Veckas planer

Måndag: Promenad med Kiwi 40 minuter, sen ut i beteshagen för första gången i natt!! 
Tisdag: Uteritt Kiwi i kanske 20 minuter, hon får då också stå inne i boxen över natten.
Onsdag: Galoppträning på fältet om det är okej väder, sen går hon ut på betet på natten igen.
Torsdag: Uteritt med mycket skritt.
Fredag: Antingen jogga lite på banan eller uteritt på fältet. Vi tar in henne från betet på natten.
Lördag: Promenad eller bara gosa lite innan hon får gå ut på betet dygnet runt i en vecka, efter lunch åker vi ner till Falsterbo! 
//Hedda



Runhoppet

Är nu hemma och trött efter 2 dagar på Runhoppet. Idag har jag stått på banan i alla 3 klasser. Var kanske mindre kul idag då det hade spöregnat hela natten och banan var helt dränkt i lera. Det var lixom som ett lerbad så de större stöden flöt typ på ytan haha. Var superlerigt och vi blev helt dränkta i lera av att stå på banan.

Sista klassen var klar vid 3-halv 4 så då skulle vi bygga bort banan och ta upp allt till gräsmattan där allt skulle spolas rent och fixas. Tog ett tag och jag blev jätteblöt men alla hjälptes åt superbra så det gick rätt fort!

Åkte sen hem och har precis duschat. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll då jag ska upp tidigt imorgon igen..
Imorgon jobbar jag på Veda och ska göra det varje dag fram till fredag v.28 så kommer ha fullt upp på dagarna.

//Carro
Såhär såg det ut på morgonen vid 8... Blev dock bättre på eftermiddagen när det var trampat på av hästarna och vattnet hade sjunkit ner. Hände som tur var ingenting med att det skulle vara halt eller något. Hästarna fick rätt bra fäste i marken ändå och ingen ryttare hade oturen att ramla av ;)



Missar

Red nyss LB vilket var sista klassen i cupen. Hon tappade bjudningen vilket ledde till mycket missar. Fick en dålig mellangalopp i ena varvet vilket gav 5,5, fel galopp som rättades i volten = 1+5 poäng. Sen fick vi 2 galoppinslag i ena serpentinen då hon tyckte det var lättare att galoppera än trava och därför fick vi en 3a där. Annars var det fint bedömt med 6or till 8or rakt igenom. 
Jag tror vi körde på en aning hårt på framridningen men hon gick så sjuuukt bra där, förstår inte hur det då kunde bli så pass segt inne på banan. 
Jag fick 62.4% vilket jag tycker är snällt för min ritt haha. Nu laddar vi istället om inför LA i eftermiddag! 
//Hedda



Dag 2 avklarad!

Nu har jag precis duschat efter en galet lång dag på anläggningen. Vi har haft superkul och jag är nöjd över Kiwis prestation. Jag tycker att alla VRK ryttare har gjort superfina ritter idag verkligen, vi är inte att leka med ;) 
Imorgon blir också en tidig dag, startar sats klassen runt 4 så vi kommer inte hem särskilt tidigt heller. Men men, vi har kul här så det blir säkert bra det också! 
Imorgon rider jag LB och LA. Uppdaterar säkert inte förrens vi är på väg hem då jag har rätt tight mellan klasserna och säkert inga batterier då allt går åt till att snacka i telefon på framridningen. 
När jag kommer hem kommer också maaaasssaaa bilder komma upp, flera kompisar här har fotat oss + att jag idag beställde 7-8 bilder som fotografen här tagit. Jag skrev upp mina starttider så jag garanterat blir fotad imorgon också så ifall de är fina kanske jag beställer ett par till.
//Hedda



Lång dag

Idag har jag varit på Veda hela dagen och varit funktionär under Runhoppet. Första och tredje klassen var jag insläpp till framhoppningen och andra och fjärde klassen stod jag på banan. Var svinkallt hela dagen, haha i juni...

Har sjukt ont i hela kroppen nu och typ någon spänning eller något vid axeln.. Men imorgon blire upp tidigt igen och vara funktionär igen. Står på banan hela dagen imorgon så ser tävlingarna, men kommer bli sååå trött i benen...

Ska sova snart så orkar gå upp imorgon.. Försov mig nästan idag ju hahahah
//Carro
Jättetråkig bild från idag ;)



Min ponny alltså!

Kiwi var galet underbart fin på framridningen idag! Helt sjuuukt kul verkligen. Känns som det börjar släppa lite nu då framridningen igår var superfin också! 
Inne på banan var hon en aning tillbaka och rätt stark så jag höll på att tappa tyglarna hela tiden haha. Fick väldig mycket vägmissar men inget allvarligt. Fick rätt låga poäng i travprogrammet och speciellt på ökningarna i trav + galopp, fick dock fina siffror på vissa delar som tex galoppfattningarna, superkul. 
Alla missar som vi brukar göra som fel galopp, omslag, galoppinslag osv fanns inte utan nu var det nästintill prickfritt. Hade småmissar och det drog självklart ner också. 
Vi fick 67.069% och blev delad 4a. Superkul att man äntligen får betalt för ritten! Nu höjde jag också mitt snitt för cupen som avslutas imorgon! 
//Hedda



Dressyrkurs dag 5- sista dagen

Idag var det sista dagen på lägret så var där mycket tidigare, kollade på ponnyhoppningen, åt lunch, fixade hästen lite extra fin, sen red vi sista passet och sist skrittade vi ut hästarna till sommarbetet!
 
Jimpan fick ha på sig det vita VRK schabraket som jag vann på RSC finalen, och han passade jättefint i det! Sen hade han svarta lindor fram och skydd bak, och jag själv svarta ridbyxor och en grå t-shirt. Värsta outfiten ju ;)
 
Idag va Jim SÅÅÅÅ duktig!! Avslutade verkligen bra! Han började jättefint och gick jämnt utan att bråka osv. Idag skulle vi testa att bara trava en stund och känna att han känns bra, sen skritta ett tag så han orkar med övningen sen, och vi började dessutom med övningen lite tidigare. Alla andra dagar har han blivit trött när vi väl ska börja med övningen, och då går det inte att rida. Han blir inte seg, men blir bara trött och orkar inte "va med" längre då.
 
Övningen var bland annat skänkelvikning, halvt igenom, galopp på långsidorna, och sen la vi på om man ville kunde man rida förvänd galopp på en halv volt.
 
Det va rätt trångt så man hade inte så mycket plats att rida på vilket gjorde att jag gick sakta av rätt mycket. När han väl kommit igång vill man inte riktigt bryta av då men fick göra det ändå. Men han gjorde jättefina skänkelvikningar i båda varven, lyssnade hela tiden, jag kunde sitta ner i sadeln på honom utan att han stannade upp och fick en mycket bättre känsla! Han gjorde flera bra galoppfattningar och en gång tänkte jag bara testa den förvända galoppen och det gick faktiskt!! Det trodde jag verkligen inte men han var sjukt duktig!
 
Efter passet skulle jag skritta ut barbacka på honom till sommarhagen. Han hade aldrig haft någon barbacka på förut+Typ aldrig gått den vägen till betet. Men vi testade först att jag bara fick hänga på mage en stund, sen gå med mig på ryggen. Sen provade jag att hoppa upp helt och det gick jättebra! Ville inte ta allt för stor risk ifall han skulle slänga sig eller något så Evelina gick brevid mig i grimskaft längst fram i ledet.
När vi släppte honom fattade han först inte vad det va haha, så han ställde sig och började beta, men när vi släppte de andra hästarna som visste om vad som var på G och då galopperade iväg så sprang Jim med!
 
Det här har varit en sjukt kul och lärorik vecka! Har varit så jäkla kul att rida Jim. Han har verkligen varit en utmaning men det har ändå gått så bra och jag har lärt mig skitmycket på honom! Är jättenöjd och tycker verkligen om honom!
 
Jojjo fotade med sofias kamera men de åker bort imorgon så bilderna kommer senare. Sålänge får ni massa bilder i en sammanfattning av lägret!
//Carro



På hotellet igen!

Nu är vi äntligen tillbaka på hotellet igen. Det har varit en lång dag från 5 till halv 10, rätt trött nu kan man väl säga ;)
Men det har trots mina dryga missar har det varit en bra dag, kul med alla Vallentuna ryttare som alla står bredvid varandra och Kiwi var rätt fin, bara ryttarmissar alltihop
Vi hoppas på en bättre dag imorgon, upp vid 7 och frukost vid 8 och vi satsar på att vara i stallet runt halv 9 för att sen starta 11.22. Då jag bara rider en klass imorgon rätt tidigt så tror jag att jag kaaanske skrittar ut en stund på henne om det inte regnar för mycket. Får se om det blir nåt, beror lite på. Men men, lång dag imorgon också. 
Clinicen och ryttarmiddagen som vi nyss var på var bra och mycket bättre än förra året, kul med invigning också där vi fick cupdiplom och rosett. Kiwis gamla ryttare red clinicen på sin nya häst som var superfin verkligen, lite lik Queen fast finare mer utbildad höhö ;) 

Men jag kommer försöka uppdatera under dagen imorgon efter min ritt, håll alla tummar och tår att jag får lite mer tur genom programmet imorgon än vad jag hade idag!
//Hedda 



Update

Kiwi var sjukt fin idag! Lätt i handen och framåt i alla gångarter. Hon spände sig på vissa ställen då det är en rätt så tittig bana. Men gissa vad som händer?? Jag fuckar upp hela programmet. Glömde helt bort vägen flera gånger och kom ut vid fel bokstav flera gånger. Det gjorde mig sjukt stressad vilket ledde till fel galopp och massa småmissar. Kan tycka det var konstig bedömning genom hela programmet men det var ändå katastrof. Är dock galet nöjd med Kiwis prestation!
//Hedda



Mot Gripens ponnymeeting 2014!

Nu sitter vi i bilen på väg mot Strängnäs och Gripen. Gaaaalet tidig morgon idag. Gick upp runt halv 5 och nu är vi äntligen på väg. 
Kommer ha ca 2-3 timmar i bilen nu så ni får gärna kika eller snapa heddaaspheim, svarar alla.
Har också tagit bort alla frågor på min gamla ask så tänkte dra igång den också, bara för att jag inte har nåt att göra nu haha @heddzoor! Kommer antagligen inte få några frågor nu såhär tidigt på morgonen men ni kan fråga hela helgen ;)

Startar hur som helst idag 11.04, följ mig via equipe annars får ni resultatet här eller på Instagram @ponnyboken eller @heddaaspheim 
//Hedda 



Dressyrkurs dag 4

Idag fortsatte vi med volterna och rida innanför spåret men efter ca 30 min red vi en övning som egentligen inte alls är särskillt svår, men som blev skitsvår på Jim.
 
Första 30 minuterna var han jättefin! Kunde öka och minska gångarterna bra, gjorde rätt bra övergångar, han gick för det mesta jämnt i formen och travade på bra. Jättejätteduktig var han, men som de varit alla andra dagarna, så blir han trött efter 30 minuter, och när han inte orkar mer så börjar han "bråka" eller vad man ska säga.
 
Han är ju inte van med att gå timmespass såhär 4 dagar i rad. Helena rider ju honom på vardagarna men de är typ 30-45 min, så han blir jättelätt trött nu.
 
Övningen vi gjorde då va det skänkelvikningar, galopp på långsida och halvcirkel, vända halvt igenom mm och det gick verkligen inte just då.
Han ville inte gå fram alls och stod bara och studsade, hoppade osv, men när han väl gick fram så bara kastade han med huvudet och drog ner det, stannade upp hela tiden och allt blev bara kaos när man försökte få honom att fortsätta då så sista kvarten fick jag trava ner honom och sen skritta av honom. Det blev ju dessutom rätt trångt  när vi är typ 9 st så behövde stanna rätt ofta när han väl kom igång och när jag sen skulle trava fram blev det samma sak igen att han bara studsade.
 
Han avslutade bra när jag travade ner honom och sen var han ju skitfin i början! När han inte orkar mer så blir han sådär och det är inte så konstigt, så är ganska nöjd ändå, med första 30 minuterna dåra ;)
 
Imorgon är det sista dagen på lägret och efter det rider vi ut hästarna till sommarbetet!
 
//Carro
Har inga bilder från idag så lägger upp lite bilder från de andra dagarna.



Dagens planer

Idag blir det en dag FULL av packning. Jag ska snart ta och plocka fram resväskan och packa mina kläder som jag ska ha med mig nu i helgen. Tävlingskläderna ska med till stallet ikväll så jag kan klä på mig det i bilen imorgonbitti.
Väl i stallet ska jag först och främst packa klart hela skåpet medans mamma rider Kiwi en stund. Sen ska ponnyn badas och manen ska flätas.
Medan mamma rider Queen och fixar så packar jag klart det sista så vi bara kan lasta släpet och åka imorgon bitti. 
När jag kommer hem ikväll blir det direkt duscha - middag - sova. Ingen tid att göra annat, upp tidigt imorgon och då måste jag försöka sova tidigt ikväll. 
Det kommer bli galet med packning, dubbel uppsättning av allt. 
Om jag inte hinner skriva ikväll får ni nog ett inlägg imorgonbitti!
//Hedda



Planer för Falsterbo

Snart börjar det dra ihop sig inför Falsterbo veckan igen, hur kul är det där med alla kompisar och fina hästar?
Vi kommer att bo i ett hus granne med Clara och hennes familj, det är gångavstånd till tävlingsplatsen och där ska vi även jobba. Vi kommer vara i stallen och jobba där, sälja spånbalar och lite sånt hahah. Vi kommer dock inte att jobba varje dag utan endast måndag, onsdag och fredag. Vi får gratis inträde hela veckan och 5 mål per dag gratis tyckte jag någon sa, det var i alla fall hur mycket mat som helst.
Men vi planerar att åka ner på söndagen och då vara framme till söndag kväll eller så åker vi ner på lördag em/kväll och stannar i Jönköping över natten. Vi planerar att åka hem på antingen lördagen eller söndagen, det beror på hur länge vi orkar att vara där. En dag under hela veckan kommer vi att åka över till köpenhamn och gå på tivoli. Det gjorde vi sist vi var där också och vi hade så sjuukt kul. Vi ska även försöka att åka och kolla på lite hästar där nere också.
Men jag tror att falsterbo veckan kommer bli hur grym som helst, gångavstånd till tävlingarna och till stranden, massa shoppning, fritt inträde överallt, flera hästar vi känner kommer att starta, massa kompisar som man inte träffat på länge och bara vi har bra väder kommer falsterbo 2014 att bli gryyymmtt!!!!



Dressyrkurs dag 3

Idag var jag i stallet vid 3 och vi satt upp kl 5. Trimmade hans man, hovskägg och  randen vid hoven, lite på svansen och sånt. Lite långhårig men nu trimmad och fin haha!
 
Idag red vi vidare på det vi gjort, volterna, innanför spåret, 10-metersvolter, skänkelvikningar och galoppfattning på medellinjen, framdelsvändningar och lite annat.
 
I början på passet var han jättejättefin! Red honom nu lite kortare i formen än vad jag gjort innan och han blev riktigt bra faktiskt. Han tyckte det va lite jobbigt ibland men för det mesta så flöt han på jättebra! Gjorde massa tempoväxlingar i trav på en stor volt där jag travade jättekort och sen lättade av och red på fram igen och han lyssnade jättejättebra där.
 
Allt gick egentligen bra fram tills han började bli trött. Han började flåsa lite och svettas, och när han då inte orkade mer så ville han typ "fly" från arbetet och det är då han börjar trassla och studsa osv. Då blev det mest bara trassel hela tiden i traven och han ville inte helt gå framåt. Just då red vi skänkelvikningarna och galoppfattningarna. Det va typ 10 min kvar av lektionen då så då valde jag att trava av honom på andra sidan istället så jag travade ner honom och skrittade sen av honom medans de andra fortsatte.
 
Han var verkligen duktig i början och när han gjort så bra så är det onödigt att tvinga att fortsätta när han blir trött och då istället få en konsekvens av att det bara blir trassel. 
 
Har ingen film men har en jättefin bild från idag(enligt mig haha) som en person i våran grupps man fotade! 
 
//Carro
Fina fina Jimpan!



Tidsplan inför fredag

Här kommer tidsplanen inför fredag. Har inte hunnit planera de andra dagarna än då jag ändå kommer vara på anläggningen och då blir det inte riktigt samma sak.
Gå upp: 04.45
Vara i stallet + fodra: 05.20
Gå promenad: 06.10
Lasta: 06.20
Åka: 06.30
Vara senast framme: 9.00
Börja rida fram: 10.15
Starta: 11.04
Ryttarmiddag: 18.30
Det blir sen riktigt tidig morgon men också sen kväll då det är invigning och Ryttarmiddag som börjar halv 7, det är också en clinic så vi kommer nog därifrån rätt sent. Tur att det ingår morgonfodring så vi får lite sovmorgon på lördagen! Tack och lov för det ;) 
//Hedda



Carro & Jim ~dressyrkurs 24/6

Lite klipp från dag 2 på dressyrkursen!




Runhoppet

Nu i helgen 28-29 juni går Runhoppet på Veda. Vi har tävlingen varje år och det blir alltid sjukt mycket starter, just nu nästan 500!
Massa klasser och ekipage hela dagarna och man är alltid där båda dagarna och är funktionär och kollar på tävlingarna.
 
I år ska jag vara bland annat insläpp på framhoppningen, en stund på parkeringen och sen banpersonal för det mesta. Har inte stått på banan på Runhoppet förut men har varit på andra tävlingar. Runhoppet är ju dock en kul hopptävling med högre höjder, stor bana, duktiga ekipage och alltid kul att se på.
 
Kommer nog inte kunna fota något men många andra fotar så kommer nog upp lite bilder ändå!
 
här är lite bilder från tidigare år från facebooksidan!
Hahahaha på denna bild kan ni ju gissa vilka dem två bäbisarna i grönt är ;) Tror detta var 2011, haha sjukt små juu..
 
//Carro



Dressyrkurs dag 2

Idag red vi vid 17 tiden, var soligt men svalt då vilket var helt perfekt ;)
Under passet så tränade vi på volterna igen, uppridningar och 8-metersvolter, galoppfattning på medellinjen och lite annat. Var både lätta och svåra saker vi gjorde.
 
Jim va jätteduktig idag! Jag tycker han gick lite bättre än igår faktiskt. Galoppen gick bra idag när han väl kom igång. De är fortfarande svårt att "starta" galoppen men när han börjar galoppera på lite så blir han jätteduktig.
Övergångarna skritt-trav gick mycket bättre idag också. Övergångarna från och till galopp är skitsvåra men det är inte prio ett just nu.
 
Tänker mest på att hitta ett jämnt flyt, att han ska gå stadigt och lugnt utan att trassla någonting utan bara flyta på, samt att han ska lyssna på mig och för hjälperna vilket han gör rätt bra nu!
 
Överlag kändes han faktiskt bra idag. Rider honom i ganska låg form för det mesta nu men han får ett bättre flyt när han får gå lite lägre. Han tycker det är lite svårt och jobbigt att korta upp och det blir lätt trassel då, men med tiden nu så ska jag försöka testa att kräva lite mer, bara testa mig fram. Kräver absolut inte mycket alls. Kan inte kräva så mycket av honom än men det kommer nog gå framåt tror jag ;)
 
Jojjo filmade och fotade idag så jag tog lite screenshots jag tänkte visa. Han går som sagt rätt lågt nu och allt är inte helt klockrent, inte heller min sits just nu hahah, men struntsamma.
Kolla va fin på den här bilden!!
 
Har film också så kaaanske lägger upp något ;)
 
//Carro



Tisdag

Idag fick Kiwi longeras med inspänningar i ridhuset i kanske 15/20 minuter. 
Hon var superduktig även om hon leker lite efterbliven i början och låtsas som man inte kan gå med inspänningar, men när hon väl är igång och travar är det inga problem ;) 
Efter att jag longerat henne i alla 3 gångarter en stund gick jag en promenad runt hagarna med henne och då utan inspänninar så att hon fick sträcka lite på halsen. 
Imorgon blir det dressyrträning för Malin Isaksson vilket kommer bli superkul då det var ett tag sen.
//Hedda



Gripens ponnymeeting 2014

På fredag åker vi ned till Gripens RF i Strängnäs igen. Meeting 3 dagar och 4 klasser med maaassaaa kompisar. Extra roligt meeting då det är Kiwis gamla ryttare som är tävlingsledaren så henne träffar vi nog på där nere också.
I år är jag dock liite otaggad då vårens starter har gått rakt ner i dass helt enkelt. Vi har gjort totalt 9 starter i år och jag är nöjd med 1. Känns sjukt trist och jag hoppas vi får lite tur med oss nu i helgen då det är sista för säsongen och jag vet inte om det ens blir något i höst, beror helt på...
Men jag ska försöka göra det bästa utav det hela och ha så kul som möjligt!
Vi anmälde meetinget direkt efter Kiwis vila då hon behandlades och vi hade ingen aning om hur fort hon skulle komma igång igen och därför anmälde vi lite lägre klasser än vanligt. Nu då våren gått så dåligt känns det bra att backa bandet en bit.
På fredagen kommer jag att rida en LC:2 vilket är lite väl lågt för oss och det känns väldigt drygt att hoppa in i den klassen när man ridit mycket högre under förra året. Kommer dock se det som träning då det kommer fram mycket missar för oss i det programmet. Övergångarna är inte de allra roligaste på just den linjen, speciellt inte på Kiwi. Travökningen ligger i slutet vilket kan dra ner rätt mycket. I galoppen får hon chansen att rinna iväg rätt mycket då det är så stora linjer. Vi får se hur det går, jag tror faktiskt Kiwi gör sig bättre i LB än LC...
På lördagen rider vi en LB:1 och jag tror att jag rider lite på fältet och joggar henne lite då det är så länge hon får stå i boxen annars. På kvällen funderar vi på att skritta ut fältet en stund och bara mysa, vet inte vilka det blir men jag och Clara kände i alla fall för det om vi hinner.
På söndagen rider jag sista cupklassen som är LB:1 igen. LC + LB:erna ingår i en cup och alla resultat samanställs och 1-3 blir placerade i cupen, beror på hur många som deltar men max 3 placerade blir det. På söndagen kommer jag också att rida en LA:1 utanför cupen bara för att få lite annat än bara de "låga" klasserna. Hon kommer dock vara rätt trött efter 3 dagar men jag har målet att rida en felfri ritt, inga omslag, inga avbrott, inga galoppinslag, inga felfattningar, en bra ryggning osv. Är sjuukt trött på alla dessa missar vi gör i LA nu för tiden...
 
Men men, snart är det Gripen igen och vi försöker träna som bara den innan vi åker. Jag har tränat för olika tränare och ska träna nån gång till innan, jag har och kommer rida för mamma de övriga dagarna, jag behöver all hjälp jag kan få för att prestera på bästa sätt under dessa 4 starter.
Om Kiwi är duktig har jag lovat henne att hon ska få gå på bete tidigare än planerat höhö ;)
//Hedda



Dagens träning

Dagens träning för Anna Dufva gick sjuuukt bra. Vi övade lite skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvänd galopp och enkla byten. Allting satt verkligen. 
När jag red fram var hon rätt sur och stod emot ganska mycket. Hon satt också fast lite i vänster och sköt ut högerbogen hela tiden. 
När jag ridit i ca 20 minuter började allt släppa så i tid till själva träningen var hon superfin.
Anna var riktigt nöjd med henne och självklart jag också. Vi fick till en superfin öppna och ett par riktigt bra skänkelvikningar. Hon var på och framåt och superfin i formen. Riktigt nöjd med henne faktiskt!
//Hedda



Dressyrkurs dag 1

Idag va första dagen på dressyrkursen! Vi rider för Evelina och kommer rida runt  4-6 tiden så vi har ju rätt mycket annat man hinner göra på dagarna haha ;)
 
Vi samlades vid 3 idag och fick hästar. Jag fick Jim som alla kanske inte vet så mycket om haha, han har stått på ridskolan ett tag nu men inte gått lektioner än. Han har dels varit skadad men även inte "varit redo" att gå lektioner kan man säga. Det var alltså en rätt stor utmaning för mig.
 
Jag har ju ridit honom 3 ggr innan på praoen i mars 2013 men då var han nästan ny och jag red inte alls länge.
 
Hur som helst är han nästan som att rida en unghäst. Lite vinglig ibland och sen lite trasslig stundvis. Men jag hittade nästan hela tiden ett jämnt flyt och han gick jättestadigt och bra. 
Vi tränade på övergångar, volter och lite sånt vilket var en bra mjukstart. Han är rätt svår i övergångarna samt att fatta galopp på i ena varvet, men överlag gick det faktiskt bra!
 
Mot slutet efter galoppen blev han lite jobbigare och lite ryckig ibland men innan var han jättefin!
 
Är jättekul att ha honom, tror jag kommer lära mig sjukt mycket på honom då han är så svår. Men måste säga att han utvecklats sjukt mycket sen sist jag red honom. Även fast han inte är helt 100% än så har han kommit sjuuuukt långt i sin utveckling nu! Han var jättefin och kul att rida så det ska bli superkul den här veckan!
 
Helena filmade lite men lägger upp lite bilder eller film från passet imorgon isåfall. 
//Carro
Hahaha asdålig bild på honom men han va söt hihi



Update från träningen

Skriver mer när jag kommer hem!
//Hedda



Frågan är hur kunde jag välja att köpa stövlarna?

I september förra året köpte jag mina ridstövlar och jag förstår ärligt talat inte hur jag kunde vara så dum och lägga ner 1600 kr på dem. Det är de vanliga standard stövlarna från Hööks, Arezzo Horsehead.
 
Mina stövlar sitter fel på så många olika sätt som det bara finns. Tror inte någon har så opassande ridstövlar som jag har... Det är sjukt irriterande att gå runt med dem måste jag säga.. Just den här stöveln ser man på jättemånga ryttare, främst ponnyryttare och på typ ALLA sitter de bra, men på mig är det SKITdåligt rent ut sagt:
 
1. För det första är själva foten ALLDELLES för stor. Har flera centimeter från tån till toppen av foten. Även till hälen är det några millimeter för mycket mellanrum. Jag har dessutom en ganska stor sula i skon men de är ändå sjukt stora. Tar jag ut sulan blir det helt GALET stort.
 
2. Precis mellan foten och smalbenet är det på tok för stort utrymme. Stöveln ska ju sitta rätt tight eller iaf nära varje "del på ben och fot", men på det här stället kan man trycka med fingret rakt ner och det är bara luft där. På bilden nedan har jag markerat med rött vart det bara är luft innanför. Självklart blir det ju lite luft där stöveln viker sig men på just mina stövlar får man nästan plats med ett äpple eller något innanför känns det som.
 
3. På högerbenet är vidden för liten.. Kedjan glider ner ibland när jag rider, men på vänsterbenet är det jättelätt att dra åt kedjan? Kanske jag som har olika mycket muskler eller något men det är iaf fel viddstorlek för just det benet.
 
4. Det är alldelles för korta i höjden. På de flesta sitter de till och med FÖR högt men min "topp" på stövlarna är inte ens över där knät börjar NEDIFRÅN. De har sjunkt ihop sjukt mycket men är ändå för korta redan från början.
 
Förstår inte riktigt vem det är tänkt ska kunna ha just min stövel. Jag har i vanliga fall oftast strl 40 i skor. 41 sitter bra runt foten på just den här stöveln, jag hade antagligen svullna fötter eller något när jag provade för jag var tvungen att ta strl 42, sjukt och typ pinsamt. Nu är det ju dock galet stora och när jag provar dem i butik sitter 41 helt perfekt runt foten.
Men 42:an då. För att denna stövel ska passa perfekt måste man typ:
 
- ha jättestora fötter
- ha korta ben
- ha jättebreda ben nere vid punkten jag ritade.
 
Med tanke på att det var en så pass stor storlek borde ju höjden bli högre men det här var den högsta höjden, som även är detsamma på 40 och 41. För att höjden ska passa in på mina ben måste jag typ ha strl 45-46 haha men det är ju alldelles för stort för fötterna.
 
Det är sjukt irriterande att det ska vara så svårt att hitta bra stövlar för mig. Jag har runt 40-41 i foten, sen har jag normalvidd men JÄTTElånga ben! Vill jag kan jag lägga ner 5000 och måttbeställa ett par stövlar men det känns inte värt faktiskt.
 
Är iaf jätteirriterande att jag köpte dessa stövlar redan från början. De var inte spec. dyra men det sitter så jäkla bra på alla andra men helt åt skogen på mig haha..
 
//Carro



Måndag

Vaknade runt 10 och sitter nu och kollar på ett avsnitt av Greys anatomy. Borde nog egentligen blogga då jag har sjuuukt många inlägg på g men har ingen motivation att skriva, ska nog tvinga mig själv ikväll då typ alla tidsinställda är slut. 
Idag ska jag hur som helst träna för Anna Dufva på Kiwi. Ska nog öva programdelar och lite sånt vi borde öva på inför meetinget. Ska åka upp till stallet med bussen om ca 1 timme och börja fixa henne. 
Tänkte berätta lite hur denna vecka kommer att se ut. 
Måndag: Träning för Anna Dufva 
Tisdag: Longering på utebanan eller i ridhuset. Kommer ha henne inspänd och bara låta henne jobba kanske 5-10 minuter i varje varv. Mycket övergångar och få henne att lyssna på mig. 
Onsdag: Träning för Malin Isaksson. Öva på det som behövs övas på. Säkert programdelar då också, annars blir det nog mycket förvänd galopp och galoppfattningar då det är våran svaghet just nu.
Torsdag: Lösgörande arbete i max 20 minuter. Mamma kanske rider istället för mig så hon blir så lösgjord som möjligt. Ska också packa ALLT inför Gripen + bada och knoppa henne.
Fredag: Åker till Gripen sjukt tidigt på morgonen. Ska vara på anläggningen runt 9 vilket betyder att vi måste åka senast 06.30, kuuul va?? :D
Lördag: Startar en klass på Gripen och antagligen går maaaassaaaa promenader.
Söndag: Startar 2 klasser på Gripen och sen åker vi hem!

Kommer bli en bra vecka med massa träning och tävling. Vi satsar stenhårt nu sista dagarna innan vi åker. Vi är verkligen i en riktig svacka nu och då funkar det inte att bara låta det va och försöka göra det bra när vi väl står där. Vi måste träna in i sista minuten för att lyckas och det är inte säkert att vi gör i alla fall. Vi är verkligen på botten just nu och jag tänker inte misslyckas ännu en gång. Nu är det verkligen fokus som gäller.
//Hedda 



Lägeeeer

Idag börjar lägren på Veda! Mysis ska va där varje dag den här veckan, först läger måndag till fredag och i helgen är det Runhoppet!

Lite senare ska jag åka till Veda, hämta upp sofia på vägen och sen va där ett tag innan vi ska rida.

//Carro



Dagen

Dagen började med träning för Evelina som gick helt okej. Kiwi var suuuperfin när jag red fram men sen hände nåt. Hon blev rätt lång och stenhård i handen. Fick en riktig tuggummi känsla stundvis. 
Lektionen lärde mig en del saker jag inte tänkt på tidigare vilket var superbra men hon kunde varit mjukare, rundare och lite piggare.

Efter lektionen åkte vi till Överby och red en häst där. Kommer inte skriva så mycket om den pga flera anledningar men jag gillade den skarpt. Fick ett sug i handen och behövde själv rida en del vilket jag gillar då jag inte tycker om hästar som man bara sitter och lallar runt på, gillar när det är en del att rida ihop med benen, dock inte för att få fram dom när de är sega ;) 
Han hade underbar galopp som var väldigt lättreglerad och han lyssnade väldigt bra. Verkligen min typ av häst, superhärlig verkligen!

Imorgon är det Anna Dufva träning igen med Kiwi, var ett tag sen sist då jag inte var med förra veckan!
//Hedda



Dressyrkurs

Imorgon börjar andra lägerveckan på Veda. Själv ska jag gå After Work kursen(dressyr) på storhäst. Det är faktiskt mitt första "läger" på häst då, alla ponnyläger är öveeer :(
Hahah nä men det kommer bli kul! Vi rider på kvällarna ett pass om dagen. Gillar mest egentligen att rida på dagen men lägret är till för att man ska kunna rida efter jobbet. Å andra sidan är det skönt att rida när det är svalt och inte ånghett mitt på dagen.
 
Kursen är från måndag-fredag så det blir som sagt lite mer att skriva om här också.
 
Kommer vara där tidigare dock på dagarna då vi i usek ska fixa lite med vårat usekrum samt kanske måla ett bord till uteplatsen.
 
Förra året gick jag dressyrkurs på ponny och red Twist den veckan. Hanna och Hedda gick också det lägret och vi hade sjukt kul tillsammans. I år ska dock ingen av dem gå, inte alls många av kompisarna. Bara jag och Thuren haha ;)
//Carro
 Bild från lägret förra året, bästa twirraaan



Sommar 2014

Alla planer för sommaren är inte helt klara än och vissa dagar gör jag ingenting heller men lite av det jag ska göra i sommar:
 
* Gröna Lund en dag minst iaf ;)
 
* Dressyrkurs på Veda v.26. Rider på kvällarna men blir där lite tidigare efter lunch för att fixa andra grejjer under dagen!
 
* Funktionär under Runhoppet v.26 på helgen
 
* Jobba på Veda i 2 veckor. Vecka 27 och 28 jobbar jag mån-fre i stallet. Eftersom hästarna är på bete då så jobbar man själv. Både lite tråkigt men ändå skönt enligt mig. Har faktiskt inget emot att jobba så många dagar i rad från 7-16 på dagarna. Tycker det är skönt att kunna göra jobbet bra och att kunna komma dagen efter och ha allt iordning och rätt.
 
* Ska till Legoland i Danmark några dagar, typ 4-5 tror jag med familjen!
 
* Nog vara på Veda rätt mycket haha
 
* Vara med kompisar kanske en del haha.
 
* Kanske passa en påni
 
*Åka till typ fjällen i någon vecka
 
Det är väl det jag hittils vet men det kommer ju alltid upp annat på de tomma dagarna!
Sjukt skönt med sommarlov iaf!
//Carro
Bild från förra årets sommarbete, twirris♥



Shit vilken bra uppdatering

Den här veckan har jag typ inte gjort någonting alls. Förutom i tisdags när jag va på möte och i torsdags när stallvärdinnegänget var på Grönan. Igår vare midsommar och då va lite gäster här och så, annars har det lixom inte hänt något.

Har bara degat runt i pyamas hela dagarna och inte alls orkat blogga om ingenting. Men ibland är det okej att pausa lite faktiskt, och det gav sitt resultat, igår hade vi sämsta siffran på typ ett halvår. Riktigt dålig men det är helt enkelt resultatet av dålig bloggning.. ;)

Men imorgon ska jag hem till mamma och på måndag är det läger på veda så ska faktiskt skriva lite om det och lite annat och göra inställt.

Nästa vecka lovar vi bättre uppdatering när både jag och Hedda rider iprincip varje dag, hedda tävlar i helgen och jag är funktionär på runhoppet!
//Carro
Haha lite bilder från gröna lund i torsdags ;)



Tröööött

Har nu jobbat 2 dagar i rad och är heeeelt slut. Speciellt efter idag då vi kom hem rätt sent igår efter middagen. Kom hem för nån timme sen - duschade och la mig i sängen, har sen dess inte orkat resa på mig haha.
Kvällens planer blir att kolla på film eller göra några tidsinställda inlägg på bloggen, får se lite. Ska hur som helst gå och lägga mig rätt tidigt. 
 Imorgon blir det dressyrträning för Evelina Karlsson på Kiwi och på eftermiddagen åker vi till Sollentuna och rider en annan häst. 
//Hedda



Systemkamera

Var så duktig i skolan den här terminen(haha) så jag fick ett bidrag till att köpa en systemkamera som jag lägger ihop med mina egna pengar. Känner verkligen att jag vill köpa mig en bra kamera nu! Jag har ju en hyffsat bra mindre kamera som kan fota jättebra utomhus med j'vligt djupa inställningar haha.. Det är en Panasonic Lumix DMC-TZ7(typ). Har haft den sen 2010 så det är ett tag nu.
ett exempel på utomhus bild med kameran.
 
Inomhus i tillexempel ridhus kan den såklart också fota, men det blir ju inte alls samma grejj då man måste ha en viss inställning där man pepprar för att det ska bli något skarpt. Blir egentligen inte alls bra men man får ta det bästa av det man har helt enkelt.
ett exempel på inomhus bild med kameran
 
Det är sjukt svårt att hitta rätt inställningar på kameran. Hur bra eller okej bilderna än blir så slår det inte hur en systemkamera med ett bra objektiv kan ta.
 
Har börjat tänka på lite vad för kamera jag vill ha och vad för objektiv jag ska satsa på. Kommer bli så mycket bättre standard på bloggen om bilderna kan bli lite satsigare, det tror jag både vi och ni läsare skulle tycka.
 
Har absolut ingen aning om vad för kamera jag ska köpa än, men om ni vet någon bra kamera ni vill tipsa om får ni supergärna göra det!
//Carro



Glad midsommar!

Jag sitter just nu i bilen på väg mot Isakssons där vi ska fira midsommar tillsammans med dom och Hamiltons. Börjar bli en tradition nu ;) Snygg midsommarstång brukar vi tillome fixa.
Men idag har jag jobbat hela dagen vilket gick superbra. Mamma red Kiwi åt mig idag så hon har fått jobba som vanlig. 
Inte så mycket mer att skriva om. Hoppas ni har en bra midsommar och struntar i vår dåliga uppdatering idag höhö!
//Hedda



Packning

Nu är det exakt en vecka tills vi åker på meeting till Gripens RF och jag har skrivit ner allt jag ska ha med mig. Jag kommer dock inte börja packa förrens onsdag/torsdag då jag knappt börjat tvätta något än hehe. Men det är en del som ska med så det kanske är dags att börja tvätta lindor, schabrak och aaaalllaaa kläder.
Vi får återigen låna Rindhagens tävlingsskåp vilket är sjukt snällt! Vi har fått låna det på flera tävlingar och träningshelger. Vi brukar som tack hjälpa dem med att mocka och ta hand om deras hästar när de inte kan. Vi har som en liten grej med dom att när de är borta får vi ibland rida deras hästar och vi mockar åt dem och när vi är borta hjälper de oss med mockning. Väldigt praktiskt faktiskt!

Men snart är det hur som helst dags för Gripen igen och har jag tur får allt plats i bilen haha ;) 
//Hedda 



Kiwi igår + idag

Igår red jag ut på Kiwi ett par varv runt fältet och lät henne jogga lite bara. Tog i både trav och galopp och hade henne i en rund och låg form. 
Hon var riktigt pigg och brallade iväg några gånger + ett par bocksprång hit och dit men hon var ändå ganska lugnt. 
Idag tänkte jag jogga henne på banan eller i ridhuset. Jobba lite lösgörande i alla gångarter och se till att hon är framme för skänkeln. 
Imorgon rider mamma dressyr på henne så hon får ta det lite lugnt idag så vi inte kör på alldeles för hårt denna vecka.
//Hedda



Godnatt

Har bara varit hemma idag men nu på kvällen har jag faktiskt gjort en ny design till bloggen! Ska inte lägga upp den än då jag har massa detaljer kvar att fixa men den kommer snart!
 
Imorgon ska hela stallvärdinnegänget, Malin o Magnus åka till Gröna Lund. Vi gör ju det en gång om året som avslutning typ, ska bli kul! Förra året var sådär eftersom jag haltade fram en hel dag men nu är det inget fel på mig med skador eller så hahaha.
 
Det blir ju nog inte så jättebra liveuppdatering av mig imorgon men det kommer inställt!
//Carro



Bloggfix

Igår och idag har vi faktiskt börjat skriva på en hel del inlägg, några ligger färdiga i schemalagda inlägg, och massa i utkast som typ är klara.

Bloggen har ju varit lite trist på senaste veckan/veckorna, nog fler än jag som tycker det ;)

Hur som helst sorry för det, men nu är vi igång igen och ska börja ta tag i bloggandet.

Inom någon stund kommer också en ny design!
/Carro



Hahahahah

Allmänt tråkig humor men jag garvade typ rakt ut åt den här hahahahah
//Carro



Oj

Haha asså ärligt har jag verkligen inte orkat lägga ner tid att blogga de senaste dagarna för att komma hit, skriva "hej idag har jag bara varit hemma hejdå". Precis så har det typ varit senaste dagarna.

Har inte ridit på en vecka eller gjort något hästigt så inget sånt att skriva om heller.

Nu på kvällen har jag varit på Veda på styrelsemöte. Imorgon ska jag bara vara hemma igen men på torsdag blir det roligt iaf!

Lovar att bättra mig med bloggandet, hahaha såfort jag slutar blogga ser man direkt resultatet av det så kanske måste skärpa mig..
HAR BARA ABSOLUT INGENTING ATT SKRIVA OM NU!

//Carro



Grön stämpel

Queen fick en grön stämpel i rumpan idag på kliniken i Hölö. 
Helt 100% ren på böjprov och longering. Kunde inte varit bättre!
Hon har sett lite ojämn ut vid longering hemma men nu såg hon superfräsh ut så antagligen var det nån liten överbelastning som läkt under förra veckans vila.
Nu blir det lite sommarvila för hennes del innan vi sätter igång inför höstens träningar och förhoppningsvis även några tävlingar!
//Hedda



Ändrade planer

Söndagens planer blev lite ändrade då nya saker dök upp igårkväll. 
Istället för vanlig dressyr hemma kommer Evelina Karlsson och håller lektion för mig och en annan tjej i stallet, tror dock vi rider separata lektioner men det ska ändå bli superkul. Jag har aldrig ridit för Evelina på Kiwi utan bara på ridskolehästarna. Adam har dock hopptränat för henne så hon känner Kiwi en del. 
Förhoppningsvis kommer jag att då hitta lite knappar med de problemen vi har för tillfället. Evelina är riktigt sträng men fortfarande snäll och det passar mig perfekt. 

Efter träningen kommer jag och mamma åka till Sollentuna för att kolla på en häst. Kommer inte skriva då mycket om den eller varför vi kollar utan det får ni reda på sen, just nu håller jag det lite hemligt. Det är hur som helst en valack född 02 som vi ska kolla på. Kommer bli superspännande!
//Hedda



Mot Hölö

Gick upp vid 06.30 imorse och drog till stallet för att först rida Kiwi i ridhuset.
Vi tränade innanför staket och red igenom lite program och övade på de missarna vi gjorde. Mamma hjälpte mig och Kiwi var superfin redan från början.
När jag travade fram var hon pigg och framåt och jobbade på bra med alla 4 ben. Övergångarna satt och hon var mjuk i bägge sidorna. Hon sköt in baken i vänstervarv men det fick vi ordning på genom lite bakdelsvändningar. 
När jag red själva programmen fick jag en del missar men då detta endast var träning så gjorde vi om just det momentet tills det satt. Hittade ett riktigt bra knep för galoppdiagonalerna där hon gärna slår om i ena varvet. Vid x måste jag ställa över till det nya varvet, ställer jag henne i den galoppen som hon går byter hon direkt. 
Men hon var riktigt fin och jobbade på bra framåt även om jag inte hade spö. 

Nu är vi hur som helst i bilen på väg mot Hölö hästklinik med Queen. Hon ska checkas upp lite och vi åker 3 timmar bort för att få det allra bästa för henne. 
Då vi kommer sitta i bilen totalt i ca 6 timmar så kommer jag säkert uppdatera lite mer senare!
//Hedda



Nya stövlar

Mina svarta stövlar från hööks har varit trasiga ett bra tag nu och igår lämnade vi in dom då de behövde kolla om vi fick byta dom osv och idag fick vi tillbaka ett par helt nya. 
Nu är dock frågan om jag ska ta dessa till tävlingsstövlar eller träningsstövlar. Jag tycker själv att de bruna är snyggast och därför vill jag också tävla i dem men det är ändå på nåt sätt rätt snyggt att tävla i svarta, har lite beslutsångest nu haha. Får tänka lite men så länge kommer jag endast rida i de svarta och spara på de bruna!
//Hedda



Vecka 25

Nu är det ju sommarlov så har inte lika mycket planerat men lite grejjer ska man göra iaf ;)

Måndag: Inget speciellt, bara va hemma.
Tisdag: Ska passa hunden över dagen och på kvällen ska jag på styrelsemöte, sista mötet innan sommaren.
Onsdag: ingenting igen
Torsdag: Gröna Lund med stallvärdinnegänget, Malin och Magnus! Årliga grönalundstrippen och det ska bli superkul! Förra året hade jag ju dagen innan på femkampen lyckats vricka hela tån så den blev helt blå och då hoppade jag fram på ett ben en hel dag på grönan, bra va? :)
Fredag: Midsommar(tror jag haha?). Kommer gäster hit så är med dem hela kvällen osv
Lördag: Inget, kanske hittar på något
Söndag: Ska inte göra något speciellt förutom att åka hem till mamma igen eftersom dressyrläger börjar på måndagen!
//Carro



Denna vecka

Måndag: Dressyr på utebanan eller gräsbanan. Jobba lite lösgörande och mellangångarter.
Tisdag: Kiwi träning på staket hemma. Åker med Queen till Hölö klinik för en uppcheckning. 
Onsdag: Kiwi vilar/rider ut.
Torsdag: Kiwi joggas eller rider dressyr, beror på hur hon går dagarna innan. 
Fredag: Jag jobbar så mamma rider dressyr på Kiwi. På kvällen är vi hos Isakssons.
Lördag: Jobbar igen. Kiwi uteritt eller vila. 
Söndag: Rider Kiwi på utebanan eller i ridhuset, antingen dressyr eller kanske jogga, beror på hur hon går de andra dagarna i veckan. 
//Hedda



Dagen

Imorse åkte jag och mamma till hööks och handlade lite saker, bland annat köpte jag ett blingskärp, flätgele, snoddar och Glansspray. Mamma köpte också mat till hästarna osv. 
Efter det åkte vi upp till stallet och jag red Kiwi på fälten en stund. Mamma var med och hjälpte mig. 
Jag övade på den förvända galoppen på volt och rakt spår och hon gjorde det bra och hade massa energi men var ändå rätt lugn. 
Hon var faktiskt riktigt fin och jobbade på bra och var mjuk i bägge sidorna.
Imorgon blir det nog dressyr på banan ett tag!
Då Anna Dufva träningarna var idag istället för måndag så är vi inte med denna vecka då det kändes oschysst mot Kiwi att träna dressyr dagen efter tävling. Vi ska istället försöka ordna en träning med någon annan. Nästa vecka blir det också minst 1 dag med Malin Isaksson som uppladdning inför Gripens RF!
//Hedda



Tävlingen igår

Jag skrev ju somsagt lite om LB:1an igår. Hon var rätt seg men inte död, hon var bara långsam, hon tog stora och lugna steg i traven, galopprogrammet var det som drog ner allt. Vi kom delad 6a, första utanför placering as usual. 1 poäng ifrån femman. Min vanliga tur helt enkelt.
Inför LA var hon sjuuukt fin. Framridningen var så himla bra. Hade en underbar känsla och jag försökte att vara så lugn som jag bara kunde och inte använda sporrarna så mycket så att hon inte började tröttna på mig.
I collecting tappade jag en del men hon var ändå riktigt fin.
Under själva programmet var inte bjudningen problemet, inte alls. Utan vi hade missar ÖVERALLT. I varenda moment hade vi minst en miss. Travökninagarna och galoppökningarna orkade hon inte hela vägen, ena skänkelviktingen var riktigt dålig, andra fick flera galoppinslag vilket aldrig hänt innan. Motvillig ryggning, fel galopp, omslag i förvända och ingen förvänd visad, ovala volter, ojämna halter där hon slår ifrån sig osv osv. Allt var helt kaos. Slutade på 55% vilket var väldigt rättvist och hela protokollet var väldigt rättvist och bra bedömt måste jag faktiskt säga även om det var katastrof. Domaren hade lämnat kommentarer på varje moment och jag lärde mig en del av det protokollet faktiskt. 
Men men, bryt ihop och kom igen. 
Är ganska otaggad på gripen nu men det känns ändå bra att backa bandet. Vi har 2 veckor på oss att träna och verkligen få bort de här missarna som vi fick idag. Målet är att rida en prickfri LA på Gripen om exakt två veckor. Tempot får väll bli lite hur som helst då hon kommer bara sjuuukt trött över 3 andra klasser den helgen men jag vill ändå få rida en LA:1 utan missar. Senast vi gjorde en felfri LA eller högre var i början av Juli på Rimbo, och innan det var det i början av April på veda. Annars har det bara varit missar hela tiden.
//Hedda



Update

Första klassen klar nu. Blev 63% och jag är ganska missnöjd över ritten. Hon var lite långsam i travprogrammet men ändå fin, seg i galoppen och ett byte i andra ökningen. Lite småmissar här och där men annars ganska jämntjockt program. Vi fick till en superfin framridning men jag slutade rida inne på banan, vi kunde gjort ett bättre program och jag är missnöjd över min egna prestation. 
Ligger för tillfället 3a men jag tror jag hamnar några utanför placering. 
Laddar istället om inför LA:1 om några timmar. Hörs mer senare!
//Hedda



Mot Mälarhöjden

Nu sitter vi i bilen på väg mot Mälarhöjden. Kiwi är knoppad och klar. Jag startar första klassen 13.11 och andra 17.25 så det blir en lååång dag. Startar först i LA vilket är skönt så man kan få åka hem men går det bra blir vi ju kvar ett par timmar till...

Imorse släppte vi också ut Queen med en ny kompis då 2 av dom gamla åker på bete och 1 åker för att få föl så Queen blev ensam i hagen. Nu kom dock Sookie som är ett år äldre än Queen så det blir bäbishagen, fuxar bägge två dessutom. Det såg lugnt ut i hagen när vi åkte och de verkade komma bra överens. 
Queen är mycket lugnare i hagen med en kompis eller två, hon springer inte alls lika mycket som hon gjorde ensam i hagen så det är superkul att det funkade även med Sookie. 

Men jag ska försöka att uppdatera både här och på Instagram mellan klasserna där jag har ett par lediga timmar!
//Hedda



Jag lever

Förlåt för riktigt dålig uppdatering nu men har verkligen inte orkat!
Imorgon ska jag till Veda vid halv 12 då det är terminsavslutning och några från Usek ska hålla i en femkamp för alla barn. Har gjort en liten skiss på banan och alla grejjerna är inhandlade så vi hoppas att det blir bra imorgon!

Sitter faktiskt och funderar på ideer till Julshowen.. Haha imorgon är det ett halv år kvar, tro oss, vi känner oss typ lite stressade, typ ligger efter i tidsplanen!! Helt sjukt men såhär är det att planera en julshow!
//Carro



Utvärdering Siggesta

Parkering: Ganska stor men sjuukt högt gräs på vissa ställen och knöligt underlag, men annars var upplägget på parkeringen riktigt bra.
Framridning: Rätt stort ridhus med okej underlag, blev dock en stor kant vid spåret så red man på spåret fick man rida rakt fram hela vägen då kanten var så hög att man helst inte la en volt eller så, men i mitten var underlaget ganska bra.
Collectingring: Rätt liten med hårt underlag.
Tävlingsbana: Väldigt ful runt omkring då deet var skräp hit och dit osv, rätt bra undelag, kanske lite hårt.
Servering: Fanns en resturang på gården som var superbra men i stallets servering fanns inte så mycket riktig mat utan mest mackor och fika osv.
Funktionärer: Inte så jättemånga men det funkade i alla fall. De var trevliga och snälla. Barnen som var funktionärer var lite ofokuserade.
Övrigt: Dryg domare i första klassen hahah, nej men det var i allmänt en okej anläggning som jag säkert skulle kunna åka tillbaka till.
//Hedda



SOMMARLOV

Igår fick jag somsagt sommarlov och vi var ute och åkte fram och tillbaka mellan olika ställen kom hem runt 1 och somnade säkert en timme senare, heeelt död så jag sov fram tills nu. 
Idag är jag hemma fram tills mamma kommer och då åker vi till stallet. Kiwi ska ridas och fixas fin inför tävling på Mälarhöjden imorgon. Rider en LB:1 och en LA:1, ska försöka uppdatera här och på instagram under hela tävlingdagen.
Nu fram tills stallet i eftermiddag ska jag bara försöka skriva lite blogginlägg då ALLA tidsinställda är slut, fattar naaaadaaaa, men men, nu ska uppdateringen komma igång igen och jag ska försöka skriva fler ovh bättre liveinlägg också.
Åååhhh kommer sakna klassen så sjukt mycket. Vi har kommit så sjukt nära varandra de senaste veckorna. I 4 år har vi varit sjuukt elaka mot varandra men nu har alla helt plötsligt blivit sjukt bra vänner. Det är vissa jag inte kommer sakna en sekund men de flesta kommer jag verkligen sakna sjuuukt mycket, känns jättejobbigt att lämna alla just nu.
Vi har haft så sjukt kul tillsammans och vi är nog skolans värsta klass genom tiderna, lärarna har skrikit och gråtit när de haft oss och vi har varit vissa dagar helt ohanterbara. Bästa 9N föralltid alltsååå #rip
//Hedda



RIP 9N

Förlåt för riktigt dålig uppdatering från min sida men det har varit mycket med kompisar och då nu inför skolavslutningen idag. 
Igår osv jag hos min kompis, på kvällen var vi flera stycken där som bara myste och hade kul. 
Nu har vi precis haft skolavslutning och sagt hejdå till klassen, vissa av oss kommer dock träffas ikväll och nu ska jag bara hem och byta om och fixa lite annat innan jag åker igen. 
Kiwi vilar idag och imorgon rider jag lite dressyr inför tävlingen på lördag. 
//Hedda




SOMMARLOOOV

Idag är det skolavslutning och sommarlov!!! Helt jäkla sjukt vad skönt det ska bli! kommer såklart sakna klassen och mycket med skolan men dags att gå vidare, man kommer inte undan den här dagen direkt ;)
//Carro
Igår hade vi avslutningslunch i skolan, alla 9:or och lärarna. Jättefint och god mat!



Adios pälsen

Kiwi har nyss gått på en tur i skogen och ska nu bli av med all päls. En uteritt på 15 minuter gjorde henne svettig så hon mår nog riktigt bra av att bli lite naken, speciellt nu när det är sååå varmt ute. 
Men Kiwi står just nu som en ängel i skötspiltan medan mamma klipper, skönt att ha en ponny som är så pass snäll att klippa!
/Hedda



Sista ridlektionen för terminen

Igår var det sista lektionen innan sommarlovet! Vi red ut i skogen till sommarhagen och red dressyr där. Cyklamen var frisk nu så jag fick rida honom vilket var jättekul!

Ritten började med en liten händelse, dock inget att ta upp här men aa.. Vi skrittade sen till sommarhagen och red dressyr där. Jag red inte så jättenoga men han kändes  faktiskt väldigt fin ändå! Han var lite stark stundvis och ville springa på men han var faktiskt duktig.

Red inte så jättehårt men han gick bra ändå och lyssnade. Skrittade tillbaka sen och de va asmysigt med solen och allt!

Nu ska jag inte rida först v. 26 då det är läger! Hoppas såklart att få Cyklamen men vi får se vilka andra som ska gå lägret också ;)
Här är lite bilder från igår!
//Carro



Inget CSM

Då vi åker till Italien ett par dagar innan Connemara SM kommer vi inte att åka dit... Vi försökte fixa så att vi åkte dagen efter men det gick inte att ordna så nu kommer Kiwi att ta vila direkt efter Gripen Meetinget och gå på bete tillsammans med Queen i ca 3 veckor då vi är bortresa ganska mycket under Juli. 
Supersynd att missa SM men det får va, hon mår bättre av vila skulle jag tro!
//Hedda



Caramelle

Igår red jag som sagt igen i Carros grupp på veda. Jag hade Caramelle och vi red ut = crazy Caramelle pga alla mygg och knott.
Men hon var faktiskt relativt lugn på vägarna och i sommarhagen men inne i skogen funkade det inte alls. Från att vi gick in i skogen vid utebanan till att vi kom ut på vanliga vägen så tog hon inte ett enda skrittsteg utan gick och taktade eller travade samtidigt som hon sparkade och slog med huvudet hela vägen. Vi hade dessutom dränkt henne i flugspray innan men det spelade ingen roll. 
Vi red lite självständigt i sommarhagen och hon var faktiskt ganska fin. Väldigt mycket egen power. Hon kunde också vara vääääldigt envis och hålla på att tvärvända och vägra gå i ena varvet för att vissa andra inte gick i det varvet.
Men men, jag är nöjd och det blev ett bra avslut på terminen!
//Hedda



Tisdag

Idag har vi bara en sak i skolan och det är lunch, nåt fancy bara för niorna. Börjar vid halv 12 och slutar nog nån timme senare. 
Efter skolan är det raka vägen till stallet och börjar fixa hästarna då det blir stressig ikväll då vi ska till veda och rida där ikväll också. 
Uppdaterar nog mera ikväll! 
//Hedda



Bilder Pandora del 3

Här är del 3 av bilderna från tävlingen den 25 maj på veda. Pandora LA:1 66%. Dessa bilder är tagna av Linnea Smith! 
//Hedda



V. 24

Måndag: Hemma från skolan men inget speciellt.

Tisdag: Ska till Cosmonova med klassen över dagen, sen är jag stallvärdinna på Veda och sist på kvällen är det ridning på Veda, avslutning för terminen!

Onsdag: Inget speciellt. I skolan ska vi bara städa och tömma våra skåp..

Torsdag: SKOLAVSLUTNING!!! Går ut 9:an och Hjälmstaskolan. Kommer sakna många i klassen som fan, men ändå så jääkla skönt att va klar med grundskolan!

Fredag: Åker hem till pappa. Inget annat speciellt

Lördag: Oklart än så länge

Söndag: Ska bara passa Adam på kvällen, annars inget annat.

Dagarna under sommarlov blir ju lite "inget speciellt" hela tiden. Man gör ju knappt något hahahh
/Carro



Måndag

Igår hade Usek vattenkrig på Veda, därav dålig uppdatering. När jag kom hem var jag helt sjukt trött så somnade direkt..

Idag är jag hemma från skolan. Ska fixa lite saker hemma och ta hand om hunden, annars inget annat.
Ska skriva ett inlägg om hur veckan ser ut också!
//Carro
Från vattenkriget igår



Bilder Pandora del 4

Här är de sista bilderna på Pandora och dessa är bara övriga bilder tagna med pappas telefon!
/Hedda



Vecka 24

Måndag: Dressyrträning för Anna Dufva, mamma ska filma så jag kanske visar lite här också 
Tisdag: Jogg/dressyr på banan, en tjej kommer och provar Kiwi. Jag rider också igen på Veda på kvällen.
Onsdag: Kiwi går ut i skogen om det är bra väder, annars skritta/longera i ridhuset. 
Torsdag: Dressyr på banan, rida igenom programdelar och se till att allting sitter.
Fredag: Skritta ute på vägarna och lite på banan och jobba lite lösgörande.
Lördag: Tävling på Mälarhöjden LB:1 och LA:1.
Söndag: Kiwi vilar och står bara i hagen hela dagen.
//Hedda



Carro & Robban- RSC Final Dressyr 6/6-14

LB:0, 62,97%. 3:e placerad.




KIWI QUERIDA

Hahahha murvelKebaben den 24 maj, såååå bjutiful
//Hedda



Mer bilder från RSC finalen

Lite övriga blandade bilder bara ;)
//Carro



1 år sen även idag!!

Såhär dagen efter finalen i RSC så är det faktiskt också 1 år exakt sedan vi tog guldet i Ponnycupen Dressyr 2013!!
Den dagen var så extremt varm. Vi tävlade på Gladö mot Södertälje. Tävlingen var utomhus och på tävlingsbanan fanns det inte en enda skuggplätt. I typ 2772 grader red man där i svart kavaj och höll på att totaldö, men vi grejjade det och tog guldet!

//Carro
Observera vem som kommenterade Malins bild på oss.. ;) haha



6/6 Framridning Carro & Robban

Bara lite korta klipp från framridningen Ridskolecupfinalen 6/6-2014!




Ridskolecup finalen 2014

Förbered er på ett sjuuukt långt inlägg!
Idag var det ju final i Ridskolecupen på Veda och jag tävlade i både hoppningen och dressyren på storhäst. Red Robban i båda klasserna. Dressyren gick i LB:0 och hoppningen var på 85 cm..
 
Var där halv 9 imorse och knoppade honom, borstade av lite och fixade. Vid 9 gick jag ner och byggde staket, sen kollade jag på lite ritter och sånt innan jag och Lisa gick upp och började fixa Robban. Började rida fram vid 11:25 och jag startade ca 11:58.
Dressyren: Jag hade inga som helst förhoppningar med tanke på hur det gick sist på tävling med honom- framridning med bara bockningar och seg häst. Jag började med att skritta på lång tygel i ett bra tempo ändå i ca 5-10 min och sen började jag rida. Han kändes faktiskt väldigt bra redan från början. Han var inte alls seg på det sättet och han var typ jättemjuk haha. Man brukar få slita och kämpa livet ur sig för att få honom på tygeln och samtidigt gå framåt men idag var det bara korta tyglarna och börja trava, var en jätteskön känsla! Kunde göra fina längningar i alla gångarter och han kändes allmänt bra så jag skrittade sista 10 minuterna innan start och sen travade jag bara lite innan jag skulle in på banan. Inne på banan gick det helt okej ändå! Han "dog" inte alls utan orkade hela programmet, segade ingenting och lyssnade för skänkeln. Sen sladdar han ju lite med rumpan hela tiden och det är sjukt svårt att hålla honom rak så tyvärr gick han rätt mycket på dubbla spår, men han var ändå fin överlag. Fick lite småmissar i bland annat galoppen när jag skulle göra upptagningar ur längningarna men annars gick det rätt okej!
 
Efter dressyren var det lunch, sen byggde vi hoppbana som var SKITSVÅR pga massa tittiga hinder med massa dekorer och bland annat bildäck vid sidan om ett hinder, plank, andra grejjer mm som ridskolehästarna aldrig hoppat. Höjden var dessutom 85, högre än vi brukar hopptävla och det blev såklart svårare då.
 
Hoppningen: Lite senare fixade vi Robban igen och gick ner. Red inte fram så hårt, han var rätt pigg ändå så tog det ganska lugnt på framridningen. Jag startade först i hoppningen av storhästarna. Väl inne på banan blev han SKITPIGG och drog rätt mycket. Han var rätt svår att kontrollera och få tillbaka.. Hoppade ettan och tvåan bra. Till trean kom jag in fel så tyvärr rev han det. Efter trean var det tre språng till 4:an, men de hade glömt att länga avståndet till hästarna så jag kom alltså på ponnymått och skulle klämma in tre språng vilket var helt omöjligt. Han trampade såklart om ett kort steg då det blev för trångt och rev även 4:an.. Surt men jag körde på ändå. Resten av banan hoppade han fint. Han ville gå på sidan av 8:an som var sista i grunden då det var rätt tittigt men vi kom över det ändå.
Egentligen borde jag fått 8 fel för rundan, men på grund av att det var för kort avstånd hade jag förmodligen inte rivit 4:an. Efter min ritt så längde dem ju avståndet, men jag fick iaf bara 4 fel. Lite tråkigt att de längde det efter mig bara då jag fick en rätt dålig känsla på rundan först, men jag hade ändå redan en rivning som jag tar på mig.
 
RESULTAT:
I hoppningen kunde jag såklart inte få någon placering eftersom jag inte kom till omhoppning.
I dressyren trodde jag inte att jag hade någon chans men blev rätt förvånad när jag faktiskt kom 3:a! Helena & Ebbe tog hem det och Annette och Candi kom 2:a.
Jag fick dock bara 62,97% men den domaren ger alltid låga poäng enligt mig och många andra. Dessutom är det lite tråkigt när den domaren bara skriver det negativa i varje moment. Om man får en 7:a tillexempel i något moment skriver hen inte vad som var bra, utan det som var det dåliga i momentet. Enligt mig roligare med lite positiva kommentarer också så man vet vad som var bra, och inte bara få veta vad som var dåligt.
 
Men jag är hur som helst jättenöjd över placeringen i dressyren. Det här var min första final i Ridskolecupen på storhäst dessutom och detta var även min första terminen i cupen på storhäst! Dressyren måste jag säga gått väldigt bra då jag fått placering på hittils alla mina starter i dressyr med storhäst. Är faktiskt väldigt kul att det går så bra! Fick rosett, medalj och ett fint vitt schabrak!
 
Sorry för jättelångt inlägg, hoppas ni orkade läsa allt haha. Här kommer iaf massa bilder från dagen! Filmer på båda ritterna kommer i egna inlägg! Bilderna är fotade av Anna Berggren, Mamma, Lisa och aa vet inte vilka som tagit vilka bilder men här kommer några! Fler bilder kommer i andra inlägg!
STORT tack till Lisa som hjälpte mig så mycket idag!
Helt klart min favoritbild från idag! Sååå fin enligt mig!
 
Kommer som sagt fler bilder i annat inlägg! Film kommer också snart!
 
//Carro



Snabb update om resultatet

Ska skriva ett mer utförligt inlägg snart om finalen idag med bilder och filmer! Tar bara kort här så ni vet hur det gick!

Hade ju Robban i både hoppningen och dressyren. Dressyren gick bra och blev placering. Hoppningen va svår, fick 2 rivningar men det blev 4 fel pga en anledning jag skriver senare! Han va riktigt stark och pigg men hoppade bra!
//Carro
Bild från dagen, från hemsidan(Anna Berggren fotograf)



Snabb update

Skriver lite snabbt om dagens resultat, ska skriva mer utförligt på datorn senare men det blir nog ikväll. 
I LB:1 var hon lite seg och stod emot, hon var inte alls lösgjord och det gjorde att vi fick massa småmissar. Domaren dömde ner oss sjukt mycket och det gjorde att vi fick 60,8% och blev 6a två utanför placering. Riktigt snåla poäng faktiskt även om ritten inte var särskilt bra.
På framridningen i Lagtävlansprogrammet började jag verkligen rida och tryckte på henne som bara den, hon flög verkligen fram. Inne på banan blev hon lite seg men mycket bättre än LB. Vi fick en gaaaalet stor miss i förvända galoppen och det gav oss en 2a. Lite småmissar här och där, slutade på 58% och kom 6/8, alla låg väldig lika i poängen utom de 2 placerade som låg ganska högt. Denna domare var inte heller särskilt rolig och gav mig riktigt dryga kommentarer faktiskt.
Aja, vi laddar upp inför nästa veckas tävling på Mälarhöjden istället!
//Hedda



På siggesta

Just nu sitter vi och kollar på B-ponnyerna och hämtar lite inspiration. Helt sjukt hur galet duktiga ryttarna är, ingen av de är äldre än 12-13 år och rider sjuuukt bra, fattar verkligen inte!
Snart ska vi gå och börja fixa Kiwi igen och börja rida fram, startar 11.56.
Resan hit var lång men det gick bra, Kiwi var lite förvirrad på färjorna men det funkade ändå. Uppdaterar mera senare i eftermiddag skulle jag tro!
//Hedda



Final!

FINALDAAG!
Idag äre roligaste tävlingen på ridskolan på hela året typ, ridskolecupfinalen!
Rider LB:0 i dressyren och hoppar 85 cm i hoppningen. Ska snart åka till stallet för att bygga staket och sen fixa hästen! Är såå taggad!

Räkna med MYCKET bilder och filmer!
 
Och med tanke på att finalen är samma datum varje år, så är det ju också exakt ett år idag sedan jag vann hoppfinalen på Twist och kom 3:a i dressyren. Bronset är ingen big deal men just den vinsten på just Twist är mer värt att komma ihåg!
Ett heeelt år sedan!
 
Här är lite bilder från förra årets final!
 
Kan lägga upp filmerna också. Min hoppritt på Twist och dressyrritten på Ludde, som sagt, ett år sedan... ;)
 
//Carro



Lottning och fix

Idag var det lottning på kvällen inför Ridskolecupfinalen imorgon. På lottningen ropades jag upp sist, vet dock ej vad för ordning eftersom jag var 4 på listan, men när jag skulle ta lott fanns det bara en lott kvar och den var såklart nr 10, sista numret...
Haha otur i allt så fanns det såklart typ inga hästar kvar. Hade att välja på Zimba, Muscot, Oscar och någon mer. Efter typ 30 minuter så valde jag och då fick jag ta Robban då, även fast jag vet att jag absolut inte kommer orka..
Senast jag tävlade Robban så var ju ritten och känslan helt åt helvete men jag vann klassen dock men ändå, känner att det inte kommer gå nå vidare imorgon..

När vi skulle lotta till hoppningen så fick jag nr 6 av 9, haha lite bättre iaf. Här ville jag ju ha Robban och han fanns kvar så jag tog honom. Han är ju rolig att hoppa på, lite svårare i dressyren.;)

Men det är iaf skönt att jag har samma häst hela dagen. Har dock inte förväntningar alls. Räknar inte med placering eller något men vill bara göra två bra ritter jag själv är nöjd med.

Efter lottningen duschade jag Robban, tvättade svansen och benen och bytte schabrak och pannband. Direkt när jag spolat honom så rullade han sig i boxen och blev assmutsig så jag tvättade honom igen och sen fick han torka en stund medans jag klippte hovskägg och borstade lite osv.

Imorgon åker jag till Veda vid 8:15 så är där vid halv 9. Fixa hästen och sen staketbygge!
Ska försöka blogga eller iallafall uppdatera instagramkontot under dagen!
Nu ska jag packa lite och sen sova! Får se hur det går imorgon men har som sagt inga höga förväntningar alls.
//Carro



Trött som bara den nu

Sitter just nu hemma igen efter ganska många timmar i stallet. Tänkte duscha och sen direkt sova då jag är sjuuukt trött. Tog en powernap i typ 1 timme direkt när jag kom hem från skolan förut idag haha sååå trött, nu är dessutom 9an HELT SLUT. Hur galet som helst. Vi har bara en vanlig skoldag nästa vecka men då är betygen ändå redan satta. 
Jaja, lite om Kiwi nu då. Hon har denna vecka varit ett riktigt sto. Brunstig och tjurig som bara den. Igår var hon superfin men kunde helst plötsligt tvärnita och sparka för skänkeln bara för att det inte passade henne att springa just då. Känns lovande inför tävling imorgon ;) 
Nej men hon kommer nog ur det snart skulle jag tro, nu står hon i alla fall nytvättad i boxen och laddar upp inför en lång dag på Siggesta imorgon!
Uppdaterar nog live från tävlingsplatsen både på Instagram och här! Carro tävlar också imorgon så följ oss på Instagram hela dagen, @ponnyboken!
//Hedda 





Bilder Pandora del 2

Här är del 2 av bilderna på mig och Pandora från tävlingen den 25 maj - LA:1. Dessa bilder är tagna av Jennie! Hon tog fler superfina bilder men dessa var mina favoriter, blir rätt mycket att lägga upp alla. Datorn var dessutom lite knäpp så bilderna är i en blandad ordning.
//Hedda



Hemma

I skolan hade vi inga lektioner, bara dit och tog plojfoto och sen fick vi gå hem så jag va hemma typ 10:30 hahha..

Håller på att städa rummet lite och börja packa lite grejjer till på fredag. Imorgon kommer jag ju inte kunna packa tävlingsgrejjerna så jag gör det idag istället!

Ikväll har jag nog lite tid över till bloggen så ska försöka hinna skriva lite inlägg då. Men vi hörs

//Carro




Det här med gratulationer

En sak jag aldrig förstått bland oss ponnybarn är det där med att inte gratta varandra efter framgång...
Överallt ser man barn och ungdomar som inte säger ett pip till sina kompisar när de vunnit. De går och snackar skit bakom ryggen på dem och säger att de själva borde vunnit och vinnarens ritt "sög" medan de själva var grymmast i världen.
Är man verkligen så avundsjuk att man inte kan kosta på sig ett grattis till ens kompis?!? Jag förstår inte ens...
Jag har flera gånger efter placeringar i princip bara fått grattis av vuxna. Visst är ett grattis inte hela världen men hela grejen att folk i min ålder bara ignorerar ens vänners framgångar. Det är så sjukt egentligen. Jag tycker att man bara borde tänka efter lite. Det är inte så svårt att skriva eller säga grattis till någon även om man själv inte vunnit. Jag hejjar lika mycket på mig själv som mina kompisar om vi rider samma klass. Jag kan dessutom helt ärligt ge mig själv lte cred att jag brukar gratta mina kompisar efter deras placeringar. Jag försöker i alla fall så ofta jag kan. Jag säger alltid grattis när jag går förbi någon med en rosett på en tävlingsplats även om min ritt inte var helt perfekt. Vi alla kämpar på samma vilkor, alla sliter med sina egna problem och jag tycker verkligen man ska ta sig tiden att säga "Hörru du, din ritt var hur fin som helst, grattis, det här förtjänade ni verkligen!" Det är faktiskt inte så svårt.
Men folk som blir arga och sura på sina kompisar när de presterat bättre än en själv förstår jag mig verkligen inte på, tro inte någon kommer vara glad för din skull när du väl lyckas om du själv inte glädjs över någon annans framgångar.
//Hedda



Ridningen igår

Igår skulle jag ridit Cyklamen, men när vi gick ner till ridhuset så gick han konstigt. Där nere fick jag springa med honom och han var ju halt..

Fick rida Muscot istället som var sjukt länge sen! Red honom under praoen några dagar typ mars 2013 så de va ett tag sen.
Han var rätt jobbig igår faktiskt. Hittade aldrig något mellanläge utan antingen så var det kort studstrav och jätteojämnt, men när jag försökte trycka på drog han ut halsen och drog på istället. Höll på såhär första 30-40 minuterna typ.

Galoppen gick faktiskt bättre än väntat. Trodde han skulle dra iväg direkt men jag hade alltid koll i galopppen.
Efter vi hade galopperat blev traven mycket bättre. Han hade ett mycket bättre stöd och travade på utan att dra iväg.

Var lite trassel och jobbigt i början men mot slutet gick det bättre, men att det gick bra skulle jag inte säga ;)

Hoppas Cyklamen är bra nästa vecka så jag kan rida honom, annars får jag köra på't igen på Muscot om jag nu skulle få honom igen haha...

//Carro
Bild från mars 2013



THE DANCING QUEEN

Världens vackraste rödtott. Om man jämför henne bredvid mig nu och när vi köpte henne ser man hur mycket hon har vuxit under våren. Nu är hon säkert närmare 170cm, superkul då vi tyckte hon var lite liten och dessutom överbyggd i bak och nu har manken vuxit och kommer snart över rumpan, dock ser hon inte överbyggd ut när sadeln ligger på men om man kollar henne från sidan nu så ser hon ändå ganska jämn ut. 
Men det är toppen att hon blir lite större, stora hästar är finare än för små enligt mig, kanske inte Bonzie-hästar som är gigantiska men just nu är Queen perfekt!
Vackra Queenie!
//Hedda



Baaaal

Kom nyss hem från vår skolas bal ute i Vaxholm. Vi hade sjukt kul men nu är man en aning trött.
Tänkte bara slänga in ett inlägg för att hålla liv i uppdateringen lite till. Idag fick Kiwi vila och bara gå i hagen + promenad så det blir säkert lite att rida igenom imorgon. 
Hur som helst är jag ledig imorgon då vi ska på 2 studenter och jag måste hinna rida Kiwi innan då det snart är tävling igen. Ja ja, klagar inte direkt, får ju i alla fall sova ut efter den här kvällen!
Ni får några bilder från ikväll. Kanske lägger upp fler bilder senate om det blev några fina, dessa var bara mobilbilder.
//Hedda



Där rök det kortet

Cyklamen som var mitt första val i båda grenarna nu inför finalen var halt idag.. Så jävla otur! Han brukar aldrig åka på skador men nu två dagar innan finalen så blir han halt... Han kommer ju inte tävla på fredag då så nu har jag absolut ingen aning om vem jag ska ta...

Sån himla otur :(
//Carro



Blandade bilder från RSC 25 maj

 



Utvärdering Sundby

Parkering: Väldigt liten vilket gjorde det väldigt trångt, vissa fick parkera på andra småställen här och där.
Framridning: Ganska smal och lång bana, helt okej underlag. Dock massa skräp som gamla dressyrstaket låg runtom banan vilket gjorde Kiwi och säkert många andra hästar spända.
Collectingring: Rätt liten med stenhårt underlag.
Tävlingsbana: Helt okej, läktaren var högt upp så man kände sig ganska liten haha, i hörnen gick ridhusbotten ner en bit och det gjorde att Kiwi snubblade flera gånger där.
Servering: Rätt okej fik inne i ridhuset med ganska mycket att välja på, ute kunde man grilla hamburgare om man ville så det var bra, det räcker liksom inte med en bulle när man är och tävlar en hel dag.
Funktionärer: Supertrevliga och allt var väldigt organiserat.
Övrigt: Jag tyckte det var en bra och välorganiserad tävling, dock ganska tråkiga priser och konstiga domare men det behöver vi inte gå in på nu.
Jag kommer hur som helst absolut åka tillbaka till Sunby, jag har dessutom tävlat där 4 gånger på 4 olika ponnyer och 4 olika år, Tucke 2011, Amazing Grace 2012, Kaluha 2013 och Kiwi 2014! Kiwi har också spenderat mycket tid på Sundby med sin gamla ägare, en av funktionärerna kände till och med igen henne!
//Hedda



Måndag

Idag har jag inte gjort något speciellt..
En liten grej bara idag.. Jag slängde in schabrak, lindor och vita handskarna i tvätten, och när jag tog ut dem var handskarna LILA?!?! Alltså blev så jävla arg rent ut sagt. Helt vanliga Roeckl handskar. Jag hade rätt inställning, medel osv men de har fått lila färg?? 

Tog på mig handskarna och tvättade dem under vattenkranen som att tvätta händerna bara, gnuggade med tvål och sen började lite försvinna men det är sjukt mycket kvar!

Imorgon efter skolan ska jag direkt till stallet. Är stallvärdinna med Jennie och sen är det ridning på kvällen!
//Carro
Bild jag tog med mobilen förra veckan på uteritten. Tycker typ den blev bra haha, var jättefint IRL när vi red där i skogen!



Vecka 23

Måndag: inget speciellt alls faktiskt!

Tisdag: Ridning på Veda och stallvärdinna! Hoppas på Cyklamen och dressyr på utebanan! 😊

Onsdag: Har plojfoto i skolan som dock är ett jättejobbigt tema att klä ut sig till... Annars ingen annat!

Torsdag: På kvällen ska jag till Veda för lottning inför finalen. Efter det stannar jag nog kvar och fixar hästen jag ska rida. Sen hem, packa, sova och laddaa!!

Fredag: FINAL i Ridskolecupen! Galet taggad och det ska bli sååå kul!

Lördag: Helgjobbar med Hedda och ev. har teorin om inte jag kan byta bort den.

Söndag: Sista usekaktiviteten för terminen- Vattenkrig!

//Carro
Hahaha bild från i höstas från KM



Denna vecka

Denna vecka kommer min liveuppdatering vara riktigt dålig, jag har huuur mycket som helst i skolan + hästarna och då kommer bloggen lite i andra hand. Jag har liksom 3 prov + 4 muntliga redovisningar i skolan denna vecka + Kiwi ska ridas varje dag + bal + student att gå på osv... Huuuur stressigt som helst men det löser sig nog.
På torsdag eftermiddag ser jag till att vara tillbaka då alla prov är över efter torsdag! Hur underbart? Alla prov, alla redovisningar, alla inlämningar, allt är klart i 9an, ingenting mer i grundskolan NÅNSIN! Hur underbart??
På fredag är jag och Kiwi hela dagen på Siggesta och tävlar, jag ska även då försöka liveuppdatera lite men det kanske blir stressigt, får se.
I helgen jobbar jag på lördagen och sen på söndagen har vi en usekaktivitet så helgen är ganska fullproppad den också. Men efter denna vecka är det heeeelt lugnt i skolan och då blir nog uppdateringen på topp, snart är det dessutom sommarlov!!
Men denna vecka kommer Kiwi tränas som vanligt inför tävlingen på fredag. Jag ska försöka uppdatera så mycket jag bara kan annars får Carro och de tidsinställda inläggen stå för denna veckas uppdatering!
//Hedda
Åhh är min primadonna inte hur vacker som helst här? Vanligtvis ser hon ut som ett riktigt troll men här är hon såå cjute, världens bästa babe!



Dynamit

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag går och lägger mig.
Idag red jag Kiwi på utebanan i ca 30 minuter, det blev ett väldigt hårt och intensivt pass men det behövdes. Idag var hon riktig dynamit.
Jag skrittade länge och sen började jag trava fram. När hon kändes uppvärmd gick jag direkt på med att rida lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan som vi ska rida nästa vecka. Hon satte det klockrent utan problem. 
Efter det tog jag de sista 5-10 minuterna åt att öva galoppökningar + upptag. Hon satte även det grymt men det kommer ta några veckor innan vi får det helt 100% bra, det är lite av ett långsiktigt jobb men vi är redan en bra bit på väg.
Nej men Kiwi var hur fin som helst idag, en riktig bomb med världens power, superkul verkligen! Imorgon tränar vi för Anna Dufva igen och jag tror nog vi fortsätter med skolorna och galoppökningarna.
//Hedda



Fölis

Idag efter Första hjälpen kursen så åkte jag med Magnus och Helena för att kolla på nya fölet som kom inatt! Vi stannade på donken på vägen och åkte sen dit. Sjukt långt och mådde lite smått illa hahah..

Men Soraya fick ju sitt föl inatt. Svart hingst med stjärn och tre vita strumpor! Han var skitfin och rätt stor faktiskt! De fick vara ute och springa i paddocken och så kollade vi det och lite annat i ungefär 1 o en halv timme, sen åkte vi hem igen.

Imorgon har jag inget speciellt så har nog lite mer tid åt bloggen ;)

Här är lite bilder på Soraya och fölet idag!
//Carro





Denna månad

-Gör ett likadant inlägg som Hedda-

~JUNI~
Den är månaden kommer säkert bli superrolig som det ser ut!

Final i Ridskolecupen
Är astaggad och det är alltid en superrolig dag!

• Sista Usekaktiviteten för terminen- Vattenkrig
Vi avslutar terminen med en superkul sommaraktivitet!

•Skolavslutning- Slutar 9:an och lämnar min skola baaakom mig!
sommarlov, behöver jag ens säga något mer??

• Dressyrläger!
V.26 på storhäst! Ska bli superkul!

•Runhoppet!
Skitkul helg som vanligt! Massa Vedafolk där och tävlingar, också jättekul!

Kommer säkert bli ännu mer men ska verkligen bli asnajs med juni och sommarlov!
//Carro



Juni

* Skolavslutning och sommarlovet börjar
* 3 tävlingar varav 8 starter och ett meeting
* Kommer vara mycket på veda och hänga med kompisar under lägerveckorna
I Juni kommer det hända en del men inte överdrivet mycket ändå. De 2 första veckorna går jag i skolan 7 dagar och sen är det lov. Ingen skola den 6 Juni och då är jag på Siggesta och tävlar LB:1 och lagtävlansprogrammet för ponnyallsvenskan. Alltså går jag i skolan 4 dagar den veckan, sen 3 dagar veckan efter och sen är det looov.
Den 14 Juni åker jag till Mälarhöjden och rider LB:1 och LA:1, sen börjar uppladdningen inför Gripens ponnymeeting.
De 2 veckorna mellan Mälarhöjden och Gripen kommer jag vara på veda en del och hjälpa till och hänga med kompisar på ridlägrerna, brukar vara väldigt kul även om man inte rider någonting själv.
Den 27 Juni åker vi till Strängnäs och tävlar där 3 dagar, upplägget kommer att se ut såhär:
Fredag: Kommer dit och sen rider en LC:2
Lördag: Rider en LB:1, om jag startar på morgonen joggar jag henne på fältet på kvällen och om jag rider på kvällen joggar jag henne på fältet på morgonen. Startar vi mitt på dagen blir det bara extra promenader.
Söndag: Rider en LB:1 och efter det en LA:1, sen åker vi hem.
Jag ser inte så jättemycket fram emot första dagen då jag rider en LC:2 då det känns lite drygt att komma in där och rida en av de klasser som jag har ridit väldigt mycket förra året men jag tyckte det blev för mycket att rida 2 stycken LA + LA:P1 som jag gjorde förra året, jag ville rida en cup + en klass utöver den. Detta var det enda upplägget som var snällt mot henne och att jag ändå fick med mig en cup + 1 LA.
 
Men jag ser verkligen fram emot denna månad, massa häst och massa tävling, fullt med massa kompisar, åååhhh längtar verkligen. Efter meetinget tar Kiwi lite vila och vi åker till Falsterbo en vecka, när vi kommer hem laddar vi upp inför Connemara SM vilket även det eventuellt blir ett meeting, beror på om hon ska hoppa dag 2 eller bara gå dressyr dag 1.
//Hedda



LB:0

Nu på fredag är det ju finalen i Ridskolecupen. Dressyren går ju i LB:0 och kan säga att man verkligen behöver plugga för att komma ihåg det här programet, i alla fall jag...
Det börjar med att man går ut i vänster varv, men sen är det iprincup bara rörelser runt långsidorna. Man kan tycka att det är ett sjjukt lätt program då man bara rider rakt men det är nästan det som är svårare. Tycker det är skitsvårt att hålla ihop hästen på så raka linjer i ett helt program, slutar typ alltid i att hästen blir 4 meter lång och jag själv orkar inte rida ihop det hahah...

Men nu har man typ en vecka på sig att plugga programet. Jag har dock aldrig ridit fel väg på en dressyrbana så jag lär nog inte göra det den här gången heller, hoppas vi ;)

//Carro