Varför Veda?

 Om jag ska komma med en lång förklaring. Varför rider jag ännu idag efter ca 8 år, på samma ridskola, Vallentuna Ridskola?

Vallentuna Ridskola, asså vart ska man ens börja?
Vi på Veda har nog den största bästa förutsättningen någonsin att få rida och träna för de absolut bästa ridlärarna, Malin & Magnus Hamilton, Evelina & Lena Karlsson och Anna Wass. Sen har vi grymma vikarier som Jossan och Malin Isaksson. Alla är sjukt kunniga och så jäkla bra. De är inte heller bara sånna ridlärare som står i mitten och är svinallvarlig, utan de skrattar och är roliga att rida för. Samtidigt som det är de otroligt engagerade och lär ut skitbra.

Sen såklart hästarna. På Veda finns det inga små shettisar utan det är verkligen FINA ponnys vi har. Absolut inget fel på shettisar men ni fattar vad jag menar ;). Hästarna är allihop trygga och snälla, sen har alla olika egenskaper såklart men alla hästar och ponnyer är välutbildade. Det är roligt att rida på dessa hästar då de är glada och mår bra, tas hand om på ett jättefint sett. Hästarna är välridna och jag kan inte komma på en enda ponny eller häst som inte är speciellt bra på någonting. Vissa av dem är grymma på att hoppa medans andra går svinfint i dressyren. Alla hästarna äger.

Sen såklart vänner och den gemenskap vi har på Veda. Nästan alla kompisar jag är med har jag lärt känna via Veda. Det finns så sjukt mycket hästfolk på Veda som man lärt känna i alla åldrar. Det är en trevlig gemenskap och alla är jättesnälla mot varandra. När man kommer till stallet blir man alltid välbemött på ett trevligt sett av väldigt många, och man hejjar på iprincip alla man möter på.

Sen alla roliga tävlingar på Veda. Allt från Ridskolecuper, KM, Klubbtävlingar mm till de största som Runhoppet och Augustidressyren där vi hjälps åt som funktionärer. Vi hänger i solen, snackar, kollar på massa fina ritter och har det allmänt bra! Tävlingarna är roliga och typ alla har chans att få vara med. 

Och sen har vi ju våran fina och trivsamma anläggning. Det är rätt gammalt, men vi har sånna sjukt bra tillgångar här! På vissa ridskolor ligger det precis vid vägen mitt inne i stan, några grushagar, ett 20x40 ridhus och en utebana.
På Veda har vi först vårat stora ridhus som är ungefär 20x80. Ridhuset har två läktare och 1(2 egentligen) domarställen där musiken styrs. Från ridhuset är det bara en liten trappa upp till cafeterian med fönster ut så man ser de som rider. Massa stolar, bort, soffor, automater mm i cafeterian ikl teknikrum, konferansrum, klubbens rum(priser mm), kontor, 3 omklädningsrum, personalrum, tvättstuga och 5 toaletter. Ridhuset har verkligen MYCKET.

Vi har sen två stora parkeringar på stallplan. Stallet är stort med 1 stor sadelkammare för ridskolans och 3 privatkammare. Vi har skötspiltor, duschar, stora ytor för stallmaterial typ höbalar, spån osv. Får tom plats en traktor på det stället(!). 52 hästplatser varav 2 uteboxar. Stallen sköts skitbra av personalen som jobbar där. 

Vi har en stor skrittmaskin med tak där privathästar och vissa ridskolehästar går. Sen typ 11 privathagar med gräs och 4 med grus. Vi har sen våran superstora hage precis bakom stallet där alla lektionshästar går tillsammans. De springer in och ut själva vilket är väldigt praktiskt. Vi har sen våran stora sommarhage där hästarna går på nätterna på sommaren. Den är så stor så det finns inte. Tar typ 100 år att gå varvet runt! Massa gräs, träd, skog, stora ytor av bara grässs. Sjukt bra hage! Sen har vi våran stora utebana som nästan är större än ridhuset. Man får plats med två stycken 20x60 banor brevid varandra på den plus att det är då massa mellanrum mellan banan och staketen. 4 domarkürer där nere också.

Vi har sen såklart SJUKT bra ridvägar då anläggningen ligger typ ute på landet. Massa fina ridvägar och vi brukar rida till sommarhagen som ligger 15 min att gå från veda. Hur stort som helst med öppna ytor av gräs där vi brukar rida. Massa massa vägar och det är superduper kul verkligen!
Älskar verkligen anläggningen!

Det är verkligen helt galet bra på Veda. Man tänker kanske inte på hur mycket vi faktiskt har tillgång till där. Anläggningen, kompisar, hästar, tävlingar, sjukt bra tränare alltså ALLT.

Ångrar inte en sekund att jag började på Veda. Tror ärligt talat inte man kan hitta ett bättre ställe.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback