HEMMA

Nu är jag hemma igen! Imorgon blire uppdatering igen!
Har teori 12:45-15:30 och sen ska PC laget bygga staket, fixa och ha lite programträning på de hästar vi ska tävla på söndag så skriver om det imorgon! Hörs!



Sista dagen i Thailand

Imorgon åker jag hem, kommer hem sent på kvällen så missar hoppspecialen igen. På lördag blir det på't igen och ha teori och sen ev. rida programtraning på kvällen ifall jag ska tävla på söndag!
 
Blir dålig uppdatering nu torsdag och fredag men det får vara, bloggandet kommer igång igen nãr jag e hemma!



14. Min första ponnycup

 Var typ 12 år när jag red min första match, 160 lång typ och det cupåret red jag bara B och C-ponnys, hahaha hur gulligt? Första matchen var en Bortamatch i Hoppning på Gustavsberg Jag var SKITNERVÖS. Skulle för första gången tävla på en häst jag aldrig ridit. Hahah jag fick rida en 6-årig C-ponny valack som hette Zafir. Kommer typ inte ihåg något men jag blev iaf felfri på typ snabbaste tiden.. Hahaha. Laget förlorade tyvärr för vi hade två i vårat lag med fel och Gustavsberg hade 1.
 
vadå felställd? ;)
4 bilder från den matchen, ingen film tyvärr.



13. Hur jag förvarar mina tävlingsprotokoll

E i Thailand när jag skriver det här, därför inga bilder som jag hade tankt på hur det egentligen ser ut i min tävlingspärm.
Har en helt vanlig pärm hemma där jag samlar alla protokoll mm från tävlingar. När man öppnar den kommer först dressyrprotokoll, sen kommer ett papper med lite mål jag har, sen hoppprotokoll och sist bilder från ponnycuper, diplom mm.
 
Smart sätt enligt mig att samla allt i en och samma pärm istället för att ha alla liggandes här och där!
 Det här är dressyrsidan, sen finns lite andra bilder med annat på men den här sitter för dressyren!



12. Det högsta jag hoppat

Har inte ngn superkoll på hur högt jag har hoppat... Men med Twist hoppade jag ca 110 på hoppspecialen och sen med Cyklamen var det nog ännu högre. Skulle tippa på kanske 115-120 på ett räcke som var sista i en bana. Sen hoppar han ju rätt stort så man blir ju typ 130 över marken, minst...
 
Men tycker bara det e roligt att hoppa högt. 150 kanske lite väl högt men ni fattar, annars älskar jag hoppning!



Sweet sixteen!!





23:e februari

Sista dagen som 15 åring!!
imorgon fyller jag 16 år, och min iphone är pajj så om ni ska höra av er- facebook ;) Ska sova nu så natti!



11. Favorit B, C och D ponny på Veda

B:ponny
Det finns ju 2 st B-ponnys på Veda, Yrsa och Bailey. Bailey e den lilla söta vita och Yrsa den svarta busiga lilla roliga. Har ridit båda (dock för väldigt länge sedan haha) och jag gillar båda!
 
C:ponny
 Här är det nog Jane! Ridit henne jättemycket, både träning och tävling. Jättefin allroundponny!

D:ponny
Utan tvekan Pandora! Dock är hon pyttelite övervuxen ponny på bara ngra centimeter. Men hon är världens snällaste i all hantering, en jättetrygg ponny, hur fin som helst att rida och gör alltid sitt bästa. Men om jag måste ta en ponny som e max 148 så är det Twist!



10. Min ridgarderob

Träning:
är i thailand när jag skriver det här så har inga bilder att visa.. Men jag har typ 8 par ridbyxor. Använder dock inte alla men har 8 st för tillfället. Har ett par pikeur, sen massa massa från Hooks och så.
 
Sen typ massa massa ridstrumpor, ngra tjocktröjor, lite piketröjor osv...
 
Men ni får bilden på det jag tävlar i. Det här är dock inte allt men mycket av det!

tävlingsgarderob:



Första veckan

Nu har jag varit i Thailand i en vecka exakt. Det e sjuuukt varmt här, men asnajs!
I havet e det svinhöga vågor, dock ganska kul hahahah.. God mat, bra väder osv. Lever livet typ :) Har klappat en bebiselefant som var på stranden (!!!!!), spelat minigolf och lite annat!
 
Imorgon ska vi vara på ngn båttur och snorkla. Heldags aktivitet!
Har tagit fotskrubb och fötterna är så sjukt lena just nu hahahah! Ska ta massage ngn dag också och lite annat.
 
Men hare iaf bra! Saknar faktiskt Sverige lite men e hemma om en vecka! Då kommer bloggningen igång som vanligt också. Men tack snälla för att ni fortfarande kollar in här varje dag, knappt ngn skillnad på statistiken trots att jag knappt bloggar just nu...
Ska visa massa bilder från resan när jag kommer hem, men ni får ha de så bra sål'nge!



9. This or That

Häst / Ponny
Hoppning Dressyr
Ridhus / Utebana
Sommar Vinter
Höst / Vår
Hoppsadel / Allroundsadel / Dressyrsadel
Blå / Grön
Hjälm / Väst
Spö / Sporrar
Pigg häst / Trött häst
Galopp / trav
Trav / skritt
Skritt / Galopp
Benskydd / Lindor
Hopptävling / Dressyrtävling
Rida med handskar / Rida utan handskar
Fanta / Coca Cola
Chips / Godis
Chips / Glass
Pandora / Brownie
 Thailand / Sverige
Tävla utomhus / Tävla inomhus
Hoppa 120 cm / Hoppa 30 cm



8. Vad jag blivit bättre på inne på hoppbanan

Inne på hoppbanan har jag på senaste tiden hittat ett bättre flyt. Jag får upp galoppen mer och håller ett tempo, SOM man ändå kan reglera. 
Kommer in på hinderna bättre nu, bättre sits och vägar, kommer ihåg banan och omhoppningssvängar nu för tiden;)
 
För något år sen red jag på halvlånga tyglar, typ ingen galopp, kom helt snett på hinder och red fel galopp i svängarna. Glömde dessutom alltid bort omhoppningssvängarna. Nu är det dock lite mer fokus på mig ;) Blir alltid lite nervös när man rider inne på banan och precis när man får startsignal blir det lite "OKEj nu kör vi kom igen". Typ taggar sig lite för mycket ibland. Har inte hopptävlat så mycket på senaste tiden men om jag ska sammanfatta vad jag blivit bättre på så har jag hittat ett bättre flyt och även i hoppningen, mer noggrann.
 



Thailand

Hej och sorry för bad update men det e ganska svårt att blogga här ifrån Thailand...
Har det iaf bra, igår var vi efter middagen och spelade minigolf på en skitrolig bana! Haha har précis ätit middag nu (kl är 20:00) och vi ska nu gå och spela igen haha.
 
Bloggen står lite stilla just nu men hoppas att ni har förstaelse for det.. Hors!



7. Vad jag blivit bättre på inne på dressyrbanan

Om jag ser tillbaka på gamla filmer och bilder, protokoll mm för länge sen på dressyrtävlingar så har jag blivit bättre på flera olika saker. 
Jag har blivit väldigt nogrann och "exakt". Slarvar inte med vägar, vart det är fattningar osv, utan oftast gör jag allting "pungtvis" från bokstav till bokstav.
Jag har rätat upp mig mycket mer på senaste och fått bättre poäng på sitsen. Har även delvis fått bättre händer, bara galoppen där jag jobbar på att höja upp dem lite.
 
Jag fokuserar mycket mer nu och gör det ordentligt eller vad man ska säga. Jag rider aldrig någonsin in på dressyrbanan och ba: aja struntsamma hästen du behöver inte gå på tygeln och jag rider slarviga vägar för jag vill bli klar. 
 
Man jobbar på framridningen tills allt sitter. Sen FORTSÄTTER man inne på banan och gör det minst lika bra där. 
I huvudet medans jag rider programet tänker jag alltid nästa steg. Först "okejj uppridning, gör den bra" när jag är påväg ut ur uppridningen tänker jag nästa steg: "okej nu är det halva ridbanan gör så och så". Pratar typ med mig själv i huvudet vad jag ska göra haha.
 
Men det bästa är väl att jag blivit väldigt nogrann där inne och inte ger något åt slumpen om man kan säga så ;)
Nä men vadå långa tyglar vad snackar ni om? :) GAAAMMAL bild



6. Min värsta ridolycka i samband med hästar

Har aldrig riktigt ramlat av och gjort min väldigt illa, hahah rekordet på hur jag gjort mig illa i samband med hästar är typ en gång när jag skulle tömma skottkärran när jag mockade...
Containern var precis tömt så den var helt tom. Den är ju rätt djup och stenhård... Vi har som en bred planka som ligger över kanten på den och man går ut på den och tömmer ner den i containern. Den här gången låg den alldelles för långt ut..
Här är en bild som visar typ exakt hur det gick till, hahah jaa jag ritar fint.
 Plankan ligger typ 1,5 meter utanför kanten på containern. När man kommer där med sin skottkärra på 25 kg plus sig själv och går längst ut på plankan, för det var ju helt kolsvart ute så jag såg ju inte att den låg fel. Man kommer där och ska tömma och känner att det helt plötsligt "lyfts" bakom en. Helt jävla plankan lyftes ju upp och gled rakt ner i containern, jag och skottkärran följde med såklart. Från där uppe och rakt ner är det typ 170cm högt. Jag föll rakt ner och landade med båda knäna rakt på skottkärran och det gjorde så JÄÄÄÄÄVLA ont om jag får säga det så... Alltså båda mina knän svullnade upp och blev helt blåa i flera veckor... Gjorde skiiiitont. Blev rätt dåligt arg efter det, typ skrek ut hahahha. Aja låter skitroligt men fyfan vad det gjorde ont...



En vecka kvar...




5. Alla program jag tävlat och personbästa på alla programmen

Dressyrryttartest L:1: Yrsa, Ingen aning om procent men 99 poäng(typ lite över 70 i debutantprocent)
LC:1: Candi, 72,41%
LC:2: Pandora, 70,35%
LB:0: Ludde, 65,??%
LB:1: Jane, 66,897% (76,78% om man räknar med KM klassen ;))
LA:1: Twist, 64,08% (dock bara ridit 2 ggr)



Uppdatering från Thailand

Finns inte de tre sista bokstaverna hr sa ni vet att inlagget ser askonstigt ut...
 
Min mobil har inte längre någon täckning så har inte kunnnat kolla blogg, insta eller ngt. Kan inte heller svara på kik, så ni som skriver jag kan inte svara...
 
Asså kan inte gora klart alla installda eftersom jag inte har ngt internet.. Kan inte sitta I receptionen varje dag och gora inst'llda..Men kommer ngra installda till, sen ar det slut..
 
Men ni far helt enkelt vanta tills jag ar hemma igen :)
 
Grattis till alla placerade idag i RSC!!



4. Allt jag gör på Veda

♣ Rider tisdagar
♣ Rider hoppspecial varannan fredag
 Tävlar i hoppning och dressyr i Ridskolecupen
♣ Tävlar dressyr i Ponnycupen
 Helgjobbar i stallet
♣ Teoriledare för ridlekis
 Ordförande för Vallentuna Ridklubbs Ungdomssektionen
 
Sen är det ju mer, man är med i lag och då äre lagträning ibland, ridläger på sommaren, funktionär på större tävlingar och mycket mycket mer men tillbringar större tiden av min vardag i stallet!



Hopptävling idag

Idag är det Rsc hoppning hemma på Veda som jag tyvärr missar eftersom jag är i Thailand. Men önskar alla som ska va med lycka till! 😘 

Resultat kommer ut på vrk.nu efter tävlingen ;)
Hahah sååååå länge sen!!! Och nej hon stannade inte jag visade henne hindret innan starten då hon tvärnitade på det med ryttaren innan(!?)



3. Kort info om stallet jag rider på

Vallentuna Ridskola
Ridskolan drivs och ägs av Malin & Magnus Hamilton
* Det står just nu 49 hästar och ponnyer på Veda
* 42 av dem är ridskolehästar
* 7 privathästar
* Anläggningen- 3 stall, 4 sadelkammare, skrittmaskin, 2/3 sommarhagar, flera småhagar, en stor "året-om-hage", 24x80 ridhus, en megastor utebana, flera skogsvägar etc etc. 
* Världens bästa ridskola och ridklubb
* Ligger i Lindholmen vid Vallentuna Golfklubb



THAILAAAAND

Nu är jag äntligen i Thailand! Vet inte riktigt hur tiderna blir på bloggen eftersom thailand är 6 timmar före men klockan är iaf 20:47 här i Thailand när jag skriver det här hahaha.

Igår så åkte vi runt 22:00 och åkte flygplan i 10 timmar. Sjukt seg resa och mådde lite illa. Sen åkte vi buss till hotellet, checkade in, va en stund på hotellrummet och packade upp och sen gick vi ner till havet och sen poolen och badade en stund.

Det är helt galet varmt här, 32 grader j skuggan och man kan knappt andas haha, men det är så jäkla skönt att solen värmer på kroppen och man kan gå i bikini lixom. ÄLSKAR det här. 

Vi har ätit middag nu och ska sova snart eftersom vi typ missat en hel natt nu. Men ska skriva klart inställda också!

Hörs mer! Natti



2. Mina favorithästar och varför dem är det

Twist
Twist är den brunvita skäcken man ser lite här och var på bloggen. Började rida henne 2012 och har tävlat och ridit henne massor sen dess. Hon blev min favorit för att hon var så speciell i sitt sett men vi funkade ändå skitbra ihop vilket var jättejättekul. Rider henne inte så jättemycket längre men tycker fortfarande om henne såklart! Hon är väldigt possitiv, försöker alltid även fast det är lite svårt ibland, hon är bara allmänt underbar!
 
Pandora
Pandora är den lite större kraftigare vita ponnyn man ser också lite överallt här. Har ridit henne väldigt mycker på sistonde men hon ÄR verkligen en favorit. Hon är nog den finaste ponnyn jag någonsin suttit på. Världens underbaraste i hantering, gör ALDRIG något dumt, alltid glad och possitiv. Väldigt väldigt fin att rida, en supertrygg häst som alltid alltid alltid gör sitt bästa. Hoppar lika bra som hon går dressyr. VÄRLDENS toppenponny och om jag skulle ta med mig någon ponny från veda hem skulle det utan tvekan vara henne!
 
Har inte hittat någon favorit bland storhästarna än men dessa två ponnys älskar jag verkligen!



Mot Arlanda!

Sitter i bilen påväg till Arlanda nu! Nu drar jag till Thailand i två veckor!! Har fixat inställda bara för att jag är bäääst.

Ha de bra, kommer inlägg imorgon igen. Vet dock inte vilka tider de kommer ifall de publiceras under thailändska tiden eller om den går efter svenska men hoppas den går efter svenska såklart ;)

Hare bra!



1. Kort info om mig

Namn: Emma Caroline Davidsson
Smeknamn: Carro
Ålder: 16 om en vecka
Född: 24 februari 1998
Stjärntecken: Fisk
Ögonfärg: Blågrå
Längd: 178 cm
Familj: Mamma, pappa, storasyster x4, lillebror x2, extra pappa, extra pappa
Djur: Hund, Elton!
Favoritfärg: Blå och grön
Favoritmat: Typ pasta med sås haha
Favoritdjur: Häzt såklaaart



Ridningen igår

Igår red vi dressyr för Magnus och jag hade faktiskt Tip Top! Var jättelänge sen jag red dressyr på honom så de va kul!

Vi red massa serpentiner, halvvolter, skänkelvikningar och galopp. 
Tip Top var faktiskt skitfin! Ibland blir han lite trippig så då måste man bara få han att trava framåt men som sant, så är det lite glida runt på en räkmacka ;) han är en av de lättaste hästarna att rida. Det enda jobbiga är att han blir kort i steget ibland och mot slutet om han blir trött så blir han rätt stark.

Men traven gick bra, galoppen gick bra typ allt egentligen och ÄNTLIGEN har jag lärt mig att sitta ner på honom, han är nog den skumpigaste storhäst jag vet hahah. Men han gick skitbra igår!

Nu är jag ju borta två lektioner så får se om jag får honom igen men hoppas det!
Här är två halvslarviga stallbilder på honom



CHALLENGE

Medans jag är borta i Thailand nu så kommer det löpa på YTTERLIGARE en 20 days challenge... Jag vet jättejättetråkigt men har inget annat att skriva om lixom ;) Så ska skriva alla 20 nu tänkte jag hahaha.. Imorgon åker jag ju såå blir snabba ryck!! 
 
Pysslade bara ihop en snabb 20 days ;)
 
1. Kort info om mig
2. Mina favorithästar och varför dem är det
3. Kort info om stallet jag rider på
4. Allt jag gör på Veda
5. Alla program jag tävlat och personbästa på alla programmen
6. Min värsta ridolycka i samband med hästar
7. Vad jag blivit bättre på inne på dressyrbanan
8. Vad jag blivit bättre på inne på hoppbanan
9. This or That
10. Min ridgarderob
11. Favorit B, C och D ponny på Veda
12. Det högsta jag hoppat
13. Hur jag förvarar mina tävlingsprotokoll
14. Min första Ponnycup
15. Failbilder
16. Mina svagheter på hopptävlingar
17. Mina svagheter på dressyrtävlingar
18. Jag på B-ponny
19. Min sista ponnyhopptävling
20. Ett roligt sommarminne



Jag lever

Hej och sorry för dålig uppdatering men har packat hela eftermiddagen så hinner inte riktigt...

Imorgon är det först skola och sen på kvällen går flyget mot Thailand!!! Blir borta i 2 veckor så kommer bli sämst uppdatering om det ens blir någon.. Har inga inställda ännu.. Om jag hinner fixar jag ikväll annars blir det nog en liten paus under veckorna jag är borta.

Kommer inlägg om ridningen igår!



Tisdag

Var jobbigt att gå upp ur sängen idag, aaaatrött efter den helgen och igår, inte sovit NÅGONTING.
Idag går jag skolan fram till halv 4 typ, Sen skynda hem, byta om och ta bussen till stallet. Stallvärdinna först och sen ridning. Tror det är byte men vill typ ha Zimba ändå haha. Aja får se, hörs senare!



Påväg hem

Sitter i bilen påväg hem från Arlanda nu. Varit uppe sen 7, åkt flygplan 2 gånger och varit på begravning i Göteborg och vägen dit var med bil och världens krokigaste vägar mitt i skogen så mår rätt illa nu hahah..

Aja är skittrött så ska sova så fort jag är hemma. Imorgon ska jag vara stallvärdinna och sen ridning!



Usek 2014

Ordförande: Caroline Davidsson
Vice Ordförande: Jennie Noreskog
Kassör: Hedda Aspheim
Sekreterare: Sofia Thurén
Suppleant: Johanna Lundström
Suppleant: Vilma Halvarsson
Suppleant: Adam Aspheim
Suppleant: Linnéa Smith
Suppleant: Linn Carlsson
Suppleant: Wilja Berggren 
 



Vecka 7

Måndag: Åker hemifrån innan 07:00 och åker till flygplatsen. Åker till Göteborg över dagen på begravning och kommer hem sent på kvällen.

Tisdag: Ridning och Stallvärdinna

Onsdag: Packa hela dagen!!!

Torsdag: Går skolan hela dagen och 22:00 lyfter planet mot Thailand!! Är borta i 2 veckor.



Ponnycupen 9/2

Idag var det Ponnycup dressyr, bortamatch på Tyresö! Start 9:30 så vi va där 8:50!
Laget var(enligt startordning):
Jennie Noreskog
Ylva Ledberg
Sofia Thurén
Carro Davidsson

Först när vi kom dit fick vi en rundvandring och se ponnysarna som skulle gå med. Sen gick vi till ridhuset när Tyresö red fram. Vi gjorde så att när tyresös första ryttare ridit gick våran ryttare som skulle ha den hästen ner och red fram direkt så att det inte skulle ta så lång tid. Jag gick ner med Sofia och stod där nere tills min ponny var klar eftersom min häst startade som sist.
 
Jag fick iaf rida på Dingo!! Hihi vita ponnyn jag snackat om som jag red i höstas när vi hopptävlade där. Han är en mellanstor D-ponny men jag såg faktiskt inte så stor ut på honom som jag trodde att jag skulle göra. 
 
Framridningen gick rätt bra. Han var mjuk och fin, lyssnade på övergångarna och så. Sen var han lite jobbig i galoppen när han bröt av på diagonalerna och sen varje gång man gjorde halt så började han backa i halten. Även fast jag tryckte på och lättade på handen så backade han hela tiden.
 
Men skitsamma, Inne på banan gick han jättebra! Galoppen satt här! Inte snyggaste övergångarna trav-galopp, galopp-trav men annars gick det helt okej! Dock backade han ett steg i halten igen men annars var det inga större missar. Det kändes som att det flöt på rätt bra ändå.
 
Resultatet:
"I början så var det väldigt jämnt mellan lagen, sen där på slutet så började någon dra iväg med poängen..." sa domaren på prisutdelningen.. Hahah min häst var ju typ den finaste dressyrhästen de hade med så de flesta fattade nog vad hon menade då haha. Jag fick iaf guldmedaljen på 68,39% som jag är rätt nöjd med! Han är verkligen en jättefin ponny tycker jag! Det här var dessutom andra gången jag red honom ;)
Men tvåan fick 60% och resten av startfältet under så det var lite poängskillnad ändå. Men laget vann med ungefär 40 poäng!
 
Det här var faktiskt min första guldmedalj på bortaplan någonsin! Har bara fått på hemmamatcher annars kom jag på. Hahah, aja, Här är massa bilder från idag och film från ritten!  Bilderna är ganska lika varandra men skitsamma hahaha




Hemma

Väääärldens längsta dag med två ponnycupmatcher!!
Sov hos Hanna igår ju. Vi gick upp 7 typ och gjorde iordning oss snabbt och åkte sen till Tyresö Ridskola. Kommer eget inlägg om den tävlingen senare ikväll!

Sen efter åkte jag och Hanna med Malin hem, hon släppte oss hos mig så va vi hemma typ 45 min och lämnade lite grejjer och sen gick vi hem till Malin. Precis när vi kom skulle vi åka igen. Åkte till Hufvudsta och kollade pc hoppningen. Dock behövde jag vara tidtagare så blev inte så mycket hejja direkt. Men hoppmatchen blev oavgjord iallafall.

Sen fikade vi snabbt och åkte hem med Malin igen. Är hemma nu och ska äta middag om en stund och sen åka till mamma och sova där. 

Imorgon ska vi upp svintidigt, mot arlanda och flyga till Göteborg för begravning.. Så blir ingen liveuppdatering imorgon men ska försöka skriva något inställt.

Hörs senare ikväll!
Hopptjejerna plus en skitfin tårta Hufvudsta hade fixat till fikat!



Ponnycup idag!!




Lite blandade PC bilder hahaa




Hos Hanna

Helgjobbade mellan 7-16 idag som gick asbra. Var klar kvart i 4 och hann med massa annat. Direkt då så sprang vi ner till ridhuset och började bygga banan. Byggde fram staketet på typ 20 min och sen sprang upp till stallet, fixade hästarna, ner och började rida fram. Malin kom efter typ 15 min så då red jag programet direkt för Pandora var skiiittrött. Krävde inte så mycket av henne då det kändes lite elakt utan tänkte mest på mig själva vad jag ska tänka på imorgon och lite annat. Red i kanske 20-25 minuter, sen gick jag upp med hästen, tog av grejjerna, bytte om och sprang ner lite halvfräsch till årsmötet där jag läste Useks årsredovisning.
 
Efter var det middag där och sen åkte jag hem till Hanna där jag ska sova inatt. 
 
Imorgon är det Ponnycup på Tyresö. Ska åka hemifrån 7:45 så blir att gå upp tidigt, kommer inlägg om tävlingen imorgon! :)
Tävlatävlatävlatävlatävlatävla



Varför Veda?

 Om jag ska komma med en lång förklaring. Varför rider jag ännu idag efter ca 8 år, på samma ridskola, Vallentuna Ridskola?

Vallentuna Ridskola, asså vart ska man ens börja?
Vi på Veda har nog den största bästa förutsättningen någonsin att få rida och träna för de absolut bästa ridlärarna, Malin & Magnus Hamilton, Evelina & Lena Karlsson och Anna Wass. Sen har vi grymma vikarier som Jossan och Malin Isaksson. Alla är sjukt kunniga och så jäkla bra. De är inte heller bara sånna ridlärare som står i mitten och är svinallvarlig, utan de skrattar och är roliga att rida för. Samtidigt som det är de otroligt engagerade och lär ut skitbra.

Sen såklart hästarna. På Veda finns det inga små shettisar utan det är verkligen FINA ponnys vi har. Absolut inget fel på shettisar men ni fattar vad jag menar ;). Hästarna är allihop trygga och snälla, sen har alla olika egenskaper såklart men alla hästar och ponnyer är välutbildade. Det är roligt att rida på dessa hästar då de är glada och mår bra, tas hand om på ett jättefint sett. Hästarna är välridna och jag kan inte komma på en enda ponny eller häst som inte är speciellt bra på någonting. Vissa av dem är grymma på att hoppa medans andra går svinfint i dressyren. Alla hästarna äger.

Sen såklart vänner och den gemenskap vi har på Veda. Nästan alla kompisar jag är med har jag lärt känna via Veda. Det finns så sjukt mycket hästfolk på Veda som man lärt känna i alla åldrar. Det är en trevlig gemenskap och alla är jättesnälla mot varandra. När man kommer till stallet blir man alltid välbemött på ett trevligt sett av väldigt många, och man hejjar på iprincip alla man möter på.

Sen alla roliga tävlingar på Veda. Allt från Ridskolecuper, KM, Klubbtävlingar mm till de största som Runhoppet och Augustidressyren där vi hjälps åt som funktionärer. Vi hänger i solen, snackar, kollar på massa fina ritter och har det allmänt bra! Tävlingarna är roliga och typ alla har chans att få vara med. 

Och sen har vi ju våran fina och trivsamma anläggning. Det är rätt gammalt, men vi har sånna sjukt bra tillgångar här! På vissa ridskolor ligger det precis vid vägen mitt inne i stan, några grushagar, ett 20x40 ridhus och en utebana.
På Veda har vi först vårat stora ridhus som är ungefär 20x80. Ridhuset har två läktare och 1(2 egentligen) domarställen där musiken styrs. Från ridhuset är det bara en liten trappa upp till cafeterian med fönster ut så man ser de som rider. Massa stolar, bort, soffor, automater mm i cafeterian ikl teknikrum, konferansrum, klubbens rum(priser mm), kontor, 3 omklädningsrum, personalrum, tvättstuga och 5 toaletter. Ridhuset har verkligen MYCKET.

Vi har sen två stora parkeringar på stallplan. Stallet är stort med 1 stor sadelkammare för ridskolans och 3 privatkammare. Vi har skötspiltor, duschar, stora ytor för stallmaterial typ höbalar, spån osv. Får tom plats en traktor på det stället(!). 52 hästplatser varav 2 uteboxar. Stallen sköts skitbra av personalen som jobbar där. 

Vi har en stor skrittmaskin med tak där privathästar och vissa ridskolehästar går. Sen typ 11 privathagar med gräs och 4 med grus. Vi har sen våran superstora hage precis bakom stallet där alla lektionshästar går tillsammans. De springer in och ut själva vilket är väldigt praktiskt. Vi har sen våran stora sommarhage där hästarna går på nätterna på sommaren. Den är så stor så det finns inte. Tar typ 100 år att gå varvet runt! Massa gräs, träd, skog, stora ytor av bara grässs. Sjukt bra hage! Sen har vi våran stora utebana som nästan är större än ridhuset. Man får plats med två stycken 20x60 banor brevid varandra på den plus att det är då massa mellanrum mellan banan och staketen. 4 domarkürer där nere också.

Vi har sen såklart SJUKT bra ridvägar då anläggningen ligger typ ute på landet. Massa fina ridvägar och vi brukar rida till sommarhagen som ligger 15 min att gå från veda. Hur stort som helst med öppna ytor av gräs där vi brukar rida. Massa massa vägar och det är superduper kul verkligen!
Älskar verkligen anläggningen!

Det är verkligen helt galet bra på Veda. Man tänker kanske inte på hur mycket vi faktiskt har tillgång till där. Anläggningen, kompisar, hästar, tävlingar, sjukt bra tränare alltså ALLT.

Ångrar inte en sekund att jag började på Veda. Tror ärligt talat inte man kan hitta ett bättre ställe.



Mer ändå

Imorgon blire mer planerat ändå. Blir galet tajt schema och vet inte ens om jag kommer hinna med...

Jobbar ju imorgon 7-16. MÅSTE bli klara 16 då jag direkt då ska dra på mig ridgrejjer, bygga staket med laget, fixa hästarna och rida igenom programet innan årsmötet börjar. Bara träna på programmet. Jag ska rida Pandora, bästa ponnyn juu!! 

Sen efter vi tränat. Upp fort, fixa hästen, byta om och springa ner och va med på Årsmötet. Efter det middag där, sen hem till Hanna och sova där. 

Det svåraste blir nog att hinna va klara till 16:00 och direkt rida då. Men vi rider nog inte så länge så det får vi nog ihop ändå!

Blir ingen liveuppdatering imorgon då jag inte har någon rast på hela dagen.. Kommer inställt istället!



Tävling nu i helgen

På söndag är det sista bortamatchen för i år i ponnycupen dressyr och hoppning.

Dressyren
är på Tyresö. Start 9:30 så vi är där typ 8:50. De som rider är jag, Sofia Thuren, Jennie Noreskog och Ylva Ledberg!
Jag va på Tyresö i november och hopptävlade PC och hade en fin vit ponny då så hoppas att den går med isåfall :)

Hoppningen
Ingen aning om vilka som rider men det är på Enskede och jag kanske följer med och kollar, får se :)
Här är Dingo som jag red. Dock är jag liiiite lång på den men korta läder ba kör ;)



Helgen

FREDAG: Åker hem till pappa

LÖRDAG: Blir en lång dag.. Upp svintidigt, jobba på Veda 7-16 plus helgjobbarmöte vid lunch. Sen efter byta om och va på årsmötet på Veda. Efter hem till Hanna och sova där.

SÖNDAG: Upp tidigt igen och åka till Tyresö. Ponnycup i dressyr!! Kommer ett inlägg mer om tävlingen ;)



Hemma

Har precis kommit hem från useks årsmöte som gick bra! 
Ska duscha, städa rummet och packa inför helgen.. Blir fullproppad! Kommer inlägg om helgens planer imorgon ;)

Men måste sätta igång om jag ska sova något inatt.. Hahah, hörs!



Förlåt...

Bloggen är SÄMST nu, märker av det med typ ett inlägg om dagen och statistiken åker rakt i botten. Men har inte haft tid alls.

Har Årsmöte med usek idag och ska åka om typ 25 min. Har varit skola och allt som tar upp all tid man har. Jag orkar då tyvärr inte göra 71516 tidsinställda inlägg på kvällarna.. 

Har planerat massor inför Usek 2014. Samtidigt ska man få ihop veckorna och dagarna och hinna plugga när man inte är hemma en enda dag lixom. Aa ni fattar..

Så sorry för dålig uppdatering. 



Onsdag

Hemma från skolan nu, slutade egentligen halv 2 men var kvar till 2 då jag skrev matteprov på sista lektionen.

Gick förbi ICA på vägen hem och handlade en grej till middagen SOM JAG SKA LAGA IKVÄLL. Det är en fett svår maträtt dessutom och kyckling som ska stekas och allt asså kommer bli kaos. Inte ens någon hemma så maten ska va klar när alla andra kommer hem.
SEN NÄÄÄR kan jag laga mat?

Ikväll ska jag iaf plugga lite, baka till mötet imorgon och dessutom förbereda lite och så ;) 

Vi hörs mer lite senare!
Sista mötet imorgon med det här usekgänget.. Sen blire några som går och nya som kommer!



Pyssel

Hahah i söndags hade jag så tråkigt så jag satte mig hemma och "renoverade" min tävlingspärm.

Har ju en pärm där jag samlar protokoll från tävlingar, och en "framsida" inför varje gren. Haha gjorde om dressyren då...

Så om man heter Carro och inte har något liv så klipper man ut massa hästar och borstar och sånt från hööks katalogen, klistrar, ritar osv... 

Hahahahah här är resultatet..
töntvarning 19626177



Zimba

Ikväll red vi dressyr för Jossan och jag hade Zimba igen. Vi red massa serpentinbågar och skänkelvikningar och lite galopparbete typ :)

Zimba va faktiskt SJUKT fin idag!! Han lyssnade jättebra, hade inte för hetsigt tempo och var bara allmänt bra. Vi gjorde en travökning en gång snett igenom och Zimba är ju jäkla kung på att öka! Han länger verkligen frambenen och trycker på bakifrån och det är en sån jäkla känsla att öka på honom på en 20x60 bana och att han håller traven!

Galoppen gick också jättebra. Han drar ingenting nu och jag har kontroll ifrån första språnget lixom. Övergångarna till trav blev ASBRA btw!! Han brukar ju dra huvudet rakt ut typ och sen tar det en stund att få tillbaka honom men idag så stannade han kvar i formen och kom direkt ner i det lugna igen. 

Han var verkligen skiiiitfin idag!!!



Påväg hem

Har precis ridit ett toppenpass på Zimba, sitter i bilen påväg hem nu. Skriver mer senare!
Bra bild osv



Sträckning

Idag på gympan som är sista lektionen så lyckades jag sträcka båda ljumskarna riktigt hårt. Låg på en madrass och försökte stretcha ut allt men det gick inte..

Är hemma nu och har ätit lite och försöker sträcka ut ljumskarna igen.. Helt omöjligt. Om 20 min går bussen till Veda så får se om jag ens kan rida idag... Om jag kommer upp på hästen dvs ;)

Vi hörs mer senare!



Thailand

Längtar verkligen galet till Thailand nu! 
Poolen, havet, stranden, värmen, hotellfrukost, sola, bli brun(kommer inte ens bli brun lol), handla bikinis osv..
De har tom. gym där så får väl dra dit någondag så Beach 2014 kan bli giltigt någon gång ;) Nä skojja men känner att jag är helt seg i hela kroppen nu förtiden så får försöka komma igång lite mer.
 
Men ska iaf bli skitkul att resa igen! Blir borta i 15 dagar, helt underbart juuuuu!!
Här är lite bilder på hotellet!
bara 9 dagar kvar...



Måndag

Skolan idag gick rätt bra. Vi hade dock 1 h och 50 min håltimme för att vi inte skulle ha någon idrott.. 
Aja hemma har jag bara ätit asgott mellis haha, fixat köket och ska laga middag idag(!!!). Om kan verkligen inte laga mat men måste fasen träna lite nu hahah.

Efter middagen ska jag och mamma åka till täby centrum och handla massa inför Thailandsresan. Kläder, skor, solglasögon osv ;) Haha alla sommarkläder är ju typ borta...

Sorry för att jag ej blogga igårkväll men orkade inte ;) men jag gjorde lite nytta igårkväll och fixade lite papper och skrev ut. Har printat ut useks verksamhetsberättelse som vi ska läsa från på torsdag och lördag. Sen lite annat plus planerat lite usekgrejjer ;)



Vecka 6

Blir en vecka som blir mycket varierat kan man nog säga...
Några dagar är det chill men sen är det fullt igång de andra.
 

MÅNDAG
Typ ingenting. Skola bara och plugga..
 
TISDAG
Skola och sen på kvällen ridning igen. Tror jag har Zimba igen men annars är det byte
 
ONSDAG
Hemma på kvällen men förbereda inför torsdag
 
TORSDAG
Useks Årsmöte
 
FREDAG
Ingenting
 
LÖRDAG
Helgjobbar på Veda 7-16, Helgjobbarmöte över lunch. Sen på kvällen är det stora Årsmötet så blir kvar på Veda, byta om och sen ha årsmöte. Pratar för Usek och lyssnar plus middag sen ;)
 
SÖNDAG
Ponnycup! 9.30 är det start i PC dressyr borta på Tyresö. Vet inte om jag ska rida men hoppas det! :) Sen efter är det bortamatch i hoppning på Hufvudsta och då åker jag nog med och hejjar! Men hoppas att jag rider dressyrmatchen för jag är skittaggad på tävling!



Knas

Orkar typ inte bloggen idag... Känns som att man har jättemånga problem när det egentligen är alla andras. Vill typ bara koppla bort allt allt allt.

Längtar så jäkla mycket till Thailand. DÅ släpper jag ALLT här hemma. Längtar så mycket till att gå upp på morgonen, ta på sig skjorts, t-shirt, sätta upp håret i en toffs och på med flipflop. Går ut från rummet och det är jättevarmt och skönt. Äter hotellfrukosten som ÄGER i thailand. Sen till hotellet, bikini på och hänger vid poolen och stranden hela dagarna.

Vill boooort från Sverige nuuu
Kolla va mys lixom...

Bloggen är lite seg just nu.. Men det får de va. Ikväll ska jag bara plocka på rummet, fixa lite saker, kolla PA5, äta middag och sova. Inget annat



Februari

Nu är det andra månaden, "Min" månad ;)
Februari kommer bestå av bland annat:
 
* Två årsmöten för Klubben
* Helgjobb en gång
* Ponnycup Dressyr & Hoppning
* Födelsedag!!
* ÅKER TILL THAILAND
*Endast TVÅ ridlektioner...
 
Den 13:e feb åker jag till Thailand och kommer hem sista februari. Blir borta i ca 2 veckor så missar en del.. 2 hoppspecialer och två ridlektioner. Sen missar jag en ridskolecup hopp och en ponnycup dressyr. Men klagar inte så jäkla mycket för längtar sjukt mycket till Thailand! Kommer ett eget inlägg om resan snart! ;)
 
När vi är i Thailand fyller jag 16 år den 24:e. Haha blir nog ingen "firning" eftersom man inte kan köpa tårta eller något. Blir väl en helt vanlig dag då. Hahah folk får ju inte ringa och säga grattis om de skulle vilja göra det, kostar typ 2343423 kr att ringa till Thailand..
 
Men typ det händer i februari!



Hoppspecialen 1/2

I fredags på hoppspecialen hade jag Piraten igen. Vi red för Malin den här gången också vilket är jättejättekul!
Vi värmde upp i alla gångarter och sen började med cavalettibommar och sen galoppbommar. Började sen hoppa fram på lite kryss och kombinationer. Hoppade sen lite olika linjer och avslutade med att hoppa en bana. Vi hade ett litet jokerhinder med i banan som var den gröna grinden.
 
Såhär såg banan ut:
-De blåa bommarna är travbommar. De röda bommarna är galoppbommar och sen ser ni vilket sorts hinder det är överallt.  Det gröna hindret är grinden som vi hoppade. Är inte ett rätuppstående utan ser mer ut som en vanlig grind med lite båge på. Har ritat vägen och skrivit nummer på hinderna också, duktigt ;)

Piraten var faktiskt väldigt rolig, glad och possitiv, fin och duktig igår! När vi travade fram kändes han bra, han gick klockrent på alla bommar och han var lite på hugget ;) Så fort han såg ett hinder ville han dra dit lixom haha. När vi hoppade fram hoppade han jättebra, lyssnade och gjorde bra galoppombyten för skänkeln, alltså inte bara för att han själv ville. I studsen drog han på lite mer så fick hålla tillbaka honom en del. Vi tränade på linjen att direkt efter studsen hoppa oxern 3 galoppsprång ifrån studsen. Han kom perfekt på hindret och hoppade det SUPERFINT. Blev skitbra språng och det kändes verkligen att han hoppade. Hindret var kanske 80-85 något men han hoppade ändå jättefint på det!
 
Banan gick jättejättebra! Han satte typ allt! Jag trodde han skulle titta på grinden och så men han märkte nog inte ens att den såg lite annorlunda ut ;) Han hoppade det som vilket annat hinder som helst! Kom bra in på alla hinder och det flöt bara. Sen är det bara jag som ska träna lite på min högersida.. Har ju haft ont i några år i höger höft, axel, "nacke" och arm så i högervarv så drar jag alltid fram hela högersidan men tränade lite på det igår. 
 
Men Piraten var verkligen jättefin och rolig igår! Han är ju så kul att rida för han är alltid så skojjig lixom, kolla blicken på bilden lixom, typ bus i honom! Han är alltid possitiv och glad och igår tyckte han verkligen att det var kul att hoppa! Hoppas på att fortsätta med honom nu. Är dock borta nu två specialer i rad eftersom jag är i Thailand men får se vem jag får när jag är tillbaka!
Hahah hade tråkigt så fixade en liten bild på honom med text och allt ;)



Sorry

För dålig uppdatering idag... Men har inte orkat slå på datan och har tittat på Mello 14 ikväll som förövrigt var skitdåligt hahahah. Hur som helst ligger jag i sängen med datan nu, ska skriva några inlägg och sen fixa en design grej ;)
 
Inlägg om hoppspecialen och allt annat kommer!



Hemma

Hej! Har varit i stallet, duschat, bytt om och ska snart äta middag. Hade teori idag och det gick bra. Efter hjälpte jag Hedda och Jana att ta in ridskolehästarna och då kom Candi inspringandes med bara innetäcke? Han hade täcke på sig när han gick ut så vi gick ut i hagen och långt där borta låg det, med alla spännen knäppta?? Hahaha hur nu det gick till..

Ikväll ska jag bara chilla, äta chips och se Melodifestivalen, sen kanske kolla någon film på datan, blogga lite och sånt! Myskväll ;) ska skriva lite inställda också!

Hörs mer senare
Saknar sommareeeen!!!



Godmorgon

Vaknade av att hunden kom inspringande till mitt rum och väckte mig.. Kunde inte somna om sen...

Idag ska jag inte göra något annat än att ha teorin på Veda. Ska dit om typ 3,5 h så det är en stund kvar.

Men kanske fixar lite på bloggen idag om jag har tråkigt, ska skriva om hoppspecialen igår också! :)
Tävlingssugen!!