Final div 3

Igår var det final i division 3 på Högvreten! På morgonen var jag o Hanna där och tittade på några kompisar i förklassen, sen åkte vi hem och packade, fixade allt stalljobb, åt lunch och fixade Zalmiac, sedan åkte vi tillbaka till Högvreten, tittade på första lagekipaget som var Jenny & Frallan, fin och stadig runda, och när dem ridit åkte vi tillbaka till stallet, hämtade Zalmiac och åkte tillbaka.. Mycket fram o tillbaka(annars skulle Z behövt stå i transporten i typ 4 h och det är onödigt när tävlingsplatsen ligger så nära).
Andra ekipaget i laget var Annette och vår ridskolehäst Toy, som gjorde en jättefin runda med några kostsamma missar tyvärr, men med många highlights så att säga. Toy visade upp sig extra fint efter att han blev rädd för något innan start, och därefter blev han skitfin haha!
Sen var det Hanna & Zalmiac som också gjorde en toppenrunda med en miss i ena mellantraven, annars var det toppen.

Tre bra rundor men tyvärr blev alla 3 ganska ned-bedömda. Alla förtjänade minst 65% tycker jag och dem fick 60,60 och 64... Tråkigt med poängen men dem alla gjorde fina ritter!
Har EN bild från hela dagen haha, och det är på Jenny & Frallan!



Uteritt & Hopp

Zalmiac red jag i torsdags. Skrittade ut i ca 40 minuter med sällskap av Nicolina & Manne. Mysig och lugn sväng i solen blev det och båda hästarna skötte sig bra!

I lördags red jag Salza och då tänkte jag bara jogga först men då det stod hinder framme i ridhuset passade jag på att hoppa några skutt vilket var kul! Salza är ju inte den största hoppstjärnan men hon försöker och verkar tycka det är kul. Många språng hoppar hon faktiskt ganska bra men det gäller att jag hjälper henne med avstånd osv. Joggade igång en stund i trav o galopp och sen hoppade vi några gånger på ett kryss och ett enkelt räcke. Red i ca 30 min så ett ganska kort pass. Efter jag ridit hjälpte jag Hanna & Zalmiac och när vi var klara i stallet åkte vi hem till henne och sov där.



Nelson

Förra veckan red jag Nelson på båda lektionerna på Veda så skriver i samma inlägg lite kort
Onsdag: I onsdags var han både jättepigg och ganska stark. Han travade på rätt ordentligt och blev ganska stark för mig så jobbade på förhållningar och att han inte skulle dra iväg från mig. Han var ganska fin i formen men som sagt väldigt pigg. Vi gjorde lite skänkelvikningar och galoppvolter samt övergång galopp-trav-galopp snett igenom, som ur LB:3. Skänkelvikningarna blir bättre, nu blir det lite mer tvärning, men samtidigt får han inte rinna iväg där. Galoppen är tuffare för honom men han var fin även där, nyttigt att vi tränade övergångarna där som han inte är helt stark i än. Ganska nöjd med passet, trots att han var väldigt pigg haha.

Fredag: I fredags på dressyrspecialen var han hur fin som helst! Jättefin, stadig och rund i formen och var jätteduktig när jag flyttade honom undan fram och tillbaka till spåret. Under passet tränade vi lite bakdelsvändningar på som vi började lite försiktigt med, mest som stora volter med tagen bakdel typ. Åt vänster var han jätteduktig! Höger var svårare att få honom att vända snabbare men det blev bättre på slutet. Även galoppen var fin! På slutet började han bli ganska trött och blev då starkare och starkare ju tröttare han blev så jag avslutade ca en kvart innan dem andra och skrittade av honom länge istället!
Jätteduktig var han verkligen tycker jag!
Finare bild än stallgång-bild idag! Linnea S som har fotat!



Mysdag

Idag var det bara en mysdag i stallet kan man säga.. Tyckte Salza skulle få ta det lugnt efter tävlingen i helgen och jag själv orkade inte heller rida ordentligt. När jag kom till stallet myste jag lite med henne i hagen först haha. Gjorde rent vattenbaljan och fyllde på nytt vatten, plockade gräs åt henne(hennes hage har knappt ett grässtrå just nu) och bara myste i solen. Tog sen in henne och borstade och pysslade och sen skrittade jag ut på henne i ca 40 minuter i hoppsadeln. Hade tänkt rida en liten väg men vi kom inte hela vägen då hon blev rädd för något. Vi stod där i typ 15 minuter och jag försökte vänta ut henne tills hon ville gå framåt men det gick aldrig utan hon backade bara hur fort som helst och försökte vända. Jag lyckades dock få henne att aldrig vända runt men hon backade bara och började flåsa och stirrade på något där borta, jag orkade inte bråka vidare utan då vände vi och red hem istället. Travade lite på sista biten hem för att hon skulle slappna av lite. Sen skritt igen. Alltså ett väldigt enkelt pass i solen.
 
Nu ikväll har jag varit duktig och skrivit klart en skoluppgift samt pluggat körkortsteori.. Fullt upp nu, men snart så hoppas jag på att ha tagit det där körkortet, snart... ;)



Gårdagens final i Allsvenskan

Igår var det final i Allsvenskan div som arrangerades hemma hos oss på Vallentuna! I laget ingick Anna och Ebbe, Jag och Salza och Rebecca och Wellness. Vi såg Annas start och lite senare tog vi ut Salza och jag började sen rida fram. På framridningen kändes hon jättefin, mjuk och rund och kvick. Red igenom allt i programmet som kändes bra.
Inne på banan hade jag faktiskt en väldigt fin känsla. Hon kändes väldigt rund i formen och blev inte spänd eller hög i nacken som hon lätt blir. Travprogrammet flöt på ganska bra och vi belönades där med flera 7or, 7,5 och några 8or också. Bakdelsvändningarna blev lite för stora så fick inte så jättebra på dem men godkänt iaf. Ökade skritten blev bra, 7, 7,5 och 8.
Galoppprogrammet var lite trögare. Det var på det stället där man tar upp ur ökningarna samt gör 10 metersvolter som underlaget var som djupast och Salza fick verkligen kämpa där, jag kände att det blev lite tufft. Samtidigt kändes det inte som att hon skulle bryta av utan galoppen blev bara lite kortare, men inte med så mycket "tryck" i, men inga missar iaf och det flöt på ändå. Sista uppridningen med halt och rygga och sedan fram igen och halt hälsning blev väldigt bra och rak och där fick vi 7, 7,5 och 8 vilket var kul, det är ändå ganska svårt att rygga på medellinjen...
I finalen är det som sagt tre domare som ni säkert förstått haha.. fick av domare C 68,11%, av domare H 66,49% och av domare M 65,95% vilket sammanlagt blev 66,847% vilket jag är nöjd med! Fina poäng i travdelen och mindre i galoppen och det förstår jag! Salza var jättefin och jag var supernöjd med henne!
 
Individuellt slutade vi på en 7:e placering av 36 starter. För laget gick det inte lika bra, det var tufft igår helt enkelt. Dessutom var det ganska tuff konkurrens, men vi hade inte vår bästa dag helt enkelt! Tråkigt, men vi levererade super i grundomgångarna (det är btw tråkigt att inte dem räknas alls eftersom vi vann båda omgångarna, det är helt nollställt inför finalen).
 
Hur som helst var det en trevlig tävlingsdag i alla fall! Även fast det resultatmässigt inte gick som vi hoppades så kan man iaf säga att vi helt klart var bäst i grundomgångarna ;) Härlig laganda igår som vanligt, det är vi bra på, Vallentuna Ridklubb ♥
Anna & Ebbe
 
Jag & Salza
 
Rebecca & Wellness
 
Prisutdelning indviduellt lagklassen LA:4
 
Kanske kommer mer bilder senare, om jag har några fler, har ej hunnit kolla på bilderna ännu.



Salza

Torsdag: Red dressyrpass i ridhuset, fokus på delar ur LA:4. Hon kändes ganska fin men galoppen var tuffare, fick inte helt ihop henne och då blir volterna och allt överhuvud taget i galoppen mycket svårare, men traven var fin. Red igenom programmet en gång och traven och skritten kändes bra!
 
Fredag: Dressyrpass igen, red igenom LA4 igen och den här gången var hon mycket bättre. Travprogrammet var jättefint, bakdelsvändningarna blev fina och galoppprogrammet satt bra! Red några 10-meters volter i galopp till och sen fick det vara bra! Skrittade av ute i solen sen!
 



Ziggy

I onsdags på dressyrspecialen fick jag rida Ziggy! Har ju bara ridit honom en gång och det var när han var ganska ny(och mindre, han har växt på sig mycket nu!), så det var kul att rida honom igen, den här gången såg jag inte liiika stor ut på honom! ;)
Vi red lite skänkelvikningar och sen en övning i trav med 10-metersvolter på långsidorna som var lite lurig. Han tyckte det blev jobbigt och började galoppera rätt ofta men fick lösa ut det så gott det gick.
Galoppen gick ganska bra, speciellt lite förvänd galopp på båge som vi gjorde! Där var han duktig!
 
Det var iaf kul att rida honom igen! Han är väldigt fin och "söt" att rida, även fast han är lite trixig, men väldigt snäll!



Final!!

Nu på söndag är det division 2 final! Tävlingen är hemma på Vallentuna vilket är såå najs! Mycket roligare med tävling när det är hemma och alla Veda-människor är där och hejjar. 1000 gånger roligare att tävla då!
 
Tävlingarna är på vår utebana och först såg det ut att regna, men nu ska det plötsligt bli sol och typ 19 grader!! Hoppas det håller sig!
 
Finalprogramet är LA:4 som jag aldrig ridit faktiskt. Det är ett ganska ovanligt program, ser det typ aldrig i tdb. Det är nästan samma saker som i LA:3 men lite svårare linjer osv. Bland annat ryggning på medellinjen, bakdelsvändningar som är nytt och ett ganska tufft galoppprogram. Ska bli spännande, vi är laddade!!
Bilder från omg 1 på Österåkers(Söderby) och från omg 2 på Överby



Nytt

Häromdagen var jag på Sthlm ridsport och Hööks. Fick något jäkla ryck och införskaffade lite nya saker..
Ridhandskar och ridstrumpor behövde jag nya då det är hål i precis allt... Hjälmsprayen var slut, stallskorna var trasiga så behövde nya sånna. Salza har börjat äta ett visst hästgodis som jag vann på tävling, INGET annat verkligen. Hittade en påse med 3 kg så köpte den med, nu har vi godis för resten av året haha!
Ridbyxor behövde jag inte egentligen, men dessa är så snygga och världens skönaste ridbyxor så fick bli ett tredje par av Pikeur Candela... 



3 pass på Salza

Lördag: I lördags red jag ett pass med lite hjälp från Linnea där jag mest fokuserade på lösgjordhet, ha henne rund och att kunna påverka henne hela tiden. Kommer inte ihåg supermycket då jag ridit tre dagar i rad på henne men mest basic jobb. Också tränat på bakdelsvändningar som ingår i programet som vi ska starta på söndag. När vi får till dem så blir dem jättefina, men det gäller att hålla tungan rätt i mun haha.
 
Söndag: I söndags red jag ett ganska intensivt dressyrpass med lite samma fokus som på lördagen. Jobbade på att ha henne kvick hela tiden och att hon skulle vara reglerbar. Traven kändes fin och taktfast men galoppen däremot upplevde jag som lite kantig och fick aldrig till rundheten på henne och kunde därför aldrig gå vidare med mer avancerade saker i galoppen när jag inte kunde korta upp henne ännu. När galoppen är kantig och "svag" behöver jag istället rida på framåt och hitta rytmen i den och när den är bra kan jag börja korta henne lite mer. I slutet var galoppen fin iaf! Red också skänkelvikningarna ur LA4 åt båda hållen som är ganska svåra, här fick jag lite hjälp från Stephanie med hur jag skulle tänka för att få henne undan direkt och inte söla in i skänkelvikningen. Undan höger blir jättefin men undan vänster är svårare att få henne att komma in i skänkelvikningen på en gång. Det går, men jag får kämpa lite hårdare där. Man vänder upp på medellinjen och man ska sedan ur det varv man kom ifrån vända tillbaka efter ca 10 meter på medellinjen och göra skänkelvikning tillbaka till spåret. Svårare än man tror! Bakdelsvändningarna jobbade jag vidare på och dem blev jättefina tillslut! Enligt Stephanie 7,5p för dem när dem blir riktigt bra så jag hoppas vi kan få till dem lika fina på tävling!
 
Måndag: Igår red jag ännu ett pass i ridhuset. Mycket träning nu inför div 2 finalen! Red inte så länge dock, ca 40 minuter med fokus på galoppen. Hon var mycket bättre i galoppen och det kände jag redan från början så när vi var uppvärmda i galoppen började jag jobba på ökning långsida, tillbaka i hörnet, 10 metersvolt- förvänd galopp, på linjen ur LA4. Haha gud det är verkligen svårt! Det svåraste blir utan tvekan att öka på långsidan och ta tillbaka till samlad galopp vid hörnbokstaven för att rida kortsidan i samlad galopp, sen 10meters volt i hörnan. Ökningarna är bra men upptaget är svårt när det är så nära inpå hörnet. Där får man nog ta tillbaka liiiite tidigare för att kunna rida hörnpasseringen i rätt tempo. 10-metersvolterna var helt okej men hon behöver vara ännu lite starkare och rundare, men det är som sagt svårt när jag kommit direkt ur en ökning och sen pang tillbaka och in i en liten volt. Red igenom galoppdelen och den kändes bra! Tog sen lite trav och avslutade med bakdelsvändingarna typ 2-3 gånger innan jag gav mig och skrittade av.
 
Idag har hon vilat och på onsdag blir det uteritt med Linnea. Sen har jag torsdag och fredag som jag ska rida och då är det programet i fokus och att rida igenom det minst 2 gånger! På lördag är jag på bröllop hela dagen och ska inte rida då alltså men hon brukar ändå vila dagen innan tävling, som är på söndag!



Nelson

I fredags var jag först stallvärdinna på Veda och på kvällen red jag lektion på Nelson. Innan passet hade jag ganska mycket tid att fixa honom så passade på att lyxa till det lite med att göra rent och olja hovarna, glansspraya svans och ben, klippa och jämna till hovskägg och manen osv. Fixarstund helt enkelt :)
 
Själva ridpasset gick superbra! Han var superfin typ hela tiden och kämpade på bra med svåra sakerna som skänkelvikningar som han inte kan ännu. Flera gånger fick vi till bra tvärning vilket var jättebra! Tog hjälp av en 10-metersvolt i hörnet innan jag vände upp på medellinjen och flyttade undan så att volten hjälpte mig med att flyta på in i skänkelvikningen.
 
Jättenöjd med ridpasset, duktiga häst!! :)



Uteritt på Zalmiac

I torsdags hjälpte jag Ellinor med Zalmiac och tog ut honom på en uteritt. Jättefint soligt väder och alldelles vindstilla! Red en bit bort till "lilla dressyrängen" där jag red en stund och sedan red jag hem igen. Zalmiac var taggad och lite på tårna i början och på ängen ville han gasa på så där jobbade vi på att han skulle lyssna på alla övergångar och halvhalter. Förövrigt var han jättefin och tyckte nog att det var jättekul att komma ut!



Dressyrspecial i sommarhagen

I onsdags på dressyrspecialen var det toppenväder så vi red ut till vår stora fina sommarhage och red dressyr där i kvällssolen. Jag red på fina Ebbe och han var verkligen på tårna i början. I början när vi travade runt fritt på ängen så travade han med skyhöga steg och med riktigt maffig trav, haha! Så småningom lugnade han ner sig och blev sen väldigt fin att rida! I galoppen trodde jag att han skulle tagga till lite eftersom vi var utomhus men tvärtom så var han som lugnast där! Jättefin och gick vart jag än bad honom (förutom för nära Malins cykel ;))
 
Jättemysig kväll!
 
Haha varje gång Ebbe fick syn på något läskigt:



Förra veckan

Snabbt om vad som hände förra veckan...
 
Tisdag: Hade körlektion efter skolan och därefter red jag Salza. Kommer faktiskt inte ens ihåg särskilt mycket men jag red lösgörande och bara grundjobb, och hon var ganska fin men lite trött kändes hon, det var rätt varmt den dagen också.. Efter ridningen var jag ute med henne en stund i kvällssolen så hon fick beta lite.
 
Onsdag: Red Dorina på Veda och vi red på utebanan, massa mygg kommer jag ihåg haha. Dorina var helt okej ändå, men störde sig massa på myggen så hon ryckte till rätt oväntat massa gånger och slog med huvudet åt sidorna och grejjade.. Men stundtals var hon ganska fin! Vi skrittade av utomhus i skogen efter passet.
 
Torsdag: Jobbade i stallet 7-16 och därefter åkte jag till Salza. Skrittade ut en sväng i solen till Artinge med Marianne och Gloria och därefter tänkte jag jogga några varv i ridhuset men som alltid(känns det som?!) går hon aldrig bra när man ridit ut och sen går in i ridhuset haha... Hon var ganska stretig och ångade på mest.. Men red i ridhuset kanske 15 minuter, hann inte mycket mer än så.
På kvällen firade jag en kompis och sov sen över hos en annan.
 
Lördag: Jobbade i stallet på Veda 7-11:30 men sen behövde jag vara kvar där då vi halv 4 skulle lotta hästar inför söndag så det blev några timmar att göra ingenting. Malin hade inte heller något att göra så vi åkte och köpte glass och tvättade bilen haha, i brist på något att göra... Sen vid 4 byggde vi hoppbana och sen lottade vi hästar inför RSC. Fick sista lotten och fick den sista hästen som var kvar, dock var det Robban och det är inte alls dåligt, han var faktiskt mitt andra val så det var helt lugnt för mig!
 
Söndag: I söndags tävlade jag ridskolecup hoppning på Robban. Tidshoppning denna gång med en del tittiga hinder, ett med björkbommar, ett med bildäck under och lite sånt spooky. Robban hoppade jättefint verkligen! I grunden tvekade han på hinder 5 och ville stanna men jag var på honom direkt så han fortsatte och hoppade. I omhoppningen fick vi till jättebra svängar och han hoppade bra med bra tempo. Robban som är så cool och helt "o-tittig" tänkte jag bara att jag kör på med så jag visade honom inte ens Däck-hindret då jag trodde att han inte skulle vara tittig men det fick jag äta upp haha. Tighta svängar som han grejjade super, men när vi kom till 9:an som var oxer med bildäcken var det tvärstopp flera meter innan.. Hahah han tyckte verkligen dem var skitläskiga och ville inte alls hoppa. Kom en gång till men han stannade igen jättetidigt. Då är det ändå "kört" så jag tog min tid att få fram honom till hindret och låta honom titta på det. Stod där en stund och försökte få honom att gå fram men han var typ fastfrusen i marken haha. Tillslut kom vi ganska nära och det fick duga så jag kom på hindret en sista gång. Han stannade på samma ställe igen, men sen gick han ett steg framåt och då var jag snabb som tusan på att komma upp ur sadeln för han tog ett skrittsteg och sen hoppade han från stillastående över oxern utan att ens vara i en bom(!) duktig!!! Därefter fortsatte vi omhoppningen som han gjorde toppen! Synd på stoppen för annars kunde vi nog vunnit med tanke på att omhoppningen var så snabbb med bra vägar(Vi var bara 4 i klassen) Aja! Nöjd med ritten ändå och extra nöjd med att han inte var i några bommar eller rev något vilket är lätt hänt.
 
Det var tokvarmt den dagen och jag red såklart i fleecetröja så ni kan ju gissa ifall jag var helt genomsvettig efter ritten... ;)
 
Haha här är hindret han hoppade från stillastående.. Syns inte enligt mig, det var typ det finaste språnget haha! Ni ser ju alla bildäcken under också, läskigt!!



Dags för uppdatering igen då

Haha ännu några dagar jag glömt bort bloggen... Jaja.. Här är lite översiktligt vad som hänt senaste dagarna!
Fredag: I fredags efter skolan var jag och två kompisar i Gillinge och gick Risk 2:an! Det var jättekul faktiskt och jag vill nästan typ göra om den igen haha! Vi var klara vid halv 5 och då hämtade mamma oss där och skjutsa hem, och vid 18 var jag på Veda. På dressyrspecialen fick jag rida Nelson för första gången som är en av dem nya hästarna vi fått för typ en månad sen eller så? Nelson är en brun valack, 5 år och huuur snäll som helst verkligen! Skulle lika gärna kunna vara 10+, toksnäll verkligen! Att rida var han också dundersnäll, ganska grön är han fortfarande eftersom han är så ung. Men han är väldigt fin i munnen, mjuk och stadig och jättetrevlig så! Mot slutet blev han lite trött tror jag för då blev han lite ostadigare men när man hittar ett jämnt sug på honom var han jättefin! Hoppas jag får rida honom mera för tyckte verkligen att han var fin, han påminnde faktiskt lite om Jim tycker jag! Efter ridpasset skrittade vi av hästarna utomhus längs sandslingan. Cool och lugn var han även då!
 
Lördag: I lördags jobbade jag på Veda 7-11:30, sen lunch och sen byggde vi dressyrstaketet och ställde iordning tävlingsplatsen inför söndag!
 
Söndag: Igår var det tävling på Veda! Var först funktionär två timmar i cafeterian, sedan åkte jag till nästa stall och hjälpte Linnea att lasta Salza, som tog 1 YNKA MINUT, helt sjukt haha!! Helt otroligt skönt när hästen går på direkt och sedan är det bara att åka! Vi har stått i upp till en hel timma och försökt få in henne i transporten och nu de senaste 3 gångerna har hon iprincip gått på själv direkt!
Linnea och Salza tävlade på Veda och de gjorde sin första start i MSVB4 vilket gick bra! De fick några skitmissar men annars var det ett ganska jämnt och fint program! 63% fick de vilket var jättekul!
Sedan var vi kvar och kollade sista klassen, och när tävlingarna var slut så plockade vi undan allt och sen åkte jag hem!
 
Måndag: Idag efter skolan har jag varit på Veda, hade teori med barnen och sedan var jag där en stund och klappade hästar och bara myste runt i solen med katterna och hästarna haha. Åkte sen hem och har ikväll fixat med funktionärsschemat och ska nu "plugga" inför nationella i engelska imorgon. Har ingen aning om vad det är för något och det kommer gå så jäkla dåligt men får göra mitt bästa heh...