Ponnycup dag 2 ! :)

hello igen :) Carro här,
Idag har det varit två hemmamatcher, En hopp och en dressyr. Lisa sov över hos mig så på morgonen vaknade vi och började göra mackor. Vi hade mycket bröd och pålägg så vi behövde göra många mackor så det tog slut. Och gissa hur många mackor vi gjorde ? jo, ÖVER 80!!! :O Snaka om mycket !
ca kl 8 åkte vi mot Veda. Det tar typ en halvtimma att åka dit från pappa. När vi kom dit var det inga där, förutom Magnus som red en av hans hästar. Vi ställde in våra mackor i kylen, sen gick vi till omklädningsrummen och hämtade ridhjälm, väst, skor m.m :) Sen gick vi upp till stallet och gjorde iordning Chicco som jag skulle rida. När han var färdig gick vi ner till ridhuset och började värma upp. Chicco var väldigt seg men när vi började med galoppen gick han som ett spjut. Fick bromsa jättemycket hela tiden x) hihi.. Sen fick vi startordning. Jag skulle starta först, igen. När vi var uppvärmda red alla in på banan och ställde upp på medellinjen. Vi skulle presentera hästarna. Jag fick ju börja eftersom jag skulle rida först. När alla hade gjort det red alla utom jag ut från banan. Jag började hoppa fram på ett hinder två gånger. Sen fick jag startsignal och började. Jag fattade galopp och red mot hindret. Vi hoppade ena hindret efter det andra och kom runt banan felfritt. Chicco var superduktig  ! :D Han bytte galopp själv över hindren hela tiden (: Alla i laget kom runt banan felfritt ! Vi ägde verkligen ! : D Motståndarlaget fick 4 fel när Moa stannade på ett hinder. Men det blev oavgjort.. :/ Hata ponnycup reglerna i hoppning ! Man räknar bort den sämsta (mest fel / dåligast tid) så om ena laget har en om fick ett fel och andra laget helt felfritt räknas ju den som fick felet bort för att den var sämst. Då har det laget noll fel så då blir det lika. Det är typ omäjligt att vinna en hoppningsmatch i ponnycupen. .__. Iaf. Efter att Färingsö ridit våra hästar tog vi upp dem till stallet och sadlade av dem. Sen gick vi ner och fikade. Det var asgott :) Hihi det blev mycket skratt vid bordet. Sen fick vi veta resultatet och medaljer delades ut. Sandra fick guldmedaljen och en annan tjej från Färingsö fick silver :)) ^^ Efter att alla åkt hem var det ett gäng kvar som skulle kolla på dressyren. Jag filmade och fotade jättemycket när våra duktiga dressyrryttare red. Efter det blev det fika igen och resultat. Ryttarna var väldigt deppiga för att de trodde att dem skulle förlora, motståndarlaget var väldigt duktiga.. Först sa dommaren vad färingsö fick. Typ 430 någonting, sen sa hon vad veda fick , och det var 440 någonting ! :D Alla blev asglada och väldigt förvånade.

Ekipagen: (enligt startlistan)

Hoppning:
1. Carro & Chicco
2. Sandra & Jane - Guldmedalj
3. Johanna & Moa
4. Elin & Marre
5. Vilma & Käck
6. Jennie & Pandora

Dressyr:
1. Sofia & Pandora
2. Erika & Jane - Guldmedalj
3. Viktoria & Plopp
4. Hanna & Colleen

Sen åkte vi hem igen. :) Dagen var verkligen jätterolig ! Massa hästar ridning, kompisar... :) <3
Imorrn är det ridning igen ! :D hihi tre dagar irad jag rider då ;) Jag vill rida Bounty, Colleen eller Pandora :)
Heeejdåå :) <3 BIlder kommer i ett annat inlägg ! ;)



Ponnycupen !

hellooo.
Nu kan vi äntligen sätta oss tillbaka efter en lång dag (:
Jaa allt började med att vi alla träffades på Veda. Där delade vi upp oss i olika bilar och sen åkte vi. Det tog drygt en timme att komma till Färingsö. När vi va framme så såg vi ett vitt stall med ett vitt ridhus och ngra hagar. Det såg mysigt ut. Vi fick ett varm välkommnande av en av ryttarnas mamma, hon visade oss runt i stallet och gav oss lite fakta. Vi la alla våra grejer inne i ett rum där vi sen fikade. Alla gick runt och va lite smått nervösa, men det hör ju till ;) Sen va det dags. Vi tog på oss våra grejer och gick ut till ridhuset. Där va redan Färingsö och gick banan, jaa vi kunde ju inte vara sämre så vi började också gå banan ;) När alla var klara och kännde att de kunde banan så kom de in med hästarna. Det va 2 B-ponnysar 1 C-ponnysar och 3 D-ponnysar. Vi kollade på hästarna och Magnus bestämmde vilka hästar vi skulle ha. Det blev lite byten här och där, men sen va vi klara. Jag ( Lisa )  skulle ta en brun B-ponny. Elin skulle ta en B-ponny, Vilma fick ta C-ponnyn, Sandra fick ta en D-ponny, Jennie fick ta en D-ponny och Ebba fick ta en D-ponny. När vi va uppe på hästarna och fixade så kom ngn människa där ifrån och frågade när jag va född. jag sa: 96. Hon: Då får du inte rida en B-ponny. Både jag och Elin kollade på varandra eftersom båda är 96:or och vi satt på två B-ponnysar. Tydligen så får bara 98 och ner rida B-ponnysar. Så jag och Vilma fick byta. Men Elin hade ingen att byta med eftersom ingen annan va 98:a så det blev lite panik. Hur skulle vi göra ? Då fick ngn hoppa in ist för Elin. Och gissa vem det va... CARRO ! Hon fick snabbt byta skor, hon fick låna elins skor, väst, hjälm och jacka. Men det bästa av allt va att hon va tvungen att rida i mjukisbyxor xD haha. Men alla red felfritt och det va bra ! Men vi gillade inte deras hästar.. De va oskön galopp, nästan omöjliga att ställa. Jaa jag tror inte ngn va riktigt nöjd efter de hade ridit, även fast alla sa att det såg bra ut ! De på Färingsö verkade inte ha ridit sålänge, de ställde åt fel håll och hade händerna uppe i taket. Men men. De fick 4 fel men eftersom man räknar bort den sämsta ryttaren i varje lag så blev det oavgjort. MEN imorron då går Färingsö DOOOOWN ! Iaf efter vi va klara där så blev det åka tbks till Veda för att bygga banan inför imorron. Det tog sin lilla tid men när vi va klara så började vi städa i caféterian, det måste ju vara snyggt inför imorron ;) Just nu så sitter vi båda hemme hos Carro, jag ska sova här. Vi håller på att gör " namn lappar " om hästarna som ryttarna från Färingsö kan ta med sig hem sen (: Men nuu back to the candyyyyyy ! mihihi tjockissss



Rajdning !

hellooooo ;)
förlåt för dålig uppdatering från både mig och Carro. Men nu har jag äntligen tid att berätta om ridlektionen i Måndags (:
Jag fick iaf Lili. Men den här gången så gick jag in med en positiv inställning. Och huess what?! Det gick ass bra ! En av mina bästa lektioner på henne ! Det va en glad Lisa som lämnade stallet den måndagen (: På lektionen så gjorde vi inte så mkt, vi övade mer på att få kontakt med hästen, att rida hästen in i handen och Lili gick verkligen väldigt fint ! Även de äldre kan ! (: Nästa gån är det byte och både jag och Carro ser fram emot det (:
Såhär gick det för Carro: Hon hade trocadero, ibörjan gick han fint och bra, men sen va det galoppen. Han va på tönt humör.. Han började skena slängde sig hit och dit. Han spräng över till andra volten och in i marre sen sprang han rakt in i Kenta och Carro kom mellan hästarna för hon hängde på sidan. Alla saktade av och Carro stannade tillslut Trocadero och gick in på volten för att hämta andan. Man blir ju rädd när det händer. Men hon fortsatte att rida, ingen mer galopp dock men travade av hnm. Hon ger inte upp men nästa gång hon får Trocadero så ska det gå bättre !
Åh, Trocadero, min lilla tönt.. ♥
 jag kan btw berätta att såhär va min dag igår: Jag drog ut en tand. Jag trodde jag bara skulle dra ut 2 tänder men imåndags fick jag reda på att jag ska dra ut 4 ! Usch det va hemskt. Det jag va mest rädd för va bedövningen. Men den va inte så farlig. vara ett litet stick. Och sen blev det roligt i munnen kännnnde nadaaa x) Sen började de sätta igång. Tanden den ville inte lossna och sen nära det gjorde det så knakade det till ordentligt, det ska inte göra, bara jag ska höra det i mitt huvud men nu hörde eva ( min tandläkare )  också det, och då så satt 1 mm rot kvar och då försökte de få bort den men det gick inte så dom tog kort och sen visade det sig att de inte behöver ta bort den, så efter mådde jag illa och va skakig eftersom jag hade legat ner så länge "/ Det va hemskt. det tog nästan 1 timme, för en tand ! Och jag har 3 kvar..
det va bara lite kort, jag kunde berätta mer men jag orkar inte. Så nu måste jag äta på vänster sida..
iaf i helgen är det PONNYCUPEN !! Jag ska rida på Lördag borta match på Färingsö, taggad till 10000000 ! Och Carro ska tävla på söndag på hemma plan och då ska jag heja ! Carro kmr hänga med och heja på lördag ;D och sen på lördag sk ajag sova hos henne : D förhoppningsvis får vi lite bilder som vi kan ladda upp (:
btw. på fredag har jag studiedag och imorron slutar jag 13:20, nääääääääz ! / Lisa


Bild på Maestro och Love, tagen av mig (:



Ridlektion (:

wohoo, jag missade inte ridningen ! eller jag va inte borta ^^
Jag va grymt taggade hela dagen ! Carro hade messat Erika för att kolla vilka vi skulle ha, Carro ringde mig direkt när hon hade fått svar, jag var ivrig men ändå nervös. Jag fick Lili. Igen. Jag hade henne de sista gångerna förra termin, jag blev lite ledsen och besviken, jag hade hoppats på att få rida ngn annan nu när jag va tillbaka. På lektionen så red vi på volterna eller vi gjorde om A och C volten till en fyrkant och la in 1 liten volt i dem fyrkanterna. På kortsidorna av den stora fyrkanten red vi skänkelvikning. I början gick det jätte dåligt, och jag blev sur och jag orkade inte längre, jag ville inte. Men sen mot slutet tänkte jag att jag måste iaf avsluta bra bevisa för mig själv och Malin att jag inte ger upp och då lossnade allt. Lili lyssnade på mig och började gå på tygeln och då blev malin både glad/förvånad och sa: Till och med Lili går/gick på tygeln ! då log jag inombords.
Nästa gång vill jag gärna byta till ngn annan än Lili men får jag henne ska jag rida henne så bra som jag aldrig gjort förr. Just nu så ska jag blogga klart, sen göra läxor och sen bara ta det lungt och äta choklad. sen lägga mig tidigt, jag e riktigt trött.
/ Lisa

hihi, jag (carro) smiter in i det här inlägget. Vill tillägga att jag hade trocadero  och det gick sådär för att han var så springig och snabb. Mot slutet gick det bättre ;)

hittade ingen bild på Lili så tar Carros (:



Ridning :)

Nu har jag varit på ridning.
Det blåste jättemycket ute så det gick knappt att få upp stalldörren.
När jag skulle få häst skulle jag först ha Fanta :) Men det blev lite krångel när Brownie blev halt så då fick jag ta PG och en annan Fanta.. Nere i ridhuset sa malin att jag inte kunde ha PG för att hon inte kunde gå 3 lektioner i rad. Då visste jag inte vem jag skulle rida.. sen sa malin; Du får ta Trocadero. Det var kul ! :) Fast det var inte så länge sen jag red honom. Men Trocadero är mysig och rolig så det var okej (:
Vi hoppade idag, en fem-studs och en 3-kombination. Trocadero skenade INGENTING ! :D stolt över lilla troca :)
<3 dock är det lisas favorithäst men han är en liiiiten favorit, men brownie är bäst ;D
I studsen var trocadero jätteduktig. Han tog verkligen i och lyfte högt på benen i varje skutt. Det var riktigt kul ;D Efter hindret var det lätt att sakta av.. Han höll inte på att dumma sig genom att springa runt som en galning i ridhuset efter utan gick lungt över till trav. i kombinationen var han lika duktig. Allt gick jättebra idag ! Riktigt nöjd ! :)) Nästa gång hoppas jag verkligen Lisa kan rida.

Nu ska jag slå mitt rekord i "Papijump" på min mobil , så goodbay :)
En bild på lilla trocadero :)

/Carro : D




Terminstart :D <3

Wohooo! Idag började äntligen ridningen igen ! (: Tyvärr missade Lisa den för hon är i Karlstad, tror jag det var och spelar Junior SM i curling. Men nästa gång kommer hon :) Idag hade vi iaf dressyr med Anna Wass. Vart Malin var vet jag inte x) Jag var där först i min grupp och jag fick Fanta ! :] Det var typ ett år sen jag red henne så det var lite kul :) Eller det var MYCKET kul ! : D Jag kom inte ihåg hur Fanta var överhuvudtaget. Lektionen gick SJUUKT bra ! (: Riktigt nöjd! Bra start på terminen ^^ Hon var jätte duktig i skänkelvikningen, galoppen, volterna.. Ja ALLT vi gjorde ! Nu längtar jag bara till nästa lektion !

Det ska tydligen vara hopptävling på söndag men det finns inga lappar eller något sånt uppe så det blir svårt att anmäla sig eftersom både jag och lisa inte ska vara mer i stallet fram till söndag...
Får väl hoppas att man får va med ändå da ;) haha hejdå ^^

Bild på fanta :) © Caroline Davidsson.