Hoppkurs- Dag 3

Idag red vi en liten bana och tränade även på galoppombyten både över hindret och efter hindret. På framhoppningen hoppade han jättebra, bytte galoppen över hindret och jag kom alltid rätt in på hindrena. När jag skulle hoppa bana blev han först segare, och sen började han bocka lite då och då när jag gick på med spöt. Ramlade inte av eller något, men det bromsade ju upp hela tiden att han skulle bocka då han typ "stannar" till när jag bockar. Ökade sen galoppen längs hela ridhusets långsida för att han skulle ha lite fart i sig, haha han gav ifrån sig något bocksprång men annars galopperade han på !
 
Här är lite bilder från idag!
Hehehehe fiiiiin häst...
 
Efter ridningen och när Brownie var ute i hagen fixade jag i hans spilta, kan ju säga att det blev rääätt fint? Dock suddig bild men det är ju mobilkameran...



Dressyrkurs- Dag 3

Det här passet var nog det bästa jag någonsin ridit på Brownie! Red för första gången på väääldigt länge utan martingal eller snodd på honom. För ett år sen gick han ju med huvudet rätt upp i taket om jag inte hade någon snodd eller liknande, men idag gick det! Skitkul ju! Han gick skitbra hela passet i alla gångarter, tog några skrittpauser ibland då jag kände att han behövde det, tyckte ändå han var duktig så i slutet krävde jag inte så mycket av honom.
 
Efter ridningen pysslade jag om honom, fixade lite i hans spilta och fixade hans grejjer. Sen vare ju hoppning och deeet kommer i ett annat inlägg! ;)
Bild tagen för kanske ett år sen eller något tror jag, iaf ett bra tag sen.



Hoppkurs- Dag 2

(Inlägg som skulle kommit igår)
 
Igår gick det jättemycket bättre än första dagen för att jag började ridpasset bra genom att ha korta tyglar, driva mycket och jobba honom mycket mer. Vi värmde upp genom att trava över bommarna på marken och sen hoppa en studs. Vi red övningen som i ett rinnande vatten så man red den om och om igen. I slutet hoppade vi en 2 kombinitation (stavning?) vid E. Brownie var ganska pigg och hoppade fint på sista övningen. Är nöjd ! :)



Dressyrkurs- Dag 2

(Hann inte blogga igår så nu kommer 4 inlägg, om dressyren igår och idag och detsamma i hoppningen)
 
Brownie gick för det mesta väldigt bra igår. Han flyttade undan jättebra i både skritten och traven! Igår började jag ridpasset bra genom att ha korta tyglar och driva honom hela tiden så att han inte segade till sig. Galoppen kändes bra, traven kändes bra och aa tror allt gick bra faktiskt! :)



Dressyrkursen - Dag 1

Hej!
Har varit hos Elin nu på kvällen så har inte kunnat blogga något!
Idag började ridlägreeeeeet!
Vi fick skjuts till stallet idag eftersom det spöregnade... Vi väntade i caféterian på att få våra hästar och jag fick Käck! Trodde verkligen inte jag skulle få honom och jag blev verkligen jätte otaggad när jag fick veta att jag skulle ha honom. Vi gick upp till stallet och gjorde i ordning hästarna och jag var fortfarande otaggad och negativ..
Men så fort vi kom ner i ridhuset och jag satt upp i sadeln så försvann allt det negativa på något sätt och jag blev bara så himlans taggad på att rida!
Carro har ju redan skrivit om vad vi gjorde på lektionen och för mig gick det faktiskt helt okej! Det blev mycket "Käck-hopp" idag, haha det var många utav hästarna som höll på idag! I vänster varv så böjde jag honom ofta bara i halsen och då jobbar han inget men Magnus var på mig med yttertygel hela tiden och att jag skulle trycka på med ytterskänkel. Galoppen var det som gick sämst, haha det kan behövas dom här dagarna för att den ska bli bra ;)
Jag är ändå nöjd för att vara första dagen och det kommer bli roligt läger, även fast jag inte var så taggad i början!
Imorgon cyklar jag, Carro & Jennie till Veda halv 8, haha tidigt!! Men hästarna lär vara väldigt skitiga eftersom de går ute på nätterna så vi kan behöva den tiden!



Hoppkurs- Dag 1

Efter dressyren var det hoppning, och även där fick jag Brownie! 
I början av passet gick det rätt dåligt. Jag red på för långa tyglar, Brownie var seg och trött och jag orkade inte riktigt rida då. Efter en stund när Malin la om mina tyglar på ett bra sätt så att de inte gled ur, så gick det 1000 gånger bättre! Han gick mycket mer framåt och jaa jag hade inga glappande tyglar...
 
Vi värmde upp på volterna i trav och sen galopp-hoppade vi en cavalettibom där vi övade på att stämma av tempot och komma rätt in på "hindret". Tror faktiskt jag fick till det alla gånger där! Sen red vi en övning, först alla 4 (vi är bara 4 i hoppgruppen(!)) och sen 2 och 2.
Ritade ihop en liten skiss av hur övningen ungefär såg ut. På stora mittvolten gjorde vi då övningen 2 och 2 och på bommen vid C övade vi på avstämmingen mot bommen i galopp.
 
 Är ändå ganska nöjd med lektionen, alltså nöjd med att det gick bättre och visade skillnad från början. Vi avslutade med att skritta av hästarna en runda utomhus.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Dressyrkursen- Dag 1

Idag var det första dagen på Dressyr och Hoppkursen! Skriver om hoppningen i ett annat inlägg! ;)
Jag fick Browniesen! :)
På lektionen pratade vi mycket om varför vi rider dressyr och vad dressyren "ger" om man säger så...
Ridpasset gick ganska bra faktiskt! Vi red mycket skänkelvikningar på volter och fyrkantsspåret i skritt och trav. Några gånger gick det mindre bra, men för det mesta gick det bra! Brownie var inte allt för seg och det gick bra! :) Galoppen kändes som bäst idag och även traven när jag satt ner gick också bra!
Är nöjd! :)



25/6-2012

Det här inlägget, just det här inlägget.
Det är Ponnybokens 1000 inlägg!
Sen den 26 december 2010 har vi gjort 1000 inlägg! Oftast flera inlägg varje dag, andra dagar inga alls. Men ändå! Kan ni tänka er hur mycket det är egentligen, att sitta och skriva ihop 1000 inlägg, det är rätt mycket...
 
Weehhooooo, vi ska fira det med någonting! Och vet ni med vad?
Jo, NU DRAR VI TILL VEDA, FÖR IDAG BÖRJAR RIDLÄGREEEEEEET!



Sista för idag

Här kommer sista inlägget för idag, för imorgon kmr ett spec. inlägg ;) Ni kan ju gissa vaaaad...
 
Lisa är iaf på hennes kompis landställe, så hon kommer inte blogga något först efter första dagen på ridlägret.
Idag åkte jag hem till mamma, och har städat rummet lite och fixat mina ridgrejjer till imorgon.
Har inte så mycket att skriva, men iaf, LÄS bloggen imorgon bitti!



Är taaaaggad på lägeeer...

...så nu ska jag faktiskt fixa lite grejjer inför imorgon!
 
♥ Tvätta ridbyxor
♥ Smörja stövlarna
♥ Leta efter lite pikétröjor att rida i
♥ LADDA KAMERAN, för bilder/filmer vill vi ju haaaaa! :D



Dagens video




2 dagar kvar!!

SHIIIIIIIIIIT!
Det är bara 2 dagar kvar tills ridlägret börjar! GALET taggad är jag! Kommer bli sååå mysigt och roligt! HELA nästa vecka hänger jag på Veda. Måndag - Fredag är det ridläger och Lördag - Söndag är det Runhoppet!
Tyvärr kommer det regna hela veckan, vilket suger...
Vi kommer ju vara rätt blöta eftersom vi ska cykla fram och tillbaka till stallet..
Iaf,
I dressyren är jag supertaggad på en viss storhäst. Får jag inte den hästen vill jag typ ha Brownie!
I hoppningen vet jag faktiskt inte riktigt vem jag vill ha. Eftersom jag inte vet vilka andra än jag som ska gå hopplägret vet jag inte vilka hästar som kommer gå med, men jag är lite sugen på Brownie där med!
Bild på mig och Brownie från hopplägret förra sommaren, vääääääääääldigt bra kvalité...
 



6 månader

Igår var det 6 månader, ett helt halvår sen världens finaste Mirella fick somna in.
Saknar dig verkligen tjejen, hoppas du har det bra i Trappalanda.. ♥
 



Hindermålningen

I måndags började jag och Hedda måla om regnbågshindret! Vi la till en färg, men gjorde det lite annordlunda.
Men det blev faktiskt skitsnyggt! Färgerna är jättefina! Vi har blandat blå, grön, gul och orange, resten (lila och röd) var färdiga att använda. Hindret är inte riktigt klart än, men under ridlägerveckan gör vi klart hindret så det är färdigt till Runhoppet som är nästa helg!
bild från Hedda (www.tuckmill.blogg.se)



Aaaahahhahahah!

Hahahah omg! Hittade en bild på datorn från augusti 2004, var 6 år där.. xd
Hahahah snygg outfit har jag också! xD Hahhahahahaha!
Var på Kolmården och åkte häst.. Wiiiiiiiiiiii roliiigt..
 



Dagens Video

Haha fail?



Dagens Video

Hahahhah omg kan fortfarande inte sluta skratta åt den här videon!
Kille som tänkte hoppa upp på en häst i hagen, haha ni ser ju hur det slutade! Så jäkla kul när hästarna drar iväg och killen sitter som på en moppe... xd haahhaaah!



Midsommar!

Hej!
Idag åker jag till min kompis landställe så om blogg.se-appen fortfarande krånglar kommer jag inte kunna blogga något! Kommer hem på söndag och på måndag börjar ridlägret!! :D



Dagens Video

hahahha faaaail.. xd



Dagens Video

Något nytt vi kommer börja med här på bloggen är "Dagens Video". Vi kommer försöka hålla igång kategorin genom att lägga upp ett video klipp per dag till den kategorin. Videosarna kommer från youtube, och kommer vara allt möjligt i videosarna! Första videon kommer om en halvtimme!



Dålig uppdatering

Blogg.se appen funkar inte just nu, så vi har inte kunnat mobilblogga idag...
Lite svårt att hinna uppdatera på datorn idag, men nu ska jag göra lite inlägg till imorgon!



Tisdag

Idag blev vi tvugna att gå upp vid 8 för att några skulle komma hit till Lisa och fixa med fönstrena. Vi halv 1 åkte vi in till stan och vi åkte till Model House! Alltså när man får vara modell för en dag, eller modell och modell, man får lite smink och sen tar de lite bilder ;) Det var vädligt roligt men fotografen var lite konstig om man säger så.. allt gick skit fort och hon var jätte bestämd och valde typ världens stelaste poser! Haha... Efter det följde vi med Lisa som skulle på casting! Vi kan inte riktigt säga till vad ännu men kanske senare ;)
Här är iaf lite bilder från idag! :)



Måndag

BARA 1 VECKA KVAR TILL LÄGER NU!!


Idag har vi varit på Veda och hjälpt barnen som går läger. Vi var där hela dagen och påvägen hem så gjorde vi några stop på vägen, Liss tog fästingspruta och Carro hämta grejer. Ikväll sover vi hos Lisa och imorgon ska vi in till stan och göra litegrejer, kul blir det iaf! :)



Rolf-Göran Bengtssons hemsida!

http://www.stall-bengtsson-kristoffersen.com/ ←



Ridläger!

Idag började årets första ridläger på Veda! Det är dagridläger på ponny och after work på häst. Nästa vecka börjar vårat ridläger, alltså hopp och dressyrkurserna. Plus dagridläger Ponny och After Work på häst dåra.
Längtar sjukt mycket och det kommer bli askul!
Undrar nog mest vem jag kommer få på lägrena.. Är lite taggad på Brownie och faktiskt någon stor-häst!
Får se vilka det blir ! :)

Imorgon ska jag och Lisa åka upp och chilla på Veda, hjälpa till på ridlägrena och bara hänga där!
n i c e




Gröna Lund

Hej!
Igår var vi på Gröna Lund hela dagen med stallvärdinne gänget, Malin och Magnus. Tyvärr regnade det en hel del i början, men mot kvällen blev det soligt! Först åt vi lunch, och sen hade vi 5-kamp! Var askul men jag var hur dålig som helst xd Hahah! När 5-kampen var klar fick vi åka vad vi ville, och jag och några till hängde ihop och åkte de mesta tillsammans!
Tyckte jag var duktig som faktiskt åkte Popexpressen hela 3 gånger igår... Gissa om jag mådde illa när jag kom hem... Sov över hos hanna tillsammans med Lisa den kvällen och vi var rätt döda så vi tittade mest på film och chillade. Men det var iaf en najs daag!




Skimlarna håller ihop!




Haha!

Skrattar fortfarande åt den här bilden! Där står Plopp jätte söt med öronen framåt och sen kommer Trocadero nere i hörnet och ser halvt död ut! hahah.






Lilla Bailey!

Han är ju för söt!



hej!

Hejsan!
Ligger just nu i sängen och kollar på tv, ska snart upp för att fixa något att äta! 
Idag är det stallvärdninneträff och det kommer bli as roligt :D Blir kanske inte den bästa uppdateringen men jag har precis fixat tidsinställda, förhoppningsvis blir det lite mobilblogg också :)




Godmorgon!

Gissa varför jag är uppe och studsar kl 7 på morgonen när det är sommarlov?
Jo, Christopher ska spela handbollsmatch ute på en stor, lerig, blöt, regnig äng, och jag måste följa med och titta, för att pappa sen ska köra mig till Veda. Idag är det ju stallvärdinneträff! Kommer bli askul! ^^

Aja, kommer tidsinställa under dagen! :)




Dressyr specialen

Hej! 
Idag var det sista dressyr specialen... Fick avsluta terminen på finaste trocadero ♥

Idag red vi dressyr ute i sommarhagen. Magnus tog cykeln och vi red efter. Vi jobbade mycket galopp fattningar, skritt-galopp-skritt-galopp och skänkelvikningar. Det var skönt att vara ute för då blev hästarna lite piggare :) I galoppen blev trocadero as taggad och ville bara springa på, spec när vi gjorde så mycket övergångar men tycket ändå att det gick ganska bra! Är nöjd med lektionen fast det finns ju såklart grejer att jobba på. 

Jaa, då ver terminen över... Hade Bounty de två första lektionerna resten av terminen har jag haft Trocsien. Vissa gånger har det verkligen gått skit och inget har funkat men andra gånger har det gått jätte bra, så jag är nöjd med terminen!  Nu får vi se när jag får rida denna underbara ponny igen, går ju upp till häst efter sommaren. Men förhoppningsvis får jag honom dressyr specialen ibland!







