Dag 17. Att rida i lag

Jag har tävlat i lag sedan jag började rida Ponnycupen vilket var hösten 2010. Red hoppning fram till 2013 och nu rider jag endast dressyr. Istället för som på en individuell tävling, där man satsar med sin egen häst och hoppas det håller för att man själv ska vinna(haha) så är det en helt annan grej i lag. Man vill såklart prestera bra själv, men jag vill precis lika mycket att resten av mitt lag ska lyckas. Man lyfter inte sitt lag till seger helt själv, utan alla måste göra det tillsammans och det tycker jag är sjukt kul med lagtävlingar.
 
Tar exemplet på vårat ponnycuplag i dressyr det här året som har bestått av mig, Sofia, Hanna och Vilma. Vi har verkligen hållt ihop som lag, pratat och taggat upp varandra inför kommande matcher, taktiksnack osv.
Förutom att vi presterat så bra tillsammans så har vi verkligen haft kul ihop också. Dagen innan tävling har vi ridit program och sen hjälpts åt att fixa våra ponnys rena och fina, lånar ut pannband och schabrak etc, knoppar varandras hästar och hjälps åt att göra varandras håruppsättningar.
Under tävlingsdagarna har vi varit sjukt laddade, alla har fokuserat på sin egen häst och presterat galet bra! Alla hejjar på varandra och såfort man har ridit klart har man blicken fast på nästa i laget som ska rida.
Mellan matcherna har det ofta blivit stopp på donken tillsammans och handla, sen till nästa stall och göra samma sak. Hela dagar har vi varit med varandra och i lag hållt ihop och verkligen haft så himla kul ihop!
 
Det jag vill få fram med det här inlägget är helt enkelt hur kul man kan ha det som lag. Det blir mer än bara en individuell tävling, man taggar upp varandra tillsammans och jag tycker verkligen om att rida i lag! Så länge laget håller sams och VILL lyckas tillsammans så är det otroligt lärorikt och roligt. Jag själv blir dessutom extra mycket taggad på tävlingar där jag rider i lag, blir nästan lite väl taggad haha ;)
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback