Dagen

Idag ringde klockan 6:00. Upp och va i stallet vid halv 8. Vid 8 lastade vi och åkte hela långa vägen till Gustavsberg för finalen i allsvenskan div 3.
 
Förklassen LB:3: GIck bra, jämnt program med bara småmissar. 65,?% och 9:a, typ tre/fyra utanför placering. I Lagklassen låg laget rätt dåligt till efter de två första ritterna, eller vi tänkte snarare att vi inte skulle ha chans till placering och då kunde Linnéa rida mest för sin egen skull, hon var ju sist ut i laget. Den här gången provade hon att våga sätta tryck i henne. Det fick bära eller brista men om det bär så är hon riktigt fin, men får man för mycket tryck så brister det. Därför man inte vågar chansa när det är lagklassen, men hon la i trycket mer vilket resulterade i 66% totalt! 
 
De kom 5:a individuellt i lagklassen vilket var superkul och laget lyckades faktiskt knipa tredje platsen trots allt vilket var superkul! 
 
En sak på dagen som vi dock störde oss sjukt mycket på är domarnas bedömning! I lagklassen var det tre domare och det kan vara både en fördel och en nackdel. Idag låg dem så OTROLIGT ojämnt! Ett ekipage tillexempel. Domare H 62%, Domare C 62%, och Domare M gav henne 73%?!?!?!?!? Då känns det inte riktigt okej att det blir sån bedömning. Det skiljer 11 procent mellan de poängen och så mycket skiljer sig inte en ritt från olikas ögon!! Såklart kul för tjejen att hon fick ett protokoll med 73% på men när bedömningen är så ojämn blir det bara jättekonstigt. Hände inte bara den ryttaren utan flera fick protokoll mellan domarna som skiljde upp till 10% mellan dem, helt sjukt konstigt.
 
Men hur som helst! Lång händelserik och spännande dag! Var hemma igen vid halv 9 typ, har laddat över bilderna och ska faktiskt sova nu, är så himla himla trött...
 
Här är lite bilder från idag!
 
Linnea & Salza samt Anna & Cyklamen



Lite bilder från PC finalen

Här är de bilder jag hade på kameran från PC finalen förra veckan. Inte många fina bilder tyvärr men de jag har att bjuda på tänkte jag visa iallafall! Inte alls lika många bilder på alla men iaf något! Kommer mer förmodligen lite finare från Linnea när hon har skickat dem!
 
Hanna:
 
Sofia:
 
Vilma (tyvärr bara två bilder):
 
Jag själv:
 
Bilder som Linnea tagit



Morgondagen

Imorgon blir en riktigt lång dag! Ska vara i stallet vid halv 8. 8 lastar vi och åker mot Gustavsberg som tar 1-1,5 timma att åka dit. Vid 11 startar Linnéa och Salza i förklassen och lagklassen börjar kl 12. Hon startar i lagklassen halv 5 så det är jättelångt däremellan men vi ska såklart kolla på när de andra i laget startar också!
 
17:00 är sista start så prisutdelning kanske 17:15 om de är placerade, annars åker vi ju hem strax innan 17. Hemma igen vid kanske halv 7-7 tiden och då packa upp och fixa allt så hemma vid halv 9 kanske? Lång dag = ingen uppdatering har inte haha... 
 
Men tänkte att bilderna från Ponnycupfinalen kommer upp imorgon så det inte är helt dött här iallafall!



Ridskolecup final

Den 6 juni är det återigen dags för den årliga finalen i ridskolecupen och jag tävlar i både dressyr och hoppningen. I dressyren kom jag totalt 3:a efter alla omgångar och i hoppningen 2:a.
 
Dressyren är i år ett nytt program vi rider. Vi har ridit LB:0 i 3 år nu men nu är det programet utgått så i år ska vi för första gången rida LB:3! Det är på lång bana 20x60 och det har jag aldrig tävlat på innan men det är bara bra att träna på det eftersom det är precis det jag ska tävla på Salza till hösten om det blir av, förmodligen i LB:3 också. Det kommer ju förmodligen då vara framridning utomhus vilket också är något nytt på just ridskoletävlingarna då.
 
Hoppningen tror jag går i 80 cm som vanligt. Antingen stil eller tid men som vanligt vill vi ha tid på finalen för att göra det mer spännande, men förra året var det ju stilbedömning så vi får se vad det blir.
 
Hur som helst så ska det iaf bli superkul med en hel dags tävling igen! Finalen är alltid lite extra spännande! Det här är sista tävlingen innan sommaren, sen börjar det igen i augusti!
 
Förra året red jag min första final på storhäst- både hoppning och dressyr på Robban. I dressyren lyckades jag konstigt nog rida ihop mig till en tredjeplacering men i hoppningen rev jag tyvärr i grundomgången så där var det ingen skyhög placering haha, men det var en taggad häst!
 
Hoppas att någon ska ta bilder så att man har, alltid kul att se!
Lite bilder från förra finalen 2014!



Helgens planer

Idag efter skolan åkte jag hem till pappa. Har kollat en serie på kvällen och ätit middag, inte mer än så. Imorgon har jag inte några speciella planer men på söndag däremot ska jag iväg!
 
Det är final i allsvenskan div 3 på Gustavsberg och Linnéa ska tävla Salza så jag ska med och hjälpa till och hejja på hela laget såklart! Kommer ha med kameran så det blir säkert en hel del bilder hoppas jag! Vi blir iväg hela dagen då vi åker hemifrån säkert 9 och sista starten är vid 17:00.. Så är det ju vid lagtävling men det är bara att bita ihop. Som tur är står Salza 9 av 10 gånger snällt i transporten så hon brukar klara dagarna men det blir en sån hiimla lång dag! Blir flera promenader och allt för att inte stå stilla ett helt dygn haha.
Linnéa och Salza på tävling, Söderby.



Onsdag + Torsdag

Sorry för asdålig uppdatering, men men...

ONSDAG: I onsdags red jag Salza med hjälp av Linnea från marken och vi hoppade faktiskt för första gången tillsammans! Började med att bara värma upp och sen rida lite travbommar och sedan hoppade jag fram lite på olika småhinder. Första hoppet blev superstort eftersom aa, det var första hoppet ;) Men efter det hoppade hon bra! Hon är ingen hopphäst alls och man behöver göra nästan allt jobb åt henne vilket jag märkte, ibland var det riktigt svårt! Men efter några hopp fick vi in det och vi avslutade med att hoppa en två kombination med sista hindret oxer på ca 1 meter(!!!). Hahah helt sjukt typ, trodde verkligen inte att det skulle gå och jag vet inte ifall Salza ens har hoppat så "högt" innan, men hon hoppade riktigt fint och hon försökte verkligen även fast det inte är så lätt för henne! Så himla duktig!! Travade sen av henne och efter ridpasset fick hon en liten dusch, supersvettig!

TORSDAG: 
Igår red jag ut på Salza tillsammans med Linnéa som lånade Boije, stallets ända ponny! Vi red en sväng som var supermysig, längs med ett fält först och sen in i skogen och på mjuka grusvägar flera hundra meter. Riktigt skönt var det ute dessutom, superväder!
Salza var supermjuk och fin och i galoppen gjorde jag lite galoppombyten i svängarna som hon håller på att lära sig och hon gjorde det superbra!
På en lång sträcka så skulle vi trycka på lite extra för att få lite sug i dem och jag släppte henne nästan helt fri att galoppera på och hon har nog inte sprungit så fort på ett tag haha! Hon drog på riktigt bra eftersom hon inte brukar trycka typ "skena iväg" om man gasar tillräckligt mycket, hon länger bara steget och gör större språng men igår ökade hon tempot också! Det var riktigt kul och Salza tyckte också det, taggad häst!! Sen travade vi av dem på vägen hem och sen lång skrittavslutning sista biten.
 Gammal bild



Sorry

Förlåt för superdålig uppdatering men motivationen är inte på topp precis ;)

Imorgon ska jag skriva inlägg om ridpassen på Salza. Idag var vi ute i skogen och hade kul och igår så hoppade vi faktiskt för första gången tillsammans vilket var superkul! 
Nu däremot måste jag sova så vi hörs imorgon hehe
Bilderna från Ponnycupfinalen kommer också snart!



Gårdagens uteritt

Igår på Veda red vi årets första uteritt! Våran grupp har ju bara varit inne även fast ponnysarna och lektionen innan oss varit ute men igår var det bra väder och ljust så då red vi ut!
Jag red Cyklamen som var supertaggad och pigg! Vi skrittade och travade bort till sommarhagen där vi travade och galopperade på den stora volten. I galoppfattningarna pep han ifrån sig sina tjut och skuttade lite, sen gick galoppen lugnt men såfort jag lättade ifrån lite på handen och väntade för att se om han gjorde något så drog han på som satan framåt haha. Red mest lite mer samlat för att ha någorlunda kontroll men något varv fick han dra på lite mer, haha det tyckte både han och jag var kul!
 
Mysig uteritt i supersuperskönt väder! Ljust och lite soligt men ändå svalt så man inte svettades ihjäl. Perfekt väder igår!
 
Om ca 30 minuter ska jag sätta mig på moppen och åka ut till Salza. Idag ska vi rida lite bommar och ev. småhoppa någon studs! Linnéa är med och hjälper mig. Och imorgon ska vi rida ut!



Stallet

Om ca en timma ska jag åka till Veda och rida lektion. Fram tills dess ska jag fixa en skoluppgift och lite annat.. Idag är det exakt två veckor kvar till sommarlovet och en vecka kvar till sista deadline i skolan med alla uppgifter. Jag har endast tre kvar nu men en är riktigt svår och den måste som sagt bli klar...
 
Ska bli så jäääkla skönt med sommarlov så ni anar inte. Fasen vad trött jag är på skolan nu sista veckorna...
 
Sjukt trist inlägg men alltid något haha
 
Bilder från Ponnycupfinalen kommer också snart!



Vecka 22

MÅNDAG: Inget speciellt
TISDAG: Ridning på Veda
ONSDAG: Rider Salza, lektion för Linnéa
TORSDAG: Rider Salza, uteritt och förhoppningsvis följer Linnéa med på annan häst.
FREDAG: Inget speciellt
LÖRDAG: Inget speciellt
SÖNDAG: Allsvenskan div 3 final dressyr-häst på Gustavsberg! Ska följa med Linnéa och hjälpa henne som startar Salza i förklass och i laget.
 
WOW, skönt med ett jättelugn vecka ;)



Filmen från ritten

NU funkar det!! Här är filmen från ritten idag på Väsby Ridklubb, ponnyn Flisan(nästan lite lik Valegro i ansiktet framifrån ;)) 



Såklart...

Filmen på youtube funkar såklart inte heller då den har musik i bakgrunden och upphovrättslagen blabla gud vad löjligt.. Ska försöka lösa det.. Videofyme går inte att dela videosarna längre.. Och på youtube funkar inte att ladda upp film och man har musik i bakgrunden..
på riktigt...
 Ni får en bild sålänge, fotad av Linnea(vrkryttarna.blogg.se)



Ponnycupfinal 2015

Idag var det FINAL i Ponnycupen Dressyr 2015 och det avgjordes på Väsby Ridklubb. Det var däremot inte riktigt samma upplägg som sist vi red finalen 2013 (även då mot Södertälje som vi tävlade mot idag). Vi fick inte se ponnyerna ridas innan så vi fick helt enkelt bara hamna på en häst Malin trodde vi skulle passa bara av att se den stillastående... På finalen 2013 red Gladö som anordnade finalen då fram sida hästar i ca 5 minuter bara för att vi skulle få se dem men det fick vi som sagt inte idag så det blev lite wildcard.
 
Vi singlade slant om vem som skulle få välja om de ville börja med häst 1 och 3 eller 2 och 4. Vi "vann" och valde att börja med häst 2 och 4, dvs vi rider häst 2 och 4 först och är andra ryttare på 1 och 3. 

Jag fick "häst 3" som var ett D-ponny sto som heter Flisan. Hon ska tydligen inte ha tävlat så mycket och är lite orutinerad men fin ändå. Hon var riktigt känslig för hjälperna och jag fick knappt röra i henne utan att hon sa ifrån och studsade på stället. I galoppen så drog hon på rätt mycket men man kunde inte bromsa med handen utan fick bara använda sätet och benen. Var svårt att få ordning på galoppen samt att få ett flyt i traven då hon slängde iväg huvudet ibland, gjorde sina stopp och studsade och ibland tuffade iväg för mycket. Framridningen var inge vidare helt enkelt men när jag red i "collecting ring" eller vad man ska kalla det haha, så hittade jag lite bättre knappar: Knappt röra med handen, bara mjuk mjuk och stilla och jämn. Framåt gick hon av sig själv så det var att stämma av henne och kontrollera tempot som var det svåra när man inte fick göra det med hjälp av handen. Att bromsa med låren funkade, dvs trycka allt vad man har med övre benet och då bromsade hon mjukt in och höll ett lugnare tempo.
 
Inne på banan gick det helt okej ändå! Ett relativt jämnt travprogram och skritten var superbra. Fick mest 7or och några 6,5 där. Aningen spänd och hög i formen blev hon studtals men för det mesta mjuk och rund. I galoppen däremot fick jag lite problem vid första fattningen då hon sköt in rumpan och inte fattade galopp direkt, men sen fick jag galopp och fick en helt okej volt förutom att hon slog ifrån sig en gång. I andra galoppen så blev volten lite för stor och hörnet innan snett igenom slog hon upp huvudet igen och stanna till och då blev det korsgalopp. När hon redan hade ett högt tempo var det supersvårt att få tillbaka henne för att fatta ny galopp. Sen bytte hon över så att det blev helt fel galopp och jag hann aldrig få tillbaka henne innan linjen var slut. Tråkigt med den missen men struntsamma. Resten av travprogramet därefter fick jag 7:or på med kommentaren "mjukt". Ändå nöjd med ritten förutom galoppen som blev sådär men annars nöjd. Faktiskt en riktigt fin ponny när man hittade knapparna och förstod sig på henne!

Resten av laget hade också lite svårt med sina ponnys. Alla var riktigt kluriga och dem löste dem rätt bra ändå, men vi alla 4 fick väääldigt många stora missar... Mina galoppfattningar och felgalopp, avbrott i galoppen, galoppinslag i traven, korsgalopp och allt vad det var, riktigt dyrbara missar så vi var inte jättenöjda efter ritten.
 
Södertälje var duktiga och red ponnysarna bra men även dem fick lite missar, inte lika grova som våra men fortfarande sånt som drar ner poängen.
Vi var ganska säkra på att vi tyvärr inte skulle ta hem det den här gången. För mycket missar tänkte vi. Noga vägar, bra sits och jämna program hade vi, men missar.
 
Väsbys lagledare berättade att resulatet mellan de två lagen skildes åt med 1,5 POÄNG!! Förstå vad jämnt! Då sa alla ett suckande "Neeej", haha det är ju hemskt att förlora med 1,5 poäng och samtidigt lite trist att bara vinna med 1,5 poäng. Riktigt jämnt och då kunde vem som helst vinna. Väsby berättade vilka som var silvermedaljörerna (lite anorlunda ordning att berätta resultatet i) och när de sa att Södertälje tog silver förstod vi att vi hade vunnit och då rös jag och Hanna i hela nacken samtidigt haha! Helt plötsligt satt vi båda och höll om nacken på oss och hela laget tittade på varandra, log och förstod att vi hade VUNNIT Ponnycupen!!
Jubel utbröt och vi fick våra guldmedaljer och Södertälje fick sina silvermedaljer. Därefter gick vi ut och tog lite lagfoton och sedan åkte vi hem. 
 
Vi har alltså VUNNIT hela j'vla Ponnycupen i dressyr!! Alltså WOOOW! Den här säsongen har varit helt otroligt! Vi har gått igenom hela cupen HELT obesegrade! Vinst i alla matcher i grundomgången, vinst i båda semifinalerna och vinst i finalen! HELT sick!! Vilket jäkla team vi har varit, galet rolig säsong!
Detta tror jag kan ha varit min sista match i ponnycupen eftersom jag dels är för lång- det vet jag, och jag ska förmodligen tävla lite på Salza till hösten och då får jag inte tävla ponnycupen samtidigt enligt reglerna för PC, tyvärr, men Ponnycupen har varit så jädra roligt, ska göra ett inlägg och sammanfatta allt genom åren!
 
Har massor av bilder som kommer upp i annat inlägg! Film på ritten kommer också i annat inlägg!



Inlägg på G

Inlägget om PC-finalen kommer snart! Ska bara få upp filmen från min ritt också!



VI VANN

VI VANN PONNYCUPEN DRESSYR!!!
mer kommer snart! bilder film och resultat osv!



The final countdown

Idag rider vi final i Ponnycupen dressyr! Alltså herregud, har väntat sjukt länge på den här dagen. Är faktiskt lite nervös för första gången på evigheter men jag är så sjukt taggad! Vårt lag äger och nu måste vi själva bara prestera.
 
Jag vaknade 9.30 klarvaken. Ätit frukost i 3 omgångar, typ en tugga per gång haha pga nervositet... Hahah löjligt men just idag så kanske det är okej ;)
 
Blir hämtad 12:30 så har ett tag kvar att vara hemma. Ska packa sista sakerna och lägga fram tävlingsgrejs. Sen bara vänta ut tiden antar jag :)
 
14:00 är det start på Väsby Ridklubb och vi tävlar mot Södertälje. Kom och hejja! Väsby ligger nära så det är lätt att ta sig dit också!
 
Blir ingen liveuppdatering från tävlingsplatsen såklart men förvänta er inlägg så fort vi vet resultatet! HÅLL koll!



Lördag

Efter tävlingen så åkte jag som sagt till Veda. Helgjobbarmöte och sen byggde vi staket och red sen fram ponnysarna vi skulle träna programet på. Jag red Twist som jag sa tidigare och jag hade inga förhoppningar eftersom hon typ inte gått på tygeln på 1-2 år haha. Men när jag joggade fram var hon faktiskt förvånadsvärt fin och hon gick till och med på tygeln haha!
 
Lite i galoppen också men sen när jag började kräva lite mer så brast det. Hon är så jäkla känslig i sin mun och antingen så gör man ingenting och hon lufsar runt eller så försöker man och det går hit och dit och blir lite smått kaos. 
 
Jag kunde tillslut inte kräva mer när jag märkte att det faktiskt inte gick längre. Red iallafall programet ändå bara för att lära mig men det var ju inte en godkänd ritt kan man säga ;) Men vi alla vet om hur jädra svår hon är och jag hade ändå inte förväntat mig att fixa till henne på 30 minuter.
 
Efter vi ridit så var hon lite svettig så jag svampade av och spolade samtidigt av benen på henne som var iprincip gråa, och då har hon kritvita ben i vanliga fall ;) Sen fix med utrustning och bygga undan banan.
 
Åkte sen hem till thurén en stund, sen hem och fixade lite hästgrejjer inför imorgon. Har faktiskt putsat stövlarna extra bra med skokräm och allt! Haha det är ju final trots allt ;) Kvällen blir framför TV;n för att se Eurovision Song Contest när Sverige vinner, sedan sova och imorgon är det finaaaaal!!!!

Hahah här är bilder från finalen 2013, när vi rodde i hamn med guldet ;)
wow snygg
 



Tävling på Lotteräng

Idag var jag med Linnéa när hon tävlade Salza på Lotteräng i deras första MSVC! Lastningen gick bra och vi kom iväg precis i tid. Väl på tävlingsplatsen blåste det sjukt mycket plus att hennes hagkompis var med på tävlingen också och de startade efter varandra vilket gjorde att dem var jättestissiga och gnäggade åt varandra hela tiden haha.. Salza var lite småstökig men det gick bra ändå!
 
Det gick superbra för dem, ändå debut i MSV! Några missar som drog ner såklart men det var en bra debut tycker vi alla! Superkul! Vi var hemma igen vid 11 och då fixade vi alla grejjer och transporten osv och sen åkte jag vidare till Veda för helgjobbarmöte.
 
Här är lite bilder jag tog idag på Linnéa och Salza!
 
Och.. Alfred!!! Charmigaste hunden som finns



Dagens planer

Idag ska jag vara i stallet kl 8 och hjälpa Linnéa med Salza och packning osv innan vi lastar och åker till Lotteräng. Då ska dem starta sin första MSVC! Superkul! Mest som träningstävling men det vore så kul om det gick bra och de fick 62% så de sätter första kvalet till MSVB! Hon startar vid 10 tiden så vi räknar med att vara hemma igen till 12-halv 1. Har med mig kameran så ska fota lite också!
 
Efter tävlingen när vi är hemma igen och allt är klart ska jag raka vägen till Veda och bygga dressyrstaket. Vi ska rida lite programträning inför Ponnycupen, nytt program och den här gången nya hästar också! Dvs inte våra vanliga PC hästar. Jag ska faktiskt rida Twist vilket ska bli så hima roligt! När red jag henne senast lixom? Förutom i 5 minuter galopp barbacka på julshowen förra året... Kommer knappt ihåg hur jag red henne eller hur hon funkar och jag är faktiskt osäker om jag ens kommer kunna rida henne på tygeln haha, kan tänka mig att hon är lite svårare nu än sist jag red henne, men vi kör på! Ska hur som helst bli superkul att sitta på henne igen, red ju henne hur mycket som helst 2013 men sen dess har jag knappt suttit på henne, 2-3 gånger kanske senaste året.
 
LB:1 är det vi ska rida och jag kan iprincip det programet i huvudet nu men det är skönt att rida programet för att träna in vägarna och "tänket". Det är ju inget svårt program på det sättet men fortfarande viktigt att träna!
 
Efter träningen fixar vi hästarna och sedan åker jag hem och fixar tävlingsgrejjerna, tvättar allt och putsar stövlar inför söndagen. Nu JÄKLAR är jag taggad och jag önskar sååå att vi tar hem det här!
 Ni håller väl ALLA tummar och tår för oss??!



Jim

Idag på dressyrspecialen fick jag rida Jim trots allt! Kul! Har ju inte ridit honom på några veckor nu så det var roligt! Vi red mest lite basic saker som 10-meters volter, ökningar och sånt för att få fina hästar.
 
Jim var till en början lite väl jobbig. Mycket bråk och studs och in med rumpan och det gick inte framåt lixom. Efter ett tag släppte det och han kunde trava på framåt och stadigt i formen. Ibland tyckte han det var jobbigt när jag satte mig ner men sålänge jag red lätt och red mycket framåt gick han helt okej! Han blev bättre och bättre med passet men på slutet när vi galopperade var han trött och började slänga med huvudet och byta galopp kors och tvärs så slutet på passet blev lite halvdant.
 
Men annars är jag väl ganska nöjd, trots allt bråk hit och dit men det hade jag förväntat mig. Han var fin medan han höll sig på marken och rullade på och det var kul!
Ni undrar kanske vad den fula skuggan på ca alla mina mobilbilder uppe i högra hörnet är och det är mitt mobilskal som har vikt sig över kameran men inte går att vika tillbaka... Fint
 
Heheh och snygghedda med piraten får också vara med ;)



Helgen

Lördag: I stallet vid 8 och ska åka med Linnéa och Salza på tävling! Till Lotteräng ska vi vilket är supernära och skönt. Dem ska starta sin första MSVC vilket är riktigt kul! De har utvecklats i raketfart verkligen från att i höstas inte rida LB på godkänd procent till nu att starta MSV, som egentligen var målet till hösten om det skulle gå då. Det här är mest som en träningstävling men det vore ju så kul om de red på 62% och fick första kvalet till MSVB!
Efter tävlingen tror jag ska vi ha programträning på Veda inför söndagen. Har aldrig ridit nya LB:1 an som tävlingen går i och då ska vi träna programet helt enkelt! Tror jag ;)
 
Söndag: Ponnycup dressyr FINAL!! Guud vad vi väntat på detta! Så jädra kul att vi ska rida final igen! Vi rider på Väsby med start kl 14:00 och åter igen möter vi Södertälje, precis som finalen 2013. Dem verkar vara vassa men vi får slipa våra egna knivar och bli minst lika vassa! ;) Vi har trots allt vunnit alla våra matcher genom hela den här säsongen, men vi får se...
 
Förvänta er massor av bilder från söndag!
Och jag och alla andra förväntar oss stor hejjarklack så KOM till Väsby Ridklubb kl 14:00!!



Fredag

Börjar skolan 12:10 idag vilket är sjuuukt skönt! Ska bara dit och ha en lektion fram till 14:30 och sen slutar jag. Tog lite sovmorgon men har suttit uppe och pluggat och sånt vilket är skönt att göra på morgonen när man har tid över. Annars brukar mornarna se ut att vakna 30 minuter innan jag måste gå till tåget = hinner knappt klä på mig haha.
 
Hur som helst ikväll är det lektion på Veda. Vet inte riktigt vem jag får då jag bytt lite fram och tillbaka senaste gångerna. Antingen blir det Tip Top igen eller så byter jag. Var länge sen jag red Jim nu så vill rida honom helst men annars går det nog bra vilken som.
 
Den här helgen kommer bli såå himla spännande och rolig, lite nervös också! Kommer ett inlägg om helgens planer!



Linnéa och Salza

Idag var jag som sagt hos Salza och tittade när Linnea red. Hon red först igenom MSVC:1an och det gick super bra! Därefter ut en sväng på "fältet" och jag klickade massa fina bilder! Mitt i allt rök sadeln också och det blev så himla härliga bilder! :)
 
Här är alla bilder från idag!
Kamera: Nikon D3200
 
Och en bild på världens sötaste Alfred får också vara med!
 
Härliga bilder va??



Gårdagens Salza

Igår red jag Salza och jag var i ridhuset. Hon kändes till en början riktigt mjuk och fin och jag kände att det verkligen var något jag ville rida på en stund, men hon kändes SÅ himla trött! Hon brukar ha en bra egen framåtbjudning hela tiden och man måste nästan bromsa henne men jag behövde öka precis hela tiden och hon flåsade och svettades och jag visste inte riktigt vad som var fel. Då hade jag joggat lugn i 30 minuter. Så bestämde mig för att skritta ut istället. Supermysigt ute i solen och hon skötte sig superbra!
 
Det var lite synd att hon var så trött för hon kändes såå himla mjuk, men jag lät det vara. Hon har ju gått rätt hårt senaste dagarna och hon ska få ta det lite lugnt inför tävlingen på lördag så det var lika bra att jag inte red så länge eller hårt.
 
Idag har hon hur som helst sett bra ut och varit jätteduktig!
Fin med blomma i håret och allt ;)



Ojdå

Har inte riktigt hunnit bloggen hahah..
Ska skriva om ridpasset igår på Salza och lite annat, plus måste hinna plugga...
 
Men hur som helst idag efter skolan åkte jag till Salza men skulle inte rida utan jag var med Linnea och kollade när hon red och sen var vi ute på gräsvägen och så fotade jag dem! Det var så himla fint väder så ut i solen och fick massa fina bilder! Sen blev det barbacka och det blev SÅ fina bilder!! Herregud ska visa dem, håller på att redigera och sen skicka till Linnea. Alltså dessa bilder, jag smälter!
 
Här är ett smakprov... HUR FIN ÄR INTE DEN HÄR BILDEN?!?!



Onsdag

Idag börjar jag skolan 8:40 med nationella prov i matte. Det är tre olika deler vi ska skriva så det är matteprov precis hela dagen. Har inte bestämt mig hur mycket pengar jag ska satsa på att det kommer gå jättedåligt men yolo ;)
 
Efter skolan ska jag förmodligen sitta kvar en liten stund och plugga och sen ska jag hem. På kvällen/eftermiddagen ska jag åka till Salza och rida ett joggingpass. Lite lugnare den här gången än i måndags men fortfarande checka av så att hon känns fin!
 
Det ska vara sol och typ 13 grader imorgon så avskrittning utomhus i solen väntas, så himla skönt att kunna skritta av ute på en gräsväg vi har, hur lugnt som helst där och hästen likaså ;)



Cyklamen

Är hemma efter en kväll på Veda med ett dressyrpass på Cyklamen!
Vi red en övning med skänkelvikningar som sen gick över tillslutor på en "diamant". Dvs vänder upp från A till E, E till C, C till B, B till A osv i båda varven. Så man vänder upp och flyttar undan åt ena hållet och flyttar sedan tillbaka. Och vid A och C gjorde vi en bakdelsvändning.
 
Den här gången var Cyklamen mycket finare och lättare för hjälperna, inte lite stark och dragig i handen utan ett mjukare stöd. Han var däremot lite mer på hugget och fick för sig att galoppera på stället när jag skrittade på långa tyglar haha. Och när det väl var galopp gick det mer uppåt än framåt. Det var typ som att han var sur över något för han stampade superhårt ner i marken och jag kände hur han typ laddade i hela kroppen så jag vågade ju inte gå på med spöt just då. När jag ökade på lite mer framåt blev det galoppsprång som blev som små hopp haha.
 
Men han var ändå fin idag tycker jag! Är rätt nöjd ändå, bättre än förra gången var det!
Bild från förra gången, haha såhär ljust var det inte idag. Grått, mulet och spöregn! Skönt med slutet på maj!! ;) 



Salza

Idag efter skolan åkte jag till Salza. Hoppade upp i sadeln vid 17:30 vilket var precis lagom då jag kunde vara ensam i ridhuset eftersom privatlektionerna börjar 18:30, skönt att vara själv när det väl går ;)
 
Idag var mycket fokus på galoppen. Skulle rida igenom galoppdelen ur MSVC:1an med förvänd galopp på båge och sen två enkla byten, mellangalopp, ökad galopp och sånt. 
Även travdelen längs långsidorna öppna, 10-metersvolt, sluta red jag och dem klarar hon super! Egentligen kan hon det mesta men det är just galoppen som hon inte riktigt orkar i.
 
Förvända var hur bra som helst hela tiden så jag la den åt sidan och fokuserade på dem enkla bytena i stället som vi fortfarande håller på att lära henne. Vissa blir riktigt bra och hon svarar snabbt medans andra blir lite för mycket motstånd och travsteg mellan och hon orkar inte riktigt samla upp galoppen. Red bytena i slutet av passet då hon dessutom började bli trött och då blir det ännu svårare. Red några sista byten och sen travade jag en stund och tillsist travade av henne och avslutade med att skritta ut i solen! Det var dessutom nog första gången någonsin jag ridit utomhus på henne helt själv som hon skött sig precis hela vägen! Inget snurr och hopp alls idag, skönt ;)
 
Hon var superfin och jätteduktig men det blir så himla svårt för henne att orka med samling och sånt som behövs när hon ska klara de enkla bytena när hon redan är lite trött. När hon väl får styrkan och lär in sig mer kommer hon bli superduktig på det här för hon kan lite redan nu men som sagt, hon håller på att lära sig.
Kolla vad grönt och fint det är ute nu!
 
 
Nice outfit idag också ;) Hästen i gråa lindor och svart schabrak. Jag själv med gråa byxor m svart skoning, svarta stövlar, vit pike med svart tröja utanpå ahaha för den som bryr sig
 
Träns: PS of Sweden
Sadel: Tekna
Schabrak: Tekna
Benlindor: Schockemöhle
Paddar: Hööks tror jag



Spännande vecka

Den här veckan kommer bli händelserik och väldigt väldigt spännande i helgen!
 
Måndag: Rider Salza. Intensivt dressyrpass då jag ska fokusera på galoppdelen ur MSVC1 och lite annat!
Tisdag: Ridning och stallvärdinna på Veda
Onsdag: Rider Salza. Ska jogga lite bara men tänkte bara rida igenom LB:1 inför söndag mest för min egen skull så jag lär mig programet. Inga större krav på henne men bara för att lära mig programet helt.
Torsdag: Inget stall och ingen häst så blir hemma och lär väl inte göra något alls ;)
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: Linnéa och Salza ska debutera MSVC! Det är på Lotteräng så det är väldigt nära så då passar hon på såklart! Jag ska följa med och grooma. Hon startar vid 10 och vi lär vara hemma igen till 1 tiden så efter det ska jag förmodligen till Veda och rida programträning med PC-laget inför söndagen.
Söndag: PONNYCUPDRESSYRFINAL!!!!! Omg sååå spännande så jag dör! Vi kommer att möta Södertälje Ridklubb, precis samma lag som vi mötte finalen 2013- när vi vann ;) Tävlingen går på Väsby Ridklubb med start kl 14:00, kom och titta!! #detfinnsbaraguld
Nu kör vi



Dagen

Det regnade såklart supermycket idag så vi red inte ut. Salza däremot skulle få ta det lugnt och Zalmiac skulle joggas då han tävlade igår så då longerade Linnéa Salza så fick jag rida lite på Zalmiac!
 
Har ingen bild på honom men han är stor och svart och snygg! ;) Inget speciellt att säga men jag joggade i låg rund form i ca 40 minuter. Han var snäll och väldigt mjuk och fin!
 
Men uteritt blir det en annan dag!



Planer inför imorgon

Imrgon ska det tydligen spöregna hela dagen så jag vet inte riktigt hur det blir med vår uteritt... Jag och Linnéa ska höras imorgon hur vi gör men annars lär jag bli inne igen och rida. Vet inte riktigt hur vi ska göra men hur som helst ska jag i allafall till Salza så något ska jag göra iallafall! ;)

Annars ska jag nog bara hem och fixa klart lite skolarbete och bara chilla. KANSKE hinner förbi Täby Centrum med mamma, alltid något man behöver haha.
 
Aja inget större upplägg inför imorgon men lite häst blir det iaf!
Vi hörs!
Alltså jag är helt KÄR i den här bilden på Salza! HUR kunde jag få denna bild? Skitbra kvalité och ljus/färg osv!!! Såklart lite redigering med ljus osv på den men ändå! Så himla fin!



Bilder Salza

Här är bilderna från i onsdags när jag red Salza samt lite innan och efter i stallet. Linnea var med och hon fotade lite också när jag red!
Se och skåda min underbara fantastiska sits(!!!)♥ - på riktigt.. vad ska jag göra med mig själv, kolla hur jag sitter...
Såhär lerigt och najs var det ute ;)
 
Kolla va fin bild!!!! ↑
 
 
Nu kommer alla ridbilder med den snygga sitsen ;)
 
Ut och beta lite efter ridpasset :)



Bommar

Idag var Linnéa med mig igen när jag red Salza och hjälpte mig! Vi la fram lite travbommar vi skulle träna med, en snett igenom lite större steg och en med 4 upphöjda travbommar med lite kortare avstånd för att hon skulle få lyfta ordentligt på benen.
 
Idag satte vi lite mer krav på henne redan från början. Hon har gått som ett skott i utvecklingen senaste veckorna och har fått mycket mera sug och styrka! Det går bara framåt nu vilket är superkul!
 
Men hur som helst så började vi på en högre lägsta nivå idag och jobbade sen vidare vilket funkade jättebra! Hon var superfin idag också i både form och tempo. Red inte så mycket galopp utan idag var fokus på traven, lite samma jobb som sist!
 
Hon var supersuper duktig och även med travbommarna! De bommarna snett igenom var lite längre avstånd i början på linjen så jag skulle öka in i dem som ett startskott för en därefter ökning på diagonalen så jag tränade lite ökningar också och igångsättningarna samt upptagningarna vilket var sjukt bra. Halvhalt innan och sen släppa henne lite så trycker hon på sjukt bra och länger jättefint! Så himla kul att sitta på henne när hon visar så mycket vilja!
 
Efter ridpasset avslutade vi med avskrittning utomhus på lilla rundan på en slinga och i skogen på ca 15 minuter. Perfekt avskrittning! Linnea gick med så vi pratade lite på vägen och vi båda ser och känner hur hon går framåt i utvecklingen!
Har inte så mycket bilder på när jag själv rider så bilderna när Linnea tävlar henne på Söderby är poppis här nu ;)



Gårdagens ridpass

Igår var jag i stallet strax efter 4. Jag hade alltså 2 timmar på mig att fixa stallgrejjer och hästen innan Linnéa skulle komma och det var ju TUR att jag var där tidigt!!
 
Det hade ju regnat som tusan hela dagen. Regnig lerig hage+Salza = RULLA SIG I LERAN!!
 
Hahah såhär såg hon alltså ut... Helt dränkt i lera och det var även hennes hagboots och bakskydden. Hennes boots är gula reflexboots, dem var BRUNA när hon kom in! Raka vägen in i spolspiltan och stå där i 30 minuter när jag spolade av från topp till tå typ.. Benen upp till magen, hovarna, boots, benskydd, täcket(som tog riktigt lång tid, manen som var typ badad i lera och halsen. Helt nerdränkt verkligen!
 
När hästen var ren fick hon på sig täcke och äta sitt eftermiddagshö medans jag skulle ta itu med täcket. Fick hänga upp det i spolspiltan och bara spola tills allt var borta, sedan hänga ut det på tork.
Herregud var lerigt det var. Helt jag var också såklart smutsig efter allt detta.. Men sen var hästen och jag ren och så red vi ett dressyrpass med hjälp från Linnea :)
 
Mycket fokus det här passet var att få till traven på henne. Kräva mer i både form och bjudning samt få in bakbenen ännu mer under henne. Red massa öppnor och slutor på rakt spår och diagonaler och övade på att ha henne kvick och samtidigt rund. Lite 10-metersvolter red vi också men mest fokus på öppnorna och sen lite annat för att få en ordentlig trav.
Lite galopp på slutet också och då red jag massa samling och jobb med att få henne att hålla sig rak och inte falla ut vilket hon lätt gör i högervarv som mest.
 
Det gick verkligen riktigt bra! Hon var SÅ fin i formen och bjudningen och det tyckte även Linnéa! Hon kändes verkligen mjuk och så arbetsvillig, pigg och kvick och bara allmänt duktig. Ska träna vidare på öppnorna nu och trimma vidare på traven för den börjar bli riktigt bra nu! Galoppen ska också trimmas mer på för att hålla koll på båda sidorna men nu blir det mer fokus just på traven så att den sitter. Det blir som sagt bara bättre och bättre och nu börjar jag hitta fler och fler knappar känner jag.
 
Det var ett superkul ridpass och Salza var så himla fin!
Imorgon ska jag rida igen. Dressyrpass också fokus på traven. Öppnor slutor och skänkelvikningar och lite träning innanför spåret för att rida helt spikrakt och inte alltid ha stöd av väggen. På söndag rider vi ut med Linnéa på Zalmiac och det ska bli superkul det också!
 
Linnea fotade som sagt med min kamera men jag glömde den hos mamma så bilder kommer i annat inlägg på lördag!



Helt slut

Idag har jag jobbat i stallet mellan 7-16 med Linnea och det har gått rätt bra ändå! Vi var klara ganska precis i tid och efter det åkte jag hem till mamma, packade och bytte om och sen vidare till pappa.
 
Imorgon ska jag ta lite sovmorgon och sen ska jag någon gång under dagen rida Salza. Blir mer och mer taggad på henne och att träna vidare för varje gång typ! Hon blir bara finare och finare nu och jag själv lär mig mer och mer på henne! RIktigt kul faktiskt!
 
Ska skriva ett inlägg om gårdagens ridpass också! Glömde såklart minneskortet hemma hos mamma så bilder från passet får vänta tills på lördag..



Torsdag

Idag jobbar jag i stallet 7-16 så blir lite dålig uppdatering.. Inlägg om gårdagens ridpass kommer ikväll med lite bilder också!



Cyklamen

Igår red jag Cyklamen på Veda och det gick väl helt okej. Vi red en del bakdelsvändningar och sen rida innanför spåret för att träna på att rida rakt fram vilket är sjukt svårt på honom. Framdelen går rakt fram men bakdelen bara sladdar och far både till höger och vänster och det är så jäkla svårt att få ordning på den!
 
Annars gick han väl helt okej. Lite väl tung i handen stundvis och ibland lite fel med takten. Det var inget wow-pass precis men ändå helt okej. Galoppen var helt okej också, gick att samla och öka hela tiden.
 
Jag jämför ju bara hur det KAN gå när jag rider honom, dvs han kan gå så himla mycket bättre! När man rider fram inför tävling på honom är han såååå himla fin men på lektion känns det ibland inte alls likadant. Vet inte varför men aja.
 
Idag ska jag bara vara i skolan i 30 minuter och ha muntliga nationella prov i matte. Klar 14:00 och då ska jag hem och vid 17 tiden ska jag vara hos Salza. Fixar alla stallsaker och sedan gör jag iordning henne för att ha henne klar till 18 då Linnea kommer som ska hjälpa mig med ridningen. Tycker verkligen om att ha hjälp från marken. Är ju så himla van vid det från mina 11 år på ridskola så det känns så himla tomt när man rider själv ibland.. Men det ska iaf bli superkul!



Vecka 20

MÅNDAG: Inget speciellt. Skönt med en dag ledig faktiskt, ska komma ikapp lite med skoluppgifter och så.
TISDAG: Ridlektion på Veda
ONSDAG: Rider Salza
TORSDAG: Ledig från skolan men vet inget jag ska göra
FREDAG: Ledig från skolan, rider Salza
LÖRDAG: Inget speciellt
SÖNDAG: Rider ut med Linnéa, Salza och Zalmiac!



Salza

Efter tävlingen var jag ju hos Salza också! Kom dit och började med att mocka, fixa foder och sen hämtade jag henne i hagen.
Var sååå himla trött och valet stod mellan uteritt eller barbacka i ridhuset. Det blåste och var kallt ute och jag valde att vara inne istället. Var helt ensam i ridhuset vilket var skönt! Red mest skritt men trav också. Lite skänkelvikningar och basic saker. Höll nästan på att somna på hästryggen efter den långa dagen... Men red i en halvtimme ungefär och sen pysslade jag med henne en stund.
 
När jag var klar i stallet och skulle åka hem hade jag precis kommit till strax innan ICA Lindholmen då motorn på moppen börjar låta konstigt. Den brummar en sekund- stänger av en sekund- brummar en sekund- stänger av en sekund. Varje gång den stängde av slutade gasen fungera och jag ropade på riktigt rakt ut: NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ.
 
Bensinstopp.  Mitt på vägen i en uppförsbacke!!!!!!!!
 
Fick ringa efter bensin och olja. Gick och drog upp moppen för hela backen och sen rullade jag ner till ICA där jag väntade i regnet. Kul va!!
 
Men nu är jag hur som helst hemma igen och NUU ska jag sova! Helt extremt trött efter denna helg med väldigt lite sömn och dåliga matrutiner. Har idag mellan 06:00-18:00 ätit en tallrik med mjölk och flingor till frukost och en pytteliten baguette till lunch...
 
Vi hörs imorgon!
 Salza igår hemma och betar mellan klasserna, lyx att bo nära tävlingsplatsen!!



Dagens ridskolecup

Idag var det som sagt tävling! Dagen började däremot tidigt för mig som skulle jobba förmiddagen i stallet. Fodring, mockning och utsläpp gick fort och vi var klara runt halv 11 innan det var fodring så jag fick sluta tidigare så att jag skulle hinna fixa hästen, äta lunch och byta om osv.
Jag red som sagt Dorina som jag inte ridit på evigheter och totalt ridit 3 gånger, haha safe. Red LA:1 också. Jag hade sån himla bra hjälp av Caitlin, Linnea och Sandra så jag blev klar i tid med både hästen och mig själv. Red fram i ca 35 minuter vilket var alldelles lagom. 
Framridningen kändes faktiskt ganska bra! Hon var med mig hela tiden och det gick helt okej ändå. Red igenom alla programdelar och fokuserade mycket på uppridningarna, skänkelvikningarna och galoppfattningarna. Kändes ganska bra så jag skrittade sista stunden och sen innan jag skulle in travade jag lite igen.
 
 
Inne på banan skötte hon sig super, som vanligt! Gjorde ett ganska okej program ändå men tre stora dumma missar från mig!
1. Gjorde halten vid ryggningen alldelles för sent. Dock ryggade hon riktigt bra så det drog inte ner jättemycket
2. I sista galoppökningen ökade hon skitbra och samlade upp också, men slog om i typ sista språnget...
3. Sista medellinjen red jag typ en hel meter på sidan om medellinjen men lyckades aldrig komma rätt igen.
 
Men annars var det helt okej tycker jag! I galoppen blev hon lite lång men den är svårast på henne! Traven var också helt okej men det var överlag helt okej som sagt. Var iallafall nöjd efter ritten trots missarna!
 
Vi var 4 i min klass= en placerad. Jag red ihop 65,395% som faktiskt räckte till vinst i LA! I LB klassen däremot var det bara Sofia som red och då slog dem ihop LB+LA och sofia red på 66% i LB så då vann hon. Jag vann min egen klass men när vi slogs ihop så blev jag 2:a så det blev en blå rosett.
 
Supersupernöjd med tanke på hur lite jag ridit Dorina och att det gick bra ändå! Nu är alla 4 omgångar i dressyren klara. Jag var med på 3 av dem och de är ju de tre bästa resultaten som räknas. Mina resultat har varit ALLA tre gånger 65% och 2:a hahah!

Här är film och bilder! Kommer mer bilder i annat inlägg!
 
Framridning:
 
Inne på banan:
 
Efter:
hahaha här dök sofia upp från ingenstans!
 
Mer bilder kommer i annat inlägg!
 
Nästa tävling: 24 maj, Väsby Ridklubb Ponnycup dressyr FINAL!!



Inlägg på G

Håller på med inlägget om tävlingen, är några miljoner bilder ;)



Hemma

Nu är jag hemma efter en lång dag med stalljobb, dressyrtävling, ridit Salza och fått bensinstopp på moppen i en uppförsbacke 7 km hemifrån, KUL!!!

Har massvis med bilder jag ska visa och såklart berätta om dagen! Gör det efter middagen!

Det har hur som helst gått jättebra! :)



Lördag

Direkt efter Söderby så tog jag moppen till Veda och då var det lottning av hästar inför ridskolecupen imorgon. Jag fick ett okej nummer men hamnade på Dorina! Haha lite wildcard.. Har ridit henne totalt 3 gånger, två gånger 2012 och en gång förra året.. Kan ju undra hur sjutton det här kommer gå ;) Antingen går det lixom hyffsat bra eller så går det jättedåligt. Svårt att veta på just henne. Hon är lite klurig ändå och jag vet inte om jag kan rida henne så vi får se!
 
Efter lottningen så flätade jag bara svansen och spolade nedre delen av benen som var lite skitiga samt ryktade lite, hann inte mer än så.
 
Imorgon blir det ingen lugn tävlingsmorgon inte utan jag ska jobba i stallet 7-12. Kommer vara helt slut efter men jag hoppas att jag har en sen start tid så jag hinner äta lunch, byta om och vila typ haha. Startar nog runt lunch någon gång men det blir dålig liveuppdatering imorgon, skriver på kvällen istället!
 
Har inga större förhoppningar alls inför imorgon med tanke på att jag inte ridit henne knappt och har mycket hårt motstånd, men jag hoppas bara det går bra för mig och att jag får en okej runda jag är nöjd med! Rider som sagt LA:1!
Flätad och fin iaf ;)



Söderby

Idag var jag med Linnéa och Salza på Söderby där dem tävlade LB:3 och LA:3. Blev en supertidig morgon i stallet och sen lasta och åka. Tar bara 10 minuter med släp att åka från stallet till Söderby vilket var superskönt!

Till att börja med, Salza som tagit lång tid att lasta med hjälp från många kunniga personer och har varit svårlastad lastar nu iprincip sig själv! Linnea tränade med henne en dag förra helgen med en ny teknik som fungerar perfekt och nu springer hon typ in i transporten haha! Riktigt duktig! Hela dagen med totalt 4 lastningar(4 in och 4 ut). så har det gått hur bra som helst vilket har varit SÅ skönt! Nu slipper vi tänka på det problemet som verkar vara helt löst!
 
LB:3
Framridning ute som var tungt och dammigt men gick bra trots allt. De gjorde en jättefin runda, inga missar typ och det såg jämnt och fint ut. Dock fick hon rätt snålt betalt för den ritten. 65,33% fick hon och kom 10:a av 26 starter.
Hon startade vid kvart i 10 och nästa start var kvart i tre så vi valde att åka hem imellan och vi hann vara hemma i 2,5 h, Salza hann gå i hagen och äta gräs(och rulla sig) och vi hann äta lunch och chilla en stund. Sen in igen och borsta och fixa och så lasta och åka tillbaka på eftermiddagen. Därför sjukt skönt att vara så nära! Annars hade hon stått i transporten där i typ 4 h och vi hade inte haft något att göra så det var lika bra att åka hem!
bilder från LB:3;an
 
LA:3
Andra klassen var LA:3 och här var hon riktigt fin på framridningen! Även inne på banan var hon det och nästan inga missar, däremot stod hon emot lite och blev seg så galoppprogramet drog ner lite men hon fick 7or och 8or i travprogramet och slutade ändå på 64.00% vilket räckte till en 6:e placering, superkul!
bilder från LA:3;an



Fredagens dressyrspecial

Igår på dressyrspecialen fick jag rida Tip Top! Den här gången gick det 1000 gånger bättre än sist jag red honom. Mycket mjukare idag och vi var mer samspelta eller vad man ska kalla det ;) Förra gången åkte jag iprincip häst hela lektionen men den här gången kunde jag rida lite mer.
 
Vi red allt möjligt men mycket öppnor och slutor på långsidorna och även på diagonalerna. Samt red på kvartslinjen för att rida spikrakt och inte vingla fram och tillbaka och i det kunna sakta av till skritt och fortfarande ha hästen rak. Lite galopparbete också och lite sånt.
 
Gick som sagt mycket bättre och han var rätt fin ändå, enda problemet var att han blir stark som en oxe typ. Har alltid ganska tungt "motstånd" och sen var han lite dragig i galoppen men annars gick han bra tycker jag.
 
Jag vet inte helt hur jag ska rida honom, har bara ridit honom 2 gånger det senaste året typ så känner honom inte på det sättet. Han är supersnäll och gör det man ber om lixom men det är svårare än vad det ser ut, det kan jag lova! ;)
 
Linnéa och jag kom överrens om att fota varandra. Jag tog massa fina bilder på henne och så fick jag dessa bilder på mig själv när vi skrittade av dem. Najs deal vi gjorde linnea ;)



Sjukt mycket

Har inte hunnit skriva om gårdagens ridlektion och idag har jag varit på tävling med Linnea och Salza hela dagen och på Veda hela kvällen och lottat hästar och fixat hästen inför morgondagens tävling så har inte haft tid för bloggen.
 
Ska packa och massa sånt nu så bloggen får komma i sista hand tyvärr.. Men har massa fina bilder att visa från idag! Mer uppdatering kommer senare ikväll!



Dag 20. Något jag vill göra innan 2015 är slut

Ett litet mål eller en önskan kanske jag ska kalla det, är att ha tävlat Jim innan 2015 är slut. Resultatet spelar ingen roll för jag vet redan att jag inte kan förvänta mig allt för mycket, men jag vill bara rida in på banan med honom och genomföra ett program.
 
Jag har ridit Jim jättemycket på senaste tiden och enligt mig blir han bara bättre och bättre. Många pass har jag kännt att jag när som helst skulle kunna gå in och klara en LA utan problem, men andra pass skulle jag knappt bli godkänd i LC. Han är till och från hela tiden men oavsett hur resultatet skulle bli så vill jag absolut tävla Jim innan året är slut. Det kommer förmodligen bli en LA jag startar på honom första gången eftersom jag rider det programet i ridskolecupen och den enda tävlingen förutom cupen jag tävlar på storhäst är Klubbmästerskapet och där måste jag rida LA eftersom jag tävlar det vanligtvis.
 
Han är en väldigt fin häst, även fast man kanske inte tänker på det när man ser honom krångla och trassla. Han har jättefin trav, går stadigt och mjukt och har ett bra flyt när man väl hittar det. Jag tror absolut att han kommer bli superbra inne på banan när han har gjort det några gånger och fått mer rutin. Såklart måste även ryttaren tävla honom flera gånger och själv få rutin på hur man ska göra i olika situationer och hur mycket man kan kräva av honom inne på banan.
 
Han har startat lite enstaka hemma tävlingar så han har tävlat. Det kommer ta lång tid innan jag kan rida ett felfritt program på honom, men någon gång måste man börja!
 
Detsamma gäller med Salza. En "Dröm" eller "Mål" innan 2015 är slut är att ha startat henne på någon tävling. Jag har hela sommaren på mig att lära känna henne och lära mig mer på henne och så småningom vill jag ut och starta henne. Linnéa vill också att hon ska ut och tävla så när vi lärt känna varandra mer så ska vi så smått börja ta oss ut om allt går bra!

Tanken är att göra vår första start i augusti så hoppas det blir av!
//Carro



Helgens planer

Fredag: Dressyrspecial på Veda. Vet inte om jag får Robban igen eller om jag får tillbaka Jim men vill helst ha Jim.
Lördag: Är på tävling med Linnéa och Salza. De startar LB:3 och LA:3 på Söderby så det är inte långt bort precis haha. Vet ej när vi är klara men om jag hinner så ska jag direkt till Veda efter och bygga staket samt lotta hästar inför söndag. Stannar säkert kvar några minuter efter och fixar hästen lite.
Söndag: 
Ridskolecup Dressyr på Veda! Rider LA:1 runt lunch/eftermiddag tror jag så har det lugnt på morgonen iallafall. Efter tävlingen ska jag direkt till Salza. Vet inte säkert men tror Linnea(inte ägare) skulle följa med och fota. Ska bara jogga, ev rida ut men det blir nog bra vilket som!
Gammal bild från maj 2014, första tävlingen på Cyklamen!



Uteritt

Idag var jag rätt sent i stallet. Var ju i täby centrum för att fixa mobilen som tog lång tid och så. Men när jag skulle rida så var det strålande sol kl 19:00 så jag drog på uteritt ändå!
I början var hon som "vanligt" lite bråkig och på vissa ställen blev det trassel och hon ville vända hemåt. Sen kom vi vidare och vi kom tillslut till den väg jag ville rida på. När jag travat en bit och ska skritta i nedförsbacke så vänder hon igen och vill hem men när jag ska vända tillbaka så bara studsar hon på fram och bakbenen och vill inte vända. Lite irriterande men tillslut kunde vi komma förbi där också. Travade sen på vägen bort och efter ett tag vände jag och red samma väg tillbaka.
 
Hon var fin, men ganska spänd hela vägen bort inklusive allt "bråk". På vägen tillbaka var hon supermjuk och riktigt fin, men sjuuuukt pigg! Hon travade i typ 100km/h och bara ångade på haha. I skrittpauserna taktade hon hela tiden och när jag travade ville hon helst dra iväg i galopp ;)
 
När jag kom tillbaka till stallet så red jag lite i trav inne i ridhuset bara för att få lite lugn trav på henne. Då var hon riktigt fin så jag avslutade ganska direkt.
 
Lite väl mycket energi var det idag men lite av den energin vill vi spara till lördag när hon ska tävla ;)



Dag 19. Hur jag förbereder mig för tävling

Hur jag förbereder hästen osv kvällen innan har jag ju tagit upp typ hundra gånger känns det som... Men kvällen innan om möjligheten finns vill jag alltid fixa hästen så att den och utrustningen ser bra ut. Känns alltid mycket lugnare att veta att allt är färdigt när man går och lägger sig än att göra det under tävlingsdagen.
 
Hästen fixas och utrustningen putsas och sen åker man hem.
Nu då? ;)
 
Jag förbereder mig inte inför tävling genom att sitta ensam i en soffa med en kopp te och ta 10 djupa andetag. Jag förbereder mig inte heller genom att vara med kompisar hela kvällen och komma hem sent för att direkt gå och lägga sig.
 
Kvällen innan packar jag ALLT jag ska ha under tävlingsdagen. Allt jag ska ha på mig, sånt som ska packas med osv. Jag hatar verkligen att gå och lägga mig och veta om att jag inte är förberedd alls.
Varje gång jag ska tävla så ser jag till att allt är packat och att jag lagt fram tävlingskläder osv.. Hur bra börjar dagen om man ska klä på sig och inser att de vita ridbyxorna ligger smutsiga längst ner i tvättkorgen. Om man har missat en sån ganska grov sak känns det kanske lite som att man tar tävlingen för givet.
Även fast vi inte ska rida OS eller världscupen så vill man ju ändå alltid vara förberedd. Bara att förbereda sig dagen innan gör det mycket lugnare till tävlingsdagen och då kan man fokusera mer på det man ska!
 
Kvällen innan:
* Ser till att allt jag ska ha på mig är tvättat och packat, ev lagt fram det.
* Läser igenom tidigare protokoll om jag har några tillsammans med hästen jag ska tävla. 
* Kollar på ev. tidigare filmer från tävlingar. Tex om jag ska tävla Pandora som jag har tävlat flera gånger kollar jag på filmer när jag rider henne och tittar på vad jag ska göra bättre.
* Går och lägger mig hyffsat tidigt
 
Det är superviktigt att vara väl förberedd inför tävlingar! Att komma förberedd gör också att man blir mer redo för sin "uppgift" dvs tävlingen och det brukar gå bättre typ 9/10 gånger om man är redo och väl förberedd.
//Carro



Torsdag

Om en halvtimme drygt ska jag gå till tåget och åka till skolan. Har bara en lektion idag, egentingen ingen men vår lärare envisades med att ha det ändå ;) Vi ska göra ett fototest och sen är vi klara. Jag kan dock inte åka hem då jag ska vara i Täby centrum halv 5 för att fixa med min telefon hos Apple, så jag hinner inte ens hem för att vända igen... Kommer alltså bara sitta och sova i skolan typ.
 
Är hemma runt halv 6 tror jag och jag ska försöka vara hos Salza senast halv 7. Hon hade varit lite trött igår så idag ska hon få ridas ut, i skritt och trav. Vädret tror jag blir bra så det ska nog gå!
BRA kvalité på bilderna ;)



Dag 18. Min bästa & sämsta Ponnycupritt

Räknar bara med dressyren! ;)
Här är mina sämsta hemma och bortaritter i ponnycupen samt bästa hemma och bortaritterna! Individuellt dåra alltså ;)
 
Bästa:
Hemmamatch:
Då måste jag nog säga att det var ritten nu under semifinalen på Pandora 2015. Hon var jättelydig och fin och jag fick inga större missar. Red på 75,178% vilket var nytt rekord för mig. Fick dessutom en galen 9,5:a i protokollet vilket kanske var liiite väl högt men jag klagar inte! Gjorde en spikrak uppridning och jämn halt och då fick jag betalt för den vilket alltid är kul att få! Fick individuell guldmedalj och laget vann!

Bortamatch:
Min bästa bortamatch tror jag nog ändå var på Oliver på Lidingö 2014. Red på 71,25% tror jag om jag inte minns fel. Hästen var jättetrevlig att rida och väldigt simpel och så. Skön trav och galopp och jag fick inga större missar. Trogen ponny som gått med i många år! Fick individuell guldmedalj och laget vann!
 
Sämsta:
Hemmamatch:
Har egentligen inte gjort så jättedåliga hemmamatcher. I början av min dressyrsäsong så red jag Twist 3 gånger och lixom, Twist är Twist och 59-62% som jag fick på henne var typ bra. ;) Kommer inte ihåg så mycket av dem ritterna men då var jag ju nöjd efter dem förutsättningar vi hade. Sen har jag bara ridit Pandora och hon är så sjukt trogen och duktig så det kan typ inte gå dåligt på henne haha. Men en ritt som jag kanske är lite mindre nöjd med är den första tävlingen den här säsongen när vi mötte Lidingö. Hon kändes rätt trött och blev rätt lång och lite hastig inne på banan vilket inte var så bra. Kändes inte helt 100 och vi red på 65% vilket jag tyckte var precis lagom. Men laget vann!

Bortamatch:
Min sämsta ritt på bortamatch vet jag ganska tydligt haha. Det var 2013 tror jag på Lidingö också. Den här gången på en annan ponny som hette Eminem. Han var fin och så genom travprogramet men blev alldelles för laddad vid fria skritten och sen genom hela galoppprogramet stod han emot och sparkade och allt blev helt kaos. Red på typ 50% den gången vilket var supertråkigt men ritten var verkligen kaos. I fria skritten så drog han helt plötsligt iväg i galopp och sen blev allt helt knas... Hela galoppprogramet innehåll 2 or till 4 or vilket drog ner rejält.
Synd eftersom han var så fin på framridningen och under travprogramet. 
Jag valde att bara ladda upp travprogramet då det andra är så pinsamt att visa haha...
 
//Carro 



Hoppning

Igår på ridningen så hoppade vi och jag hade Nova!
När vi värmde upp så var det först lite svårt men sen kom jag på ett knep på henne och då gick hon faktiskt väldigt bra ändå! Galoppen på henne är det oskönaste som finns men höger gick faktiskt bra! Vänster är inget att hänga upp i julgranen ;)
 
Vi började med att travhoppa några hinder och sen hoppade vi två hinder på en långsida med 6 ganska stora galoppsprång mellan. Första gången kom vi på 5 och en halv och då höll jag i henne rätt mycket, hon var sjukt pigg verkligen! Andra gången släppte jag henne lite mer men utan att driva på, då gick det undan och hon tog det på 4 språng ;) Haha största hästen i stallet klarar utan problem!
 
Sen hoppade vi bana en gång var och då gick det faktiskt ganska bra! Hon lyfte på hovarna och släpade inte med sig bommarna som hon kan göra ibland när det är lågt, bra tempo och jag kunde stämma av henne bättre, och hon kom bra på typ alla hinder.
 
Hon var superpigg och jätteduktig så det var jättekul att hoppa Nova!



Dag 17. Att rida i lag

Jag har tävlat i lag sedan jag började rida Ponnycupen vilket var hösten 2010. Red hoppning fram till 2013 och nu rider jag endast dressyr. Istället för som på en individuell tävling, där man satsar med sin egen häst och hoppas det håller för att man själv ska vinna(haha) så är det en helt annan grej i lag. Man vill såklart prestera bra själv, men jag vill precis lika mycket att resten av mitt lag ska lyckas. Man lyfter inte sitt lag till seger helt själv, utan alla måste göra det tillsammans och det tycker jag är sjukt kul med lagtävlingar.
 
Tar exemplet på vårat ponnycuplag i dressyr det här året som har bestått av mig, Sofia, Hanna och Vilma. Vi har verkligen hållt ihop som lag, pratat och taggat upp varandra inför kommande matcher, taktiksnack osv.
Förutom att vi presterat så bra tillsammans så har vi verkligen haft kul ihop också. Dagen innan tävling har vi ridit program och sen hjälpts åt att fixa våra ponnys rena och fina, lånar ut pannband och schabrak etc, knoppar varandras hästar och hjälps åt att göra varandras håruppsättningar.
Under tävlingsdagarna har vi varit sjukt laddade, alla har fokuserat på sin egen häst och presterat galet bra! Alla hejjar på varandra och såfort man har ridit klart har man blicken fast på nästa i laget som ska rida.
Mellan matcherna har det ofta blivit stopp på donken tillsammans och handla, sen till nästa stall och göra samma sak. Hela dagar har vi varit med varandra och i lag hållt ihop och verkligen haft så himla kul ihop!
 
Det jag vill få fram med det här inlägget är helt enkelt hur kul man kan ha det som lag. Det blir mer än bara en individuell tävling, man taggar upp varandra tillsammans och jag tycker verkligen om att rida i lag! Så länge laget håller sams och VILL lyckas tillsammans så är det otroligt lärorikt och roligt. Jag själv blir dessutom extra mycket taggad på tävlingar där jag rider i lag, blir nästan lite väl taggad haha ;)
//Carro



Vecka 19

Måndag: Min lillebror fyller år så vi ska fira honom på kvällen.
Tisdag: Stallvärdinna och ridlektion på Veda
Onsdag: Ingenting tror jag
Torsdag: Rider Salza på morgonen eller kvällen då jag ska till Apple Store i Täby efter skolan och det tar ju sin tid... Men ska jogga bara!
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: Salza och Linnéa tävlar på Söderby så jag ska följa med. LB:3 och LA:3 tror jag om jag inte minns fel.
Söndag: Tävling! Ridskolecup dressyr, sista innan finalen. Rider LA:1. Efter tävlingen åker jag till Salza och antingen rider ut om det är fint väder eller så blir det lugn jogg.



Dag 16. Häst-test

Häst/Ponny: Häst! Större och mer krävande att rida häst!
Dressyr/Hoppning: Dressyr men jag älskar att hoppa! Vill säga båda men måste jag välja en så väljer jag dressyr
Fux/Brun/Black/Svart/Skäck/Skimmel: Fux och svart tror jag, vissa skimlar också om dem är lite gråa också!
Totilas/Valegro: Totilas är ju en dröm men har inte sett honom på länge och Valegro är skitfin så just nu skulle jag säga Valegro.
Uteritt/träningspass: Träningspass

Favorithästras: Ingen speciell
Favoritsyssla i stallet: Vet inte haha, ge den morötter
Favoritridlärare: Malin & Magnus Hamilton
Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Jim, Cyklamen, Pandora, Salza

Hur många gånger har du blivit avslängd: Hm vet inte haha.. Minst 3 iaf
Hur många gånger har du ramlat av: Inte så jättemånga men en del. Har inte räknat precis haha
Har du ridit en hingst: Tror inte det
Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Tror inte det haha
Har du någonsin blivit jagad av en häst: Hahah ja fast inte för att den va arg på mig eller ngt ;)
Har du varit med om en ridolycka: Ingen stor olycka, har väl bara gjort illa mig lite. Det har gått bra med både mig och häst alla "olyckor" så vet inte ens om jag kan kalla avramlingar och en omkullridning för olyckor. De är inga brutala precis

Vad har du för färg på dina ridbyxor: Marinblå, grå, beige, svart, vit
Har du ridstövlar eller ridskor: Båda
Andvänder du chaps: Nej
Vad har du för storlek på din ridhjälm: Hahaha 60... Men ska skydda mig själv och säga att den är en storlek för stor ;) Men köpte den för 2 år sen så det är ju lite sent att byta den nu. 
Hur högt har du hoppat: Inte 100% säker men mellan 110-120
Hur många priser har du sammanlagt: Om man räknar ihop medaljer, rosetter och pokaler så har jag 52.
Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: Själva stället, hästarna, personalen, omgivningen, folket, 10 utan tvekan. Men stallet som inte blivit renoverat ännu som det ska bli i sommar, borde blivit det för länge sen om kommunen hade prioriterat lite bättre haha. Men stallet och byggnaderna är gamla men räknar man bort det så 10!

Wreta där Salza står är en klar 9:a! Hade vi haft en utebana hade det varit 10!

Är hästar ditt liv: Typ ja haha
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Har lite småtavlor på hästar och sånt från tävlingar och liknande inramade, samt rosetterna och sånt så ja jag skulle säga att det syns. Om man får räkna med alla ridkläder som ligger utspridda över hela mitt golv så ser man definitivt!! :)

//Carro




Dagens ridpass

Vid 4 var jag i stallet, då tog jag och Linnéa in alla hästar och fixade sen Salza. Idag red jag på kandaret på henne för första gången, mest för att hon ska vänja sig vid det vilket hon iprincip redan har gjort.

Red ett ordentligt dressyrpass i kanske 50 minuter med Linnéas hjälp från marken. Först skrittade jag ut en sväng och joggade samma väg tillbaka och sen in i ridhuset och träna. Massa galopparbete med bland annat galopp på en "fyrkant", dvs samla och göra som en kvarts piruett i varje hörn. Även mycket förvänd galopp och tempoväxlingar/upptagningar. Hon hade sjuuukt lätt för samlingen idag och hon var riktigt fin i galoppen.

Red också lite programdelar ur LB:3 och LA:3 som hon ska tävla på lördag med Linnéa så hon får känna på vägarna och de "rörelserna". 

Salza var supersuper fin idag! Blev jättebra mot slutet i både trav och galopp, sen blev hon lite trött och efter det så la vi ner och travade av henne och avslutade med att skritta av utomhus. Hon var rätt svettig så hon fick en dusch till och med! Sol och varmt ute så hon fick torka ute i solen och beta samtidigt. 

Jättenöjd med henne verkligen! Nästa gång blir på torsdag och söndag men då blir det bara jogg på torsdag och kanske uteritt på söndag!
Korsa benen ;)
Lite suddiga screenshots från idag iaf ;)



Dag 15. 10 speciella hästminnen

1. Min första ponnycup
Hahah min första ponnycup någonsin var en bortamatch i hoppning på Gustavsberg i oktober 2010. 5 av 6 ryttare i laget var helt nya och gjorde sin första match, på en bortamatch, safe ;). Haha jag trodde det var på tid så jag hade en jäkla snabb runda. Var fellfri iaf på minsta ponnyn som hette Zafir. Då fattar ni att jag var rätt liten när jag fick den minsta hästen;) Nu får jag nästan alltid den största haha. Laget förlorade med två tokiga fel haha herregud skrattar bara när jag tänker på den matchen. Allt har sin början ;)
 
2. Ridlägret på Jim
Vecka 26 2014 när jag red Jim på dressyrkursen var verkligen en jättehärlig vecka. Lärde först och främst känna Jim och det var skitkul att rida honom varje dag i en vecka, men var också med Thurén en vecka och gick samma kurs som henne så vi hängde hela tiden. Hela gruppen lärde vi känna bättre och de va en allmänt bra vecka!
 
3. Skrittturen i skogen ;)
Under dressyrkursen 2013 när jag, hedda och hanna gick samma läger tillsammas med tre andra delade vi upp gruppen en dag när vi skulle träna programrörelser. Först red dem andra tre och sen red jag hedda och hanna. Vi skulle skritta fram dem på sandslingan ute i skogen så vi gick ut, först jag och twist, sen hanna o kummin och sist hedda och troca i ledet. Mitt bland alla myggor(SJUKT mycket myggor) gick trocaderos ena benlinda upp. Tur att vi såg det så Hedda hoppade av mitt i skogen och skulle linda av den. Myggorna var påriktigt MITT I öronen på oss och samtidigt som vi nästan började gråta garvade vi bara. Haha sjukaste ju, Sen fick Hedda rida med benlindan i handen tillbaka till Veda.
På bilderna har vi inte kommit in i mördarskogen än, men troca blev lite knasig och snurrade runt haha.
 
4. Första gången jag satt på Twist
 Haha den här gången var ju speciell. Skulle haft någon annan häst men fick byta till Twist som var relativt ny då. Jag var skitnervös och twist lite nervig så det blev kaos av allt haha. När vi skrittade fram på långa tyglar drog hon in mot mitten och bockade och jag bara åkte med haha. Sen var hon ju snäll när man red men alla gånger hon drog in mot mitten var ju lite kaos haha.
bilden är ej från det ridpasset
 
5. Ridskolecupfinalen Twist
Hade tävlat Twist flera gånger i hoppning, och gången innan den här tävlingen hade jag rivit näst sista hindret i omhoppningen men gick i mål på snabbast tid så hade jag inte rivit hade jag vunnit. Nu var det final och jag tog Twist för att få lite "revansch".
Jag var start nummer 3 och stod vid ingången och väntade medans jag tittade på Sofia som var inne på banan. Det gick riktigt fort och jag trodde inte att det skulle gå att rida fortare.
Under den ritten var hon väldigt kvick och på. Jag själv försökte också få henne väldigt kvick så att hon inte skulle få med sig alla bommar. Hon hoppade bra i grunden så när det var omhoppning satsade jag mer och hon klarade alla svängar och drog på tempot ordentligt. På sista hindret slog hon i bommen rätt hårt och jag trodde först att hon rev så tittade bak men bommen låg kvar! Gick i mål på knappt en sekund före Sofia och höll den platsen genom hela startfältet och vann klassen och finalen i Ridskolecuphoppning 2013 för ponny! Det var verkligen ett kul tävlingsminne och det var kul att det var på just Twist också.
 
6. Första gången jag satt på Jim
När jag praoade på  Veda mars 2013 så red jag minst en häst nästan varje dag, ibland flera. En av dem jag fick rida några gånger var Jim som då inte ens hade börjat gå lektioner. Han var rätt vild då och skulle tämjas lite först, typ ;)
Första gången jag skulle rida så skulle jag rida honom en stund och sen skulle jag och Magnus byta hästar så jag skrittade av hästen han ridit och jag värmde upp Jim så att säga. Jag hoppade upp i sadeln på Jim som inte kunde stå stilla utan bara trampade på stället. Sen skulle jag skritta ut på spåret men jag hann inte mer än kanske 2 meter innan han reste sig på bakbenen och började sparka. Efter ett tag gick han ut på spåret men hela tiden när man skulle sätta igång i en gångart blev det bråk. Sen var han ju fin i traven och så men jag minns verkligen att det var det första intrycket jag fick av honom haha.
 
Om man jämnför hur han var då och hur han är nu så är det knappt samma häst. Han har lärt sig så otroligt mycket ridmässigt men även blivit mycket lugnare och säkrare uppe i stallet och han är så galet kelig och vill va på en hela tiden, nästan lite väl kelig ;)
(bilden är inte ifrån den dagen)
 
7. Ponnycupsfinaldagen i dressyr 2013
Haha den här dagen... Var start runt 1/2/3 tiden någon gång borta på Gladö och vi skulle möta Södertäje. Laget var jag, Hanna, Sofia och Kajsa. På morgonen var vi där och fixade varsin häst som vi hade bestämt, skrittade fram dem i skogen och sedan red vi programridning på utebanan, LB:1 som vi skulle tävla på eftermiddagen. Kokhett var det men det var bara att köra på! Direkt efter det var det lite stressigt så vi böt om till tävlingskläder i bilen och fixade håruppsättning utan att kolla haha. Sofias bil pajjade eller något på vägen så det var en liten tokig resa dit men tillslut kom alla fram.
Tävlingen gick utomhus på deras utebana men det var sjukt varmt då, i början på juni var det och det var inte en enda skuggplätt på banan.
 
Sen lottade vi vilka två ryttare som skulle börja med vilka två hästar osv, sen framridning och alla red sina ritter. Efter det tog Gladö hand om hästarna och vi tillsammans med Södertäljes lag satt ute och fikade och fick sen höra resultatet där Vallentuna(vi) red på 559,5 p och Södertälje på 543,5 p så vi tog guldet i Ponnycupen dressyr 2013!!
bild från programträningen på morgonen, såklart på fina pandora! Haha manen och pannluggen så lång så hon inte ens ser någonting
GULD: Vallentuna
SILVER: Södertälje
BRONS: Gladö
 
8. Ponnycupsfinalen i hoppning
 Det här var den 9 maj 2013 då och vi skulle rida Ponnycupfinal i hoppning för första gången någonsin! Vi mötte Roo Gård och finalen gick på Lidingö. Laget var jag, Sofia, Jojjo, Vilma, Jennie och Ylva. Orkar ej skriva om hela för då tar det sjukt lång tid men HÄR kan ni läsa om hela den tävlingsdagen! Jag Sofia och Jojjo startade sist och det betyder att vi satt på läktaren och kollade när våra andra tre lagmedlemmar red sina rundor. Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv haha, vi satt och hoppade och pratade och smackade och blundade nästan när dem hoppade haha.
Sen gick vi ner och red och jag red en lite småvild ponny, var han då iaf, som heter Lucky Strike. Den hade inte stått där länge och det här var ponnyns första tävling och han var med som en "joker". Jag startade sist men jag har aldrig varit så nervös under en hopprunda tror jag... Haha, men hur som helst blev det en vild men felfri runda.
 
Var en jättehärlig dag och en kul anordad final av Lidingö och som grädde på moset så tog vi guldet också! ;)
 
Här är den officiella filmen på vårat lags rundor!
 
Och nu den här ponnycupsäsongen när vi var där igen (haha vi tävlar typ alltid mot Lidingö) så träffade jag ponnyn igen och det var lite kul att se att jag satt på en sån liten häst :-)
 
9. Fyllde vatten i sommarhagen
 Ingen WOWupplevelse men det var lite kul tycker jag när jag jobbade i stallet i två veckor förra sommaren när hästarna var på bete. Hade 10 hästar att ta hand om i stallet, resten var ju på bete. Sen var det massa annat jobb såklart men hur som helst. En morgon efter att jag hade fodrat stallen så tog jag moppen ut till sommarhagen medans de åt sin frukost för att fylla vatten till hästarna på betet. Vi har tre vattenkar och en stor tank som man får åka och fylla på alla tre kar med. När jag kom dit stod HELA flocken på typ 40 hästar längst bort i en klump i hagen. Först fyllde jag de tre karen som tog kanske 10 minuter och sen ställde jag mig på kullen i hagen. Därifrån ser man hästarna som var långt bort och sen ropade jag på dem, precis som vi ropar in dem i hagen. Alla lyfte huvudet och öronen spikrakt framåt. Efter typ 10 sekunder satte alla av i full galopp mot vattenkaren haha. Jag ställde mig vid vattnet igen och sen kom alla. Dem hade druckit upp allt vatten och det hade säkert varit tomt över natten så alla var supertörstiga. 
 
Det roligaste var ju när dem kom fram, alla ställde upp på ett långt led. Först drack några hästar ur karen, när dem var klara gick dem därifrån och då gick nästa ur ledet fram och drack och sen fortsatte det så tills alla hade druckit. Haha det var sjukt gulligt och roligt att se!
 
Här ser ni deras fina led dem ställde upp!
 
10. Kaos i skrittmaskinen
Hahah flera gånger när jag och Hedda har helgjobbat och vi ska kratta och mocka i skrittmaskinen så har det slutat lite si sådär ;) Vi startar den och sen går vi in, en kör skottkärran och en mockar. Jag brukar mocka medans hedda kör kärran, och på något jäkla vänster så lyckades hon en gång hamna för nära gallret/väggen som kom ikapp henne, skottkärrans handtag fastnade mellan gallerna och det går alltså inte att svänga. Skottkärran åker rakt fram in i väggen och välter och släpas iväg liggandes med skrittmaskinen, och hedda ramlar och fastnar typ under där gallrena åker förbi.
Hahahah det låter jättekonstigt men det var påriktigt det sjukaste, roligaste jag sett haha! Jag behövde gå ett varv tills jag kom fram till dörren och det varvet blev i gapskratt och hedda som ligger på marken och skriker, haha.
 
OM jag hade fått det på film hade ni inte kunnat sluta skratta, haha jag lovar er!

Dem här bilderna är dock inte från den olyckan haha ;) Ja det har hänt flera gånger!
 
 
//Carro



Söndag

Nu har det varit lite dålig uppdatering här känner jag haha, men har inte orkat.
I fredags jobbade jag iaf i stallet 7-16 och det gick ganska bra. Igår var jag på middag på kvällen och sen med några kompisar och sov över hos Hedda efter, och åkte hem imorse vid halv 10.
 
Idag ska jag åka till Salza och va där vid 3. Mockar och fixar sånt och sen hästen och vid 5 kommer Linnéa och då kör vi träning!



Dag 14. Hur en jobbdag i stallet ser ut

Jobbdagen är mellan 7:00-16:00. Det ser lite olika ut om man jobbar en lördag eller söndag eftersom det är ridlektioner på lördagar men jag utgår ifrån att jobba på en söndag nu!
 
7:00 - 12:00
* Fodra morgon - kraft och hö till alla hästar
* Fylla vattenhinkar till dem som har vattenhink
Lägga på ev. utetäcken, förbereda för utsläpp
Släppa ut ridskolehästarna
Ta ut hästar i skrittmaskinen
* Släppa ut resten av hästarna i hagar
* Mocka alla 3 stall
* Sopa alla 3 stall
* Ev göra iordning hästar före och efter ridning
* Göra höpåsar till kvällen
* Fodra lunch - kraft och hö
* Sopa alla 3 stall
* Ev ta in vissa hästar över lunch
 
12:00 - 13:00 LUNCH
 
13:00 - 16:00
Hagbyten. Ta in hästar som ska va inne på eftermiddagen och släppa ut hästar som ska ut på eftermiddagen
* Fylla på kraftkärror samt hökärra och städa upp vid hö platsen
* Rykta flera hästar
* Ev göra iordning hästar före och efter ridning
* Ta hand om utrustning för hästar som blivit ridna
* Kratta skrittmaskinen och mocka grushagar
* Kratta och mocka stallplanen
* Fodra eftermiddagskraft
* Vid 15/15:30 tiden- Släppa in ridskolehästarna
* Ta in resten av hästarna
* Ta av och byta ev. täcken
* Hänga ut höpåsar
* Sopa alla 3 stall
 
Det är på ett ungefär allt man gör under en jobbdag. Såklart kan det variera lite med andra uppgifter men det här är basic som alltid görs!
 
//Carro



Dag 13. 3 Videos: Rolig, Häftig, Sorglig

Rolig:
HAHAHAHAHAH alltså varför lär man ens djuren det här? xD Ser helt sjukt ut ju haha!
 
 
Häftig:
Sjukt coolt att hon kan göra allt med sin häst utan utrustning!
  
Ledsam:
Sånt här gör mig så himla ledsen att se på.. Behöver inte ens förklara, kolla om ni vill.
 
 //Carro



Maj

Äntligen maj och nu börjar sommaren så smått komma! Det närmar sig sommarlov och det är sista slutspurten i skolan samtidigt som det blir ljusare kvällar och varmare dagar, perfekt juuu!!
 
Här är lite grejjer som händer nu i maj:
♣ Helgjobbar i stallet ca 4/5 gånger
♣ Salza och Linnéa tävlar 2 gånger så ska förmodligen med minst en av gångerna och grooma
♣ Jag själv tävlar, Ridskolecup dressyr. Sista omgången innan finalen!
♣ Om det blir av(oklart ännu) så är det FINAL i Ponnycupen!! Såå spännande!
♣ Såklart massa ridpass på Veda
♣ Ridpass och träning(ar) på Salza
♣ Sista nationella proven i skolan samt alla slutprojekt och uppgifter ska börja lämnas in
 
Det är lite saker som sagt men jag ser super mycket fram emot sommaren nu! Vill bara ha sommarlov nu nu nu!!