Friday

Hallojjj
såklart så ska det typ regna hela dagen imorgon när vi har stallvärdinneträff... Synd, men aja vi lär nog ha kul ändå! ^^ Har precis käkat middag nu och ska kanske dra ner till havet och käka glaaass eller ngt annat somrigt ? :D

Uppdaterar lite när jag kommer hem!



Svar från frågestunden!

Här kommer svaren från frågestunden vi hade för ett tag sen! Visst frågor är lite random dock... Men vi skulle ju svara på allt så här kommer svaren!


Anna: Ska ni gå på samma ridläger som jag ska i sommar?
Svar; Vi båda ska v. 26 gå dressyrkursen och Carro går även hoppkursen.
   
Ann:
Berätta gärna hur det gick i debutanterna för er :-) 
Carro; Jag gjorde 3 deb.hoppningar och 1 deb.dressyr. I hoppningen blev jag felfri 2/3 ggr och i dressyren vann jag.
Lisa; Jag gjorde 3 deb.dressyr och 2 deb. hoppningar. Kom 2:a i dressyren en gång och felfri en gång i hoppningen. 
 
Charlotta: Vad är erat procentrekord i dressyr? Vilken är den högsta siffran ni fått i ett protokoll på ridskolecupen?
Carro; Mitt rekord är 66,897% som jag fick på Jane i en RSC. Högsta siffran är 8.
Lisa;  Mitt rekord är 61.48 på både Plopp och Ludde. Högsta siffran är 7

Melina: Vad är erat besökrekord? (Unika besökare)
Svar; 172
  
Anonym: Vilken är eran favoritdomare i dressyr? :)
Carro; Mina favoriter Jonas Andersson & Yvonne Buchborn. De pratade med en efter ritterna, var trevliga och dömde inte allt för strängt.
Lisa; Gillar också Jonas Andersson & Eva Brink, just för att hon är hård men ändå rättvis.

  
Sanna: Vilka hästar på Veda gillar ni mest att rida dressyr på? :P
Carro; Brownie, Jane, Pandora och Plopp.
Lisa; Trocadero och Ludde.

  
Anonym: Kan ni visa vad ni rider i? På lektion asså. Typ ett collage med det ni rider i :)
Svar; Mjaaaa.. Är inte direkt så kul att titta på vad vi har på oss på vanlig lektion lixom...
 
Cathrine: kan ni visa upp alla designer ni har haft? :) kan inte ni ha "bloggdesign tävling" igen? :)
Svar; Vi har tidigare gjort ett inlägg med alla designer, men vi kan säkert göra ett till eftersom vi har bytt några gånger sen det inlägget publicerades. Vi kan självklart ha fler bloggdesign-tävlingar, dock var det nästan inga som anmälde sig förra gången. Men nu när de kanske sett hur jävla grymma vi är på att göra designer kanske de vill va med? ^^ hahah skojja...




Fredag

Hej här kommer ett tråkigt inlägg!
Idag är det fredag, jag har sommarlov, jag kommer vara hemma hela dagen och inte ha någonting att göra! Härligt va? Nej men jag får väl städa rummet, vara ute med hunden, åka till någon kompis eller ngt? Haha standard när man inte har något att göra!

Har ni sett att vi även har en ny kategori? Den heter Sommarlov 2012, och det kommer vara standardkategorin under sommarlovet. I den kategorin kan ni alltså läsa om allt vi gjort under lovet! ^^ 



DÅ VAR DET SOMMARLOOOOOOOV!

fyfan vad dålig desiign, byt tbks nuuuu!!!


SOMMARLOOOOV! Fick ju det igår men direkt efter avslutningen blev det åka hem, äta lunch och sen börja göra sig i ordning för balen! Balen höll på mellan 18-01 och var sjuuukt rolig, mycket skratt, as bra DJ så mycket dans blev då inget syre i rummet så svimmade nästan i slutet, eller det kändes som att jag levde utanför min kropp jag hängde inte med på vad den gjorde hahaha, klassen blev extra gosig eftersom det var typ sista gången som 9F var samlade... fyfaaan vad jag saknar alla redan!!♥ 
Men den här sommaren kommer iaf att bli GRYM!!


Sista dressyr specialen imorgon tråkigt... men snart är det läger! :D 
Två bilder från igår:

 



Resten av veckan

Fredag: Hem till pappa
Lördag: Stallvärdinneträff
Söndag: Inget?

Nästa vecka är det inget spec. jag ska göra. Men veckan efter, alltså 26, är det ridläger! Shiiit vad jag längtar!Kommer bli askul!




Sommarloooov!

Ja jag skulle ju inleda inläggen idag med att jag har sommarlov, men såklart skulle blogg.se förstöra, för att de gjort mig arg för att de har gjort världens sämsta design och man hittar ingenstans så nu är jag skitarg!!!

Aja... Ska försöka lära mig den nya designen... OM DE INTE KAN VARA SNÄLLA OCH BYTA TILLBAKA!!!
Iaf, IDAG FICK JAG SOMMARLOV!!! HEEEELT SJUKT! Så jävla underbart! Efter skolavslutningen möttes jag och Jennie vid ICA Rickeby och handlade grädde och lite grejs, sen åkte vi hem och gjorde tårta! Haha, jag sa ju att jag skulle fira med tårta! Den blev GANSKA god... Dock rätt torr men tårta som tårta lixom...




Irriterande!!

HELA blogg.se sidan är helt omgjord! HUR dåligt som helst! Fyfan asså! Man hittar ingenstans, allt är jätterörigt och det andra var SÅ mycket bättre! USCH! Det finns inte ens en knapp så man kan välja till det gamla utseendet! DÅLIGT blogg.se!



WHAT?!

VAD HAR DE GJORT MED BLOGG.SE?!?!



Dagen & Ridningen igår.

hej! Har varit upptagen hela dagen så har inte kunnat skriva något.

Carro har ju redan skrivit om vad vi gjorde på ridningen så har egentligen inte så mycket att säga, men det var as roligt!! På fredag är det även sista dressyr specialen.. :/

Idag är dagen före min GRADUATION!! Imorgon slutar jag 9:an och i engelska skolan. Kommer sakna alla jätte mycket men det ska bli as skönt med sommarlov och sen börja gymnasiet och börja om på nytt! :)
Imorgon är det även baaaal! :D Den är mellan 18-01 så det blir nog ingen uppdatering från min sida imorgon om jag inte hinner fixa något tidsinställt för efter balen sover alla hos Lily! Är as taggad inför imorgon!!! :D
Här är en bild från idag på mig och Lily när vi ävade inför imorgon :)




Sommarlov

Kan seriöst inte fatta att det är sommarlov om bara 2 dagar! Helt sjukt! Ska bli så jäkla skönt att slippa skolan och bara ha sommarlov. Älskaaaa! Imorgon börjar jag 9 och slutar vid lunch. På torsdag när det är avslutning börjar jag 10 och slutar innan lunch. Sååååå naaajs! Haha ska "fira" första dagen på sommarlovet (torsdag) med att baka en gräddtårta med jordgubbar på! Haha kom på tårtkalas! ^^
Längtar verkligen till ridlägrena nu! Kommer bli superkul!



Svar på kommentar!

Cathrine om Sista måndags-lektionen...:
när ska ni svara på frågorna från frågestunden? :)

Svar: Svaren kommer inom kort! Har ett utkast som snart ska publiceras! Men svaren kommer, lovar det!




Ridningen igår

Igår på ridningen lekte vi ute på ridbanan som avslutning. Det var asfint väder och inte alls för varmt, helt perfekt alltså ^^ Jag hade Jane, och det var askul!
När vi red fram dem kändes det faktiskt rätt bra! Har gått lite upp och ner på senaste tiden på henne, men den här gången kändes det faktiskt som att det släppte! Sen blev vi uppdelade i 2 lag, och lagen bestämde namn och hejjarklacksramsor, sen köördeee vi!

Vi skulle trava/galoppera fram till ett litet hinder som stod på två sockerbitar, snabbt hoppa av och gå balansgång på den samtidigt som man ledde hästen, sen upp igen och vidare till nästa där man hoppade av och doppade hela huvudet i en hink med vatten för att få tag på en morot xd hahah! Det värsta av allt var ju efter hinken, då man skulle hitta en sockerbit på en tallrik med mjöl... När man hittat den hoppade man ju upp direkt, rundade hinken och galopperade i mål. Mjölet stelnade på ansiktet och man fick skitmycket mjöl i munnen! xd

Asrolig avslutning iaf! Nu taggar vi läger v. 26! :D




Tisdag

Hej! Är i skolan nu, men jag slutar efter lunch! Niice! Lite senare idag ska jag på studentfirande i Nacka så jag kmr inte kunna blogga vid den tiden, men jah gör några inlägg när jag kommer hem!

Inlägg om ridningen kommer sen, men kan säga nu att vi hade skitkul! :D



Sista måndags-lektionen...

Idag är det sista måndags-lektionen.. tror vi ska leka så det blir nog kul! Det här blir min sista ponnylektion för efter sommaren går jag upp på häst! Men det blir inte sista gången jag rider ponny ;) Kommer ju rida ponny i ponnycupen och kanske för ponny på Dressyr specialen :)
Tror jag och Carro tar bussen upp tidigare och det blir kanske någon uppdatering från stallet :)



Jennie

Nu är Jennie här! Vi ska snart gå ut med Elvis, och lite senare kommer Lisa. Vi tar sen bussen ut till stallet och sen på kvällen äre ridning! Aaaastaggad! Kommer faktiskt bli rätt kul att bara leka idag! ^^

här är en bild på snygg-jennie ^^




Ko

"Hej jag heter Trocadero och jag ser ut som en Ko"




Måndag

Idag ska jag vara på Kvarnis hela dagen med klassen! Är ju bara 3 dagar kvar till sommarlov nu! HELT SJUKT!
Hur som helst, så är det på kvällen avslutning på ridning, och kanske sista vanliga lektionen på ponny, eftersom jag kanske ska gå upp på häst efter sommaren.

Men jag är iaf sjukt taggad! Kommer bli askul och så är det ännu närmare ridlägret också! Läääängtar...





Veckan

Måndag: Ridning, avslutning :(
Tisdag: Stundentmottagning
Onsdag: Stallvärdinna
Torsdag: SOMMARLOV!!!!!!!!
Fredag: Inget?
Lördag: typ stallvärdinne träff?
Söndag: ?





Godmorgon!

Nu har jag precis vaknat. Idag ska klassen vara hela dagen på Kvarnis, och det är samling 9.00 så kunde sova lite längre... Efter skolan kommer Lisa hit så åker vi buss upp till stallet och sen på kvällen är det avslutning. :(
Igår iaf! Sjukt kul att vi fick så många klick på bloggen igår! Vi fick en länk på Vallentuna Ridskolas facebook sida, vilket gav oss ungefär 200 besökare. Jättekul verkligen!
Och ni har väl sett den nya designen?? Tycker själv den blev assnygg! Ser ni den inte, klicka bara på F5 eller bara uppdatera sidan.



~ Bildbomb - 10/6 ~

Foto: © Ponnyboken | Kamera: Nikon D3100






















Ny design på G!

HELT ny design och HELT nya bilder är påväg! Håll utkik!




Hoppspecialen

Igår var det avslutning på hoppspecialen. Jag hade Marre och vi red för Malin Isaksson. Vi hoppade en jätterolig bana med lite svårare hinder som grinden, vattenmatta och lite tävlingshinder. Det var iaf super kul!

Vi värmde upp genom att göra framdelsvändningar och sen ur det komma fram i trav så att de skulle vara framme. Sen hoppade vi fram på ett hinder som var snett igenom och en på några cavalettibommar som låg brevid, så man red från två olika håll-snett igenom.
 
Lektionen gick iaf jättebra! Marre var rätt pigg tycker jag och hon hoppade jättefint! Allt flöt på och jag är nöjd! Bra avslutning var det verkligen!
Efter ridningen så fodrade, sopade och fixade stallet, sen fikade gruppen nere i cafeterian och efter det cyklade jag, Lisa och Jennie hem! :)

Har sovit hos Lisa inatt och snart ska vi åka till Veda och göra iordning för hästkvällen!
image description




Fredag!!

Äntligen fredag!!
Vår mentorsdag var fett mysig. Först kollade vi på film och åt en massa onyttigt, sen gick vi till badet som ligger nära skolan och spelade brännboll
& fotboll, snacka om lökigt! Nu sitter jag hemma i soffan och äter macka. Ska sen till Carro för att cykla till stallet med henne och Jennie!
Här är en bild på 2 tårtor vi hade idag :)
/Lisa




Packa inför hästkvällen!

Hej!
Vi fick sluta tidigare idag, så är hemma nu och ska börja packa min väska lite smått till hästkvällen. Sover hos Lisa med henne och Hanna idag, och sen imorgon ska vi till Veda :)
Mellan Lördag-Söndag är det hästkväll på Veda och det kommer bli jättekul! Är faktiskt riktigt taggad! Blir massa hästfilmer, lekar och sånt med tusen barn och det kommer bli skitskojj!

Ska packa mina grejjer nuuu, vi hörs ikväll! :)




Muffins!

Bakade sjukt fort igår, kan nog vara för att mamma hjälpte mig :) De ser iaf sjukt gott ut, och hoppas dem smakar detsamma... Hur som helst följer de med mig till stallet ikväll! ^^
/Carro




Hoppspecialtagg!

Imorgon är det avslutning på hoppspecialen så vi ska klä ut oss och ha fika!
Jag har precis bakat chokladmuffins som ska ut ur ugnen om 3 minuter! Vi ska klä ut oss till hippies, så hittar lite olika kläder och sånt jag ska ha på mig! ;) Hahah, kommer bli kul!
image description




Torsdag

Hej,
idag slutade jag skolan 11:30 så jag åkte hem direkt och bara chillade...
Vid halv 4 kom Hedda hit och då pratade vi mest och sen var vi ute i typ 45 minuter med hunden.
Nu har hon åkt hem iaf, så ska blogga lite.

Imorgon är det fredag. ♥ Jag och Jennie kanske ska cykla till Veda, får se om Lisa hänger med också ;) Sen på kvällen är det iaf hoppspecial med Marre tror jag. Blir najs! :)




Gamla bilder!

Hitta massa gamla roliga bilder på mammas dator! hahah, döör.

Ridläger på Sindarve - 2010

Till vänster; Jag & Jane, Debutant 2009,
Till höger; Jag & Marre, Påsksmällen 2011

Till vänster; Islandshäst ridning, 2009
Till höger; Jag & Trocadero, Hopplägret 2010

Liiiiiiten Lisa, många år sedan!




Torsdag

Bra statistik igår!
Idag tömde vi skåpen i skolan och övade inför graduation :) Mindre än 1 vecka kvar nuu!!
Fick även sluta 13:45 ist för 15:35, naaaaaaaajs. Nu sitter jag i soffan och bara chillar. Ska snart fixa något att äta och sen behöver jag städa rummet... Fler inlägg kommer kanske senare!




Bilder från dressyren










Bilder från dagen!




RSC Finalen!

Hej!
Idag var det final i Ridskolecupen på Veda och det var en jätterolig dag!
På morgonen 8.30 byggde vi staket och sen gick vi upp till stallet och gjorde iordning våra hästar.
Jag knoppade, borstade, putsade och fixade iordning Plopp, som jag hade i dressyren. Gick sen ner och red fram.

I början visste jag inte riktigt hur jag skulle rida honom, och han var inte riktigt framme. Rätt seg faktiskt. Men jag red vidare och sen började det gå bättre. Sen gick vi in på banan och red programet. Det gick såååå bra och jag är skitnöjd över Plopp! Han skötte sig så jäkla bra ! Fick bara någon småmiss i galoppen när han flöt innåt lite, men annars är jag supernöjd! Fick 65%, vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle få, och komma på en 2:a placering efter Hanna och Ludde. Sjukt nöjd, Ploppis är ju för underbar ♥

Hoppningen dock gick inte alls lika bra... Tyglarna var verkligen jätte hala, och mina ridhandskar som ska slängas för gott har inget fäste om dem, så i omhoppningen på första hindret tappar jag hela tyglarna och hinner inte styra till hindret så missade det. Tappade tyglarna typ 4 gånger till efter det hindret så missade en omhoppningssväng också... Aja, Jane hoppade jättefint och var ÖVERpigg! Men det var kul iaf! ^^
image description
hehe... gammal ful ponnycupbild...



RSC Final Hoppning!

Redan på morgonen kom startlistorna upp och jag startade som nummer 12, alltså sist av alla!
Hanna som också hade Marre startade som nummer 2, fick reda på av henne att hon var vääääldigt seg inne på banan men på framridningen var hon taggad! På framridningen var hon taggad, precis som för hanna, och samma sak här, skit seg inne på banan... Hon reagerade inte alls på spöt och hade inte så bra bjudning, idag dömdes hoppningen på tid och inte stil, så det var tur att jag fick till några bra omhoppningssvängar!

Det blev ju då 3 placerade och jag kom på en 5:e plats! Var bara några hundradelar ifrån 3:an. Trodde inte jag skulle komma så högt upp för det kändes så himla segt. Såå ja, jag är nöjd! :)




De placerade!

Dressyr ~ Häst

1
. Annette Nyman - Dorina 69,69%
2.
Helena Winter - Tip Top 69,06%
(Hedda fick ta hennes mammas pris)
3. Sofia Killander - Tip Top 65,62%

Dressyr ~ Ponny

1.
Hanna Jansson - Ludde 65,93%
2.
Caroline Davidsson - Plopp 65,00%
3.
Hedda Aspheim - Käck 64,37%
3.
Sofia Thurén - Jane 64,37%
3. Jennie Noreskog - Pandora 64,37%

Hoppning ~ Häst

1.
Lenita Ferninger - Love 26.10
2.
Krister Sjöberg - McCloud 26.97
3. Pi Åhnberg - Piraten 28.67

Hoppning ~ Ponny

1.
Alexandra Skyllberg - Brownie 18.78
2. Sofia Thurén - Colleen 18.94
3.Clara Isaksson - Chicko 20.07 




Final!!

Godmorgon!
Snart åker jag till Veda och nu är det finaaaaaal!!

Igår på lottningen så fick jag nummer 8 av 12. Inte så troligt att Pandora skulle vara kvar.. Blev Marre och jag har inte några förväntningar, har alltid gått skit på Marre så vi får se hur det går, men är tagga ändå! Jag hoppar bara idag, blev reserv till dressyren men där kom alla! ;)

/Lisa




Mot stalleet!

Nu åker jag till Veda!
Final idag, och det kommer bli skiiitroligt! :D
Vi kanske kan uppdatera er under dagen med bilder och resultat, hoppas på det bästa så håll koll på bloggen!




Home

Hej, hemma nu efter lottning om hästarna inför finalen imorgon!

I dressyren
ska jag ha Plopp. Helt sjukt hur jag kunde ta honom egentligen, eftersom jag knappt ridit honom på senaste tiden, och att han är så spänd och osäker på banan. Har därför inga förväntningar om att det ska gå bra, men jag ska bara ta det lugnt och så får det gå som det går lixom...

I hoppningen... JAAAAAANE!!! Sjukt kul att jag fick henne! ^^ Hon var ju aptaggad igår när vi hoppade så det här känns faktiskt riktigt bra! Hoooooppas att det går bra nu då!

Håller på att packa mina ridgrejjer nu och träna programet en sista gång, är jäääätteeetaggad! :D
Vi hörs imorgon!




Ridningen igår!

Hej! Igår var det ridning och vi hoppade! Var även sista gången jag jobbade för den här terminen. Iaf, jag hade plopp och det gick helt okej. Ibörjan gick det skit så fick "skäll" av Malin men efter set blev det bättre! Haha, det blir bättre av att jag har ngn som skriker på mig för då blir jag as arg och skärper till mig och sen blir det bra! Banan gick som vi hoppade gick som bäst på slutet :) ikväll åker jag först till Veda och sen sover jag hos Hanna, tagga final imorgon!!
/Lisa




Dagen innan finalen!

Idag samlas alla tävlande på Veda klockan 20:00 för att lotta hästar till den stora dagen och bygga upp dressyrstaketet! Imorgon gäller det! Såhär ser morgondagens schema ut:

08:30
Samling, funktionärsposter delas ut. Obs! Vi har en samling 5/6 kl 20.00
Ca 10.00 Första start Dressyr ponny och därefter dressyr häst
Ca 12.30 Gemensam lunch, bygga bana
Ca 14.00 Hoppning ponny och därefter häst
Ca 16.00 Prisceremoni

Infon är från vrk.nu där hittar ni även ännu mer inför dagen!



Veckan

Måndag: Ridning
Tisdag: 20:00 - Samling på Veda inför finalen
Onsdag: RSC Final!
Torsdag: Inget
Fredag: Hoppspecial
Lördag: Hästkväll
Söndag: Hästkväll

© Ponnyboken




Ridning idaaag!

Hej!
Sitter i skolan nu, två lektioner kvar. Sen hem, hämta Adam på skolan, ta hem Elvis när mamma kommer och sen ta bussen till stallet. (hahah vet jättekompicerat) Ska ha Jane idag tror jag, och den här gången ska det gå bra. Gjorde ju inte det förra gången... Men jag är faktiskt lite taggad nu!
Helst vill jag nog rida dressyr idag, men är taggad på hoppning också! :)
image description




Skötarmötet

Igår var det skötarmöte och skötarkurser på Veda!
Mamma var snäll och körde mig till Veda, och vi plockade även upp Killander på vägen. Denna gång kom det inte alls lika många som det brukar göra, vet inte varför? Men i kurserna gick det 1 brons, 1 silver och 3 guld. Sen var det några färdiga skötare som var där och pysslade i stallet.

Jag, Hedda och Sofia hade kurserna, och sen gick vi ner och hade fika. När alla åkt hem var jag och Sofia kvar och chillade i soffan.. Fick skjuts hem av Sofia sen, och var hemma ungefär halv 5.

Bild från Vallentuna Ridskolas sida på Facebook ;)




Yeeeeeeees!





Måndag!

Hej, sitter just nu på bussen påväg till skolan, åhh på onsdag är det bara 1 vecka kvar!!! Ska bli hur skönt som helst att sluta men kommer samtidigt sakna klassen...

Ridning idag! Näst sista gången :( tror jag har plopp och att det är dressyr men jag är av någon anledning väldigt taggad på hoppning!
/Lisa




Hööks

Jag och mamma var ju på Hööks idag och det här var det jag köpte!

Vita Handskar ~ CRW


Ridstrumpor ~ CRW



Tävlingskavaj ~ CRW Exclusive

Väldigt nöjd med grejerna, har inga vita handskar och det behövs inför finalen, strumpor kan man aldrig ha för mycket av och min förra kavaj är för liten ;)




Outfits

Vad tyckte ni om alla outfits vi gjorde?
Ska vi göra flera? :)




Hööks

Här är allt jag köpte på Hööks :)

Tävlingspiké (JÄTTEful bild, Men tröjan är jättefin och sitter jättebra!) - CRW (tror jag)


Nya vita ridbyxor (äntligen) - CRW


Silikonsnoddar - Svart - Showmaster




Kanske dags att ta tag i bloggen lite?

Förlåt förlåt FÖRLÅT för skitdålig uppdatering!
I Torsdags och fredags var jag sjuk och orkade därför inte blogga. Sen igår var jag och mamma och handlade/shoppade nästan hela dagen (Kommer vad jag köpt!) och idag har jag varit på Veda hela dagen (ska skriva inlägg om det också!)

Därför har jag inte bloggat ngt, men nu ska jag skärpa mig!




Dressyrspecialen

Fick reda på innan av Michelle att jag skulle ha trocadero och den här gpngen var jag väldigt taggad eftersom det gick så bra senast! Den här lektionen hann vi också med väldigt mycket! Skänkelvikningar, bakdelsvändingar, galoppfattningar, serpentiner & 10m volter! I slutet av lektionen så skulle man vända upp vid A skänkelvikning till B och sen fatta galopp. Och i andra varvet skänkelvikning till E. Hann var väldigt taggad den här lektionen spec i slutet när vi galopperade i övningen på ville han helst bara springa i från den. Efter lektionen hade jag skit ont i hela kroppen, spec armarna, benen och magen! Lektionen gick helt okej, jag är nöjd även fast det gick bättre förra lektionen! ;)
image description




Update

Hej, dålig uppdatering på senaste tiden men jag har iaf inte orkat. Skriver om dressyr specialen senare idag, nu ska jag och mamma till hööks!
/ Lisa