Förlåt

Förlåt för min frånvaro här men som tur är har Carro hållit igång bloggen vilket är toppen!
Ska skriva mer utförliga inlägg imorgon men i fredags var jag hemma max 5 minuter för att byta om efter skolan innan stallet, åkte snabbt upp och fixade stallet och red Bailey. Åkte därefter i dunderfart till veda och red Robban. Kom hem och duschade sen rätt i säng.
 Idag har jag jobbat i stallet 7-16 och sen direkt iväg på middag, har verkligen haft 0 tid för bloggen men imorgon kommer det inlägg! Vi hörs!
//Hedda



Ny design på G...

Nu ikväll har jag pysslat ihop en ny lite mindre julig design, blev helt okej ändå tycker jag så denna kör vi på fram till våren då vi kan ta lite fina vårbilder och dra på med lite mer glada färger ;)
 Ska börja lägga upp den nu så ni vet varför det kanske ser lite konstigt ut på vissa ställen!
//Carro



Jimpiboy

Ännu ett nytt smeknamn till Jim :)
Igår red jag dressyrspecial på Veda och jag red Jim igen. Han va en riktig mysis när jag gjorde iordning honom och han fick dessutom smaka på en sån där Horslyx ni vet, slickgrej till hästarna i olika smaker. Hehe lånade Linneas, nu vet du det Linnea ;) Haha han älskade den verkligen.
 
Under passet så red vi massa olika bra övningar. Vi red skänkelvikningar, öppnor, slutor osv på långsidor, jobbade mycket 10-meters volter i trav, övergångar och bakdelsvändningar. Vi började med att trava och galoppera fram dem och efter det kom vi igång med de lite "jobbigare" delarna.
 
Alltså Jim var helt galet j'kla bra igår! Från början till slut var han så himla duktig! Övergångarna skritt-trav satt helt perfekt nästan hela tiden och det brukar det inte göra alls ibland. Han var mjuk och fin och gick stadigt och bra hela tiden, galoppen var SUPERbra! Högergaloppen har blivit så himla härlig, kan korta upp den och han galopperar stadigt och jättefint. Vänstergaloppen är bra men inte lika bra som höger. Först är fattningen svår att få rätt och sen hålla igång den, men igår var det mest bara fattningarna som var lite svåra.
 
Han gjorde öppnor och slutor jätteduktigt, bakdelsvändningarna börjar han förstå nu och dem blir också bättre för varje gång!
 
Han var allmänt himla fin igår och det var fler än jag som tyckte det, han har nog aldrig hållt sig så bra under ett helt pass någonsin, iallafall inte när jag ridit honom. Är supersupernöjd och han var verkligen riktigt fin! Superkul! 
//Carro



Välkomna till Ponnyboken

Hej vi är två elitidrottare!! :) Här kommer lite bilder!
Här är vi på uteritt
 
Carro tränar på vattengraven
 
Carro tränar kondition med galoppträning, viktigt att hålla i sig
 
Här rider hedda fram till debuten i Grand Prix
 
Och här debuterade Carro 190 på favoriten<3
 
Här är en bild från när vi hade en tävling mellan oss två. Hedda tror hon kan chilla och bara rida på men Carro har kommit ifatt och har stenkoll på Hedda. Hedda kommer dessutom att ramla av för hon har inget stöd vid rumpan, vilket Carro har och därför kommer Carro sitta kvar, Hedda ramlar av och Carro vinner loppet.



Fredag

Ska nu gå och lägga mig, sjuukt trött. 
Idag efter skolan åkte jag och Hedda hem till en kompis där vi skulle filma massa scener till ett skolprojekt vi håller på med nu. Efter det åkte vi hem och jag var hemma drygt en timma, sen till Veda och red dressyrspecial på Jim, skriver om det imorgon ;)
 
Har ingenting planerat imorgon så ska bara sova hela dagen :) :) :)
//Carro



This or that

Tänkte göra en väldigt lång this or that! Klippte och klistrade lite med frågor från andra bloggar osv ;)
 
Hoppning / Dressyr 
Ponnysanning / Nellie Berntsson
Pullarnosgrimma / Aachennosgrimma
Bett / Hackamore
Röda tretorn advance/ Ljusblå tretorn advance- INGA haha de är verkligen jättefula(förlåt om någon har sånna)
GPA / Whitaker
Kingsland / Schockemöhle 
Häst / Ponny
Whitaker / Kingsland
Sadel / Barbacka 
Pikeur / Kingsland
Pigg häst / mindre framåt häst
Halvblod / fullblod
Hv polo / Scapa 
Uteritt / Träning
Glass / Tårta
Rött / Blå (på hästen) 
Sommar / Vinter
Jul / Födelsdag
Fota / Fotad (med häst) - vill ju ha fler fina bilder när man rider ;)
Hööks / Whitaker
Dressyr / Uteritt
Kompisar / Bloggen - Bloggen fö fa-an ;) HAHA nej verkligen inte, kompisar såklart!
Kaffe / Varm choklad
Ful & snäll / Snygg & dum
Plattång / Locktång - Carros hår + Locktång = Kaos
TV / Data
Glass / Bakelse
Skvallerblogg /” Vanlig blogg”
Hästblogg / Modeblogg 
Jul / Nyår
Schabrak / Vojlock 
Litet stall / Stort stall
Tävla högt och mycket / Tävla ibland
Cola / Fanta
Duscha / Bada
Hav / Pool
Äpple 
/ Morötter
Långt hår 
/ Kort hår
Rida på morgonen / kvällen
Sto / valack / hingst
Jordgubbar / Smultron
Hallon / Blåbär
Fux / Svart häst
Svart häst / Vit häst
Sluta blogga / Bara blogga om mode
Hööks / Börjes
Katt / Hund
Longera / Tömköra -vet inte riktigt men jag har longerat mer än vad jag har tömkört
Ullared / Hööks -skulle aldrig orka gå in på Ullared hahah
Skäck / Tigrerad
Tacos / Pizza
Hoppa små hinder i skogen / Hoppa i paddocken eller ridhuset
Fleece benlindor med padd under / utan padd
Liten blogg, bra inlägg / Stor blogg, dåliga inlägg
Iphone / Samsung
Nikon / Canon
Videofyme / Youtube
röd kavaj / blå kavaj / svart kavaj
Skräckfilm / Komedi - HATAR skräckfilmer!
Oxer / Räcke
Hoppa studs / Kombination
Dressyrsadel / Hoppsadel
För stort schabrak / För litet schabrak



Torsdag

Adam joggade idag Bailey i ridhuset och det gick super, jag hjälpte honom lite från marken, eller ja marken var det nog inte, jag satt på Pelle samtidigt ;) 
Men jag red då som sagt Pelle i ridhuset. Han kändes riktigt bra faktiskt, superkul! Jobbade mest lösgörande och lite skänkelvikningar. Han var ganska sur och arg och ville väll helst slippa men man får kompromissa lite så går det bra. 
I galoppen var han superfin idag, vi kunde för första gången på evigheter faktiskt göra ett byte utan att riskera livet haha. Nej men de senaste veckorna har bytena blivit katastof, antingen har han bara skenat över hela ridhuset och byter inte alls, eller så byter han till korsgalopp och sticker iväg efteråt, vissa pass har jag inte ens kunnat prova att göra ett enda. Men idag kunde jag faktiskt byta utan att det gick helt åt skogen. Dock blev det inte rent utan han bytte först fram och sen bak i steget efteråt men det var jag som var väldigt otydlig men han var fortfarande helt lugn och efteråt kunde jag snabbt ta tillbaka honom!
Jag travade av länge i en superfin form, låg och rund utan att han blev stark, skrittade därefter i ca 15 minuter medan jag hjälpte Adam så det blev ett pass totalt på kanske 45 minuter men kanske 25 med ridning.
//Hedda



Torsdag

Har helt glömt bort bloggen den här veckan kan jag säga... Tur att inställda räddar uppdateringen lite ;)
Men om 15 minuter ska jag börja gå till bussen och sen åka till skolan. Bara två enkla lektioner idag så det är superchill. 
 
I tisdags red jag Jim och vi hade dressyr. Vi fortsatte träna på samma som förra veckan med bommarna och skänkelvikningen, sen galoppjobb på volter och lite framdelsvändningar. 
Första 40 minuterna var Jim faktiskt väldigt fin! Han bråkade nästan ingenting i övergångarna från skritt-trav och gick jämnt och lyssnade hela tiden. Galoppen var suuupersuperbra! Högergaloppen är super nu, han lyssnar på fattningen och jag kan rida i jättekort galopp eller öka på när jag vill och han är fortfarande i stadig form. Vänstergaloppen är lite svårare med fattningen samt att få honom lika rund som i höger men den börjar också bli bra nu! Sista 20 minuterna av lektionen började han bli trött och flåsig och då blir det som det brukar bli när han blir trött, att han slänger med huvudet och drar iväg lite och blir lite studsig. Men annars är jag nöjd med honom.
 
Något sjukt svårt på Jim är övergångarna från galopp-trav och trav-skritt eller halt. Han blir stark och drar ut halsen och huvudet och sen blir det supersvårt, så det är något vi verkligen måste träna och lägga fokus på framöver.
//Carro
gammal bild från i somras



Något som stör mig

En sak som gör mig helt sjukt galet arg är hur andra klankar ner på hästarna ungefär exakt hela tiden.
Folk kan aldrig inse deras egna fel och brister inom ridningen utan man skyller alltid på hästen. Fine, vissa saker går inte att påverka som tex att hästen helt plötsligt drog iväg i en bockserie och man trillade av eller att hästen stirrar ut sig på ett hinder på hopptävlingen etc, allt går inte själv att styra men det är mycket som går.
I princip varje dag hör jag folk som pratar om sina eller andras hästar och säger till exempel "Han är helt dum i huvudet och lyssnade inte alls idag","Jag gjorde allt rätt men hon var fortfarande lika stel och jobbig" osv osv...
Hästen går nog rätt om du gör rätt, antingen kanske du själv är för svag och inte orkar ta igenom någonting eller så har du inte riktigt hittat knapparna än. 
För att kunna bli bättre och kunna utveckas så måste man kunna inse sina svagheter för sig själv, man kan inte bara skylla ifrån sig på hästen vilket är väldigt lätt i den här sporten. Man kan tex inte skylla på att fotbollen inte ville rulla dit man ville men man kan säga att hästen var för stel och inte ville gå på tygeln, utan att det låter konstigt men i själva verket så är det ryttaren som inte gjorde helt rätt. 
När man inser sina svagheter så är det mycket lättare att kunna förbättra dem. Jag har nu tex insett att hela min vänstersida är riktigt svag, jag har svag skänkel, viker handen och kan inte påverka den sidan alls. Nu när jag fattat att det är en stor svaghet jag har så försöker jag alltid tänka på det och försöker rätta till det genom att träna och öva istället för att förtränga det och efter varje pass säga "Hästen tog inte alls mina vänsterhjälper idag" Men gissa en gång varför den inte gjorde det, det handlar nästan enbart om ryttaren.
 
Vet inte riktigt vad jag ville få ut av det här inlägget men jag tycker väll att det är många som borde ändra sin syn på sin egna ridning, det är inte hästens, ridlärarens, de andra i ridhusets fel hela tiden utan det handlar mycket om dig själv! Även om det är många ivägen för en eller att hästen just den dagen är en aning stelare än vanligt, det finns liksom inget annat att göra än att själv ta tag i det och få igenom det.
Vill inte heller peka ut någon alls utan detta ser jag varje dag av alla olika sorters personer så det är inte riktat mot någon specifik.
//Hedda



Onsdag

Vad hände med uppdateringen egentligen? 
Veckans värsta dag är över, återigen överlevde jag, thank god ungefär. Alla älskar väll 2 h och 40 minuter med engelska klockan 8? Idag hade vi dessutom dubbla prov. 
Adam red idag Bailey på markarbetetsträningen, jag har varit hemma och försökt plugga lite och därför har bloggen lämnats lite åt sidan. Finns det något mer att skriva egentligen? Haha bloggen blir lite väldigt dötrist när det inte finns så mycket häst att skriva om ;)
 
Imorgon kommer det upp ett åstiksinlägg här så glöm inte kika in under morgondagen!
//Hedda



Q/A

Detta inlägg skulle kommit för superlänge sen men hade glömt bort det helt, sorriii, aja bättre sent än aldrig antar jag..
Kommentar:
Har en fråga som du gärna får svara på i ett eget inlägg. Jag ska snart ev köpa en egen häst och undrar om du har några tips på saker man ska tänka på när man letar och ska köpa :)

Svar:
Jag tycker att när man bestämt sig för att köpa en häst ska man skriva ner en lista tillsammans med sina föräldrar och kanske eventuellt tränare på vad det är för häst man söker. Hur stor ska den vara? Vilken gren ska man satsa på? Minumim och max ålder på hästen? Vill man ha en jättehet häst eller en lite lugnare? osv osv. Vet man redan innan att såhär vill jag att min häst ska vara så är det mycket lättare att hitta någon. Det är så dumt både för sig själv och olika säljare att åka runt och provrida massa hästar bara för att. Det är så mycket bättre att man ringer och kollar med säljaren innan om de frågor man har så att man inte kommer och provrider och där säger "Nej men den här hästen är alldeles för pigg för oss, vi vill ha en lugn och snäll barnponny." Hade man innan kollat med säljaren om den var lämplig för ett barn kanske man hade fått svar och sluppit ta sig tiden att åka och kolla på den. Som säljare vill man inte ha oseriösa spekulanter heller...
 Men väl ute på provridningar så ska man ta det lugnt tycker jag. Har hört flera skräckexempel (aldrig varit med om det dock) när folk kommer och sätter världens tryck i en känslig ponny och rider den helt fel, det är verkligen inget man vill som säljare. På provridningen lyssnar man på säljaren och frågar så mycket som möjligt om ponnyn. Sen testar man det som behövs inom ridningen. Märker man att den tex är svår att få på tygeln låter man den hellre va än slita den i munnen, är den inte som man tänkt sig kanske den ändå inte är något aktuellt för köp. Det är också gärna bra att hjälpa till att borsta och hantera hästen så får man en liten uppfattning på hur den är på det sättet också.
 
När man väl bestämt sig för en häst kan det ibland vara bra att åka tillbaka och provrida om man känner sig lite osäker. Men är man säker till 110% är det egentligen bara att tuta och köra. Låt dina föräldrar och säljaren komma överrens om ett pris och var besiktningen ska äga rum och om man ska ta hem den direkt efter besiktning eller senare. Sen kan man också försöka komma överrens om vilka grejer man ska få med när man köper hästen.
Under besiktningen är det bara att lyssna på veterinären. Säger hon eller han att det kan vara bra att röngta något område, gör det! Bättre att veta att det inte är något än att det är något. Men annars kan jag tycka att man inte behöver röntga om hästen inte är superdyr. Vi har aldrig röntgat någon av våra ponnyer och de har mått prima ändå. Ibland är det bättre att inte veta vissa saker, oftast kan man hitta saker som inte ens betyder något för hästens framtid. Vi röntgade dock Kiwis haser då veterinären tyckte det var en bra idé. Fanns inga fel alls. Ibland när vi röntgat hela hästar har man hittat småsmåsmå saker som inte gör någon skillnad för hästen men det kan vara jobbigt att veta om då det blir jobbigt med försäkring osv. Lite luddigt men jag hoppas ni fattar. Missförstå mig inte när jag säger att superdyra hästar borde röntgas än billigare. Vill inte gå in på det mer då det är så känsligt att prata pengar på internet men undrar någon nåt är det bara att fråga privat så kan jag förklara ;)
 
Men det är väll allt jag skulle säga egentligen. Jag är absolut ingen expert alls, har dock varit med och köpt en del hästar så har väll ändå någon slags erfarenhet. Men jag tror alltid att det är viktigt att ha någon kunnig människa med sig på resan att köpa häst. Tränare eller kunniga föräldrar är superbra!
//Hedda 



Promenad

Åkte upp ganska tidigt till stallet idag, bägge hästarna hade som sagt vila så allt jobb gick riktigt fort. Vi hade kunnat bli klara tidigare men när man ändå har tiden kan man lika gärna dra ut på allt genom att gosa lite extra med hästarna, supermysigt!
Både Queen och Bailey fick idag gå på en promenad i ca 30 minuter. Supernyttigt för dem att få gå ut och gå som lite omväxling. Ingen av dem hade problem med att det var mörkt ute, utan de gick på i en bra takt hela tiden, nästan så att man själv inte hann med ;) Bästa vänner är de också så några problem med att gå i bredd på vägen fanns inte heller, inte ett enda öra bakåt under hela promenaden, för er som känner Queen tror nog inte på mig men hon älskar verkligen Bailey haha, helt sjukt med tanke på hur sur hon kan vara mot andra.
Men hur som helst en supermysig kväll i stallet med glada hästar!
//Hedda
Reflexerna på som vanligt. Tycker det borde finnas en regelbok för vad man måste ha för att få äga en häst, finns massor man kan rabbla upp men högt på listan ska reflexer stå. Täcke och väst är prio 1. Förstår mig verkligen inte på folk som går med sina hästar i bäckmörker utan reflex på varken hästen eller sig själv, jag skulle dock säga att reflex på hästen är viktigare, men men. Vi på Thorsholma har inte alls mycket trafik på våra vägar men aldrig att jag skulle vilja riskera att bli påkörd av en traktor i full fart bara för att den inte såg mig förrens några meter innan. Aja, denna diskution kan man ta en annan dag, hörs imorgon!



Gårdagens lektion

Bailey gick superbra på Anna träningen igår, det var jättekul verkligen!
Redan från början var han lugn och jättemjuk i handen. När jag värmde upp så gjorde jag en del övergångar och hade honom i den lite lägre men ändå korta formen. Min sits var igår mycket bättre än innan och jag både satt bättre och var bättre i mina armar, måste verkligen jobba massa på min sits just nu. Är ju van vid storhäst så det blev lite svårt att helt plötsligt börja rida ponny igen, dessutom är Bailey så pigg framåt och det är jag verkligen inte van vid. 
Men väl på träningen jobbade vi en del skänkelvikningar som var superfina och även lite öppnor och slutor. Öppnorna var superfina, måste bara jobba lite på böjningen så att han verkligen formar sig runt min innerskänkel, han tycker det är supersvårt men det är bara att kämpa vidare. Slutorna är ännu svårare för honom, de är superfina men han får inte riktigt koll på bakbenen ibland så då får man bara rida rakt fram i en öppna och sen in i sluta igen. Det gäller dock bara de diagonala slutorna och inte på rakt spår så det blir lite hemläxa att jobba diagonala slutor. Svårt är det för både honom och jag så det är bara att öva öva öva.

I galoppen jobbade vi igår förvänd galopp. Vänster gick superduper bra och han lyssnade verkligen på mig. Jag bestämde linjen och tempot, sen måste bara jag rida så att galoppen håller hela vägen men det handlar bara om min ridning. Jag fick även igenom ställningen i den förvända galoppen och då blir galoppkvalitén SÅ mycket bättre, helt galet fin verkligen!
I högergaloppen var det lite svårare och han blev lite sur på mig men tillslut fick vi till det!
Bailey var så sjuuukt fin igår, är jätteglad över både söndagens och gårdagens träningar, nu börjar vi äntligen hitta knapparna och vi har kommit bra långt på vägen jämfört med hur det gick de första veckorna, än har vi fortfarande mycket mer att lära!
//Hedda



Skicklighet x10213712

Flera har säkert sett denna video nu men måste ändå uppmärksamma den här om hur sjukt duktigt det är att han håller sig kvar på hästen!
//Carro



Tisdagar

Tisdag idag och världens värsta väder ute, bussen kom inte imorse så missade bussen jag skulle byta till, casual tuesday eller nåt. 
Älskar tisdagar, soft dag i skolan med 2 lätta och korta lektioner, slutar strax innan 2 och börjar vid halv 10, superskönt. Bägge hästarna vilar idag så det blir en kort dag i stallet, får se om det blir jag eller Adam som åker upp och promenerar Bailey, spelar ju egentligen ingen roll, han ska ju ändå som sagt bara gå ut och gå ;)
Ska ta mig ann och skriva om gårdagens lektion för Anna, Bailey var superfin! Kika in om nån timme så är det nog uppe!
//Hedda



Veckan

MÅNDAG: 
Anna Dufva träning tillsammans med Bailey efter skolan precis som vanligt
Inlägg kommer imorgonbitti!
 
TISDAG:
 Bailey vilar helt och hållet, ev promenad om det ej är styltväder.
 
ONSDAG:
 Adam är med på markarbetet tillsammans med Bailey, ev dressyr men oavsett rider Adam.
 
TORSDAG:
Adam rider Bailey, får se vad de gör. 
 
FREDAG:
Ridning på veda i dressyrspecialen, får nog rida Caramelle som jag gjort de andra veckorna. Jag rider även ett dressyrpass på Bailey så gott som jag hinner, blir inte så jättelänge.
 
LÖRDAG:
Jobbar i stallet tillsammans med Johanna och Linnea. Adam rider Bailey, helst ut skogen men annars dressyr.
 
SÖNDAG: 
Jag rider ett dressyrpass på Bailey i ridhuset, 
 
//Hedda



Det går braaaa nu

VALLENTUNAAAAAAAAA!!!!
//Carro



Pellson ♥

Tänkte visa skillnaden som blivit på Pelle under dessa månader med honom. 2,5 månad imellan bilderna och nu är han ännu finare. Han har utvecklats så enormt och likaså jag. Nu kan vi länga ut på gramanen säkert 30cm längre än på de sista bilderna, vill inte ens tänka på hur kort den är på de första bilderna och ändå går han inte på tygeln. Idag sitter vi och gör skolor och galoppombyten utan några som helst problem, fina fina Pelle!
Sen måste jag också skälla lite på min sits på den andra gruppen bilder, lutar mig tillbaka som om det var en soffa ;) Haha nej men nu har faktiskt problemet blivit tvärt om, lutar mig fram istället... Aja så länge den är bättre än hur den var i september... Och om ni tycker "nej du sitter ju bra på några av bilderna ifrån september" så har jag bara en sak att säga = ögonblicksbilder, trust me. Har filmer från det ridpasset och vill ungefär bara gråta när jag ser på dem...
Aja se och njut på min utveckling med Pelle, önskar jag hade lite nyare bilder att visa men det kommer!
September:
November:



Vecka 5

MÅNDAG: Ingenting
TISDAG: Stallvärdinna och ridning
ONSDAG: Ingenting
TORSDAG: Ingenting
FREDAG: Dressyrspecial
LÖRDAG: Ingenting tror jag
SÖNDAG: Ingenting,  ev kanske hjälpa på PC hoppningen
 
Återigen en hyffsat lugn vecka, lite väl lugn haha... Under helgen vill jag göra något, orkar inte sitta ensam hemma en hel dag och göra ingenting... Men under dagarna jag inte rider ska jag väl bara sova och plugga haha. Har sovit sjukt lite förra veckan så vore skönt att sova ikapp men det är inte precis lätt när man börjar skolan tidigt typ varje dag... Aja ny vecka nya tag ;)
//Carro



Woopa

Fick som sagt jobba imorse så vid 12 åkte vi hem en stund och bytte kläder och laddade om. Var väll inte hemma mer än 20 minuter innan det var iväg mot Thorsholma.
Vi mockade alla 3 boxar och packade alla höpåsar, fixade allt vatten osv.
Pelle fick idag gå dressyr i ridhuset. Det gick väll sådäär egentligen. Han var väldigt stel och svår att få igenom ställningen på. Gjorde väll mest lösgörande jobb, volter, skänkelvikningar på volt, dvs att jag red en stor volt och sköt ut bakdelen så att jag fick upp honom på yttertygeln osv. Det gick väll helt okej men svårt var det. Galoppen var SJUKT svår idag... Fick knappt till det alls i ena varvet men helt okej kan man väll ändå säga att det var.
Är väll inte så jättenöjd med Pelle idag, det var väldigt svårt faktiskt. Dock var han väldigt mjuk och fin när jag travade ner honom så något bra måste jag ju i alla fall fått igenom!

