Gårdagens träning

Kan börja med att säga att det inte finns någon finare ponny i världen än Bailey, SATAN vad bra han gick igår! 
 
Jag märkte redan i stallet att han var på toppen humör. Han är annars aldrig arg eller sur men kan vara lite tråkigt, igår var han verkligen superglad trots att regnet hade gjort hans 2 täcken helt genomblöta. Han var supermysig och öronen framåt hela tiden. 
Väl på träningen var han superfin och ALLT satt verkligen. Vi jobbade en massa programdelar inför tävlingen på fredag och känslan var super. 10 metersvolterna i trav flöt på utan några problem och lika så 15 metersvolterna i galopp. Vi testade lite mellangångarter och tempoväxlingar.
Han var igår superfin i formen och samtidigt lätt att ta tillbaka i tempot. Jag kände för första gången på länge att jag kunde öka och driva honom in i handen utan att riskera att han rinner iväg. Han rörde sig superfint och allt kändes super.
 
Det är så kul när det faktiskt kan gå sådär riktigt bra. Många dagar är ett helvete att ta sig igenom och man vill ofta lägga ner allt. Jag är ganska dålig på att skriva om de dåliga passen. Men igår gick det så satan bra och detta pass kommer jag leva på ett bra tag och jag håller alla tummar jag har på att denna känsla håller i sig till helgens tävling!
//Hedda
Idag får Bailey en välfötjänt vilodag medan jag ska trimma Fresia lite, spännande!



Måndag

Idag har jag varit ledig från skolan, var endast där i 15 minuter på IUP samtal. Superskönt med långhelg!
Trodde jag skulle få sova ut imorse men icke ;) Kom hantverkare till oss vid halv 8 och dem skulle riva ur hela badrumet på övervåningen så jag kunde inte sova alls.. Det small och allt hela tiden så är inte direkt utvilad haha.
 
Var bara hemma och gjorde ingenting fram till lunch då jag gick ut med hunden och sen åkte till skolan. Hade samtal och sen åkte jag och mamma hem. Har varit hemma under kvällen och vid 6 åkte jag till Salza. Linnea var som sagt med idag också så jag ska ha full koll på allting och kunna fråga om saker osv.
 
Jag red vid halv 8 i ca 30 minuter. Red lite basic saker, mest för att lära känna henne och rida in mig på henne. Lite övergångar, skolor, skänkelvikningar osv. Tränade lite på samma sätt som jag gjorde igår och det gick bra! Hon är supersuperfin att rida och det ska bli superkul att rida och utvecklas tillsammans med henne. Extra skönt att ägaren är hur trevlig som helst och jätteduktig med hästar.
Efter passet fixade vi henne och sen runt halv 9 åkte vi hem!
 
Imorgon ska jag rida på Veda igen, tror det är dressyr och jag ska nog ha Jim igen tror jag! Men vi hörs iaf mer imorgon!
//Carro



Vecka 14

Måndag: Ledig från skolan, bara IUP samtal i en kvart(sjukt ovärt att åka dit haha). På kvällen rida Salza!
Tisdag: Skola igen, ska göra lite skoluppgifter hemma och på kvällen ska jag rida på Veda.
Onsdag: Helt ledig tror jag så ska återigen göra skolgrejjer
Torsdag: Rider och tar hand om Salza
Fredag: Ledig från skolan! Ev ska vi rida våra ponnys inför PC men inte klart än. Ska rida Salza också.
Lördag: Samma som fredag. Först ska jag till Salza och sen är det nog programträning på veda eftersom det är dagen innan tävling och vi blir nog kvar och fixar hästarna och så också.
Söndag: Semifinal i Ponnycupen!!! Hemmamatch 10:00 mot Tungelsta, nu kör vi ;)
 
//Carro



Sista veckan innan lovet

Snabb översikt över den kommande veckan!
Måndag: Ledig från skolan pga utveckligssamtal. Anna Dufva träning på Bailey under kvällen
Tisdag: Bailey vilar - endast promenad. Dressyr på Fresia.
Onsdag: Bailey dressyr
Torsdag:
Bailey dressyr, ev Evelina träning
Fredag:
Tävling för mig och Bailey LB:1
Lördag:
Bailey promenera
Söndag: 
Bailey småskutta hinder med Adam. Queen tävla LB:3
//Hedda



Salza

Nu ikväll har jag som sagt varit iväg på ett annat stall och provridit en häst jag om det gick bra skulle bli medryttare på.
Det gick jättebra så från och med nu har jag en ny kompis, eller ja jag hoppas vi ska bli kompisar iallafall haha. ;) Hästen heter Salza och står här i Vallentuna så det är hyffsat nära ändå. 7 årigt dressyrsto som också tycker om att hoppa, typ som jag! ;) Hon är sent tagen och inriden som 5-åring så hon utbildas iprincip fortfarande men gud vad fin hon var att rida! Hon är dessutom rätt stor vilket är bra eftersom jag är så lång ;)
 
Linnea som ägaren heter red en stund först och sen fick jag rida med Linneas hjälp från marken med tips och övningar att göra. Mjuk och fin häst med egen framåtbjudning och svarar bra för skänkel och är väldigt lydig. Världens skönaste galopp enligt mig måste jag lägga till haha.
 
Ridningen gick som sagt bra och efter det fixade vi iordning henne tillsammans och var kvar en stund efter det och sen åkte jag hem.
 
Jag kommer att rida henne ca 2-3 gånger i veckan beroende på schemat för varje vecka osv men det ska iaf bli hur kul som helst! Redan imorgon ska jag tillbaka och rida och då ska Linnea vara med mig vilket känns tryggt. Sedan kommer jag ta henne några dagar i veckan. Ibland mer och ibland mindre beroende på schema.
 
Mamma filmade lite idag medans jag red men herregud säger jag bara... Ska nog ha en filmkurs för mamma.. ;) Ett klipp på typ 4 sekunder när jag fixar stiglädret och sen en enda film på 13 MINUTER!! Och ca 90% av filmen var i oskärpa, kul va ;) Hahah men fick några suddiga screenshots iaf så jag har något att visa från idag!
 
//Carro
 
Såhär ser föresten stövlarna ut! Sjukt nöjd även fast jag endast ridit tre gånger med dem!



Snabb helg

Har även jag glömt bort bloggen denna helg som har gått hur fort som helst verkligen, skönt att det snart är påsklov!
 
Fredag: 
Jag red ut på Bailey en stund efter skolan. Det blev en kort uteritt med mest skritt men även lite trav och en kort galopp. Uteritten var mest för att han skulle få röra på sig men samtidigt ta det lugnt mellan träningarna. 
På kvällen red jag dressyrspecialen på Veda och jag red Robban vilket gick helt okej ändå. Jag fick fram honom för skänkeln ganska rejält vilket var kul då det är lite lättare när han är helt självgående. Vi jobbade en massa bakdelsvändningar vilket gick helt åt helvete haha. Han blev dock ganska lösgjord och kort av det lilla vi fick till men annars gick han mest bakåt... Jaja, jag är helt okej nöjd med passet ändå!
 
Lördag: 
På morgonen red jag lektion för Evelina tillsammans med Bailey. Vi jobbade en massa på ställningen och hans sidor så att han verkligen formade sig. Han blev riktigt fin faktiskt! Vi red en massa galopp, både förvänd och rättvänd, han var pigg och jag var trött ;) Ingen bra kombo. Haha nej men Bailey var superfin, jag var på honom hela tiden om att han hela tiden skulle vara aktiv i galoppen och inte sega som han lätt gör för då bryter han av på en femöring. Vi ska försöka boka in en till lektion i veckan innan tävlingen, får se om det eventuellt finns tid på torsdag.
Efter träningen var det stallmöte och vi fick 100% ett klart besked om att vi får åka på tävling i helgen! Vi har nämligen haft en sjuk häst i stallet och varit isolerade i några veckor men nästa vecka "öppnar" vi igen! 
På kvällen åkte jag hem till Clara där jag sov över. Vi hade en supertrevlig kväll!
 
Söndag:
Vaknade då hos Clara imorse. Vi tog en ganska lång sovmorgon och var hemma en bra stund och bara kollade på film osv. Vid 1 åkte vi mot hööks och Malin & Clara handlade en del, jag plockade upp foder till våra hästar.
Adam rider idag Bailey så för mig blev det en stallfri dag!
 
VET NI VAD FÖRRESTEN! Världens finaste ponnyprinsessa Kiwi gjorde igår sin tävlingsdebut med sin nya ägare. Kiwis första tävling på ca 9 månader och hon kammar hem en andraplacering! Ååhh vad jag blir glad och stolt över min prinsessa, hon är världens bästa!
//Hedda
Kiwi och jag på Hufvudsta 2013!



Woops...

Har helt glömt bort bloggen nu i helgen... Men här kommer en sammanfattning av vad som hänt:
Fredag: Red dressyrspecial på Jim på Veda. Red i mina nya ridstövlar för första gången också! Det var svårt men gick bra ;) Den här gången gick det mycket bättre än sist. Han gick mycket mer framåt och var enklare att sitta på lixom. Vi red massa framdelsvändningar och dem har han börjat förstå nu vad man menar och vad han ska göra så dem blir bara bättre och bättre. Sen lite skänkelvikningar, öppnor, övergångar och sen galoppjobb.
Traven var ganska bra och han flöt på hela tiden, rullade på jämnt lixom. Galoppen var lite svårare med fattningarna men några fattningar blev riktigt bra och han höll galoppen bra också när det blev rätt.
Ändå nöjd med honom!
 
Lördag: Jobbade i stallet mellan 7-16 med Jojjo och Adam. Det gick väl bra, inget gick dåligt lixom men vi fick massa andra saker vi behövde göra så vi blev lite sena. Efter det skulle jag ner och bygga staket men Sofia och Vilma hade fått upp typ allt när jag kom eftersom jag inte var klar prick 4, så vi fixade det sista tillsammans och satt och pratade en stund, åkte sen hem och gick och la mig rätt tidigt.
 
Söndag: Idag var jag på Veda vid 10 och halv 11 gick jag, sofia och vilma ner och red fram våra ponnys vi ska rida i ponnycupen. Vi red fram till 11 när Malin kom och då red vi igenom programet en och en.
Pandora var fin som vanligt, men blev rätt trött på slutet och tillslut fick jag ta ett dressyrspö på henne vilket man nästan aldrig brukar behöva. Inte för att använda det särskilt mycket utan hon får mer bjudning bara av att hålla i ett spö haha.  Programet gick bra om man tänker på själva hästen men jag själv har verkligen lite att träna på. Jag är VAN vid att alltid sitta med ojämna axlar och huvudet i en skev vinkel så när Malin säger åt mig att ändra på det, dvs sänka högeraxel och lägga örat mer mot axeln(så att huvudet hamnar rakt) känns det helt helt fel även fast det är rätt, och det är ju just för att jag är van vid att alltid rida på mitt sätt. Även idag red jag med stövlarna och dem kommer nog gå fort att rida in sig på!
 
Om typ 2 timmar ska jag till nästa stall. Som jag skrev ska jag provrida en ev. medryttarhäst. Skriver mer om det ikväll, vi hörs då!
//Carro
Favvoponnyn♥



Fredag

Satan vad hemskt väder just nu, regn och iskallt, trodde det var dags för vår men föredrar nog vintern över denna skit.
Jaja, Bailey ska idag få ta det lite lugnt, han hopptränade igår med Adam och går en dressyrträning imorgon. Är det inte för dåligt väder så rider jag nog ut en stund. Bara skritt och lite chill ute på vägarna.
Efter Bailey åker jag vidare till nästa stall vilket är Veda. Dressyrlektion och vi får helt enkelt se vem jag får. Förra gången red jag Nougat och det skulle väll vara roligt att testa igen men vem vet, kanske får någon annan ;) 
 
Helgen för mig blir lugn, en dressyrlektion på Bailey under lördagen och söndagen är ännu oplanerad, antar att Adam rider om han kan. 
//Hedda



Helgens planer

Fredag: Efter skolan ska jag hem och lite senare till Veda. Dressyrspecial och jag hoppas jag har Jim igen!
Lördag:
Jobbar i stallet med Jojjo och Adam mellan 7.00-16.00. Därefter ska jag, sofia och vilma bygga dressyrstaket och sen åker vi hem.
Söndag: Ska träna programridning på våra PC-ponnys inför semifinalen med PC-laget. Vi ska rida runt lunch så det blir lite sovmorgon. Sen som sagt träna och fixa hästarna, bygga bort staket osv och sen hem. Nu är vi superladdade inför semifinal så det blir några träningstillfällen innan det är dags för semi!
Ska bara vara hemma hela dagen fram till på kvällen då jag ska vidare till nästa stall. Ska kika på en häst och provrida den. Någon trodde att jag skulle skaffa egen häst men så är det inte ;) Ska ev bli medryttare på en häst så det är därför jag ska dit och prova!
//Carro



tbt

Throwback till sista tävingen med världens finaste prins. I höst har han funnits i mitt liv i hela 6 år vilket är otroligt även fast jag inte ridit honom de senaste åren. Tiden vi hade tillsammans var helt underbar och vi hade så satans roligt! På bilderna är han 22 år och jag minns att han var SÅ glad att få komma ut och tävla. Spetsade öron hela tiden och hur glad som helst. Han har tävlat hela livet men tröttnar aldrig. Nu är han 26 (!) år och fortfarande lika pigg och glad. Han lever världens bästa pensionärsliv uppe på Thorsholma och får en puss av mig varenda dag. Världens finaste Tuckmill Silver ♥
//Hedda



Gårdagen

Igår slutade jag som sagt skolan vi 11 och åkte upp till stallet runt 2 precis som planerat. Bailey fick gå ett dressyrpass på utebanan. Vi jobbade bara basic saker, övergånger, tempoväxlingar, skänkelvikningar och små svaga öppnor.
Till en början kändes han helt okej, lite springig och på framåt men ändå så att jag hade bra kontroll hela tiden. Han bar sig själv och var inte ett dugg stark - precis så som han ska vara.
Mot mitten av passet började exakt varenda häst springa i hagarna då det började bli dags för insläpp. Bailey som var på utebanan precis bredvid påverkades självklart mycket av detta och blev väldigt springig och ganska stark.
Jag fick inte riktigt grepp om det förrens i slutet när hästarna närmast utebanan var intagna. Man ska ju egentligen inte skylla på haghästarna utan det ska funka i alla fall men jag tror att det påverkade både mig och Bailey rätt mycket.
Vi red hur som helst igenom ett program bara för att testa och känna av lite. Trots att han blev springig och stark så har vi höjt lägsta nivån betydligt vilket är superkul!
 
Efter stallet åkte vi iväg till Stockholm ridsport. Det var som sagt ta 3 för 2 på schabrak och bägge hästarna behövde verkligen. Vi köpte ett vitt equiline dressyrschabrak till Queen och Bailey för tävling. Vi har kollat på just detta länge och det är superfint verkligen, nu behöver vi inte skämmas längre med de tävlingschabraken vi har ;) Men sen så fick även Adam ett Kingsland schabrak till hopptävlingar. Jag tyckte dock han skulle ta ett annat med strass men nope det ville han inte ha ;) Det han valde är stilrent men samtidigt snyggt! Schabraket vi sen fick gratis var ett brunt schockemöhle dressyrschabrak till Bailey och Queen. Superfint!
Adam köpte sen även hoppskydd till Bailey. På grund av de nya reglerna behöver vi i princip kasta alla hoppskydd vi har haha, i alla fall bakskydden... Men men, det blev ett par bruna Veredus Young jump på bak och ett par bruna Veredus Olympic på fram.
När vi ändå var på Stockholm ridsport passade jag på att köpa en Leovet conditioner Silkcare och en sadeltvål ifrån Childeric!
//Hedda 



Gårdagens ridpass

Igår red jag Jim på Veda, dressyr för Magnus. Vi red en del skänkelvikningar, 10-metersvolter och sen tränade vi på uppridningar och halter.
I början när vi värmde upp gick det ändå helt okej, han kändes dock lite start och ångade på väldigt mycket vilket jag aldrig kännt av förut. Han travar ju såklart alltid på framåt men han har alltid varit lätt att ta tillbaka, men igår kändes det inte riktigt så.
 
Han var rund och mjuk hela tiden men han gick verkligen inte framåt. Det var som en broms i honom, jag kunde släppa hela tyglarna och bara driva framåt men han bromsade in och kurade ihop sig och gick inte framåt. Flera gånger sparkade han bakut och det var jättekonstigt bara.
 
När vi red uppridningarna gick han lite mer framåt då jag ökade lite upp. I halten däremot ville han inte stå stilla en sekund så vi tränade på att han bara skulle stå. Inga krav med eftergiften eller jämn halt, utan bara stå stilla. Han trampade runt runt runt och tillslut ställde han sig lite lätt på bakbenen och tramsade.
 
Galopparbetet vi gjorde var att galoppera ner längs långsidorna innan vi skulle bryta av till trav och vända upp på medellinjen igen, så det var inte så mycket galopp vi gjorde, men jag fick knappt fram honom i galopp då han bromsade så mycket. Red lätt och släppte handen och drev men han bara bromsade.
 
Fattade faktiskt ingenting av det ridpasset. Han kändes fin i början men sen blev det bara tvärstopp och jag fick aldrig fram honom. Visste inte alls vad jag skulle göra förutom det jag gjorde och det kändes inte alls kul att han höll på så mycket under passet.
 
Hoppas iallafall att jag får honom på fredag igen så att det förhoppningsvis går bättre då!

//Carro
gamla bilder



Plans 4 today

8.20-10.55
Skola. Jag har bara en lektion vilket är engelska. Lång, jobbig och tråkig lektion men det tar jag väll mig antagligen igenom haha ;) Vi är lediga på eftermiddagen så därför slutar jag direkt efter engelskan.
12.00 - ca 14.00
Kommer väll hem runt 12 och ska väll äta då och sitter nog med datorn en stund. Runt 2 åker jag till stallet.
ca 14.00 - ca 17.30
Är i stallet ensam och tar hand om bägge hästarna. Bailey ska jag rida lugnare dressyr på ute på utebanan. Jag mockar + packar hö även åt Queen. Hinner jag tar jag in henne och borstar osv.
17.30 - 19.00
Åker med mamma till Stockholm Ridsport. Det är ta 3 för 2 på schabrak och bägge hästarna är i behov av tävlingsschabrak i både hoppning och dressyr. Mamma har lovat Queen ett equiline... Nej men vi får se vad vi kommer hem med ;)
//Hedda
Jag är så himla glad att våra hästar alltid har funkat bra ihop. Kiwi och Queen var nääästan aldrig sura på varandra och varken Queen eller Kiwi har lätt att bli bästa vänner med andra hästar. Bailey och Queen är ännu bättre vänner. Queen kan sparka mot hästen bredvid som en galning men mot Bailey är det aldrig några problem, superskönt!



Sorry

Förlåt för världens frånvaro på bloggen idag, hinner inte skriva mycket nu utan det blir imorgon istället. Både Bailey och Queen har idag vilat vilket de absolut var värda efter en helg med träning och Anna-träning igår. Riktigt duktiga bägge 2. 
Imorgon blir det dressyr för Bailey's del och vem som rider av mig och Adam är ännu lite oklart men oavsett följer jag nog kaanske med till stallet, får se lite ;)
Vi hörs!
//Hedda



Den där Tosse

Idag var det dags för Anna-träning igen och satan vad Bailey har humör ibland ;) Han har ju inte alltid lätt att ge efter och verkligen börja samarbeta utan man får be honom ett bra antal gånger och ofta grymtar han som svar. 
Trots att han var väldigt envis och bestämd med hur han ville ha det så var han superfin! Vi jobbade vidare på skolorna vilket gick super. Sen gjorde vi lite enkla byten, galoppslutor, skrittpiruetter och förvänd galopp vilket även det gick bra. Han kändes super! Vi jobbade mycket på att han ska ha kvar sin vänsterbog i högervarvet. Han skjuter lätt ut den och petar samtidigt in baken lite, mycket kämp med att få reda på alla delar ;)
 
Imorgon får han sig en lugnare dag med vila, eventuellt promenad ute om det inte blåser allt för mycket ;)
//Hedda



Min vecka

MÅNDAG: Anna Dufva träning tillsammans meed Bailey
TISDAG: Bailey vilar, ev promenad
ONSDAG: Bailey lätt jogg, antingen jag eller Adam som rider
TORSDAG: Adam hopptränar Bailey 
FREDAG: Bailey lugn dressyr - jag rider. På kvällen rider jag även lektion på Veda
LÖRDAG: Tränar Bailey på lektion för Evelina där vi kollar massa programdelar
SÖNDAG: Antagligen rider Adam, kanske dressyr eller uteritt, får se hur det blir ;)
 
Väldigt basic översikt över denna vecka. Det händer nog inte särskilt mycket egentligen, en ganska vanlig vecka helt enkelt, vi får väll se om något annat dyker upp.
Kan dessutom säga att prinsen på bilden är rätt bra saknad ♥
//Hedda



Veckan

Måndag: Inget speciellt
Tisdag: Stallvärdinna och ridning på Veda.  Tror dressyr på tip top men vill nog hellre ha tillbaka Jim haha
Onsdag: Inget
Torsdag: Inget
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: Helgjobbar i stallet 7-16 med Jojjo & Adam
Söndag: Ev programträning på Veda på dagen och på kvällen ska jag åka och provrida en häst!
 
//Carro



Gullisar

Hahaha tyckte dessa ponnys var skitsöta! Särskilt när de står kvar och låter tjej hoppa och flyga hur som helst. Dem är med i matchen typ ;)
//Carro 



Söndag

Sorry för noll uppdatering från min sida under helgen.. Har verkligen inte orkat alls.
Idag jobbade jag och jojjo i stallet och det gick verkligen dåligt. Vi blev ju klara tillslut men allt tog sån himla lång tid och det var massor att göra så vi drog över på tiden.
 
Ska sova nu faktiskt, skola imorgon men inget mer. Nästa vecka blir lite spännande med flera olika saker planerade!
Vi hörs imorgon,
//Carro



Voila !

Idag tränade jag som sagt Bailey för Evelina och vi började passet med att hon fick sitta upp och känna på honom. Hon kan från marken hjälpa mig ännu mer om hon har fått rida honom så att hon vet lite mer om honom.
Vi jobbade väldigt mycket på att han ska bjuda. Bjudning för många är när de springer fort och framåt men bjudning handlar ju lite mer om lydnaden. Bailey ska vara kvick som tusan och fatta galoppen direkt när jag ber honom och inte några steg senare, detsamma gäller avbrott. 
Vi jobbade även på att han skulle bära sig själv och inte alls ligga på i handen, detta gjorde vi genom att helt och hållet släppa handen, supernyttigt!
Vi jobbade lite förvänd galopp och skänkelvikningar, inga problem alls! Vi har redan bokat in nästa träning vilket blir lördag nästa vecka, men först är det Anna träning redan imorgon!
//Hedda
Dagens outfit:
Lindor: HV Polo
Boots: Horze
Bakskydd: Hööks
Schabrak: Köpt under Stockholms Horseshow
Sadel: Amerigo
Träns: Schockemöhle Paris



Nämen tjena

Igår blev uppdateringen inte den allra bästa tyvärr. Jag jobabde i stallet 7-16 vilket gick bra. När jag kom hem var det bara direkt in i duschen och sen göra mig iordning inför kvällen då vi fick gäster vilket var trevligt. 
 
Idag tog jag en lång sovmorgon, kollat över planeringen veckorna/månaderna framöver och jag kan säga att det knappt blir en enda ledig helgdag.. Antingen tävling eller jobb ;) Maj är som värst... Jag har flera REGIONALA starter, eehh hjälp?! Programmen är ju egentligen ingen skillnad på än lokalt men satan vad man blir hårdare bedömd än annars, motståndet brukar också bli en aning hårdare. Man måste upp dit förr eller senare i alla fall så det är väll bara att köra på. Jag tänkte aldrig på om det var lokalt eller regionalt när jag tävlade Kiwi men nu blir jag helt plötsligt livrädd av bara tanken. Behöver nog mer träning mentalt än fysiskt ;)
 
Idag ska jag och Bailey träna för Evelina. Vi får väll se vad som behöver slipas lite extra på men jag skulle gissa på att det blir mycket galopp och samling ;) När jag kommer hem ikväll blir det nog en del plugg. Hinner jag får ni lite uppdatering annars blir det imorgon, see yaa!
//Hedda



Träna som du tävlar

En sak som jag tänkt på en del är hur lite man tränar som man tävlar, eller i alla fall de flesta av oss tävlingsryttare. Hoppryttarna brukar ju vara ganska bra på att alltid hoppa genom att förbereda för tävling med övningar med kontroll, avstånd osv osv men vi dressyrryttare är riktigt dåligt på att förbereda inför tävling förutom sista dagarna/veckan innan själva tävlingen. 
Jag får alltid skäll av Evelina på hur jag gör mina ridvägar hemma på träning. Jag går aldrig ut i hörnen eller rider några bra korrekta ridvägar utan jag sladdar och slarvar hela tiden. Jag befäster ju helt enkelt både mig själv och hästen med att det är helt okej att göra fruktansvärda ridvägar, superdumt verkligen. Det enda jag gör ordentligt är skänkelvikningar och skolor men resten kastar jag bara iväg.
Jag vet en del som byter i princip hela utrustningen för tävling, det är ju också lite dumt egentligen? Att byta till ett tävlingsträns skulle jag säga är gaaalet dumt, ofta skiljer det sig något hål hit och dit på tränset och det kan påverka en hel del när man rider sen... Tyglarna skulle jag aldrig våga byta inför tävling. Att välja tyglar är nästan som att välja byxor, de måste passa för en själv. Jag hade världens absolut bästa tyglar på Kiwi men de gav jag bort tillsammans med hennes träns när hon såldes men nu har jag ett annat par som jag gillar skarpt. Såfort jag ska rida med Adams hoppträns som har andra tyglar får jag världens sämsta ridkänsla. Det tar lång tid innan man rider in sig på dem och då ska man rida med dem varje dag så att byta dagarna innan tävling skulle jag nästan säga är livsfarligt haha... Självklart går det ju att byta om man har lika dana på tävlingstränset som träningstränset men att man vill spara på de finare men att byta till ett par annorlunda tyglar är lite jobbigt kanske...
Jag skulle inte heller klara av att ha ett par tävlingsstövlar som är annorlunda än de jag tränar med, jag skulle aldrig våga haha. 
 
Nej men det jag vill få ut av detta inlägg är väll egentligen hur viktigt det är med att förbereda inför tävling verkligen året om. Är det en vattenpöl på utebanan när jag rider kan jag väll lika gärna klampa i den, vem vet om en tävlingsbana har vattenpölar JUST där man ska rida, kul om hästen stannar ut sig på grund av det. När vi var på Mälarhöjden 2013 så var banan fylld av vatten då det regnat flera dagar, Kiwi som var van vid vatten hemifrån klampade glatt igenom det även om hon inte var jätteförtjust i vatten om fötterna... Men hur som helst var det SÅ många hästar som tvärnitade vid vattenpölarna, hästar som egentligen säkert skulle vunnit klassen annars. Det handlar ju självklart inte bara om vattenpölar men ni fattar, man får ta chanserna hemma så att när man kommer på tävling ska det inte vara några problem!
//Hedda



Trollis

Red som sagt ett lite lugnare dressyrpass på Bailey idag. Det blev i ridhuset då vädret ute var hemskt, regn och snö är inte riktigt favoritvädret att rida i...
Bailey la idag i högsta växeln och tyckte mycket om att springa fort så fokuset la jag helt och hållet på tempot och lydnaden, det gick helt okej och han kändes egentligen jättefin. Jag hade dock önskat en liite lugnare och lydigare Bailey men allt annat gjorde han ju perfekt så missnöjd ska jag verkligen inte vara. Skolorna och skänkelvikningarna gjorde jag mest för att leka lite och ändå gick det galant. Jag gjorde en del förvänd galopp på lite svårare linjer och inte ett enda avbrott fick vi vilket var jätteskönt. Han brukar bryta av de första gångerna man rider in på en förvänd linje men sen sitter det, idag satt det redan från första gången vilket är kul! Men han var egentligen jättefin idag och jämfört med hur det har varit tidigare var han väldigt lugn, bara det att så fort han ser en raksträcka eller diagonal drar han på lite extra, han ska kunna samla sig oavsett linjen man rider på ;)

Nu ska jag snart gå och lägga mig då jag ska upp tidigt imorgonbitti då jag som sagt jobbar 7-16. Vi får väll se hur det blir med uppdateringen men inlägg kommer oavsett. Vi hörs!
//Hedda



Helgen

Här är en liten snabb översikt över min helg!
FREDAG: Rider ett lugnare dressyrpass på Bailey på utebanan om det är okej väder, tänkte försöka testa lite programdelar ur programmen det snart börjar dra ihop sig för att rida. 
LÖRDAG: Jag jobbar i stallet hela dagen så Adam tar hand om Bailey, på kvällen får vi antagligen gäster tyckte jag det pratades om.
SÖNDAG: Jag ska rida en dressyrlektion för Evelina på Bailey och det blir superkul då det var ett tag sen varken jag eller mamma tränade. Dock blir det nog 30 minuter istället för 45 för att spara lite krafter inför måndagens Anna-träning!
//Hedda



Dag 20. Mitt tävlingsteam

På tävling har jag inte nåt direkt tävlingsteam utan jag har familjen + eventuellt nån kompis, har haft olika kompisar med mig så det är inte heller någon fast.
Men familjen är ju då mamma som alltid är med, har aldrig varit på tävling utan henne, pappa brukar följa med ibland och när pappa är med brukar han ta med sig Adam också. 
Om Clara är på samma tävling som jag brukar jag ibland få hjälp av hennes mamma Malin på framridningen osv men annars hjälper alltid mamma mig genom headset. 
Mamma är väll egentligen den som fixar mest kring tävlingen, förste hästskötare helt enkelt, pappa och Adam brukar rycka in om det behövs, annars är de bara en bra hejarklack och fotografer ;)
//Hedda



Gårdagen

Igår efter skolan var jag bara hemma typ 20 minuter innan jag tog moppen ut till en häst jag skulle provrida och ev bli medryttare på några dagar i veckan. Ridningen gick supersuperbra och det tyckte även ägaren. Det kändes superkul men tyvärr blev det ingenting mer med det, även fast jag gärna hade velat.
 
Efter det åkte jag hem och åt middag och var hemma en stund innan jag fick skjuts till Veda. Glömde skriva det men jag red i hoppspecialen istället för Anna igen och den här gången red jag Nova! Hade innan igår bara hoppat henne en gång något enstaka kryss.
 
Vi red iaf för Malin som har kommit hem och det var kul att träna för henne eftersom jag inte gör det vanligtvis. Rider ju mest för Magnus, men hur som helst.
 
Vi travade först fram dem och sen galopperade lite, sen började vi hoppa fram på lite olika hinder och hoppade sen lite serier och vi avslutade med att hoppa bana på 80-90 cm. Banan bestod av först ett vanligt räcke och sen var det fyra stycker 2 kombinationer.
 
Har ritat upp banan här haha
Men hur som helst så gick det ändå ganska bra tycker jag! Tränade mycket på att hon skulle lyssna och vänta och sen att kunna släppa henne lixom och hon ska inte dra iväg bara för det. Också mycket att kunna låta henne vara själv och lösa hinderna på egen hand.
 
När jag hoppade bana kom hon rätt in på inprincip alla hinder. Mellan 3b och 4a skulle det vara 3 galoppsprång men det hade blivit lite kort där emellan så det blev lite trångt och då blev det lite tokigt hopp men annars var hela banan bra. Hon hoppade superbra och lyfte på hovarna, ibland blir det att hon bara trampar igenom hinderna men hon lyfte bra och var kvick och det var super!
Hon lyssnade jättebra på mig i slutet och det var faktiskt riktigt kul att hoppa henne!
 
Trodde att det skulle gå helt katastrof men det gick ju faktiskt helt okej och det var superkul att hoppa Nova!
//Carro
....och om ni inte visste det så är det den största ridskolehästen vi har ;) Hennes manke är nästan precis lika hög som jag är lång. Jag är 180.... ;)



Dag 19. Mitt stall, vilka hästar finns, hur det ser ut osv

"Mitt" stall är ju då ganska stort, 30 boxplatser som nästan alltid är fulla.
Hur det ser ni ju på bilderna nedanför som är tagna av Carro Kjellström som även hon står på Thorsholma. Men hästarna på Thorsholma är väldigt blandade, alla håller på med olika grejer, mycket dressyr, hoppning och körning, några skogsmullar och sen nån som håller på med western osv osv. Det är väääldigt blandat.
Alla hästar jag ridit/rider står ju där, dvs Pelle, Fresia, Tucke, Challe osv och sen självklart också våra 2 hästar.
Jag tänker inte måla upp stallet och visa vart alla står då det tar så lång tid och jag har verkligen ingen koll alls hur det ser ut på andra sidan, vill någon gärna se vart alla hästar står kan ni kommentera så kan jag kanske fixa ;) 
 
Men på Thorsholma har vi dessutom ett relativt stort ridhus på kanske 25x60? Har inte jättebra koll på måtten men något liknande kanske. Sen har vi en utebana som är snäppet större. Vi har även en gräsbana vi kan rida på, det var våran utebana innan den nya byggdes för några år sen. Gräsbanan är nog kanske lika stor som sandbanan. 
Vi har 2 stora fält vi får rida på och sen även 3 stora stubbåkrar till hösten, eller ja det är nog ännu fler fält och åkrar men jag har inte världens bästa koll. Ridvägar finns det inte sååå bra av utan vi får hålla oss på grusvägarna. Vill vi ha stigar får vi rida över vägen vilket inte är så kul då bilarna kör ganska fort och då vill man inte vara där ute själv ifall man ramlar av och hästen springer hem ensam över vägen.. ;) 
Men jag tycker att Thorsholma är ett toppenstall, men precis som med alla andra stall finns det ju en del nackdelar... Man ska ju alltid klaga på nåt!
//Hedda



Torsdag

Igår red jag två ridpass men skriver mer om det ikväll, hinner inte nu.

Lång skoldag idag och sen ska jag förbi täby centrum och handla en grej.

Hörs mer senare!
//Carro



2 fina

Idag red jag först Bailey en sväng på utebanan, det blev ett ganska kort men väldigt intensivt pass. 
Jag jobbade vidare lite på det vi gjorde på träningen i måndags, alltså lite skolor och mycket jobb med vänstersidan. Jag tycker ändå att jag fick igenom honom ganska bra och mot slutet kändes han jättemjuk och fin! Jag är väll hysat nöjd ändå, han var ganska fin men det kunde absolut varit bättre, samtidigt var det verkligen inget dåligt pass heller ;)
Därefter red jag Queen en stund och henne red jag också på utebanan. Det blev mer ett joggingpass men lite åt dressyrhållet. Det var idag ganska mycket tryck i henne så hon blev stundvis lite hög i formen och ibland lite springig vilket är jobbigt men det var ändå helt okej. 
Jag gjorde lite skänkelvikningar, öppnor, och lite kort galopp. Det kändes helt okej. Det var verkligen inte dåligt men jag kände att vi bägge nog kunnat göra det betydligt mycket bättre!
Men som slutsats 2 ganska fina hästar idag, jag är nöjd med de bägge passen och det var superkul att få rida Queen då det inte blir sådär jätteofta.
//Hedda



Dag 18. Bilder på mig från tävlingar

Här är massa bilder ifrån mig på olika tävlingar under 2013 och 2014 tillsammans med Kiwi ;) 
//Hedda



Onsdag

Igår promenerade jag som sagt Bailey en stund, gick lite fram och tillbaka på vägarna och sen även en stund ute på gräsbanan. Han skötte sig rätt bra förutom när han hittade gräs... ;)
Idag vet jag inte riktigt hur planerna blir, oavsett ska jag till stallet och rida någon häst. Antingen så rider jag ett dressyrpass på Bailey men om Adam ska upp så rider han Bailey och då rider jag Queen en stund, inget jättehårt utan mer ett litet joggingpass!
Ni får mer uppdatering senare ikväll!
//Hedda



Tip Top

Ikväll red jag på Veda och vi red dressyr för Anna. Som jag skrev tidigare skulle jag rida Tip Top vilket skulle vara lite kul tyckte jag eftersom jag inte ridit honom på jättelänge.
 
Alltså jag vet inte vad jag ska säga haha, det gick verkligen jättedåligt. Han ser så himla simpel ut från marken men hela ridpasset var verkligen bara en stor dragkamp. Han lixom drar i bettet och då vill man automatiskt ta tillbaka men då blir han ännu starkare och jag blir påriktigt helt förlamad där uppe. Har lixom inget att påverka med. Jag förstod mig inte alls på honom och hur han funkar.
 
Stundtals gick det helt okej, galoppen var ganska bra och sen gjorde vi lite ryggningar som också gick bra. Men bara travarbetet som jag kämpade med hela lektionen att få igenom funkade verkligen inte. Han bara stretade och jag hade ett superhårt drag i handen precis hela tiden. Hittade honom riktigt aldrig.
Har gått så himla mycket bättre på honom men den här gången gick det verkligen inte alls. Det var lite samma känsla som att sitta på ett ånglok som bara tuffar på, och bromsen funkar inte, typ ;)
 
Superdålig känsla men tydligen såg det bättre ut än vad som kändes. Hur som helst kanske inte perfect match han och jag ;) Han är ändå trots allt en väldigt duktig ridskolehäst som är trogen och bra. Mysig i stallet och alla kan rida honom. 
 
//Carro



Dag 17. Mina drömmar och mål med ridningen

Mina drömmar och mål med ridningen är väll egentligen precis som alla andras... Jag vill väll kunna bo på min gård med mina hästar, allt från unghästar till grand prix hästar, jag vill kunna tävla höga klasser internationellt osv osv. Det ju vääääldigt många som har exakt samma drömmar som jag.
Men hur som helst kan man väll säga att jag aldrig vill sluta med hästar, jag vill gärna jobba med hästar och samtidigt tävla på en hög nivå.
Men men, vi får väll se hur det blir, nobody knows liksom ;) 
//Hedda



What a guy

Gårdagens Anna träning gick superbra! Vi jobbade en del samling i galoppen men även mycket på att få igenom vänstersidan vilket vi tillslut fick. 
I galoppen gjorde vi mycket volter, runt fyrkantspåret och lägga fler 10 metersvolter längst långsidan, superbra när man försöker böja igenom sidorna. Vi gjorde även en bra del förvänd galopp men också mycket tempoväxlingar vilket gick som en dans!
I traven jobbade vi främst skolor. Öppnor och slutor på volt och sen ha kvar den böjningen ut på fyrkant spåret. Vi gjorde både raka och diagnola slutor som gick galant. Anna gav mig en övning där jag lägger en 10m volt i hörnet och sen går in i en diagonal sluta in mot mitten av långsidan, direkt när jag kommit ut går jag in i en öppna och rider den ner till hörnet där jag lägger ännu en 10m volt och sen börjar man bara om igen. 
Vi gjorde detta några gånger och det gick sjukt bra, Bailey gör jättefina skolor när han väl gör dem!
 
Jag är supernöjd över passet och Bailey var jättefin!
//Hedda



Dag 16. Mina tidsplan till tävling

Okej såhär brukar tidsplanen se ut om jag startar en klass till exempel 11.00 och det tar 1 timme att åka till tävlingsplatsen.
 
05.45 - Gå upp, klä på mig och göra frukost man sen kan äta i bilen på väg till själva tävlingen
06.15 - Åka hemifrån
06.30 - Vara i stallet, höa + krafta våra hästar och börja knoppa så fort hästen ätit klart, mamma kopplar släp och packar släpet
7.45 - Gå på promenad med hästen innan lastningen
8.00 - Lasta och packa in det sista i bilen, man vet aldrig hur lång tid det tar att lasta så vi brukar alltid vara tidigt ute. Sen blir man alltid sen i alla fall då man hela tiden glömmer saker och ting... ;)
8.30 - Åka 
9.30 - Komma fram, visa passet och checka anläggningen. Är vi tidiga passar jag på att kolla övriga ekipage rida eller bara förbereda mig mentalt någonstans. 
10.00 - Börja klä på mig och hästen och skritta fram för hand 
10.20 - Gå in på framridningen och börja värma upp
11.00 START
11.10 - Klar på banan så då är det tillbaka på framridningen och jogga av 
11.20 - Hoppa av och skritta av för hand i ca 10-15 minuter
 
Medan en av oss skrittar av hästen för hand kollar någon annan resulatet, är det chans till placering och klassen snart är slut behöver man inte plocka in hästen i släpet igen utan då börjar vi direkt linda ben och fixa. Är det långt till prisutdelning så att man inte vet om man blir placerad eller ej eller om man redan ligger utanför placering lastar vi därefter nästan direkt. Vi borstar och lägger på täcke osv först såklart.
//Hedda



Vecka 12

I skolan är det en speciell vecka då typ alla lärare är bortresta med olika klasser från 2:an så vi ska ha massa tråkiga saker istället haha... Annars har jag lite andra saker under veckan:
 
Måndag: I skolan har vi Innebandy turnering som kommer gå SÅ bra eftersom jag är SÅ bra på innebandy..., Annars ingenting
Tisdag: Föreläsningar i skolan, sen på kvällen ridning på Veda och om det står kvar i pärmen ska jag faktiskt rida Tip Top! Lite oväntat eftersom jag nästan aldrig rider honom och jag vet inte ens när jag senast red honom så det ska bli lite spännande!
Onsdag:
Tråkig skoldag men sen ska jag iväg och prova en häst jag ev ska ta hand om och rida! Skriver mer om det senare.
Torsdag:
Ingenting alls
Fredag: 
Hem till pappa
Lördag: Helgjobbarmöte på Veda
Söndag: Helgjobb i stallet med Jojjo
 
//Carro



Söndag

Idag tog jag ganska lång sovmorgon, åt sen lite frukost och kollade sen på en film tills klockan va typ 2, då åkte jag och mamma till Arninge och handlade hundmat och vanlig mat. 
 
Nu är jag hemma igen och ska städa mitt rum med stövlarna på. Fuktiga ridstrumpor och sen bara gå och gå och gå. Dem börjar ändå redan bli mjukare och jag behöver bara fortsätta gå någon eller några veckor till i dem och sen börja rida försiktigt i dem tror jag. Det enda jag hoppas på nu är att dem inte kommer sjunka för mycket och bli för låga.
 
Om en och en halv timma ungefär ska jag och familjen på middag, fira en familjemedlem som fyllt 25 så blir borta hela kvällen = ingen liveuppdatering. Hedda kanske skriver något men annars får bloggen vara.
 
//Carro
Hahaha gammal bild på hoppgänget i gamla hoppspecialen, avslutning i somras. Fråga inte vad vi klädde ut oss till, vet jag inte ens själv haha.
fr v. Jag & Cyklamen, Jojjo & Robban, Sofia & Nougat



Trassel

Det är så typiskt att så fort man kommit över ett problem så kastas man direkt in i nästa, ridningen är aldrig en dans på rosor ;)
Idag satt verkligen galoppen och samlingen på Bailey. Jag red på utebanan ganska tidit imorse och det var superhärligt. Han lyssnade superbra på mig och jag kunde samla honom utan några som helst problem. Men som sagt stötte vi på annat trassel. Han ville nämligen inte forma sig runt vänsterskänkeln så passet blev i stort sätt mycket lösgörande och mycket fokus på vänstersidan. 
Jag gjorde en massa slutor, öppnor, förvända slutor, skänkelvikningar osv. Åt höger var allt lätt som en plätt men åt vänster var det riktigt svårt och vi kom inte alltid överens. 
Jag tycker ändå att jag fick igenom det relativt bra mot slutet vilket var skönt, får be Anna kolla lite extra på det imorgon så att vi kan få lite extra tips och övningar att göra.
Jag är ändå ganska nöjd med passet med tanke på hur de senaste veckorna sett ut.. Galoppen var idag som sagt fin vilket var superkul!

Efter vi ridit åkte jag och mamma till hööks och köpte stigbyglar och stigläder till sadeln. När vi ändå var där passade vi på att köpa kraft till hästarna och vanliga svarta träningsskydd att ha på bak när vi rider!
 
Nu är jag hemma en stund och ska fixa lite innan vi åker upp till stallet igen, vi ska borsta lite på bägge hästarna och se till att de är hela och fina!
//Hedda



Dag 15. Det här äter mina hästar

BAILEY:
7.00 Morgon: 2 kg hö + 0,5 RS mustang original, 0,5 dl mineraler, 1 näve Krafft Muskel 
9.00 Mellan morgon och lunch: 1 kg hö + pyttelite halm
12.00 Lunch: 1 kg hö + pyttelite halm
16.00 Insläpp: 2 kg hö + 0,5 RS mustang original, 0,5 dl mineraler, 1 näve Krafft Muskel 
19.00 Eftermiddag: Ungefär 1 kg hö 
21.00 Kväll: 3 kg hö
 
QUEEN:
7.00 Morgon: 2 kg hö + 1 mått RS mustang original, 0,5 dl mineraler, 1 näve Krafft Muskel, 2 stora nävar krossad havre
9.00 Mellan morgon och lunch: 1,5 kg hö + 0,5 kg halm
12.00 Lunch: 1,5 kg hö + 0,5 kg halm
16.00 Insläpp: 3 kg hö + 1 mått RS mustang original, 0,5 dl mineraler, 1 näve Krafft Muskel, 2 stora nävar krossad havre
19.00 Eftermiddag: Ungefär 1 kg hö 
21.00 Kväll: 4 kg hö
 
Anledningen till att de får hö både vid 9 och vid 12 ute i hagen är för att det finns ingen mat alls ute i hagarna denna årstid så när gräset kommer tar vi ju bort den givan. Sen får de ju inte så mycket så med detta schema får de lite hela tiden, bättre det än stora givor vid få tillfällen ;) 
Det hö de får vid ungefär 19.00 är det vi ger själva, alltså är det inget som personalen fodrar utan vi ger dem det eftersom det är väldigt många timmar mellan insläpp och kvällsgivan. Bägge 2 men framför allt Queen blir LÄTT uttråkade och börjar äta på allt annat i boxen vilket inte är särskilt bra. Vi har stenkoll så att ingen av våra hästar blir för smala eller för tjocka. Kiwi fick på denna giva bara ett par strån så att hon blev glad medan Bailey som är perfekt i kroppen klarar av att äta ungefär 1 kg. Både Queen och Bailey är nu dessutom i tävlingskondition och måste äta mycket för att bygga muskler :)
//Hedda



Sadel !

Idag har vi äntligen fått hämta Bailey's dressyrsadel, känns jättekul!
Bailey's förra ägare har haft kvar hans dressyrsadel på sin nya häst men nu har de köpt en ny sadel till den så vi har fått köpa den gamla. Kanske lite luddigt men sadeln som vi nu köpt är alltså Bailey's gamla sadel ;)
Jag fick ju rida i den sadeln under en Evelina träning och den var superskön och jag kunde komma till ridning på ett helt annat sätt. Dessutom låg sadeln fint på Queen också så att bägge kan ha den!
Men som sagt, jättekul att äntligen ha en egen sadel och inte behöva låna någon annans varje dag ;) Sadeln är en svart Amerigo Alto, gillar den skarpt!
//Hedda



Bilder från gårdagen

Igår tog jag som sagt med mig kameran till stallet och fotade massor så här kommer alla möjliga blandade bilder!
 
Borstade av Jim och sen tog jag hjälp av Wilja att hålla i honom när jag tänkte ta några snabba bilder på honom ute i solen. 1: Han gick ur solen hela tiden. 2: Han kunde inte stå still haha.
Blev bara typ 5 bilder, sen dog kamerans batteri och det var laddat igen när solen gått ner...
 
Här är också bilderna från när jag gjorde iordning honom. Tungan ut på 90% av bilderna haha
 
 Bailey snurrar och vrider alltid på sig i sin spilta haha, är man liten så funkar det ju ;)
 
Belfire och Santino stod länge med huvudena över sina boxar(båda är sjukt stora haha) och höll på med varandra. Fick några gulliga bilder!
 
Världens sötaste Chicco!!
 
Muscot var vacker haha
 
Kummin
 
Nova
 
Plopp
 
Toffee
 
Twist
 
Palomas sjukt gulliga, lurviga öra!
 
Caramelle
 
Peppar, cool cat ;)
 
Lite fina bilder på Veda!
 
Blev ett långt inlägg men när jag väl äntligen tar med kameran till stallet och det var så fint väder så får man väl visa bilderna man tog haha ;)
//Carro



Pelle

Har fått en del frågor på senaste tiden angående Pelle så jag tänkte försöka svara så gott jag kan nu i detta inlägg.
Jag rider inte Pelle för tillfället och det är på grund av flera anledningar som jag inte riktigt vet vad jag vill eller ens får berätta just nu. 
Jag har även fått frågan om han är till salu vilket jag just nu inte har någon aning om faktiskt. Enda sen jag börjde rida honom har det varit snack om en försäljning och i samband med att jag slutade rida honom blev han officiellt till salu, dock var det senaste jag hörde att han inte är det längre så jag vet inte riktigt om jag ska vara ärlig.
Jag kommer antagligen inte rida honom mer i framtiden, i alla fall inte på samma sätt som jag gjorde tidigare. 
Jag gillar Pelle mycket och han är en supertrevlig häst, tråkigt att inte spendera lika mycket tid med honom som förr.
 
Meeen en lite rolig sak är att vi nu eventuellt har en annan häst på g, kommer inte berätta mer just nu men förhoppningsvis kommer vi att hjälpa till att rida den lite då och då!
//Hedda
Jag får väll helt enkelt ta och tacka fina Pellson för tiden med honom, vi hade en riktigt rolig tid tillsammans, speciellt under jullovet när han var min egna i 4 veckor. Pelle är en av de absolut snällaste hästarna jag mött och han har lärt mig massor!



Dag 14. Meriter

Alltså mina meriter är ju inte så jättemånga direkt haha...
I LC har jag många vinster och placeringar upp till 72%
I LB har jag också vinster och placeringar med resultat upp till 68% 
I LA har jag inga placeringar ännu men resulat upp till 65%
Jag har varit med i 2 år och tagit "medalj" i ponnyallsvenskanfinalen. 
Jag har även startat regionala LA:P1or och FEI inledande, jag har även deltagit på individuellt DM och lag DM för Stockholms län, red även skol DM 2013 och kom första utanför medaljplats. 
 
Alltså mina meriter är ju verkligen inget att skryta över men jag är nöjd över allt jag hunnit göra tillsammans med Kiwi. Vi har verkligen inte haft det lätt på tävlingbanorna. Kan inte ens räkna på fingrarna hur många gånger jag gråtit efter tävlingar. Dagarna innan och på framridningen har kännts så fantasiskt bra men sen vet jag inte som hänt på banan. Antingen har hon totaldött och går inte ett steg fram eller så pajjar jag allt. Första klassen på Gripen meetinget 2014 var Kiwi jättefin verkligen, men då kommer jag och gör bort mig. Jag fattar fel galopp, rider fel hela tiden så att jag kommer ut vid fel bokstäver och allt blir bara pannkaka. Efter 3 timmar i bilen till tävlingen så lär jag mig inte ens programmet, helt katastrof verkligen. Men men, jag är fortfarande nöjd över våra små meriter vi har och hoppas på att Bailey och jag gör en bättre "karriär" utan så mycket stora misstag från min sida...
//Hedda



Dagens ridpass

Idag var det dressyrspecial och jag red som sagt Jim. Vi red för Lena och det var en super lektion med massa olika saker vi red, volter, slutor, skänkelvikningar, massor av förvänd galopp, travökningar och tempoväxlingar och mycket jobb för att få hästen mjuk.
 
I början travade vi fram dem och ganska snabbt började galoppera igång dem. Vi skulle få dem så låga som möjligt så att dem fick galoppera igång ordentligt. Jim var helt sjukt fin! Första fattningen vi skulle göra var i vänster varv = Jims svåra sida, och det var efter ca 10 min av lektionen och han fattade rätt galopp DIREKT!!! Haha har typ aldrig hänt!
Hur som helst när vi galopperade på volten så gjorde vi det i lätt sits och sen sittandes, och jag SLÄPPTE tyglarna iprincip, hade verkligen 0 kontakt med bettet och han gick kvar i sin låga, runda form och fortsatte att galoppera, riktigt kul var det och han var superduktig verkligen!
Sen började vi med lite mer jobb som skänkelvikningar, öppnor, ökningar osv och han skötte sig superbra. Därefter tog vi ganska så ordentligt galopparbete med förvänd galopp på båge, serpentiner, vända halvt igenom, byta om volt osv och Jim som kan ha väldigt svårt med förvänd galopp var hur duktig som helst! I början höll han samma stadiga galopp hela tiden men efter en stund mot slutet blev han riktigt trött och då orkade han inte riktigt mer. Men han var superduktig under passet även fast det var riktigt tufft för honom mot slutet.
Jim kändes superbra och han blev suuupersvettig. Efter passet när jag fixade honom tog jag en handduk och skulle torka honom i ansiktet som det bara droppade om, och det kom upp massa lödder ur pannan när jag gnuggade där med handduken haha...
 
Ett litet + till mig själv för dagens lektion var att jag hade hyffsat bra sits genom hela passet. Lena tyckte också det och jag måste bara behålla det här nu ;)
 
Här är lite bilder jag tog medans jag gjorde iordning honom! Imorgon kommer det ett bildinlägg med massa bilder jag fotade under dagen och då kommer ännu fler bilder på Jim och massa annat!
 
//Carro
 
Sprayade manen med balsamsprayen från Leovet och ni ska bara veta hur underbar manen är nu!!!
 
Även marinblåa benlindor fram fick han ha på sig! Fredagsfin typ ;)
 
Blev en najs matchning med schabraket som blev väldigt ljus på bild men de har samma färg iprincip! ;)



Ängeln

Slänger in en liten grattishälsning till världens finaste ängel som idag fyller 15 år upp i himlen, hoppas din dag var bäst även om du alltid har oturen att fylla år fredag den 13onde ♥
//Hedda



Friday the 13th

Idag var jag jättesjuk och alltså då hemma från skolan, red dock 2 hästar i alla fall, well priorities ;) 
Mamma var snäll och mockade idag bägge boxarna + packade allt hö medans jag red Bailey. Skrittade ut en stund barbacka och gick sen till utebanan för att jogga lite där. Trodde det skulle gå åt helvete utan sadel men det gick superbra faktiskt, kom åt honom mycket bättre och jag kunde lättare påverka honom med min sits än vad jag kan med sadeln. Galoppen gick superbra och jag kunde samla galoppen utan problem och han kändes riktigt toppen. Hade velat fortsätta men det är dumt att nöta när allt redan sitter så fint, + att han ändå skulle ta det lite lugnt ;) 
På Veda red jag en häst jag inte ridit förut nämligen Nougat! Samtidigt som det gick bra gick det inte alls haha. Fläktarna i ridhuset har slåtts av under strömavbrottet och ingen har fått igång dem så det var sjuuukt varmt där inne, både jag och stackars Nugget var brutalt trötta efter en kort stund hahah. Nougat har inte världens framåtbjudning annars och nu kan jag säga att det inte riktigt blev lättare för honom. Jag är ju som sagt sjuk så jag hade inte världens kraft och då vi red ett ganska intensivt pass blev det så att jag blev hur svag som helst. 
Jag är dock ganska nöjd då jag hittade en del knappar på honom men att jag sen inte orkade hålla igång honom var en annan sak ;) 
Vi gjorde en del skänkelvikningar, babyslutor, förvänd galopp på serpentin, volt, böjt och rakt spår, osv osv, väldigt bra övningar.
Meeen jag är väll ändå hyffsat nöjd ändå, det hade nog gått bättre om jag var frisk för jag kände ändå att jag fick lite grepp om honom och hittade lite knappar!
//Hedda



Fredag

Idag tog jag med mig lite allt möjligt till stallet, åkte lite tidigare dessutom och en sak jag tog med var kameran så jag fotade en hel del i solljuset och lite annat som ni ska få se såklart! Sen var det dressyrpass på Jim och det skriver jag om i annat inlägg, nu ska jag redigera bilderna och och sen skriva om ridningen.
 
//Carro



Dag 13. Jag måste träna på

♦ Min sits - Den är rätt bra nu men den kan bli ännu ännu bättre!
Få finare hjälper - Jag vill att mina hjälper ska bli osynliga för folk från marken
♦ Få en bättre hoppsits - Vill verkligen kunna hoppa så att det ser bra ut haha min hoppsits är sämsta nånsin
♦ Min vänstersida - Måste stärka min vänsterskänkel och hand rejält!
♦ Bli bättre med mina vägar - Både på tävling och träning men framförallt träning, befäster mig själv och hästen med de dåliga vägarna jag alltid rider...
♦ Sitta på ytter sittben i galoppen - Jag sitter alltid snett och sitter på inner sittben så att i förvända galoppen blir det lätt byten istället...
♦ Driva rätt - På Bailey som är het måste jag lära mig att driva rätt, han ska tryckas på men inte mer framåt, svår balansgång jag måste öva på.
 
Dessa saker är väll de jag kan komma på just nu som måste tränas på och som jag vill få bättre!
//Hedda



Kvällen

Har gått runt i mina ridstövlar ca hela kvällen. Bara att börja gå in dem om man vill rida med dem någon gång! Ska gå och gå och gå med dem hemma tills de mjuknat någorlunda och då börja rida lite försiktigt med dem, sen ska det nog vara igång!
 
Har suttit och gjort lite inlägg här som kommer hamna på inställt. NU halv 11 kommer jag på att jag har matte som ska va klar imorgon och ska redovisas så ska göra det nu och sen sova! 
 
Imorgon slutar jag vid halv 3 och då ska jag hem, va hemma en stund och sen åka till Veda och rida dressyrspecial, förhoppningsvis på Jim!
Vi hörs mer imorgon!
//Carro
Gamla bilder från en dressyrspecial på Jim!



Le plan för ikväll

Ikväll åker jag med upp till stallet och hjälper till lite, Adam ska hoppträna Bailey och Queen vilar helt och hållet. Jag ska dock mysa lite extra med henne och borsta osv såklart. 
Jag tänkte också ta med kameran och fota hoppträningen lite, alltid kul att göra lite annat än att bära bommar när det är hoppning ;) 
 
Imorse hade jag sovmorgon till 12 och jag brukar egentligen försöka gå upp runt 7 så jag kan göra en massa under morgonen men idag sov jag ut tills jag vaknade själv, hur skönt som helst verkligen. Vaknade dock sjuk vilket inte var lika trevligt tyvärr haha. 
Jaja, ni får uppdatering från min sida senare ikväll då jag antagligen börjar ladda upp lite bilder ifrån hoppträningen om ni vill se ;) 
//Hedda



Bilder Carro & Cyklamen RSC Hoppning 8/3

Här kommer alla bilderna som Hanna/Michelle tog med Linneas kamera haha vet inte säkert ;) Iaf bilderna är från hopptävlingen i söndags på Cyklamen! Blev inte så många men lite iaf! Alla är inte jättevackra men bjuder på det ändå så ni får se lite åtminstonde haha.
//Carro



Dag 12. Bilder ifrån en dressyrträning

Haha jag har ju tränat en del dressyrträningar så det blev några bilder från min sista Anna Dufva träning tillsammans med Kiwi i slutet på augusi 2014! Har dock blivit av med resten av bilderna som blev, vet inte alls vart de är tyvärr..
//Hedda



Kingen

Idag red jag Bailey på utebanan en stund och han var superfin! Det blev inte världens längsta pass utan mest checka av lite.
Traven kändes som vanligt ganska bra och vi påbörjade jobbet med slutorna, gick ganska okej faktiskt förutom att han blir lite rak stundvis men ville inte trycka på allt för mycket då vi inte jobbat jättemycket skolor ännu. Öppnorna och skänkelvikningarna kändes idag superbra!
Galoppen som varit lite trasslig den senaste tiden var idag faktiskt riktigt fin. Även fast han var het och på utomhus kunde jag faktiskt jobba tempoväxlingar, förvänd och enkla byten utan problem. Får verkligen rida som in i satan med sitsen och håller just nu på att lära mig själv att bromsa och samla honom utan någon hand alls... Snacka om att det är svårt men vi har kommit en bra bit på väg vilket är superkul!
Imorgon kommer Bailey hoppträna tillsammans med Adam, tror jag ska åka upp och kolla då det var ett tag sen.
//Hedda



Gårdagen i stallet

Igår var det en liten märklig och speciell dag i stallet ;)
Kom dit 16:00 och när jag skulle hämta stövlar och hjälm i skåpet så funkade inte lampan. Tänkte att den säkert var trasig bara.. Gick upp till stallet och där var det också helt släckt. Strömavbrott på hela anläggningen var det! Den första gruppen hade lite dagsljus via fönsterna men vi kunde inte öppna dörrarna eftersom det var storm utomhus. Även ridhuset var släckt men som sagt lite ljus via fönsterna. Andra ponnygruppen fick göra samma sak men det blir ju mörkare för varje timma och när tredje ponnygruppen skulle rida var det alldelles för mörkt i ridhuset så dem fick ha teori istället. Även första hästgruppen blev inställd då strömmen fortfarande inte kommit igång då.
 
Det var inte precis enkelt att mocka, hjälpa alla med hästarna osv när stallet var bäcksvart. Alla fick försiktigt gå runt med ficklampa på mobilerna... Vi väntade i flera timmar på att strömmen skulle komma tillbaka. ca 20 min innan min ridlektion skulle börja hade den fortfarande inte kommit igång så vi ställde in oss på att det inte skulle bli någon lektion men tur nog kom strömmen tillbaka då så snabbt fixade vi våra hästar och sen var det hoppning i ridhuset!
Måste bara visa er denna bild först! Såhär såg stallet ut när jag öppnade dörren på baksidan. Tänk er då stallen när vi behövde stänga alla dörrar... Bäcksvart var det!!
 
Men hur som helst ridlektionen då! Vi hade hopplektion med Magnus och jag red Cyklamen. Vi travade fram dem på volt och fyrkant som vanligt och sen över lite bommar som sen blev små hinder som vi hoppade i trav och galopp. Efter uppvärmning så hoppade vi bana två gånger var. Var som en 8:a, precis som förra gången vi hoppade, och det gäller bara att ha blicken på hindret och galoppera framåt samt komma rakt på alla hinder så flyter det ganska bra.
Cyklamen kändes lite seg faktiskt stundvis så på vissa hinder blev det lite fel på avstånd men det gör inget eftersom det var så lågt, men han hoppade bra ändå. Andra gången fick jag igång galoppen mer så då stämde avstånden bättre men han kändes lite trött.
 
Han gjorde inte ett enda skutt eller hopp under hela lektionen som han brukar dra till med när det är hoppning. Var skönt eftersom jag glömde västen så fick hoppa utan på honom. Lite risky men han skötte sig bra så det var tur! Kändes väl helt okej ändå. Som sagt var han lite trött men han var ändå duktig och alltid lika kul att hoppa!
 
//Carro
Bilderna från hopptävlingen i söndags är påväg! Bilden ovan är från tävlingen!



Yess!!!

Efter middagen drog jag och mamma en snabb vända till Stockholm Ridsport, och kolla vad jag fick med hem!!

Nu väntar jobbiga skavda månader med att gå och rida in stövlarna, men även fattiga månader. NU måste jag jobba säger jag bara!!! ;)

//Carro



Dag 11. Mina tränare

De jag tränar för just nu är Anna Dufva, Evelina Karlsson och Magnus Hamilton. Har även tränat mycket för Malin Hamilton och Malin Isaksson, det var nu dock ett tag sen men så fort det finns tid brukar vi boka in träningar med dem också.
Anna Dufva har jag ridit för sen jag skaffade Kiwi ungefär. Till en början var det bara då och då men sen blev det regelbundet varje måndag då hon håller flera lektioner på rad uppe på Thorsholma de kvällarna. Jag tycker att Anna är helt fantastisk att rida för. Man får hjälp med exakt allt och hon har många olika lösningar på saker och ting. Hon lägger allt på en rätt nivå men samtidigt pushar till steget vidare utan att det går för fort fram. Jag tycker att Anna är riktigt duktig på att se vad som behöver fixas, hon ser helt enkelt problemen innan jag känner dem vilket är riktigt bra!
Evelina Karlsson har jag börjar rida allt mer för nu på senare tid, hon är ju lite yngre vilket är riktigt kul. Evelina känner jag ju mycket bättre än med Anna så hon kan få skälla lite mer på mig ;) Nej men jag tycker Evelina är toppenbra och är egentligen inne på samma spår som Anna fast lite mer fokus på tävling. När jag rider för Evelina ska jag göra allt som jag gör på tävling, jag får inte slarva med ridvägarna osv osv. Jag rider just nu för Evelina så ofta jag kan med Bailey, det blir helt enkelt när vi bägge har tid, hon ligger dessutom aldrig på latsidan utan pressar in lektioner så fort det finns den minsta lilla tid ;) 
Magnus Hamilton har jag ridit för sen de tog över ridskolan, alltså har jag ridit för honom i 8 år nu! Helt galet egentligen. Men just nu rider jag för honom varannan fredag i dressyrspecialen. Rider man för Magnus är det ingen vila eller lallande utan man får kämpa in i sista minuten verkligen. Samtidigt som vissa psykar ut för att det blir för hårt kan jag istället säga att det är just så man lär sig. Gör jag fel får jag lite skäll och sen gör jag aldrig om det misstaget igen. Ta mig inte fel och tro att Magnus är jättestäng utan han anpassar ju sig efter ryttaren, mig kan han skälla ganska mycket på haha ;) 
 
Jag tycker massor om att rida för de alla 3, Anna och Evelina är ganska lika egentligen förutom att Evelina tänker mer tävling medan Anna tänker mer träning, eller ja självklart tävling också men mycket förberedande inför tävling osv. Magnus noga och man får aldrig slarva med något och det är det man lär sig allra mest av, eller jag i alla fall ;) 
Den första bilden är på mig med Kiwi under en träning för Malin Isaksson sommaren 2013 och den andra är på mig och Bailey under den senaste träningen för Evelina.
//Hedda



Tisdag

Igår tränade jag för Anna och i princip hela lektionen blev galopp, bara att nöta tills det sitter! Jag hittade nog några fler knappar och Bailey kändes super - stundvis... Vi stötte på en del trassel men sånt ska ju ske på träning så att man kan få hjälp vilket vi verkligen fick! När jag väl gjorde rätt så blev han såå fin, jättekul!
Idag ska jag om ett tag upp till stallet och promenera honom i kanske 30 minuter och samtidigt fixa resten av stallet dvs mocka, göra höpåsar och allt annat som hör till ;)
//Hedda



Dag 10. Min och hästens vardagsoutfit

Min och Bailey's vardagsoutfit brukar vara;
Lindor på fram: Olika märken som Mias RS, horze, hööks osv
Paddar till lindorna: Hööks och börjes
Strykkappor på bak: Eskadron, equigard eller showmaster
Boots på fram: Horze, catago eller professional choice 
Schabrak: Olika märken även här, sjöhagen, horze, schockemöhle, BR osv
Fårskinnspadd: Medilamb
Sadel: Prestige med sadelgjord från hööks
Träns: Schockemöhle Paris
Bett: Tredelat eggbett eller Sprenger dynamic RS 3 delat D-ringar
Ländtäcke: Mias RS ylletäcke
 
Byxor: Pikuer
Stövlar: Arezzo Horsehead ifrån Hööks
Hjälm: JW charles owen
Handskar: Roeckl
Tröja: Oftast piké från hööks (finns ingen skönare, lovar) annars långärmad undersällströja
Fleece: Spooks är nog vanligast hos mig
Jacka: Spooks eller shockemöhle 
//Hedda



Stövlarna!!!

Hahah imorse skrev jag att jag hoppas att stövlarna kommer snart och nu ikväll fick jag samtal från Stockholm Ridsport att dem hade kommit så någon ledig dag nu i veckan ska jag åka och prova ut dem och jag hoppas verkligen att dem passar den här gången! Förra gången var den för smal runt vaden men den här gången borde de passa!
 
Isåfall får jag med mig hem nya stövlar från De Niro. Dressyrstövel modell, svarta med hög dressyrbåge. Inget lack eller bling utan helt stilrena stövlar bara. Sen är det bara att börja gå in dem och jag hoppas att det ska gå relativt snabbt iallafall.
 
 
Självklart kommer jag fortsätta att rida i mina Arezzo Horsehead stövlar! Dem kommer att användas i mer slit och släng sammanhand samt hoppning / uteritter. Dressyrstövlarna blir endast för dressyrpass och dressyrtävling, så kommer behöva spara dessa stövlar trots att det är hål i dem i resåren vid dragkedjan...
 
Jag kan inte ljuga och säga att arezzo stövlarna inte varit sköna att rida i. De är väldigt mjuka, billiga och snygga, men de sitter så sjukt fel på mina fötter och ben så det finns knappt... Jag rekommenderar dem ifall dem sitter bra på er, annars är det inget att ha! ;)
 
Åker dit någon gång under veckan och provar ut och skulle de passa så ryker bankkontot typ ;)
//Carro



Vecka 11

Den har veckan har jag verkligen sjukt lite saker planerade. Nästan lite tråkigt faktiskt...
Helgen är helt tom så något måste jag ju hitta på! ;)

Måndag: Inget speciellt förutom att det idag var 8 veckor sen jag beställde ridstövlarna så jag hoppas de kommer snart... Ska nog ut och springa om det är bra väder fortfarande!
Tisdag: Efter skolan ska jag till stallet. Stallvärdinna och sen ridning. Tror hoppning på Cyklamen!
Onsdag: Inget planerat
Torsdag: inget planerat
Fredag: Dressyrspecial på Jim förmodligen!
Lördag: inget
Söndag: inget
//Carro
Bild från tävlingen igår! Resten kommer i annat inlägg!



Dag 9. Hästbloggar jag läser

Som jag skrivit tidigare läser jag knappt några bloggar längre, de jag läser för tillfället är typ kändisbloggar bara för att det är kul att hitta inspiration osv. Det är dock inga bloggar jag följer helt och hållet utan jag kikar mest in när jag har tid. Men sen läser jag också flera kompisars bloggar och de följer jag ju såklart varje dag i den mån jag hinner.
Jag kommer dock inte berätta vilka bloggar jag läser för att jag vet att folk blir ledsna eller sura för att man inte läser deras bloggar så om någon verkligen vill veta vilka jag läser får ni komma till mig privat ;) 
//Hedda



Veckan

MÅNDAG: Anna Dufva träning på Bailey, 3 veckor sen jag sist tränade för henne så det ska bli superkul!
TISDAG: Bailey vilar trooor jag
ONSDAG: Adam rider nog kanske dressyr på Bailey, annars rider kanske jag, haha ingen aning, dressyr blir det nog i alla fall ;)
TORSDAG: Adam hopptränar Bailey 
FREDAG: Jag rider dressyr på Bailey och därefter rider jag dressyrlektion på Veda
LÖRDAG: Bailey uteritt tror jag, vet inte vem som rider än
SÖNDAG: Antingen uteritt här och inte på lördag, en av dagarna ska hur som helst vara dressyr!
 
Som ni kanske märker är veckan väldigt oklar, inget är riktigt bestämt än, vi får väll ta det som det kommer antar jag ;)
//Hedda



Dagen förövrigt

Efter ridskolecupen åkte vi som sagt till hufvudsta och kollade ponnycupmatch i hoppning. Hufvudsta fick ett stopp och alla i vårt lag red felfritt så matchen blev oavgjord eftersom man räknar bort ett fel. Efter det åkte jag, Anna, Sofia och Hanna till Max och köpte lyxshake haha, sen till veda och bygga bana och sen var det hemmamatch mot hufvudsta.
 
Dessvärre hade vi lite otur med två nedslag och hufvudsta fick en uteslutning så dem förlorade tyvärr och gick inte vidare till semifinal vilket hade varit kul om de gjorde. De hade behövt rida oavgjort eller vinst för att gå vidare men de föll på målsnöret med 1 p från final. Men på't igen nästa år!
 
I dressyr däremot har vi snart semifinal och vi är suupertaggade! ;)
 
Nu måste jag träna på ett tal jag ska läsa upp imorgon i klassen. Det är inte ens klart än och jag måste träna in det och göra massa talmanus kort så aa, godnatt bloggen ;)
//Carro



Dagens hopptävling

Idag var det säsongens sista ridskolecup i hoppning innan finalen och jag hoppade Cyklamen. Var där runt halv 9 och borstade honom och fixade och sen red jag fram halv 11. Red bara fram i alla gångarter men skrittade rätt mycket då han kändes bra. Pigg och framåt och lyssnade.
 
Att gå in på banan var inga problem, han brukar ibland trassla vid ingången och så tar det en liten stund att få in honom men idag gick han snällt in. Däremot när jag hade hoppat fram och väntade på startsignal ville han vända åt andra hållet men han slutade snabbt och sen var han snäll hela banan.
 
Grunden var hinder 1-7 och han kom bra in på de flesta tror jag. Sen sköter han ju en del själv, dvs han hoppar ju bra och det går väl mest av bara farten haha. Han hoppade iaf grunden bra så kom till omhoppning där han även där hoppade bra. Var stilbedömning så man behöver inte satsa gärnet i omhoppningen utan tar man det lugnt får man som högst poäng ;)
 
Sen bytte jag och sofia men när hon skulle rida var han lite dum och skickade av henne efter första hindret vilket var riktigt synd.. Men dem fick gå in på banan igen senare och hoppa några språng vilket var bra, såg bra ut då!
 
Direkt efter ritten hann vi inte ens fixa hästen utan Sandra var snäll och tog upp honom och fixade och jag och Sofia bytte snabbt om och skulle sen åka till Hufvudsta. 
 
Hann inte vara med på prisutdelningen men jag fick i förväg mitt protokoll och rosett samt hederspris. Fick 112,5 stilpoäng och blev förstaplacerad. Jag var själv i min klass (haha) men den slogs ihop med 70 klassen så jag tävlade inte mot mig själv utan vi var ändå 4 stycken.
 
Sammanfattningsvis så var det ändå en kul tävling. Hade en bra känsla av ritten så det var kul! Eftersom detta var min andra placering i 60 klassen så går jag nu upp till 70 cm, skönt att äntligen klassa upp sig efter alla mina tappra försök och oturer i hoppningen haha. Nu är det ingen mer hopptävling fram till finalen den 6 juni så de tävlingar som är framöver under april och maj är endast dressyr.
 
Har lite bilder från idag som kommer upp senare i annat inlägg! Här är film från ritten och lite bilder!
//Carro



Helt slut

Fredag: Red Bailey på utebanan efter skolan och det gick väll sådääär. Han var helt galet fin men alldeles för pigg och helt överlycklig att få komma ut och inte vara inne i ridhuset för en gångs skull. Men då han blev så pass pigg blev det mycket kontrolltänk men han var uppe i varv mest hela tiden. Blev inte alls ett bra pass.
Lördag: Red dressyr på Bailey inne i ridhuset och han var jättelugn och fin i traven, fick till ett jättebra arbete och gjorde lite skolor osv vilket gick galant. Sen skulle vi galoppera och då drog han iväg vilket han gjort den senaste tiden. Sa stopp ganska tidigt och skickade upp mamma istället. Hon fick galoppera honom i kanske en kvart tills han kunde galoppera på stället utan problem. De sista 10 minuterna red jag och då var han superfin. Hoppas mammas hjälp gör att jag själv får lite grepp om galoppen så att jag kan hålla igång det nu!
Söndag: Jag har idag jobbat i stallet 7-4 vilket har gått bra, Adam och Bailey var på hoppträning på morgonen och det hade tydligen gått toppen!
//Hedda



Hufvudsta

Nu är vi på Hufvudsta för att kolla ponnycupmatch i hoppning!

Tävlingen på Cyklamen gick bra! Resultat och film kommer senare!
//Carro



Dag 8. Min utrustning

När jag sett andra göra denna har de flesta skrivit märkena på utrustningen så jag gör väll det också ;)
Ridbyxor: Pikeur och hööks
Tröjor: Allt möjligt, har nog kanske mest från hööks om man ska vara petig
Fleecetröjor: Spooks haha, har även från HV polo, 66 north osv
Jackor: Spooks, schockemöhle, ULK jackan, hööks, 
 Skor/stövlar: Skor från equipage och stövlar ifrån hööks (arezzo horsehead) och tretorn
Hjälm: John Whitaker Charles Owen
Handskar: Roeckl 
 
Schabrak: Allt möjligt verkligen, vet nog inte vart alla kommer ifrån
Lindor: Samma som med schabraken...
Skydd: Säkert mycket hööks, eskadron, showmaster och protector 
Paddar: Hööks och börjes
Träns: Schockemöhle och hööks
Sadel: Queen har en Keiffer och Bailey en hoppsadel som är en Pessoa gen x elite. Vi lånar dock Tuckes Prestige sadel till honom när vi rider dressyr. 
Täcken: Vi har mycket ifrån Rambo och Amigo.
//Hedda



Vår

Nu märker man verkligen att våren är på väg! Hästarna rullar sig mer än nånsin, Bailey skiftar färg och Queen har så ont i pälsen att hon sparkas och bits när vi borstar henne.
Jag är supertaggad på denna vår, mycket träningar och utebanan får snart invigas för året vilket ska bli superhärligt. Vi har massor tävlingar denna säsong så det ska också bli superkul att få resa mycket med bägge hästarna.
Som jag nämnde märker även hästarna att våren är på väg. Bailey började för ungefär 1 månad sen att byta färg. Han fick först svarta prickar på rumpan och halsen, nu börjar prickarna smälta ihop och han blir bara mörkare och mörkare, dock blir han nog direkt ljusare när täcket åker av och solen får lysa på pälsen. 
Queen's päls ändras också... Dock ändrar hon ingen färg men nu när hon fäller och sätter ny päls blir hon väldigt öm i pälsen. Det är tydligen väldigt vanligt bland fuxar men Queen är nog en av de som reagerar mest. Hon bits och sparkar när man borstar henne med för hårda borstar och på vissa platser på henne får man knappt röra alls.
Men men, nu är våren på väg vilket är suuuperskönt, hästarna är nog också väldigt glada. Har vi varit i stallet på morgonen får vi alltid åka upp på kvällen för att borsta Bailey, han rullar sig exakt varje dag ;)
//Hedda



Hemma

Var i stallet 4 och byggde bana och sen lottade hästar. Ska hoppa Cyklamen imorgon i LC men klassen slås ihop med LB då jag var själv i min klass. Vi är 4 st alltså så det är en placerad. Blir tufft men ska bli kul iaf! ;) Sofia har också Cyklamen fast hon hoppar LB. :)
Banan är hyffsad enkel, inga jobbiga svängar lixom så det ska nog gå bra hoppas jag.
 
Hästen är hur lerig som helst men jag hann inte fixa honom så det får bli imorgon.
Vi hörs mer imorgon då efter tävlingen!
//Carro



Bilder träning

Här är bilderna ifrån träningen för Evelina förra fredagen. Vi hade framme dressyrstaketet för att kunna träna lite programdelar osv, supernyttigt! :)
//Hedda



Dag 7. En perfekt dag i stallet

Alltså en perfekt dag i stallet är väll egentligen när allt flyter på och hästarna går bra.
En perfekt dag för mig skulle väll nog vara när det är sommar och varmt, jag rider bägge hästarna som sjäälvklart går perfekt och mamma fixar allt grovjobb som mockning och hö, hehe ;) 
Nej men vet verkligen inte hur en perfekt dag ser ut förutom det jag sagt, allt flyter på, hästarna är fina och mår bra, vädret är bra och man är ensam i ridhuset / utebanan!
//Hedda



Lördag

Idag ska jag vara hemma och göra skolarbete och sen göra ingenting fram till 16.00 då jag ska va på Veda. Hästlottning och banbygge inför imorgon och efter det gå banan en extra gång och se till så hästen ser okej ut ;)
 
Imorgon är det som sagt Ridskolecup igen, den här gången i hoppning. Jag rider fortfarande LC men behöver en placering till för att gå upp till LB så vi får hoppas det går hela vägen imorgon haha.
 
Är hyffsat taggad men det roligaste ska ändå bli att hoppa igen. Haha jag hoppar ju rätt lite nu men tycker verkligen det är sjukt kul och jag hoppar som mest under tävlingar så man får passa på lixom haha.
 
Men vi hörs nog lite senare ikväll, om vilken häst jag ska tävla osv. ;)
//Carro
Alltså hilda <33 så himla rolig häst att hoppa, tror dock tyvärr inte att det blir henne imorgon då hon var dålig i tisdags och onsdag. Vet inte om hon gått något de andra dagarna men hoppas ju såklart att hon är bra igen!



Bilder

Här kommer alla bilder ifrån uteritten förra helgen!
//Hedda



Dag 6. Mina bra och dåliga sidor

Jag har ofta väldigt raka armar, måste böja på dem mycket mer!
Jag kan lätt bli irriterad på omgivningen vilket tyvärr kan gå ut över hästen vilket inte alls är bra
Jag sitter ofta väldigt snett i sadeln vilket förstör hela förvända galoppen 
Jag blir helt till sten när jag rider förvänd galopp, kan verkligen inte rida ordentligt utan åker bara med
Jag rider HEMSKA vägar, går inte ut i hörnen och sladdar hela tiden, katastrof verkligen, usch
Jag är väldigt svag i min vänstersida, kan inte ens rida med spöt i vänsterhanden, inte alls bra
 
Hahah lite svårare med de positiva sidorna... ;)
 
Jag har en ganska bra sits just nu och sitter stadigt i sadeln på de flesta hästar.
Jag är bra på att lägga bort skänkeln och bara använda den när det behövs
Jag tycker själv att jag är bra på att skritta + jogga fram och av hästarna så att det inte blir för kort uppvärmning
Jag är riktigt snabb i stallet när jag väl vill, är samtidigt nogrann och gillar inte att slarva
 
//Hedda



Nytt

När jag fyllde år fick jag lite hästprylar så tänkte visa dem!
 
Nya vita Roeckl ridhandskar
Verkligen behövligt, mina var jätteslitna och missfärgade och det ser ut som att någon har dragit streck över dem med en gul överstrykningspenna. Vet INTE hur det gick till men nu har jag iaf nya, äntligen!
 
Jacka Spooks
Superfin och skön jacka som är en dubbeljacka, två jackor i en typ ;) Sjukt skön verkligen som dessutom håller värmen!
 
Ryktväska Showmaster
Fick en väska att ha alla ryktgrejjer och sånt i istället för att släpa runt på en ryktlåda varje gång jag ska ha med den till stallet. Min låda råkade jag dessutom tappa i marken så den har världens spricka. Mycket smidigare med en väska!
 
Spooks pannband
Detta köpte jag dock själv men visar ändå ;) Det här pannbandet är fasen slutsåld i alla butiker på hela jorden känns det som! Beställde det från någon random hästbutik långt bort på internet och fick den 3 dagar efter! Mjukt, skönt, varmt och snyggt pannband!
 
//Carro



Kort inlägg

Skriver ett kort inlägg innan jag går till tåget för att åka mot skolan.
Igår åkte jag raka vägen från skolan till stallet så det blev ridning i jeans, well why not? Nej men Bailey fick gå ut i skogen i kanske 30 minuter, han tyckte det var superkul och gick väll i passage största delen av turen. Han skötte sig annars väldigt bra vilket var skönt. Vi stötte på minst kanske 10 rådjur men det gjorde ingenting för varken dem eller Bailey ;) 
Idag ska han få gå ett dressyrpass i ridhuset när jag kommer hem från skolan. Jag ska verkligen få igenom galoppen och inte nöja med med någon halvdant utan det ska verkligen bli bra nu. Öva öva öva är allt som gäller just nu.
 
Bilderna ifrån Evelina träningen förra veckan är snaaaart klara för att laddas upp, hade ca 1200 bilder och kanske 200 är kvar. Uterittsbilderna är helt klara men har gått segt att ladda upp dem på bloggen, ska försöka senare i skolan där jag har bättre internet ;)
Vi hörs senare!
//Hedda



Bilder på Jim fr. 13 februari

Kom på att jag har lite bilder från ett ridpass på Jim den 13 februari. Ni har ju inte sett så mycket nya ridbilder på honom. Den här gången fotade Linnea (tror jag de va) men hon fick inte helt kläm på hur min kamera funkar så bilderna blev väldigt suddiga men tänkte att jag lägger upp dem ändå så ni iaf får se lite ;)
 
//Carro



Dag 5. Mina mål med ridningen 2015

Mina mål för i år är självklart att utvecklas och ha roligt!
Jag kan inte nu sätta några krav på Bailey efter bara en tävling tillsammans men jag skulle vilja prestera bra resultat i LA och sen kanske smaka på lite P1or till hösten om vi får tid, sen skulle jag också vilja debutera en hopptävling, kanske LD eller LC bara för kul, det kommer isåfall säkert också bli i höst.
Sen skulle jag också vilja vara med på några träningar tillsammans med Queen och rida in mig på henne, har inga mål alls för tävling men skulle vi bli startklara är det ju helt fantastiskt. Spelar ingen roll om vi startar eller inte men bara att kunna rida ett program hemma i ridhuset och känna att man imorgon skulle kunna gå ut och rida den klassen utan några problem. Skulle jag få uppleva det med Queen är det helt galet bra med tanke på hur vi haft det under 2014...
 
Jag tycker egentligen inte alls om att sätta upp mål, jag sätter bara press på mig själv och blir besviken om jag inte når dem. Ridning är en sån annorlunda sport jämfört med andra. Säger man att man ska bli bäst i laget på fotbollen så kan man träna 100 gånger mer än innan och bara kämpa tills det går men i ridsporten funkar det inte så. Vi kan inte rida våra hästar för mycket och även om man kan träna för tränare varje dag osv så kan det komma andra saker i vägen som hältor m.m
Jag tycker det är bättre att säga drömmar än mål. Dessa saker jag nämde ovanför är saker jag skulle bli superglad för om jag kunde uppnå. Jag går inte isär om jag inte uppnår dem men det hade varit riktigt kul!
//Hedda



Gårdagen

Igår red jag ett lugnare dressyrpass, jag red i hoppsadeln så det var svårt att göra något riktigt ordentligt. Som ni kanske vet har Bailey ingen egen dressyrsadel ännu, vi har fått låna Tuckes ett tag och igår skulle de rida samtidigt som mig och då blev det hoppsadeln istället. Förhoppningsvis får vi nog snart hem en dressyrsadel till honom vilket ska bli superskönt! 
Bailey gick hur som helst ganska bra igår, han var pigg och framåt som vanligt men jag fick verkligen grepp om yttersidan! Galoppen hade jag behövt jobba lite mer med men det fanns inte tid då ridhuset var bokat så jag blev tvungen att runda av tidigare än tänkt.
Men men, jag är nöjd över ridpasset med tanke på att jag verkligen inte kan rida dressyr i hoppsadlar haha, helt galet svårt och känns helt fel... 
Idag blir det nog en kort uteritt om det är ljust ute när vi kommer till stallet, ska ikväll också försöka ladda över alla bilder jag har, de senaste dagarna har jag inte kunnat ladda upp några alls men jag ska försöka igen snart ;)
//Hedda



Gårdagens ridlektion

Igår på Veda red vi dressyr för Magnus och jag red Cyklamen igen. Den här gången var jag frisk och pigg så orkade ta i lite mer i dag så att säga vilket resulterade i att det gick bättre än förra gången :)
 
Vi red först fram dem på volt och fyrkant och jobbade skritten och lite skänkelvikningar och sånt samt öka minska volter och lite galopparbete. Sen började vi med en övning med skänkelvikning från medellinjen till B/E och då galoppfattning, galoppera en bit och sen 10-meters volt i trav och sen började det om. Inget svårt egentligen men det var nyttigt eftersom Cyklamen lätt får rumpan före i skänkelvikningar och då jobbade jag på det, att han skulle gå rakt så att säga. När han hade fattat att det är galopp efter skänkelvikningen rann hann ibland iväg och ville fatta galopp tidigare så jobbade med att han skulle vänta på mig och sen göra bra fattningar.
 
Han var faktiskt väldigt fin ändå! Som sagt lite svårt med det jag skrev men han var pigg och mjuk hela lektionen och lyssnade bra för skänkeln och broms. Gjorde flera övergångar som var riktigt bra, galopp-skritt, skritt-galopp, galopp-halt och halt-galopp och han svarade jättebra.
 
Nästa gång ska vi hoppa om det inte blir ändring och det ser jag jättemycket fram emot. Ska hopptävla på söndag så får se om det blir Cyklamen då, annars hoppar jag honom nästa gång! Har verkligen fått tillbaka hoppsuget nu och vill så himla gärna börja hoppa regelbundet igen.
 
//Carro
Bilder från förra tävlingen på honom!



Dag 4. Mitt värsta ridpass någonsin

Mitt värsta pass någonsin skulle jag säga var när jag åkte av Queen förra våren. Kommer verkligen ihåg allt in i minsta detalj vilket jag inte gör med någon annan avramling annars.
Jag hade väll precis börjat rida Queen ganska mycket och varje tisdag i några veckors tid hade jag ridit ut på henne och mamma hade gått bredvid. Första gångerna gick superbra men sen blev det mer och mer strul. Hon kunde helt plötsligt få för sig att hon skulle in på en viss stig eller helt plöstligt vända och gå hem. På den tiden var Queen väääldigt känslig så det var inte bara att lägga sporrarna i sidan och vända dit man skulle - då reste hon sig eller sparkade bakut.
Men hur som helst så blev det bara värre och värre, hon blev jättesvår och var riktigt envis av sig. Under ett pass så började hon strula ganska tidigt genom att vända hemåt. Jag kunde inte styra någonstans utan att hon reste sig, det enda som gick var att mamma ledde henne runt och iväg på rätt spår. 
När vi kom fram till ena fältet rusade hon ner där, från ingenstans verkligen, hon bestämde sig för att där skulle man gå och inte på grusvägen. Vi fick ut henne på fältet och började gå vidare på vägen. Några meter senare tvärvände hon igen och när jag skulle vända tillbaka blev hon riktigt arg och reste sig högt igen. När hon reste sig så kom jag i obalans och råkade av misstag rycka henne i munnen vilket gjorde henne förbannad och hon sköt rätt upp i luften och slog med huvudet. Första skjutet tappade jag balansen rejält och tappade stigbyglarna, i andra skjutet fick jag hennes mankam rätt i ansiktet och i det tredje skjutet åkte jag av. Jag landade på ryggen och hon sparkade mig på smalbenet och sprang därefter hem i full fart. 
Som tur var klarade hon sig helt oskadd vilket är helt galet egentligen, över järnvägen där tåget inte var långt borta och bilar på vägen. Det kunde verkligen ha gått hur illa som helst. Jag gjorde dock illa ryggen och revbenen ganska mycket men det gick över efter nån vecka så jag var nog mest bara blåslagen, hade ju ingen väst och ramlade rätt på den stenhårda grusvägen, gjorde så in i satan ont kan jag säga. Smalbenet gick det dock värre med. Eller ja det var inte rätt på smalbenet utan precis bredvid, hade det varit rätt på hade jag nog kunna ha brutit det. Men jag hade hur som helst riktigt ont i flera veckor och hade världens blåmärke riktigt länge. Först NU ca 10 månader senare känner jag inte av det längre. Jag har fram tills nu haft ont om jag trycker just där jag fick sparken. 
 
Jag har verkligen haft riktigt tur med avramligar so far, detta var den värsta hittills och ändå hände inget jätteilla vilket är väldigt tur det. Det kunde ha gått så mycket värre med både mig och hästen så jag är glad att det inte blev värre än såhär. 
Men men, shit happens och vi båda mår bra nu. Hennes trams på uteritter är numera helt borta vilket är superkul! 
Den övre bilden är inte ifrån dagen jag ramlade av.
//Hedda



Tisdag

Igår fick Bailey jogga en stund som det var planerat från innan. En del hästar i stallet har den senaste veckan varit snoriga och vi hoppades på att våra hästar skulle hålla sig friska då de går ensamma i hagen men igår var även Bailey lite snorig. Han hade dock ingen feber och var väldigt pigg och glad för övrigt så något jätteallvarligt var det nog inte. Han såg dessutom bättre ut senare på kvällen.
Om han är snorig även idag får vi skippa dressyrpasset och endast jogga idag också.
Men Bailey var igår väääldigt pigg efter att ha vilat i 2 dagar. Han kändes annars ganska fin och jag försökte rida med mycket ben och lite innerhand. Jag är nöjd även fast det bara var ett kort joggingpass. Han var väldigt het och det kunde gått ännu mer undan än vad det faktiskt gjorde ;)
//Hedda



Lite bilder

Här är lite bilder ifrån tävlingen på Täby den 22 februari! Det är långt ifrån alla men jag har inte hunnit rensa allt ännu så de kommer väll upp med tidens gång eller nåt ;)
//Hedda



Dag 3. Det här har jag med mig på tävling

Alltså förutom sadel, träns, schabrak och allt sånt nödvändigt så har jag med mig detta nedanför som är lite övriga grejer som inte alltid är självklart, ALLT jag har med mig hittar ni här
 
Vanliga kläder - dvs jeans och någon skön tröja
Mat - Brukar oftast ha med mig frukost som jag äter i bilen, försöker även ha med mig vatten eller nån dricka så slipper man köpa det på tävlingsplatsen
Hörlurar & laddare - Har bärbar laddare till telefonen så man kan ladda mellan klasserna och sen har jag hörlurar till framridning.
Smörjgrejer - Gillar att smöra all min utrustning utom sadel mellan klasserna om det hinns med, vet inte varför men det känns så mycket bättre att hoppa upp med glänsande utrusning
 
Alltså jag vet inte riktigt mer vad man ska säga här, jag har ju alltid allt nöjdvändigt med mig, jaja, här var lite extra grejer jag brukar vilja ha med på tävling!
//Hedda



Min vecka

MÅNDAG: Bailey vilar, mamma fixar stallet på morgonen och jag pluggar inför matteprov hela kvällen
TISDAG: Bailey lätt joggas i ridhuset i kanske 20 till 30 minuter
ONSDAG: Bailey går dressyr i ridhuset 
TORSDAG: Lite oklart än men antagligen dressyr även här, kaanske uteritt om vi är i stallet innan det hunnit bli mörkt
FREDAG: Rider jag i ridhuset på torsdagen rider jag ut på fredagen, annars får han ridas ut på då istället
LÖRDAG: Bailey går nog kanske dressyr, får se om Adam är hemma tills dess eller om jag rider, har ingen aning när de kommer hem haha
SÖNDAG: Jag jobbar hela dagen i stallet på Veda och Adam ska iväg på hoppträning med Bailey för Åsa på Benhamra (??). 

Då Adam som sagt är bortrest denna vecka får jag lite egentid med Bailey, skönt och roligt att kunna trimma lite extra!
//Hedda



Lite dött

Som ni märkt är det lite dött från min sida för tillfället. Min tidsinställda inlägg kommer ju upp men min liveuppdatering är inte riktigt den bästa. Jag känner väll mest att att jag prioriterar lite annat + att jag den senaste tiden känner jag att jag publicerar allt för mycket som ibland är grejer jag gärna håller för mig själv. Det blir lite som att varje liten detalj av mitt liv finns nerskrivet på den här bloggen, lite läskigt ibland haha.
Men men, jag ska väll försöka kika in här lite oftare ;) 
I fredags red jag lektion för Evelina och det har jag ju redan skrivit om, ni kan läsa om det HÄR . I lördags fick Bailey ridas ut och vi travade och galopperade lite på grusvägarna. I söndags fick han vila och det får han även idag. Han har kämpat riktigt bra de senaste veckorna så nu får han 3 dagar med bara uteritt och vila, toppen för både hans kropp och huvud. Resten av träningen denna vecka blir ganska lugn. Dressyr och ridning förstås men inget jättetungt. Adam är som sagt bortrest så Bailey hoppar ingenting denna vecka heller ;)
 
Jag har såååå många fina bilder efter detta sportlov, ca 1000 från tävlingen, ca 1000 ifrån Evelina träningen och ca 300 ifrån uteritten + en massa hagbilder. Alla ska rensas och en del ska redigeras. Jag kommer inte skynda ihjäl mig utan bilderna kommer upp som de kommer ;)
//Hedda



Dag 2. Fem ord som beskriver min häst

Bailey:
Pratglad, attityd, pigg, snygg, glad
 
Queen:
Drake, elegant, mysig, lekfull, hungrig 
 
Bailey är väldigt pratglad då han hela tiden står och smågnäggar på en, han har världens badboy attityd, han är väldigt pigg inom all ridning och står aldrig och sover utan är alltid på hugget, han är väldigt snygg enligt mig i hela kroppen osv, han är alltid glad och är aldrig sur eller arg på en.
Queen är som en drake då hon blåser med näsborrarna som om hon skulle spruta eld. Hon är väldigt elegant och är en typisk sportshäst. Hon är också mysig när hon känner för det och kan somna när man kliar henne i ansiktet. Lekfull kan man verkligen kalla henne, hon kastar runt allt som går att lyfta... Hungrig är hon också, hon älskar mat över allt annat!
//Hedda



Vecka 10

Den här veckan har jag inte så jättemycket planerat så jag måste ta de lediga dagarna åt att komma ikapp lite i skolan. Och sova en del ;)
 
Måndag: Ingenting
Tisdag:
Ridning på Veda
Onsdag: 
Ingenting
Torsdag: Ingenting
Fredag:
Ingenting
Lördag:
Tror kanske banbygge och lottning på kvällen
Söndag: 
Ridskolecup Hoppning på Veda!
 
//Carro



Helgen

Har inte alls haft tid för bloggen nu i helgen tyvärr men här är en liten sammanfattning om vad som har hänt :)
 
Fredag: Dressyrspecial på Veda. Jag red Jim och vi red för Lena. Skitbra och nyttig lektion och det gick också väldigt väldigt bra. Jimpan var superfin hela passet verkligen! På slutet blev han lite trött och då blev galoppen svår men han skötte sig super! Kommer inte helt ihåg allt från passet men det gick iaf väldigt bra!
 
Lördag: Var hos Hedda tidigt och då åkte vi till torsholma. Det kommer väl Hedda skriva om men jag fotade henne och hjälpte till i stallet, sen åkte vi hem till henne, var hemma en stund. Sen en roadtrip i bilen och sen hemma igen. Vi spelade in smoothiechallenge men vettefan om jag vill lägga upp den xD Var hos hedda hela kvällen och sov över där.
 
Söndag: Jobbade i stallet mellan 7-16 med Hedda och det gick väl bra. Utsläppet på morgonen var kaos haha, inte en enda häst ville gå ut. Vi har ju ett system på Veda när vi släpper ut ridskolehästarna att de springer lösa ut till hagen. Hagens grind är ju i koppling till stallet så vi behöver bara öppna dörren och grinden bakom dörren och sen springer hästarna in och ut själva. Idag ville ingen gå ut dock, tvärnit i stallgången, på stallplanen, alla gick in i varandras boxar osv. Insläppet gick dock som smör. Tog 2 minuter kanske och alla sprang rätt in i sin box och spilta. Resten av jobbet gick bra iaf.
 
Imorgon börjar skolan igen och jag är verkligen inte taggad alls men ska sova snart så jag orkar imorgon. ;)
//Carro



Dag 1. Min första häst

Alltså den här frågan är vääääldigt svår att svara på. Beror ju helt på vad man definierar som sin häst.
Familjens första häst var hur som helst Marabou som vi köpte 2007 (??) ifrån Malin och Magnus, de hade nyligen importerat honom från Tyskland och tanken var att ha honom i ridskoleverksamheten. Dock funkade han inte och såldes till oss. Han var en ganska liten hannoveranare född 2000. Marabou var nog den absolut gosigaste häst jag någonsin träffat. Han lämnade maten för att gå och slicka oss i ansiktet, hur sött som helst. Mamma red och tävlade honom i dressyr. Dock var han väldigt flyktbenägen då han kunde bli rädd för det minsta lilla och tvärvända snabbare än blixten och skena åt andra hållet, inte alls kul men jag lyckades hålla mig kvar varje gång. 
Men med Marabou gick det bra tills han under ett ridpass gick han omkull och skadade sig så att vi hösten 2011 fick ta bort honom, riktigt tråkigt och gammal var han ju inte heller. 
 
Men om vi säger MIN första häst vill jag egentligen säga Tucke eftersom han och jag gjort SÅ mycket tillsammans. Mina första privata träningar, mina första tävlingar utanför ridskolan, mina första lokala tävlingar, första hästen jag haft för mig själv och tagit ansvar för osv osv. Jag har verkligen lärt mig ALLT på honom, från att mocka till hur det går till på en extern tävling. Min ridning utvecklades dessutom ENORMT under åren jag red honom. Men Tucke är och har aldrig varit våran men han känns fortfarande som någon jag själv ägt hela livet.
 
Men min första egna häst var ju då Kiwi. Ni som inte är helt nya på bloggen vet nog vem det är. Ett litet Connemara sto född 2001. Fick henne i november 2012 och vi debuterade på LC banorna i dressyr i mars 2013, i juni samma år debuterade vi LA:P1. Vi tävlade och tränade massvis i dressyr och hann debutera regional FEI och tävla individuellt och Lag-DM. 
Hade en sjukt rolig tid med Kiwi full av tävlingar och träningar. Med henne har jag verkligen blivit van vid det här med egen häst och allt som hör till. Vi fick i september 2014 sälja henne eftersom att jag blivit för lång och för att vi sökte en som kunde hoppa mer än vad hon gjorde. Nu står hon i Linköping hos en underbar familj! 
//Hedda