Imorgon!

Imorgon är det onsdag, och det betyder att jag och Carro jobbar ;) Vi jobbar ju bara udda veckor, lite skönt att det inte är varje vecka :P På lördag är det även stalvärdinna möte, jag och Carro hoppas att vi kan fortsätta jobba på onsdagar udda vecka för det passar oss bäst!




Tävlingar!

Nu har datum för Ridskolecupen omg.1 och 2 kommit!

11 September, Ridskolecup Hoppning
23 Oktober, Ridskolecup Dressyr
20 November, Ridskolecup Hoppning
4 December, Ridskolecup Dressyr

Vi tävlar båda LC i hoppning (60 cm) och i dressyren tävlar jag LB:1 och Lisa LC:1.
Nu är vi taggade till tusen! :D




Ridningen!

hej, carro här!
igår var det ridning! hann tyvärr inte blogga men nu får ni ett litet inlägg om hur det gick och så :)

Jag fick iaf Brownie och Lisa fick Moa, alltså samma som förra gången. Denna gång var det hoppning! På ena långsidan var det en oxer med två bommar innan och på andra långsidan var det en kombinitation (stavning?) och på A och C volterna var det några bommar på marken som vi travade och galopperade över. Då övade vi också på att komma in i en jämn galopp och bra fram till hindret/bommen. Vi hade även lite dressyr där vi jobbade lite skänkelvikning mm.
Sen började vi hoppa, och då hoppade vi först ett kryss på ena långsidan, sen blev det ett till kryss och sen hoppade vi oxern mot slutet.

Såhär gick det:

Carro
: Idag var Brownie rätt trött så fick driva jättemycket i galoppen för att hålla igång den. Han bockade ingenting denna gång heller och var fin och lydig. I vänster varv i början var han ganska hård så fick kämpa på ett tag, men i högervarv var han mjuk och fin i både skritt, trav och galoppen. Han hoppade jättefint idag och bästa "hoppet" om man säger så, var nog i slutet när vi hoppade oxern. Då kom jag bra in på hindret och Brownie hoppade jättefint ! ♥ Rätt taggad på att hoppa han på fredag också ;) när det är hoppspecial! :D Lisa ska följa med och fota så ni får säkert bilder sen! :))

foto: Caroline Davidsson

Lisa
: Det väl helt okej! Ibörjan gick det inte så jätte bra, känndes jätte konstigt att sitta på "lilla" Moa efter att ha ridit Dino :P När vi skulle galoppera pver bommarna på volten sabbade jag det! Jag vet inte vad som gick genom mitt huvud när jag bröt av den fina galoppen hon fattade? Mot slutet när vi började hoppa hinder gick det bättre! Fick bra fart på henne, rätt galopp efter hindren och det känndes bra! Moa är väldigt mysig att hoppa! :)

Foto: Caroline Davidsson



Mirella

Idag har jag ridit Mirellis! :) Det blev ett väldigt varierat ridpass idag.
Jag och Lisa sov hemma hos mig lördag-söndag, skriver om det längre ner. Sen på söndag efter lunch åkte vi till mirella. Nu har hon flyttat till en annan hage så det är inte lika långt att gå. Vi hämtade henne och knöt fast henne utanför stallet i skuggan. Där gjorde vi iordning henne. Hon var jättelerig och hade jättestora stenar i hovarna så det tog sin tid att göra henne färdig :P Lisa sadlade och tränsade medans jag hämtade mina grejjer.

Jag satt upp utanför stallet och sen skrittade jag upp till volten. Efter lite uppvärmning i skritt började jag trava och jobba på volter och serpentiner. Efter en halvtimmas skritt och trav började jag jobba galoppen lite. Sen ställde lisa upp två sockerbitar och tog fram en pinne. En liten "Gymkhana-övning!". Jag skulle först skritta mot en sockerbit, böja mig ner och ta upp pinnen som låg på sockerbiten, sen lägga den på en annan. Gjorde det i skritt och trav. I traven failade jag kan jag säga x) Missade pinnen och när jag skulle lägga ner den missade jag sockerbiten :P fail !  Efter 40 min ungefär fick Lisa sitta upp och rida i 10 minuter, sen skrittade jag tillbaka mirella till stallet och där gjorde vi henne iordning och släppte sen ut i hagen.

Idag gick det helt OK! Vissa stunder gick det jättebra och andra lite mindre bra, men jag är ändå nöjd.
-
Jag lovade er ju att ni skulle få NYA bilder på mig och mirella... Lisa följde med och fotade idag så nu får ni äntligen lite nya bilder! :D btw, ursäkta blicken på några av bilderna...
Foto: Lisa Burestad






Kolla den här bilden! ↑ Hennes högerfram ser jättekonstigt ut!




Update

Hej! Idag har jag och Carro varit hos Mirella :) Carro red och jag fotade. Hon har lite problem med sin dator just nu men så fort det har löst sig skriver hon ett inlägg om idag och ni får även en bildbomb!




Chokladkväll♥




Twist in Action!




foto: Caroline Davidsson




Lördag

Hej, om ca 1 och en halv timme ska jag gå ner till tåget för att möta upp Lisa som kommer! :)
Hon ska sova här och på söndag ska vi åka till mirella och så ska lisa fota mig när jag rider. Det var ju ett tag sen ni fick NYA bilder på mig och mirella, så denna gång ska ni få lite nytt! ;)

här får ni iaf en gammal bild på mig och mirella :p

foto: hedda



Maestro


Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC-TZ7



Första Dressyr specialen!

Hej! Idag var det första Dressyr specialen, den här dagen har jag väntat pålänge! :)
Redan i morse fick jag ett sms av Hanna där det stod: Du ska ha Dino idag :)<3
Trodde först att det inte var sant, hah så blev tvungen att dubbel kolla henne :p Men sant var det! Sen efter det var jag taggad hela dagen och längtade efter ridningen! Det här skulle ju bli min första lektion på Häst! Även fat jag var väldigt nervös var jag väldigt glad! :D
Jag kom till stallet och i pärmenstod det att jag skulle ha Dinozar, som kallas Dino ;) Jag gjorde i ordning honom och sen gick gruppen ner till ute ridbanan tillsammans :)
Idag hade vi Lena, har aldrig ridit för henne förut,men jag måste säga att hon var jätte bra! Gillade verkligen att rida för henne!

Vi började med att trava påvolt och fyrkant sen tidigt av lektionen fick vi galoppera, bara för att hästarna skulle vara uppvärmda och pigga när vi började jobba dom. Vi red sen på stora mitt volten som vi gjorde om till ett fyrkant spår, i varje hörn skulle vi göra en halv framdelsvändning och sen på långsidorna skänkelvikning. Vi övade sedan på att forma hästarna, jobbade även mycket på våran sits! Jag gillade lektionen!

Jag är verkligen nöjd för att vara första gången på Dino! I början av lektionen gick han med huvudet högt upp och jag trodde inte att jag skulle klara det, men efter ungefär 20min så började han gå ner på tygeln :) Han var lättast i vänster varv, men jag lyckades ändå ganska bra i höger! :) Jag hoppas att jag får fortsätta rida honom, har var verkligen jätte mysig! Lite störra steg än vad jag är van vid kanske, men man blev van! Mamma var även med och fota lite :) Här är bilder på Mig & Dinozar och Hanna & Colleen 















Piké tröja

Hämtade ut den här snygga tröjan ur shoppen idag! :)





Friday!

Hej!
Äntligen fredag! Tänkte mest uppdatera er lite snabbt med att säga att Lisa nyss varit på dressyrspecial, och hon har förmodligen ridit Dinozar för första gången, så vänta er ett inlägg från henne om hur det gick !
Finaste brownie ♥ foto: Caroline Davidsson



Inte bra!

Hej! Verkligen dålig uppdatering från både min och Carros sida idag! Fast när man har varit i skolan hela dagen är manganska trött när man kommer hem.  Nu har jag precis ätit och håller på nere i tvättstugan. Duktig tjej! Har inte så mycket att skriva, imorron är det ridning! :D




Update!

Hejsan! Väldigt seg dag i skolan idag! Vi fick våra skåp, gjorde lite övningar och sen hade vi lite olika stationer utomhus. De vi gjorde utomhus var jätte dåligt planerat! Alla sprang runt och visste inte riktigt vart alla skulle vara, vissa var sena och ja allt var bara rörigt. Efter skolan åkte jag hem till Amanda. Vi kollade på roliga klipp, jag prövde alla hennes prov glasögon, och jag säger det bara, jag hoppas INTE jag får glasögon för jag passar verkligen inte i det! Imorgon börjar dagarna att gå efter vårat schema, och då börjar jag 09:25!! najs med sovmorron :)

Som ni såg har ju Carro fått tandställning, skönt att inte vara ensam längre! Vi har även stoooora planer inför våra chokladkvällar! :D På fredag börjar Dressyr specialen, jag är väldigt taggad! :) Nu ska jag fixa lite middag ;) Mamma kommer hem vid 21:00 så jag får fixa maten :P

På bilden: Käck, Carro & Sofia Foto: Lisa Burestad




Augustidressyren med i tidningen!


Augustidressyren på Veda skrevs det om i tidningen! Rev direkt bort sidan och den ska jag spara! :P




Tandmonstret Carro

heeeeej...
nu har jag fått tandställning och jag kan berätta att jag ser ut som ett tandmonster! "/ Imorse kl 8 var jag hos tandläkaren och vid 9 var jag färdig. Men det var inte kul att sätta dit den, även fast det inte gjorde ont, så var det inte jättekul... Efter tandläkaren åkte jag och mamma förbi statiol där mamma köpte min lunch, en smoothie... Det var min lunch det.
kan inte äta NÅGONTING nu, så med min tur borde vi äta soppa ikväll tycker jag... Aja, skolan gick rätt bra och jag hade inte ont i tänderna eller något, men när jag gick hem kände jag hur det började göra ont, så hem och ta alvedon.. Gick ut med Elvis och åt mellis, och vad blev det för mellis? Jo, en smoothie..
Kan ju inte äta så mycket annat?

Sen kommer man in i sitt rum och där står en godispåse. Vad tänker jag?: Åh godis!
Sen kommer man på att man har en tandställning i munnen och INTE får äta godis! -.- Det blir inget godis på två år nu.. varken för mig eller lisa :p haha, nu har vi båda tandställning ;p
Jaja, det är väl bara att stå ut?

snyggt -.-

tur att det finns smoothies...



www.vrk.nu

NU har det kommit upp nya, fräscha bilder på ALLA hästar på klubbens hemsida, www.vrk.nu ! Fin fina bilder med text till ALLA hästar och ponnies! Klicka er in på hemsidan→Vallentuna Ridskola→Hästar & Ponnies!

Hittade ingen bild att ha till inlägget så istället får ni en bild på mig och brownie ifrån måndags,fotad av Hanna :)



M I R E L L A

Hej! Även fast skolan har börjat så var jag ledig idag :) Det har bara varit massa samtal hela dagen och jag hade mitt igår! Jag bestämde mig därför att åka till Mirella! Jag cyklade dit vid halv två. Idag för typ första gången när jag hämtade henne från hagen så kom hon faktiskt till mig när jag ropade! :D Det brukar hon aldrig göra :P Hon brukar annars bara titta upp på en när man ropar och sen fortsätta med att käka x)

Idag blev det en mysig uteritt i det fina vädret! :) Jag red förbi Kattpensionaten och sen en bit till! Idag utforskade jag vägarna lite också! Jag hittade en väg som jag följde en bra bit och den tog aldrig slut! Jag bestämde mig efter ett tag att vända! Men det ville inte Mirella, hon försökte vända och fortsätta ungefär 5 gånger :P När jag skrittade den nya vägen jag hittade för att gå tillbaka så helt plötsligt vänder Mirella och börjar gå på en stig. Jag tänkte att jag kan lika gärna fortsätta och se vart den leder. Den stigen var en genväg! Mirella kan sina vägar! :)




Ridning!

Hej, Lisa här!
Idag är det den 22 Augusti och skolan började.. men det var också ridning! Idag red vi dressyr på utebanan :) Vi red ganska mycket självständigt men fick även hjälp av Malin! Jag hade Moa och Carro fick Brownie idag ;) Hon hade ju Trocisen förra gången, men eftersom hon har Brownie på Hoppspecialen och måndagar så kommer hon vara expert på brownie sen!
Såhär gick det:
Lisa:
Var taggad på Moa idag eftersom det kändes bra förra gången! (även fast det var uteritt förra gången) I början var hon seg och stel, men hon blev allt mjukare efter ett tag :) Det gick sååååååå mycket bättre i högervarv! I vänster blev hon förböjd i halsen, jag tappade hela yttersidan och hon flöt bara längre och längre ut på volterna. Något jag får öva på nästa gång! Men i höger, då gick det bra! :) Särskilt på slutet när vi travade av dom, då känder det jätte bra! :) Jag skulle väl säga att lektionen gick helt ok! Kunde ha gått bättre i vänster varv, men är nöjd med höger! På fredag är det första Dressyr specialen, jag är väldigt taggad och jag undrar vem jag får! :D(jag har ingen bra bild på Moa så det får bli samma som förra gången!)

Foto: Caroline Davidsson

Carro: Idag blev det Brownie! Hade honom på hoppspecialen i fredags och då gick det bra så jag blev rätt taggad! ;) Och bra gick det! Det gick faktiskt jättebra! Sofia som red brownie innan mig red med snodd så jag spännde bara upp den på det lösaste. Brownie gick jättefint i både höger och vänster varv! Snodden andvändes nästan ingenting utan bara hängde och fladdrade under honom. Han var jätteduktig idag! Blev lite trött i slutet så fick driva väldigt mycket! Men han bockade ingenting denna gång! :D Duuuktig ponnyyyy :)) I galoppen var han underbar som vanligt och var fin och lydig! Nästa gång skulle vi typ hoppa och då ska jag hoppa med brownie på måndag OCH sen på fredag för då är det hoppspecial så om vi inte bytt häst då hoppar jag brownie 2 ggr nästa vecka !
Världens finaste ponny ♥♥♥

Foto: Lisa Burestad




Snart är det ridning!♥


Foto: Caroline Daivdsson




Islandshästar♥

Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Samsung L100 (gammla kameran)



bara jag som tycker att islandshästar är riktigt söta? Men den tjocka pälsen och den lurviga manen... ♥




Mirellis

Hej!
Idag har jag knappt varit hemma!
Förs var jag på loppis i från 11-16 sen hem snabbt, äta något byta om och sen till Mirella!
Idag följde även Elin med och tog fina bilder! :)
Idag red jag på volten eftersom Elin var med. Jag red att dressyrpass och även vattenparken. Elin fick också hoppa upp rida lite, jag tror hon tyckte att det var kul! :)

Mirella var jätte mjuk och fin i höger idag! Men lite stelare i vänster. Alla hästar har ju en bättre sida, och mirellas är höger! Jag red L:C 1 gång, jobbade henne i galoppen och sen lät jag henne öka på ena långsidan :) Har inte så mycket att berätta, nästa vecka ska jag nog rida ut med Frida! Här har ni bilder från idag:
Foto: Elin Halvarsson











Mirella

Idag tror jag varken jag eller mirella var på något "Grand Prix Dressyr" humör... om ni fattar vad jag menar :p Det var för det första regnigt och då blev man ju mindre taggad, men sen var ridvolten helt blöt så man kunde inte rida på hela volten. Men jag red barbacka denna gång och började med att skritta runt vattenparken. När jag kom till volten kom jag på att jag glömt släcka ljuset i stallet, så skrittade ner dit, släckte och satt upp igen, då red jag ännu ett varv runt vattenparken :P haha, aja sen kom jag till volten och red dressyr. Gick rätt bra och hon är fortfarande lika mjuk och fin.

När jag ridit ett tag så tänkte jag jobba lite med henne från marken. Så jag hoppade av och så gick jag en bit och sprang, och mirella gick efter :p men det var inte så kul xD så jag spännde upp tygeln på ena sidan och då blev den rätt lång. så longerade jag henne lite i båda varven. Hon fick trava på stora mitt volten och när jag ropade hennes namn saktade hon av och gick in till mitten :3 jag satt sedan upp igen och jobbade lite galopp. Avslutade med att skritta runt vattenparken.
                  




Dagens failbild


Om katten bara kunde stå stilla när jag fota..




Bilder!

Hejsan! :) Kolla nyss på lite gamla hästbilder som finns på den här datorn! (Är inne på mammas) Bilderna togs för ett tag sedan! 1 eller 2 år sedan ;) Bilderna är även tagna med min förra mobil, kamera ;)

Candi


Pretty Girl (PG)


Dorina


Käck




Första hoppspecialen!

Idag var det terminens första hoppspecial. Jag cyklade ut till Veda vid kvart i 4 och var framme på 25 min! :O rekord typ? Hur som helst, när jag kom dit gick jag för att kolla vem jag skulle ha. Och gissa vem? Jo Brownie! :P haha! aja. Jag gjorde iordning honom och sen gick vi ner till ridhuset. Vi byggde snabbt upp en markarbetes övning med 3 olika hinder och sen satt vi upp och började skritta fram hästarna. Sen började vi trava och jobba lite skänkelvikningar. Började även gå över några bommar på volter. Idag kändes Brownie väldigt mjuk och fin. När vi hoppade i början blev han jättetrött så fick driva väldigt mycket...
När jag la på spöt en av gångerna i början så svarade han med att bocka 2 gånger i rad. x) haha, men det gick bra ;) Skänkelvikningen och galoppfattningarnag gick asbra och han höll galoppen rätt bra.

I slutet när vi hoppade lite högre så blev det lite fart i Brownie :p haha, dem två sista gångerna jag hoppade 2-kombinationen gick det jättebra och på det andra hindret tog han i mycket mycket mer än dem första gångerna.

Jag är nöjd för att vara första hoppspecialen för mig :))

bästa ponnyn <3333




Update!

Hej! Förlåt för vldigt dålig uppdatering! Idag har jag iaf varit med Elin hela dagen, vi har varit i Täby Centrum och haft en liten photoshot ;) Vi har haft jätte roligt! Här har ni en bild på mig från idag :)




Förlåt!

Förlåt förlåt förlåt för dålig uppdatering ! Igår hade jag inte varken tid eller ork att blogga eller i huvudtaget vara inne på datorn.. Men nu är jag här :p Idag börjar iaf HOPPSPECIALEN som jag har börjat i ! :D Ska bli askul och jag är grymt taggad! x) undra vem man får? :p Kl 4 ska jag iaf cykla ut till Veda och är framme då typ tjugo i 5. Men måste städa skåpet innan så får vara lite tidig denna gång :p

Jag vet inte riktigt vem jag vill ha? Alla är ju jätteroliga att hoppa så det spelar nog inte så stor roll? Men det skulle vara kul med kanske Moa, Marre, Plopp eller varför inte Pandora ? Chicco går också bra! :D

Nu ska jag gå, men jag hinner kanske blogga när jag är hemma, annars får ni uppdatering imorgon om hur det gick ! :)




Killberry Jane


Foto; Caroline Davidsson | Kamera; Panasonic Lumix DMC-TZ7



Nu är det dags igen!

Den här veckan började ridningen, vilket betyder att om man är stallvärdinna så börjar man jobba! Idag ska jag och Carro jobba, tror även att vi får hjälp av Hanna :) Innan vi åker upp till stallet ska vi vara lite hemma hos Carro och bara ta det lungt!

Colleen|Foto; Lisa burestad




Egenritat


Har ritat lite i photoshop och denna gång blev det min första "riktiga" egenritade häst!
Vad tycker ni om den? :)




Svar på kommentar:

Sofia! om Och vinnare är...:
Hur många var med i tävlingen?

Svar: Tyvärr var det inte många... :( Bara 6 eller 7 stycken tror jag..



Ridningen!

hej! nu är det carro här!
idag började ridningen igen! Innan ridningen var vi hemma hos Carro och sen fick vi ett sms av hedda vilka vi skulle rida, och då fick jag trocadero och Lisa fick Plopp! När vi kom till stallet skulle lisa byta häst så hon fick moa istället. Denna gång red vi ut på en uteritt och vi hade Anna Wass! :) Vi red först till sommarhagen där vi travade och galopperade. Sen red vi vidare igenom skogen och kom fram till en äng som såg ut som ett fyrkantsspår och där fick vi rida självständigt i skritt och trav i ca 15 min. Sen red vi vidare till lite andra hagar och så. Såg även en räv på vägen! x)

Såhär gick det :p
Carro: Trocadero var rätt duktig idag tyckte jag! Han var ganska lugn i galoppen och skenade igenting. Han gick lungt över broar, terränghinder mm. I skogen var han jättesnäll och lydig och även rätt mjuk och rund. Ibland ville han bara trava fortare och fortare, bl.a på fyrkantsspåret så där övade jag mycket på halvhalter och halter för att kunna kontrollera tempot bättre. Trocadero skötte sig ganska bra och hittade inte på något bus x) haha. nej men han var duktig och jag fortsätter gärna med honom nästa gång!

Lisa:  Blev väldigt glad när jag fick byta till Moa! Var inte sådär jätte taggad på Plopp men det hade inte varit helt fel att rida honom heller! Jag fick ju då rida längst bak i ledet men som tur va hade jag Elin framför mig så det gjorde inget! Ibörjan var Moa väldigt stel! Men när vi sen kom till ängen så mjukade hon upp sig :) Jag är faktiskt nöjd! Hon gick ner fint på tygeln i skritten, i traven var hon lite svårare att hålla kvar, men det gick ändå ganska bra! Som carro skrev så fortsätter jag gärna med henne! :) Tills nästa gång ska jag bara tänka på att ha en stadig yttertygel hela tiden ;)




Och vinnare är...

Sofia Thurén!
Stort grattis!
Varför vann Sofia? Alla 3 bilder var väldigt fina och man såg tydligt vilken kategori bilden tillhörde. Här kommer Sofias 3 vinnarbilder och en text under varje bild.

Porträtt: Jättefin bild! Fint fokus på hästen med fin bakgrund.


Ögonblicksbild: Rolig bild! Bra händelsebild!


Kärleksbild: Fint foto!

Grattis Sofia! Du har vunnit en alldeles ny header till din blogg och den ska levereras så snart som möjligt :) Hör av dig hur du vill att den ska se ut! :)
Besök Sofias blogg som hon delar med sin kompis: http://fluffigabananen.blogspot.com

2. Jana Delfs!
Stort grattis!
Varför kom Jana tvåa? Alla 3 bilder var väldigt härliga och fina!
(Bilderna kommer inom kort)
3. Hedda Aspheim
Stort grattis!
Varför kom Hedda trea? Vi gillade verkligen heddas kärleksbild!
(Bilderna kommer inom kort)
Besök Heddas blogg: http://tuckmill.blogg.se  
Tack till alla andra som deltog i fototävlingen! Snart kommer det kanske en till tävling? Vem vet?



Snart är det riiiidniiiing!

Ååååh! Idag börjar ridningen ! :D




Fototävlingen avslutad!

Nu är fototävlingen avslutat! Det ända ni behöver göra nu är att hålla utkik efter vem vinnaren är!




Kalle Kula

Vinter vs Sommar
vilken är bäst?
Foto; Lisa Burestad Kamera; Mobil kamera & Nikon D3100
 




~Augusti Dressyren Dag 1~

Idag blev vi väckta vid 05:50! Konstigt nog var jag inte alls trött! :O
Egentligen så skulle jag inte jobba idag eftersom min bror fyller år och vi skullefira honom! Fast gärsterna skulle inte komma föräns vid 13:00 och då passade jag på att åka till Veda och hjälpa till! Ville även kolla på när våra hemmaryttare red, alla var grymma!

Det första jag fick göra när jag kom dit var att hjälpa till lite på parkeringen, för de som skulle stå där hade inte kommit än. När Viktoria sen kom för att lösa av mig fixade jag och Vilma skottkärror till parkeringen så att de som tävlar skulle kunna mocka ur deras transportet och så. När vi var uppe i stallet hjälpte vi också Anette och Sofia att göra klart deras hästar, de fick de lite stressig. De var först ut och behövde komma ner till framridningen :) Efter det hade jag inte något att göra, jag gick runt lite, kollade på de som red. Sen började Carro at må dåligt, hon behövde komma där ifrån, jag sprang då efter Carro för att kolla hur hon mådde osv. Efter det fick jag ta Carros plats som staketöppnare medans hon kunde vila! Sen mådde hon bättre och kunde jobba igen :) Efter det gick jag runt och samlade in lite pengar till Röda Korset. Lite pengar fick jag iaf! Några har också lovat att ge pengar imorron ;) Något som var väldigt irriterande idag var små kryp som drog sig till våra gula funktionärs tröjor! De var flera på en hela tiden, även i håret!!

Jag åkte hem vid 13:00, pappa kom och hämtade mig, så nu har jag ätit FÖR mycket mat, kakor och tårtor så snart spricker jag... Jag är så himla trött, jag somnade i fotöljen när vi satt och pratade x) Ikväll blir det mysig middag och jag ska lägga mig tidigt! Imorgon har jag fasta platser och då är jag först på framridningen och sen i krubban nere vid banan, det ska nog gå bra! :) Just nu jobbar de andra fortfarande, hoppas det går bra!

Foto: Lisa Burestad





Allt i ett!

Hej! ÄNTLIGEN kan jag uppdatera! Känns som att det var evigheter sedan... vilket det kanske var? Men mitt internet har inte fungerat och min mobil har gått sönder så kan inte mobilblogga heller! suck...

Jag tänkte börja med att berätta om när jag red Mirella i torsdags :) Hela den dagen var jag på jätte dåligt humör och jag orkade ingenting! Till slut kom jag iväg till Mirella. När jag kom tid hämtade jag henne direkt från hagen, som tur var stod  hon nästan precis vid öppningen! När jag kom fram till henne och skulle sätta på grimman såg jag att hon hade något i hennes pannlugg. När jag kollade närmare så såg jag att hon hade 10000 kardborrar i pannluggen och i öronen! Det tog ett tag innan hon blev ren och fin...  Jag sadlade, tränsade och satte sedan upp på stallplanen. Jag började med att skritta ett varv runt vattenparken. När jag skrittade vattenparken så mötte jag 4 harar, 1 rådjur och 1 anka! :P Det blev ett kort dressyrpass på volten, ca 35 min! Mirella var jätte mjuk och fin, och det här var första gången på länge som jag var nöjd när jag var klar med ridpasset! Jag red L:C programmet, det gick väldigt bra och hon kändes som bäst i galoppen! :)


På fredag morgon blev jag upphämtat av Jennie vid halv 9. Vi åkte till Veda där det var avslutning på alla ridläger som var igång denna vecka! I stallet så mötte vi alla kompisar och vi började hjälpa till lite. Vi kollade på dressyr gruppen och efter det blev jag och Hanna fast i arbete! Hon och jag skulle göra i ordning 3 boxar som skulle hyras ut nu i helgen. Vi skrubba väggarna, gjorde rent vattenkåpparna och krubborna. Sen mockade vi och fyllde på med mer torv! Vi hann inte göra klart alla innan lunch men det blev iaf klara innan vi åkte hem! Vi fixade även resultat grejer, tror jag att det var ? Vi gjorde även i ordning Bailey, Colleen och Bamyl för ponnyridning! :) Colleen är inte rolig att knoppa måste jag säga! Jag åkte hem med Elin och Vilma, för jag skulle sova hemma hos dom, jag och Elin var sugna på något, som vanligt! Vi köpte glass och jordnötsringar! Samtidigt som vi åt de kollade vi på Sagan om ringen, och det blev inte som mycket sömn som vi kanske skulle behöva! Jag tänkte skriva om Augusti Dressyren dag 1 i ett annat inlägg :)




Godnatt

Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon blir det upp tidigt !
Får se om jag bloggar ngt hos hedda, annars ses vi på måndag! :)

foto: Caroline Davidsson



Möte i stallet

Just nu är det möte i stallet. Ett sista snack innan Augustidressyren som är imorgon!
Mycket taktik och förberedelser. Hört från Lisa att hästarna som ska gå ponnyridningen, Bailey, Colleen och Bamyl tror jag det var har tagits in från hagen för att borstas. Ridbanan fixas, mackor bres. Allt förbereds!

Själv sitter jag hemma. Får lite uppdatering från mötet via sms från Hedda eller Helena. Imorgon blir det upp tidigt som satan för att vara på Veda 10 i 7. Då samlas först alla funktionärer och går till sina funktionärsplatser.
Jag är Löpare och Staketöppnare så jag börjar "jobba" först när första start rider, och första start är faktiskt Sofia! Hon ska rida Aladdin. Det är deras första tävling tillsammans OCH Aladdins första dressyrtävling. Vi hejjar på dem! Det är även många ridskoleryttare och Malin så vi håller tummarna för ALLA VRK ryttare!

Pandora♥
foto: Caroline Davidsson



Attila

Fina vita hästen, Attila. Har suttit på han en enda gång, men han var riktigt fin måste jag säga!♥
Foto: © Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC TZ7









Tävling #3

Ni glömmer väl inte fototävlingen? Den avslutas snart men vi har inte fått så många bidrag... Kom igen nu !


Nu ska vi ha en rolig tävling här på ponnyboken, en FOTOTÄVLING!

Man ska skicka in 3 bilder var. En ska vara ett porträtt foto på en häst. Andra ska vara en ögonblicksbild, alltså en bild som togs i det rätta ögonblicket, t.ex när en häst gäspar eller stegrar sig. Och den sista och tredje bilden ska vara en hästbild med temat "Kärlek". Det kan t.ex vara två hästar som gosar med varandra, eller på dig och din favorithäst. Vinnaren utses den 15:e Augusti, om 2 veckor. Det är jättelätt att vara med!

Såhär gör du för att vara med:
Välj ut 3 bilder som ska vara med. Maila dem sedan till [email protected] . Sedan är det bara att vänta tills fototävlingen är slut, och då utses vinnaren, 2.an och 3.an.

Priser:
1:a pris: En alldeles egen nygjord bloggheader gjord av oss på ponnyboken. Exempel på hur designerna nu ser ut, kolla på våran nuvarande. Man vinner också en länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och varför just du vann. Vi lägger även upp dem 3 bilderna vinnaren deltog med i inlägget. (Har man ingen blogg får man ett kollage med sina vinnarbilder!)

2:a pris: En länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och din blogg. Bilderna 2:an vann med publiceras även i inlägget.

3:e pris: En länkning i ett eget inlägg där även bilderna 3:an deltog med publiceras. Vi skriver då vad vi tyckte om bilderna.

Regler:
• Bild nr 1 och 2 måste du själv ha fotograferat. Nummer 3 är det
OK att någon annan har fotograferat, men då måste du själv vara med på bilden.

• Vi tar endast emot bilder, inga filmer!
Alla som deltar måste ha skickat in sina bilder SENAST den 15:e Augusti klockan 12:00!!!




Godmorgon!

Vaknade vid 12 och åt en sen frukost, och nu sitter jag här.
Idag blir det inge stallet, kände att jag behövde sova ikapp lite nu fram till helgen också ;) Upp 5 för att vara på Veda tio i 7! Men jag ska iaf vara hemma hela dagen och chilla. Måste ju passa på nu när det bara är 9 dagar kvar på sommarlovet :'((((((

Men Augustidressyren börjar ju då imorgon och då kommer vi inte kunna ge er så bra uppdatering. Jag ska försöka mobilblogga om jag inte kan blogga hemma hos Hedda där jag ska sova lör-sön. På söndag är det samma, ingen bra uppdatering eftersom det är tävling. Tävlingen slutar sent på söndag och då kommer jag förmodligen inte heller hinna blogga, men på måndag ska ni få stora inlägg! Och då börjar ju även ridningen! :D


Browniesen, foto: Caroline Davidsson




Framgång för Ponnyboken!

"Historia": När Ponnyboken startades, var det bara en liten fjuttig hästblogg med 2 läsare om dagen, max 5 sidvisningar. Dem enda jag tror läste bloggen var vi som skapade den, Carro & Lisa. Vi bloggade och gjorde max ett inlägg om dagen. Alltid samma sak att läsa. "hej idag har jag ridit hejdå" Läsarna försvann och tillslut hade vi inga läsare längre. Så en dag när vi var hemma hos Carro skrev vi in lösenordet för bekräftelse för att ta bort bloggen. Vi skulle inte längre ha kvar den.
Men vi tog inte bort den !
Istället fick bloggen bara vara och ingen bloggade på den. Men vi började tröttna på våra EGNA bloggar. Det var ju bara om hästar vi bloggade och då kändes det onödigt att sitta och skriva massa hästinlägg när vi redan hade en blogg vi bloggade häst på, som bara stod och torkade.

Tillslut bestämde vi oss för att börja blogga igen, vilket var ett bra val!
Vi bloggade på och gjorde minst 1 inlägg om dagen, vi skrev om olika saker. Ridlektioner, Stalldagar, Tävlingar, Ridläger och allt. Sen fick vi en medryttarhäst, och då hade vi ÄNNU mer att skriva om!

Nu har vi många läsare från både ridskolan och andra personer. Allt från helt okända hästbloggar till stallkompisarna till några ifrån VRK's styrelse PLUS våra ridlärare har vi även sett en gång här !

Hoppas att ni fortsätter läsa och kommentera! Vi kommer självklart att fortsätta blogga sålänge ni läser! ;) Annars är det väl ingen mening med bloggen?


Jättesnälla Anna, VRK's ordförande gjorde lite reklam om ponnyboken på Twitter! TACK Anna! ♥

Om ni undar varför Lisa inte har uppdaterat något är det för att hennes internet funkar inte, men såfort det funkar igen så ska hon också börja uppdatera! :D




Bildbomb

Liten bildbomb från idag! :)
Foto: Caroline Davidsson | Kamera: Panasonic Lumix DMC TZ7

Sofia & Fanta ;)

Sandra & Attila

Vilma & Love

Linnea & Trocadero

Sofia & Fanta

Sofia & Fanta igen! :p

Sandra & Attila

Vilma & Love



Stallet, idag igen! :D

Idag har jag varit i stallet igen och det var minst lika mysigt ! Jag gick upp kl 6 och gick till tågstationen tio över 7. 20 över 7 kom första tåget, åkte det, somnade nästan så trött som jag var :p haha, sen åkte jag från roslagsnäsby till vallentuna, och från vallentuna, buss till veda. När jag gick upp för "veda backen" som jag kallar den, kom en bil bakom mig som stannade vid mig, utan att titta tänkte jag: Snälla, någon som jag känner som jag kan få åka med? Snälla... Och jaa! Det var Sofia som kom! :D så jag åkte med henne :p haha naaajs !

Jag, Jojjo och Vilma hade på förmiddan vårat arbete i full gång igen! Sen försvann vilma x) haha, men hon kollade nog på dressyren :)) Jag och Jojjo damsög HELA läktaren, massa dörrar, väggar, gammla konstiga saker :p , tvättade räcket på läktaren och ja typ allt som är vid läktaren städade vi upp ! Cyklade även ner till Magnus vid uteridbanan och hjälpte han med dressyrstaketen.

Tittade på dressyr och hoppkursen + dagridlägret när dem hoppade. Fotade massa med båda min och jennies kamera, bäst bilder blev det ju då såklart på jennies :p jaja... ska göra en liten bildbomb från idag nu ;) kommer snart !



Smakprov från idag


Här får ni ett smakprov från idag. Varit i stallet och fotat i hoppgruppen, och det blev några bra bilder, så ni ska få se dem alldeles strax ;))



Stallet! :))

Varit hela dagen ute på Veda och haft det riktigt mysigt! :)) Kom dit halv 9 och fotade hästarna i hagen. Sen släpptes hästarna in och jag gick upp till stallet där jag träffade Sofia, så jag hjälpte henne med lite grejer :p
Vid 10 började dressyrgruppen, jag och Vilma tittade på den, och behövde också hjälpa till med att ta på och av sadlar på den andra gruppen som skulle rida barbacka.
Efter dressyren när alla var och gjorde iordning sina hästar hamnade jag, Vilma och Sofia T i arbete... Vi damsög, borstade, sopade, tvättade och ja allt sånt där, på HELA LÄKTAREN! Vi var ju ganska bra då ;-)
-Lunch-
Jag och Jennie följde med Killander och hämtade in Aladdin och Calippo. Jag hämtade Calippo och han var helt galen :p haha han drog iväg några meter i galopp, reste sig, gick nästan på mig och tillslut blev jag arg på honom, men han lugnade sig tillslut :p
Sen återgick vi till vårat arbete.. Fortsatte med läktaren och krattade ridhuset.. Mååånga saker !
Kollade sen på hoppningen. Min kamera hade tyvärr inge batteri så kunde inte fota, men det var kul att titta! ;)

Imorrn ska jag till stallet igen, tidigt som satan... Tåget går 07:21, och är framme 08:30... :p haha, jag ÄR en nörd :p sista dagarna på sommarlovet och jag går upp 5 för att åka till stallet :p

/Carro




Stallet igen!

Idag var jag inte alls lika pigg! Fick även stressa, lite jobbigt!
När vi kom till stallet hade inga andra kommit än, så vi passade på att gosa med hästarna. När de andra kom fick vi lite jobb av Magnus, några fick sopa och några fick ta hand om Ammas, vilket jag fick göra ;) Sen hade Magnus en "rykt-kurs" för dressyrgruppen och då passade jag på att lyssna! Alltid bra att lära sig nya knep ;) Vid halv 1 hämtade hannas mamma mig och hanna. Vi behövde åka och byta om, göra oss klara för att sen ta tåg & buss till skansen! Vi gick på genrepet till Allsång på skansken som jag sitter och tittar på nu! (igen) Det var väldigt roligt faktiskt, även fast man inte såg så mycket, haha!



Natty Dreaming

Hittade denna söta video på youtube, riktigt gullig häst! :3

Och imorgon ska jag även till stallet hela dagen och kameran ska med, så förvänta er
ett hästinlägg med fin fina bilder! :)) På kvällen är det även möte inför
Augustidressyren där jag ska vara funktionär, så kommer hem ganska sent.
Men bättre sent än aldrig? ;)



Hanna & Sudden

Foto: Lisa Burestad | Kamera: Nikon D3100



Stallet!

Idag ringde alarmet klockan halv 8 och jag kände mig faktiskt pigg! Jag gick upp åt frukost, packadeväskan, gjorde mig i ordning och sen vid kvart över 8 började jag gå mot bussstationen där Jennie plockade upp mig! Det är ju ridläger nu på Veda och många kompisar är med så jag, Michelle, Viktoria, Johanna och Sofia åkte upp till stallet för att hjälpa till lite, och kolla när de rider!

Vi hjälpte de mindre med att göra i ordning deras hästar, sitta upp osv. Nu har ju hästarna fått byta sadelgjord nu, de är ju så runda och fina nu efter sommarbetet! Dressyren hann jag tyvärr inte kolla så mkt på :/ Men imorron ska jag dit igen och då undrade Jennie om jag kunde fota henne lite, och jag säger ju inte nej till det ;) Till lunch blev det köttbullar i brunsås med potatis ;) Efter lunch var jag riktigt trött! Haha, höll nästan på att somna x) Det gjorde nog vi alla.. :P Nu ska jag fortsätta kolla på film och bara ta det lungt! :) Juste;  Ni glömer väl inte fototävlingen?




Mirella

Idag har jag ridit mirella, men denna gång blev det ganska tidigt på morgonen.
Jag vaknade kl 9 och började gå ut med Elvis, sen åt jag frukost, bytte om till ridkläder och cyklade sen till mirella vid kvart ö 11. När jag kom dit tog jag in henne från hagen, borstade på henne och gjorde henne iordning. Egentligen skulle jag tagit en skritt tur med frida, men jag fick aldrig tag på henne så jag red själv idag.

Jag började med att sitta upp och skritta ner via vattenparken, men jag svängde istället vänster där vägen delar sig och red en bit fram, sen vände jag och red tillbaka och in på vattenparken. När jag ridit den gick jag till volten. Jag la upp stigbyglarna för att öva på sitsen lite och började sen att trava.
Red i början mycket på volt och fyrkant. Hon kändes  mjuk och fin i både höger och vänster varv så började göra serpentiner för att se om hon låg kvar i samma form i alla bågarna.
Red mycket på volter i olika storlekar och övade på att ha kvar formen samtidigt som jag ökade traven och det gick riktigt riktigt bra! Mirella har blivit riktigt mjuk nu ! (y)

I slutet jobbade jag galoppen lite på volter och gjorde även två galoppombyten där jag lyckades få med bakbenen samtidigt. Det brukar vara lite svårt på henne men denna gång gick det! Första gången blev det rätt direkt, andra gången bytte först frambenen och två galoppsprång efter bytte hon med bakbenen.

Efter en halvtimma på volten skrittade jag ut i vattenparken igen. Körde en sista galopp där hon fick sträcka ut benen ordentligt, sen blev det skritt hem till stallet.

hade ingen bild, så här är en gammal bild från när vi precis blivit
medryttare på mirella, och i den perioden gick det inge vidare...




Slut på Sommarbetet!

Regning och blöt dag! Tråkigt avslut på Veda hästarnas sommarlov?
Idag reds hästarna tillbaka från sommarhagen till Veda. Vi sov över tillsammans med Hanna och Hedda kvällen innan hos Lisa, och vid 2 nästa dag åkte vi hem till hanna där vi sen åkte vidare till Veda. Nu skriver Carro, men inlägget är från oss båda :))

När vi kom dit var det massa andra roliga stalltjejer där och vi pratade lite. När vi sen var uppe i stallet och vi väntade på att Magnus skulle låsa upp sadelkammaren var det mycket snack om vilka hästar alla skulle ta. När vi sen gick in noppade alla snabbt åt sig ett träns. Lisa tog Trocadero, men Sofia fick denna gång ta Brownie så jag fick ta någon annan. Men hade lite svårt att bestämma mig, men tillslut tog jag Bounty, som jag desutom aldrig suttit på förut :p Jiiiha!

När alla hade ett träns åkte vi bil till hagen. Några åkte i Annas bil och jag åkte tillsammans med Jennie ner till hagen med Magnus efter att vi hade fyllt på torv till 3 hästar. När vi kom till hagen gick alla in. Hela flocken stod en bit in i hagen och alla stirrade på oss när vi gick fram till dem. När vi va närmare dem började alla galoppera i full galopp runt hela hagen, dem ville inte komma hem! x) Efter en stund hade vi lyckats omringa hästarna och alla tog sina hästar. För vissa gick det lungt och bra, för andra blev det lite problem.

När alla hade varsin häst gick vi mot grinden och magnus släppte ut oss en och en. Sen hoppade vi upp på våra ponnys och skrittade tillbaka mot Veda, i spöregn -.- När vi var framme tog vi av dem tränset, kollade att hästarna inte tappat några skor och tvättade sen tränsen.

Sen blev det omgång 2. Och då var inte alla med, jag och lisa gick med tillbaka till hagen där vi skulle få in resten av hästarna. Jag fick ta Kenta och Lisa fick ta Love :) Först var det lite svårt att få in hästarna men när Maestro, Kenta, Mc Cloud, Love, Lili och Bailey var ute var det bara Pandora kvar, som Jennie skulle skritta tillbaka.
Hon var himla svår att få in och Anna gjorde några försök, som såg ganska kul ut x) hahah !
Tillslut fick vi in dem och skrittade tillbaka.

Trocadero


Love


Bounty


Kenta




Fina grejjer!

   Fina ridstövlar, 1900:- Glöm och dröm Carro...
Tävlingsskjorta
Tavla man övar program med, ganska bra! :)
Snygga ridbyxor!

sen kommer man på att man inte har ngra pengar.
skit!



Svårt beslut!

Hej! Om en månad så är det min födelsedag och jag önskar mig lite saker som ett par nya ridstövlar, onepiece, moppe hjälm, presentkort mm! Jag önskar mig även ett par nya ridbyxor! Jag har hittat ett par som jag verkligen gillar! Men har svårt att bestäma vilken färg! Eller färgen är grå, men vet inte om jag ska ha de ljusare eller mörkare.. tror att det lutar mot de mörkare eller ljusare kanske.., åh vet verkligen inte! Vad tycker ni ?




Hos Mirella!

Idag ringde Carro mig vid halv 2 kanske ? Hon var hos Mirella och undrade om jag också skulle komma och hämta lite grejs inför söndag. Jag hade inget val att palla mig ur soffan och göra mig i ordning, för jag hinner ingen annan dag. Jag tog bussen som gick hel till mamma och cyklade sedan där ifrån. Jag tror inte jag har cyklat såhär mycket på flera år som jag har den här sommaren! Bra jobbat Lisa! När jag kom fram hade Carro redan packat sina saker och t.o.m städat vårat lilla hörn OCH putsat mina skor, hon är snäll hon! Frida skulle rida Mirella idag så vi var där när hon red. Vi hade som en liten "mini-lektion" för henne, hon hoppade lite och jag & Carro fixade med hindren och sa hur hon skulle rida, det var ganska kul faktiskt! Fast mina skor blev jätte smutsiga av allt damm från volten, så fick spola av dom :P Imorgon ska vi alla sova över ! Alltså jag, Carro, Hanna och Hedda! :D Hoppas vi kommer kunna uppdatera lite iaf! :) På onsdag är det också ett möte inför Augusti Dressyren, då ska jag nog också sova hos Hedda ;) Sen på torsdag ska jag rida Mirella! Får se om det även blir några dagar i stallet nästa vecka, eftersom ett ridläger börjar nästa vecka! :)
 
saknar hopplägret



Hard work

Glömde nästan berätta att i onsdags efter badet åkte jag och Hanna till stallet där vi mötte upp Sofia! Hon och Jana hade varit jätte duktigt och städat hela omklädningsrummet! Vi drog sedan upp till stallet och skrubbade kruppor! Först hade vi i vatten med ett medel i sen skrubbade vi och till sist ta bort det smutsiga vattnet och göra rent. Det blev väldigt bra! Vi gjorde även rent vattenkopparna! ;)




It buuuurns

Hej! Eftersom det inte har varit något bloggande från min sida på senaste tiden så är det för att jag inte har varit inne på datan på 2 dagar! Jag har;

• Åkt till stranden med hanna!
- Brännde mitt ansikte och hela ryggen. najs!
- Fått bikini rand!!!
• Sovit hos Hanna
- God middag
- Kollade på PLL och åt chips
- Somnade och var helt efter när hanna pratade med mig.
• Träffat laget och ludwig!
- Åkte in till stan, skulle gå in på pride men jag sarah och sara kom inte in. Man behövde ungdomsband som vi inte hittade...
- Skuttat runt i en onepiece affär och folk har skrattat åt mig.
- Blivit kär i en onepiece
- Ätit god middag hemma hos pengel's

Det beskriver ganska mycket om vad jag har gjort! Här har ni bilder från dagarna!:)





Tävling #2

Eftersom inlägget hamnar längre och längre ner uppdaterar jag det så att ni ser det! :)

Nu ska vi ha en rolig tävling här på ponnyboken, en FOTOTÄVLING!

Man ska skicka in 3 bilder var. En ska vara ett porträtt foto på en häst. Andra ska vara en ögonblicksbild, alltså en bild som togs i det rätta ögonblicket, t.ex när en häst gäspar eller stegrar sig. Och den sista och tredje bilden ska vara en hästbild med temat "Kärlek". Det kan t.ex vara två hästar som gosar med varandra, eller på dig och din favorithäst. Vinnaren utses den 15:e Augusti, om 2 veckor. Det är jättelätt att vara med!

Såhär gör du för att vara med:
Välj ut 3 bilder som ska vara med. Maila dem sedan till [email protected] . Sedan är det bara att vänta tills fototävlingen är slut, och då utses vinnaren, 2.an och 3.an.

Priser:
1:a pris: En alldeles egen nygjord bloggheader gjord av oss på ponnyboken. Exempel på hur designerna nu ser ut, kolla på våran nuvarande. Man vinner också en länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och varför just du vann. Vi lägger även upp dem 3 bilderna vinnaren deltog med i inlägget. (Har man ingen blogg får man ett kollage med sina vinnarbilder!)

2:a pris: En länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och din blogg. Bilderna 2:an vann med publiceras även i inlägget.

3:e pris: En länkning i ett eget inlägg där även bilderna 3:an deltog med publiceras. Vi skriver då vad vi tyckte om bilderna.

Regler:
• Bild nr 1 och 2 måste du själv ha fotograferat. Nummer 3 är det
OK att någon annan har fotograferat, men då måste du själv vara med på bilden.

• Vi tar endast emot bilder, inga filmer!


Alla som deltar måste ha skickat in sina bilder SENAST den 15:e Augusti klockan 12:00!!!

Lycka till önskar vi på ponnyboken!




Hanna red Mirella

Denna vecka har jag och Lisa inte kunnat åka ut till mirella så mycket, så då fick Hanna rida henne idag. Hon ringde nyss och berättade hur det gick och vad hon gjorde:

Dressyr på volten. Ibörjan var hon väldigt stel och stretade emot. Hon var även ganska långsam. Hon red på volter och serpentiner mm. och då blev hon väldigt mjuk i höger, som är hennes starka sida. Men fortfarande stel i vänster. Red lite snett igenom i ökad trav. För det mesta gick det bra men ibland blev det galopp så hanna fick hålla emot med handen så att mirella behöll traven. I galoppen var hon mjuk i höger.

Sen red Hedda ca 10 min. Då gick det jättebra och mirella var mjuk i både höger och vänster. Hedda galopperade lite och då var mirella mjuk i båda sidorna. Sen red Hanna igen och då var hon(mirella) slutligen mjuk och fin i båda sidorna!

Tack Hanna och Hedda för att ni kunde rida henne idag! :3 <333

fina hanna och mirella! <333




Finn 5 fel

Först med att hitta alla 5 fel vinner en länkning! :p




Exempel över fototävlingen

Jag fick ett mail från några vänner ang fototävlingen att dem inte fattar vad dem ska fota. Så därför laddar jag upp några exempelbilder på vad man kan fota så blir det kanske enklare för er att vara med? ;)

Bild 1: Porträtt
Alltså en huvudbild på hästen.

foto: Caroline Davidsson

Bild 2: Ögonblicksbild
En bild som togs i det rätta ögonblicket. T.ex en häst som stegrar sig, sparkar bakut eller gäspar



foton: Caroline Davidsson

Bild 3: "tema kärlek"
En bild med temat Kärlek. T.ex du och din favorithäst, eller två hästar som gosar.

foto: Caroline Davidsson

foto: Lisa Burestad

Hoppas det blir enklare för er att vara med nu! Fråga om det är ngt du undrar över!




Mirellaaa

Idag har jag, Carro, ridit mirella. Jag cyklade ut vid 2 och när jag kom dit hämtade jag direkt mirella från hagen. Eftersom jag var själv trodde jag att det skulle bli lite problem med att ta ut henne från hagen eftersom Camino och Charlie alltid går hack i häl på en. Men istället gick dem till vattenkaret så jag kunde lungt ta ut henne, men Camino blev galen och började galoppera och bocka när jag gick iväg med mirella x) hahha..

Jag gjorde iordning mirella. Hon blundade nästan hela tiden men när hon fick dela äpple med mig blev hon pigg! :D Jag sadlade henne, tränsade och sen gick jag ut och satt upp utanför stallet

Jag började ridpasset med att värma upp i ett varv runt vattenparken. Jag skrittade för det mesta men i galoppbacken tar det för lång tid om man skrittar så där galopperade jag upp! När jag kom till volten var det nästan ingen skugga där, men det var lite vind så jag red där. Jag jobbade vidare med volterna och att få henne riktigt mjuk. Hon var helt magisk idag! :D <333 Hon var jättemjuk under hela ridpasset i både höger och vänster varv. Jag testade även att galoppera som vi inte gjort dem 2 senaste gångerna för att få till traven. Och det gick lika bra! Hon dök inte alls så mycket som hon brukar göra i galoppen. Hon är även ganska framåt tung men det gick mycket mycket bättre nu! När hon bröt av till trav drog hon inte upp huvudet och sprang som hon ibland brukar göra, utan hade fortfarande en låg form och en lung trav. Jag red mycket på volter, 8-volter, lite skänkelvikningar mm.
Det gick riktigt riktigt bra idag! Det känns verkligen hur både hon och jag själv har utvecklats tillsammans. Om man tänker tillbaka på provridningen, herregud x) och till nu, det går så mycket bättre nu!

gammal, men gullig bild på mig och mirella
Foto: Lisa


GLÖM INTE BORT FOTOTÄVLINGEN!




Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
Ni glömmer väl inte att följa oss på bloglovin? :)




Godnatt!

Sitter och knaprar in mig den sista biten av mitt natur godis samtidigt som jag kollar på spiderman :) Imorgon blir jag hämtad av Hanna vid 10:20, då ska jag, Hanna och hennes mamma åka till en bad ställe i hägernäs, mys! Systemkameran ska med så hoppas på fina bilder! :) Jag hoppas även på att kunna jobba lite på min bränna, hehe. Nu ska jag snart gå upp till mitt rum och kolla på ett eller två avsnitt av PLL innan jag somnar ;)

Bild från igår (:




M I R E L L A

Hej! Idag vaknade jag upp hemme hos Carro av att jag ramlade ner från sängen.. ingen av oss hade hört alarmet som ringde vid 10:00.
Hanna och Hedda kom vid halv tolv, och vi hade det väldigt roligt! Därför har vi inte kunnat uppdatera så mycket!

Vid 3 ungefäråkte vi alla ut till Mirella :) Vi hämtade henne från hagen och gjorde sedan i ordning henne. Idag gick det faktiskt helt okej! Jag tänkte mycket på det Sofia sa och då kändes det lite bättre. Jag red cirka 50 minuter på volten i bara trav och skritt. Imorron ska Carro till Mirella och jag ska träffa Hanna igen :) Vi ska antingen bada, eller åka till Veda för Sofia frågade om vi kunde hjälpa till med att städa. Eller så blir det båda, vi får se! ;) Kul kommer vi iaf att ha :)

Här har ni en video från när jag red idag. Jag ser i videon att jag måste öva på att ha händerna stilla och armbågarna in till kroppen!
 




Godmorgon!

Tjeeeena! Nu har vi nyss vaknat hemma hos Carro och vi väntar på att Hanna och Hedda ska komma hit! :D
Hanna kommer hit om typ 10 min så vi måste skynda lite, hehe, vi måste hinna byta om, ta ner lisas säng, blogga, göra oss iordning och städa mitt rum :p hahah nu blir det snabba ryck! Så därför får ni bara ett kort inlägg nu! Men vi bloggar lite senare idag! och glöm inte bort FOTOTÄVLINGEN!



Tävling!

Nu ska vi ha en rolig tävling här på ponnyboken, en FOTOTÄVLING!

Man ska skicka in 3 bilder var. En ska vara ett porträtt foto på en häst. Andra ska vara en ögonblicksbild, alltså en bild som togs i det rätta ögonblicket, t.ex när en häst gäspar eller stegrar sig. Och den sista och tredje bilden ska vara en hästbild med temat "Kärlek". Det kan t.ex vara två hästar som gosar med varandra, eller på dig och din favorithäst. Vinnaren utses den 15:e Augusti, om 2 veckor. Det är jättelätt att vara med!

Såhär gör du för att vara med:
Välj ut 3 bilder som ska vara med. Maila dem sedan till [email protected] . Sedan är det bara att vänta tills fototävlingen är slut, och då utses vinnaren, 2.an och 3.an.

Priser:
1:a pris: En alldeles egen nygjord bloggheader gjord av oss på ponnyboken. Exempel på hur designerna nu ser ut, kolla på våran nuvarande. Man vinner också en länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och varför just du vann. Vi lägger även upp dem 3 bilderna vinnaren deltog med i inlägget. (Har man ingen blogg får man ett kollage med sina vinnarbilder!)

2:a pris: En länkning i ett eget inlägg där vi skriver om vad vi tycker om bilderna och din blogg. Bilderna 2:an vann med publiceras även i inlägget.

3:e pris: En länkning i ett eget inlägg där även bilderna 3:an deltog med publiceras. Vi skriver då vad vi tyckte om bilderna.

Regler:
• Bild nr 1 och 2 måste du själv ha fotograferat. Nummer 3 är det
OK att någon annan har fotograferat, men då måste du själv vara med på bilden.

• Vi tar endast emot bilder, inga filmer!


Alla som deltar måste ha skickat in sina bilder SENAST den 15:e Augusti klockan 12:00!!!

Lycka till önskar vi på ponnyboken!




Svar på Frågestunden

Postat av: Miaa
Vad är erat mål med ridningen, hur långt vill ni nå? osv :)
Svar:
Lisa; Självklart är ju målet att bli bättre och bättre. Men mitt främsta mål är att bli mer självsäker och positiv. Jag behöver träna på att inte jämnföra mig med andra utan bara fokusera på mig själv.
Carro; Egentligen har jag inget "riktigt" mål, inte vad jag vet iaf. Jag vill också som lisa bli bättre och bättre. Men jag behöver också tänka på att inte jämnföra mig med andra och att istället tänka på vad det är som jag gör bra.
Postat av: Hedda
Lisa: Vad är ditt mål med dressyren? Svar: Just nu är det nog att placera mig i ridskolecupen och bli bättre.
Vad är ditt mål med hoppningen? Svar: Bli bättre på att ha bra vägar, bra tempo och en bra sits.
Vad är ditt mål med Mirella? Svar: Att lära mig henne och hitta knapparna.
Vad tycker du om Trocadero i hoppning? Svar: Han är ju bäst. Jätte rolig, ibland går lite snabbt bara x)
Vad tycker du om Trocadero i dressyr? Svar: Jätte duktig och fin! När han själv vill ;)
Vad föredrar du, hoppning eller dressyr? Svar: Dressyr, men det är alltid roligt  att hoppa!
Skriv vad du tycker om min blogg ;) Svar: Väldigt rolig och bra blogg som jag läser ofta! :)


Carro: Vad är ditt mål med dressyren? Svar: Vet inte om jag har ngt riktigt mål, men få lite plac. i LB vore kul.
Vad är ditt mål med hoppningen? Svar: Just nu, prestera bra i Ponnycupen.
Vad är ditt mål med Mirella? Svar: Som Lisa, lära mig henne och hitta dem rätta knapparna.
Vad tycker du om Brownie i hoppning? Svar: Duktig men lataste ever! x) Men jag vet att han kan !
Vad tycker du om Brownie i dressyr? Svar: Jättefin! Underbar galopp, men han kan ibland busa till det lite.
Vad föredrar du, hoppning eller dressyr? Svar: Båda är lika kul! :p
Skriv vad du tycker om min blogg ;) Svar: Rolig blogg! Dock synd att du inte kan ladda upp bilder, inläggen hade sett roligare ut då, men det är inte mycket du kan göra. Men bra blogg! :)
Postat av: Hanna
1.Hur ser eran dröm ponny ut?
2.Om ni fick en egen ponny, vad skulle ni satsa på? Typ
Dressyr eller så?
3.Vilken häst tycker ni att ni rider bäst på ridskolan ?
Puss
1. Lisa: Väldigt svårt att säga! Det vet jag när jag ser den :)
    Carro: Eh, ingen aning! :o men en söt, kanske en brunskäck, allround ponny? ;)

2. Lisa: Det beror på vad för ponny jag har. Är det en duktig hopp-ponny satsar jag på hoppning, och tvärtom ;)
    Carro: Samma som lisa, bra hoppponny, hoppning. Bra dressyrponny- dressyr. :)
3. Lisa: Oj, gud vad svårt! Jag tycker inte att jag rider någon sådär jätte bra! Jag hade ju en period när jag fick rida Trocadero väldigt mycket. Men nu har jag inte ridit honom på ett tag, så jag vet inte :/ Svårt att veta! puss
    Carro: Svår fråga... Men det brukar gå bra på Plopp, Chicco, PG och ibland Brownie :p pusss
Postat av: Anonym
Vem är jag? Höhöhöhöööö
Svar: Du är du och jag är jag :)
Postat av: Emma
vad tävlar ni två mest i? :)
favorithäst på veda? :)
Svar: Vi båda tävlar lika mycket i hoppning och dressyr.
Carro- Brownie, Lisa-Trocadero

Postat av: Johanna
vem är förebilden i hoppning och dressyr? ;)
Svar:
Dressyr: Våran ridlärare, Malin Hamilton :)
Hoppningen: För tillfället har ingen av oss någon hoppförebild, tyvärr.
Postat av: En stor fet ko

varför älskar ni mig?? :D <3
varför älskar ni INTE mig?? D: </3
Jag säger vem jag är om ni lägger upp en bild på en ko varje dag i en vecka! :D <33
Svar: Vi vet redan vem du är. Du var ju en stor fet ko så vi antar Mamma mu ? ;)


Postat av: Cathrine
det högsta ni har hoppat med mirella?
Svar: Eftersom hon är så gammal är det inte så bra att hoppa högt med henne, så vi brukar hoppa runt 50-60.
Postat av: Mathilda
i vilket stall står mirella? :)
Svar: Hyddan :)

Tack till alla som skickade in frågor till oss i frågestunden! Hoppas ni blev nöjda med svaren. Nästa gång hoppas vi på ännu fler frågor! ;D




Helt ny design!

Som ni kanske ser har vi helt ny design nu och ni kan även följa oss via Bloglovin!
Vad tycker ni? :D
- Vad är bra med den, vad är dåligt?

får vi säga det själva, så är det här den snyggaste designen vi har haft hittils! :D




Före & Efter


Före:                                         Efter:

Redigerar just ni massa bilder i photoshop. Vilken av dessa två tycker ni blev bäst? Man ser inte jättemycket skillnad men på efter bilden är kontrasten högre och det tycker jag själv är snyggast. Vad tycker ni? :)

kan även säga en liten hemlis till er, idag kommer det en ny header! Håll utkik!