Kiwi......

Idag var jag hos Kiwi då.. Åkte dit med Wendela vid 11 ungefär. Gjorde allt i stallet och hämtade henne sen i hagen. Skulle bara rida lätt barbacka i ridhuset så jag red mest lite lätta skrittövningar, typ lite volter och serpentiner i en låg form. Travade lite och galopperade ett varv på volten i varje varv. Skulle mest känna att hon fortfarande var mjuk. Mys i ridhuset barbacka, bara jag och Wendela och musiken på. Hon var jätteduktig och snäll. Red i typ 30-35 minuter, sen fick jag rida Rendes lite medans Wendela mockade i ridhuset HAHAH.. 
 
Efter vi ridit tog vi våra hästar och så skrittade vi av dem lite en sväng runt hagarna. Kiwi var skitsnäll i början. I BÖRJAN. När vi kom till hagarna så gick hästarna i hagarna efter oss och hon började hoppa och galoppera på stället. Visste direkt att hon höll på att ladda upp. Sen kom vi till Vimsas hage, hingsten ;) Han hrrn;ade lite åt henne (haha) och Kiwi fick SPEL!!! Hon sparkade bakåt mot honom först(dock en lång bit ifrån honom) och sen drog hon rakt fram, drog ner huvudet och bockade RIKTIGT JÄVLA HÖGT flera gånger om och om och om igen. Jag hamnade på halsen och lutade mig så mycket bakåt jag bara kunde men hade ingen chans rent ut sagt. Åkte av mitt framför henne och täcken på henne snurrades runt en bit och tyglarna åkte över huvudet på henne. Och då så galopperar hon iväg och hästarna i hagarna börjar självklart också galoppera så Kiwi börjar typ tävla mot dem. Där ligger jag i leran och ser Kiwi galoppera bort mot vägen med täcket på sidan och tyglarna hängandes vid hovarna på henne. REN PANIK VAR DET. Som tur var stannade hon och började äta gräs.. När jag var 1 meter ifrån henne så tvärvände hon och galopperade vidare och då trodde jag på riktigt att hon skulle dra ut på vägen men hon sprang in på stallplan. Var ingen där  då som såg det och kunde hjälpa till men hon började springa in vid transporterna och då tog jag henne från ena sidan. Fick sätta en fot på tygeln och snabbt som fan ta tyglarna.
 
Från precis INGENSTANS så bara drar hon iväg i världens bockning. Barbacka med ett täcke och jag hade ingen chans alls. Det gick bra med Kiwi men jag sträckte typ låret lite...
Imorgon ska jag och Hedda rida dressyr på henne i ridhuset antagligen.



Torsdag

Wendela kom och hämtade mig vid 11 och sen åkte vi till Kiwi & Rendes. Red barbacka i ridhuset och skrittade sen en sväng ute och det gick mindre bra :) Skriver mer sen...
När jag kom hem var jag hemma i kanske 1 timma, sen kom Jennie och sen åkte vi till Veda och hade Usekmöte. Skrev vidare på julshowsmanuset och kom rätt långt! Åkte hem sen och har gjort lite grejjer inför KM hemma ;)
 
Imorgon ska jag och Thuren åka till Täbban en sväng, handla lite grejjer till KM och julshow och säkert lite annat. Sen hem, åka till Hedda som kommer hem! Sen åker vi till Kiwi och rider henne tillsammans, fixar allt i stallet osv. Efter Kiwi åker jag till Veda en stund och pysslar med hästen så att hon ser bra ut till KM på lördag :)



Ridningen i tisdags

I tisdags red jag lektion på Veda på kvällen. Vi red dressyr för Magnus och jag red Pandora! Skitbra eftersom jag ska ha henne i KM på söndag :) (om det inte skulle ändras ngt)...
Vi red iaf en ganska bra övning tycker jag. Massa skänkelvikning, 10 metersvolter, öppnor och slutor. Sen lite annat men jag tyckte det var en bra lektion iaf. 
 
Pandora var jättepositiv och framåt. Hon är ju som hon brukar vara, inget konstigt lixom. Håll i tyglarna och så rider man bara på typ xd Men hon har börjat bli lite lägre i sin form än innan. Höll på hela passet i att försöka höja nacken lite på henne eller iaf få upp huvudet lite så hon kunde bli ännu kortare. Dock fick hon en ganska snygg form så höll den hela passet. Hon var väldigt lydig och flyttade skänkeln skitbra. Var bara allmänt fin ;)
 
Känns ändå väldigt bra inför KM på lördag. Vet hur jag ska rida på framridningen och sen är det bara att köra som jag brukar göra på henne, inte för lång framridning bara och sen bara ha kul! Men hon är så sjukt duktig den ponnyn, verkligen grym!
På fredag tänkte jag dra till Veda på kvällen och efter lektionerna fixa lite med henne så hon ser okej ut till lördag!



Ponnyston in my heart

Tror ni fattar.. Hahaha skriver mer sen



APAHEDD 15 ÅR!!!!!!

Vill bara säga Grattis till Hedda som fyller 15 idag!!!!! :* Hoppas du har en bra dag i Turkland så ska jag passa din ponny i regnet ;) :*
WWW.HEDDZOR.BLOGG.SE



Kiwi Querida

Idag åkte jag till Kiwi vid lunch ungefär. Gjorde först allt i stallet och sen tog jag in henne. Samtidigt kom Wendela och skulle rida Rendes så vi red dressyr tillsammans i ridhuset. Bara hon och jag där och vi satte på musiken och red sen dressyr där. Var hur mysigt som helst och det bästa var ju att hon gick såååå mycket bättre än de andra dagarna!!
 
Jag red igenom henne helt idag. Massa lösgörande övningar och sen lydnadsövningar, massa övergångar osv. Gjorde i alla gångarter och red ungefär 50 minuter. Behövdes verkligen!! Men Kiwi var verkligen jätteduktig idag! Hon blev jättefin i formen, framåt, flyttade undan skänkeln SKITBRA. Igår flyttade hon inte ett steg och idag flög hon undan lixom. Öppnorna och slutorna var jättefina. Gjorde skänkelvikning i en sax kan man säga rakt upp på medellinjen och det funkade skitbra för att få henne att bli mjuk i båda sidorna och flytta undan.
 
Mamma filmade lite så tog några screenshots, haha.
Imorgon får hon ta det lite lugnt. Hade egentligen tänkt rida ut en stund men det ska både regna och blåsa så jag rider barbacka i ridhuset en stund i stället. Skritt och trav, kanske lite galopp. Ska bara känna av att allt från idag är kvar och sen bara rida henne i låg form en stund, mysa lite bara, det är hon värd nu!



Ska snart skriva alla inläggen!!





Onsdag

Ska åka till Kiwi nu och rida. Blir dressyr i ridhuset tror jag, det blåser som FAN ute.. Iaf efter Kiwi åker jag till Hööks och handlar 2 grejjer till KM på lördag ;) 
Inte så mycket mer att skriva men ska skriva lite senare om ridningen igår!



Mina Ponnycuper #2

Säsong 2011-2012
 
1. Hemmamatch i hoppning mot Skånsta
Första matchen för den här säsongen var en hemmamatch. Jag hade Moa, hahah lol alltså. Kommer typ inte ihåg någonting förutom att jag fick ett stopp på 2:a hindret... Matchen slutade iaf oavgjort.
En bild från ritten iaf hahahah Moa var väldigt söt iaf
 
2. Bortamatch i hoppning mot Täby
Hahah den här matchen vet nog alla om. Jag fick den minsta ponnyn, såg ut som ett litet russ typ, som hette Rufus! Skäck med typ isabellfläckar och mörk man och svans. Världens sötaste men jag var så inte taggad. Den fick 4 fel med hemmaryttaren när den rev och var jätteseg. Jag trodde den skulle riva med mig också haha.. Jag gjorde den skitpigg på framridningen och sen inne på banan bara tutade vi och körde typ!! En funktionär stod i vägen för 3:an och märkte inte att jag kom så man hör på filmen när läktaren och jag skriker på henne.. Men det gick skitfort och han hoppade jättebra! Blev felfri och matchen slutade oavgjort!
 
3: Bortamatch i hoppning mot Lidingö
Den här matchen fick jag rida ett svart D-ponny sto som hette Betty. De sa att hon kunde stanna så då ville jag inte stanna. Kommer inte ihåg nåt typ men blev felfri iaf och matchen slutade oavgjort. Haha jätteful runda men 2 år sen ;)
 
4: Hemmamatch i hoppning mot Täby
Den här matchen hade jag Moa igen och ville INTE få stopp den här gången. HAhaha herregud garvar rakt ut när jag tittar på ritten, Också 2 år sen, men vafan det går i 2 km i timmen och det roligaste av allt: Hedda bakom kameran som är så nervös så jag vet inte vad HAHAHAAAAH dör..
Jag red felfritt och helt random fick jag silvermedalj också hahahah
 Hahaha se och njut på filmen, skämt åsido JAG ORKAR INTE SÅ FUL RITT HAHAHA
 
5: Bortamatch i hoppning mot Skånsta
Skulle egentligen inte ridit den här matchen men efter en ridskolecup när vi skulle räkna ihop alla i vårat lag hade vi en för lite så jag hoppade in då! Jag fick rida ett D-ponny sto, mörkbrunt som hette Amy. Hon var en sån här snäll häst som jag typ inte behövde göra någonting på haha. Skitsnäll verkligen! Hon hoppade bra och det flöt på. Jag fick pris för "Snyggaste ritten" som vissa klubbar har i ponnycupen och matchen slutade oavgjort.
 
6: Hemmamatch i hoppning mot Enskede
Sista matchen för i år red jag Jane. Hon var rätt lugnt den här perioden och nästan lite seg, hon brukar ju bara tuta och köra annars men det gick att styra henne ordentligt just då iaf haha. Men jag red felfritt, dock var det 3 i vårat lag som fick fel då det låg en jättestark solkatt precis på ett hinder så alla 3 tvekade där. Sen för andra laget var solkatten borta så då hoppade dem allt hahah.. Tyvärr förlorade vi då matchen men jag tog silvermedaljen typ 1 hundradel från guld, hahah 



Tisdag

Var hemma från kiwi vid 1 ungefär, jätteskönt att bli klar med stallet tidigt! Sen dess har jag typ bara legat hemma i soffan och ätit, sovit och chillat. Kollat lite serier på SVt play, haha lol.
Efter middagen åker jag till Veda och rider. Hoppas vi rider dressyr då jag bara har dressyrstövlarna nu när de andra stövlarna är hos Kiwi. 
Sen hem och sova typ..
 
Imorgon kanske jag åker till Hööks och handlar 2 grejjer till KM på lördag! Isåfall gör vi det efter jag varit hos Kiwi. Kiwi imorgon då. Rider dressyr, antagligen ridhuset igen eftersom det är storm ute och skitkallt. Rider lite hårdare dressyr. Ska få igenom hela henne nu!! Rider fasen tills det släpper, får ta hela dagen om det måste men hon ska släppa nu! 
Långa ben barbacka på en ponny.. Hahaha
 
 
 
 



Tisdag

Gick upp typ 9, vaknade av mig själv och kunde inte somna om så gick upp och åt frukost istället. Tänkte dra till kiwi rätt snart. Vill hinna rida innan regnet kommer.. Rider i ridhuset idag men det är ju skönt om det inte regnar när man går fram och tillbaka. Rätt kallt och blåsigt idag så ridhuset blir perfa. Ska rida lite dressyr bara.

Ikväll ska jag rida på Veda, tror och hoppas på dressyr och hoppas på Pandora så det blir lite träning till KM :)



Exakt 1 år sen!

 Idag är det exakt 1 år sen jag för första gången tävlade Twist! 
Första tävlingen på henne, tror hon hade hopptävlat 1 gång innan den här.. Fick 0 fel och kom 2:a, ett halvt ynka poäng ifrån 1:a placering!! Hahah lite kul att se på videon nu, kände henne inte alls här. 2 dagar innan tävlingen hade jag ridit henne för första gången på ett år och den här gången var 4:e gången jag red henne. 
 
Men lite kul att jag kom på att det var 1 år sen idag!



Kiwi idag

Idag sov jag till nästan halv 12 . Var sjukt trött från spökkvällen men jag gick upp och åt frukost, bytte sen om och åkte till Kiwi. Gjorde först allt stalljobb och hämtade henne sen från hagen. Idag var hon skitgullig! Haha när jag var kanske 30-40 meter ifrån henne så ropade jag lite på henne och då tog hon upp huvudet och gick till mig! Duktig ponny?? ;) Tog sen in henne och hon var helt SJUKT lerig. Blötlera över halva benen typ. Lerklumpar i manen och torr lera över hela halsen och ansiktet. Tog rätt dåligt lång tid att fixa henne. xd
Gjorde iordning henne och sen skrittade jag ut en stund. Red sen till volten och travade henne några varv där.
Hon var rätt stel och så men förstår det eftersom hon vilat nu några dagar. Men travade henne bara i låg form och joggade bara lite. Kan inte säga att det gick bra eller dåligt. 
Skrittade tillbaka henne sen och fixade klart henne, tog sen ut henne i hagen igen, fixade det sista och åkte hem.
 
Imorgon ska jag iaf börja rida igång henne lite mer. Rider nog i ridhuset då det är sjukt kallt och blåsigt ute just nu. Lite regn ibland också. Rider dressyr och sen nu under veckan ska jag börja "bygga upp" nivån eller vad man ska säga, kör lite hårdare med varje dag Varvar med att rida ut på torsdag om det inte är storm och spöregn.. 



Spökkvällen

Lite klipp från igår när vi förberedde inför spökkvällen, haha!!




Spökkvällen

Spökkvällen gick bra, vi var grymma på att fixa mat och allt sånt. Pynt blev bäst och det flöt på. Vi i usek stannade kvar och hann städa upp allt och göra iordning på 1 Timme vilket är helt sjukt bra!! VI ÄGER!! Vi slutade med att låsa till ridhuset, sen åka ner till ena sidan av stora hagen bakom stallet och kolla grinden. Sen runt, lämnade nycklarna i stallet och kollade andra sidan av hagen, grinden dåra.

Efter det hem och är skittrött nu så ska sova.. "Imorgon" eller det blir ju egentligen Idag ska jag bara sova ut och sen åka till Kiwi. Fixa allt och rida. Ska bara skritta ut och sen trava henne lite :)



Veda

Kom hem för typ 1 h sen. Hann klart hos Kiwi rätt fort. Mockade, packade hö, gjorde mat och sen tog jag in henne och borstade lite på henne och lite pussar och klappar ;) hon fick gå ut i hagen igen efter. Sen åkte jag hem och packade lite. Ska handla på ICA med Michelle och Lisa nu, lite grejjer till ikväll.
Vi hörs mer senare! 



Dagen

Hej! Var på helgjobbarmöte och hade teori idag och sen åkte jag hem. Ska sova nu, haha skittrött!!
Imorgon har jag rätt mycket att hinna med på förmiddagen. Ska åka hem till mamma på morgonen, byta om till ridkläder, ta moppen till Kiwi (tar 30 min) , fixa allt hos Kiwi (1 h kanske), åka hem till mamma (30 min), Packa lite grejjer till spökkvällen, sen handla lite på Ica rickeby och sen va på Veda till kl 13:00, haha hur fan ska jag hinna är frågan..
Aja vi hörs mer imorgon! Natti



Hoppspecialen

Igår på hoppspecialen red jag Robban igen. Vi hoppade en ganska svår bana och hoppade fram på olika linjer.
Jag orkar inte göra värsta långa inlägget nu men vi hoppade en svår bana med svåra linjer som var Skitsvåra verkligen att sätta. 
Robban var skitfin i dressyren när vi red fram! Kändes faktiskt riktigt bra! Sen hoppade vi fram några gånger på olika linjer och hoppade sen lite olika banor på runt 70 cm men det var ändå svårt med att linjer och kunna hitta avstånden.  Ett hinder kom precis inpå kortsidan så man hann aldrig mäta avstånden fram så den var skitsvår, sen massa andra svåra linjer. 
Han var ganska svårhoppad den här gången. Han var ganska lång och jobbig att korta/länga på. Var lite svårt med avstånden.

Men det gick ändå helt ok tycker jag! Dressyren gick bäst men han kämpade på i hoppningen, tog i verkligen när det blev lite knasigt på något avstånd.
Han skötte sig jättebra den här gången när jag gjorde iordning honom by the way, jätteskönt med en lugn häst haha



Lördag

Ska om en timme vara på Veda på helgjobbar möte. Är med i typ 45 min och sen har jag teori fram till halv 4. 

Imorgon ska jag till Kiwi på förmiddagen och vid 1 är jag på Veda med usek och har lite möte, planerar och fixar till spökkvällen som börjar runt 6!



Hunden

30 oktober var det tänkt att vi skulle få hem våran hundvalp, Robban. Cocker Spaniel, hane vit med svarta fläckar.
Tänker inte skriva värsta långa texten om det här och varför det blir så här..
Men vi kommer inte att ta hem Robban över huvudet taget. Han var en väldigt fin och trevlig hund och så.. Men det finns andra anledningar till att vi backade det här gången. Lite tråkigt men såhär blir det ibland, den här gången blev det ingen hund. 
 
Ingen hund?
Jag saknar Elvis så sjukt mycket nu. Vill egentligen bara ha tillbaka honom, fast han kommer inte tillbaka, tyvärr. MEN!! Vi har bestämt oss för en annan valp kanske! Vi tänkte åka och kolla på en kull av rasen Flat Coated Retriver, en sån som Elvis var. 5 svarta hanar finns det så vi kanske nappar på en av dem!! Blir skitkul då jag och hela familjen älskar "Flattar".
Men det var iaf det jag skulle berätta, det blev ingen Robban tyvärr.
 
2 bilder på Robban från kullens hemsida, vet ej vad den heter dock.



Kiwi

Fredag: Skrittar ut 
Lördag: Kiwi vilar
Söndag: Kiwi vilar
Måndag: Skritta ut och trava lite på banan eller nåt
Tisdag: Lite enklare dressyr i ridhuset eller banan
Onsdag: Lite hårdare dressyr, ridhuset eller banan
Torsdag: Rider ut
Fredag: Dressyr

Hade varit kul om jag kunde rida på gräsbanan men jag såg och kände idag att det är typ jättehalt i allt gräs så rider dressyr i antingen ridhuset eller banan. Sen på lördag ska ju Kiwi tävla med Hedda! :) 



Kiwi idag

Idag åkte jag till Kiwi direkt efter skolan och var där runt 2. Mockade direkt och fixade lite, sen hämtade jag henne i hagen. Hon var jättesnäll när jag satte på grimman och så men sen ville hon ju inte gå in xd haha fast efter typ 10 sekunder gick hon ändå. 
Borstade på henne rätt länge och pysslade med henne. Haha det var skitlerigt i hagen och hennes hovar var helt dränkta i lera så fick spola av hovarna på henne också.. Haha. Sen gjorde jag henne klar och skrittade sen ut en sväng. Det var jättemysigt ute, solen var jättevarmt och det var helt vindstilla. Kiwi gick och frustade, var helt avslappnad och öronen frammåt hela tiden. Skrittade henne lite i en låg form, annars långa tyglar. Skrittade i typ 25 min och sen tänkte jag trava henne lite men jag struntade i det för att istället bara ge veckan med henne en mjukstart så att jag inte sitter upp och hon direkt måste trava på. Hon var lite stel i benen eller vad man ska säga, hon fick mest sträcka på sig idag.
 
Sen red jag tillbaka till stallet, fixade henne och sen fick hon äta sitt hö med gossitäcke i boxen ;) Packade lite höpåsar, fixade all utrustning och sen åkte jag till Veda.
 
Imorgon får hon vila helt, någon annan mockar så behöver inte åka dit imorgon. Söndag vilar hon också men kanske promenerar lite med henne en sväng, annars bara dit och sköta om henne, mocka och sånt :)
 
Här är lite bilder från idag!






Avslutar med en bild på snyggingen när hon fick hö ;)



Min helg

FREDAG: Skola, sen höstlov! Skrittar ut på Kiwi och sen rider jag hoppspecial på Veda
LÖRDAG: Teori med ridlekis på Veda
SÖNDAG: Åker till Kiwi igen, sen Usekmöte på Veda, Är där hela dagen och förbereder inför spökkväll och sen på kvällen ÄR det spökkväll!!! :D



Höstlov!!!

Slutade skolan 1 idag!! Sjukt tidigt så gick hem direkt. Tror jag åker till Kiwi ganska snart ändå. Har INGENTING att göra så vad ska jag göra hemma lixom ;)
Måste förbi Veda och hämta hjälm och stövlar, haha smart som glömde det!! 
Men kanske uppdaterar lite mer hos Kiwi sen, får se.



Bloggar jag läser

www.ponnysanning.se
-Kul blogg med massa nyheter inom ridsporten
 
www.heddzor.blogg.se
-Heddas blogg, tycker den är skitbra haha. LÄS
 
www.nellieberntsson.se
-Kul att läsa om hennes ponnys, tävlingar och sånt
 
www.tyrashastar.se
-Samma här, kul att läsa om hennes hästar, tävlingar och typ allt på hennes blogg är bra och läsvärt 
 
www.ponnyryttarna.horseworld.se
-Ida & Jennys blogg, känner båda, de skriver massa hästigt på Veda och Ida om sin egna ponny
 
www.cagetown.blogspot.com
-Lisas blogg, skriver massa om hennes vardag och modelljobben
 
Sen finns det några andra bloggar jag läser lite då och då men de här 6 bloggarna läser jag dagligen! :)
hahah herregud måste bjuda på denna 1-2 år gamla bild, hahah jag ser lite knas ut och brownie ligger typ och sover... ahahhaa



Fredag!!

Sista skoldagen innan höstlovet idag!! Tagg på den!! Efter skolan drar jag till Kiwi och sen till Veda. Mitt höstlov blir massa häst och tävling! Är sjukt taggad och ska bli asroligt att vara igång så mycket hela veckan, haha är faktiskt taggad på det. Att ha något vettigt att göra lixom hahahah..
 
Aja vi hörs mer senare idag!
Lille bästa ponnyn



Torsdag

Idag gick jag i skolan till kl 3, sen hem och efter en stund tog jag moppen till Veda. Hade Usekmöte där vi skrev vidare på manuset och planerade lite spökkväll. Gick bra trots att vi bara var typ 5 och sen 4 stycken. Runt 7 åkte jag hem och sen dess har jag bara ätit, duschat och håller på lite med bloggen nu. 
Har inga läxor eller prov så det är jätteskönt att inte behöva plugga en kväll lixom! 
Imorgon är det skola fram till halv 2. Sen är det HÖSTLOV!!!!!!!! Åker hem och sen åker jag till Kiwi. Skrittar ut en stund och kanske travar lite. Fixar henne och allt i stallet osv och sen åker jag till Veda. Hoppspecial på kvällen, har antingen Robban eller så har jag bytt igen haha.
 
Ska skriva massa inlägg nu så vi hörs mer imorn!



Nougat

I tisdags red jag Nougat på Veda. Vi red dressyr för Magnus i nya underlaget som jag faktiskt tycker är sämre än det förra. Det här är jättetungt enligt mig.. Men skitsamma, vi red lite övningar på serpentiner med volter i och sen lite galopparbete, skänkelvikningar osv. Lite blandat.
 
Orkar inte skriva värsta långa inlägget men det gick långt mycket bättre än förra gången. Han gick inte lektionen innan den här gången och var lite piggare på det. Trots att han var lite seg så orkade han iaf trava på lite. Gick jag på med spöt så tryckte det till lite i honom bakifrån så det var iaf bra att han var framme. Han var ganska fin i traven, stundtals SKITFIN i serpentinbågarna men det är bara jag som inte orkar hålla emot, haha måste börja träna lite. Eh nä kommer inte gå HAH. Men han var mycket kortare i formen idag och det gick att hålla den hyfsat så är ändå nöjd. Galoppen gick också bra men traven bäst :)



Mina Ponnycuper #1

Säsongen 2010-2011
Mitt första år i Ponnycupen
Var typ 12 år när jag red min första match, 160 lång typ och det cupåret red jag bara B och C-ponnys, hahaha hur gulligt?
 
1. Första matchen- Bortamatch i Hoppning på Gustavsberg
Jag var SKITNERVÖS. Skulle för första gången tävla på en häst jag aldrig ridit. Hahah jag fick rida en 6-årig C-ponny valack som hette Zafir. Kommer typ inte ihåg något men jag blev iaf felfri på typ snabbaste tiden.. Hahaha. Laget förlorade tyvärr för vi hade två i vårat lag med fel och Gustavsberg hade 1.

vadå felställd? ;)
4 bilder från den matchen, ingen film tyvärr.
 

2. Andra matchen - Bortamatch i Hoppning på Färingsö
Hahah jag satt på läktaren i mjukisbyxor och filmade, fotade och hejjade. När vårat lag hoppade upp på deras hästar så hade de en B-ponny som vi inte hade någon inom 13 år att rida. Jag fick snabbt som fan hoppa in, låna en Jofa-hjälm, skor och chaps, mjukisbyxor och ett spö. Hhaahha jag döööööör. Jag fick hoppa in och rida på ett B-ponny sto född 1992 som hette Saga. Lärde mig banan när den första red. Jag var start nummer 2 och fick alltså försöka komma ihåg vilken ordning snart nr 1 hoppade. HAHA herregud.. Men snille som jag va(är) kom jag ihåg banan och hoppade felfritt! Matchen slutade oavgjort.
Ponnyn jag red, Mini ponny??! ;)
 
3. Tredje matchen- Hemmamatch i Hoppning mot Färingsö
Red min första hemmamatch på trogna och bästa Chicco. Vad ska man säga? Världens snällaste och duktigaste C-ponny. Hoppade felfritt och matchen slutade oavgjort.
Hahah en bild precis innan vi skulle gå ner till ridhuset. Alltså Chicco, seriöst världens gulligaste...
 
4. Fjärde matchen- Hemmamatch i Hoppning mot Gustavsberg
Även denna match red jag Chicco. Återigen, världens duktigaste. Hoppade felfritt nära idealtiden och fick därför min första medalj i Ponnycupen som blev en silvermedalj. Matchen slutade oavgjort.
HAhahahhahahahha så jäkla nöjd xd Ja ni ser ju vilken av bäbisarna som är jag, allstå alla är så SMÅ!!!
 
5. Femte matchen- Hemmamatch i Hoppning mot UpplandsBro
Sista matchen jag gjorde den här säsongen var hemma och jag fick rida Chicco igen. Haha kungen levererade och hoppade felfritt som resten av laget också gjorde! Matchen slutade oavgjort.
Hahah lite bilder från den matchen... Sista bilder är skitsnygg för er som inte ser HAHAHAH
 
Det var min första säsong i PC :)



Torsdag

Hej! Blev ingen utbildning för usek idag och tur det för den här kvällen har jag bara råpluggat till sista provet innan lovet!! Skulle egentligen gjort det idag men gick åt hlvete ren ut sagt så jag fick göra det imorgon, hahah najs??

Imorgon är det då först ganska kort skoldag och sen till Veda för att ha Usekmöte. Vi ska skriva vidare på julshowsmanuset och planera lite spökkväll! :)
Ska skriva inlägg om ridningen och lite annat senare.. Har en del att berätta nu..



En av de bästa veckorna på sommarlovet

Var helt klart ridlägerveckan! Det var jag, hedda och hanna tillsammans med 3 andra tjejer i våran grupp. Dag 4 måste jag säga var roligast! Vi skulle träna program och då delade vi upp oss i två grupper så de 3 andra tjejer red först på morgonen och sen red jag, hedda och hanna lite senare. Vi 3 fick skritta ut en sväng och sen red vi till ridhuset där vi tränade våra program. Var sjukt kul och asnajs att det bara var vi 3 där då. Blev nästan som en privatlektion.
 
Hahah, när vi var ute och skrittade var det SJUKT mycket myggor och flugor. Vi höll på att bli uppätna typ.. Då går Trocaderos ena framlinda upp! Trocadero trampade på den så den gick av på mitten... Jag red i mitten och hedda sist och jag kommer ihåg att jag typ ropade åt henne att den hade gått upp så hedda hoppade snabbt av och jag gjorde också det. Jag höll i våra hästar då medans Hedda tog av framlindorna. Sen fick hon hoppa upp igen och hålla i allting medans hon red, hahaha. Och där stod vi i skogen och blev galna av allt mygg. Sen hoppade vi upp igen och skrittade till ridhuset. 
 
Ridpasset gick skitbra för alla 3 typ! Sen efter skrittade vi upp till stallet och satte telefonen på filmning och sen ställde vi oss på gräset (ingen kunde fota oss). Hahah sen tog vi screenshots ur filmen som blev rätt roliga.. Hahah vi garvade ihjäl oss och sen hoppade vi av. Vi schamponerade hästarna så de skulle vara rena till programridningen nästa dag.
 
Den dagen var iaf sjukt kul, saknar verkligen de lägret. Jag, Hedda och Hanna hade askul tillsammans under den veckan!
hahaha såhär gjorde troca, tvärvände typ xd hanna är stadig också AHAHHA
skritta uuuut
AHAH lol det är en drivbild...



Mina Ponnycuper

Tänkte göra en grejj! Har faktiskt i anteckningar på mobilen skrivit ner alla ponnycuper jag gjort genom åren I ORDNING!! Nu är jag inne på mitt 4:e år i Ponnycupen och jag tänkte göra 4 olika inlägg om varje "cup-år". Skriva om matcherna, bilder, filmer och sånt!
 
Döper dem till Mina Ponnycuper, #1, #2, #3 och #4 ;)
Inläggen kommer kanske något i veckan eller så! Del 1 kommer 24/10!!



Måndag

Slutade skolan vid 3 och gick då hem. Gjorde klart en grej i slöjden idag till KM, hm vad kan det vara? ;) Nu ikväll håller jag på att göra gångar i mitt "rum" så att jag ska kunna komma upp ur sängen. Hahah nä men rummet ser kaos ut just nu och det är så JÄKLA trångt i rummet jag sover i just nu när mitt rum är helt upprivet. Shit längtar verkligen tills det är klart i mitt rum så jag kan flytta in där igen. På köpet eller vad man kan säga så lägger dem nytt golv, målar om, nya golv och dörr lister och massa sånt där! Blir skitsnyggt!!
 
Ska iaf plugga lite också, även fast jag vet att jag inte komma göra det.. ahaha men försöka går ju. 
Imorgon är det skola till 15:15 och då hem fort som fan, byta om och ta bussen till Veda. Är stallvärdinna och sen ridning på kvällen. Har nog Nougat men är ärligt talat inte jättetaggad. Känns bara som allt jag lärde mig på Nougat är helt borta och jag vettefan hur jag ska rida för att det ska funka igen. Orkar inte riktigt rida när han blir så stark i hela kroppen och då blir det bara jättetungt och jobbigt att rida honom.
 
Aja, får se. Men vi hörs mer imorgon
Den här var länge sen!! Sista gången jag red älgen, haha <3



Sista veckan innan höstlovet

Nu är det sista veckan innan höstlovet börjar. 5 skoldagar till.
v.44 äre då höstlov och sen v.45 är det prao så då går jag inte heller i skolan. Först v. 46 är jag tillbaka i skolan då ;) Den här veckan har ni ju sett redan då hur veckan ser ut.
 
Under höstlovet blir det massa häst!!
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag rider jag Kiwi.
Tisdag rider jag lektion på Veda
Lördag och ev. söndag tävlar jag KM.
 
Så alltså om jag anmäler mig till KM Hoppningen kommer jag rida varje dag på höstlovet. HURTIG!!



Vecka 43

MÅNDAG: Lite prov i skolan men sen inget speciellt
TISDAG: Stallvärdinna och ridning.
ONSDAG: Ev. en utbildning för Ungdomssektionen av en tjej från distriktet
TORSDAG: Möte Usek, fortsätta skriva på Julshowsmanuset
FREDAG: Kanske skritta ut på Kiwi en sväng, Hoppspecial
LÖRDAG: Teori Ridlekis
SÖNDAG: Kanske skritta Kiwi igen, Usekmöte och Spökkväll på kvällen!!
en ganska proppad vecka som ni ser men ska försöka hinna med skola och allt med allt under veckan.



Söndag

Hej, sorry för noll uppdatering idag men har inte haft något att blogga om typ... Har rensat datan på en miljon bilder kan jag iaf säga, hahaha. Har gjort klart lite grejjer inför spökkvällen och lite sånt.
Haha just nu håller jag och hedda på att ge varandra massa rubriker till att skriva inlägg om. Både hon och jag tror jag har lite bloggtorka nu, typ inget att skriva om.
Men har gjort några tidsinställda och massa utkast så ska fortsätta nu!



Failad hoppsits i världscupen Hahaha

Från världscupen idag..



Kvällen

Ikväll har jag och thuren suttit och pratat facetime i seriöst 3 timmar! Vi har planerat spökkvällen jättenoga och gjort värsta sattelit kartan över anläggningen och ritat ut spökrundan och massa annat. Det kommer bli skitnajs iaf!!
Idag hade jag som sagt teorin i stallet. Gick bra men det va SKITKALLT och sen blev det lite knas när stallpersonalen råkade släppa ut fel häst i fel hage.
Imorgon blire bara typ chill dag. Sova ut, bara vara hemma och chilla. Ska blogga lite också och fixa, men vi hörs imorgon!
alltså åååååå min första tävling på twist!!



Veda

Ska om typ en timma åka till Veda och ha teori för Ridlekis. Sjukt länge sen känns det som, men bara 3 veckor faktiskt.. 4 första grupperna ska tränsa och sista gruppen lära sig lite ridvägar :)



KM Dressyr

Igår anmälde jag mig till Klubbmästerskapet i Dressyr. Det är den 2:a november och hoppningen 3:e november. Har 3 olika hästar jag vill ha men hoppas jag får mitt första val ;) Men på Km ska man ju alltid klä ut sig och hästen, ha matchande musik och muta om man vill. hahaha jag har faktiskt redan min utklädnad nästan klar. Har bara lite småsaker kvar men ni får inte veta än ;) Blir en överraskning till 2:a november!
Har fixat musik och allt så är nog ganska redo. Ska bli skitkul verkligen! Räkna med film och massa foton från tävlingen!! Vet flera som ska fota och självklart fixar jag någon som kan filma mig.
Jag ska rida LB:1 och senast jag red det var den 7:e juni i Ponnycupen så det var ett tag sen men jag kan ändå programmet. Ska bara läsa igenom det så man vet exakt om det är mellanskritt eller vid vilken bokstav man ska korta tyglarna eller vad som helst.
Kanske ska anmäla mig till hoppningen också beroende på om ridskoleryttarna är med i år men tror vi ska få va det! Ska iaf bli skitkul!! Är astaggad!!
hahah lite random tävlingsbilder



1 månad sen, Min ängel

Min bästa vän
Tårarna rinner när jag skriver det här inlägget. Hinner inte ens lägga upp den översta bilden innan jag får en klump i halsen och ögonen börjar fyllas av tårar. 
 
Idag är det exakt en månad sedan min allra bästa och älskade vän fick lämna jordelivet och åka till himlen. Idag är det en månad sen jag klappade dig på huvudet, pussade dig vid kinden, grät tills ögonen svullnade upp och viskade hejdå en sista gång. Låg på sida brevid dig och höll om dig precis hela tiden. Blundade och grät och kunde inte andas. Skakade i hela kroppen och hela halsen var helt blöt av alla tårar. 
Från att vi var inne på rummet och du gick runt och viftade på svansen, till att vi sen gick ut ur sjukhuset ut i regnet och tårarna bara sprutade. Vi åkte hem utan dig. Men inne på sjukhuset. Du gick runt när jag, mamma och uffe satt på golvet. Du gick fram till var och en och pussade över hela ansiktet. Du satte dig vid knät på en och jag kramade dig i flera minuter. Du förstod ingenting om vad som skulle hända inom bara 20-30 minuter, du bara viftade på svansen som du alltid gjorde.
Oavsett hur ont du hade eller hur dåligt du mådde, visade du alltid din bästa sida. Du ville aldrig visa dig vek eller svag. Hur trött du än var kom du alltid springande till en med 45 gossedjur i munnen, och bara viftade på svansen och var överlycklig över att man var hemma.
 
Jag saknar dig så jävla mycket Elvis. DU var min bästa vän. Min finaste, älskade roliga underbar bästa vän. Det är så tomt utan dig. Det är så tomt att gå förbi byrån i vardagsrummet. Där står det ett inramat foto av dig. Och där står din urna av trä. 
Det är så tomt att komma hem från skolan, att ingen hund skäller när man vrider om nyckeln och sen kommer fram och hälsar på en med svansen som viftar i 190. När man tittar ut över gräsmattan och ser alla dina gossedjur som nu är förstörda av regnet. Som fortfarande ligger på altanen i en klump där du la dem. Alla bollar och leksaker.
 
Samtidigt som jag vet att du inte finns kvar längre, så känner jag av dig fortfarande. Jag minns fortfarande exakt hur du skällde. Hur du var på promenaderna. Hur lydig du var när man gav dig mat. När du sätter dig och stirrar på en med dregglande mungipor och så säger man varsågod och du äter direkt. Man kan vänta hur länge som helst men du sitter bara och väntar. Hur vi tar med dig på båten. När vi ska lägga i land och du märker det och börjar pipa. Jag satte på dig sele och koppel och hoppar sen i land med dig och går upp i skogen.
 Jag minns hur du hoppade upp på studsmattan som en galning och sen rullade runt på den och älskade när pälsen blev elektrisk. Minns när du hoppade i vattenspridaren eller när det var så varmt att vi var tvugna att spola av dig lite. Du bara kutade därifrån och sprang 300 varv runt studsmattan. Minns när man skulle tvätta dig eller dina öron. Du hann bara se schampo flaskan innan du tog tag i ett gossedjur och sprang därifrån. Minns när man tog fram en skinka och helt plötsligt var du VÄRLDENS lydigaste hund. Gjorde precis allt man sa och sa man "gå och lägg dig" galopperade du bort till din bädd och kastade dig ner. Det var så jkla gulligt. Jag bara skrattade, gav dig din skinka och pussade på dig. Du pussade tillbaka och bara viftade på svansen.
 
Jag kan rabbla upp allt jag saknar, och minns och älskade med dig. Det skulle ta ett helt år. Jag skulle aldrig prata klart. 
Men jag saknar dig så extremt mycket Elvis. Varje gång jag tänker på dig kommer direkt en jobbig klump i halsen och så kommer tårarna, även fast jag inte vill gråta. 
 
Idag är det exakt en månad sedan du fick lämna jordelivet och åka till himlen. Jag saknar dig helt otroligt mycket och kommer alltid att göra det. Tänker på dig varje dag, och särskilt idag går det en extra tanke åt dig.
Du var verkligen min bästa vän. Förstår inte hur jag klarat mig utan dig. Du var min finaste, mitt allt. Fan vad jag saknar dig.
Ewoke's in the name of love - Elvis
2010-04-19 ~ 2013-09-19
Jag älskar dig



Godnatt

Hej, ska gå och lägga mig nu. Är skittrött faktiskt.. Men imorgon kommer 2 ganska stora inlägg, det ena roligare än det andra kan man väl säga. Första kommer typ 8 på morgonen så ni kan ju läsa direkt när ni vaknat..



Fredag

Hej, är hemma hos pappa nu och sitter framför teven med datan i knät, kollar på typ Junior MasterChef eller något sånt. Asså OMG det är barn på typ 10-12 år som lagar mat som gudar! Hahah helt sjukt!!
Ska snart äta middag, sen kolla idol.
Imorgon ska jag till Veda och ha teori. känns som det var superlänge sen, dock var det bara 3 veckor sen sist men det ska bli kul ändå att vara tillbaka lite.
Jobbar fram till 4 ungefär och sen hem. Resten av helgen ska jag inte göra något speciellt så kommer nog inte ha så mycket livegrejjer att blogga om men ska försöka göra lite tidsinställda och sånt :)
saknar min fina



Kiwi v. 44

Måndag till fredag v.44 är Hedda i Qatar och under den tiden ska jag passa Kiwi (för de som inte vet är det hennes ponny). Ska sköta och rida henne under dem dagarna så under den veckan kommer jag ju alltid ha något att blogga om? hahahaha. Men det är om 1-2 veckor tror jag så då är det nog lite kallare. Men ska ändå bli kul :) Samma helg när hedda kommer hem är det KM så antingen håller jag ju igång henne inför den tävlingen om hedda ska va med på kiwi eller så bara håller jag igång henne för att hon ska hållas igång, hahaha.
 
Aja men ni kommer iaf få mer hästigt att läsa om om man säger så. Tycker ni ska kolla in heddas grymma blogg, www.heddzor.blogg.se där hon skriver skitmycket om Kiwi och massa annat kul!



Hemma

Hej! Är hemma från usekmötet och det gick riktigt bra faktiskt! Första halvlek av julshowsmanuset är nu klart!!! Nästa vecka på torsdag kör vi möte igen och ska försöka göra klart andra halvlek då!

Imorgon är det skola, sen åker jag till pappa i helgen. Har prov imorgon så måste verkligen plugga nu...
Hörs



Plugga och sånt

Jag och Fanny i somras, antagligen sista gången jag red henne
 
Den här kvällen blir typ bara åt att städa rummet, plugga och duscha. Har SO prov på fredag och har läst ca ingenting.. imorgon ska jag dessutom ha möte så kommer inte hinna plugga då, så lär få F hahah. 
 
Imorgon är det skola fram till 3, sen ska jag senare till stallet och ha Usek möte. jobba vidare med julshowsmanuset och lite annat. kommer kanske inte hinna blogga jättemycket men något hinner jag nog.



Nougat

Igår red jag Nougat på Veda. Vi red dressyr för Magnus och det gick faktiskt riktigt dåligt. Han hade gått lektionen innan och var jätteseg då så han var ännu segare med mig. Vi gjorde bara skrittarbete första 30 minuterna vilket behövdes för min del iaf.. Han stretade emot JÄTTEMYCKET, flyttade inte ett skit för skänkeln och reagerade inte ens på spöt. Vi red på två volter där vi skulle flytta undan bakdelen och han lyssnade inte NÅGONTING, så jag släppte ena stigbygeln och fick göra typ ponnysparkar med det benet tills han flyttade. Han flyttade iaf typ direkt när jag tog i så. 
Sen var han ganska stel och stark, orkade inte alls hålla i honom om man säger så. Han var stundvis ganska fin men jag kände aldrig att jag hade någon riktig kontakt. Han var loj, seg, stel och stark precis hela passet och var inte särskilt possitiv.. Men skitsamma lixom, hade inte orkat i 1 timma till. Men hoppas det går bättre nästa gång iaf.
Här är iaf 4 suddiga screenshots från ridpasset haha



Godnatt

Ridit dressyr på Nougat ikväll och haha gick ju verkligen inte bra. Är skittrött så orkar inte skriva nu men gör ett inlägg imorgon istället. 
Ni får en bild från idag iaf



Snart Veda

Ska om typ 1 timme åka till Veda. Ridning idag, dressyr och jag ska ha Nougat igen. Haha känns som att jag alltid rider honom? Fast va typ 1 månad sen sist men ändå ;) vi hörs iaf mer senare.



Veckan

Måndag: Gäster då mamma fyller år
Tisdag: Ridning på Veda
Onsdag: Ingenting typ
Torsdag: Usekmöte
Fredag: Åka hem till pappa
Lördag: Teori ridlekis
Söndag: Ingenting



Skituppdatering

Sorry för ingen uppdatering men det är ganska mycket just nu. Kämpar varje dag med julshowen. Manuset måste skrivas klart, vi måste skicka 150 mail till massa olika, beställa mic och ljud, spotlight osv.. Massor att göra..

Samtidigt som det har jag prov i skolan jag pluggar skitdåligt till... Ridning även fast jag har väldigt ont i hela kroppen just nu. Bloggen går lixom lite i andra hand men nästa vecka och höstlovet kommer jag ha SKITMYCKET att blogga om! Lovar er!!
Men uppdateringen ska iaf bli bättre nu ;)



Söndag

Idag åkte jag till Veda vid 7:30 något och satt i speakerbåset första halvlek av LB:2. Sen fixade jag och Hedda iordning lite inne i usekrummet och sen hade vi möte med resten av gänget i typ 2-3 timmar.. Vi gick igenom massa inför spökkväll och julshow och fick ändå väldigt mycket gjort.
Satte även upp röstlådan för Årets häst & ponny så RÖSTA NU!!!! 

Åkte hem vid 7 typ.. Jättesent men då var klasserna slut.. Imorgon blire plugg och sen kommer gäster då mamma fyller år.

Nu måste jag sova, skiiittrött.. Natti



Godnatt

Idag har jag jobbat i stallet från 7-16. Gick helt okej men är så jäääkla trött nu. Det jobbiga nu är att jag inte ska vila något lixom, hahah upp halv 7 imorgon och dra till Veda för att va funktionär på Oktoberdressyren och sen ha usekmöte. Kommer vara rätt dåligt trött imorgon så ska faktiskt gå och lägga mig nu, är skittrött redan nu så om jag ska överleva dagen imorgon måste jag typ sova nu... 
 
Kan lite random säga att världens bästa mobilladdare har gått sönder. Hur? imorse när alarmet ringde skulle jag ta mobilen men jag tog emot mig på ingenting, bara luft så jag ramlade ner för sängen (HAHAA) och råkade rycka ur laddaren ur mobilen så LADDAREN gick av?!?!? Ser askonstigt ut men den är nog borta för alltid.. Jävla skit, JAG HAR INGEN LADDARE NU, najs med 4%..
 
Aja, vi hörs imorn. Natti
Hahhaah vackra bilder jag hittar på datan.. Första tävlingen på Fanta, för typ 2-3 år sen ahahahhah.



Hoppspecialen

Igår på hoppspecialen red jag Robban för första gången och vi red för Magnus. Vi red en ganska svår men skitrolig, väldigt lång bana med svåra men roliga linjer. 
När vi red fram var han först fin och så, sen lyssnade han inte ALLS för skänkeln, då gick jag på med spöt och han reagerade inte ens så jag fick galoppera några varv runt ridhuset och få igång honom, hahaha. Sen efter det var han hur framåt som helst. När jag tryckte minsta lilla med skänkeln kom han fram i galopp och var direkt framme för skänkeln.
När vi hoppade sög han verkligen mot hindrena och jag hade alltid ett sug i handen lixom. Han hoppade skitbra på vissa hinder och på andra blev det lite trångt men han var faktiskt riktigt duktig! Det var ganska svåra vägar i banan så man fick verkligen öva på att planera sin väg och sen rida efter vart man tittar. Tittade man ner minsta lilla gång skulle man direkt hamna fel in på linjen. 
Några språng gjorde han riktigt bra, hoppade både uppåt och framåt samtidigt.
 
Tycker det gick rätt bra ändå. Trots att han var lite dryg i början så hoppade han riktigt bra tillslut och det va skitkul att hoppa honom! har tyvärr ingen bild eller film eller nåt men ni får en bild på robban bara, hahah.



Bilder Carro & Walther

Här är lite ridbilder på mig och Walther i ponnycupen på Djurgården. Inte bästa bilderna och förlåt för asdålig sits och dåliga skänklar men jag drev ju iprincip hela ritten... HAhaha



Resten av veckan

Torsdag: Åka till Täby och handla lite grejs
Fredag: Hoppspecial
Lördag: Helgjobb på Veda
Söndag: Oktoberdressyren på Veda, Funktionär en klass och sen Usekmöte



Bilder från Djurgårdenmatchen

HAHAHAHAHAH typ bara failbilder men bara för att lägga upp något ;)



Hoppning på Ludde

Igår hoppade vi på lektionen. Vi hade Magnus nu när han är hemma från tyskland och jag hade Ludde igen. 
Vi hoppade en bana på 8 hinder, dock bara 4 kombinationer, långsida, snettigenom, snettigenom, långsida. Ludde var SKITSPÄND, stel, stark och livrädd när vi red fram. Han kastade sig för minsta lilla sak, tvärnitar och blir skiträdd för sanden lixom? Hahaha men vi red fram en stund och sen travade över några bommar. Han tvekade ingenting då utan bara körde på. Sen skulle vi hoppa och då blev det tvärnit, flera tvärvändningar när han bara drar runt och sticker och när han väl hoppar hoppar han 1 meter över hindret så att det inte ska äta upp honom typ...
 
När vi hoppade fram skulle jag hoppa. Hade fått superbjudning på honom då och hade raktriktat honom mot hindret och då tänkte jag att han skulle hoppa för han tryckte verkligen framåt. Nova var framför mig och red 2:a hindret så bommarna klonkade i varandra. Jag var fortfarande typ 10 meter fram till första hindret men Ludde blev SKITRÄDD. Han tvärvände fort som fasen och drog iväg. Jag hann inte ens tänka innan jag bokstavligt talat FLÖG ur sadeln och landade skithårt på ryggen och slog i bakhuvudet rädd hårt i marken. Gjorde faktiskt rätt ont men ställde mig upp direkt, borstade av sanden och hämtade hästen... Hoppade upp och det första han gjorde när jag skulle trava iväg var att kasta sig precis likadant och då blev jag skitsur och trött på honom så var jävligt bestämd och trött på honom just då. Han är så jäkla fjantig när han håller på så mycket. Hur mycket man än går på med spöt, ramar in, driver och smackar och allt tvärvänder han flera meter innan och VÅGAR verkligen inte hoppa.
 
Tror inte jag hann hoppa fram mer än så.. Sen skulle vi hoppa bana och när jag gjorde det stannade han på första hindret, fortfarande flera meter innan, la en volt och sen hoppade han. Fick ett till stopp under den banan men det ENDA jag gjorde seriöst den ritten var att driva, smacka, gå på med spöt och få honom att inte stanna. Han hade verkligen bromsen i HELA tiden och lyssnade INGENTING på spöt. Men jag fick hoppa några extra hinder direkt efter varandra för att han skulle gå fram men som sagt, bromsen i hela tiden men han hoppade ändå det sista.
Andra gången stannade han på första IGEN och DET KAN JAG BLI SÅ J*KLA SUR PÅ när han redan har hoppat det hindret typ 10 gånger?!!?!??!?!?!??! Fattar inte vad fasen som är så läskigt hahahha. Men efter det stoppet hoppade han hela felfritt och med en bättre bjudning.
 
Så lektionen gick inte speciellt bra. Är bara så tråkigt att han måste fjanta sig så mycket för han ÄR en cool ponny, men vad är det han har blivit så fånigt rädd för lixom? Idag har jag faktiskt ont i hela ryggen, axlar och armar och allt utom armarna kommer från avramligen...



Onsdag

Hej, ska skriva om ridningen igår senare.. Haha men kan säga att jag ska bjuda på tårta nästa gång... 
Är i skolan nu men skriver sen.



Ponnycup Dressyr 6/10

Hemmamatchen mot Lidingö:
Jag red inte den här matchen men kan berätta lite kort om den. Jane som skulle gått med Hanna var halt så vi fick ta in Plopp så laget blev såhär: 
Hanna - Colleen
Ylva - Plopp
Lisa - Pandora
Jennie - Ludde
 
Vi vann iaf matchen! Dock med endast 3,5 poäng så det va sjuuukt jämnt!! Men vi började iaf dressyrsäsongen med en vinst.
 
Bortamatchen mot Djurgården:
Den här matchen red jag så nu blire lite längre, hahah, För den som orkar läsa...
De hästar som gick med var inte alla med i vintras. Fresco som jag hade då var inte med och skimmeln som Lisa hade var inte med, det var istället med en skäck och en fux, som jag fick rida. Den var en maxad D-ponny, valack född 2003, fux med bläs. Blablabla sen red Djurgården sina ritter och sen gick vi ner och red fram.
 
Framridningen: Hästen beskrevs som ganska spänd och det var den när jag började trava. Den hade ingen riktig takt i traven i början och gick inte framåt helt. Ganska spänd också men jag travade några varv och sen gick det faktiskt rätt bra. Den va jättefin i alla gångarter men lite vinglig. Vet inte varför men den gick och tryckte sig mot ridhusväggen i båda varven så mina ridstövlar GICK SÖNDER!!! Aja märkte det efter ritten.. Iaf på framridningen red jag igenom lite moment i programet. Det är ju inte så många moment utan bara typ lite övergångar, volter och halt. Galoppen va lite svår i början när den blev seg och då gick jag på med spöt lite en gång och då bockade den istället, hahah. Den gjorde det dock bara en gång men sen var den mer framåt.
 
Jag startade som nummer 2 i vårat lag så vi 3 andra fick gå ut ur ridhuset och skritta där utanför medans den första red. Jobbade hästen fortfarande då så den var rund, bytte varv några gånger och sen gick jag in på banan när Lisa var klar. 
 
Programet: Den blev sjuuuukt seg när jag fick startsignal och skulle trava bort. Jag tryckte på skitmycket men det gick rätt bra ändå. Vinglade lite in på medellinjen, lite svår i övergångarna till skritt och sen lite ojämn i formen ibland. Annars var travprogrammet helt okej ändå. Halten blev bra, haha fick 7,5 på den och det är nog rekord för en halt för mig? hahah. Sen i första galoppfattningen bröt den av efter typ 2 galoppsprång och då fattade jag snabbt galopp igen men då blev det fel galopp så fick bryta av och fatta ny men hade inte hunnit så långt som tur var. Det blev lite knas i galoppen (som dock inte hamnade med på film) men det kändes som att den bytte till korsgalopp i bak men den rättade det isåfall efter typ 1 språng. Seg i galoppen iaf och var svårt att få fram den riktigt i galopp så blev lite dåliga fattningar och något till avbrott. Ökningen gick inte så bra hahaha, tryckte på men det gick typ inte fortare, hahah. Är iaf ändå rätt nöjd. Den va jättespänd i början och jag är nog mest nöjd att den ändå blev rätt lugn och avslappnad i skritt och travprogramet. 
 
Prisutdelning: Vallentuna vann IGEN! Den här gången med runt 20 poäng tror jag. Jag fick 172 poäng och 61,42%, men endast 0,5 poäng ifrån guldmedaljen som gick till Hanna på 172,5 p. Hahah händer mig alltid men skitsamma, vi vann iaf :)
Här kommer bilder och film!
Inte vackraste bilden och sitsen haha.. men höll på med stiglädret...
 
här är filmen också! Tack hedda som filmade och fotade!



Imorgon

Har skola fram till 2 ungefär.. Ganska chill lektioner, sen hem och sen ta bussen till Veda. Är stallvärdinna och på kvällen är det ridning. Tror vi ska hoppa och jag har nog Ludde, om vi inte byter. Hahah skitkort inlägg men bara en liten snabbis på vad jag gör imorgon ;)



Inlägget kommer...

Håller på med inlägget om tävlingen... ikväll har jag behövt tömma hela mitt rum på alla möbler och allting då hela golvet och garderoben rivs upp imorgon... Det var för några veckor sen några jobbgubbar här och skulle göra något och då råkade dem borra ett stort hål, RAKT IGENOM ETT VATTENRÖR så det kom ut ca 200 liter vatten på nedervåningen, där jag har mitt rum så det blev ju pajjat... Men imorgon börjar de fixa så jag sover i ett annat rum nu.
 
Ska iaf skriva inlägget så det kommer! Jag lovar ;)



Tävlingen

Hej! Är Skittrött och orkar knappt sova känns det som.. Skriver om tävlingarna imorgon istället med videos och bilder och allt :)
Iaf så vann vi båda matcherna kan jag säga! Skriver mer imorgon då! Natti
Sneakpeak hahahahah



Den här kommer vi ihåg!!

Hhahahaha omg!! Den här kommer vi ihåg! Bortamatch i ponnycupen på Täby 19/11-2011. Fick rida en miniponny som hette Rufus och det kan ha varit den sötaste C-ponnyn jag någonsin ridit?!?! Shit va den va rolig och gullig!! Den va skitpigg och så jäkla kul! Hahah #ponnytid #x10000000



Såååå underbaaaar!!!

http://youtu.be/gixP3XwpJ1I
Länk till ritten!!! Hahha så underbar ponny. Vill typ köpa den



Tävlingarna i helgen

I helgen är det ponnycup i dressyr, 2 matcher. En hemma på förmiddagen och en borta på eftermiddagen.
 
Hemmamatch mot Lidingö:
Jag ska inte rida hemmamatchen, laget består av Hanna, Jennie, Lisa och Ylva. Ska knoppa lite hästar (mitt jobb hahaha), sen filma och hejja och kanske speaker, börjar ju bli bra på det ;) Sen hänger vi på Veda hela dagen ocj chillar, har möte med usek och laddar upp på nytt.
 
Bortamatch mot Djurgården:
17:15 sitter Djurgården upp så vi är där en stund innan. Jag rider denna matchen och laget består av mig, Hanna, Lisa och Jennie. Hoppas att Fresco som jag red i vintras är med igen, isåfall paxar jag den! Såååå fin ponny!!
Här är lite bilder från när jag tävlade honom på Djurgården i vintras på min födelsedag faktiskt, fick 67% nånting.






Nu kör viiiiii!!!!



Fredag!

Seg skoldag idag med ett matteprov och lite andra lektioner. Sen hem, packade allt inför tävling och helgen och sen åkte hem till pappa.
Har inte uppdaterat så mycket ikväll men har lite inlägg på G så ska skriva dem nu så publiceras dem lite senare!
:)



Helgen

Fredag:
Åker hem till pappa
 
Lördag:
Teori och kanske bygga bana till ponnycupen?
 
Söndag:
Ponnycup dressyr x2. Först hemma mot Lidingö på morgonen och sen på kvällen borta mot Djurgården!
 Nu KÖR vi! Förra året blev det GULD, nu kör vi på igen!!



Ridningen

I tisdags red jag Ludde igen. Vi red dressyr och red för samma som förra veckan, Jossan.  Vi jobbade mycket skänkelvikning och gjorde sen övningar där vi skulle sick-sacka upp på medellinjen i skänkelvikning, typ som en sax fast flera vändor ;) 
Den här gången var han ganska spänd. Lite stark dessutom och ganska trött men han kämpade bra ändå. Han kunde kasta sig för ingenting helt plötsligt men sen andra sekunden inte vara rädd för något? Iaf var han väldigt fin. Han är mycket lättare nu i högersidan. Han hade ett skitbra tryck i bak i traven ibland och verkligen sköt framåt. HUR fin som helst blev han! I galoppen var han lite loj och tog inte skänkeln. När jag sen hade fått upp bra galopp så bara tvärnitade han i ett hörn?! hahahah var inte beredd på det så blev lite konstigt men det gick bra. 
För övrigt var han väldigt fin ändå. Ganska stark dock och lite vinglig kan man säga.
Han känns ganska bra inför tävling så får hoppas jag har honom på någon ponnycup eller ridskolecup ;)



Video ~ Lag SM Dressyr-2013

Tillbaka blick- Här är en videon med massa småklipp från Augustidressyren med Lag SM på Vallentuna Ridklubb!



2 veckor sen idag...

Saknar dig så mycket hjärtat...


2 veckor utan dig idag. Älskar dig så mycket, hoppas du har det bra där du är nu. Saknar dig ❤️
2010-04-19 ~ 2013-09-19



Godnatt

Är skittrött nu så ska faktiskt sova.. Men skriver om ridningen i tisdags imorgon, när jag har lite ork typ. Hade iaf Ludde kan jag säga :)
Vi hörs mer imorgon! Natti



Robban

Ikväll har familjen varit och kollat på en valp! Ska inte skriva så mycket om honom än, men de är en cockerspaniel hane som heter Robban. Världens sötaste och snällaste. Vi bestämde oss att vi vill ha honom, så vi kommer förmodligen få hem honom på höstlovet!
Heheheheh en liten sneakpeak bara ;)



I bilen

Nu sitter jag i bilen och är påväg till ett ställe här i vallentuna. Vi ska kolla på en h*** vi kanske ska köpa ;) Skriver mer sen hemma!



Orientering

Är nu hemma efter orientering för hela årskurs 9 på hjälmsta. Är såååå jäääääkla tröööööööttt. Kommer ju då INTE orka rida kan jag säga :)
Om typ en timma åker jag till stallet. Tror jag har Ludde och är taggad på det men frågan är ju om jag ens orkar hahhah..
Vi hörs mer senare!