Toffee

Igår red jag lektion på Veda för Malin och jag fick faktiskt rida Toffee som jag nästan aldrig rider. Har typ suttit på honom 2 gånger innan så det var kul att få rida en "ny", som jag alltså sitter på väldigt sällan.
 
Vi red fram lite självständigt i trav och galopp på volt och fyrkantspår och sen red vi nästan hela lektionen innanför fyrkantspåret och fokuserade på att ha dem helt spikraka och kunna ställa dem åt båda hållen utan att de faller in eller ut, vilket är lättare sagt än gjort kan jag säga!
 
Toffee var till en början sjuukt stark för mig och blev stark i handen samtidigt som han ångade på lite så fick ta massa förhållningar och rida ett tag tills han släppte och lättade av. Att rida rakt fram var inte så svårt på honom men han ville i ena varvet falla ut och då tränade jag massa på att få koll på yttersidan.
 
Sedan red vi samma sak fast i sluta så man red rakt fram med rumpan lite innanför samtidigt som hästen är ställd och böjd. Det gick också helt okej, och sen gjorde vi samma sak i galopp men bara med någon hov innanför. Han fattade galopp jättefint och var fin i formen på voltspår men så fort jag kom på den raka linjen så blev han jättestark och drog på så det var ganska svårt haha, men det gick helt okej ändå.
 
Lite enkla slutor på diagonalen red vi också och den sista blev helt okej faktiskt, särskillt dem typ 5-6 sista stegen. Sen joggade vi ner och avslutade.
 
Även fast det var svårt och jäkligt jobbigt att rida så var det superkul att få sitta på Toffee igen!
Har verkligen inga bilder på honom så blev en gammal hagbild jag tog för några år sedan haha ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback