Tisdag

Hej!
Sorry var dålig update men har inte hunnit... Nu ikväll har jag iaf ridit dressyr på Dorina och jag skriver mer om det imorgon då jag är skittrött nu....

Imorgon ska jag upp halv 8 och va i stallet halv 9 för att va funktionär på Majhoppet. Så ska sova nu, bajbaj godnatt.
/Carro




Tisdag

Hej!
Sitter nu på tåget påväg hem efter att ha vart på spinning pass med min mamma! Är ledig idag så passade på att träna lite.

Ridning ikväll! Tror jag ska ha Pepsi :) efter ridningen ska jag sedan iväg och imorgon ska vi troligtvis åka och hälsa på min mormor!
/Lisa




Måndag

Hej!
Har inte kunnat blogga något i helgen som jag skrev förut för har jobbat under Top Model eventet hela helgen och gått massa visningar! Tänkte inte skriva så mycket om det men kan säga att det var något av det roligaste jag har gjort!

Imorgon är det tisdag, är lediiiig!! Och sen är vi ju alla lediga på onsdag! Kanske missar ridningen imorgon för vi ska kanske iväg, men det är inte bestämt än, får reda på mer senare ikväll. I helgen är det semi i pc dressyr, det är inte bestämt än vilka som ska rida, antar att vi får reda på det senare i veckan!
/Lisa

bild från helgen




Tävlingen igår

Igår vare ju dressyrtävling på veda. Sista innan finalen.. Fick sista numret men tog Twist. Hon hade ju inte gått LB:1 med mig än utan vi har ju bara tävlat LC:2 innan i ponnycupen.

Framridningen: hon var sjukt jobbig och sprang bara ifrån mig hela tiden. I galoppen bara drog hon och gick knappt att ta i. Samma i traven blev hon bara sur när man tog henne i munnen men hon drog ju bara när man knappt höll i henne.

På banan va hon typ likadan. Hon bara sprang och när jag skulle ta tillbaka henne drog hon upp huvudet och skakade på det. I galoppen bytte hon till korsgalopp i SAMMA varv och i SAMMA hörna som alla andra dressyrtävlingar.

Hon gick skitdåligt verkligen. Hon var superstel och jobbig och inte alls bra. Fick 59% som var lite mer än jag trodde jag skulle få men iaf så blev det inget. Har inte kommit till final eftersom jag missade en tävling..

HADE en filmare som skulle filma min ritt men hon gjorde inte det så har varken film eller bild från ritten.
/Carro




Lördag

Imorse åkte jag och mamma till ett ställe där vi provade ut och hämtade min moppehjälm. Efter det handlade vi lite på K-rauta och sen åkte vi hem. Bytte om och åkte sen till Veda och hade teori fram till 3.

Sen hemma har jag typ fixat lite inför tävlingen imorgon. Hittat mina ridbyxor och tvättat schabraket osv.. Är egentligen jätteoförberedd men jag går upp tidigt imorgon för att fixa allt jag ska ha med och göra håruppsättningen som tar typ 45 min...

Nu måste jag sova men vi hörs imorgon!
/Carro




Hoppspecialen

Idag red jag Brownie på hoppspecialen för första gången på 10 MÅNADER! Helt sjukt hur länge sen det var!
Han var faktiskt väldigt duktig hela passet! Inte en enda bockning eller något sånt!
 
Vi gjorde en ganska svår övning tycker jag. Den såg lättare ut än den var.. Men det var iaf på medellinjen en 3-studs och sen en kombination. Vid X var det ett grönt hinder av sockerbitar så man kunde byta varv som i en 8:a. Sen var det två räcken på en volt som stod på samma linje fast olika sidor av en volt, om ni fattar...
I början travade vi fram och galopperade fram dem. Sen började vi hoppa några gånger var på olika linjer och sen hoppade vi bana. Först hoppade vi en bana 2 gånger och sen hoppade vi den en gång där vi hoppade lite högre.
 
I traven gick han hyffsat bra tycker jag. Han var lite seg men han blev inte sur eller något av spöt så han lyssnade och gick framåt. I galoppen hade han bra tempo, gick fint och så men jag behövde ta upp huvudet på honom då och då när han försökte dra ner det och ladda lite att bocka eller något. hahaha. Men han va jätteduktig och gick bra att länga och korta galoppen på.
 
När vi hoppade var han jättefin! Framhoppningen var lite jobbig när han hoppade lite snabbt i studsen men han gick ändå att länga fram till kombinationen som han hoppade bra. Själva banan gick jättebra första gången! Han hade bra tempo, hoppade jättefint och landade typ alltid i rätt galopp. Gången efter hade han stått stilla rätt länge så då blev han lite segare och trampade om lite och samma sista gången att han var ltie seg men det va ändå okej.
Det var ju så jäkla kul att få rida honom igen! Finaste bästaste Brownie ♥
 
Här är bilder och filmer från idag! 

 




Youtube - VideofyMe

Som ni kanske märkt har jag skapat ett videofyme konto och istället börjat lägga upp videos via den då jag tycker den är mycket smartare och snabbare. Man kan lägga upp videos till bloggen direkt från mobilen och den är allmänt bra så nu använder jag numera videofyme istället för youtube. Dock använder jag den endast när jag ska lägga upp något från mobilen så är det videos från datorn lägger jag upp via youtube men iaf,
Följ oss/mig (haha) på Videofyme!! @ponnyboken



JAG RED BROWNIE IDAG!!!

För första gången på 10 månader!! Skriver mer snart!
/Carro

Bild på oss från 2011




Fredag

Hej!
Slutade tidigare idag då sista lektionen va inställd. Ska om typ en timma åka till Veda. Hoppspecial ikväll och jag har inte ridit hoppspec. på typ 7 veckor!!
Så är astaggad till ikväll!!
Ska se om någon kan filma eller fota men vi hörs senare!
/Carro




Torsdag

Hej
Har skiiiitmycket i skolan nu, prov nästan 3 ggr i veckan och samtidigt är det mycket annat.
Är trött i hela kroppen och nu är det massa som ska göras... Berättar mer om vad någon annan gång. Men lovar iaf att berätta när jag orkar. Allt är typ kaos och jag orkar inte ens tänka på hur mycket jag har att göra.. Därför den dåliga uppdateringen..

/Carro




En dag som den här

...vill jag bara strunta i allt. Hörs imorgon.
/Carro




Ridningen igår!

Igår red vi då dressyr för Evelina och jag hade Pepsi! Som Carro skrev jobbade vi skänkelvikningar, volter och så. Traven gick som bäst, lyckades sitta ner och jobba honom ordentligt men galoppen gick inte alls bra... han körde bara upp huvudet så fort jag skulle galoppera och bara sprang iväg vilker gjorde att jag bara drog mer och det blev en stor dragkamp av allt... fick lite extra hjälp av Evelina så sista fattningen gick bättre! 
 
På fredag missar jag tyvärr dressyrspecialen då jag ska gå visningar under top model eventet! Det håller på hela helgen så vi får se hur det blir med uppdateringen! 



Ridningen

Igår red vi dressyr för Evelina och jag hade Dorina för första gången! Vi red jättemycket skänkelvikningar och red upp för medellinjen, gjorde volter, förvänd galopp och lite sånt.
 
Första traven gick faktiskt jättebra! Hon va jättefin och hon hade helt klart den skönaste traven av alla hästar jag ridit! Sen flyttade hon ju ra i skänkelvikningarna men man behövde ta mycket förhållningar på henne för att hon skulle "hålla sig tillbaka" lite. 
 
I slutet red vi några serpentinbågar och hon var jättefin och mjuk. Hon var lite svårare i vänsterskänkelvikningen när jag blev trött i armen men för övrigt gick det ändå helt okej :)
hahaha hade inte så mycket bilder på henne så lånar lisas..



Hemma

Har precis kommit hem från skolan nu.. Gjorde klart Amerikanska Revolutionen ÄNTLIGEN..
Har bara ätit lite snabbt och ska bara ta ut hunden en liten snabbis innan jag ska byta om och ta bussen till stallet. Möte och ridning då som jag redan sagt hundra tusen gånger..
 
Kanske kan blogga något via mobilen i stallet, eller något... Hahah.. hejdå



Måndag

Efter skolan gick jag hem och var hemma typ 15 min innan jag tog med Elvis och gick dit jag skulle idag.. Hehe hemligt. Där mötte jag resten av familjen så vi stoppade in hunden i bilen och var sen och kollade på ************.
Efter det åkte vi hem och åt middag. Sen har jag bara varit ute med hunden och gjort en liten läxgrej.
 
Imorgon i skolan har jag 1 prov jag ska göra, sen typ plugga massa. Vi har brytdag och då kan man ta igen massa prov man missat eller bara plugga på vad man vill hela dagen. Tror jag slutar lite tidigare så jag hinner nog hem imellan jag ska till stallet.
Jag och Jennie ska först på möte med stora styrelsen och sen direkt efter ska vi rida då.
 
På söndag är det ju sista dressyrtävlingen innan finalen och då jäklar gäller det att det måste gå bra för annars är jag helt körd ur finalen. Dock tror jag redan nu att jag är det men aja.. Måste tvätta mina tävlingskläder som aldrig blev tvättade efter förra tävlingen, hahahhahahha. Måste fixa schabraket också som FORTFARANDE är fullt av Twist 1000000 vita hårstrån... haha
en gång för länge sen på Caramelle...



update

hej, har knappt varit hemma så har inte kunnat blogga de senaste dagarna och blogg.se appen funkar inte.. Imorgon är det iaf ridning och jag hoppas på Pepsi eller Tip Top!



This or that

mina snälla kompisar gav mig några this or that frågor så jag har något att blogga om...
 
Tävla Träna
Chips / Godis
Stor häst Ponny
Singel/förhållande
Vinter/Sommar
Födelsedag/julafton
Svart/vit
Morgonmänniska/kvällsmänniska
Blogga/twittra
Twitter/instagram 
Film/tv-serie
Tofs/utsläppt 
Brunett/blondin (på dig själv)
Åkeraberga/Vallentuna
Twist Brownie
iPhone / dator
Tv/dator
Vinna ponnycupen / Komma 2:a i ponnycupen
Rida ute på varm ridbana / Rida i svalt ridhus
LC:1 / LC:2
LB:1 / LB:0
Sminkad/osminkad 
Sola/bada
hemma/bortrest 
Läxor/prov
Barbacka / Med sadel
Smörja träns / Smörja sadel
Bara ha Blå-gula rosetter / Ha rosetter i olika färger
Knoppad på tävling / Utsläppt man på tävling
Connemara / Ardenner
Arabkorsning / Falabella
Hoppa 1 m / Hoppa 30 cm
Stegra / Bocka
Skritt / Trav
Trav / Galopp
Galopp / Skritt
Halvskodda ridbyxor / Helskodda ridbyxor



Carro & Twist Ponnycup Dressyr

Ponnycup Dressyr på Twist

Här är en till video när jag tävlar dressyr på Twist. Det här var andra gången jag tävlade dressyr på henne och vi mötte Sundby hemma tror jag. Kameraminnet blev fullt under ritten så har tyvärr bara med fram tills strax före halten.

LC:2




Veckan framöver

Imorgon går jag skolan till halv 4 och då måste jag hem och plugga innan jag och mamma ska iväg och kolla på **************. Lite spännande men ändå lite läskigt typ... 
Sen hem igen och plugga IGEN.
 
Tisdag skola till halv 4 IGEN. Sen hem, byta om och åka till Veda. Först styrelsemöte som jag och Jennie ska på och sen direkt efter ska vi rida. Tror jag ska ha Caramelle men vet inte om jag kan säga att jag är jättetaggad på den med tanke på hur det gick förra gången. Vill typ rida Toy igen eller någon.
 
Sen resten av veckan kan jag skriva mer om under början av veckan, men det va bara lite kort om vad jag ska göra nu.. Idag iaf har jag inte fått ett piss gjort och jag kommer totalt faila på provet. 



Ridskolecupen hittils

Dressyren:
Första tävlingen gick ju väldigt dåligt.. Plopp hade jag. Andra tävligen missade jag för att jag var i Thailand.. Nu 3:e tävlingen hade jag Ludde och då blev jag iaf 2:a men med ganska låg procent. Högsta i ponnyklasserna var 63% som jag fick så domaren var nog rätt snål där..
 
Hittils ligger jag utanför finalplatserna. De som är i final är de som varit med alla gånger och för det mesta bara de dom ridit i LC:n. Måste alltså placera mig eller rida på typ minst 65% för att komma till final... 2 st ligger före mig utanför finalplatsen så jag tror tyvärr inte jag kommer vidare i år... Lite tråkigt ändå bara för att jag missade den andra matchen..
 
Hoppningen

Första tävlingen hade jag Jane och man kan säga att jag snubblade på målsnöret.Tävlingen gick på tid. Missade en omhoppningssväng så var tvungen att rida runt typ halva ridhuset. Trots det skiljde det bara 4 sekunder mellan mig och vinnaren som tog omhoppningssvängen. Kom 5:a utanför placering men ändå nöjd.
Andra tävlingen hade jag Twist för första gången och det gick bra! 2:a placerad ett halvt poäng från 1:an.
Nu tredje tävlingen hade jag Twist igen och det gick bra men domaren tyckte hon va för snabb och hetsig för att hon typ frustar så mycket och hon sätter ju upp galoppen direkt inne på banan men det gick ändå bra fast ingen placering,
 
Tror att jag bara behöver vara med sista gången för att komma till hoppfinalen så är ju självklart med och ska rida så bra som möjligt och hoppas jag kommer till final!



Ett litet test

Äger du ett par ridstövlar? Ja
 Äger du några ridskor? Ja
Äger du någon ridväst? Ja
Äger du några Helskodda ridbyxor ? Japp
Äger du några Vita ridbyxor? Ja
Äger du några Chaps? Ja
Äger du någon Ridhjälm? Ja, 2 st
Äger du något ridspö? Ja många..
Äger du någon Grimma? Nä 
Äger du något Grimskaft? Haha aa
Äger du något Täcke? Nej
Äger du någon Sadel? nej
Äger du några schabrak? Ja, 2 st
Äger du något Träns? Nej
Äger du någonRyktlåda? Yes
 
TEORETISKT
Vet du hur man sätter ihop ett träns? Ja
Vet du hur man sadlar? Ja
Kan några sjukdomar? Ja några
Vet du hur man skor en häst? Asså nej
Kan du några kroppdelar på hästen? Ja
Vet du hur en korrekt sits ser ut? Ja
 
RIDERFARENHTER
Har du ridit barbacka? Ja
Har du ridit western? Nej
Har du hoppat med en häst? jaaaa
Har du utövat voltige? Nej 
Har du åkt på ridläger? Har faktiskt bara gått mina läger på Veda sen jag var typ 9 år
Har du tävlat? Ja
Har du ramlat av och slagit dig? Tror inte det. Bara fått lite ont men inte mycket mer.
Har du suttit på en bockande häst? HAHA jaa!
Har du suttit på en skenande häst? Jaa
Har du vunnit rosett inom hoppning? Ja
Har du vunnit rosett inom dressyr? Ja
Har du galopperat över en sommaräng? Ja
Har du ridit två på samma häst? Japp xD haha
Har du suttit på en stegrande häst? Hahaha aa senast för en vecka sen xD
 
ERFARENHET MED HÄST
Har du haft egen häst? Nej
Har du ridit på ridskola? Gör det nu
Har du badat med häst? Bara upp till hästens knä typ
Har du förlorat en häst? Ingen egen men medryttarhäst
 
JAG HAR RIDIT
En stor häst? Ja
En liten häst? Ja
En kittlig häst? Ja
En pigg häst? Ja
En lat häst? Ja
En ambitiös häst? Ja
En connemara? Ja
En fjording? Ja men bara skrittat hahah
En haflinger? Nej
En arab? Ja
En nordsvensk? Nej
En ardenner? Nej
En shettis? Jaaaa fanns typ bara shettisar på min förra ridskola
 
Hur högt har du hoppat?
Tror 1 m något med Twist
 
Hur högt har du hoppat med en A-ponny?
Ingen aning 3 cm kanske. Hahah nä men vet inte
 
Hur högt har du hoppat med en B-ponny? Typ 50 cm på Yrsa och Bailey xD
 
Hur högt har du hoppat med en C-ponny?
80 cm tror jag
 
Hur högt har du hoppat med en D-ponny?
Runt 1m
 
VAD VÄLJER DU?
Hoppning eller Dressyr? Båda faktiskt
 
Rida ut 2 eller i grupp? Beror på men är skönt med bara 2-3 stycken
 
Gymkhana eller hopplektion? Hopplektion
 
C eller D-ponny? D-ponny
 
Stå i stort stall elle litet stall? Mellan
 
Berätta om första gången som du ramlade av: Tror det var på min förra ridskola. Travade på en C/D ponny som jag då tyckte va skitstor eftersom jag va så liten. kom för nära den framför så den hästen sparkade mot min som kastade sig åt sidan och jag ramlade in i ridhusväggen. Haha
Oktober 2010- Första ponnycupen HAHA fick minsta ponnyn...



Tävlingssugen

Är jättesugen på att tävla dressyr i ponnycupen med Twirris nu!! Kollat massa videos från olika tävlingar med henne och jag hoppas verkligen jag får rida hemmamatchen i semin (dressyren) så jag kan tävla Twist där (om jag isåfall får henne xD) 
Så jäkla roligt också innan tävlingen att göra pållen fin osv..
 
ska inte ha henne nästa hoppspecial dock.. Första hoppspecialen sen oktober förra året ska jag INTE ha Twist. Ska ha Ludde om de inte ändrat i pärmen. Också rolig ponny men känns jätteknäppt att jag inte har twist.. Har ju typ vant mig vid det nu.. Hahah



Lördagen

Hej! Har inte gjort någonting alls idag typ.. La upp lite random videos nu ikväll och kan nog vara lite roligare för er att se fler videos så de ska jag börja med!
 
Imorgon måste jag plugga så kanske inte bästa bloggningen men vi får se..
Godnatt!



Kort klipp- Ponnycup Twist 24/2

Vänstergalopp + trav
LC:2

Vallentuna hemma mot Tyresö
Vinst!

/Carro




Framhoppning Ponnycup för länge sen...

Laddar bara upp video från framhoppningen på en Ponnycup i hoppning för någon månad sen.. Jag rider på Twist då ;)

/Carro




Nytt, igen..

Jaa vad ska man säga, tröttnar väl antagligen väldigt fort på designerna jag gör.. Men den förra var trots allt en tillfällig header.. Bilden i den nya är på Chicco från förra sommaren.. Har ju inga nya sommarbilder eftersom det varit höst/vinter i ett halv år nu men såfort det är lite mer sommar tar vi nog nya bilder.
 
Skulle gå ner 2 våningar i huset och hämta min väska där nere och visste inte om larmet skulle vara på, så helt knäpptyst smög jag ner i mörkret och fick typ hjärtattack när larmet började tjuta så jag kutade upp för trappan.. Hahahaha.. Ska iaf gå och lägga mig nu och så kanske jag skriver något eller flera inlägg imorgon beroende på om jag hinner. Har massor att plugga så vi får se...



Fredag

heeeeeeeeej, bloggen går lite segt nu när man inte riktigt har något att skriva om...
efter skolan idag åkte jag och några till täby, fikade och kolla lite butiker. I helgen har jag än så länge bara plugg och curling planerat, vi får se om det blir något mer!



Fredag!!

Hej!
Skolan idag var rätt chill och jag ska snart åka hem till pappa. I helgen ska jag plugga satan.. Nästa vecka ser typ ut såhär tror jag:
måndag: -
tisdag: Styrelsemöte, Ridning
onsdag: -
torsdag: -
fredag: Hoppspecial
lördag: Teori
söndag: Ridskolecup dressyr



Torsdag

Hej, helt megatråkig dag. Har bara gått i skolan med mest tråkiga lektioner och åt ugnspannkaka till middag. Hahah kul inlägg.
Imorgon ska jag gå i skolan fram till 3 och ha 1 prov imorgon.. Sen vid 5/6 tiden på kvällen åker jag hem till pappa.
Måste plugga skitmycket den här helgen men lovar att jag inte kommer plugga ett piss, hahah.

Ska sova nu så vi hörs imorgon!

Och juste, förlåt för dålig uppdatering men har verkligen ingenting att skriva om eftersom jag inte ska va i stallet något mer den här veckan.
/Carro




Tävlar

http://ponnyryttarna.se/2013/april/tavling-i-samarbete-med-caseappse.html <---Länk till tävlingen!



Ponnycupen 2012-2013

programet va jättejobbigt och var tvungen att plocka bort videos som var nästan 2 minuter för att det inte funkade så det blev en väldigt kort film, men iaf en resumé av säsongen!!



Ridningen!

I fredags på dressyrspecialen så hade jag Trocadero! Vi jobbade mycket skänkelvikningar och sen gjorde vi en övning där man skulle skänkelvikning snett i genom tills man var rakt emot C då skulle man rida rakt fram en bit och sedan fatta galopp och galoppera längs långsidan. Det gick faktisk väldigt bra, är väldigt nöjd! Han bråkade inte lika mycket som han hade gjort på tisdags lektionen men kunde inte gör en enda bakdelsvändning utan att han ställde sig, och vissa gånger var det HÖGT, men annars var han super fin!

Igår på ridningen så skulle jag först ha Dorina men sen blev det lite byten och jag fick Pepsi! Det var första gången och det gick helt okej! Vi red mycket skänkelvikningar snett i genom och jobbade galopp på volterna. Svårt att säga hur det gick då det var första gången men det kändes helt okej och skulle gärna vilja fortsätta med honom!
 
 



Tisdag

Hej, har verkligen inte hunnit blogga något men imorgon ska jag försöka skriva om dressyrspecialen och ridningen idag! Men nu ska jag sova, godnatt!
/Lisa




Ridningen

Ska bara skriva snabbt om ridningen idag. Först skulle jag haft Pepsi men de blev massa ändringar sen så jag fick Caramelle. Var lite manad på Pepsi först men hade ändå inte ridit Caramelle sen typ september förra året.

Hon hade typ den värsta dagen någonsin idag! Jättejobbig och bråkig och ville ingenting. I början när vi travade så va hon lite seg så jag duttade bara lite med spöt och då kastade hon sig framåt..? Hela lektionen iprincip höll hon på. De första 30 minuterna jobbade vi skänkelvikning snettigenom och då gick hon i taket kan man väl säga. Hon blev skitarg när jag gick på minsta lilla med skänkeln och då hoppade hon upp i luften och sprakade sen. En gång när hon faktiskt började bli bra i skänkelvikningen och trasslade ingenting så bara stannade hon och reste sig..

Sen lite efter slutade hon iaf stegra och bocka men i galoppen sprakade hon bakut när jag tryckte med skänkeln för att hon hade lite kort galopp.. Andra galopperna gick iaf bra. Tycker egentligen hon är lättast i galoppen. Hon går lixom att rida lite mer där när hon inte har sån stor chans att trassla. Så galoppen blev iaf fin.
/Carro




Måndag

Skolan gick ganska fort ändå och var varit hemma och gått ut med hunden, ätit, fixat vidare med mitt rum som jag håller på att snygga till ;)

Imorgon slutar jag halv 4.. Mina tidsdagar när jag sen jobbar är typ att ta med allt till skolan och sen springa till bussen och åka till Veda, byta om, jobba, rida, jobba, åka hem.
Ridning imorgon igen också och jag tror jag har Fanta igen.
/Carr




Söndag

Hej.
I fredags var jag på begravning och var hemma ungefär kl 6. Var inte med på hoppspecialen då.

Igår hade vi usekmöte från 12-3 ungefär och gick igenom lite punkter och började även prata lite om julshowen. Helt sjukt men ska den bli av MÅSTE man börja så äckligt jäkla tidigt.

Idag har jag fixat lite i mitt rum och sen åkt och shoppat med mamma. Handlade lite kläder, iphoneskal och sånt.
/Carro




Söndag

Hej, skriver om ridningen i fredags lite senare i kväll, har jobbat idag och fy helvete vad jobbigt det va, vi som låg så bra till!! Aja, nu vill jag bara duscha, vi har typ badat i lera idag....
/Lisa




Jag lever

Hej, förlåt för asdålig uppdatering men har inte haft tid för bloggen senaste dagarna nu. Ska iaf blogga lite mer imorgon om helgen och de dagar jag inte bloggat.
/Carro




Ridningen i tisdags!

Hej,
I tisdags red vi dressyr för Evelina och jag hade Trocadero!!!! Gud det var jätte längesedan jag red så det var jätte mysigt! Han är lite bråkig just nu så fick bli lite "ponny-tider" igen! 
 
I början var han ganska lugn, tills jag kortade upp på tyglarna, det första han gjorde var att börja sparka och hålla på, och så höll han på medan vi skritta. I traven blev han mycket lugnare och då blev han jätte fin och mysig! men så fort vi börja skritta eller det gick lite segt tog han chansen att ställa sig eller sparka. Vi jobbade lite förvänd galopp och vissa fattningar blev jätte bra och andra inte. I ena hörnet innan jag skulle vända rätt upp för att fatta galopp ställde han sig skiiiit högt och nockade till mig i ansiktet... mot slutet när vi travade av hästarna kunde jag länga lite på tyglarna och han blev jätte fin och framåt. Det var jätte kul att få återförenas med lilla älsklingen igen, även fast jag är sååååå lång på honom, hahah.
 



Designen

Ville bara säga en grej om den nya designen ni sett nu.. Hela menyn är ju ändrad men ni ser den bäst via dator, alltså ser man inte allt via iphone.

Sen headern, det är bara en tillfällig då vi ska lägga in den nya såfort vi tagit nya bilder som kanske blir på lördag eller något.
/Carro




Ridningen igår

Igår på ridningen red vi dressyr för Evelina. Jag fick byta häst, fast till ponny, hehe red faktiskt Fanta igår och senast jag red henne var på en dressyrtävling 2011... Så det var ett tag sen.

I början gick det helt okej faktiskt, det var typ efter 10 min hon börja sparka, snurra runt och hålla på. Hon höll egentligen på lite hela lektionen men hon gick ändå rätt bra efter typ 30 min. Hon är ju grym på skänkelvikning så de gick ju bra!

En gång fick hon något flipp när jag skulle trava på en volt runt Evelina för att hon höll på att sparka och så. Då typ hoppade hon till och galopperade iväg sen och när jag skulle vända henne började hon sparka skitmycket och blev lite arg men mot slutet gick hon iaf bra så är ändå nöjd.

Va skitkul att rida Fanta igen faktiskt eftersom de va så länge sen!
/Carro




Tisdag

Hej! Är i skolan nu och ska ha sista lektionen som är idrott. Efter det går jag hem och är där en liten stund och tar sen bussen till stallet.

Rida ikväll, får se om jag också bytt häst, annars har jag Nougat.
/Carro




Måndag

Hej förlåt för dålig uppdatering!
Idag är det måndag och nu har skolan börjat igen. Vi fick som tur va sluta tidigare så efter åkte jag och en kompis och gymmade! Imorgon är det ridning och jag hoppas på att få TipTop igen!
/Lisa




Ponnycupen- Semihoppning "del 2"

Idag gjorde hopplaget i Ponnycupen den sista semimatchen innan vi skulle veta om vi skulle gå till final eller inte.
Vi åkte till Lidingö som vi tävlat mot tidigare både hos oss och hos dem. De har iaf en jättefin anläggning med jättefina hästar! Superfint och ljust ridhus har de också så det blir jättebra bilder där!
 
Laget i startordningen var iaf:
Elvira Orrpars - Little May
Johanna Lundström - Eddie
Sofia Thurén - Betty
Moa Rehlin - Anna Bell
Ylva Ledberg - Sonny
Jennie Noreskog - Oliver
 
Laget fick 4 fel från 1 ryttare men resten red felfritt. Resultaträkningen i semin är jättekonstig så orkar inte rabbla upp den men resultatet blev iaf:
Vallentuna: 52 p.
Lidingö: 48 p.
 
VI ÄR ALLTSÅ I FINAL I PONNYCUPEN HOPPNING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FÖRSTÅR NI ENS?!?!?!? FINAAAAAAAAAL!!!!!!!!!!! SÅ jävla roligt!! Shit va grymt den här säsongen gått! Nu återstår bara finalen som arrangeras av antingen Lidingö eller Mälarhöjden tror jag det var!
 
Här är massa bilder från idag och video får ni under veckan om jag hinner! Blev inte lika många bilder på alla eftersom alla inte blev bra (dessa har jag tagit ur filmerna) men aja några bilder är det iaf!
Elvira
 
Johanna
 
Sofia
 
Moa
 
Ylva
 
Jennie



Ridskolecupen 7/4-2013

Idag var det Ridskolecup i hoppning på Veda. Vi samlades halv 9 och byggde banan som den här gången var väldigt svår med vägar som jag lätt trodde att jag skulle glömma. Även en kombination var den här gången med för första gången på några år. Sen lottade vi hästar och jag fick självklart sämsta numret.
Som tur var så va Twist kvar när det var mitt nummer så det blev henne. Jag och Jenny, den andra tjejen som hade henne, fixade henne i stallet. Knoppade, borstade och fixade.
 
Iaf, på framridningen var hon väldigt lugn av sig ändå. Det var bara första stegen hon ville dra iväg när de andra galopperade och hon skulle skritta men annars var hon jätteduktig och lugn. Jag startade sist i min klass, alltså start 7 i LB.
 
Inne på banan var hon superduktig! Hon blev dock väldigt stark och snabb och det var jättesvårt att hålla tillbaka henne innan och efter hinderna, även imellan dem. Hon hoppade iaf allt och vi blev dubbel nolla i grund och omhoppning. I omhoppningen, alltså shit... hahahah hon var så jäääävla snabb och hon klarade alla svängar jättebra! En sväng från 8:an till 9:an var lite svår så det blev typ stopp, sen vända och sen ny galopp men hon var jätteduktig och fixade det! Hon hoppar ju lite knasigt med benen eftersom hon lyfter dem rakt upp om hon hoppar av bara någon decimeter för tidigt så det blev några knäppa språng men förövrigt är jag nöjd.
 
Fick ingen placering men är ändå supernöjd med henne!
Här är massa massa bilder från idag och video från min ritt!
 
Här är videon då, första och andra hindret jag hoppar är framhoppning och efter kombinationen börjar omhoppningen!



Videon- Ponnycup Djurgården 24/2

Jääättesent ute men videon på min ritt från Djurgårdsmatchen är iaf uppe nu! Jag red på en arabkorsning som hette Fresco. Jättesöt och fin ponny som jag gillade jättemycket! Han blev lite spänd inne på banan dock som ni ser och han taktade lite i skritten, men annars är jag nöjd! Tyvärr ser man inte travökningen särskillt bra men man kan nästan höra hur han ökade så jäkla ** bra! Fick 67,14% på den ritten.



Nu börjar jag då...

Ska göra inlägg om:
(om jag hinner innan jag måste sova xd)
 
*Ridskolecupen idag. Video, bilder och text
*Ponnycupen idag, Bilder, text och ev. video
*Videon från Ponnycupen på Djurgården (Dressyr)
 
Får se om jag hinner alla om youtube vill vara jättesnabbt.. haha
 
/Carro



Uppdatering

Hej!
Har supermycket att skriva om och lägga upp här på bloggen men måste gå ut med vovven först men massa inlägg kommer så håll koll på bloggen!
/Carro



Fredag!!

Idag åkte vi skidor sista dagen och imorgon åker vi hem!
På morgonen åkte vi 4-5 åk innan vi åkte till ett ställe på typ "utflykt". Hahah

Det var en sån där stor bil, vessla någonting hette den. iaf. Efter den var det två långa rep med handtag så vi va typ 20 pers som åkte bakom bilen på skidorna. 5 km i uppförsbacke till toppen av ett berg där vi åt lunch. Fyfasen säger jag bara vad trött jag blev i armarna!!

Efter lunchen åkte vi skidor ner tillbaka igen. Det var ingen riktig backe utan ganska platt så man bara flöt på hela vägen utan att varken behöva bromsa eller öka. Sen åkte vi tillbaka till backen och åkte några gånger.

Avslutade självklart med världens vurpa, tappade skidorna och flög på mage ner aslångt i backen, snurrade runt 1 miljon varv i superhög fart. Kaos..
/Carro




Snygga ridbyxor!

                      
 
Hööks // Madison CRW // 399:-
 



Update

Hade gjort ett inlägg förut men när jag skulle publicera det slutade blogg.se att fungera... ska försöka fixa klart det!

Idag har jag varit i stan hela dagen och nu ikväll ska jag kanske träffa min kusin
/Lisa




Torsdag

Hej!
Åkt skidor hela eftermiddagen typ och avslutade det hela med världens vurpa, tappade ena skidan och störtade ner för backen, gjorde 250 volter och stannade tillslut. Gjorde ont..

Imorgon är det sista dagen vi åker skidor och sen på lördag åker vi hem!!
På söndag ska jag ju tävla och då ska Carro (hon som jag va hos med kingen, billan, fanny) följa med och fota så jag kanske har lite fina bilder att visa sen då!
/Carro




Twist♥




Ridningen igår!

Igår på ridningen hade jag Tiptop för första gången och vi hoppade! 
De var tänkt att vi hoppar nu när vi inte är så många, då blir det lugnt, eller? det slutade med att två ramlade av men det gick som tur va bra! Vi hoppade samma bana som vi har gjort nu de senaste gångerna och det gick helt okej! Ibörjan gick det lite segt så fick jobba på att trycka fram honom så att han bjöd framåt. När jag hoppade banan var han mer taggad men han har ett hörn som han tycker är as läskigt och vill inte gå ut i det så det blev lite konstigt i en sväng men Magnus sa att jag lyckades korrigera det bra! Annars flöt banan på bra, "dressyr-delen" gick helt okej, det var ju första gången jag red honom så det är svårt att säga men jag hoppas att jag får fortsätta med honom! :)
 



VA?!?!?!

Vart ifrån kom 78 unika och mer än 150 sidvisningar igår?????




Onsdag

Hej!
Igår åkte jag inte skidor då jag typ har en inflammation i benet så det gör för ont att ha på sig pjäxorna..

Missade ju ridningen också men hörde från Lisa hur det var och det lär hon nog berätta senare.

Nu är det bara 2 dagar kvar att åka skidor och sen på lördag åker vi hemåt. På söndag är det först Ridskolecup hoppning och sen åker vi till Lidingö för att göra sista semimatchen i hoppning och nu håller vi alla tummar i hela världen för att vi går vidare till final!!!
/Carro




Kolla vad som går i skidbacken..




Glöm inte att följa oss!

Instagram: 
Carro: @caaarrooo
Lisa: @cagetown
 
Youtube:
@ponnyboken
 
Twitter:
Carro: @carrooo1
Lisa: @lisaburestad



För er som missat...

Så är hemsidan (www.vrk.nu) uppdaterad med bilder och info om nya hästarna på Veda så gå in där och kolla! Kan ju bara säga att det va svårt att få bra bilder med en iphone och hästar som inte ville stå stilla...

De är Jimmy, Robban, Nova, Lucy, Humla och Dumle som fått bilder! :)
/Carro




Nästa tävling

Nu på söndag är det tävling igen. Kommer hem på lördag så hinner precis komma hem och sen tävla igen.

Det är iaf Ridskolecup i hoppning och jag tävlar LB klassen och jag är astaggad!
/Carro




Ridskolecupen

några bilder från ridskolecupen den 29 mars