Fotograf: Lisa öga: Carros





Hoppas ni får ett bra år!




Info om Carro

Jag heter Caroline Davidsson men kallas för Carro. Jag är född den 24 februari 1998, alltså är jag nu 18 år. Jag började rida när jag var 6 år på Hagbylunds ridskola (som då hette Ramsta ponnyridskola) och där red jag tills jag var 8 då jag bytte till Vallentuna Ridskola där jag idag rider och har ridit sedan hösten 2006. Alltså har jag ridit i 12 år. Utöver ridskolan har jag sedan mars 2015 en medryttarhäst som heter Salza, ett sto född 2008 som jag rider mycket dressyr på men även hoppning och uteritter och tävlar dressyr på!
 
Jag rider en gång i veckan på onsdagar och varannan fredag i dressyrspecialer. Min favorit på ridskolan var hästen Jim som tyvärr togs bort i början på 2016. För nuvarande har jag ingen speciell favorit men jag sitter ofta på hästen Ebbe som jag mer och mer tycker om! Även den fina ponnyn Pandora som jag tävlat mycket i Ponnycupen och som vi vunnit flera guldmedaljer på ritter upp till 75%, är en favorit ♥
 
På ridskolan har jag ägnat nästan varje dag åt att vara på. Jag var med i Vallentuna Ridklubbs ungdomssektion i 5 år varav jag satt som ordförande mellan 2013-2015. Jag har också jobbat som teoriledare för ridlekis och jobbat som stallvärdinna. I nuläget rider jag lektion, tävlar och jobbar i stallet på helgerna, samt är teoriledare för en nybörjargrupp.
På ridskolan tävlar jag i Ridskolecupen som är en klubbtävling på ridskolehästarna. Där tävlar jag i både dressyr och hoppning på LA-nivå i dressyren som är den högsta klassen och LB i hoppningen.
 
Även Ponnycupen tävlade jag mellan 2010-2015. Det är en tävling som pågår under hösten till tidig vår. Tävlingen anordnas av Svenska Ridsportförbundet och går ut på att flera olika ridskolor tävlar med sina lag med ridskoleelever mot varandra, på hemmaplan och även på bortaplan där man då rider på andra ridskolors hästar som man 9 av 10 gånger aldrig har suttit på. Då har man några få minuter på sig att på hästen man blivit tilldelad av sin lagledare hitta så många knappar som möjligt för att sedan genomföra ett dressyrprogram eller hoppa en bana.
Jag tävlade i hoppning fram till 2013 då jag började rida dressyrcupen och gjorde totalt 3 säsongen i dressyren.
Säsongen 2012-2013 tävlade jag i båda grenarna och vi lyckades ta oss till final i både hoppning och dressyr och galet nog var vi som första klubb någonsin så långt förbundet kunde se bakåt, guldmedaljörer i båda finalerna!
Säsongen 2013-2014 föll vi precis på målsnöret och missade semifinalen med 1 poäng vilket var tråkigt, men säsongen 2014-2015 slog vi tillbaka och lyckades återigen kamma hem allt och vann Ponnycupen!
Jag tävlar dock inte ponnycupen längre men det var 5 väldigt roliga, lärorika och spännande år i Ponnycupen där jag fått rida på massa fina, svåra, galna, trötta, pigga, svåra, lätta, stora, små ponnys med många fina resultat och medaljer.
 
Jag har även börjat tävla Salza också! Under hösten-15 gjorde vi 5 starter i LB och en start i LA med bra resultat och faktiskt placeringar varje gång, varav sista starten var vinst på 69% i LB2. Nu till våren är det dags för LA!
 
Här följer massa bilder på mig med flera olika hästar!
 
Här är Salza!
 
 
Här är när vi precis gått vidare till final i Ponnycupen 2015! Den som hoppar högst det är jag ;)
Jag är näst längst till höger på vita Pandora!
Och här längst till vänster brevid Jim på julafton 2014!



Hoppläger ~ Dag 4, Sista dagen

buhu :( idag var det sista dagen på ridlägret. Vi vill rida meeer ! Hur kan 4 dagar gå så fort ?! Och imorgon herregud, är det NYÅRSAFTON! :O ojojoj.. lisa ska sova över här till den 1 Januari då :) Det ska bli kul ! : D <3
men över till ridningen x)

Idag åt vi spagetti med köttfärssås x) Gott, och intressant, eller hur ? xD Sen skulle alla bygga sitt eget hinder var så alla började bygga upp alla möjliga hinder. Det blev lite stressigt på slutet så då fick våra duktiga banpersonaler Jennie, Hanna, Sofia och Vilma bygga åt oss x) Vi gjorde iordning hästarna i stallet och sen gick vi ner till ridhuset. Vi böjade rida fram och hoppa några små hinder i början. Sen gick vi över till en bana vi hoppade en och en. Men vi behövde ändra nästan hela banan x) Eller rättare sagt Jennie, Hanna, Sofia, Vilma, och Sofia K fick fixa det ;) Banan var klurig och både jag och lisa fick ett litet fel.

Såhär gick det:
Carro: Bättre kan det alltid gå, och det gick bättre igår. Idag var Brownie ganska seg. Lektionen innan hade han kastat av Sofia 2 ggr. Han var jätte duktig i galoppen och när vi gjorde lite skänkelvikningar. Dock råkade jag själv göra ett litet fel och red fel väg men när jag kom på banan igen gick det bra.
Det här ridlägret har verkligen varit roligt. Brownie har varit duktig varje dag. Kommer sakna dem här dagarna.
<3 Han är världens bästa ponny och jag älskar hnm ♥ Brownie in my ♥ :'D <3 <3

Lisa: Idag var Trocadero jätte duktig! Han hoppade så fint och man märkte att han älskar att hoppa :) Ibland blev det lite spring på sidan av hindret, men det va lite mitt fel. Han älskade verkligen att hoppa trippelbarren för då tog han ett extra stort skutt och skenade lite men efter ett varv på volten så hade jag vunnit tillbaka kontrollen och kunde fortsätta med banan :) fick beröm av Malin och jag kunde hålla galopp hela banan :) På uppvärmningen så gick han väldigt fnt på tygeln och även fint i skänkelvikningen och galoppen. Han e världens bästa häst och jag älskar honom med hela mitt hjärta <3 jag kmr sakna dom här underbara dagarna med hnm <3





Hoppläger ~ Dag 3 ~ Videoklipp


Carro och Brownie hoppar banan. Dock blev det ett litet fel på "bågen", fick börja om x)

Lisa & Trocadero hoppar bana. Också ett litet fel, va inte tillräckligt bestämd mot det gröna hindret på diegonalen. Då blev det lite sken och, sen va det bara att ta nya tag och göra det om igen, fast bra ! (:



Hoppläger ~ Dag 3

Idag va det näst sista dagen : ( men vill att det ska vara längre. Idag fick vi banan lite snabbare och då blev vi klara snabbare, vi hade en kombernation med 3 oxrar, en båge med 3 rätuppstående och 2 andra rätuppstående på diagonalen från två olika håll. Vi kom ner i tid och och kunde börja som planerat (: Fört fick ju jobba lite själva i skritt,trav och sen galopp på volterna. Sen hoppade vi fram på ett rätuppstående från båge. Sen hoppade vi hela bågen, sen kombernationen och till sist hoppade vi en bana (: Det va väldigt roligt, och det gick bra för alla (: Tyvärr så åkte Julia av när Fanta vägrade i kombernationen "/ och det tog en stund att fånga in Fanta igen för hon hade för sig att springa runt och inte vara med längre. Men imorron blire iaf tårta till oss :3 Angående imorron så ska alla igruppen bygga ett hinder var och man får komma på ett själv, men man måste kunna hoppa det och det får inte vara för färgglatt för då hoppar inte Fanta, och även Trocadero kan tveka då. Sen ska vi sätta ihop alla hinder till en fin bana (:

Såhär gick det:
Lisa: Idag gick det MYCKET bättre, va jätte nöjd efter lektionen : D Men hade ändå lite problem då och då t. ex när han alltid skulle skena efter hindret, men Malin förklarade bra och sen coachade hon mig när jag hoppade, sen mot slutet gick det bra och jag kunde hoppa utan hennes coachning (: En gång blev det lite för mycket sken och jag fick nästan inte stopp på hnm så då blev det trav, halt, trav, halt, trav, halt sen klapp på halsen så att han lär sig att om han gör rätt så får man berömm (: Imorron är jag jätte taggad på att hoppa våran egna bana : D Väldigt stolt över Trocadero som hoppade så fiiint  idag :D  Han e bäst (: ♥

Carro: Idag gick det typ, lika bra :) I början när vi red fram själva gick han jättefint på tygeln hela tiden och var ganska pigg i början. När vi hoppade fram var det inga problem, eller jo... Ett. När vi hoppade bågen på andra hindret. Den luringen fick mig att tro att han tänkte hoppa, men han drog sig snabbt till vänster så jag (NÄSTAN) flög av. Men mig får han inte av så lätt x) hehe.... Inte heller när han lekte rodeohäst och började bocka som en galning. Sofia Thurén som red hnm innan mig rammlade hon av Brownie när han bockade. Så det var tuuur för mig att inte jag också flög av honom (: Efter det rycket var han hur bra som helst. När vi hoppade banan var han jättepigg, i början... Efter första hindret och bågen blev han astrött. Fick driva ganska mycket, men det räckte för ett superskutt i kombinationen : D Han var helt underbaaar idag, som vanligt :)♥ Jag är också som lisa, jätte taggad till att hoppa våran egen bana :D Men det suger att det är sista dagen :'( Men ridningen börjar direkt på måndag då så det är NAJS ! :D  (y)

Och här kommer, som jag sa... BILDER :D Duktiga fotograf Hanna fotograferade oss under ridningen så gör er redo på MASSOR av bilder : D





















Bilder från idag (: Första bilden e på Carro & Brownie andra på Lisa & Trocadero, sen är det varannan (:
Filmer från lektionen kmr i ett annat inlägg : D




Hoppläger ~ Dag 2

hallo :) nu är vi båda hemma hos Carro.
Idag har vi hoppat lite mer än igår. Vi började äta lunch kl 12.00, sen byggde vi en ganska avancerad bana som tog typ en halvtimme, men 30 min hann vi inte på. Vi skulle sitta upp 13.30, och 13.20 byggde vi banan, så på 10 min, kuta upp till stallet, sadla, tränsa och rykta hästen. men vi hann ! :D eller vi va kanske 3 min sena men det gjorde ingenting :) Vi hoppade en 3-studs, 2 kompinationer och 1 kryss som sen blev en bana. Den var jätterolig. Men tyvärr fick vi inga bilder med oss från idag, batteriet i kameran tog slut :(

Såhär gick det
Carro: Idag red jag brownie med snodd, då gick det mycket bättre :) Han var jätteduktig hela lektionen. Han gick på tygeln hela tiden och var jättefin i galoppen ! När vi skulle hoppa fram var han lite het, men när vi började på banan och fick hålla galoppen hela tiden gick det bättre. Sista hindret i serien tog han världens skutt och bara flöööööög över hindret :D Han var så fiiiin ♥ jag älskar hnm <3 Imorrn ska jag ta snodd igen , för det var mycket enklare med den. Vi ska hoppa bana då så jag och Brownie är riktigt taggade :D <3

Lisa: I början så var han seg, som vanligt. Men han blev iaf lite mer taggad när vi började trava (: Galoppen, gick.. njaa, sådär. I början när vi bara hoppade krysset och travade över ngra bommar så gick det bra, det gjorde det även när vi hoppade 3-studsen, men sen när vi kom till banan så blev allt bara skit. Han blev rädd för 2 hinder och när han hade hoppat ett av dom så började han skena, han vägrade 3 gånger för att det va läskigt, så när han vägrade tredje gången så lät jag hnm stå och nosa på hindret och sen fick jag ett spö, för han sprang över på andra banan också.. iaf sen gick det bra, men jag gillar fortf. inte när han alltid ska skena efter hindret! Tönt. Men han e söt ändå, imorron kommer jag ha ett spö redan i början lektionen och då jeevlar ska det gå bra, så Trocadero är en tönt, men världens bästa tönt som jag älskar :3 ♥

Efter lektionen så får man alltid macka, om man får bara äta 2, men jag och Carro "förhandlade" lite så vi fick 3 x) Sen så fanns det en cheescake kvar, eller en liten bit som va till ngn av de äldre, men då kom en annan och sa att det bara e bra om den tar slut så Sofia delade biten i ngra delar så tog hon en själv sen frågade hon Anna om hon ville ha en men hon sa nej, och sa sen: Ge den till Gamarna ist, som va vi x) såå, cheescake till oss : D



Högst upp: Lisa och Trocadero
Här nere: Carro och Brownie



Hoppläger ~ Dag 1

Halloo :) Nu är det Carro här. Idag började ridlägret ! :D Det var samling kl 12. Då åt vi lunch :) Fast jag och Lisa åt inte så mycket, vi var så nervösa över vem vi skulle få, haha x) Sen fick vi hästar... Jag (Carro) fick... BROWNIE :D ♥ och Lisa fick... TROCADERO :D ♥ hihi båda fick sin favvoponny :] Vi gjorde iordning hästarna i stallet, sen började vi halv 2. Vi hade markarbete. Det var ganska roligt :) Vi hoppade ett kryss i slutet på "serien" vi red. Det var naaajs ;) (Y)

För mig gick det, aa sådär då. Brownie bockade, skenade och bråkade lite. Men när vi hoppade gick det bra. Jag vet iaf vad jag ska tänka på imorrn, Då vi ska hoppa studsar, kompinationer (stavning?) m.m :]
För Lisa gick det sådär i början, Trocadero busade lite här och där. Men mot slutet gick det mycket bättre. Vi båda är taggade till imorrn när det blir mer hinder ! :)) wooohooo ! <3

Vi skriver igen imorrn :) Ska försöka att ta massa bilder :D

Brownie ♥                                       Trocadero ♥                             




Once again

okej, here we go again.
Den här bloggen kmr att skrivas av Lisa och Carro. Vårat störta intresse är hästar/ridning. Därför heter denna blogg. http://ponnyboken.blogg.se (: Vi rider på ett stall som heter Veda, Vallentuna Ridskola, och bara så att ni vet så är det den bästa ridskolan ever : D Vi båda tävlar i Ridskolecupen, då tävlar vi på ridsolan i både hoppning och Dressyr, vi tävlar också i Ponnycupen, där åker man runt till olika ridskolor och möter dom, vi tävlar bara i hoppning nu för att det e den första terminen i ponnycupen för oss (: Vi rider i samma ridgrupp och du rider vi måndagar kl. 19:00-20.00. I den här bloggen så kmr vi skriva om våran "rid-vardag" om man säger så x) Vi kmr skriva efter varje ridlektion hur det gick och vilken häst vi hade. Vi kmr skriva om tävlingarna vi är på och hur det gick, sen kmr vi också skriva om, ridläger som vi är på, vi kmr ha en "övrigt" kategori, iaf man bara vill skriva ngt random (: vi kan berätta att imorron så börjar hopplägret som vi ska gå på, vi är sjuuukt taggade och väldigt nervösa på samma gång för vi vill veta vilka hästar vi vill ha (: Båda vill ha antingen Bounty eller Trocadero (:
Lägret kmr vara på Veda (: det börjar kl.12:00 då får man hemlagad lunch av Malin ( ridläraren ) sen får vi nog hästar sen bygga bana, vi börjar rida ungefär 14:00 då rider vi i 75 min (: sen slutar det kl. 17:00 (:
Lite kort om våra favoriter.
Trocadero- Lisas favorit häst. han har en super gullig ponny, gillar verkligen att hoppa, kan bli lite het ibland och man måste vara ganska tydlig med galoppskänkeln.
Brownie- Carros favorit häst. och super gullig ponny, går väldigt fin i dressyr, kan ibland bli lite seg i hoppningen men om man har bestämmd så går allt super bra.

det va lite kort om bloggen m.m men vi skriver imorron, om första dan på ridlägert : D

Trocadero (:                                     Brownie (: