Förra veckan

Snabbt om vad som hände förra veckan...
 
Tisdag: Hade körlektion efter skolan och därefter red jag Salza. Kommer faktiskt inte ens ihåg särskilt mycket men jag red lösgörande och bara grundjobb, och hon var ganska fin men lite trött kändes hon, det var rätt varmt den dagen också.. Efter ridningen var jag ute med henne en stund i kvällssolen så hon fick beta lite.
 
Onsdag: Red Dorina på Veda och vi red på utebanan, massa mygg kommer jag ihåg haha. Dorina var helt okej ändå, men störde sig massa på myggen så hon ryckte till rätt oväntat massa gånger och slog med huvudet åt sidorna och grejjade.. Men stundtals var hon ganska fin! Vi skrittade av utomhus i skogen efter passet.
 
Torsdag: Jobbade i stallet 7-16 och därefter åkte jag till Salza. Skrittade ut en sväng i solen till Artinge med Marianne och Gloria och därefter tänkte jag jogga några varv i ridhuset men som alltid(känns det som?!) går hon aldrig bra när man ridit ut och sen går in i ridhuset haha... Hon var ganska stretig och ångade på mest.. Men red i ridhuset kanske 15 minuter, hann inte mycket mer än så.
På kvällen firade jag en kompis och sov sen över hos en annan.
 
Lördag: Jobbade i stallet på Veda 7-11:30 men sen behövde jag vara kvar där då vi halv 4 skulle lotta hästar inför söndag så det blev några timmar att göra ingenting. Malin hade inte heller något att göra så vi åkte och köpte glass och tvättade bilen haha, i brist på något att göra... Sen vid 4 byggde vi hoppbana och sen lottade vi hästar inför RSC. Fick sista lotten och fick den sista hästen som var kvar, dock var det Robban och det är inte alls dåligt, han var faktiskt mitt andra val så det var helt lugnt för mig!
 
Söndag: I söndags tävlade jag ridskolecup hoppning på Robban. Tidshoppning denna gång med en del tittiga hinder, ett med björkbommar, ett med bildäck under och lite sånt spooky. Robban hoppade jättefint verkligen! I grunden tvekade han på hinder 5 och ville stanna men jag var på honom direkt så han fortsatte och hoppade. I omhoppningen fick vi till jättebra svängar och han hoppade bra med bra tempo. Robban som är så cool och helt "o-tittig" tänkte jag bara att jag kör på med så jag visade honom inte ens Däck-hindret då jag trodde att han inte skulle vara tittig men det fick jag äta upp haha. Tighta svängar som han grejjade super, men när vi kom till 9:an som var oxer med bildäcken var det tvärstopp flera meter innan.. Hahah han tyckte verkligen dem var skitläskiga och ville inte alls hoppa. Kom en gång till men han stannade igen jättetidigt. Då är det ändå "kört" så jag tog min tid att få fram honom till hindret och låta honom titta på det. Stod där en stund och försökte få honom att gå fram men han var typ fastfrusen i marken haha. Tillslut kom vi ganska nära och det fick duga så jag kom på hindret en sista gång. Han stannade på samma ställe igen, men sen gick han ett steg framåt och då var jag snabb som tusan på att komma upp ur sadeln för han tog ett skrittsteg och sen hoppade han från stillastående över oxern utan att ens vara i en bom(!) duktig!!! Därefter fortsatte vi omhoppningen som han gjorde toppen! Synd på stoppen för annars kunde vi nog vunnit med tanke på att omhoppningen var så snabbb med bra vägar(Vi var bara 4 i klassen) Aja! Nöjd med ritten ändå och extra nöjd med att han inte var i några bommar eller rev något vilket är lätt hänt.
 
Det var tokvarmt den dagen och jag red såklart i fleecetröja så ni kan ju gissa ifall jag var helt genomsvettig efter ritten... ;)
 
Haha här är hindret han hoppade från stillastående.. Syns inte enligt mig, det var typ det finaste språnget haha! Ni ser ju alla bildäcken under också, läskigt!!



Kommentarer
Jessica Högberg

Låter som du spenderar en del tid i stallet😉 Fina dagar för uteritt nu!

2016-05-11 @ 13:36:34 | http://lchftrollet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback