Favoritbilder

Har verkligen supermycket bilder på mig och Salza har jag kommit på! Jättekul ju, här är några favoriter :)



Tisdag

Idag efter skolan ska jag direkt till Salza och rida. Rider ett dressyrpass i ridhuset med fokus på skänkelvikningar, övergångar och sånt. När jag är klar där ska jag vidare till Veda och rida lektion där. Tror vi ska hoppa så då vet jag inte vilken häst jag får eftersom Jim inte får hoppa. Vi får se :)



Söndags

I söndags jobbade jag i stallet 7-16 och började morgonen med att knoppa och göra iordning Santino inför tävling, sedan åkte dem och då började vi släppa ut alla hästarna och mockade, sopade och gjorde klart allt förmiddagsjobb. Vi var klara prick 16 så då åkte jag direkt till Salza och började borsta på henne som tog sjukt lång tid haha. För det första kom hon in med bara en boots på fram så den andra är förmodligen långt nere i någon lera i hagen nu... Hon hade gått utan täcke i hagen och rullat sig så hon var ett lermonster när hon kom in...
 
Hur som helst red jag ca 30 min i ridhuset med massa övergångar och vanligt arbete för att få henne lösgjord och mjuk men hon var för det mesta stark i handen och ångade på mycket så fick aldrig någon bra ridkänsla. Gick ut på åkern en stund också och galopperade lite och skrittade sedan av ute.



Lördag

Imorse var jag i stallet vid halv 10. Började med att promenera en annan häst i stallet ca 30 min och sen tog jag in Salza & Caramelle och fixade klart henne lite snabbt och sen red jag ut i typ 40 minuter. Red lugnt eftersom hon tävlade igår så skrittade mest och travade några meter i låg form, bara lugnt arbete idag.
 
Sen när jag var färdig åkte jag direkt till Veda, åt lunch och sen jobbade jag i stallet 12:30-17:00 då jag sista timmen jobbade en timme extra och badade Santino och fixade hans grejjer då Malin ska tävla med honom imorgon. Förövrigt så gick jobbet bra!
 
Sen direkt hem, duscha och byta om och sen städa lite för sen kom massa massa gäster mamma bjudit hit, bla Hannas mamma så då tvingade jag hit Hanna också så jag har varit med henne hela kvällen ;)
 
Imorgon jobbar jag i stallet igen 7-16. Morgonen börjar med att bara fodra och sen börja knoppa och fixa Santino så han är klar vid 8:30, sen åker dem med honom så då släpper vi ut och mockar osv. Förhoppningsvis är vi klara vid 4 och då åker jag till Salza och rider. Vet ej helt upplägg än hur jag ska rida, vi får se!



Gårdagens dressyrspecial

Igår red jag lektion på Veda och jag red Jim igen. Igår var han faktiskt väldigt fin ändå! Bråkade nästan ingenting och gjorde vad han skulle. Vi tränade lite ryggningar, bakdelsvändningar och skänkelvikningar+skolor och det mesta gjorde han fint. Bakdelsvändningarna blir bättre och bättre och han har inte helt lärt sig att rygga så det var lite svårt men det gick några steg ändå.
 
Har inte så mycket mer att skriva men han var fin!



Woops

Hahah har helt glömt bort bloggen kan jag säga... så blir en sammanfattning av vad jag gjort i veckan ;)
 
Tisdag:
Efter skolan red jag Salza efter skolan. Red faktiskt ut även fast det duggade lite men tog på regnjackan och joggade i trav och galopp på grusvägar, dem blir så mjuka och perfekta när det regnar haha. Salza var iaf fin och jättepigg, bytte galopp lite hejvilt när hon ville och aa ;) Men det var en mysig ritt i regnet ändå, hon skötte sig jättebra!
 
Direkt efter åkte jag till Veda och red lektion där på Jim. Vi red dressyr för Magnus och den här gången gick han faktiskt ganska bra! Han bråkade inte överdrivet mycket även fast han fortfarande trycker lite inåt och han tycker det blir jobbigt snabbt men för att vara Jim gick det bra! Vi red lite skänkelvikningar och sånt basic.
 
Onsdag:
Gjorde typ ingenting, var bara hemma och chillade
 
Torsdag:
Idag efter skolan åkte jag hem till Hedda, vi åkte direkt till Torsholma där de har sina hästar och Adam hoppade Bailey så då var vi med och kollade och byggde bana osv, fixade saker i stallet osv och sen åkte vi hem, åt middag och har faktiskt pluggat, wow!!! Nu ska vi sova, imorgon är det skola igen.
 
Efter skolan imorgon blir det racerfart direkt till stallet och åka med Linnéa och Salza på tävling på Lejondal där de ska starta en MSVC:1. Vi räknar med att vara hemma senast 18 och då åker jag direkt till Veda och rider lektion där kl 19. Fullt upp helt enkelt ;)



Vecka 39

Måndag: Ledig från skolan!! Teori med nybörjargruppen på Veda
Tisdag: Rider ut på Salza vid bra väder och på kvällen ridlektion på Veda
Onsdag: Inget
Torsdag: Inget
Fredag: Stallvärdinna och ridlektion på Veda
Lördag: Rider ut på Salza på förmiddagen och jobbar i stallet(Veda) på eftermiddagen
Söndag: Jobbar i stallet 7-16 och rider därefter Salza



Gårdagens tävling på Skånsta

Igår var jag och Linnea som sagt och tävlade med Salza på Skånsta i Åkersberga. Jag startade LB3 på förmiddagen och Linnéa MSVC1 på eftermiddagen.
 
Morgonen började redan kl 6 i stallet, gick alltså upp vid 5 vilket var rätt jobbigt kan jag säga ;) Vi hade redan flätat Salza så det skulle gå fort att rulla upp knopparna på morgonen då vi inte ville vara i stallet typ 5... Så medans Linnéa fixade klart Salza packade jag transporten och bilen på allt och sen lastade vi kl 7. Hade räknat med 30 minuters lastning men som sagt var hon jättelättlastad igår och lastningen tog ca 30 sekunder så vi kom iväg tidigt, vilket var tur det...
 
- I åkersberga när vi åkte genom tunneln sparkade Salza i dörren och sen plingade det till i tunneln när handtaget till lilla dörren på transporten sparkades av. Hästen sparkade alltså av hela handtaget så dörren öppnades och där stod en nöjd häst och tittade ut. Vi fick snabbt stanna bilen när vi kom ut genom tunneln, på med varningsblinkers och så fick jag springa tillbaka hela långa vägen genom tunneln och hämta handtaget som låg mitt i vägen. DÅLIG kondition kan jag berätta, fasen vad jobbigt det var.
 
Aja, om själva ritten då:
På framridningen var hon ganska fin men rätt olydig och bara sprang som ett tåg och var stark, lyssnade inte på förhållningar och aa jag hängde inte riktigt med henne typ. Inne på collecting blev hon jättefin och då red jag bara massa korta skritt-trav övergångar för att hon skulle lyssna.
Och så in på banan ;) Nere vid domaren blev hon skitspänd och sprang som en fiolsträng på tå typ, nacken uppe i taket och bara ångade på som ett tåg, och så var det typ hela programet. Ingen vidare bra känsla alls men skitsamma. Fick 63,788% vilket jag typ tyckte var bra betalt för den ritten haha. Gick in på en andra plats som jag höll till slutet och blev alltså 2:a placerad i klassen. Det var alltså inte alls några höga poäng i klassen men det beror inte på någon snål domaren utan överlag så red helt enkelt alla rätt dåligt haha. Aja alltid kul med placering men ärligt talat så var det svårt att glädjas över det när jag inte hade någon bra ritt eller känsla, ELLER poäng.
 
Salza var iaf glad att det äntligen var någon som hade lite tempo på ärevarvet ;) Efter klassen gick hon snällt på transporten igen och stod lugnt fram tills nästa klass då hon och Linnéa blev 5:a i MSVC:1.
Blev en lång dag (Och långt inlägg)
 
Här kommer massa bilder!
Framridningen:
 
Inne på banan:
 
Prisutdelning:
 
Måste även lägga upp bilder på världens sötaste lilla ponny som stod tillsamamns med en annan i samma storlek i en hage precis intill där man skrittade till framridningen. Sjuukt gullig och Salza var supernyfiken på dem haha ;)
 
Nästa tävling är den sista för oss den här terminen och det blir hemma på Vallentuna den 11 oktober! dvs om 2 veckor och då rider vi LB:2



Lång tävlingsdag

HERREGUD vad trött jag är nu! Gick upp 04:55 imorse och åkte hemifrån 05:30, var i stallet ca 06:00 och vi lastade 7:00. Salza ska ha såååå många guldstjärnor idag för att hon alla 3 gånger hon lastats på transporten idag har gått på utan krångel. Imorse gick hon in på andra försöket och lastningen tog totalt typ 1 minut, de andra gångerna har hon bara gått med mig in direkt utan att göra något annat. Sjukt duktig!! Träningen igår gjorde nog lite nytta tror jag ;)
 
Orkar inte skriva om ritten osv nu för måste verkligen sova, är supersupertrött. Men det var iaf ingen bra ritt idag. Salza var superspänd och stark och blev lite typ "okontaktbar" så jag kunde inte påverka henne i övergångarna där hon bara ångade på och för det mesta var hon spänd och hög i nacken så det var inget bra flyt alls. Fick 63,788% men det var inte alls några höga poäng i klassen så det räckte till en 2:a placering ändå!
 
Linnéa & Salza var superduktiga i MSVC1 med lite småmissar men de blev 5:e placerade!
 
Var hemma igen typ 19:30 så det blev en jättelång tävlingsdag! Som sagt orkar jag inte skriva mer nu så skriver imorgon med mer bilder då!
Ser ut som att hon har värsta svankryggen här med rumpan i högsta punkt typ men om ni tittar noga så är det täckt av skugga från mig så därför ser man inte hela ryggen haha ;)



Lastträning

Ikväll vid 6 tiden lasttränade jag och Linnea en stund med Salza. Senaste gångerna har det gått lite sådär så vi passade på att träna lite nu kvällen innan tävling.

Det tog 15 minuter att komma in i transporten med henne och efter det gick hon på av sig själv hela tiden. Tränade massa ledarövningar som stanna-backa så att hon verkligen lyssnar och inte springer över oss.

På slutet kunde hon utan problem gå på direkt. Stå still även fast bommen inte var stängd. Backa ner på rampen-stanna, gå på igen. Backa-fram-backa-fram utan att hon slängde sig ut.

Hon skötte sig superbra och hoppas verkligen hon är lättlastad imorgon bitti.

Vi putsade alla grejjer och gjorde alla flätor så det ska gå fort imorgon och vi slipper vara där ännu tidigare än vad vi måste, vilket är ca kl 06:00. Måste alltså gå upp vid 5 så ska sova nu!

Den här gången hoppas vi på bra väder... ;)



Salza

Igår var jag i stallet efter jag handlat. Linnea red Salza en stund och på slutet fick jag sitta upp också. Hon var rätt stark och tjaffsig och ryckte i handen vilket var henne inte likt. Red igenom programet(LB:3) en gång och hon var fortfarande stark så red det en gång till fast med graman. Då var hon bättre men inte helt 100 ändå. Men alltså, det brukar ALDRIG gå bra passet innan tävling så vi får hoppas hon är bra imorgon ;)

Ska snart till stallet igen, eller ja om typ 2 timmar. Vi ska lastträna lite eftersom hon var svårlastad förra tävlingen när vi skulle åka till tävlingsplatsen. Därefter ska hon kanske duschas av all skit hon rullat sig i under veckan haha, och all utrustning ska smörjas och fixas så det är klart imorgon.

Det är alltså tävling imorgon igen. Vi åker till Skånsta och rider en LB:3 kl 09:56 som det ser ut nu- dvs tidig tidig morgon i stallet. Vi måste vara i stallet innan kl 6 och vi får se hur jag kommer upp imorgon bitti.. Om jag gör det dvs.. Hur som helst på eftermiddagen vid 13:50 startar Linnea MSVC1 på henne!
 



Nytt

Igår slutade jag skolan 11:20 och kl 12 åkte jag och mamma till Stockholm Ridsport. Fick äntligen mina nya hoppstövlar! Det fanns ett ynka par kvar av den sorten och exakt alla mått stämde på mig vilken var lite sjukt haha, har aaaldrig hänt innan ;) rätt storlek i foten, perfekt runt vaden och högsta höjden, som vanligt ;) Köpte också nya Kingslandstrumpor, ni vet nylon typ.
Letade efter nya tävlingsbyxor och tävlingspiké men ångrade mig och bestämde mig för att göra en tredje tvätt på dem och nu med fläckborttagning men dem är fortfarande svarta/rosa på flera ställen så blir till att köpa nya nästa gång jag är där.

Åkte till Hööks också för att hitta någon billig "plast"hjälm men de fanns inget jag ville ha. Köpte istället en jätteskön Spooks fleece som sitter superbra!

Häromdagen köpte mamma nya stallskor till mig, samma som jag har nu från Hööks men fick en storlek för stor så ska byta dem.



Kvällsuteritt

Slutade sent i skolan idag och var i stallet vid 18 tiden. Fixade Salza som var jäääääättelerig och sen red jag ut en sväng på ca 1 h. Det var svalt och började bli lite mörkt men ändå inte kallt, hade dock önskat sol ;)
Hon hade varit rätt trött i tisdags så hon fick vila igår och så red jag ut på henne idag och hon var inte trött idag utan snarare spänd och "på". I början så spände hon sig och blev lite hög i nacken så försökte rida henne så låg som möjligt vilket dock inte var så lätt på en taggad Salza utomhus som tittar på annat haha... 
 
Red bort till ängen och red lite där i typ 10 minuter. Checkade övergångar trav-galopp och lite volter och raka spår. Då var hon mjuk och fin och jättelätt i handen utan att dra på framåt dessutom så jag red ganska kort där. Vände sen hem och då jäklar gick det undan för henne. Hon taktade typ hela vägen när jag tänkte skritta och i traven gick det i 180 så fortsatte med förhållningar och övergångar trav-skritt-trav så att hon skulle lyssna.
 
Var ett helt okej pass ändå idag. Hon har ju gått bättre men jag var inställd på att hon skulle vara värre så jag är ändå nöjd. Det här var sista passet för mig på henne innan tävlingen så vi får hoppas att hon är fin på söndag också ;)



Toffee

Igår red jag lektion på Veda för Malin och jag fick faktiskt rida Toffee som jag nästan aldrig rider. Har typ suttit på honom 2 gånger innan så det var kul att få rida en "ny", som jag alltså sitter på väldigt sällan.
 
Vi red fram lite självständigt i trav och galopp på volt och fyrkantspår och sen red vi nästan hela lektionen innanför fyrkantspåret och fokuserade på att ha dem helt spikraka och kunna ställa dem åt båda hållen utan att de faller in eller ut, vilket är lättare sagt än gjort kan jag säga!
 
Toffee var till en början sjuukt stark för mig och blev stark i handen samtidigt som han ångade på lite så fick ta massa förhållningar och rida ett tag tills han släppte och lättade av. Att rida rakt fram var inte så svårt på honom men han ville i ena varvet falla ut och då tränade jag massa på att få koll på yttersidan.
 
Sedan red vi samma sak fast i sluta så man red rakt fram med rumpan lite innanför samtidigt som hästen är ställd och böjd. Det gick också helt okej, och sen gjorde vi samma sak i galopp men bara med någon hov innanför. Han fattade galopp jättefint och var fin i formen på voltspår men så fort jag kom på den raka linjen så blev han jättestark och drog på så det var ganska svårt haha, men det gick helt okej ändå.
 
Lite enkla slutor på diagonalen red vi också och den sista blev helt okej faktiskt, särskillt dem typ 5-6 sista stegen. Sen joggade vi ner och avslutade.
 
Även fast det var svårt och jäkligt jobbigt att rida så var det superkul att få sitta på Toffee igen!
Har verkligen inga bilder på honom så blev en gammal hagbild jag tog för några år sedan haha ;)



Dagens ridlektion

Ikväll red jag Jim på Veda och det gick inte alls bra. Han var jätteflängig och höll på att bråka iprincip hela tiden. Nu studsar han inte på stället eller sparkar utan nu bara slänger han med huvudet, ångar på, hoppar och står emot. Han tränger jättemycket på inner men jag har jättesvårt att påverka honom där då han inte tar skänkeln utan att det blir helt fel.
 
Vi red iaf skänkelvikningar, öppnor och galoppjobb och hela tiden så sprang han bara på och tryckte inåt vilket var superirriterande. Hittade aldrig någon bra känsla utan det var mest kaos och kalas idag typ, eller vad man kan säga haha ;)
 
Nej men det var faktiskt inte särskillt kul idag, blir bara värre och värre för varje pass på honom känns det som... tyvärr..



Vecka 38

MÅNDAG: Teori för nybörjargruppen på Veda
TISDAG: Ridlektion på Veda
ONSDAG: Rider Salza, ska rida igenom programet för söndagen
TORSDAG: Rider Salza igen, uteritt eller på åkern, får se.
FREDAG: Inget speciellt
LÖRDAG: Möte på Veda på dagen och på kvällen ska jag till Salza och putsa upp allt inför söndag så vi slipper göra det tidigt på morgonen.
SÖNDAG: Tävling igen! Vi ska till Skånsta där jag rider en LB:3 och sedan rider Linnéa MSVC:1. Jag startar 10:34 men vi måste nog åka runt 8 så det blir tidigt i stallet i alla fall.



Linnéa & Salza 11 sep

Här är lite bilder från i fredags när Linnéa red Salza på åkern!



Ponnytävling

Idag var jag ju på Veda och var domarsekreterare i båda klasserna. Var där vid 8 och åkte hem vid 4 så det var en lång dag och mycket kramp i handen haha ;) Men det var mycket blandade ekipage. I lagklassen vann Vallentunas lag också vilket såklart var superkul varav Hedda & Julia vann sina klasser individuellt!
 
Nu är jag hemma igen och ska tvätta lite grejjer och sen städa mitt rum som jag inte gjorde igår, eller i förrgår, eller för en vecka sen, även fast jag skulle ;)
Julia & Hedda från idag!



Lite bilder från i onsdags

Här är lite bilder ifrån när jag red Salza i onsdags!



Salza (ons,fre,lör)

Onsdag: I onsdags så red jag ett dressyrpass med bommar på Salza och Linnea var med och hjälpte mig. Red på kandaret som var superlänge sen jag red med, hade bara ridit med det en gång tidigare. Nu kommer jag faktiskt inte ihåg exakt vad vi gjorde haha men jag gjorde lite slutor på diagonalerna, skänkelvikningar, 10-meters volter, galoppvolter och lite enkla byten och sen var det ju fokus på bommarna och sånt. Hon var jättejättefin verkligen och det gick jättebra! Avslutade med att skritta av ute.
 
Fredag: I fredags red egentligen Linnea och jag var med och fotade men hon red på åkern och Salza var sååå himla fin! Gjorde sjukt bra ökningar och samlade sig jättebra i galoppen. Jag fick sitta upp en stund och känna på henne och hon var superhärlig! Bilder från den dagen kommer i eget inlägg, dem är jättefina kan jag lova! :)
 
Lördag: Och idag så red jag ju på åkern och tränade övergångar och byten och det gick bra igen!
 



Lördag

Idag jobbade jag i stallet 7-16 med Hedda och Sandra. Det gick rätt bra ändå förutom på slutet när det var typ 15 minuter tills vi skulle börja ta in hästarna, sopa och fodra och börja "avsluta". Vi höll på att mocka i skrittmaskinen när dörren blåste igen skithårt och hamnade helt fel så det inte gick att öppna den igen. Vi fick ringa på hjälp så vi kunde få en skiftnyckel för att försöka skruva upp dörren men det gick inte så jag fick ta mig till andra sidan skrittmaskinen där det inte gick några vattenrör och sedan klättra upp och hoppa ut. Alltså det var ju det sjukaste haha! Väggen är helt rak och jättehög med galler typ 150 cm upp från marken. Jag fick värsta adrenaliten och slängde mig upp och lyckades komma upp på den där väggen, mer än 2 m hög! Jag är ju värsta gladiatorn!!
 
Sen sprang jag runt och skruvade upp dörren så att vi skulle komma ut och tillslut var även Hedda ute ur skrittmaskinen ;)
 
Efter jobbet åkte jag till Salza och red ut i ca 40 minuter på åkern. Hon var suuuuper fin verkligen och jag tränade massa övergångar, galoppfattningar och även lite galoppombyten där hon helt plötsligt bytte rent 4 gånger i vart 5:e, det var lite sjukt haha! ;)
Men hon skötte sig jättebra och sen när jag var färdig där så åkte jag hem!
 
Nu ikväll ska jag:
- Fixa alla bilder från igår på Linnéa och Salza
- Fixa bilder från i onsdags när jag red Salza
-Skriva om ridpassen jag missat
- Städa mitt rum(!!!!!)
Såhär såg dörren i skrittmaskinen ut inifrån, helt skev
 
Den där saken där haha vad det nu heter. Dörren blåste in så jvla hårt så den hamnade på fel sida om väggen vilket gör att man inte kan öppna dörren, ja ni ser ju varför ;) Det var den jag försökte skruva bort men fick klättra ut och göra det istället.



Fredag

Idag efter skolan åkte jag till stallet och fotade Linnéa när hon red Salza. Sen gick vi ut på fältet och jag fotade lite. Salza var sjukt fin och det blev superfina bilder som kommer upp här typ imorgon eller något ;) Jag fick också hoppa upp en stund och känna på henne och hon var jättefin att rida!
 
Direkt efter det åkte jag till Veda där jag var stallvärdinna och sen red ridlektion på Jim. Imorgon ska jag jobba i stallet mellan 7-16 och direkt efter det till Salza så måste gå och lägga mig snart.
 
Ska skriva lite inlägg om 3 ridpass jag missat att skriva om + helgens planer. Men det får komma imorgon!



Jim

Idag fick jag rida Jim på ridlektionen och vi hade vikarie. Vi tränade massa övergångar som iofs är väldigt bra för Jim men sjukt jäkla svåra... Även mycket öppnor och slutor på fyrkantspåret vilket var kul, vissa blev riktigt bra faktiskt! Sen lite galoppjobb på volterna att öka och minska, stora och små volter. En varierad lektion helt enkelt!
 
Till en början var Jim rätt fin men jag hade på känn att det skulle vara lite ostadigt ibland då han slängde och drog med huvudet lite i smyg. Efter en halvtimme när han började bli lite trött och flåsig så började han slänga lite väl med huvudet och "drog mig ur sadeln" i övergångarna galopp-trav vilket var lite jobbigt men jag red bara på och fortsatte tills han gav efter.
 
På slutet var han ganska fin och galoppen var bra idag, speciellt i vänster varv vilket var lite oväntat då det brukar vara tvärt om. I höger varv var han mest tramsig och hoppade och skuttade medans jag fick mycket bättre stöd i vänster varv.
 
På fredag och nästa tisdag ska jag rida honom igen så nu är jag väl tillbaka på Jim igen ett tag, var ju ett tag sen sist faktiskt! :)
Bild från ett av dem första ridpassen på honom! Typ 4:e eller 5:e.



Aldrig mer tävla i regn

Mina vita ridbyxor + tävlingspikén är helt förstörda. Kavajen färgade av sig och regnet gjorde typ att dem har fått missfärgning. De är både svarta, blåa, bruna, gråa och rosa. Skittråkigt verkligen, byxorna var svindyra och skjortan var iofs inte det men man vill ändå kunna behålla sina saker.
 
Hjälmens material har blivit jättekonstigt och hårt, kavajen har format om sig och stövlarna har mjuknat upp helt och hållet och är inte alls hårda längre. Alltså på riktigt jag hatar hatar hatar hatar hatar regn!!! ALLA grejjer är iprincip förstörda och det var ju inga billiga saker heller! 10 timmar ute i brutalt regn var inte det bästa för dem...
 
Behöver nu nya ridbyxor men tänker köpa exakt samma som jag hade då dem är de bästa jag någonsin haft, Pikeur Candela tror jag dem heter. Ny tävlingsskjorta behöver jag också. Kavajen får jag se om jag kan rädda för den tänker jag inte köpa ny. Sen får jag snart nya hoppstövlar så om det regnar när jag rider nästa gång tar jag hoppstövlarna som redan är mjuka, jag hoppas bara dressyrstövlarna överlever misshandeln av regnet denna gång.
 
Min hjälm är i sammet och jag skulle faktiskt behöva en "plast" hjälm att ha just om det regnar. Sammeten blir heeelt förstörd så vill ha en till hjälm så min JW hjälm inte behöver bli helt pajj. Har kanske inte så mycket alternativ då det typ finns Samshield, Uvex och Hööks hjälmarna. Aja vi får se.. Men är iaf inte glad över att grejjerna går sönder tack vare vädret...
 
Jag ska aldrig mer klaga på sol och värme när man rider, för sen kommer ju dagen då regnet öser ner och det är INTE kul har jag lärt mig



Vecka 37

Måndag: Teori för nybörjargruppen på Veda, annars inget annat.
Tisdag: Rider lektion på Veda
Onsdag: Rider Salza, bommar ska vi försöka få till att jobba med!
Torsdag: Inget alls tror jag
Fredag: Rider Salza, förmodligen uteritt. På kvällen dressyrspecial på Veda och om det inte ändras i pärmen ska jag rida Jim!
Lördag: Jobbar i stallet 7-16 och efter det kanske jag stannar kvar och fixar tävlingsplatsen inför söndag.
Söndag: Ponnydressyrtävling på Veda och jag ska skriva i båda klasserna.



Regnigaste dagen på året

Ja men vad passar inte bättre än en utomhustävling då???
Hahah alltså helt galet vad mycket det regnat. ALLT jag hade på mig var helt dygnsurt och hänger på tork och tyvärr har hjälmen och stövlarna tagit stryk av allt vatten dem sugit åt sig men aja...

Trots världens hemskaste tävlingsbana som var begravd under vatten så gick det faktiskt ganska bra! Salza kändes jättefin men det var sjukt svårt att rida i vattnet. Jag trodde först inte ens att hon skulle gå igenom pölarna men dem var så stora och tog upp ytor jag måste rida på så det var bara att plaska sig igenom. Det regnade ju bara mer och mer så i andra klassen var banan iprincip lagd under vatten.

Med tanke på förutsättningarna så var det två bra och stadiga ritter, båda fick 66,5% och jag blev 4:a i LB:2 och 2:a i LB:3, bara en ynka halv poäng ifrån vinnaren, och då hade jag en tvåa med i protokollet på en galoppfattning där hon halkade och inte kunde fatta så den blev sen.

Salza skötte sig superbra på tävlingsplatsen och kämpade verkligen igenom alla vattenpölar. Jag ville inte trycka på för mycket i ökningarna och jag red lite försiktigt pga underlaget, det blev rätt halt i leran så fullt max red vi inte idag men absolut okej ändå! Jobbigaste var nog att rida i iskall vind samtidigt som regnet piskar i ansiktet, skönt ;)

Lång, blöt och iskall tävlingsdag men jag, Linnéa och Salza var tappra tycker jag haha! Usch vilket dåligt väder vi fick!
Sååå himla nöjd med henne idag!! Duktiga snälla fina häst!

Mera bilder(screenshots från filmerna haha) kommer imorgon! Nu ska jag faktiskt sova!



Rätt bra start på dagen...

Eller inte.
Vi har ju inte direkt vädergudarna med oss idag och snacka dåliga förutsättningar när man ska tävla. Det blåser, regnar och åskar och jag känner bara hahahahha- det här kommer ju gå bra.

Vattenpölar på banan(som hon inte vill gå i), åska och spöregn alltså neeeeej. hur tråkigt?!

Aja får göra det bästa av situationen, ska äta frukost och sen åka till stallet.. Wish me luck...



Lördag

Idag har jag varit med Malin & Magnus som tävlat två hästar på Täby Ryttarcenter och groomat. Var i stallet vid 1 och knoppade och fixade båda. Under tiden vi åt lunch innan vi åkte passade båda på att rulla sig så det var väldigt vackra hästar och knoppar precis innan vi skulle åka haha.

Det gick iaf bra och Malin kom 2:a på Santino och Magnus några utanför placering på Ebbe. Kom hem vid halv 10 och nu har jag snabbt packat inför imorgon och ska nu sova!

Imorgon är det tävling igen! Jag startar LB:2 och LB:3 på Högvreten på Salza och vi räknar med att åka hemifrån strax innan 10 så blir tidigt imorgon!

Hörs imorgon om resultat osv!



Salza(fredagens ridpass)

Lite kort nu, glömde skriva om i fredags när jag red Salza.

Sista passet innan tävlingen imorgon. Tog gramanen för säkerhetsskull och hon var fin! Gjorde allt hon skulle, pyyyyyyttelite stark men annars ok! Red igenom LB:2 och halva LB:3 och tränade lite övergångar på volt och rakt spår, sen joggade jag av henne och avslutade med att skritta av utomhus.

Efter passet fick hon lite extra pyssel och mys, putsade sen alla grejjer inför tävlingen och sen åkte jag hem!
Hehe matchade benlindor, schabrak och tröja. Ibland orkar man ju faktiskt till och med sånt ;)



Salza tis+ons

Tisdag: Tanken var att rida ut men det ösregnade hela dagen och var kallt och blött så jag red en stund i ridhuset. Tänkte lägga fokuset på övergångar och upptagningar ur ökningarna men passet inte alls som "vanligt". Hon var stretig och det kändes stelt och konstigt och jag satt där och hade ingen aning om vad som var fel eller vad jag skulle göra. Joggade bara i låg form istället i ca 30 minuter och sen skrittade jag av.
 
Onsdag: Igår red Linnéa först en stund och Salza var ungefär lika som i tisdags. Mycket mycket lösgörande men hon var fortfarande stretig och lite halvdant. Sen red jag en stund och tillslut tog vi en graman och efter en stund fick jag stöd i handen och då var hon som vanligt igen. Red mycket trav-galopp, galopp-trav övergångar på volt och dem var mjuka och fina. På slutet kändes hon bra igen så då travade jag av och sen skrittade vi en sväng ute där Salza mötte på en flock höbalar över ett fält som var superläskiga ;)
 
Det är lite oklart varför hon varit såhär de två dagarna men vi har några tankar om varför så fram till tävlingen på söndag rider vi med gramanen så att det blir mer nytta än skada. Idag ska hon få rida ut med Linnéa och på fredag rider jag ett dressyrpass med mycket övergångar och rider igenom ena LB programet. Och sen vilar hon som vanligt på lördag dagen innan tävling, det funkar bäst på henne! :)



Ridlektionen i tisdags

Lite sent inlägg som vanligt men i tisdags red jag iaf lektion på Veda och vi red dressyr för Magnus. Fick rida Cyklamen igen och vi tränade massa skänkelvikningar och fattningar på båge, en rätt kul lektion tycker jag!
 
Redan från början var han fin och hade ett jämnt stöd när vi joggade igång. Red lite tempoväxlingar i traven, korta steg, långa steg, öka, minska och flyttade undan mycket. Vi började sen med skänkelvikningarna på diagonalerna. Cyklamen flyttar sig ju direkt man lägger till skänkeln och fokuset på honom är snarare att hålla emot så han inte flyttar för tvärt än att flytta honom. Han vet typ själv vad han ska göra så jag sitter bara och håller emot på ytter och passar bakdelen som ibland hamnar lite före men den gjorde faktiskt inte det en enda gång i tisdags!
 
Vi red sen galopp på en båge direkt ur skänkelvikningen och han svarade direkt på skänkeln och utan några skutt så han var superduktig! Lekte lite med galoppen och flyttade undan honom i galoppsluta ut till väggen där jag bröt av till trav. Haha han är skitduktig på det!

Men var ganska nöjd ändå! Han var jämn och bra i formen och det flöt på mycket bättre!
Gamla bilder (nov-14)