Ponnycup Dressyr 6/10

Hemmamatchen mot Lidingö:
Jag red inte den här matchen men kan berätta lite kort om den. Jane som skulle gått med Hanna var halt så vi fick ta in Plopp så laget blev såhär: 
Hanna - Colleen
Ylva - Plopp
Lisa - Pandora
Jennie - Ludde
 
Vi vann iaf matchen! Dock med endast 3,5 poäng så det va sjuuukt jämnt!! Men vi började iaf dressyrsäsongen med en vinst.
 
Bortamatchen mot Djurgården:
Den här matchen red jag så nu blire lite längre, hahah, För den som orkar läsa...
De hästar som gick med var inte alla med i vintras. Fresco som jag hade då var inte med och skimmeln som Lisa hade var inte med, det var istället med en skäck och en fux, som jag fick rida. Den var en maxad D-ponny, valack född 2003, fux med bläs. Blablabla sen red Djurgården sina ritter och sen gick vi ner och red fram.
 
Framridningen: Hästen beskrevs som ganska spänd och det var den när jag började trava. Den hade ingen riktig takt i traven i början och gick inte framåt helt. Ganska spänd också men jag travade några varv och sen gick det faktiskt rätt bra. Den va jättefin i alla gångarter men lite vinglig. Vet inte varför men den gick och tryckte sig mot ridhusväggen i båda varven så mina ridstövlar GICK SÖNDER!!! Aja märkte det efter ritten.. Iaf på framridningen red jag igenom lite moment i programet. Det är ju inte så många moment utan bara typ lite övergångar, volter och halt. Galoppen va lite svår i början när den blev seg och då gick jag på med spöt lite en gång och då bockade den istället, hahah. Den gjorde det dock bara en gång men sen var den mer framåt.
 
Jag startade som nummer 2 i vårat lag så vi 3 andra fick gå ut ur ridhuset och skritta där utanför medans den första red. Jobbade hästen fortfarande då så den var rund, bytte varv några gånger och sen gick jag in på banan när Lisa var klar. 
 
Programet: Den blev sjuuuukt seg när jag fick startsignal och skulle trava bort. Jag tryckte på skitmycket men det gick rätt bra ändå. Vinglade lite in på medellinjen, lite svår i övergångarna till skritt och sen lite ojämn i formen ibland. Annars var travprogrammet helt okej ändå. Halten blev bra, haha fick 7,5 på den och det är nog rekord för en halt för mig? hahah. Sen i första galoppfattningen bröt den av efter typ 2 galoppsprång och då fattade jag snabbt galopp igen men då blev det fel galopp så fick bryta av och fatta ny men hade inte hunnit så långt som tur var. Det blev lite knas i galoppen (som dock inte hamnade med på film) men det kändes som att den bytte till korsgalopp i bak men den rättade det isåfall efter typ 1 språng. Seg i galoppen iaf och var svårt att få fram den riktigt i galopp så blev lite dåliga fattningar och något till avbrott. Ökningen gick inte så bra hahaha, tryckte på men det gick typ inte fortare, hahah. Är iaf ändå rätt nöjd. Den va jättespänd i början och jag är nog mest nöjd att den ändå blev rätt lugn och avslappnad i skritt och travprogramet. 
 
Prisutdelning: Vallentuna vann IGEN! Den här gången med runt 20 poäng tror jag. Jag fick 172 poäng och 61,42%, men endast 0,5 poäng ifrån guldmedaljen som gick till Hanna på 172,5 p. Hahah händer mig alltid men skitsamma, vi vann iaf :)
Här kommer bilder och film!
Inte vackraste bilden och sitsen haha.. men höll på med stiglädret...
 
här är filmen också! Tack hedda som filmade och fotade!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback