Sjuk

Hej...
Stannade hemma från skolan idag då jag imorse inte mådde bra och hade jätteont i halsen...
Under dagen blev jag dock inte alls bättre, tvärtom. Fick ont i huvudet, var lite yr och trött som vanligt.
Därför har jag inte bloggat något..

Som ni säkert märker ändå så är bloggen lite nere nu, men vi varken hinner eller orkar göra 1000 inställda inlägg när det ändå inte är så jääättemånga som läser.
Om jag orkar gör jag kanske några inlägg senare, annars får väl Lisa fixa något om hon hinner?




Update

Hej! Blev inga inlägg igår, Carro jobbade och jag var och handlade & sen pluggade jag hela kvällen. Man har inte riktigt tid nu de sista dagarna i skola. Idag ska jag på konsert så det blir väl inte så mycket uppdatering från mig men Carro kanske slänger in ett inlägg! Åhhh igår blev jag klar med mitt sista skolarbete någonsin i grundskolan, LYCKA!!!!
/ Lisa




Ridningen igår!

Jag och Carro tog bussen upp tidigare och när vi kom upp till stallet frågade Anna mig och jag ville rida 1 timme på Trocadero och så skulle en annan tjej rida i min grupp på plopp som jag egentligen skulle ha. Så det blev en lektion på trocisen igår! Vi jobbade mycket framdelsvändningar och pratade mycket om de diagonalahjälperna. Övningen vi gjorde tyckte iaf jag var skit svår! Så bad om lite extra hjälp i slutet. Lektionen gick ändå ganska bra! Han var lite seg och han ställde sig bara några gånger när vi höll på med övningen annars flöt det på ganska bra :)




RSC Dressyr

I söndags var det sista omgången i RSC Dressyr. Med min tur såklart fick jag sista numret på lottningen, men ändå fick jag Colleen. Hedda hade henne också så vi gjorde iordning henne tsm. Jag startade som nr 2 i min klass. Ville egentligen starta bland de sista, men man kan ju aldrig välja själv..

På framridningen jag det SKIT. INGENTING funkade, verkligen ingenting! Det gick bara hur dåligt som helst och nej usch, gick inge bra alls. Hann inte heller rida fram så länge, men det behövdes nog ändå inte..

Inne på banan gick det som tur var lite bättre. Först när jag ridit klart var jag inte alls nöjd, och sa att det gick skitdåligt, men när jag väl tänker efter så var det inte sååå dåligt. Det gick absolut inte super, men det var inte den sämsta ritt jag gjort... Hon gick ju bra stundvis, och jag red igenom programet felfritt, så det får vara ok!

Fick iaf 63,103% och kom 5:a av alla ryttare, men hade 3:e bästa resultatet eftersom det blev 2 1:or och 2 3:or.
Hela resultatet hittar du på www.vrk.nu

3 bilder från tävlingen





Hinderfixe!

I Lördags cyklade vi ut vid halv 12 vid Veda. Fram till halv 4 var vi på Veda och hjälpte till med att tvätta, måla och fixa våra tävlingshinder! Hinderna blev mycket fräschare och fick ett helt nytt utseende efter målningen!

Bilderna är från hemsidan (www.vrk.nu)
målargäng3målargäng6



Hoppspecialen i fredags


haha snygg halt?!
I fredags på hoppspecialen red vi för Malin Isaksson, och jag hade Marre. Vi hoppade/gjorde en ganska svår bana/övning men det var kul ändå!
Såhär såg banan ut:


Marre var den här gången lite latare/segare än gången innan, och hon var lite sur på hästarna runt omkring också... När jag hoppade bana gick det helt OK. Det gick inte dåligt men det var ju självklart lite saker som behövde förbättras.
Men hon bytte iaf galoppen över hinderna och sprang inte på sidan lika många gånger som hon gjorde förra gången. Det var bara en gång när jag helt random, kom spikrakt mot hindret, i bra galopp, och sen typ 2 m innan hindret bara drog hon åt sidan. haha fattar inte varför?

Annars gick det iaf bra :)




Nu kommer inläggen!

Nu har jag kommit hem från skolan så jag ska nu skriva ihop alla inläggen jag inte gjort än:

♣ Hoppspecialen i fredags
♣ Vad vi gjorde i lördags
♣ Ridskolecupen Dressyr i söndags
♣ Ridningen igår




RSC Dressyr!

I söndags var det ju sista RSC dressyr innan finalen! Jag kom dit vid halv 9 och då byggde vi fram staketet. När det var klart betalade man och sen drog vi lott. Jag fick nummer 4 och valde Ludde! Hanna valde också honom så vi gick upp och gjorde i ordning honom  :) Fick startnummer 8 så jag blev den sista startande i klassen.

På framridningen kändes det jätte bra! Han var lite seg så försökte skritta så mycket som möjligt. Galoppen kändes bäst och traven helt okej och skritten flöt på.

Inne på banan gick det inte alls likadant... Han blev ännu segare och lite spänd och då blev jag också spänd och då funkar det inte riktigt.. Fick högst poäng på galoppen där fick jag 7: or fick det på något mer också, annars var det bara 6: or och en 5:a.

Slutade med 61,48% vilket gav en 5:e placering. Jag brukar nästan aldrig komma över 60% procent så det är jag nöjd med! Men ändå tråkigt att det gick så bra på framridningen men inte inne på banan...
image description




Update

Hej!
Haha, jaa vi har ju typ inte hunnit blogga  någonting alls! Är i skolan nu, men efter skolan kanske jag hinner göra inlägg om hoppspecialen i fredags, vad vi gjorde på lördagen och hur det gick igår på tävlingen ;)



Promenad

Nu ska jag och mamma ut på en lång promenad, tror rundan är 5km. Sen ska vi åka och handla lite. Blir en lugn hemmakväll idag :)
/ Lisa




Populäraste hästnamnen

10-i-topp hingstar            10-i-topp sto            10-i-topp valack  

1. Lukas                              1. Ronja                       1. Lukas

2. Oliver                              2. Tindra                      2. Pontus

3. Aragon                            3. Saga                        3. Casper

4. Aramis                            4. Molly                        4. Birk

5. Casper                            5. Freja                        5. Linus

6. Elvis                                6. Wilma                      6. Mulle

7. Herkules                          7. Bella                        7. Rasmus

8. Atlas                               8. Felicia                       8. Emil

9. Balder                             9. Maja                         9. Felix

10. Linus                            10. Fanny                      10. Filur

Källa; http://www3.ridsport.se/Hast-och-Ryttare/Nyheter/Lukas-hetastehastnamnet/
Där hittar du även flera populära namn!




Godmorgon!

Skolan idag är väldigt lugn.. Nu är typ alla prov klara!!! Gjorde mitt sista igår, skööööööönt! Har bara lite inlämningsuppgifter kvar ;) Idag kommer vi mest kolla på film på lektionerna eller sitta ute i solen och plugga. Vädret är verkligen as najs! Åker till mamma idag och vi ska nog bara mysa så åker inte till stallet.
image description



Hej!

Sorry för dålig update idag men har verkligen inte hunnit. Vid 3 idag kom Jennie hem till mig och sen cyklade vi till Veda, på bara 25 minuter!!! Sen hade vi USEKmöte och sen stannade jag och Hedda kvar efter och gjorde lappar och städade lite i Usekrummet! Fiiiint!

Imorgon är det först skola, orkar verkligen inte. Men sen på kvällen är det hoppspecial på Marrisen tror jag! :) Taggaaaad! Kanske hinner slänga in något inlägg imorgon, annars update på kvällen när jag är hemma!
image description
foootooo... sofia thuren




Seg dag

Hej! Slutade vi lunch idag så åkte hem och nu måste jag snart tillbaka för att göra franska nationella i 15min, seeeegt... Imorgon följer jag kanske med till stallet, om jag hinner. Ska först på lång promenad med mamma och sen måste jag försöka få klart min short story. På lördag cyklar jag och Carro till stallet för att hjälpa till med att måla hinder, på kvällen middag och söndag är det RSC!
/ Lisa




Torsdag!

Idag slutar jag 11:30, så ska hem och sen vid 2 ska jag åka till Veda och ha U'sek möte. Hinner inte blogga ngt först jag kommer hem, men Lisa kanske slänger in något inlägg ! :)



Update

Fint väder, 0 bloggning nu. Ska ut och chilla i solen. Inlägg kanske kommer ikväll, hörs!
Frågorna kommer iiinte idag!
image description




Onsdag

Hej!
Var på Kvarnis fram till halv 12 idag med skolan, och snart ska jag gå till tåget eftersom jag ska till tandläkaren idag. Sen ska jag bara hem och tror direkt då kommer Lisa. :)
Vi hinner säkert göra lite inlägg när vi är hemma, men medans jag är borta får ni inga inlägg från min sida iaf.

Nu måste jag städa mitt rum ganska fort innan jag ska gå, vi hörs!




5 månader


5 månader, utan dig idag. Saknar dig finaste vännen ♥

Hoppas du har det bra där uppe på ängarna, världens finaste Mirella. Tänker på dig, varje dag. Älskar dig och kommer alltid att göra. Vila i frid ♥




Varm dag!

Idag har det varit helt sjukt varmt!
Blev faktiskt 25°C varmt, så efter skolan var jag inprincip ute hela tiden. Cyklade och hämtade lillebrorsan på hans fritids och sen när vi kom hem var mamma hemma, och då var vi ute och hoppade studsmatta, gick ut med Elvis och sen åt vi middag. Efter middan åt vi också vaniljglass med jordgubbar!
Det är seriöst SOMMAR nu! :D :D :D

shit va jag älskar sommaren...




Gaah.. Tight vecka?

Den här veckan ska jag seriöst typ göra saker varje dag... Tur är det bara att jag inte har någonting i skolan nu eftersom jag isåfall aldrig hade haft tid att blogga...

Måndag: Ridning
Tisdag: Ingenting

Onsdag: Spänna tandställningen
Torsdag: U'sek möte
Fredag: Hoppspecial
Lördag: Hinderfixe och middag på kvällen
Söndag: RSC Dressyr

Imorgon ska jag ner till Kvarnis med skolan fram till lunch, då drar jag hem och sen tandläkaren. Efter det åker jag hem och sen ska jag träffa Lisa! Blir kul! Vi svarar nog på frågorna från frågestunden då också ! :)

hahah söt bild på mig och marre i hoppspecialen...




Åter igen...

...måste vi ta upp en grej vi gjorde för inte så länge sen. IGEN

Vi skrev ett inlägg om våra bilder, och att det INTE är okej att ta/låna våra bilder utan tillstånd!
Vill absolut inte peka ut någon, men man blir rätt irriterad, när man säger åt en person som sedan tar bort sin blogg där h*n användt våra bilder, och sen startar en ny som vi inte vet vad den heter och använder bilderna där istället.

Om man nu vill använda våra bilder, som VI har fotat, FRÅGA först då. Och länka på din blogg att bilderna kommer härifrån! Det är INTE okej att bara ta utan att fråga och sen inte ens länka vart bilderna kommer ifrån.

Så nu, EN GÅNG FÖR ALLA , om man nu ska säga så... SLUTA ta bilderna, FRÅGA innan om du vill använda, och LÄNKA om du tar bilderna!




Vallentuna steget




Ridningen igår!

Hej!
Hade Plopp igår och det var ju uteritt! Inte så mycket att säga men det var mysigt! Ikväll måste jag plugga så ingen uppdatering från mig.. Imorgon träffas troligtvis jag och Carro! :)
/Lisa




Ridningen

Hej!
Har precis kommit hem från ridningen, käkat och ska bara slänga in ett kort mobilinlägg.

Idag på ridningen red vi ut i skogen med Anna och hade kul! Jag hade Jane igen :) Vi klättrade lite i backar, galopperade i skogen och på ängen, hoppade banken och blev bitna och myggor... Haha men det vaf kul iaf att vara ute och bara busrida lite.

Här är en rätt ful bild på mig och Jane innan sista Ponnycup matchen. Hahah fin bild...
/Carro




Ridläger!

Längtar så sjukt mycket till ridlägret i sommar! Kommer bli såååhääääääär kul!
Carro går Dressyrkursen på förmiddan och Hoppkursen på eftermiddan
Lisa går Dressyrkursen på förmiddan




Frågestund!

Fråga vad du vill, vi svarar på ALLT!




Nästa vecka

Måndag: Ridning, lisa jobbar och TAR BORT TANDSTÄLLNINGEN!!!

Tisdag: ?

Onsdag: Carro- spänna tandställningen -.-

Torsdag: Pluggdag...

Fredag: Carro- hoppspecial

Lördag: Middag hemma hos Lisa

Söndag: RSC Dressyr!




Söndag!

Hej igen!
Sorry för ingen uppdatering = sämst statestik.

Iaf så är vi hemma nu och ska snart käka lite, sen ska vi göra lite inlägg!
Så brbbbbbb...




Ikväll...

...sover vi båda borta hos Hedda så uppdateringen blir inte den bästa!



Dressyrspecialen

hej!
Igår var det dressyrspecial och jag, hedda & michelle åkte upp redan vid 3 ;)
Vi kom dit och kollade vilka vi skulle ha, alla hade bytt förutom jag, haha så jag hade Trocadero! Först var jag inte spec taggad just för att det har gått så dåligt de senaste gångerna..
Vi hade Magnus och jag tyckte lektionen var väldigt bra! Vi red serpentiner med 10m volter, flytta undan på långsidan och la till 10m volter i hörnen, skänkelvikning snettigenom, framdelsvändningar på stora mitt volten och galoppfattningar. Känns som vi hann med massa olika övningar på 1 timme! Kan ju säga att det gick jätte bra! Han kicka ingenting förutom lite i skritten och han var liksom arbetsvillig om man kan säga så, hah. Nej men det gick sådär bra son det gjorde förut och var bara så himla glad efter! Håller det här i sig behöver jag inte byta!
image description




Skitkul...

Medans alla andra har det fett med najs och är i stallet och chillar är jag hemma och pluggar galet till ett jäkla SO prov nästa vecka som jag missat. Jäkla skit. Orkar inte. Vill vara ledig PÅ RIKTIGT. Ge mig det där jäkla sommarlovet någon gång så man kan lägga skolskiten bakom sig!!

/Carro

-Och ja, jag är arg.




Fredaaaaaaag

Heej! Mamma väckte mig för en liten stund sedan, gud vad skönt det är att vara ledig!! Dressyr special idag och jag är as taggad! Åker nog upp tidigare och innan stallet ska jag ut och springa med Elin och Michelle :)
/Lisa




Anastasia

Efter att nästan varit halt i över ett år är nu fina tjejen tillbaka och går lektioner!
Vilken kämpe hon är! ♥




Snart final!

Bara en omgång kvar i dressyren. Sen final. Hoppningen är klar, men det är fortfarande inga resultat uppe vilka som gått till final där, lika så i dressyren. Men såfort de kommer upp lovar vi att uppdatera om det!

Finalen är den 6 juni




Torsdag

Hej, idag är ju alla lediga. Sjukt skönt att inte vara i skolan. Dock har den här dagen bara varit skit hittils. På dåligt humör och andra gör mig också på ett dåligt humör.. Inge bra start på dagen kanske, får se om det blir någon bloggning idag...




Äntligen!

                                           ♣ Äntligen har kommunen sagt JA till renovering! ♣

Så kom äntligen beslutet från kommunen som vi kämpat med i snart ett år. I sommar kommer stallet på Veda att mögelsaneras!


Projektledare, Erik Svensson på kommunens fastighetsförvaltning skriver:

"Tidsplanen för vissa åtgärder på Veda har nu klarnat, och följande arbeten planeras att utföras under sommaren 2012;

- Stallet kommer mögelsaneras och delvis målas om invändigt
- Spolspilta, wc, sadelkammare och kontor kommer renoveras/rivas och göras om
- Stallgångsgolvet närmast kontor/sadelkammare/spolspilta kommer att åtgärdas
- Byte av en dörr till stallet
- Innan kylan är här kommer den tidigare höskullen att isoleras.
                                                                       ↑ www.vrk.nu




Tävlingen & Ridningen!

hej! Tänkte berätta lite kort om tävlingen i söndags och ridningen igår :)

Tävlingen;
Ja, Carro sov ju då hos mig och vi åkte dit tsms :) Vi byggde banan, gick den och sedan lottade vi hästar, fick nummer 5 så det kändes bra! Valde Moa och Johanna skulle också ha henne, så vi gick upp och gjorde henne i ording. Eftersom jag rider i klassen innan henne så viste vi att jag startade först, fick starta som nummer 4. På Framridningen var hon lite seg.. men så fort vi kom in på banan blev det fart på henne! Hon tvekade aldrig utan hoppade på! I omhoppningen blev det lite kaos då jag fick en blackout och glömde totalt bort banan! Så missade omhoppningssvängen till hinder 10, och fick ta en annan konstig väg, men det löste sig iaf! Gick ganska bra!, Behöver bara jobba lite på vägarna.. Slutade på en 2:a plats så nu flyttar jag upp en klass! :)


Ridningen;
Fick ju innan veta att jag skulle ha Plopp så var väldigt taggad! Lektionen gick helt okej, var ju ett tag sedan jag red honom så visste inte riktigt hur jag skulle göra hela tiden. Han är bara så himla jobbigt att sitta ner på! Jätte skumpig och efter ett tag blev jag tvungen att skritta inne på volten för att jag fick håll.. Han var också väldigt seg, det var hans tredje lektion så han var väl lite trött. Men hoppas att jag får fortsätta med honom! :)






Ridningen

Igår på ridningen var det byte, och jag fick Jane! :D
Hon gick lektionen innan så jag kollade när kompisarna red sålänge. Men iaf!
Lektionen gick rätt så bra. Jane var fin, dock lite pigg stundvis, men annars bra. Hade ibland lite långa tyglar men när jag kortade upp de så hände inget mer än att det gick ännu bättre!

Dock blev Jane skitarg en gång på en annan häst... Vi red på volt-och-fyrkant, och då red jag bakom en tjej, som det såg ut som att hon tänkte rida på fyrkanten, alltså red hon förbi volten. Då när jag vänder in på den volten vänder hon också och då red hon sjukt nära Jane, så hon kastade upp huvudet och blev galen xd
Men förutom det gick nog det mesta bra! Var så sjukt kul att få rida Jane igen! :D
image description




Tävlingen

Nu kommer inlägg om tävlingen i söndags! :)
Jag sov hos Lisa natten innan och sen på söndag åkte vi till stallet. Först byggde vi en bana som var lite klurig, men asrolig att hoppa! Sen lottade vi hästar och jag fick Marre. Sofia skulle också ha henne så vi gick upp och började knoppa, borsta och fixa. Sen när vi var klara gick vi ner och jag skulle rida fram, eftersom jag startade som nr 2 i min klass.

Marre var faktiskt rätt pigg och gasade på i galoppen! Dock red jag fram i över en timme så hon blev lite trött mot slutet. Sen skulle jag starta, när jag skulle hoppa fram var hon aspigg och ville fatta galopp hela tiden även fast jag inte skulle det just då. Hon hoppade bra och bytte galopp.
Sen fick jag startsignal och red banan. Hon hade rätt bra galopp i början men segade till sig lite mot slutet. Men jag kom iaf runt felfritt. Omhoppningssvängarna var bra och hon hoppade fint :)

Kom 5:a, men det var jäkla tajt med poängen för jag hade ändå bara 2,5 poäng mindre än vinnaren. Jag är rätt nöjd, även fast hon kanske inte var jättepigg, men det får vara :)
Vad jag vet nu så har jag iaf kommit med i finalen!
image description
Foto: Sofia Thuren




Ridning ikväll!

Hej, som Carro skrev hann vi inte blogga ngt, jag blev tvungen att plugga resten av dagen...
Ikväll är det ridning och jag har fått reda på av Carro att jag ska ha Plopp! As taggad, det var jätte längesen jag red honom! :D Carro ska ha Jane och vet att hon också är taggad! Vi skriver mer sen om hur det gick och så ;)
/Lisa




Måndag

Hej!
Ingen av oss han blogga något igår, men vi ska försöka hinna skriva typ imorgon och så lite noggrannare hur det gick och så.

Igår efter tävlingen åkte jag hem och vilade en stund, sen åkte jag och mamma och shoppade lite och sen när jag kom hem var jag ute och spelade fotboll med Adam och Uffe, så hann aldrig blogga ngt.

Iaf så är det ridning idag! Är nu i skolan, men direkt efter skolan tar jag bussen till stallet. Har först USEK möte och sen är det ridning. Byte idag! Undra vem man får... ;)
/Carro




Godnatt

Så, nu är stövlarna putsade och kläderna tvättade! Nej men allt är klart så nu säger vi godnatt, uppdatering kommer imorgon under dagen :)
här har ni de fina nyputsade stövlarna ;)




Lördag

Hej! Nu sitter vi hemma hos Lisa, och ska bara slänga in något snabbt inlägg. Idag har vi varit på Veda från 1 till halv 4 och jobbat. Hjälpte även till att släppa in hästarna och vi hann städa lite i vattenspiltan!
Imorgon är det tävling, aaaastaggade!

Nu ska vi dra och faktiskt smörja stövlarna och tagga till tusen! Vi hinner kanske inte blogga så mycket imorgon under dagen men på kvällen får ni säkert inlägg om hur det gått. ;)




Svar på kommentar

Anonym om Ridlekis!:
Vart gör ni era designer? :)

Svar:
I Carros photoshop program, Adobe Photoshop Elements 8.0 :)




Ridlekis!

Just nu håller vi på att göra oss i ordning för att åka till stallet och hjälpa till med Ridlekis mellan 13-15:30, vi sover hos hos Lisa ikväll så inlägg kommer senare idag!




Fina Veda <3




Jane

Känns faktiskt som det var ett tag sen jag red Jane senast, för några månader sedan red jag henne väldigt mycket, både på måndagar, fredagar, tävlingar och julafton!
image description
Den här bilden togs på julafton innan julaftonskadriljen :)

image description
Avslutning på Hoppspecialen förra julen!


Första dressyrtävlingen på Jane i februari i år!





Senaste tävlingen

Sjukt taggad på tävling nu! Nu på söndag är det ju hoppning, och det ska bli galet kul! Förra gången hade jag Colleen, och den gången var det bara allmänt KUL att tävla! :)
Får se om det blir Colleen den här gången också?

haha fin startbild...




Bounty

Vi har inte skrivit det än, men lilla fina Bounty har fått åka tillbaka till sin förra ägare.




Hoppspecial ikväll!

Ikväll är det hoppspecial igen, och jag är astaggad! Om det är byte vill jag nog ha Jane, Marre, Moa eller Fanta. Men om det inte är byte fortsätter jag med Brownie. Jag, Lisa och kanske Elin åker upp tidigare till stallet och chillar, och sen till kvällen rider jag!

Ikväll sover Lisa hos mig så vi kanske slänger in något inlägg eller två. ;)
Inlägg kommer under dagen !




Saknar det lite mycket...

Hopptävlingar på Chicco, var inte det de underbaraste av allt? Den underbara lilla ponnyn som hoppade alla hinder och gjorde små omhoppningssvängar.
Saknar han så sjukt mycket... Han är 132 cm tror jag, och jag är redan 170.. Vilket betyder att jag förmodligen nästan aldrig mer kommer rida honom... Ibland när vi har lek på ridningen byter vi ibland runt lite och byter hästar med varandra, och då kan man ibland hamna på den minsta ponnyn, bara för några minuter. Men de korta minuterna är värda det.

Saknar honom verkligen, fina lilla ponnyn ♥




Fredaaaaag!!

Åh, äntligen fredag! Efter skolan blir det att åka upp till stallet och kolla på special grupperna och sen sova hos Carro!
/ Lisa




Förberedelser inför tävling

Saker jag fixar inför tävling:
• Tvättar vita ridbyxorna, plastrongen, ridstrumpor och vita ridhandskarna
• Smörja stövlarna, sporrarna(remmarna dåra...)
• Ladda kameran till 110% batteri, rensar även bilderna så att mycket filmer ska få plats!
• Går igenom dressyrprogramet, om det nu är dressyrtävling
• Packa ner t. ex snoddar, smörjkräm och svamp, pengar osv.
• Tvätta håret så att det ska vara lätt att göra en frisyr.
image description
Ja typ såhär ser mina stövlar ut nu.. (bilden t. vänster)




Imorgon...

♣ Skola, slutar 14:10
♣ Hoppspecial på kvällen
♣ Efter ridningen sover Lisa hos mig




Torsdag

Har skit mycket i skolan tills nästa vecka , måste göra det nu eftersom jag inte kommer ha tid i helgen! Så därför är inte uppdateringen den bästa..

/Lisa




Ny design!

NU har jag fixat ihop en design såhär efter skolan, därför inga inlägg kommit. Men iaf, själv blev jag rätt nöjd faktiskt! Jag har ju trots allt fixat bakgrund, design, ikoner, texter mm. Men nu efter allt jobb med designen vill jag ha lite kommentarer! Så jaa, VAD TYCKS?




Torsdag

Hej!
Sitter i skolan nu, men jag slutar om 5 minuter och då drar jag hem och soooover.. Nej man jag är skiittröött, somnade ju nästan på matten... Men jag ska faktiskt gå hem och sen kanske fixa lite inlägg! Trooor jaa. ;)

Imorgon är det hoppspecial, och sen efter ridningen ska typ Lisa sova hos mig. Sen på lördag åker vi och tar Ridlekis, och sen på kvällen sover vi hos Lisa och på söndag är det tävling! :D Astaggad!




Onsdag

Hände inte så mycket i skolan idag.. är nu hemma och ska kolla tv & äta lite godis, troligtvis jobba lite på min engelska uppsats också. Ja, carro bytte ju då tbks från den hemska designen, haha men vi hinner nog fixa en ny i helgen för då träffas jag och Carro igen! :)





Fina killarna ♥




Bytte igen

Nej, jag klarade seriöst inte va den där fula designen, så jag bytte tillbaka till den gamla, men jag har inte rätt färgkoder, så det blir svart färg istället, men som sagt ska vi snart fixa en ny!




Onsdag

Hej!
Inga tidsinställda fixade till idag, sry.
Har iaf en data nu i skolan så ska försöka hinna göra några inlägg.

Igår var ju då Lisa hemma hos mig och vi åt middag, bråkade med mitt photoshop.., var ute lite och chillade. Designen failades hela tiden och vi gjorde om säkert 2000 ggr.. Men vi ska snart fixa en ny!




Tillfällig design!

Hej!
Vi har varit hemma hos Carro och gjort en ny design i 2 timmar, men den blev aldrig bra så nu har vi en slarvig design, men ny kommer! Men vi hinner inte göra den nu, vi MÅSTE ut och andas, vi håller på att dööööööööööööö!




Ludde

Igår var det hoppning och jag hade Ludde! När vi red fram så kändes det väldigt bra, men han var lite seg och galoppen gick sådär men skritten och traven gick bra! Sen börja vi hoppa fram, gick helt okej fortf. lite seg och sen skulle vi hoppa bana, kan ju säga att det gick skit... Han var seg, hade för långa tyglar och allt gick bara skit. Så man kan säga att halva lektionen gick bra! Alltså när vi inte hoppade :P Så nu vet jag att det lär nog inte bli honom på söndag iaf, hah.




Veckan

♣Måndag: Hoppning på Ludde
♣Tisdag: -
♣Onsdag: -
♣Torsdag: -
♣Fredag: Jag och Elin följer med upp till stallet och kolla på när de andra rider.
♣Lördag: Sover över med Carro  & förbereder inför tävlingen
♣Söndag: RSC hoppning!




Ridningen

Igår på ridningen hade jag Trocadero.
Det var hoppning den här gången, och vi hoppade en liten bana med en kombinitation(stavning?) och en dog-leg(stavning igeeen?)

När vi red fram hästarna gick det skit. Han sparkade rätt mycket och jag var väl inte heller särskillt pigg... Han skenade inget när vi galopperade fram dem, men när vi hoppade fram fick han mer motor.
Framhoppningen gick helt ok iaf..

När jag skulle hoppa bana och skulle börja trava började han sparka och stegra och bara vända sig om. Sen när jag kom iväg hoppade jag banan felfritt. Det som gick bra var väl att jag fick stopp på honom och inte bara skenade runt. Lektionen gick egentligen ganska dåligt, men om man jämnför med hur det gick när jag hade honom på hoppspecialen var denna gång bättre, men inte bra.




Vila i frid ♥



♥~Attila~♥



♥~Kenta~♥

De galoppera nu ute på Trappalandas evigt gröna ängar ♥

Foto; Lisa & Carro | Ponnyboken©




IKVÄLL!

...BÖRJAR JAG LITE SMÅTT PÅ EN NY DESIGN!
kommer MASSA uppdatering idag! Miiissaaaaa inte!

FOTO: © Ponnyboken




Hemma

Hejsan, är hemma från skolan idag. Vaknade och mådde illa så gick och la mig igen och sov mer än 1 timme, skönt men resten av dagen ska jag bara ta det lugnt, kolla film och inte göra så mycket. kanske jobba på min engelska uppsats.. Ikväll ska jag kanske åka på min brorsas spelning vi får see, både jag och Carro har fixat lite inlägg tills senare idag ;)

as taggad på RSC Hoppning!




Min vecka

Måndag: Ridning- Hoppning Trocadero
Tisdag: -
Onsdag: -
Torsdag: -
Fredag:
Hoppspecial
Lördag: Jobba i stallet
Söndag: RSC Hoppning!




Svar på kommentar

Anonym om Dagens fråga:
Hur länge har ni ridigt? :)

Svar:
Vi båda har ridit i 8-9 år :]




Måndag

Hej!
Idag är det måndag igen så ikväll är det ridning! Om inte Malin ändrar sig så är det nog hoppning idag! Jag tror jag ska ha Trocadero, men jag vill nog faktiskt ha Rafiki! ^^ hah, vi får se!
/Carro




Amazing




Dagens fråga

Hur länge har du ridit?

  • 1-3 år
  • 4-6 år
  • 7-9 år
  • 10 år eller mer
  • Annat

Acepolls

More polls: poker trend watch Polls online surveys




RSC Dressyr

Gör en likadan som på hoppningen!
Nu är det bara en RSC kvar i dressyren, och detsamma i hoppningen. Sista omgångarna är det 13:e maj när det är hoppning och den 27:e maj när det är dressyr.

Vi tänkte göra en liknande grej vi gjorde till Ponnycupen & Ridläger på Veda. Nu vilka vi har haft i de 3 omgångarna hittils och hur det gått.

Carro:

Omg. 1- Domare: Jonas Andersson ~ Red Fanta
Fantas första dressyrtävling, men är sjukt nöjd över ritten ändå! Hon tyckte i början att det var lite läskigt men det gick över för det mesta. Fick något litet avbrott på galoppvolten men annars gick resten bra. Kom 3:a denna gång och fick 62,976%

image description
Omg. 2- Domare: Eva Brink ~ Red Fanta
Hahah, ja den här gången gick det väl precis tvärt emot gången innan.. xd Kom sist på 54%


Domare: Lotta Finstorp ~ Red Jane
Det gick väl helt okej, inte dåligt men inte lika bra som det har gått på hoppspecialerna. Men jag red iaf programet felfritt och kom 3:e placerad på 66,897%


Lisa:

Omg. 1- Domare: Jonas Andersson ~ Red Moa
Nej, bra gick det inte. Ingenting stämde och allt var bara kaos.. Kom på en 9:e plats med 57.407%.

image description
Omg. 2- Domare: Eva Brink ~ Red Pandora
Det kändes inte bra och det gick inte bra men ändå så kom jag 2:a på 57.778%

Dressyren har verkligen gått skit förmig.

Omg.3 kunde jag tyvärr inte vara med på..




RSC Hoppning

Nu är det bara en RSC kvar i hoppningen, och detsamma i dressyren.  Sista omgångarna är det 13:e maj när det är hoppning och den 27:e maj när det är dressyr.

Vi tänkte göra en liknande grej vi gjorde till Ponnycupen & Ridläger på Veda. Nu vilka vi har haft i de 3 omgångarna hittils och hur det gått.

Carro:

Omg. 1- Stilhoppning: Red Moa
Det gick rätt dåligt då jag bara slarvred, men ändå blev jag placerad som fyra.


Omg. 2- Tidshoppning: Red Plopp
Jag skrev aldrig något om denna tävling. Allt rullade på fram till efter hinder nr 4 då han snubblade i en sväng och vi gick omkull. Avbröt såklart ritten då. "Avramling" räknas till uteslutning, så det slutade med att jag kom sist. Men den lilla stunden jag red kändes bra så jag var nöjd ändå.

image description
Omg. 3- Stilhoppning: Red Colleen
Felfri härlig ritt och kom på en 4:e placering. Gick bra och jag är nöjd!


Lisa:

Omg. 1- Stilhoppning: Red Käck
Kommer inte ihåg så mycket från hoppningen, men nöjd var jag inte. Kom på en 8:e plats.


Omg. 2- Tidshoppning: Red Pandora
Även fast det var tidshoppning så var jag nöjd med ritten, kom även på en 1:a plats!


Omg. 3- Stilhoppning-  Red Jane
Nej fyfan, den här ritten skrev jag aldrig om. Tror jag aldrig ridit så dåligt. Kom näst sist.




Ponnyakuten

Nu är Ponnyakuten slut för den här säsongen. Du kan fortfarande se den på SVT Play, men det tas bort den 29:e maj, så har du inte sett alla avsnitten kanske det är dags att göra det nu?
www.svtplay.se




Lördag

Jo men det blev kanske inte så bra uppdatering ändå... Men jag har varit och handlat, fikat, hjälpt till ute på tomten och har inte haft tid att blogga...

Ikväll efter middagen åker jag hem till Lisa och sover där. Vi lär väl bara chilla, spela ngt spel, vara ute lite eller blogga. Standard. Hahah, vi kanske gör lite inlägg hemma hos lisa, annars får ni vänta till imorgon!




Läs inlägget!

Sökte runt lite på google och hittade detta blogg inlägg!
Här skriver en tjej som heter Natalie ett inlägg om hur hon tog hand om Cicero's (Eller som vi kallar honom; Ludde som nu står på ridskolan) mamma när hon var dräktig med honom! Hon skriver hur hon brukade rida hans mamma, "Tessan" och vad som hände efter att Cicero hade fötts.

inlägget hittar du även häääääääär!




Godmorgon

Hej! Har precis vaknat och mobilbloggar lite sådär på morgonen. Idag blir det bara chilldag hemma så inlägg kommer under dagen!
/Carro




Dressyr special!

Jaa, vet inte riktigt vart jag ska börja. Hade iaf Trocadero och det var lektion för Lena idag! I början skritta vi ut lite i skogen i och sen travade vi och galoppera lite på utebanan, då lyssnade han jätte bra! Sen gick vi in, började rida skänkelvikning och i varje hörn en halv framdelsvändning, han stegra lite i framdelsvändningarna men annars flytta han undan utan att stanna och spraka. Galoppen gick skit, han bröt av hela tiden och om man bara nudda honom med spöt så sparka han, en gång i galoppen vet inte riktigt vad som hände men han gjorde ngt så jag flög fram och slog i magen på halsen, tappade luft och han skenade iväg.. Fick skritta på volten sista galoppen och kunde fortsätta sen när vi trava av dom. Det gick som bäst när vi skulle öka stegen, då sökte han sig neråt, och det kändes lite som att vi hittade tillbaka. Men det höll inte hela tiden, även fast han höll på idag så var det ett tag sedan han var såhär lugn. Tycker ändå att han är bäst, men han blir så jobbig att rida när han håller på så..
/Lisa




Mot stallet!

Eftersom jag slutade tidigt idag så drar jag och Michelle upp till stallet redan nu :) /Lisa




Next week

Måndag: Ridning
Tisdag: ?
 Onsdag: ?
Torsdag: ?
Fredag: Hoppspecial 
Lördag:
?
Söndag: RSC Hoppning!
image description




Fredaag!

Freeedag idaaag!
Imorse sjöng vi får min lillebror Adam som fyller 7 år idag! Nu är jag i skolan och slutar 14:10, sen vid 3 ska jag hem till pappa. Ikväll kommer jag nog hinna fixa massa inlägg och annat, och ni får säkert ett inlägg från Lisa också, hon har ju dressyrspecial ikväll.

Mer update kommer under dagen!




Video- Hoppspecial

Här är en gammal video från när jag hoppade Jane på hoppspecialen! :)




Ridningen

Ja, Carro har ju redan skrivit vad vi gjorde så har egentligen inte så mycket att säga ;) Hade iaf Ludde och han var ganska mysig barbacka! Men man känner sig verkligen som en 5åring när hästarna travar ner för små backar och man sitter där som en liten studsboll, haha. Dressyr special imorgon, as taggad! :D idag och imorgon har jag haft/ska ha nationella prov så gick bara i skolan 20mib idag och imorgon 45min, skönt!
/Lisa




Tävling snart!

Om en vecka ungefär är det årets första ridskolecup!
Den 13:e är det Hoppning och den 27:e är det Dressyr! :)
Ska vara med på båda, och är faktiskt astaggad på tävling nu! Taggaaaaaa !

 




Rafikiiiiiiii

I måndags på ridningen red vi ut i skogen, barbacka! Jag skulle först haft Trocadero, men jag bytte till Rafiki! :D Haha, var runt 2 år sen jag red han senast, men det blev kul! Lektionen blev väl mest som en skojjlektion. Vi hoppade muren ute i sommarhagen och galopperade lite i skogen. Vi klättrade lite upp och ner för backar och mötte även på 3 älgar! Lektionen var rätt rolig och Rafiki var urgullig att rida :3

 Även fast jag kanske inte "jobbade" honom någonting var han rolig och verkade tycka det var roligt :)
IMG_9238 (Kopia)IMG_9224 (Kopia)




Majhoppet!

Nu är 95cm klassen klar och väntar på att 105 klassen ska börja, fint väder är det iaf!