Helgen

Fredag: Jag och Hedda åker till Täby Centrum för att typ storhandla haha. Vi båda behöver massa kläder och annat så vi ska storshoppa hehe.. Kommer säkert komma hem med ett par strumpor..
På kvällen åker vi till Kiwi om inte hedda hinner på morgonen.
Sen sover jag hos Hedda

Lördag: Jobbar på Veda med Hedda. 7-16 och sen sover jag hos Hedda igen.

Söndag: Jobbar på Veda igen.
//Carro



Fina flickorna!




Sandhamn

Sitter nu på en båt påväg hem från Sandhamn där vi har varit idag. Vi har käkat lunch, fikat, varit vid en strand där vi badat och solat och bara gått runt. Vi skulle spelat minigolf med men hann inte tyvärr..

Skulle bara säga att jag lever men är påväg hem så blir mer uppdatering senare!
//Carro



Hur var det nu med att vara ödmjuk?

En sak jag tänker väldigt ofta på är hur folk beter sig och pratar i ponnyvärlden, speciellt i tävlingssammanhang.
Jag kan faktiskt med handen på hjärtat säga att jag är väldigt ödmjuk. Jag har haft så mycket motgångar men också medgångar att jag förstår mig på det lite bättre än andra som bara haft medgångar eller bara motgångar.
Vissa som man hör på tävling kan verkligen slänga ut sig sjukt dumma kommentarer mot andra. Flera gånger när man tycker att någon häst är fin och säger det får man ofta ett svar tillbaka som "hon som rider tar i sjukt mycket när hon rider", eller "han ökar inte traven så bra, så han är inte så fin egentligen", " oj vad seg den där är"
Alla har något problem med sin häst eller ponny, att folk då på läktaren ska sitta och kommentera att hästen inte ökar traven lika bra som Totilas är inte så kul direkt. De som oftast slänger ur sig dessa kommentarer är de som haft många framgångar. Oftast går dessa personer med huvudet högt och kollar ner på alla som har en ponny man får kämpa lite med. Jag kan inte räkna hur många gånger jag hört folk som klämmer in skrytiga kommentarer om sina framgångar och resultat i varje mening. Det är väldigt svårt att ge exempel utan att hänga ut någon men ni får försöka föreställa er lite haha.
Vissa säger att ödmjukheten kommer med vilken nivå man rider på och att ju bättre man blir ju ödmjukare blir man det tror jag nog inte helt 100 på faktiskt. Jag tror att det kan stämma till viss del såklart men jag och andra jag känner har blivit ödmjuka via en annan väg.
Jag gick från ridskole unge till att få en egen ponny - bara det gjorde mig sjuuuukt mallig. Sen började vi få massa resultat och rosetter, jag gick med huvudet högt och slängde ut dumma kommentarer till andra som jag tyckte var sämre än mig. Jag skröt om mig och min ponny så att det bara tjöt om det. Sen kom motgångarna och jag fick smaka på dåliga resultat. Alla motgångar gjorde mig verkligen ödmjuk. Att komma ut från varje tävling och sätta sig i bilen och gråta för att man återigen misslyckades. Det spelar ingen roll om man tränar för en duktig tränare eller har en ponny för flera hundra tusen, man kan inte lyckas varje dag. Och det räcker inte att smaka på en eller två dåliga ritter utan det krävs säkert 10 för att det bli ödmjuk, exakt det var det som hände för mig.
Att en ponny ska behöva öka traven på grand prix nivå för att den ska räknas som en fin ponny är ju bara sjukt. Vad hände med ponnyvärlden? Jag hatar hur folk måste tävla om vems ponny som är finast genom resultat och rosetter.
Jag hoppas verkligen alla får smaka på en riktig käftsmäll en dag så de kan börja bli ödmjuka, det är inte lätt att rida och man måste kämpa sig mot toppen. Men alla får nog åka på den där smällen för eller senare, förhoppningsvis rätt snart så slipper vi ödmjuka personer gå runt och irritera oss på alla dumma kommentarer folk kastar ur sig bara för att de råkat vinna ett par starter.
Och bara så alla vet är det inte riktat mot någon alls, jag känner folk som inte alls är ödmjuka ett dugg och jag har inget emot dem som personer utan jag irriterar mig bara på beteendet när det gäller tävlingar osv, det är inte alls riktat som en uthängning mot någon alls!
//Hedda



Dagen

Var först hos Kiwi på förmiddagen. Red på fältet i typ 15 min och sen skrittade jag dit på 10 min och hem på 10 min så red i typ 35 min. Travade runt halva fältet i ett varv och sen tillbaka i andra varvet. Skrittpauser och sen lite galopp i båda varven längs spåret. Allt i bara låg rund form och hon var jätteduktig!

Åkte sen till Veda och hade usekmöte innan vi skulle rida hem hästarna från sommarbetet som tyvärr gick sådär i början men sen gick det bra.

Ska inte skriva så mycket om vad som hände, de som vet de vet lixom.. 
Första omgången skulle jag ridit Twist men några andra fick leda hem dem då jag behövde gå i förväg med en annan häst innan i sällskap av sofia+häst. De andra fick leda hem sina hästar och sen var vi inte så många som skulle ta in resten så 3 omgångar fick vi rida tillbaka dem. Alla träns låg på marken i en hög så man fick bara plocka ett träns och ta den hästen lixom haha.

Första ridomgången tog jag hem Colleen, andra omgången red jag hem Oscar men då blev det kaos igen när två hästar drog ut ur öppningen haha.. När dem var hemma och vi med tog vi sista omgången och då skrittade jag hem Hilda.

Vi var klara runt 7 vilket inte alls var planerat men såhär går det tyvärr.
//Carro

Här är två bilder från idag som Annette tog!
Hehe lite kämpigt att komma upp på stor häst xd
det är hilda jag sitter på på bilderna :)



Yammi

Här om dagen i stallet gav vi Kiwi lite godis efter ridpasset i 30 graders värme och istället för att bara ge några godisar så gav vi henne något som hon skulle älskaaaa.
Vi blandade ihop allt som är på bilden i krubban och Kiwi dök ner och smaskade i säkert 10 minuter.
* Ca 1 liter färdigblandad jordgubbssaft
* 1 kopp krossad havre
* Ca 10 olika godisar (från effol, happyday och börjes)
Kiwi verkligen älskade detta och det vägde upp lite för att hon inte fick något speciellt på sin födelsedag för ca en månad sen!
//Hedda



Dagens planer

Idag ska jag först vara hos Kiwi vid 11-12, rida henne, tror antingen på fältet eller utebanan. Absolut inte ridhuset men det fläktar ju en del ute så utomhus iaf. Sen fixa allt där och efter det åker jag till Veda.

Först ska jag träffa Lotta en stund, sen Usekmöte fram tills vi är ett gäng som ska plocka undan sten från utebanan och sen ta hem ridskolehästarna från betet!

Är alltså borta nästan hela dagen så det blir kanske inte så bra liveuppdatering men det finns inställda också!
//Carro



Fullt ös medvetslös

Nu öppnar snart exakt alla tävlingar inför hösten. Jag har redan missat flera och jag har ingen som helst aning vad jag ska anmäla mig till. Höstens tävlingsplaneringen är inte planerad nån stans. Jag anmäler lite hit och dit och hoppas att jag kommer med till de starterna där jag är reserv. 
Det är också rätt svårt att ordna en planerad tävlingssäsong när Kiwi är till salu och vi vet inte när hon lämnar stallet. Men jag kommer hur som helst anmäla som om hon skulle vara kvar, säljs hon stryker vi de som är anmälda eller säger "ni får ta hem henne efter just den starten" beror lite på när och hur det ser ut när den dagen kommer. 
Men jag ska en dag här snart sätta mig ner och försöka göra en fin tävlingsplanering och välja vilka tävlingar vi åker på. Dock trasslar det lite med allsvenskan, om det blir lag eller inte och vart omgångarna går osv. Men men, vi får ta det som kommer helt enkelt!
Men nu öppnar hur som helst alla tävlingar inför hösten, det gäller att hänga med i svängarna om man vill få sig en plats. 
//Hedda



Dagens inspo

 



Sista kvällen

Ikväll är sista kvällen här i Italien. Planet går imorgon klockan 10 på kvällen och till flygplatsen är det ca 3 timmar med bilen så vi får en kort dag här innan vi åker. Känns ändå sjukt bra att åka hem nu och då inte ha några resor inplanerade alls. 
Direkt efter skolavslutningen hade vi 2 veckor till Gripenmeetinget 3 dagar. Direkt efter Gripen började vi ladda inför Falsterbo som var veckan efter, sen var vi där 1 vecka - var hemma några dagar - ut och segla - hemma några dagar - till Italien. Blir rätt jobbigt att aldrig få landa hemma innan nästa resa. 

Nu sitter vi på balkongen och ska snart gå ut på stan och äta middag. Imorgon kommer vi nog bara ligga vid poolen och gå runt i stan en stund innan vi åker hem.
Ni får säkert lite uppdatering imorgon innan vi åker, när vi lämnat hotellet får jag säkert inte internet förrens vi är hemma i Sverige så jag får passa på att uppdatera medans jag kan.
//Hedda



Tisdag

Var hos Kiwi vid 9 idag. Fixade henne utomhus eftersom de spolar stallet just nu, blir asrent!

Ridhuset hade varit svalt senaste dagarna så jag tänkte att jag skulle bara jogga lite där inne i typ 30 min. Pfft hahah. Det var 31 grader där inne, jag joggade i 20 min och Kiwi var helt genomsvettig. Inget hårt pass alls. Det GÅR ju inte att rida när det är så varmt. Jag orkar ju inte ens själv lixom... Men jag travade i båda varven på volter, fyrkantsspår och lite serpentiner. Tog också lite galopp på volt i båda varven, inte mycket mer.

När jag kom hem drog familjen ner och badade i havet, sen dess har jag bara chillat.
Ska duscha nu och sen ska vi till något ställe i stan och spela något plus äta middag.

Vi hörs sen!
//Carro
Lille cupido va trött...
Cupido???
Kiwi-
Kuwi-
Kupi-
Cupido-
:D



5 saker om mig

...... Jag ääälskar tigrar. Är typ helt beroende, har en mapp på min telefon med bara tigrar, så söta verkligen. När jag flyttar hemifrån ska jag lätt köpa en tiger, eller typ en katt som ser ut som en tiger haha

 

..... Jag är livrädd för spindlar och flygplanstoaletter. Ser jag en spindel ber jag direkt mamma och pappa att döda den, eller så springer jag därifrån haha. Jag försöker alltid undvika att gå på toa när jag flyger flygplan, är rädd när jag spolar, låter så sjukt mycket. Ställer mig alltid med ansiktet mot dörren, håller för öronen och blundar, hahaha. Är dock inte rädd att flyga förövrigt, bara toaletterna...

 

..... Jag har gått på extremt många olika sporter när jag var mindre men har bara tyckt om ridning. Ville alltid ha nånting utöver ridningen så jag provade miljoner olika sporter i flera år. Tillslut insåg jag att jag var dålig på exakt allt så jag hamnade med hästarna, verkligen ingenting jag ångrar nu!

 

...... När jag ska tävla vill jag alltid fixa alla grejer själv så jag vet att allt är gjort innan vi åker. Får panik om mamma eller pappa börjar packa grejerna medan jag tex knoppar, är osäker på om allt är med då. Dock har vi faktiskt aldrig glömt nånting (peppar peppar) men jag är ändå sjukt rädd att glömma något viktigt.

 

...... Jag är väldigt nogrann med allt som har med stallet och hästarna att göra men är ganska slarvig annars. I stallet får inget vara skitigt eller stökigt men mitt rum hemma är i princip en sopptipp, håller det rent max 2 dagar efter en storstädning. Mitt skåp i skolan är inte så fint heller hehe, kastar in exakt allting, det kan också vara anledningen till att mina pennor alltid är borta hahaha

//Hedda




Måndag

Hej, sorry för dålig uppdatering.. Nu på kvällen har vi varit vid havet och badat, askallt men asskönt haha.

Imorgon ska jag till Kiwi på morgonen. Rider i ridhuset lite lättare dressyr typ, som de andra dagarna. Är svalt där inne nu så det är perfekt att vara där då.

Ska sova snart men kommer fler inlägg imorgon!
glöm inte att kommentera challenges! Inga kommentarer- Inga challenges ;) 
//Carro



Tävlingssäsongen VT 2014

Tänker göra en liten utvärdering av vårens tävlingar på Kiwi, det blev inte alls många starter på Kiwi och därför skriver jag också starterna med ridskolehästarna. Denna utvärdering har jag skrivit helt själv och inte tagit av någon annan. Jag vet att väldigt många gör sånna här men denna har jag gjort själv så att ingen ska tycka att jag ska fråga innan jag "tagit den" osv.
Första start 2014: Botkyrka LB och LA
Vilka hästar tävlade du 2014? Kiwi, Pandora och Tip Top
Hur många placeringar 2014? 3 om man inte räknar med laget.
Vilka grenar tävlade du 2014? Dressyr och hoppning
Bästa tävling? Tror nog det var LB:1an på Roslagens rid och Körklubb eller LA:1an på Pandora
Sämsta tävling? LA:1an på Mälarhöjden eller LA:1an på Gripen
Högsta procent? 67,75%
Lägsta procent? 55,13%
Kaosigaste tävling? Skulle tro det var Rånäs eller mälarhöjden om man tänker hela tävlingen med framridning och allt och inte bara starten.
Roligaste tävling? Antingen nån av vedas tävlingar eller Sundby skulle jag tro!
Bästa anläggning? Gripen och Sundby har alltid bra arrangerade tävlingar.
Nya platser du var på i år? Roslagens rid och körklubb hade jag aldrig varit på innan. Rånäs och Botkyrka hade jag aldrig tävlat på innan utan bara varit där och groomat åt andra.
Favoritbild från vårens tävlingar? Gillar dessa skarpt!



Update ifrån Loano

Nu är vi på det sista av våra 3 hotell. Här har vi tillomed lyxen att ha internet på rummet så ni får nog lite uppdatering de 3 dagarna vi har kvar här.
Jag ska precis sova så det blir inget superlångt inlägg.
Idag har vi mest legat och solat vid poolen och havet. Snacka om att jag blev solbränd, dock bara framsidan av kroppen så jag är hälften röd och hälften vit, rätt snyggt, det blir ligga och sola på mage resten av dagarna ;) 
Men vi gör inte så speciellt mycket här kan man väll säga. Vi går runt i byarna och kollar i affärer, jag har köpt en del fint faktiskt, nästan allt är på rea just nu också. Igår (?) var vi uppe i "bergen" på massa vingårdar, sjukt fin utsikt var det där i alla fall. 
Hotellet vi bor på just nu är finast av de 3 vi varit på. Vi har privat strand rätt över vägen, pool både på stranden och utanför hotellet, i receptionen har de tillome sköldpaddor, whot? Bara för prydnad verkar det som då de ligger under en liten trappa, askonstigt. 
Men men, det är sjukt bra väder och vi har jättemysigt, längtar dock hem till hästarna och få komma igång med höstens träningar och tävlingar. Är faktiskt också sjukt taggad på att börja i en ny skola och klass, ser fram emot hösten i kalla Sverige, borta bra men hemma bäst!
//Hedda
Förlåt för absolut sämsta kvalitén på bilderna. Alla är ifrån telefonen och vissa som ni kan se ifrån snapchat. Alla bra bilder finns på kameran och de får ni säkert se när jag kommer hem!



Mest visat på Youtube

1. Kiwi Bockar
Just nu 985 visningar 
 
2. Brownie bockar på hoppspecialen!
 Just nu 602 visningar
 
3. Världens roligaste film!
(eh inte)
Just nu 456 visning



Kiwi

Var hos Kiwi vid typ 2-3 någonting. Hon fick gå ut i skogen idag en liten stund och sen bara trava på fältet lite. Skrittade bara i skogen då det var lite hårt underlag där så skrittade en bit, vände sen och travade i typ 5 min i varje varv i låg form. Även fast jag inte krävde så mycket var hon faktiskt fin! Hon travade på bra och var hyffsat mjuk ändå.
 
Skrittade hem sen, duschade henne och sen fick hon gå ut. Var jättevarmt men det blåste lite så hon blev inte suuupertrött. Nu ska det ju bli några grader lägre vilket är bra för hästarna så dem slipper svettas av att vara ute.
 
Nu får hon vila imorgon och måndag och sen rider jag henne tisdag och onsdag, hedda kommer hem på torsdag.
//Carro



Test

Hur många dagar i veckan rider du? Mellan 1-4 brukar det vara
Har du egen häst? Nej
Vilket klubb rider du för? Vallentuna Ridklubb
Vad är det högsta du hoppat? ca 115cm
Vilka/Vem tränar du för? Malin Hamilton, Magnus Hamilton, Evelina Karlsson
Favoritmärke på ryttarsaker? Oj vet inte alls
Hur många hästar har du ägt? 0
Hur många äger du nu? 0
Har du foderhäst /har haft? Nej
Har du medryttarhäst / har haft? Haft för 3 år sedan
Har du sköthäst/ har haft? Haha på ridskolehäst för många år sedan
Hur länge har du ridit? 10 år
Har du ridit/rider på ridskola? Rider där nu
Har du tävlat? Japp
Tycker du om att tävla? Ja!!
Vilka grenar rider du? Dressyr och hoppning
Vad är det högsta du hopptävlat? 80 cm
Högsta klassen du tävlat i dressyr? LA:1
Bästa resultat i dressyrtävling? Om man tänker högsta procent så 72,41% i LC
Sämsta resultat i dressyrtävling? Haha 50% på Yrsa i LB:1 för 4 år sedan hah
Bästa resultat i hopptävling? Hm, vet inte men vinsten i hoppfinalen på Twist isåfall.
Sämsta resultat i hopptävling? Nog när jag och Plopp gick omkull på banan, resultatmässigt eftersom vi blev uteslutna, men gick bra med både mig och ponnyn.
 
Hur många ... har du?
Ridbyxor? 9...
Hjälmar? 2
Västar? 1
Spön? Många haha
Ridskor? 2
Ridhandskar? Också många, tror kanske 10 par
Ridstövlar? 2
Schabrak: 5 men använder 2/3
Lindor: 2 men använder 1
 
Senaste...
Senaste placeringen på tävling? Ridskolecupfinalen i dressyr 6 juni
Senaste vinsten? Dressyrtävling i maj på Cyklamen i LB
Senaste avramlingen? 
Haha tror över ett år sen, men Mc Cloud eller Ludde var det nog
Senaste tävlingen? Ridskolecupfinalen 6 juni
Senaste hästrelaterade köpet? Sporrar och stallskor
Senaste filmen? ICE AGE 4 Haahhaha
Senaste serien? Paradise Hotell hahah
Senaste resan? Danmark Legoland
Senaste gången jag red? Igår haha
Senaste gången jag skrattade? Ca idag
Senaste gången jag skrek? När jag och hedda härmade brandlarmet
Senaste gången jag grät? Ingen aning
 
Favorit...
Djur? Häääst
Hästras? Ingen aning
Färg på häst? Svart, fux, gråskimmel eller mörkbrun
Årstid? Sommar/Höst
 Gren(ridsport)? Dressyr (och hoppning ;))
Häst? Cyklamen och Jimpan
Ponny? Pandora och Twist
//Carro



Varmt

Ska till Kiwi om typ 10 min, är dock SKITvarmt så hoppas det är skugga i skogen.. Ska inte rida så länge, bara en liten kortis men skritt och trav tror jag.

Hörs senare!
//Carro



Hjälpa varandra

En sak som verkligen är viktigt i tävlingsammanhang är att hjälpa varandra. Jag kan faktiskt tycka att vi i Vallentuna är riktigt bra på det.
Ett exempel var nu på gripen inför en av mina starter sista dagen. Vi satt i cafeterian och hade precis ätit lunch, då kom jag på att jag skulle sitta i sadeln om 30 minuter och varken hade bytt om, fixat håret, snyggat till knopparna eller ens börjat borsta henne osv. Jag fick direkt svaret "vi hjälper till att grooma" och 30 minuter senare var allt klart då jag fick hjälp att fixa allting.
När jag blir stressad blir jag galet nervös och det släpper inte förrens efter ritten, självklart hände det under denna start också men det kunde varit BETYDLIGT mycket värre om jag inte fått hjälp.
Jag tycker verkligen det är viktigt att hjälpas åt när någon annan behöver hjälp om man själv har lite tid över, lite stress och för lite tid kan påverka en ritt helt och hållet. Hjälps man åt blir alla glada i slutändan!
//Hedda
Här hjälper jag Jennie att göra sista knoppen på Piraten inför en klubbtävling.
Här var på gripen när Julia och Ida hjälpte mig att fixa Kiwi, på bilden kollar Julia min startid så vi kan räkna ut när jag ska börja tränsa och sen rida fram.
Här har vi precis fotat Rozzo, jag höll honom medan Ida fotade, sen gick jag med honom tillbaka och höll i medan de fixade honom, tror det var inför start.



Dagens inspo

 



Fredag

Idag var jag ju först hos Kiwi, var hemma vid lunch och då åt vi lite, sen skulle familjen ner till vattnet och hyra två kanoter som vi hyrde i typ 4 h. Två och två paddlade vi. Åkte till en strandplats där vi åt bullar och tänkte bada men de va typ kvicksand/smörbotten kändes det som så man bara sjönk. Vi paddlade till havsbadet istället, köpte glass och badade där. Paddlade sen tillbaka hela vägen och då hade de gått typ 3,5 h(!).
Det var iaf jätteroligt!

Imorgon ska jag sova ut lite och på eftermiddagen är jag hos Kiwi ett tag.
//Carro



Stallet

Idag var jag hos Kiwi vid 9 som jag passar nu medans hedda är bortrest. Fick vara där tidigt då det skulle bli över 30 grader efter lunch och det orkar varken jag eller hästen jobba i. Så va där tidigt när det var hyffsat svalt och red ett enklare, kort pass.
 
Red i typ 25 min på gräsbanan. Mest skritt men även lite jogging i trav. Ställde typ inga krav alls. Det blev tokvarmt efter typ 10 minuter och kiwi var dessutom jättetrött. Dels för värmen men hon stod och sov när jag borstade henne. Red lite olika i skritt och försökte bara lösgöra lite i skritten, sen joggade jag henne i låg form hela tiden. Typ bara luffsa på lite. Hon behövde mest röra lite på sig så inget ansträngande alls idag. Efter så duschade jag av henne och sen fick hon gå ut igen.
 
Imorgon blir det typ lika varmt. Rider lite senare på eftermiddagen och ser om det är svalt då. Hade tänkt rida ut en sväng i skogen och bara ta det lugnt. Trava lite och kanske galoppera, får se. Inget hårt iaf ;)
 
Pappa tog lite bilder så ska visa några. Digga min snygga outfit där jag sket i ridstövlarna, yolooo. Aa och sen är
jag ju ganska lång på henne men no hate tack, vafan Carro 170+ lång, guldet tar hon varje gång, så lät ju hejjarramsan eller hur? ;)
 
Med tanke på värmen idag och att hon inte gått så hårt på några dagar så var hon duktig ändå. Är taskigt faktiskt att kräva så mycket av henne när jag knappt själv orkar vara ute i värmen. Men imorgon blir det skogsmys!



Kiwi till salu

Det är nog ingen hemlighet att Kiwi är till salu för er längre. Jag har fått flera kommentarer och frågor på ask gällande Kiwi och hennes försäljning. Jag har velat ligga lågt med det och har ignorerat det mesta men nu börjar väldigt många jag känner hitta henne på hästnet och då känns det dumt att försöka dölja nånting som alla redan vet om. 
Anledningen till att hon säljs är att jag är för lång. Kiwi är 145 hög, nätt med långa smala ben. Det känns inte bra när jag sitter på henne, jag känner mig för stor helt enkelt. Inte pga hennes höjd utan hennes kroppsbyggnad. Jag känner mig mindre på ponnyer som är 10 cm lägre men grövre. 
Kiwi kommer alltså att säljas och hamna hos någon mindre ryttare som kan ha mer glädje av henne än mig. Hon har gett mig SÅ mycket så jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är för allt jag lärt mig.
Våran bästa merit är placering i LB men det spelar ingen roll. När jag fick henne visste jag inte ens vad ett enkelt byte var, jag hade aldrig gjort några skolor eller tävlat högre än LB. Nu är de rörelserna LÄTT för oss, skolor och enkla byten gör vi minst varje dag. Tävling är en annan sak men jag har fortfarande startat 4 klasser med dessa rörelser i. Alla gånger under 60% men från att ha gått från ridskoleponnyer och LC till att rida LA:P1 på 59% är för mig stort, det är bättre än en gulblå rosett och ett vinnartäcke för mig. 
Men hur som helst ska jag tacka för min tid på Kiwi, det känns tråkigt men jag kan ändå inte ha henne föralltid. Jag kommer rida och tävla henne tills den dagen hon lämnar stallet, ni har antagligen inte sett tillräckligt av oss på banorna men hur många starter det blir är just nu helt osäkert för alla. 
När Kiwi har åkt kommer jag smått börja rida Queen igen. Vi tog en paus efter min avramling i maj. och jag kan helt ärligt säga att jag blev lite rädd för henne. Jag kommer nog inte rida ut på henne förrens till våren, och då blir det med väst och ledare. Ridhuset kan jag rida i utan problem men jag vågar inte rida ut på henne än även fast jag vet att hon är snäll när andra rider ut på henne. Jag kommer börja träna henne och förhoppningsvis börja tävla till våren. 
Jag har fått erbjudanden av andra i stallet om att rida deras hästar och det kommer jag förhoppningsvis göra till hösten. Det kommer alltså bli så att jag rider de hästarna + Queen + en gång på ridskola i veckan.
Men vi kommer faktiskt inte släppa ponnytiden riktigt än.... Planen är den att vi ska köpa en hopponny till min lillebror. Den ska vara stor och grov så att jag kan tävla den i dressyr i de 2 åren jag har kvar. Jag kommer alltså rida ponny och storhäst parallellt. Inget är ju spikat och klart för det är det aldrig med häst utan vi får se hur det blir, men detta är planen och det ska vi FÖRSÖKA fixa. Men vem vet, kanske min ponnytid är slut för gått när Kiwi säljs? Jag har ingen aning och det är också därför jag valt att inte berätta om Kiwis försäljning. 
Men nu har jag berättat om planen framöver, jag vill nu inte ha några fler frågor om hennes försäljning eller pris osv. Jag har skrivit det en gång och inte igen. Är väldigt trött på folk som kommer till mig eller mina kompisar och frågar om hennes försäljning, speciellt till mina kompisar, är det nåt ni vill veta fråga mig men snälla fråga inte "är hon till salu?" Ni har sett hennes annons och där har ni svaret. 
Och jag vill inte heller ha några kommentarer om att jag inte är sååååå stor på henne - min ponny = mina val. Jag har bestämt att jag är för stor och att hon ska säljas och det är skittråkigt men så är det. Man måste tyvärr vara krass när det gäller hästar och ni utan egna hästar kommer aldrig förstå det.
//Hedda



Kvällsprommis

Vi kom till stallet runt 6 och skulle då ta hand om hästarna. Ingen schysst värme att slänga på sadel och träns bara för en uteritt så bägge hästarna fick sig ett bad i spolspiltan och sen gick jag med dem i ca 20 minuter så att de fick torka. Bägge var superglada och Kiwi var också glad att få komma ut i beteshagen igen! 
Medan jag gick med hästarna mockade mamma helt ur Kiwis box och mockade Queen's box. Anledningen till att Kiwis box mockades ur helt är för att nu när vi är bortresta ska stallet spolas med högtryckstvätten och då ska alla boxar vara tömda. Carro (som passar Queen, alltså inte Carro Carro haha) tömmer Queen's på måndag. 
Men bägge hästarna tyckte det var skönt med lite vila idag. Att rida i över 30° är inget varken en själv eller hästen har någon lust med. Jag lider verkligen med er som är och tävlar Derbyt eller Connemara SM just nu, i detta väder borde alla få ligga på stranden och glassa medan hästarna går i hagen. Helst skulle jag vilja ha Kiwi inne på dagarna och ute på nätterna just nu, tyvärr går det inte att fixa så lätt när vi inte är hemma, tur att hon har en beteshage med mycket skugga och en vattenkopp som inte tar slut på vatten.
//Hedda



Imorgon åker vi igen

Klockan 6 imorgon bitti lämnar vi huset mot flygplatsen och Italien. Kanske inte så kul att veta men vi landar i Milano och sen hyr en bil att åka ner mot italienska rivieran och på vägen och där nere bo på flera olika hotel. Kommer bli superkul att åka runt och inte bara bo på ett ställe och inte bara ligga och glassa vid samma pool i en vecka. Vi kommer hem kvällen den 30onde. Uppdateringen kommer säkert bli rätt dålig ifrån min sida men ni har både tidsinställda och Carros alla inlägg.
Under dessa dagr kommer Queen ridas av en tjej i stallet. Queen kan just nu inte vila då hon gör sin tävlingsdebut om ca 3 veckor, mer om det senare i ett eget inlägg. Kiwi kommer få vila lite och vara på bete, Carro kommer även rida Kiwi några dagar, bara rida ut lite i skogen så att hon får röra lite på sig och inte står helt still, Kiwi har också en tävling inbokad rätt snart, det kommer ett inlägg om det snart också.
Men idag är allstå min sista dag i sverige och sen försvinner mina inlägg för några dagar. Jag uppdatar nog så fort jag har wi-fi men ananrs får ni klara er med tidsinställda + Carros liveinlägg!
//Hedda



Dagens planer

Så fort Carro har åkt hem så ska jag börja packa exakt allt inför Italien. Jag har inte ens börjat tänka på vad jag ska ha med mig så det är nog dags att jag tar tag i det rätt snart.
När mamma kommer hem ifrån jobbet åker vi upp till hästarna. Jag tror Kiwi får ta det lugnt idag också då det är sån sjuuuk värme, det är bara elakt att låta henne gå hårt nu när hon ändå vilar. Om det inte är svalt förrens ikväll får hon nog bara en promenad bort till fältet och tillbaka, annars tror jag rider runt fältet och tar lite trav också.
Men hur det blir i stallet ikväll återstår att se. Nu blir det bloggpower innan Carro åker hem! Ni ska bara veta hur många inlägg vi fått ihop under gårdagen och nu på morgonen!
//Hedda



Imorgon

Imorgon kommer ett inlägg om Kiwi som jag vet att de flesta av er längtat efter. Har blivit bombad med frågor runt detta och här kommer svaren, håll koll under dagen imorgon. Skriver det inlägget bara en gång och om frågor ska ställas svarar jag på dem under det inlägget, ingen annan stans. 
//Hedda



Bilder gripen del 2

Här kommer andra delen av bilderna Ida tog på Gripen! 
//Hedda
Bilderna som Clara tagit kommer senare!



Nytt!

Ikväll har jag suttit och fixat nya designen. Dels för att den gamla började bli väldigt gammal men även som sagt för att den blev lite härmad ;)
Det är den jag tänkt lägga upp men vi ändrade färgerna på den och lite sånt. Den är ju rätt simpel nu men vi väntar tills vi har lite nyare bilder och så.
 
Men hoppas att den är okej iaf, så länge ;)
//Carro



Dagens ridpass

Idag red jag ut barbacka i shorts på Kiwi tillsammans med Carro som gick bredvid. Det var som ni alla kanske vet ca 30 grader ute så det blev bara skritt runt fältet ett varv. Supermysigt men gaalet varmt och massa bromsar.
Efteråt fick hon en dusch och dricka en liter saft tillsammans med lite havre och godisar = lycklig ponny. Kiwi älskar verkligen saft och slurpar i sig det på en sekund, superbra om man har en häst som inte vill dricka på tävling. Blanda i lite saft så dricker de flesta hästar. Kiwi har aldrig haft problem med vattnet på tävling förrens denna vår, då blandade vi i några deciliter jordgubbssaft och vips så drack hon en halv hink bara sådär, super verkligen!
Här har ni några bilder ifrån dagen, nu är det verkligen riktig sommar!



Bilder gripen del 1

Här är första delen av bildena som Ida tagit på Gripen, tack för superfina bilder!
//Hedda



Dags att byta design

Ny design kommer upp inom kort, dels för att det behövs men även för att våra/mina ideer blir aningen kopierade av andra. Känns sådär att ha en design på bloggen man haft ett bra tag som sedan andra gör en typ exakt kopia av ;)

Kommer hur som helst en ny, mycket roligare enligt mig att ha en egen design, som ideerna är från ens egen hjärna. Mycket mer unikt då än en rak kopiering på någon annans.
//Carro



Dagen

Idag åkte jag hem till pappa vid 12. På eftermiddagen gick jag och min broder haha till havet(österskär) och var där ett tag och badade. Gick sen hem, har inte gjort något speciellt sen dess, bara ätit middag och chillat..
 
Imorgon ska jag till Hedda. Är där hela dagen, sen åker vi till Kiwi, sen sover jag kanske hos henne så vi SKA fixa bloggen med massa inlägg!
 
Vi har ju några på G så det håller i några dagar men fler måste fixas! ;)
Ska sova nu, ska upp rätt tidigt men vi hörs imorgon!
//Carro



Back on track

Nu när vi fått fart på inläggen här på bloggen och inte låter det bara skräpa så har statistiken höjts betydligt. På bara nån vecka har vi gått upp dubbelt så mycket som vi hade när vi skrev tråkiga inlägg och kanske max 2 gånger per dag.
Ju bättre vi skriver ju oftare läser ni. Det är bra att alltid ha i bakhuvudet, då får man MYCKET mer motivation till att skriva fler inlägg. Och fler bättre inlägg kommer snart då de kommer börjas skrivas på imorgon då jag och Carro träffas igen för en bloggdag helt enkelt.
Men snart är bloggen förhoppningsvis back on track och vi har samma siffror som i våras, helst lite mer, det ska vi fixa va? ;) 
//Hedda
Hittade denna bild på mig och TipTop när jag letade bild till detta inlägget. Kom då att tänka på hur jag verkligen ääälskar ridskolan och hur mycket man saknar det under sommaren ÄVEN om man har egen häst. Sen älskar jag också hästen på bilden, underbar häst som gör allt för alla, en riktig stjärna som förtjänar alla guldmedaljer man kan tänka sig. 



Hemma!

Nu är vi äntligen hemma ifrån seglingen! Vi kom hem runt halv 5 och åkte direkt till stallet där vi plockade in Kiwi från betet. Hon är galet trött efter fyra dagar där ute så hon får sova inne tills vi åker till Italien. Jag kommer rida ut några dagar här i veckan men annars får hon fortsätta ta det lugnt. 
Men det är hur som helst huuuur skönt som helst att vara hemma igen, sova i sin egna säng och träffa ponnyn varje dag - kan sååå inte bli bättre, jag är inte riktigt en båtmänniska haha 
Men men, nu är jag hemma ett par dagar så då blir uppdateringen som vanligt igen!
//Hedda



Gripen!

Imorgon kommer lite bilder ifrån Gripen upp, galet sent i knoooow men bättre sent än aldrig!
//Hedda
Här är hela goa Vallentuna gänget som stod uppstallade under helgen. Malin, Filippa och Amanda red också men stod inte uppstallade med sina ponnyer.



Hemma!!

Är nu äntligen hemma efter en superlång bilfärd från Danmark. Har varit på Legoland lördag och söndag och det har sjukt kul. Hade inte varit där tidigare men det var ascoolt! Typ allt var av lego och jag fattar inte hur man kan bygga så mycket av lite lego, sjuuukt.  Åkte vid 8 imorse till en stor båt, åkte över till Sverige och bilade sen genom hela Göteborg till Enköping för att hämta hunden och sen hem till Vallentuna, nu hemma!

Imorgon åker jag hem till pappa och är där i typ 2-3 veckor så jag kommer iaf kunna blogga osv.

Har egentligen inget spec. att säga men är hur som helst hemma nu ;)
//Carro
Här är lite bilder, typ allt är i lego! Alla byggnader, djur osv! Pingvinerna är dock levande ;) skitsöta haha!
ELEFANTER av legobitar?! Hah det är typ omöjligt



Sista natten

Nu ska vi snart sova efter en lång dag med segling och massa sol. Imorgon börjar vi segla hemåt igen och förhoppningsvis hinner vi bort en snabbis till hästarna, saknar dom sååååå, Kiwi är säkert supertjock nu höhö. Men 1 augusti sätts hon igång, första tävlingen är inte inbokad än då jag fick stryka den i Lyckås då vi är på 50-årsfest den dagen så vi hinner inte. Synd men så blir det ibland. Första Anna Dufva träningen är igen v.32, då SKA magen vara borta så vi kan träna som vanligt!
Nu är Carro snart hemma också så då blir uppdateringen som vanligt ett par dagar. Innan fredag ska jag skriva ett par inlägg så det finns medan jag är i Italien, är det något speciellt ni vill läsa om är det bara att kommentera så ska jag försöka fixa innan fredag!
//Hedda
Saknar min prinsessa som bara den nu, kan inte vänta tills vi är tillbaka och tränar hårdare än nånsin, först och främst ska magen bort ;) 



Hårsmycken

Jag har skrivit förut vilka smycken jag har i året i håret när jag tävlar och det är ganska ofta olika. Men mest använder jag mina pärlband ifrån ryttarsmycken. 
Förra året fanns de på gripen och sålde smycken och då köpte jag ett rosa pärlband man har runt donuten och sen köpte jag blommor som man sticker i själva håret. Nu i år fanns de också där men jag köpte inget då jag hela tiden sa jag köper sen, sen så köpte jag aldrig något. Ångrar det lite faktiskt. Dock vann jag ett svart band och en rätt så stor sten man kan sticka i mitten av donten. Sjukt fina verkligen.
Jag tycker att ryttarsmycken har de absolut finaste smyckena för håret och jag skulle verkligen vilja ha flera band och stenar osv, men snål som jag är köper jag aldrig nånting haha.
Jag har nu faktiskt ändrat mitt sätt att göra donuten. Istället för att göra en/flera flätor runt av det överblivna håret har jag börjat stoppa in det direkt under hjälmen då det blir alldeles för tjockt annars. När flätorna blir för tjocka ser det gaalet fult ut, blir så tjockt att det är mer flätor än själva donuten och hjälmen hamnar över ögonbrynen vilket gör både ont och man ser nada. Det är mycket lättare, snabbare och snyggare att stoppa in det under hjälmen - tycker jag i alla fall.
På första bilden ser ni mitt hår på gripen, dock är de pärlorna inte från ryttarsmycken men stenen i mitten är. På den bilden ser ni också hur det blir när jag stoppar in det överblivna håret under hjälmen. 
På bilderna nedanför ser ni alla smycken som såldes på gripen - alla ifrån ryttarsmycken. Dock inte alla plastrongnålar och hårnålar på bilderna.
//Hedda



Seglaaaa

Sitter just nu på båten och vilar en stund. Vi har under dessa 2 dagar haft nästan inget internet alls, har pytteliiiite nu så vi får se om detta inlägget kommer upp idag haha. 
Men det är superväder här och vi har badat en miljon gånger och jag har självklart lyckats med att bli solbränd på en gång - jag har liksom 2 färger, kritvit och röd. Kan verkligen inte bli brun. 
Vi åker runt med segelbåten till olika småöar och det är supermysigt men jag kan tycka det blir lite långtråkigt då det knappt finns något att göra än att bada och äta typ ;) 
Men nu har vi 2 nätter kvar här innan vi åker hem till hästarna igen! Och somsagt blir det nästan direkt till Italien efter det. 
Men vi hörs nog så fort jag får internet igen om det är något kul jag har att skriva.
//Hedda
Ni får en bild från igårkväll! 



För exakt 2 år sen

För exakt 2 år sen visste jag inte vad ett enkelt byte var, jag hade aldrig gjort en öppna eller sluta, jag hade bara ridit förvänd galopp på LA linjen och jag hade gjort 2 lokala starter - resten var klubb tävlingar och då högst i LB. 
För exakt 2 år sen hade vi Bonzai, han blev lite tävlad hos oss men inte av mig. Han var 180 hög och han var way to big för mig. 
För exakt 2 år sen red jag Tucke, vi var här i en liten "svacka". Hältor hit och dit och de största delarna av våra ridpass var skritturer ute i skogen. Men det var allt jag behövde. Jag räknade honom som min och jag älskade honom av hela mitt hjärta. En egen ponny behövdes inte - jag hade Tucke några gånger i veckan. 
För exakt 2 år sen fanns inte tanken på ponny, jag visste att JAG aldrig skulle kunna få en egen ponny. Varför skulle jag som ridit på ridskola hela mitt liv få chansen till en EGEN PONNY. Det fanns inte i min värld - det skulle aldrig kunna hända.
I september 2012 åkte vi och provred första ponnyn. Det var mest på skoj och jag tror inte riktigt mamma visste vad hon gav sig in på när vi åkte och provred den första. 1 provridning leder till 2 som leder till 3 osv. Helt plötsligt stod vi 2 månader senare med en ponny i handen på Solvalla för en besiktning. Hon gick igenom och 2 timmar senare stod hon i boxen hemma. Från den minuten rasade egentligen allt, det märker jag nu i efterhand. 
Från dagen jag fick hem Kiwi red jag inte min älskade och bästaste vän Tucke längre, klart jag rider honom då och då och jag hälsar på honom varje dag, han är inte borta men det är inte samma sak längre. 
Från dagen jag fick hem Kiwi slutade jag få erbjudanden från andra i stallet om att rida deras hästar, jag satt aldrig mer på Teddy eller Fajans efter den dagen, de flyttade 1 månad senare och nu är de bägge borta. 
Från dagen jag fick Kiwi började också mina vänner bete dig annorlunda. De jag inte var så jätte tight med började klänga och skulle helt plötsligt bli bästis med mig för att nå min ponny. Vissa av de som jag var bättre vänner med blev avundsjuka och drog sig undan istället. Inte många som kom och sa"Gud va kul med din ponny Hedda, grattis!". Samma sak när de första resultaten började rulla in, folk var riktigt avundsjuka. För precis som jag tyckte för exakt 2 år sen - varför skulle JAG få en egen ponny?? Varför skulle jag få ha det bättre än alla andra för? Jag var inte bättre än någon annan. Jag kunde få en svår ponny på tygeln och vunnit ett par klubbtävlingar på den men mer var jag inte. Varför skulle jag få ha det bättre än alla andra ridskoleryttare, vad hade jag gjort för att förtjäna det? Vissa kunde bara inte acceptera att jag hade fått en ponny, det har vissa fortfarande inte gjort, tyvärr. 
Mitt liv ändrades verkligen fort den hösten. Från en helt vanlig ridskoleunge till att nu åka ut på stora meetings och träna flera gånger i veckan. Jag har gått från 0 till 100 tävlingsmässigt på bara ett halvår. 
I samband med alla dessa tävlingar har jag skaffat mig måååånga nya vänner som alla rider på alla olika nivåer och jag har blivit en i mängden av alla tävlingsryttare. Och bara att jag skaffat mig nya vänner bränner i ögonen på folk. Som om att jag inte skulle få ha vänner med häst utanför ridskolan.
Jag skrev där uppe att jag inte visste vad ett enkelt byte var och att jag aldrig gjort en öppna eller sluta. I juni 2013 tävlade jag för första gången en klass med dessa rörelser och fick 2,5% ifrån ett nationellt kval. För någon annan är det riktigt uselt men för mig är det som ett SM guld. På den korta tiden dessutom. Ingen förstod att det var bra då ritten var under 60% och ledde inte till placering. För vissa var ritten bara bra om man red på minst 65% och blev placerad, OAVSETT klass. För mig var det samma sak när jag red på ridskolan men mina starter med Kiwi fick mig att öppna ögonen. Vi har gjort en sån otrolig resa även om våra resultat inte är några att skryta över.
Men denna resa har inte varit en dans på rosor. Fyfaaaan vad vi har slitit. Både hemma och på tävlingsplatsen. Jag skulle kunna rabbla upp dessa 2 år och berätta alla hinder vi stött på men jag tror ni inte orkar läsa då, från första dagen till idag har vi haft alla möjliga problem och vi kämpar fortfarande med att ta oss över de allra högsta.
 
Jag och Kiwi har bokstavligen kämpat i blod, svett och tårar. Från att ena dagen sväva på moln då det går SÅÅÅ bra och det känns som att vi skulle kunna vinna VM till att andra dagen inget funkar och att Kiwi står på frambenen och sparkar och jag ligger på marken med grus i munnen. Jag har velat ge upp flera gånger. Bara släppa ut hästen i skogen och börja med en annan sport för att jag varit så trött på skit hela tiden. Jag har efter en stund i ridhuset släppt tyglarna - börjat storböla - skrittat av hästen och sen gått hem. En stor anledning till varför jag har varit så nära på att ge upp är nog för att vi fått så pass lite stöd av alla mina kompisar. De enda som på riktigt stöttat mig är min familj och tränare, och några få få få vänner. De flesta sitter och ler när de får höra om att jag och Kiwi är inne i en svacka eller om jag misslyckas på en tävling, istället för att glädjas över mina framgångar glädjs de över mina misslyckanden.
Men jag kan säga att denna både underbara och hemska resa har lärt mig GALET mycket, mer än vad jag nånsin skulle kunna lära mig på en ridskoleponny eller ens en färdig SM ponny, dessa 2 år har varit så viktiga för mig. Man kan säga att vi kanske skulle köpt en annan ponny eller inte köpt nån alls men jag har lärt mig obeskrivligt mycket. 
Såhär har en stor del av våra ridpass sett ut, bockningar hit, en spark dit, en tvärnit där och en stegring där. Men när hon väl går utan att stå emot är hon underbar att sitta på. 
Det är inte många som trott på oss. Folk har sagt att Kiwi är ful och tråkig och att jag är dålig på att rida och borde skaffa en ny tränare. Vi har fått ta mycket skit och det folk säger i hemlighet kommer i slutändan fram och jag vet vilka som sagt vad om oss och vissa av dessa personer har varit mina "vänner" medan vissa varit helt främmande människor som aldrig sett oss förut.
Det är verkligen inte lätt att sitta dag in och dag ut på en ponny som man måste slita med medan folk sitter och kommenterar hur dåligt allt vi gör är. Själva kommer de aldrig rida på en sån fantastisk häst som jag just nu har, de är inget annat än avundsjuka. De sitter just nu och läser detta inlägg och skrattar över bilderna ovanför och tänker hur katastrof vi är, de kommer aldrig glädjas över mina framgångar. De sitter bakom sina skärmar och tycker att de är bäst i världen och hoppas på att jag och Kiwi aldrig lyckas igen.
 
Jag vet att våra framgångar inte visas på våra resultat eller bilder på Instagram men ni ska bara veta hur mycket mer jag lärt mig än vad ni har. För mig är bara vår utveckling värt allt. Jag bryr mig inte om rosetter eller medaljer, jag är nöjd med allt vi lyckats med som jag aldrig skulle kunna gjort utan min ponny som för exakt 2 år sen aldrig skulle kunna blivit min men blev det trots alla odds i alla fall.
//Hedda



Hedda & Kiwi- Fältet

Här kommer lite bilder Carro tog på mig och Kiwi när vi var ute och galopperade på fältet för några dagar sen! Ni ser ju tjockismagen nu haha ;)
//Hedda



Imorgon

Imorgon kommer ett inlägg om min och Kiwis resa. Ett väldigt känslofyllt inlägg om hur det varit sen jag fick henne för snart 2 år sen.
Klockan 12.00 imorgon, håll koll!
//Hedda



Bete

Nu när vi är borta finns det ingen som kan passa Kiwi och eftersom alla i henne hage är på bete är det dumt att hon ska få gå ensam i en hage medans vi betalar för att personalen ska mocka åt henne. Vi släppte därför ut henne på betet igen igårkväll. Blir en del tjockismage att få bort sen men så länge ponnyn mår bra och älskar livet får vi väll ta den smällen...
//Hedda
Bjuder på en rätt vacker bild på mig och bejbi Kiws



Varm dag idag

Nu har vi nyss varit i stallet där en tjej provred Kiwi och det såg superfint ut verkligen, kan säkert bli något riktigt bra där!
Hon var idag lite seg och trött då det var så sjuuukt varmt men jag försår henne hahah, det var samma sak igår då det även också var en provridning. 
Aja nu sitter vi i bilen på väg mot Hamiltons för middag! Får se om jag hinner uppdatera innan vi åker imorgon annars får ni klara er med de tidsinställda under veckorna framöver.
//Hedda



Åker jag också

Imorgon åker jag också iväg, vi ska nämligen ut och segla och kommer hem på tisdag för att fort packa ur och packa om för Italien i ca 5 dagar. 
Nu när vi seglar har vi säkert internet och jag kan förhoppningsvis skriva några inlägg via telefonen men annars får ni leva på de tidsinställda, jag ska försöka skriva några till nu här rätt fort innan stallet. 
Vid 5 kommer några och provrider Kiwi och direkt efter ska vi på middag så jag har nu ca 2 timmar på mig att blogga + packa ALLT. 
Ni får nog nåt liveinlägg ikväll också, hörs!
//Hedda



Rent och i ordning

Nu under sommaruppehållet på ridskolan när det inte är läger eller lektioner, samt hästarna är på bete så ska ju stallet städas och fixas så allt är bra och rent inför nästa termin.

När jag jobbade på Veda nu i 2 veckor höll jag på sjukt mycket med allt som rör sadelkammaren.

Alla schabrak är tvättade, alla paddar, benskydd, borstar och ryktpåsar. Alla martingalar, träns och sadlar är putsade och upphängda på rätt platser och gummisnoddar hänger i skåpet. 
Rykthinkarna är spolade och benskydden har fått tydliga namnmärkningar. Borstarna är utdelade till varje häst plus namnmärkta så det finns alla saker man behöver hos varje häst och ponny.

Måste faktiskt säga att det känns rätt bra! Rena handdukar, ny lädertvål, svampar osv är på plats och hela sadelkammaren är sopad och ren!

Ni skulle se hur den ser ut nu! Det ser riktigt bra ut och det känns skönt att allt är rent, fräscht och ordning och reda inför nästa termin.

Nu under sommaruppehåll är perfekt för att göra sådant här! Nu ska även våra träningsbommar målas om och massa annat också fixas!
Sadlarna i sadelkammaren nu. Putsade med rena paddar och schabrak!
Thuréns bild😘
//Carro



Legoland

Haha har missat att säga men imorgon åker jag faktiskt till Danmark för att vara på Legoland i typ 2-3 dagar! Ska bli kul haha, har aldrig varit där!

Kommer nog inte kunna blogga så flitigt men vi har inställda och hedda bloggar ju ;) är hemma igen på måndag så då är jag tillbaka här!

//Carro



3 dagar

Måndag: I måndags red jag Kiwi i ridhuset. Joggade henne rätt länge i början och hade henne låg och försökte få henne rund då hon gärna gjorde sig rak. Hon blev riktigt fin tillslut och var jämn på bägge tyglarna. 
Vi hade också byggt upp ett litet hinder som vi skuttade över några gånger. Sista bommen låg på 80cm och för att inte ha hoppat de höjderna sen typ mars var hon riktigt duktig! Hon har jättelänge bara hoppat Max 20-30 cm och verkligen inte ofta så att hon nu hoppade 60-80 superfint var riktigt kul även om det är babyhöjder. Vi ska nu i höst ta tag i hoppningen på riktigt. 
Tisdag: I tisdags galopperade jag henne ute på fältet en bra stund och jobbade konditionen. Först travade jag ca 1 halvt varv. Sen galopp ca 700 meter, skritt ca 30 meter, galopp ca 700 meter, skritt ca 30 meter osv. Hon blev mer och mer taggad för varje gång och jobbade på riktigt bra faktiskt utan att bralla iväg allt för mycket.
Onsdag: I går red jag dressyr på utebanan. Hon var fin redan från början och var pigg framåt hela tiden. Hon stod emot lite i skolorna och gjorde sig rak men var ändå rätt fin. Gjorde lite LA:P1 rörelser och allt gjorde hon galant! 

Jag har bilder från i måndags och tisdags som ni ska få se så fort Carro skickat dem ;) 
//Hedda



Tack!

Statistiken har tack och lov inte frusit fast i bottnet nu när vi haft värsta bloggtorkan. Den har börjat stiga rätt bra nu och snart är vi tillbaka på den gamla vanliga linjen. ;)

Kul att ni fortsätter läsa och förlåt förlåt förlåt för sjukt tråkig bloggning...
Inställda är klara nu och kommer komma upp här med dagarna!



Dryga attityder

För någon vecka sedan när det var runhoppet på Veda stod jag ju som banperson hela tävlingen, vilket gjorde att jag såg iprincip varje ekipage. En grej fick mig faktiskt att tänka lite och det är vilket jävla attityd vissa kan ha rent ut sagt. Måste faktiskt säga att hoppryttare tycker jag är mer dryga på tävling än vad dressyrryttare är. Menar absolut inte alla hoppryttare nu. Finns jättemånga som är skittrevliga, och uppskattar sin häst, men även de som inte gör det...

För det första så är dessa ryttare allmänt jäkla otrevliga på tävling. Vet ju inte om de kanske bråkat med mamma/pappa/fru/man/barn innan de hoppade upp i sadeln, eller det kanske inte alls känns lika bra på framridningen som det gjorde kvällen innan, eller så ligger man efter i sin tidsplan och är stressad. Jag förstår absolut att man kan bli lite stressad eller så då, men man får faktiskt skärpa till sig ändå, för det är inte alls okej att dryga mot funktionärerna, skrika på sina föräldrar eller bli arg på sin häst.

Ett exempel, jag stod på insläppet till framhoppningen. Vi har max 5 hästar samtidigt inne på hoppning på grund av säkerhetskäl, och det har överdomare med tävlingsledare bestämt. Samt att alla rider i samma varv. T.ex klass 1 rider hoppning i höger varv, klass 2 vänster varv osv.. FÖR säkerheten! Har hänt flera olyckor när ryttare hoppar i olika varv och krockar eller är i vägen för varandra. När en ryttare får gå till framhoppningen säger funktionären vänligt "Hoppning i vänster varv!". Som svar är det inte ovanligt att ryttarna fräser ut;
"VA?!"
"Skämtar du med mig eller??"
"Vad fan tänker ni med"
"Ni är så jävla dumma".

Alla dem meningarna kan jag lova att jag hört från flera olika ryttare. Alltid är det några som ska kasta ut sådant, medans andra med ett leende kan snällt svara: Okej!

Visst kanske du vill hoppa i båda varven, men vafan, det är en regel som är på tävlingsplatsen. Gilla läget eller åk hem?
(bilden har inget med inlägget att göra. En bild från runhoppet men har som sagt inget med själva inlägget att göra)

Men sen en annan sak...
Ryttare som kommer ner till banan, rider dåligt eller visar hästen för lite vad den ska göra, lägger den fel på hinder eller tar en alldelles för snäv sväng i omhoppningen. Hästen antingen river, eller stannar. Ryttaren blir helt galen, rycker hästen i munnen, drar i en tygel så hästen bara snurrar varv på varv på varv. Har aldrig fattat vad fasen det ska hjälpa om den stannat, av ett ryttarfel?? Hästen fattar ingenting? Eller om hästen stannar, och blir spänd, vad gör ryttaren? Jo, PISKAR UPP sin häst, eller bankar med sporrarna om på om igen. 

De får en varning av domaren pågrund av spöt eller sporrarna. Alltså tyck vad ni vill men det är ju för fan PINSAMT att få en VARNING? Ut i högtalarna bara "Hon slår sin häst så hon måste tagga ner". Ryttarens snälla häst har följt med till tävling, inget alls den kan välja själv. Åker med, ställer upp och räddar situationen flera gånger på flera hinder när ryttaren bara sliter och drar och gör fel. Tillslut stannar hästen och som straff blir det några spörapp. På sin egen häst som faktiskt ställer upp så väl ändå.

Tänk er själva ändå "Jag fick en varning för jag slog mig häst". Måste ju kännas sådär att ha på huvudet, men det gör det inte ens för alla ryttare. Efter ritten travar de ut och direkt upp i skogen och galoppera som en galning, hände faktiskt en gång. 

Pågrund av ett litet stopp eller något blir ryttaren sur och hela dagen är förstörd? Men hästen då? Följde med på tävling, hoppade flera hinder och kämpade, sen blir det stopp, när man kommer ut från banan sliter ryttaren i munnen. Sen direkt ska bara sadel och skydd av, dras in i transporten, stänger luckan och sen går hon som nyss slog hästen.
Låter sjukt överdrivet och brutalt, men det är faktiskt verklighet hos flera ryttare. Jag har följt ögat på flera ryttare från att de startar tills de går till transporten och är sur på sin häst.

Andra lite klokare personer, som får ett stopp, tar det lugnt, klappar sin häst och tar nya tag. Är schysst och snäll ÄNDÅ mot andra. Kan verkligen bli helt galen på folk som får något fel i sin runda och från när de gått i mål tills de sitter av inte ger hästen en enda klapp. Det känns som en sak man måste göra? 

Titta dressyren annars? På lite högre nivå, har ni någonsin sett en ryttare hälsa och ska skritta ut från banan, som inte ger sin häst åtminstonde en klapp? Inte jag iallafall. Hur dåligt det än går så klappar man hästen. Dressyrryttarna kan göra det så varför kan inte hoppryttare göra det? Många gör det så klart och är snälla, SÅDANA gillar vi att se på tävling.

Tycker det är en sjukt tråkig attityd vissa kan ha på tävling. Främst mot hästen, sen mot domare, funktionärer, andra som tävlar och även de som följt med som groom eller liknande.

Ritten kan gå hur fan som helst, framridningen kan få gått helt åt helvete, det kan ha varit hur stressigt som helst eller någon kan retat upp dig som in i * på morgonen, men fan, ryck upp, skärp till dig och kom inte med någon dryg attityd mot folk eller din häst, som inte alls är inblandade.
//Carro



Sorry

Förlåt för säämst uppdatering från min sida de senaste dagarna. 
Jag har idag ridit och nu på kvällen varit med 3 stycken från min förra klass, supermysigt verkligen! Är sjukt trött nu så jag uppdaterar imorgonbitti med de senaste dagarnas ridpass!
Tänkte bara checka in nu för att säga att jag lever.
//Hedda



Långt inlägg på G

Imorgon vid 8 kommer ett sjukt långt inlägg, men ändå läsvärt tycker jag. Lite tankar och funderingar om vissa människor på tävlingsplatsen...

Haha hoppas ni kommer orkar läsa det hela..
//Carro



Bilder Allsvenskafinalen div3 ponny

Här är några bilder från finalen i Allsvenskan div 3 ponnydressyr på Sundby i maj! Lite sent men struntsamma;) Bilderna är helt oredigerade, så mycket orkade jag inte anstränga mig haha..
//Carro 
Tyvärr fick jag ingen bild på 4e ekipaget i laget och tyvärr bara en bra bild på Julia.. Men aja några bilder iaf ;)



Handlat minilite

Åkte till Hööks en kortis i söndags. Behövde köpa nya stallskor då mina har gått sönder. Köpte bara ett par vanliga enkla standard stallskor. Sköna skor som jag bara ska jobba i och ha som slit och släng skor i stallet.
 
Köpte ett par sporrar också. 20 mm allroundsporrar. Hade bara vanliga ponnysporrar på 15 mm innan så behövde ett par lite längre.
//Carro



Knas med bloggappen

Blogg.se appen har inte funkat för mig senaste dagarna så har haft ett inlägg jag skulle publicerat som inte gick men det funkar som det ska nu iaf!

Igår va hedda hos mig en stund, sen tog vi moppen hem till henne och åkte sen till Kiwi. Hedda red henne sen fixade vi hästen och åkte hem. Chillade hela kvällen och dumt nog tog inte alls tag i bloggen som vi hade tänkt. Idag vaknade vi 12, var hos Kiwi ungefär halv 2 och sen red hedda igen, åkte sedan hem till henne och va där ungefär en timma.

Imorgon ska jag bara vara hemma men ska städa hela huset... Ser fram emot det ;) ska sova nu men vi hörs imorgon!

//carro



Just nu

Just nu står jag och väntar på bussen som jag ska ta hem till Carro där vi ska vara fram till hennes mamma kommer hem. När hon är hemma åker vi hem till mig för att direkt åka upp till Kiwi och rida henne en stund, somsagt blir det galopp på fältet - kanske till och med blir lite bilder? ;) 
Carro sover hos mig ikväll och hon kanske följer med till stallet imorgon också, vi får väll se lite.
Aja, nu när vi sover hos varandra kanske det blir lite mer tidsinställdainlägg också!
//Hedda



Dagens ridpass

Idag fick tjockisen Kiwi börja sin igångsätning. Joggade bara henne på banan och hon var rätt fin för att ha vilat 1 vecka faktiskt. Hon var mjuk i munnen och stod inte emot alls, lite seg och trött men det fick vi igång efter ett tag. Jag var rätt hård mot henne från början att hon inte kommer undan och det verkade som hon lyssnade rätt bra faktiskt.
Imorgon blir det kondistionsträning på fältet för att få bort gräsmagen - nu middag med några gäster.
//Hedda
Kiwi är nu efter betet faktiskt bara liiite tjockare än vad hon var i februari/mars 2013 alltså bilden här ovanför. Kanske inte syns så bra på bilden men jag trodde hon skulle vara såååå mycket värre efter 2 veckor på bete.



Lördag

Idag för första gången på ca 2 veckor fick jag äntligen lite sovmorgon och jag var INTE i stallet som jag varit varje dag i 3 veckor. Måste faktiskt erkänna att det var lite skönt.

Idag har jag och mamma varit och handlat. MASSOR! Först åkte vi till Tyresö för att kolla i en butik som tydligen skulle ha massa bra, de hade ingenting rent ut sagt så hela vägen tillbaka till täby centrum där vi va i nästan 3 timmar. Åt lunch och shoppade lite (jättemycket).

Jag blev av med sjukt mycket pengar idag men de vare värt faktiskt, även fast jag egentligen inte vill göra mig av med ett öre.

Imorgon ska vi faktiskt iväg igen. Först ska jag klippa mig, på kvällen om jag hinner ska jag också färga(!!). Sen ska vi typ storhandla på ICA haha, sen blire kanske Hööks eller/och Stockholm Ridsport. Skor stövlar och lite annat behövs nu!
//Carro
Blev ju en del... Ligger grejjer under några också haha



Hem nu!

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Falsterbo, tråkigt att veckan gått så fort men vi har ändå hunnit med maaassaaaa kul, går verkligen inte att beskriva denna vecka i ord. 
Ikväll tror jag vi åker upp till hästarna, den lilla Kiwin ska få sig en skrittur barbacka och Queen ska bara få massa pussar och kramar. 
När jag kommer hem ska jag också visa vad jag köpt här i Falsterbo, inte alls mycket men idag köpte jag faktiskt en sjuuukt snygg jacka ifrån spooks, får lite ångest då den var rätt så dyr och jag betalade helt själv men den kommer användas MYCKET så det är väll lite bättre i alla fall. 
Men jag kanske skriver nåt inlägg här i bilen men annars får ni uppdatering ikväll! Skriv btw på ask, heddzoor heter jag där ;) 
//Hedda





Fixat borstarna

Nu under de två veckorna jag har jobbat så har jag ju tvättat och fixat sjukt mycket. Allt ska ju va fint och fräscht till när höstterminen börjar.
Alla hästars borstar och sånt har jag kört i tvättmaskin, storhästarna har rykthinkar så dem har jag spolat ur och ponnyernas ryktpåsar är också tvättade!

Nu är jag helt klar med det "projektet"! Har fyllt alla hinkar och påsar med vad som behövs, namnmärkt det mesta och fixat klart! Tycker faktiskt det blev riktigt bra haha. Ställde hinkarna i färgordning också. Detta håller dock i typ 1 timme men ändå!

Snyggt va? ;)
//Carro



Dagen

Lite filmer från dagen då vi var på Tivoli i Köpenhamn, även filmer från kvällen här i Falsterbo!
//Hedda




Vädergudarna lyssnade på mig

Idag var det heeeeelt perfekt väder att jobba i!! Sol, svalt, liiite vind, inga bromsar och allmänt bra! Hästarna har kunnat gå ute hela dagen och ingen kom in helt genomsvettig och tovig i pälsen av bromsarna. 

Gick riktigt bra dessutom! När klockan var 9(!) hade jag på två timmar hunnit fodra alla, gjort lunchpåsar, gjort kvällspåsar, tagit ut i skritten, tagit ut i hagarna, mockat stallet, mockat paddockar, krattat skritten, krattat stallplan, fyllt hökärran, städat upp nere vid hö't och sopat där, fodrat lunchen och sopat stallet! Riktigt bra tycker jag! Även lite småsaker som mata katterna och letat efter en grimma i en hage i ca 10 min.

Gjorde allt stalljobb klart innan lunch. Tog in hästarna vid 12 och sen gick de ut igen vid 1. Under all extra tid gick den åt att pyssla ihop alla sadlar med paddar och schabrak, smörja alla tränsen och sopa ur och städa i sadelkammaren. Blev klar prick 16 så hann allt jag skulle göra!

Är nu riktigt trött efter att ha jobbat dessa veckor. Ska bli jätteskönt med ledigt nu.. Imorgon kanske jag och mamma åker och handlar lite osv. Ikväll tänkte jag börja med bloggen. Flera inlägg och kanske slänga upp nya designen (som jag förövrigt nu en månad senare tycker är asful)... 
//Carro
Usch fyfan glömt att berätta men jag har ju mött på flera snokar både i och utanför stallen dessa veckor. Idag när jag hade smörjt några lädergrimmor och skulle ner till privat och hänga tillbaka dem så möttes jag av en skitäcklig(och stor) snok precis bakom dörren när jag klev igenom den. Blev asrädd såklart, vad gör jag?
Jo kutar tillbaka, hämtar katten(Haha) i förhoppning om att hon skulle jaga iväg den... Curry satte sig brevid den istället och tittade på annat.

Då hämtar jag andra katten(hahaha), hon gör exakt samma sak. Hämtar en grep, fångar ormen och springer allt vad jag har till gödselstacken där jag tänkte kasta ut den i gräset... Den hamnade rakt in i containern... Tur jag inte behöver tömma fler skottkärror där nu haha ;)



Sommarplågan

Haahah detta är sååå standard. Alla som inte hänger i stall hela dagarna ligger hemma i bikini, solar, badar, äter glass och lägger upp 61529 bilder på instagram om hur mycket det älskar sommaren och vädret.

Alltså för mig är det heeelt tvärtom just nu när jag jobbar, tror inte jag är helt ensam om det i hästvärlden...

- För det första så är det ju sjukt varmt. Ca 30 grader. Både jag och hästarna svettas ihjäl rent ut sagt...

- Det är nästan ingen skugga, inte över hagarna heller. Man blir helt yr i huvudet av det och kokar sönder...

- Det värsta av allt (enligt hästarna) är ju bromsarna... Jag har turen att bromsarna inte går på mig, vet inte om dem brukar va på människor så mycket haha? Men hästarna blir helt uppätna... Har provat alla möjligt bromsmedel osv men det hjälper ingenting alls. Bromsarna är svinstora och sätter sig på halsen på dem. För det mesta brukar hästarna kunna bita iväg dem eller röra ngn muskel, men när de sätter sig precis vid halsen och de inte når dem.. Alltså fyfan. Nova har fått sånna jäkla bett nu.. De är lixom blodsår nu så jag har fått behandla det och annat. Hon kan inte gå ute i den hagen hon går i hela dagen utan får gå halva dagen där och sen halva i en mindre hage framför stallet där det är skugga och svalt.

- Våra två yngsta hästar är bromsarna också på. Ena kommer alltid in från hagen och är helt genomsvettig.. De blir dessutom sjukt stressade när man ska hämta dem i hagen och bromsarna sitter på dem...

- Hästarna i sommarhagen dricker jättemycket vatten. Gör iofs inget att vi behöver fylla på precis hela tiden men de är alltså så varma att de dricker upp 3 badkar på 1 timma. Det ÄR mycket på ca 35 hästar eftersom dem nästan aldrig annars brukar stå där utan en bit bort och äta.

Det bästa vädret enligt mig att va i stallet i är ju lite molnigt, svalt och vindstilla. PERFEKT. Inga hästar behöver lida av massa insekter, de behöver inte duschas av för att bara varit i hagen och de fryser inte eller är inte för varma.

Men så alla ni som är hemma hela dagarna. sol och bad heeela tiden. USCH nej, vi vill ha molnigt och svalt! ;) Ni kan ju tänka mina dagar, går runt i ridbyxor, ridstrumpor och varma skor.
//Carro



Bilder Gripen

Här kommer några par bilder ifrån Gripens ponnymeeting för 2 veckor sen! Fler kommer när jag fått dem! 
//Hedda



Dagen

Idag har vi bara kollat tävlingar. Grand Prix på morgonen, sen ponny Grand prix där superduktiga Estrid vann, helt galet snygg runda, stort grattis verkligen! 
Sen såg vi femåringarnas dressyrfinal där Quarton (Queen's bror) blev trea. Samma ryttare som rider och tävlar Frasse. Superfin var han idag och folk fick gåshud på läktaren när han var inne på banan, underbar häst verkligen! 
Vi struntade i Tivoli idag och tar det imorgon efter jobbet istället, vi åker efter lunch och blir nog där till kvällen. Det blir tyvärr också vår sista dag då vi åker lördag morgon, vill verkligen inte åka hem härifrån! 
//Hedda



Nej, dags att ta tag i det här kanske??

Känner att vi verkligen måste ta tag i bloggen nu! Den har verkligen ruttnat nu under sommaren men jag har flera inlägg på G!
Kommentera somsagt supergärna förslag på vad ni vill läsa om!
//Carro



Dagen

Imorse kollade vi först på när Magnus tävlade Belfire och han var sååå fin och duktig, 68% om jag minns rätt, riktigt tufft startfält så det räckte tyvärr inte till final men han var nog top 25 av över 50 hästar vilket är riktigt bra. 
Efter det började vi jobba och vi hann inte göra så mycket, byta lite soptunnor och slänga ut spån, sen var vi klara.
Jag och Clara kollade lite på hoppning och sen på ponnyküren innan vi åkte till stranden, nu är vi hemma igen då vi bara var på stranden en snabbis. Ikväll blir det middag och sen imorgon blir det Köpenhamn och Tivoli!
//Hedda



Prisutdelning

Här är några bilder ifrån ponnydressyrens prisutdelning. Inga trötta ponnyer här inte! 
//Hedda
Vi har nu på morgonen inte gjort så mycket, jag Clara och Claudia har väll mest kollat lite på framridningarna och gått runt en del. Jag och Clara såg på lite hoppning och nyss ponnysarna. Nu sitter vi vid dressyrframridningen och hejar på Frasse som snart ska in på banan. Han har skött sig superbra här och han ser just nu superfin ut!



Godmorgon!

Förlåt för sämst uppdatering igår. Jag jobbade från 10-15.30 och då fick vi mocka ut ett par boxar, kratta och slända ut spånbalar, inte världens jobbigaste jobb faktiskt. Efter vi jobbat gick jag, Clara och Claudia runt på utställningsområdet ganska länge och kollade på grejer. 
Senare på kvällen var vi kvar i stallarna och hjälpte Malin och Magnus att packa ur lastbilen och fixa allting utanför boxarna, vi kollade också på unghästarna när de tränade på banan och herre vad fina de är i år. Årets 5 åringar är sjukt starka jämfört med andra år. 56 st startar och så många har det aldrig varit förut. Dags att höja kvargränsen kanske? ;) Nej men alla var superfina och det var många som var riktiga wowhästar!
Vi kom hem vid 10 igår och då orkade inte riktigt blogga då jag skulle äta middag osv. 

Idag är vi hur som helst lediga. Vi ska kolla många av 5åringarna och framförallt Frasse som tävlar vid 4 i eftermiddag. Vi ska nog och kolla ponnyküren och lite sånt. Det blir nog anläggningen hela dagen. 
Jag kanske kan uppdatera lite under dagen men det kan nog bli rätt svårt så ni får kanske inget förrens ikväll tyvärr.
//Hedda



Utomlands?

Helt galet hur Skåne kan räknas som Sverige, helt galet underbart här. Känns verkligen som man är utomlands!
Idag har vi varit på olika stränder 4 gånger varav badat 2 gånger, vi har gått i hamnen och cyklat runt hela Skanör, jag har blivit solbränd och dessutom ramlat med cykeln typ 1 miljon gånger, vi har cyklat runt bland lastbilarna och stallarna hur mycket som helst för att leta efter folk vi sen aldrig hittade, vi har jagat brandbilar och kört vilse... osv osv. 
Vi har haft en superkul dag och kväll och snart går jag och lägger mig för att imorgon gå upp och äta frukost och sen vid 10 ska vi samlas vid stallen för att gå igenom våra jobb för veckan! 
//Hedda 



Uppdatering

Har nu jobbat på Veda den här veckan varje dag och nu är det 5 dagar kvar. 
Igår och idag har det varit sjukt varmt vilket faktiskt är riktigt jobbigt att jobba i. Man blir jättevarm och trött, skitmycket bromsar och flugor=hästarna blir helt galna. Är en riktigt kamp att komma in från hagen med dem, särskillt unghästarna då de blir helt tokiga av alla bromsar. Sån här spray har jag provat på dem men den hjälper ingenting, bromsarna är helt oundvikliga...

Går iaf bra. Gör en hel del på dagarna nu men har fortfarande lite kvar. Imorgon till fredag jobbar jag så tvätten ska bli helt klar, borstar och sånt ska fixas och sorteras samt delas ut och massa annat.

Jobbar 7-16 på vardagarna, nu under helgen har jag jobbat under kortare tid vilket var skönt, har nu lite kraft att orka sista veckan ;)

Ska gå och lägga mig nu iaf. Imorgon är jag på Veda kl 7 som vanligt och kör på igen. Hinner ju som sagt inte uppdatera så flitigt(hehe). Men även jag har lite inlägg på G!
//Carro
Hahaha imorse vid halv 9 när jag va ute hos hästarna i ridskolehagen så var alla 3 vattenkar tomma. Inte så konstigt på nästan 40 hästar en jättevarm natt, de dricker sjuuukt mycket! Jag fyllde på alla karen helt fullt och ropade sedan på hästarna som stod en bra bit bort. Tror ni inte att alla tittar upp med spetsade öron och kommer galopperande i flock? Sedan ställde dem upp som på ett långt led fram till vattnet. Hahaha såg jättekul ut. När den ena druckit gick den iväg och då gick nästa fram och drack!



Dålig motivation

Som Carro skrev här om dagen är bloggen just nu på botten. Dåligt med läsare och dåliga inlägg. Båda två hänger ihop - vi får dålig motivation när man ser att läsarna sjunker men det sjunker för att vi har dåliga inlägg. 
Just nu är ju jag som sagt i Falsterbo, kanske inte så kul att dag ut och dag in läsa om vad jag gör här. Därför undrar jag om det är nånting speciellt ni vill läsa om? Jag tänkte ta en kväll snart och skriva lite inlägg, har ett par på g men det räcker inte särskilt långt...

Vi har idag hur som helst badat på morgonen och ska snart gå till anläggningen och försöka lista ut lite med jobbet osv, hörs sen!
//Hedda



S.K.Å.N.E

Nu är vi äntligen framme här i Falsterbo, det är varmt och vi bor precis vid anläggningen, granne med Clara också - kan inte bli bättre.
Vi kom fram vid kanske halv 7 och då cyklade vi nästan direkt till stranden och badade, supermysigt verkligen. Vi får se hur vi lägger upp dagen imorgon, det blir säkert bada, checka anläggningen, sen middag med Isakssons eller nåt. Allt vårt skoj börjar egentligen inte förrens på måndag ;) 
//Hedda



On the road

Nu sitter vi i bilen på väg mot Skåne! Kiwi fick gå barbacka en stund på gräsbanan och hon kändes rätt bra. Vi red inte så mycket intensivt utan vi stod mest still då jag snackade mycket med mamma då hon red Queen.
Men nu har vi väll sådär 6-7 timmar i bilen, ni får gärna underhålla mig på kik eller snap - heddaaspheim och skriv gärna på ask - heddzoor
Jag packade också ner datorn nu i bilen och vi har wi-fi i huset så ni kommer säkert få lite bättre uppdatering då jag har den med mig också! 
//Hedda



Ändrade planer

Kiwi fick vila idag istället. Tog in henne från hagen och myste + borstade i kanske 30 minuter. Vi satt ute i solen på bänken och snackade med några andra i stallet, medan jag satt på bänken stod Kiwi och sov bredvid mig ;) 
Vi sprayade ner henne i flugspray och sen ut i hagen igen. Kändes inte schysst att slänga på sadel och träns för att vara ute och galoppera i 28° när hon ändå går på vila imorgon. 
Rider inte imorgon heller utan bara går ut i hagen och hälsar på henne en stund. Hon fick gå ut på betet inatt också då det kändes onödigt att ta in henne, hon har vant sig vid gräset och vi får det ändå rätt tight imorgonbitti innan vi åker och då skadar det inte att ha en mindre häst att mocka åt!
En väldigt positiv sak är att Kiwi faktisk inte lagt på sig såååå mycket under dessa dagar med konstant ätande. Trodde hon skulle bli mycket fetare men detta får vi nog bort ganska lätt i augusti sen! Då blir det massa galoppträningar på fältet. Har vi tur kanske vi till och med åker upp till agnarn och tränar på deras banor, gräsmagen ska bort direkt när hon kommer in igen!
//Hedda



Fredag

Nu idag har jag tagit en lååång sovmorgon, gick upp och städade kaninburen + fixade allting inför nästa vecka då vår granne passar dom. 
Jag ska snart ta och åka till stallet och ta och galoppera Kiwi på fältet, sen får hon gå ut i sin vanliga hage då hon sover inne i natt.
Ikväll kommer Isakssons och grillar hos oss, lite uppvärmning inför Falsterboveckan ;) 
Imorgon går vi upp tidigt och åker till hästarna. Mockar + rider bägge två. Kiwi får gå ut på betet där hon kommer stå nästan 2 veckor i sträck. En kompis i stallet passar henne (+ Queen) och blir det en natt där det kommer bli riktigt dåligt väder tar hon in henne. 
Efter stallet imorgon börjar vi resan mot Skåne, längtar sååååå mycket. Finns absolut inget bättre än Skåne, äkta kärlek verkligen ;) Jag kommer säkert uppdatera på vägen ner då vi har ca 6 timmar i bilen.
//Hedda



Vet inte riktigt om man orkar

Bloggen går SJUKT dåligt just nu. Riktigt bloggtorka och statistiken går åt h*lvete rent ut sagt. Men som man bäddar får man ligga typ.

Ledsen men har faktiskt inte orkat bry mig om bloggen nu senaste dagarna. Har absolut ingenting att skriva om.

Nu på dagarna jobbar jag ju på Veda så har aldrig tid att skriva direkt. Jag går och lägger mig typ 9 varje kväll för att orka gå upp 6 varje morgon.

Nu vet ni att jag lever men har verkligen inget att skriva om... Därav den urdåliga uppdateringen. 
//Carro



Glada ponnyer!

Kiwi fick gå på gräsbanan idag, joggade lite + småskuttade ett hinder som stod där. Hon var superduktig, pigg och framåt, lätt i handen men hade ändå ett sug framåt. Riktigt kul faktiskt! 
Efteråt fick hon en dusch och sen direkt gå ut i sommarhagen igen, direkt ner med huvudet i gräset och äta ;) Hälsade också lite på Tucke som står i hagen bredvid och han verkade tycka livet var härligt nu. Mat, sova, ingen ridning, kompisar osv. Han är dock inte den allra matgladaste men bra har han det där ute i alla fall! 
Imorgon får jag se vad jag gör med Kiwi, antagligen uteritt med mycket skritt då hon gått rätt ordentligt 2 dagar nu, denna vecka är ändå liksom vila för henne.

Queen fick idag också åka upp på träning på Veda, hon gick på släpet på en gång fram och tillbaka och skötte sig prima ballerina som vanligt!
//Hedda




Sommarpäls VS vinterpäls

Kiwis vinterpäls är helt annorlunda jämfört med sommarpälsen. 
Denna bild är tagen i mars nu i år, precis innan hon började skifta till sommarpälsen. Hon ser ganska svart ut och ljusare brun på vissa ställen som nosen och vid magen/bakbenen. På nedre delen av rumpan är hon fortfarande mörkbrun, men egentligen är hon mörkare men hon var här klippt vilket gör att hon ser ljusare ut, egentligen är det i princip samma färg som bakbenet.
Denna bild är tagen nu i Juni när sommarpälsen väl kommit. Jag borde tagit en bild precis innan vi klippte henne för då var det mer prickar. 
Nu är hon dels ljusare över hela kroppen men har också fått fuxfärgade prickar på rumpan, sjukt häftig enligt mig. Förra året fanns dock nästan dubbelt så många prickar men men, det kanske kommer fler då det inte varit sååå mycket sol i år.
Tycker det är kul hur det är sån skillnad mellan sommar och vinterpäls. Annars är det ofta tjockleken och de mörka hästarna blir lite solblekta men jag har faktiskt aldrig sett en sån färgskiftning som Kiwi får. Synd bara att det är än så länge så få prickar i år. I maj förra året var det dubbelt då många som nu. Hon var dock vääääldigt sen med att börja fälla vinterpälsen. Queen började redan i början av mars och Kiwi började fälla runt maj. Sjukt konstigt och det var därför vi nu klippte henne för några veckor sen, det blev alldeles för varmt, hon svettades av en 15 minuter lång uteritt där jag red lugnt i alla gångarter. Kändes inte speciellt schysst mot henne och därför klippte vi henne. 
Aja, det kanske kommer lite mer prickar om solen får lysa på en stund till. 
//Hedda