På Bailey red jag ju lektion för Evelina och det gick så sjukt bra! Vi jobbade mycket på att han skulle vara lugn och vila på steget. Han skulle lyssna mycket på mina förhållningar och så fort han inte lyssnade så var det direkt halt eller övergång till skritt. Efter ett tag lyssnade han superbra vilket är jättekul! 
Mycket fokus av lektionen las på delar ur LA:1, skönt att kunna rida programdelar hemma för tränare och inte bara själv utan någon som ser på eller på en programridning med domare, rider man hemma såhär med tränare får man hjälp med exakt allt i varenda moment. Allt gick superbra, mina vägar måste dock bli mycket bättre haha. Halterna måste vi också jobba lite på, att sånna enkla basic saker kan vara så sjukt svårt? Travökningarna var idag väldigt fina, han hade ett jämnt tempo hela tiden och höll takten. Vi jobbade på att efter ökningen ska han DIREKT vara tillbaka igen till ett lugnt tempo. Vi övade detta med att först sakta av till skritt direkt efter ökningen var slut och efter nån gång räckte det med att bara göra en förhållning så tar han tillbaka igen, blir lite hemläxa att öva det!
Men hur som helst är jag helt galet nöjd över Bailey! Han var verkligen jättefin och vi lärde oss massor på bara dessa 45 minuter med Evelinas ögon på oss. Imorgon blir det Anna träning, här ligger vi inte på latsidan när det gäller träning!
//Hedda



Ridskolecup Hoppning 25/1

Idag var det årets första ridskolecup i hoppning på Veda. Jag tävlade som sagt Hilda!
Var på Veda 7:30 imorse och skulle börja rida fram 8:30 för start 9:00, dock så hade det blivit missförstånd med vilka som jobbade i stallet så jag och några till fick hoppa in och tillsammans fodra frukost, mocka och sånt fram. Lotta som ockå tävlade Hilda gjorde iordning henne medans jag hjälpte till med stallet.
 
På framridningen var hon iaf som vanligt typ haha. Hon går ju som hon går så jag travade bara fram och sen galopperade i båda varven samt testade att trava och galoppera på några 10-meters volter för att se att det gick att svänga osv. Hon fick något spatt någon gång i galoppen när hon helt plötsligt sprang iväg fort som vinden, haha men annars var hon lugn och snäll.
Jag var som sagt första start så ca 9 startade jag. Hoppade fram på 1:an och 2:an och fick sen startsignal. På framridningen är Hilda oftast lite mer "seg" fast hon går framåt av sig själv, men såfort hon kommer in på banan taggar hon igång som tusan! Under grundomgången var hon superduktig, pigg som sagt men den här gången höll jag inte tillbaka henne för mycket som jag gjorde förra gången. Kom rätt in på typ alla hinder och hon hoppade som en klocka. I omhoppningen satsade jag lite så det blev tighta svängar och hon behöll tempot. Var lite svåra svängar men hon fixade dem såklart!
 
Hade turen på min sida idag för jag lyckades faktiskt vinna vilket var riktigt kul! Inte placerat mig i hoppning på evigheter verkligen, och det var skönt att äntligen ha en bra runda på storhäst som jag är nöjd med. Hilda va ju fin förra gången också men jag red så dåligt då, men den här gången är jag faktiskt nöjd! Hon är så himla kul att hoppa Hilda, superglad och taggad och hon kör sitt race lixom!
 
Linnea både fotade och filmade så här kommer lite bilder och film! :) lite suddigt men så blir det alltid ;)
//Carro



Hilda

Nu hemma från hopptävlingen på Hilda som gick väldigt bra! Ska göra inlägg om tävlingen med bilder och film strax! ;)
//Carro



Jobbat

Vaknade imorse av att Malin ringde och frågade om jag kunde åka upp och jobba i stallet. Det hade rört ihop sig om vem som skulle jobba osv, jag åkte upp och har nu jobbat hela förmiddagen. Jobbigt men samtidigt skönt att dra in ännu mer pengar. Jobbar dessutom bara FM så är klar nu och ska snart åka till våra hästar och rida ett par.
Jobbet gick hur som helst helt okej. Vi lyckades jobba ikapp riktigt fort och blev klara i tid till lunchen så det var kul.
I eftermiddag ska jag träna Bailey för Evelina och Pelle ska gå ett dressyrpass!
//Hedda 



Godnatt!

Idag jobbade jag i stallet och efter det byggde bana och lottade hästar. Helt otroligt men fick faktiskt nummer 1, haha! Valde Hilda för hon e så himla rolig att hoppa! Stannade kvar och fodrade med Anna efter och fixade lite utrustning. Är nu hemma och ska sova, upp tidigt imorgon. Jag är första start och startar kl 9:00 så ska va i stallet typ 7:30...

Vi hörs mer imorgon! godnatt!
//Carro



Dagens schema

10.50 (nu) - åker mot Veda för tävlingsmöte, planering inför det kommande året när det gäller lag, klubbtävlingar, träningar och programridningar.
12.00 - Mötet klart och vi åker raka vägen till Thorsholma
12.15 - ca 15.00 - Pelle och Bailey ska ridas. Bailey ska träna lite småhoppning för Evelina och Pelle ska försöka gå dressyr ute i snön. Alla boxar ska mockas och massa hö ska packas!
Försöker uppdatera så mycket jag bara kan under dagen, annars blir det senare ikväll!
//Hedda



Återpublicering- Mina Mål 2015

Vi fick en kommentar om att skriva våra mål inför 2015 men jag har ju nyligen publierat det inlägget så jag publicerar det igen helt enkelt!

Under tävlingsåret 2015 så kommer det vara bland annat Ponnycupen, massa ridskolecuper och klubbmästerskap. Kanske något till? Vem vet? ;) Har lite mål jag vill uppnå under dessa tävlingar detta året.
 
♣ Ponnycupen- Rida bra och jämna ritter på en bra procent. Jag kan inte själv påverka hur långt laget ska gå men vi hoppas så klart så långt som möjligt!
 
♣ Ridskolecupen Hoppning- Vill bara nolla rundor och så småningom få placering i LC så jag kan gå upp i LB. Under 2015 så är målet att ha kvalat LB och om jag inte gör det så är jag ju sämst haha... Nä men failar hela tiden i hoppningen...
 
♣ Ridskolecupen Dressyr- Rida bra runda i LB och sätta sista kvalet till LA, vilket jag redan har gjort. Sedan starta LA på storhäst på en bra känsla, procenten spelar ingen roll. Vill ha en bra känsla bara i första häst-LA;n.
 
♣  Klubbmästerskap- Rida en bra ritt med bra känsla och gärna bra betalt också. 
 
Det är som alltid väldigt svårt att sätta upp mål för tävlingar när det inte är ens egen häst man tävlar. Jag sätter bara mål på mig själv, inte på hästen då jag aldrig vet vilken häst jag kommer tävla. Tävlar jag en häst jag ridit massor har jag kanske högre krav än om jag sitter på en häst jag aldrig ridit innan.
Men kortfattat så vill jag ha bra rundor och ritter, och börja kvala upp ännu högre under de 3 steg som finns i hoppningen och dressyren. Ponnycupen vill jag ska rulla på och gå bra med bra resultat, och detsamma i Ridskolecupen och övriga tävlingar.
 
Är jättetaggad inför säsongen nu och vill verkligen tävla nu!
//Carro 



Dagen

Helgjobbar i stallet med Jojjo och även Linnea under förmiddagen. Jobbar 7-16.
Sen ner till ridhuset och bygga fram hoppbanan inför söndag. Efter det ska vi lotta hästar och jag vet inte riktigt vem jag vill rida. Har inte hoppat på suuuperlänge, och har iprincip bara ridit Jim på senaste veckorna och han hoppar ju inte ;)
 
Inför tävlingen har jag nästan inga mål alls. Vill såklart rida felfritt men jag har alltid så himla mycket otur i hoppningen. Har bara en felfri runda hittils och det har varit både stopp och rivningar på nästan alla mina storhäststarter i hoppning. Vet inte alls vem jag ska ta men vill väl bara rida felfritt. Inga förhoppningar på placeringar, har aldrig hänt och tror inte det blir någon denna gång heller haha men man kan alltid hoppas. Vill kanske rida Hilda för hon är så sjukt kul att hoppa, kanske Robban för att det var längesen och han också är kul. Vi får se ;) Satsar inte överdrivet mycket i hoppningen utan det är mest kul!

//Carro
Hoppas det inte blir såhär bara haha ;) Snacka om jobbigt läge!!



2 hästar klara

Bailey:
Tosse fick enligt han själv ett perfekt ridpass. Ute på vägarna i snön, snacka om att han var glad. Skrittade mest men kunde även trava lite på vägarna. Han kändes superbra och var riktigt mjuk och fin även fast vi var ute. På vägen tillbaka hem till stallet igen tog vi vägen förbi ridhuset och red i den djupa snön på baksidan. Superbra underlag med pudersnö. Både travade och galopperade och Bailey var så sjukt glad! Pelle får sig en stund där imorgon. Jag skulle egentligen velat rida längre men det började bli rätt mörkt så valde att gå hem istället, ska passa på i nästa vecka om snön ligger kvar!
 
Pelle:
Pelle gick ett dressyrpass i ridhuset och det gick väll sisådär. Han kändes i vänstervarvet riktigt bra men i höger blev det svårt, fick till det på slutet i alla fall vilket var skönt. Jag jobbade väll mest basicjobb och försökte få honom lösgjord och mjuk genom volter och skänkelvikningar. Det gick betydligt mycket bättre än det gjort de senaste gångerna men vi har fortfarande mer att jobba på.
I högergaloppen brukar det ju rakt åt helevete och det var jag även inställd på men det gick faktiskt riktigt bra vilket är superkul! Vänstergaloppen var även den bra.
Jag är riktigt nöjd över Pelle även fast vi har massa att hämta igen av det vi tappat efter jullovet...
//Hedda



20 fakta om mig

♠ Jag är ganska mörkrädd
 Jag är rädd för stora spindlar SOM FINNS I MITT HUS
 Jag joggar väldigt väldigt snabbt
 Jag är superkänslig för stark mat, trots att jag varit i Thailand 3 ggr
 Jag har jordens tjockaste hår
 Det tar ca 1 h att platta hela mitt hår helt platt, därav gör jag det aldrig.
 Jag kan spela lite lite lite piano
 Jag har bloggat sen jag var 10 år
 Jag är supersnål med mina pengar
 Jag har nästan ALLTID håret uppsatt
 Jag är väldigt stark i armar och ben
 Jag har jättedålig kondition när jag måste springa i skolan, annars är den jättebra
 Jag har det alltid superstökigt på mitt rum
 Jag läser iprincip inga böcker
 Jag är alltid supertrött på morgonen
 Jag har superbra syn och kan läsa texter och ord på jättelångt håll
 Jag vågar aldrig poppa popcorn då jag tror dem ska smälla sönder hela micron
 Jag värmer alltid färdigfryst mat alldelles för kort tid då jag aldrig orkar vänta så jag äter ofta typ is till lunch, typ när jag jobbar.
 Jag äter glass jättejättelångsamt då det är så kallt
 Jag blir jättelätt åksjuk, mest i bil & båt
//Carro



Helgen

FREDAG: Inget speciellt, bara skola och sen hem.
LÖRDAG: Helgjobb i stallet 7-16 med Jojjo och Linnea. Efter det är det banbygge nere i ridhuset och sen lotta hästar inför söndag. Hinner jag fixar jag kanske något i stallet med hästen jag ska tävla men annars åker jag hem efter det.
SÖNDAG: 
Hopptävling på Veda. Har inte hoppat på evigheter vilket betyder att jag tappat en del i hoppningen, samt har bara ridit Jim senaste månaden/månaderna regelbundet så det blir väl lite wildcard. Vi är bara 3 i klassen men det betyder inte att det blir lättare för placering ;) Lite som en vana nu att jag failar i hoppningen med antingen rivning eller stopp, tyvärr, men ska väl bara rida för att de är kul ;) Har inga mål alls faktiskt men vore såklart kul med en felfri runda för en gångs skull. Men ska bli väldigt kul att få hoppa igen!

//Carro 



Gårdagens ridpass

Jag red Bailey en ganska lång stund i ridhuset igår. Eller ja lång och lång, red ett ordentligt pass helt enkelt, kanske max 50 minuter. 
När jag travade fram honom i ett joggingtempo så gick han bra, joggade ganska länge så att han verkligen fick komma igång ordentligt, precis som just han behöver. Han kändes precis som vanligt pigg och framåt. När jag väl satte mig ner och kortade upp honom kändes han väldigt het så jag gjorde precis som på träningen i måndags, övergångar. Det funkade verkligen riktigt bra. Jag försökte få honom att inte takta i skritten i övergångarna från trav osv samt hålla nosen i schakt. Han kastar alldeles för lätt ut nosen i övergångarna och det försöker vi jobba bort och det gick ändå ganska bra igår.
Han kändes faktiskt riktigt bra. Han kunde vila på steget och vara riktigt lugn. Likaså i galoppen där jag kunde göra förvänd galopp och enkla byten utan några problem alls. Jag gjorde även lite tempoväxlingar och framåt har han verkligen inga problem, svårare att ta tillbaka men igår gick det faktiskt riktigt bra. 
Vi kunde igår till och med ta steget vidare och börja med skolorna. Skänkelvikningarna har blivit superbra nu och vi sätter nästan alla vi gör, superkul! Som sagt så började vi kolla på lite skolor igår, öppnorna var helt okej och slutorna faktiskt riktigt fina. 
När jag travade ner honom kändes han så himla bra! Han rörde sig mycket men vilade samtidigt på steget och var riktigt fin och mjuk, som ett gummiband som går att tänja hur man en vill, riktigt härlig känsla och jätteroligt att han blev så fin av passet!
Idag får han ett lugnare pass, helst skritta ut i skogen om det går men annars får han skritta/jogga lite i ridhuset. 
//Hedda



Torsdag

Efter skolan städade jag rummet och lite annat, och efter middagen ut med hunden i snön och nu har jag gjort te och ska plugga. Har en uppsats som ska vara klar imorgon så kanske borde sätta igång ;)
 
Imorgon efter skolan ska jag hem och bara chilla hela kvällen. Ska försöka lägga mig tidigt då det blir upp tidigt på lördag och jobba med Jojjo och Linnea. Hoppas det går lika snabbt som sist då jag jobbade med Hedda och Linnea, typ helt klara med förmiddagsjobbet runt halv 10, bara fodringen som var kvar då som görs strax efter 11. Haha gick helt galet fort ju.
 
Helgen blir rätt full ändå och det kommer inlägg om den och helgens planer imorgon!
//Carro 



Ponnycup

Här kommer ridbilder ifrån ponnycupsmatchen hemma mot Tyresö den 18 januari!
Har ännu fler bilder på datorn men kommer inte lägga upp några fler här på bloggen, är det någon av er som ridit som vill ha de övriga bilderna får ni höra av er till mig så kan ni självklart få dem ;)
//Hedda
Framridning:
 
Carro och Pandora
 
Hanna och Jane
 
Sofia och Dumle - Blev tyvärr inte så jättemånga bilder då batteriet dog i mitten av ritten...
 
Vilma och Ludde



Nyårslöften

Haha en aning sent då vi redan är en bra bit in i Januari men bättre sent än aldrig va?
Har för första gången sen jag var typ 10 år faktiskt några nyårslöften, här kommer de;
 
♦ Ha kul och vara glad när jag rider, är jag sur går det ut över hästen och då går ridpasset inte bra, räddar mig själv från många dåliga pass att försöka lova mig själv att alltid vara glad på hästryggen.
 Äta nyttigare och träna mer. Vill verkligen inte gå runt i mjukisbyxor och äta chips varje dag, haha nej skoja men vill verkligen försöka vara mer hälsosam. Sprang ju ganska mycket i höstas och jag tycker det är superkul, måste sätta igång nu igen och samtidigt sluta äta så mycket onyttigt...
♦ Jobba hårdare i skolan. Är verkligen riktigt lat.. Fråga alla mina lärare ;) Haha nej men jag måste verkligen ta och lägga på ett kol nu så att jag inte sabbar mina gymnasieår, ska jag ändra något får jag ta och börja sätta igång redan nu.
 Utveckla min ridning ännu mer. Jag vet vad som krävs för att jag snart ska kunna komma upp på Queen och för att jag ska vara redo för att klara av henne och jag ska verkligen jobba på de grejerna så jag kan börja rida henne mer och mer. Queen ska inte stå i stallet och vänta på mig och att tiden ska göra mig bättre på att rida utan jag ska verkligen kämpa med min ridning nu.
♦ Ska hålla mig vän med alla mina kompisar, bråkar väldigt lätt med folk och är inte alls konflikträdd. Måste verkligen ändra på det och lära mig själv att backa av när det blir spänt. Dock måste jag ändå säga att jag blivit mycket bättre under 2014, haha låter som värsta problembarnet nu.
 Jag ska försöka att inte spendera alla mina pengar på mat, ska jag handla ska det vara något jag behöver, ska inte kasta runt alla pengar som om de vore oändliga utan jag ska spara och bara handla när jag behöver.
//Hedda



Tack!

Sjukt med besök vi fått senaste dagarna, statistiken ligger verkligen superbra nu och det har kommit in massvis med kommentarer vilket vi verkligen uppskattar! 
Glöm inte att ni när som helst får komma med förslag eller önskemål på inlägg ni vill läsa så försöker vi fixa!
 
Hoppas att ni nya läsare stannar kvar och även ni gamla läsare! Superkul att så många läser!



Ponnycups bilder

Här kommer bilder ifrån ponnycupen den 18 januari, hemmamatch mot Tyresö, bilderna här är ifrån stallet och före + efter start, ridbilder kommer senare!
//Hedda



Ledig kväll

Idag är jag ledig ifrån stallet, både skönt men känns också lite tomt haha. Adam rider ett dressyrpass på Bailey i ridhuset.
Jag kommer ikväll försöka fixa en del inlägg till bloggen osv, även fixa lite skolarbete. Jaja tråkigaste inlägget ever, ville väll mest kika in här och säga hej ungefär ;)
//Hedda



Ändrade planer

Helgens planer blev lite ändrade. Lördagen ser lika dan ut, det vill säga Adam tränar Bailey och jag rider ev Pelle, på förmiddagen ska vi försöka hinna med tävlingsmöte och sen aningen innan eller efter det ska vi till Stockholm ridsport och köpa bett och en padd.
På söndag skulle jag egentligen ha tävlat ridskolecupen hoppning men har valt att stryka mig då jag känner att det inte ger mig någonting att vara med. Hoppar ändå inte på lektion på veda och då känns det mest som en kul grej, har inga planer på att kvala mig vidare till de högre höjderna och kamma hem massa rosetter utan är jag med är det bara för kul. Nu dök det upp en träningsmöjlighet tillsammans med Bailey och då lägger jag tävlingspengarna på träningen istället, vinner så mycket mer på det i längden. Jag och Bailey måste verkligen ta alla chanser på träning som går just nu så nu blir det lite intensivträning 2 dagar. På söndag träning för Evelina och på måndag blir det Anna Dufva träning. 
Sen så ska jag ju också rida Pelle på söndag och det blir tight om jag ska rida 2 hästar efter tävlingen på veda så jag strök mig också pga tidsbrist. 
 Aja jag hoppas alla andra som är med har superkul!
//Hedda



Fresia

Red ju Fresia igår. Vad ska man säga om henne, ett stort fuxsto född 2003, hon känns verkligen superstor, minst 170 i mankhöjd och känns ännu större att rida. Jag rider väll henne då och då, inte alls ofta utan mest som hjälp när hennes ägare inte kan eller hinner.
Men man måste ha henne massor upp på yttertygeln men samtidigt ställa igenom, tar man för mycket i inner när man ställer så kastar hon direkt ut tungan och börjar slå med huvudet, ganska svårt att ställa igenom mjukt när hon blir ganska stark och seg i handen. 
Men jag red då i kanske 30-40 minuter i ett proppat ridhus. Hade väll inga problem med att det var många hästar där, jag tappade dock fokuset ibland vilket inte var så bra.
I början kändes det katastrof verkligen, jag försökte hålla still händerna men det blev ändå så att jag blev lite för rörlig vilket hon inte alls tyckte om. 
Men efter ett tag började jag få grepp om yttertygeln och då la jag fokuset på att hon skulle sänka nacken mer och mer vilket gick helt okej ändå. Hon är just nu ganska stel så nosen åkte ut alldeles för lätt. Men som sagt så jobbade jag med att få henne i en låg och rund form och bättre blev det. Vet att både hon och jag kan bättre men fick ändå till det helt okej med tanke hur passet började. Galoppen som är det svåraste gick i ena varvet faktiskt helt okej vilket var roligt. 
Det jag önskar nästa gång är väll att hon ska vara mer lösgjord och rund + att hon ska kunna gå med mer power, hon blir lite långsam i sin gång även fast hon inte har dålig bjudning alls, hon måste bli kvickare i benen helt enkelt.
//Hedda
Haha bilden är på mig och Fresia sommaren 2011... Är för liten för Fresia nu och detta var alltså när jag var 12 år, förstår inte ens hur det gick haha



Denna ponny ♥

Alltså denna ponny, hur bäst är hon inte?
Inte bara för att hon är så himla fin och härlig att sitta på, hon ställer verkligen alltid upp! Hon är den snällaste hästen jag vet, går med alla barn och alla älskar att rida henne, alltid pigg och duktig och gör alltid sitt bästa, är världens ängel i stallet i all sorts hantering. Står helt stilla när man duschar henne och fixar, är alltid glad och snäll när man håller på med henne, bara allmänt härlig att vara med. En riktig riktig stjärna♥
 
Min favoritponny utan tvekan, bästa fina underbara Pandora ♥
//Carro



Dagens ridpass

Idag var jag i stallet runt halv 5, satt i ca 2 timmar med Linnea och snacka massa Usek grejjer och sen fixade vi lite i usekrummet, sen var det sista styrelsemötet med stora styrelsen och efter det var det ridlektion på Jim som snälla Linnea gjorde iordning åt mig medans jag var på mötet!
 
Under lektionen red vi massa 10 metersvolter runt bommar som låg snett i hörnet för att kunna ta ut svängen ordentligt. Samt lite skänkelvikningar och sen galopp på 10meters volter. Lite blandat med en bra uppvärmning med trav för att få igång hästarna.
Jim var till en början faktiskt riktigt fin! I början av varje pass när vi ska börja trava brukar det ALLTID först bli några hopp på stället i galopp för att sen efter några sekunder kunna rida fram i trav. Har aldrig fattat hur jag ska lösa det, men idag!!! Har alltid försiktigt bara tryckt med benen för att röra han så lite som möjligt men det har nog varit att när jag tryckt på honom så har han börjat studsa. Idag provade jag att försiktigt bara "kicka till" lite mjukt med skänkeln och det blev trav direkt, utan ett enda galoppsteg eller studsande! Kan vara att jag bara hade tur men det funkade faktiskt hela passet så kanske är en lösning på det hela. Behöver knappt göra någonting men istället för att trycka och studsa så bara ger jag snabbt "kommando" och sen släpper lite så kommer han igång av sig själv. Han gick stadigt och bra nästan hela tiden och det kändes bra! I galoppen var det lite svårare då han blev lite studsig och vänstergaloppen är fortfarande supersvår, men höger gick bättre när jag väl fick igång galoppen. Han kan gå i riktigt kort galopp nu utan att tappa den, i stadig form och kunna svänga in på 10 meters volter utan problem vilket är superkul!
 
Mot slutet blev han lite trött och började slänga med huvudet och så men över lag var han riktigt duktig! Red i trav på en 10 metersvolt i ena hörnet runt Magnus och fokuserade på axeln och handen, precis som vanligt på mig är problemet att jag drar fram högeraxeln men det är en sån liten marginal till att dra bak den och få mycket bättre hållning runt axlarna. Även handställningen jobbade jag som sagt på och det gick väldigt bra tillslut!
//Carro
Gamla bilder från i sommras! Lärt mig så himla mycket på honom sen dess, himla kul häst att sitta på när det väl går bra!



Tyresö 18 januari

Här kommer bilder ifrån ponnycupsmatchen på Tyresö den 18 januari 2015. Tror det här är alla bilder ifrån Tyresö och sen blir det fler inlägg med bilder ifrån hemmamatchen som var samma dag!
//Hedda
 
Carro och Mickey
 
Vilma och Daisy
 
Hanna och Snowberry
 
Sofia och Lady 



Gårdagens ridpass

Pelle:
Jag red Pelle i kanske 40 minuter i ridhuset innan träningen på Bailey. Han var till en början ganska jobbig. Han kändes stel och fruktansvärt skev i högervarvet. Han tryckte lätt upp nacken riktigt högt och sköt fram underhalsen, kändes inte alls bra faktiskt. 
Men efter ett tag så började han släppa allt mer och mer, han var dock riktigt riktigt stark precis som han var i oktober/november, sjukt jobbigt att det börjar komma tillbaka då han varit så mjuk och fin nu över jul. Som ett hårt slag rätt i ansiktet har han blivit sjukt stark och stel igen, känns jättetråkigt..
I vänstergaloppen kändes han helt okej, han rann iväg lite men inte så jätteilla, höger var däremot riktigt jobbig och han blev 20 meter lång och skitstor, svårt för mig att kunna ta tillbaka honom.
Men mot slutet blev han ändå helt okej och jag kunde faktiskt rida i högervarv för en gångs skull där han från början var som mest skev. Jag gjorde några skänkelvikningar vilket gick helt okej och det gjorde honom ganska lösgjord ändå. Mot slutet kändes han bra och var lite som förut så då slutade jag på en gång och travade ner honom och då var han superfin, han kunde verkligen sänka sig riktigt lågt och fortfarande vara rund, han fick verkligen stretcha ut överlinjen vilket just han mår superbra av. Samtidigt som det var ett egentligen ganska dåligt pass är jag ändå nöjd då det slutade så pass bra.
 
Bailey:
Jag tränade ju som sagt för Anna Dufva och det gick väll egentligen riktigt bra. 
När jag började rida fram kändes det sådär.... Han var ganska väldigt het även fast han egentligen borde vara trött efter helgens hoppkurs på Benhamra... 
Jag travade fram ganska länge och han var en riktig bomb och ville mest springa fortare och fortare haha. När träningen väl började la vi direkt fokuset på att lugna ner allt och samla. Vi gjorde massa övergångar från trav till skritt till trav till galopp till trav osv osv. Det blev tillslut riktigt bra och han väntade hela tiden på mig. Vi jobbade också på att han inte ska kasta ut nosen i övergångarna utan hela tiden vara kvar i samma form, det gick riktigt bra efter några gånger, det gäller att jag själv är väldigt snabb.
Han blev faktiskt riktigt samlad och lyssnade på mina hjälper. Jag tycker att det var perfekt att han inte var helt 100 innan träningen började utan att han var väldigt på framåt så att Anna kunde hjälpa mig få kontroll på det. Nu vet jag vad jag ska göra nästa gång istället för att han redan innan passet skulle vara lugn och samlad, då får jag ju inte bukt på problemet på andra dagar som inte är träning.
Men utöver övergångarna så gjorde vi lite skänkelvikningar som gick superduper bra! Han gjorde dem superfina och tappade inte takten ett enda steg och gjorde dem med stora och luftiga steg, riktigt kul faktiskt. Vi gjorde även förvänd galopp och lite öppnor vilket även det gick bra, han var dock liite rak i öppnorna men vi har inte hunnit göra så jättemånga än så det är nog bara att öva på.
Anna påminde mig hela tiden om min sist... Har fått lite dålig sits på just Bailey för att han är så pigg på framåt. Jag måste räta upp mig mer och inte luta mig framåt, måste även flytta fram handen längre fram på tygeln och inte hålla händerna i magen. Längden på tyglarna är bra men handen måste längre fram så att det ska se snyggt ut. 
Men jag är riktigt nöjd över Bailey igår, han var superfin och blev tillslut riktigt samlad och lugn. Riktigt kul! 
Idag får han en välförtjänt vilodag efter 3 dagar med hård träning och resa. Han får antingen gå på en promenad eller bara vila helt och hållet. Queen ska också få vila så det blir en kort dag i stallet där bara Fresia ska ridas.
//Hedda



Varför läser just DU ponnyboken?

Rösta på varför du läser bloggen!
Tar endast ett snabbt klick, vi vill gärna veta varför folk läser bloggen, kanske vi kan göra den ännu bättre! Klickar ni annat vill vi gärna veta varför och då är det bara att kommentera på inlägget! 
Varför läser du ponnyboken?
Du läser för Hedda
Du läser för Carro
Du läser för båda för att bloggen är bra
Du läser för att du ogillar oss ;)
Du läser enbart för att du rider på ridskolan
Du inspireras av oss
Annat
poll creator



Statistiken på topp men inget att skriva

 Lät ju nästan som en låt  
 Nej men statistiken ligger verkligen superbra nu! Vi har flera inställda som kommer upp ca 1 per dag men man vill ju liveblogga mycket när man ser att det är så höga siffror. Har dock iiingen aning om vad jag ska skriva om :)
 
Men ska btw ta upp en grej, så sjuukt.
För ett år sen la vi upp en film där Kiwi började bocka med Hedda på gräsbanan. Ingen speciellt överdrivet kul video utan den va lixom lite kul då. Helt plötsligt från ingenstans ba POFF 3000+ visningar!! Haha ingen aning om hur det gick till men det va iaf kul ahah!
//Carro



Alla ridna

Nu är alla 3 hästar ridna! Mamma tränade Queen för Anna Dufva, jag red ett dressyrpass på Pelle och därefter tränade jag Bailey för Anna. Alla har väll gått med lite blandade resultat men jag är hur som helst supernöjd så det är väll bra, pass som började si sådär och faktiskt ganska dåligt gick tillslut riktigt bra!
Jag tänker dock spara inlägget till imorgon så ni får vänta ännu en stund!
//Hedda



Kvällen

Nu ikväll ska jag fixa lite med usek som jag gör just nu. Planering inför årsmöte och kommande års Usek, samt lite annat. Sen lite senare ska jag springa på bandet och städa rummet. och skriva uppsats :)

Imorgon ska jag efter skolan hem, sen ta bussen till stallet och ha "Möte" med Linnea och sen med stora styrelsen. Sen blir det ridning och jag tror jag ska ha Jim :)
//Carro



Vecka 4

Måndag- Ingenting
Tisdag- Styrelsemöte och ridlektion
Onsdag- Ingenting
Torsdag- Ingenting
Fredag- Ingenting
Lördag- Helgjobb med Jojjo och sen banbygge och lotta hästar inför söndag
Söndag- Ridskolecup hoppning
 
Denna vecka är som ni ser rätt chill för mig. Har bara en ridlektion och sen jobbar jag på helgen samt tävlar så jag har 4 dagar där jag inte gör någonting. Har tänkt att försöka springa på bandet de dagarna samt få ordning på massa skolarbete och bloggen. Skönt när veckorna inte alltid är fullproppade tycker jag!
//Carro



Veckan

MÅNDAG: Anna Dufva träning på Bailey. Ska försöka hinna med att rida Pelle också.
TISDAG: Bailey vila helt och hållet, helst ska han få promenera ute men det kan hända att det är för halt ute för det. Fresia ska även ridas av oss, antingen jag eller mamma rider, tänkte försöka sno henne höhöhö
ONSDAG: Bailey går ett markarbetes pass tillsammans med Adam. Jag ska försöka ta mig ut och springa.
TORSDAG: Bailey går ett lugnt lugnt pass, bara känna av så han får jogga lite och skritta en bra stund uppsuttet. Vi har även Fresia denna dag så hon ska också ridas, eventuellt rider jag även Pelle, får se vad som hinns med och vem som rider vilka osv.
FREDAG: Jag rider dressyr på Bailey, om jag har Pelle så vilar han eller eventuellt skrittas om det hinns med. 
LÖRDAG: Tävlingsmöte på veda, därefter Stockholm ridsport och köpa ett bett till Bailey. Sen till stallet och rida Bailey och Pelle. Adam rider Bailey, vet inte vad han ska göra med honom men det kanske blir så att han och jag rider ut tillsammans med Bailey och Pelle.
SÖNDAG: Hopptävling på veda, tror fortfarande att jag ska vara med men är inte säker än. Bailey ska på kvällen ridas dressyr av Adam och Pelle ska även han gå dressyr.
//Hedda



Bilder från programträning+pyssel i stallet 17/1

Här är bilderna från kvällen igår när vi red programträning på våra PC-ponnys och fixade hästarna och lite sånt i stallet! Hedda tog massa bilder när vi red, dock blev det inte så många på mig haha men Hedda behövde fixa en grejj på banan samtidigt som jag red(en bokstav stod fel) så hon kunde inte precis fota då ;) Men har massa fina bilder på dem andra att visa!
//Carro
 
Hanna & Jane:
 
Sofia och Dumle:
 
Vilma & Ludde:
 
Stallet:



Dagens ponnycuplag

Här är bilder på hela ponnycupslaget som startade tidigare idag!
Carro med skimmeln Pandora, Sofia med bruna Dumle, Vilma med skimmeln Ludde och Hanna med rödtotten Jane! Ridbilder kommer upp under veckan, både från hemma och bortamatchen!
//Hedda



Ponnycupen 18/1

Idag var det de två sista ponnycupsmatcherna i dressyr i grundomgången. Borta på Tyresö 9:30 och hemma mot Tyresö 14:00. Laget var jag, Hanna, Vilma och Sofia!
 
Imorse var vi som sagt på Tyresö. De hade med 4 relativt små hästar, C-ponnys och små D-ponnys så jag kände mig lite som en jätte haha...
Laget i startordning:
Carro - Mickey
Vilma - Daisy
Hanna - Snowberry
Sofia - Lady
Men jag fick en av de större ponnysarna som var en 9 årig connemara valack som heter Mickey. Han var en ganska simpel ponny men stretade emot och blev stark ibland så tränade mycket på det på framridningen, annars kändes allt annat bra. Inne på banan var han fin i hela travprogramet, lite småmissar som tidiga övergångar osv men fick ändå 7 och 8 i travprogramet. Dålig halt tyvärr som blev i 2 delar så fick 4 på den. Sen vid första galoppfattningen så stannade han till i traven och tjurade ihop lite med öronen bakåt, gick då på den framåt och i galoppfattningen så drog han en bockning vilket drog ner rejält. Men efter den red jag framåt ordentligt och sen var resten av galoppprogramet bra. Hade en helt okej känsla ändå!

Resten av laget red svinbra och vi vann matchen med ca 30 poäng! Själv fick jag individuell silvermedalj på 65,00%.
 
Efter matchen och fikat åkte vi en sväng förbi donken och köpte lite mat vi åt i bilen påväg till Veda ;) Därefter när vi kom till Veda fixade vi hästarna, knoppade och sånt och sen red vi fram halv 2. 
Laget i startordning:
Carro - Pandora
Hanna - Jane
Sofia - Dumle
Vilma - Ludde
På framridningen var Pandora rätt fin och mjuk. Inga konstigheter lixom utan red igenom delar ur programet och sen var det start vid 2. Hade en väldigt bra känsla under ritten. Fick väldigt bra betalt i början i travprogramet. Inledde protokollet med 8,5 på inridningen. Högsta jag fått på en inridning faktiskt, men jag har fått sjukt raka linjer på Pandora senaste gångerna. Sen var det 7:or och 8:or och en 6:a i travprogramet. I galoppen var hon fin och mjuk och fick 7 och 8 på galoppvolterna. Sist en 8:a på uppridningen.
Hela vårat lag gjorde SJUKT bra ritter allihop! Bästa ritterna genom hela säsongen på hemmaplan tror jag vi gjorde! Tyresö var också väldigt duktiga med hästarna!
Matchen slutade i vinst för oss och jag red individuellt på 69,46%, en poäng ifrån guldmedaljen som Sofia & Dumle välförtjänt tog! :)
hahah stel bild
 
Grundomgången är slut men vi är vidare till SEMIFINAL!!! Vi är så sjukt laddade nu, semin blir nog först i mars någon gång så nu blir det ett litet uppehåll eller vad man kan kalla det ;) Vi vann hur som helst alla matcher i grunden(6/6) vilket var sjukt kul!
 
Hedda fotade aaasmycket under dagen men mer bilder kommer i egna inlägg, förhoppningsvis under nästa vecka! Kommer också bilder från kvällen igår, ska lägga upp dem ikväll!

//Carro



YEEEEES

Skriver mer snart!! 😍
//Carro



Viiinst

Nu är vi påväg till Veda för att fixa våra hästar och förbereda inför matchen hemma!

Bortamatchen gick bra, alla va superduktiga och det slutade i vinst! Själv fick jag individuell medalj också! Mer kommer ikväll med bilder och film!

Nu kör vi nästa match ;)
//Carro



Gameday!

Idag är det Ponnycup igen och laget består av mig, Hanna, Vilma och Sofia! Den här gången möter vi på morgonen Tyresö med start 9:30 och sen kommer dem till oss och tävlar här med start 14:00
 
Två sista matcherna i grundomgången! Nu köööör viiiiiii!
#detfinnsbaraguld
Vårat lag alltså <33 Vi har så himla kul ihop, alla är sjukt duktiga och vi gör ju faktiskt hela grejjen tillsammans! VI ÄR BÄÄÄÄÄÄÄÄST
//Carro



Jobb + programträning

Imorse var jag på Veda 7 och jobbade i stallet fram till 16. Gick så sjukt bra idag! Fodring, mockning och sopning samt alla hästar i skritten klart typ klockan 9, alltså på 2 timmar. Sjuuukt ju. Höpåsar var klara och uthängda till ca halv 10 och då passade vi på att göra massa eftermiddagsarbete som vi kunde göra på förmiddagen istället. Vi var klara supersnabbt och hade därför tid över. En dryg timma tog att fixa nya ponnyn, ta ner den till ridhuset och gå runt med honom lite (första gången han var där nere), byta häst med Malin och gå runt med Santino, sen gå upp och fixa hästarna och inte ens då blev vi efter i schemat ;)
 
Efter jobbet så fixade vi våra hästar och tog ner dem till ridhuset, Hedda och Linnea ledde fram dem medans vi snabbt byggde fram dressyrstaketet. Sen red vi fram en stund och sist red vi program. Pandora var rätt trött och stel men jag red igenom det mesta och sen red jag bara programet 1 gång och vi var nöjda så. Hon var duktig och vet vad jag ska tänka på imorgon!
 
Efter vi ridit var vi i stallet och fixade hästarna och utrustningen så dem är iprincip klara att bara hoppa upp på ;) Vi kommer ha ganska bråttom när vi kommer hem från Tyresö så det blir snabba puckar att knoppa och fixa. Svans och ben är tvättade och sadel och träns fixade så går nog fort imorgon tror jag!
 
Imorgon är det som sagt Ponnycup i dressyr mot Tyresö både hemma och borta. Vi ska vara 8:45 på Tyresö med första start 9:30 och sen hemma första start 14:00. Hedda hänger med och fotar och det är flera andra med som någon kan filma! 

Hedda fotade under kvällen också, kommer bilder i ett eget inlägg men här är några bilder iaf!
//Carro



Inför tävlingen

I år har jag lovat mig själv att bli mycket bättre kring planerandet av tävling. Nu är det 5 veckor kvar till tävlingen på Täby där jag rider LB och LA om allt flyter på nu. Såhär ser upplägget ut fram tills dess.
 
v. 4 = Anna träning på måndagen, säga att vi behöver lägga fokus på galoppen och samlingen. Bailey blir en aning lång i galoppen och rinner iväg, jag måste lära mig korta upp honom rejält och kunna samla. Resten av veckan ska gå i samma tänk. 
v. 5 = Återigen Anna träning, gissar att vi tränar samma här som veckan innan. Likaså resten av veckan. Börjar det sitta bättre kommer vi börja öva på förvända galoppen allt mer och mer på andra linjer och även 10 och 8 metersvolter i galopp.
v. 6 = Fokus på skänkelvikningarna så att de sitter till 100% åt bägge hållen. Även fokus på 10 metersvolterna i trav och galopp. Fortfarande ska vi tänka mycket på samlingen i galoppen men gissar på att vi här har hittat lite knappar. Denna vecka ska jag även bestämma mig om jag åker på tävlingen, här finns fortfarande tid att avanmäla men under denna vecka ska jag bestämma mig helt och hållet.
v. 7 = Finslipa allting, rida igenom programmen en miljon gånger och verkligen lära mig vart alla svagheter och problem kan uppstå, hur mycket kan jag trycka på och hur mycket kan jag göra si eller så för att det inte ska brista. Märker jag att något blir svårt eller jobbigt tränar vi som fasen på det.
v 8 = TÄVLINGSVECKAN. Samma sak som veckan innan, träna på allt som behövs och träna på små fin detaljer. Kanske försöka boka in en extra dag för tränare annars får mamma hjälpa mig från marken. Ska försöka sno lite dagar från Adam så att jag får sitta på honom så mycket som möjligt så att jag har de bästa förutsättningarna. Tävlingen är på söndagen så jag har hela veckan på mig att förbereda mig både fysiskt och mentalt.
//Hedda



Regelbundenhet

En sak som jag tycker är väldigt viktigt är regelbunden träning, oavsett vilken gren man tränar eller tävlar i.
Man kan alltid tro att man kan lära sig själv och absolut kan det gå men oj så mycket längre tid det tar än om man har en tränare med sig en gång i veckan. Man får dessutom en större "bank" av saker att kunna testa på den hästen eller någon annan. Nu när jag rider och något skiter sig kan jag lätt gå tillbaka och tänka "Juste det här funkade super på den hästen det kanske funkar på denna också".
Anna Dufva kommer 1 gång i veckan till Thorsholma och då är jag i princip med varje gång när jag har någon att rida. Mamma försöker vara med så ofta som möjligt men annars rider ju hon även för Evelina Karlsson och ungefär 1 gång varannan vecka rider är Evelina Queen åt oss. Aja hur som helst så försöker vi träna våra hästar regelbundet.
De 3 senaste veckorna har jag inte kunnat träna alls för Anna då jag ena gången var på programridning och de 2 andra veckorna har Anna varit bortrest men nu kommer hon tillbaka på måndag så det ska bli skönt att få tillbaka regelbundenheten igen. 
Men under tiden Anna var borta så försökte vi få till träningar i alla fall. Jag tränade för Evelina, Adam tränade för Evelina, Adam var iväg på hoppträning och var med på stallets markarbete, nu i helgen är han även på kurs. Mer träningar har vi nästan inte kunnat trycka in för att det inte ska bli för mycket, sen har ju som sagt våra tränare varit borta, Evelina var också borta över jul/nyår så vi har tagit alla träningschanser vi fått.
Men hur som helst är det som sagt viktigt med regelbunden träning, man får bra kontakt med sin tränare och man kommer snabbare fram och blir bättre om man träffar sin tränare regelbundet och ofta än om det endast händer någon gång ibland!
//Hedda



Jim

Idag på dressyrspecialen red jag Jim och det gick väl helt okej. Till en början kändes han fin och lydig, rullade på i bra tempo och form men sen när jag kortade upp honom och vi jobbade massa övergångar skritt-trav- vilket är precis det han behöver träna på- så blev det en del trassel och det blev nog rätt jobbigt för honom då han blev supersvettig. Vi red galopp i båda varven där vi skulle rida långsida, 10-metersvolt och sen fortsätta långsidan samt kortsidan. Vi började i vänster som är hans svaga sida, tror jag fick en gång en bra galopp och volt, men annars blev det massa studs och trassel och galoppombyten och hej och hå så vänster galopp va inge vidare. Höger däremot är lite lättare på honom och då kunde jag samla galoppen rätt mycket och utan problem rida en 10-metersvolt som jag inte trodde skulle gå från början men han var superduktig då!
 
Mot slutet var han fin men blev trött och slänger då ut nosen en del och det var supersvårt att få honom stilla men när vi joggade ner dem så låg han mer stilla i den låga formen.
 
Kort sagt var han duktig men fick anstränga sig en del idag vilket han tyckte var lite jobbigt.
Nu ska jag sova då jag ska upp tidigt imorgon och ta bussen till stallet och jobba mellan 7-16. Efter det blir det programträning och staketbygge och sist fixa hästarna
//Carro



Fruktansvärt trött

Bailey gick ungefär 30 minuter i ridhuset idag. Tog det som sagt väldigt lugnt och försökte mest få honom avslappnad och lösgjord. Han kändes faktiskt riktigt bra även fast det bara var ett chillpass. 
Har väll inte så mycket mer att skriva än det, jag är nöjd, han var fin även fast vi inte hann göra så mycket!
 
På veda red jag Caramelle. Hon var väll egentligen ganska fin och mjuk i handen. Kändes väldigt bra tills jag började försöka få igenom hennes sidor och verkligen ställa igenom. Orkar inte gå in helt på detaljer men fy saaaatan vad tufft det var. Stark som en oxe behövde jag vara och ändå blev det svårt. Tillslut började hon säga emot genom att göra något slags skjut upp i luften. 
Det var verkligen sjukt svårt, både att få henne lugn och samtidigt ställa igenom. Tillsut blev hon faktiskt riktigt fin och rörde sig superfint. Men så fort man skrittat lite och skulle sätta igång till trav blev det trassel och att hon skjöt mig ur sadeln. 
Men men, jag är både nöjd och inte. Hon var superfin när hon väl gick men det är ju inte kul när det blir sånt bråk. Jaja tycker hon var duktig ändå.
 
Imorgon jobbar jag hela dagen så liveuppdateringen blir nog kanske lite seg under dagen men tidsintällda ligger och väntar som vanligt!
Bilden på Caramelle är gammal och alltså inte ifrån idag.
//Hedda



Snart hemma

Sitter just nu på bussen hemåt, är hemma om kanske 20 minuter och då åker jag nästan raka vägen till stallet, ska i princip bara äta och byta om samt vänta in mamma om hon inte redan är hemma.
Bailey ska gå ett lugnt pass i ridhuset, mycket skritt och lite dressyr. Han gick inte jättehårt igår men ska inte heller gå superhårt idag då det är träning hela helgen. 
Efter vi fixat allt i stallet åker vi vidare mot veda för dressyrspecial!
//Hedda



Helgens planer

FREDAG: Kommer hem från skolan runt kanske 4 och åker sen raka vägen till stallet för att rida Bailey. Han ska skrittas/småjoggas lite. Bara så att han får röra på sig men ändå ta det lugnt inför helgens hoppkurs på Benhamra. Blir nog bara 30 minuter i ridhuset eller ute om det går med skritt i en låg form och eventuellt lite trav om det går. Efter stallet åker jag vidare mot nästa stall (veda) för dressyrspecial. 
LÖRDAG: Jobbar hela dagen i stallet, 7-16 så det blir en dag utan så mycket liveuppdatering. Carro ska rida efter 4 så jag får se om jag åker hem och hämtar grejer imellan eller om jag måste ha med dem till stallet redan på morgonen. Är jag kvar i stallet så fotar jag nog tjejerna lite när de rider. Anledningen till att kanske inte kan åka hem imellan är för att Adam är iväg på träning men vi vet ännu inte när så de kanske är borta då, jaja lite luddigt men men. På kvällen åker vi hem till Carro och sover där.
SÖNDAG: På morgonen åker vi iväg till Tyresö för ponnycup, jag fotar och hejar, därefter åker vi hem till veda och tjejerna rider sin ponnycupsmatch fast på hemmaplan, fotar även här och hejer såklart. Det är sista dressyrmatchen för säsongen om det inte blir semifinal eller final!
//Hedda
Haha såhär började mina ponnycups år, tror detta var min första dressyrmatch, B-ponny på Tungelsta. Alla åren innan dessa hade jag bara hoppat.



Bilder- Hemmamatch mot Överby 11/1

Här är även bilderna från hemmamatchen 11/1. Blev inte så många tyvärr men några blev det iaf så visar dem ändå!
//Carro
 
Carro & Pandora
 
Hanna & Dumle
 
Vilma & Ludde
 
Sofia & Jane 



Helgen

Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: Helgjobb med Hedda hela dagen, sen på kvällen staketbygge, programträning och fixa hästarna inför söndagen. Efter det åker Hedda med mig hem och sover hos mig.
Söndag: Två sista Ponnycupsmatcherna i dressyr i grundomgången, denna gång mot Tyresö. 9:30 är det start borta hos dem och sedan 14:00 hemma hos oss!
//Carro
Laget <3333



Hästarna

Bailey:
Precis som igår var Bailey rädd i ridhuset, idag var det inte för snöras utan för stormen ute. Han är supersnäll hela tiden tills det låter läskigt och då drar han en repa. Dock lärde mig mig ta tillbaka ganska snabbt så det var inte så jättefarligt. Sen så är Bailey inte läskig när han drar så, han galopperar bara iväg och är lätt att få tillbaka, man tappar aldrig kontrollen vilket är superskönt!
Men men, han var riktigt taggad när jag travade fram, stack lite hit och dit och var allmänt på tårna. Tänkte väll mest där och då att det bara skulle bli ett kort joggingpass istället för dressyr eftersom det är så onödigt att riskera någon olycka eller skada när han var så rädd.
Precis innan jag skulle sluta ville jag bara testa att sitta ner i traven och gosh va fin han var! Han var superlugn och vilade på steget. Formen var jättestadig och även om jag gjorde fel med att tex kanske vara för hård i innerhanden så gjorde han inget märkvärdigt av det, han behöll sin form ändå. Det jag var mest förvånad över var hur lugn och samlad han var. Även om han då och då kunde sticka för att något var läskigt så var han ändå snabbt tillbaka till ett lugnt tempo. Kunde faktiskt öka och minska galoppen på mina vilkor, inte hans. När jag vanligtvis vill öka pyttelite ökar han gärna hellre waaaaaaaay to much och är sen svår att få tillbaka och då tappar han formen osv osv. Idag kunde vi öka sådär liite som jag ville och sen snabbt ta tillbaka utan problem. Idag kunde jag till och med göra enkla byten utan några travsteg imellan, det var faktiskt första gången jag kunnat göra det på honom så det var superkul.
Vet inte varför han var så lugn just idag, när det dessutom var storm ute och han ibland stack iväg av rädsla. Kanske var för att jag släppte alla mina krav eller så var han kanske trött efter gårdagen. Ingen aning faktiskt men riktigt fin var han!
 
Pelle:
Jag hann inte in i ridhuset med Pelle pga hoppträning så jag gav mig ut på en uteritt - med livet som insats. Red dessutom barbacka. Alltså hur vågar jag ens, barbacka ut i mörker på en mörkrädd häst - i världens storm på is. 
Nej men jag ville bara att han skulle få röra på sig så jag skrittade en stund på vägen med korta tyglar, han var riktigt fin faktiskt. Men då det efter en bit blev det så mycket is så då fick jag vända, jag är riktigt förvånad att han faktiskt gick en bit bort från stallet i bäckmörker, vuxenpoäng till Pelle.
Dock drogs de vuxenpoängen av igen när jag sen valde att skritta lite utanför stallet där det var sandat. Jag skrittade bort förbi stallet och när vi skulle tillbaka blev det tvärnit, han såg en vattentunna ca 20 meter framför honom och vägrade gå ett steg till, blev bara bakåt haha, ändå hade han passerat tunnan på vägen dit?
Men han ville in genom bakdörren istället för att tvinga sig förbi tunnan och in genom den vanliga dörren. Efter kanske 5 minuter gav jag upp då vi inte kom någon vart och hoppade av för att gå in genom bakdörren. Kände verkligen hur hans hjärta dunkade snabbt och hårt, så himla rädd för en vattentunna haha lokigen hos en häst. Men Pelle var verkligen superrädd så han kastade sig in genom dörren och travade in i boxen, gullet då haha så himla rädd verkligen!
Aja det blev inte så jättemycket jobb han fick göra idag men hann verkligen inte då klockan blivit så mycket + att ridhuset var upptaget, han fick skritta lite i alla fall, alltid något!
//Hedda
Vackra Pelle får stå för bilden, här var han ljusbrun och blank. Nu har han gått och blivit mörk, långhårig och tjock, haha han ser verkligen ut som en björn.



Torsdag

Morgonen började med att jag försov mig, såklart. Skulle gå upp 9:15, gå till bussen 10:35. Bussen går 10:48. VAKNAR av snapchat från Hedda prick 10:48, och såg att hon stod utomhus på bilden. Haha tog några minuter innan jag fattade vad klockan var. Hann såklart inte med 10.48 men den sista bussen jag kunde ta för att komma i tid gick 11:08 och för att hinna med den måste jag gå 10:55 senast. Japp kastade mig upp ur sängen, tog på mig första kläder jag såg och sprang sedan till bussen. Hann med den precis och kom i tid till skolan vilket var helt otroligt hahah..
 
Hade lixom ställt klockan för att hinna vara uppe och göra saker men jag var hemma och vaken i kanske 4 minuter haha. Hur som helst gick skoldagen fort och är hemma igen.
 
Ikväll blir det lite plugg och sen fixa med bloggen tror jag!
Kommer inlägg om hur helgens planer blir!
//Carro



Mer bilder- Bortamatch Överby 11/1

Här bilderna från Överbymatchen borta hos dem i söndags! Dessa bilder är från min egna kamera, Linnéa fotade, tack för fina foton! :)
//Carro
 
Carro & Champion
 
Sofia & Darco
 
Hanna & Sandor
 
Vilma & Saturnus
 
Det var alla bilder för Överbymatchen borta! Snart kommer bilderna från hemmamatchen! :)



Tbt

Throw back till när vi hade den finaste älgen i världen hemma hos oss!
//Hedda



Ojdåååå

Bloggen har stått lite stilla idag, har inte haft något alls att skriva om då jag inte varit i stallet sen i måndags, har typ hemlängtan eller nåt nu haha. Idag var Adam med på en markarbeteslektion tillsammans med Bailey, tydligen hade han varit lite stökig och rädd då det hade rasat is/snö från ridhustaket så han hade ju varit vättskrämd lillkillen :(
Jag har spenderat min eftermiddag och kväll inne i stan med klassen, läser ju foto så idag har vi fotat kvällsljus vilket var kul men segt då det var så sjukt kallt och världens halka. Jaja, fina bilder blev det nog ändå, ska kolla igenom dem imorgonbitti.
Okej I know, supertråkigt inlägg men kanske hellre det än att bloggen står helt orörd?
Imorgon kommer jag hur som helst tillbaka till stallet, Bailey ska gå ett lugnt dressyrpass. Han gick ju ganska hårt idag men vilade i förrgår så han måste ändå röra på sig en del så det blir ett dressyrpass med fokus på grunderna och inget avancerat. Jag ska försöka hinna rida Pelle också då jag har honom imorgon, får väll se om det hinns med då jag är hemma sent imorgon. 
//Hedda



Årets första tävling

Nu är jag anmäld till årets första tävling och även min tävlingsdebut med Bailey!
Tävlingen går av stapeln på Täby Ryttarcenter den 22a februari och jag kommer att rida LB och LA. Har dock inte bestämt mig om det blir bägge klasserna men just nu ser det ut så, är anmäld till bägge i alla fall.
Kom precis med i bägge klasserna, riktigt mycket tur hade jag.  2 minuter över 6 var allt fullt.  När klockan inte ens slagit 10 över så var alla 40 platser fyllda och ca 25 reserver anmälda. Trodde verkligen inte att det skulle gå så fort då det är så tidigt in i säsongen men Täby är en populär tävlingsplats så lite väntat var det kanske ändå.
 
Jag tycker att Täby är en superanläggning men kanske inte den bästa för en tävlingsdebut... Mycket grejer att titta på och även stort med mycket folk vilket kan göra att jag som ryttare kan tappa fokus och bli nervös för den anläggningen, lättare med småtävlingar ute i skogen ;) Jag tror dock inte Bailey kommer titta speciellt mycket men jag kan nog bli en aning nervös. Tävlade ju där med Kiwi hösten 2013, FEI debut, många duktiga ryttare där och även kompisar satt på läktaren, tappade fokuset helt och stängde av på nåt sätt. Men å andra sidan är det en bra tävling då den bara är ca 30 minuter hemifrån!
Så målet för denna tävling skulle väll i så fall kunna vara att JAG ska hålla mig lugn och sätta fokus på hästen, vägarna och allt som har med ritten att göra, jag ska inte stressa upp mig eller bry mig om omgivningen. 
Det ska bli kul att få komma ut på tävlingsbanorna igen, sist jag tävlade en extern tävling på egen häst var i slutet på juni, har väll säkert glömt bort allt och ingenting, nej men det blir säkert superkul! Måste dock lära mig nytt program då LB ändras från och med i år, jaja det verkar inte såååå svårt så det är väll bara att banka in i skallen och hoppas på att det stannar kvar under ritten ;)
//Hedda



Dagens ridpass

Idag var det första lektionen för terminen, dressyr för Anna var det och jag red Jim!
I början var han rätt på och framåt så fick bromsa honom rätt mycket, men efter en stund blev han jättefin! Kunde göra många bra övergångar mellan trav-skritt skritt-trav trav-halt halt-trav utan minsta lilla krångel vilket typ aldrig hänt, iaf inte mellan halterna.

Galoppen var riktigt bra! fattningarna blev bra och sen kunde jag öka och minska galoppen väldigt mycket utan att han studsade, bytte till korsgalopp osv utan han var riktigt duktig!

Sen va han lite tokig hehe, han va skitpigg och skuttade och höll på en del ... Men jag överlevde, inte så bra skänkelvikningar pga hopp och studs och wiihooo men är ändå nöjd med honom!
//Carro



Det där med kommentarer

Fråga: Hur hanterar ni elaka kommentarer på bloggen, får ni mycket elaka kommentarer? 
 
Svar: Alltså just nu är det faktiskt ganska snälla och trevliga kommentarer kan man ju faktiskt säga (eller ja till störst del i alla fall) vilket är superkul. Vi har fått en del elaka med jämna mellanrum, både när vi bloggat själva men även när vi bloggat ensamma. Ofta handlar kommentarerna om hur dåligt vi rider och att man borde lägga ner tävlandet men även ridningen bara för att det inte går superbra. Självklart är sånna kommentarer riktigt jobbiga och onödiga men jag har faktiskt lyckats stänga ute allt, jag vet bättre själv att det som skrivs är bara rent bullshit. Ibland är det folk som verkar tro att de är störst, bäst och starkast och bara försöker lära någon annan hur man faktiskt ska rida. Fick en gång "tipset" att jag borde korta upp på tyglarna en halvmeter, driva på och byta tränare osv på ett par bilder där jag travade fram Kiwi i en låg form. Sånna kommentarer tar jag aldrig åt mig utan känner mest "Vad i hela helvete tänker denna människa?" Sånt som jag dock tar åt mig är när folk säger att man är dålig och borde lägga ner ridningen. Jag tar dock aldrig åt mig så att jag lyssnar på kommentarerna utan blir väll kanske tveksam och tänker "Stämmer detta verkligen?" men i nästa sekund har jag ändå glömt det.
Jag hade faktiskt i somras ett ask konto i nån vecka som jag skapade när vi skulle sitta 6 timmar i bilen, bara en kul grej som direkt slutade med att jag fick en del kommentarer, mycket om min ridning och Kiwi. Men ask är ask liksom, släppte det hela men det är fortfarande sjukt att se att så fort folk får chansen att vara anonym bombas man med kommentarer och frågor mellan himmel och jord.
Men som lite tydligare svar på din fråga, vi får en del elaka kommentarer med jämna mellanrum och jag hanterar det genom att bara direkt radera kommentaren, inte ens tjaffsa emot med ett svar för de är ändå mindre värda än en själv, bara glöm bort det som sägs för det stämmer inte. Ibland kan man dock inte låta bli att svara för att visa motsatsen, borde egentligen skita i det men man vill ändå visa att man inte bryr sig, hmm svårt det där...
//Hedda



Tisdag

Lite seg dag idag, skola till 2 ungefär och sen rakt hem. Får se om jag åker med till stallet idag, Adam rider ju Bailey så det är ju egentligen inte så mycket för mig att göra där idag. Hade tänkt springa en stund men satan var halt det var imorse. Jaja, slutar väll med att jag bloggar hela kvällen i alla fall.
Som Carro skrev så är statistiken riktigt bra just nu, utan någon speciell anledning har de senaste dagarna varit toppen. Igår var högsta på länge faktiskt, jättekul!
Men vet inte riktigt vad jag ska säga mer haha, ville väll mest kika in och säga hej ;)
//Hedda



Tosse

Tosse, dvs Bailey gick bra idag när vi red dressyr i ridhuset.
Började med att jogga fram honom lågt som vanligt, han kändes redan då ganska bra faktiskt, superkul. Men efter det när jag plockade upp honom i formen lät jag honom rulla på i ett högt temo som han gärna ville själv. Tänkte att det var värt att testa att försöka få honom att få ut lite energi genom att får gå i ett högre tempo med mycket power. Bättre att han får gå lite med power en stund innan man samlar upp, har ingen lust att sitta att bromsa hela tiden redan från start så låta honom göra av med lite energi i början efter att man travat fram visade sig vara super faktiskt. 
När han fått jogga fram och gå i det lite högre tempot så kunde jag börja rida på riktigt. Då var han lugn i traven och vilade fint på steget. Han var superfin faktiskt. Jag gjorde lite övergångar, och öppnor, sen red jag igenom LA:1. Traven var verkligen jättefin och bra, skritten likaså men återigen är det i galopprogrammet det brister lite. Fattningen går bra, första volten går bra men i första förvända ökar han och sen går det bara utför haha. Han taggar igång så mycket och jag har inte riktigt lärt mig samla upp i det, Adam har lite samma problem i hoppningen så det är väll bara att öva antar jag. 
Men traven var riktigt riktigt bra idag faktiskt, galoppen var okej men som vanligt lite svår ;) 
Men jag är bra nöjd med Bailey idag, han var superduktig och jobbade på fint!
//Hedda



Måndag

Efter skolan åkte jag hem, var hemma i typ 20 min och tog sen bussen till Stockholm Ridsport. Var där för att prova stövlarna men tyvärr var de för smala i vidden, precis som vi trodde att de skulle vara. Vi skulle testa denna då just den storleken fanns i Sverige men nu ska den beställas från Italien så det kommer ta minst 8 veckor innan jag får den och ännu fler veckor innan jag ens kan komma upp i sadeln med dem haha. Nu har jag alltså 8 veckor på mig att tjäna så mycket pengar som möjligt... ;)
 
Imorgon efter skolan ska jag till Veda och vara stallvärdinna och sen ridlektion på kvällen. Skönt att komma igång med ridningen igen nu efter vinteruppehållet. Ska bli spännande att se vilka som rider kvar och vilka ev. nya som har börjat, och såklart vilken häst man får börja med men jag hoppas såklart på Jim!
 
Statistiken har varit riktigt bra både igår och idag vilket är superkul! Vill säga att det kommer mer bilder från ponnycupen, både från borta och hemmaplan! Ska bara laddas över till datan!
//Carro



Okeyyyy

Jag kan säga att jag inte brukar svara så mycket på sånna här kommentarer men kunde inte riktigt låta bli nu.
Jag fick ett önskemål om att jag skulle skriva om mina mål för året, jag ville det egentligen inte då jag gärna håller mina mål för mig själv. Men jag publicerade dem i alla fall och inlägget hittar ni HÄR
Jag tycker själv att jag har skrivit tydligt att hästen inte ska pressas till något utan att vi bara ska ha kul och lära känna varandra. Ändå är det någon som ska kommentera "Varför har du så himla bråttom?"
MEEN VAAA? 
Jag har verkligen inte bråttom någon stans. Om det var intrycket man fick av min inlägg ber jag om ursäkt men bråttom är något jag verkligen inte har. Finns flera tävlingar ute nu som mamma gått med på att jag får åka på och som jag verkligen så himla gärna velat åka på, MEN jag har valt att avstå för att jag inte känner Bailey tillräckligt än. Han är redo för de klasserna som varit på de tävlingarna men jag har inte varit redo med honom. 
Jag ser inte att när tävlingssäsongen sätter igång gå ut och rida en LB eller LA är bråttom. Jag har inte många år kvar på ponny och ska snart upp på storhäst, SJÄLVKLART vill jag ut och tävla på min ponny och jag som person älskar att tävla, jag skulle kunna tävla varje dag om det vore så men jag försöker ju själv att inte stressa det för mycket. Jag har tidigare gjort misstagen att gå upp i klasser för tidigt osv och jag vet att det bara leder till dåliga resultat. 
Jag och Bailey skulle imorgon kunna gå ut och rida en LB på en hyffsad procent, det är inte omöjligt, LA är inte heller helt omöjligt. Så att när jag säger att vi ska ut och känna på LB och LA klasser så är det verkligen inte att ha bråttom. 
 
Blir faktiskt ganska arg av sånna här kommentarer. Antingen är det jag som formulerar mig helt fel och det ni läser är något annat än verkligheten eller så är det en del av er som drar era egna slutsatser om saker och ting. 
Men som sagt, jag har inte bråttom någon stans, jag behvöver inte vänta år och dar på att vi ska vara redo för att tävla, Bailey är en tävlingsvan häst, jag är en tävlingsvan ryttare, vi känner inte varandra utan och innan ännu men det kommer, det tar olika tid med olika hästar, men man lär av att göra, lyckas och misslyckas. Man kommer ju ingen vart om man inte vågar försöka.
//Hedda



Vecka 3

Måndag: Inget speciellt, åka till sthlm ridsport och prova stövlarna.
Tisdag: Ridning och stallvärdinna
Onsdag: Inget
Torsdag: Inget
Fredag: Dressyrspecial på Veda
Lördag: Helgjobba med Hedda, därefter programträning och staketbygge inför söndag samt fixa och putsa hästarna! Sen sover Hedda hos mig!
Söndag: Ponnycup Dressyr mot Tyresö! Först bortamatch på morgonen och sedan hemmamatch på eftermiddagen!
 
Som ni ser inte överdrivet mycket saker i veckan, men en sjuk grej så har mamma köpt ett löpband som står hemma i ett rätt stort rum som är till för träning, dusch och bastu så jag har ju värsta chansen nu att äntligen kunna börja springa, har ju aldrig orkat mig ut i skogen hahah nu när det är så kallt, springa inne istället ;)
//Carro



Veckan

Måndag: Bailey dressyr, jag rider

Tisdag: Bailey skritta/jogga, Adam rider

Onsdag: Adam jobbar bommar med Bailey

Torsdag: Bailey dressyr, jag rider

Fredag: Bailey skritta/jogga, jag rider. På kvällen rider jag på veda.

Lördag: Adam är på hoppkurs med Bailey, jag jobbar på veda med Carro och på kvällen sover jag över hos henne

Söndag: Adam är på hoppkurs med Bailey, jag är med vedatjejerna på ponnycup på Tyresö, på eftermiddagen är det hemmamatch.

Jag vet ännu inte vilka dagar jag ska rida Pelle men vi får se hur det blir i helgen då jag inte har så jättemycket tid tyvärr... Jaja vi får se hur det blir.
//Hedda




Godnatt!

Sjukt härlig dag, är supertrött nu men det har varit superkul verkligen! Nästa vecka blir en del ridning, kommer inlägg om veckan imorgon men rider två lektioner, en programträning och två tävlingar! Häst häst häääääst
 
Imorgon är det skola, efter det ska jag åka till Stockholm Ridsport och prova stövlarna, passar dem tar jag med mig dem hem, annars får jag ställa klockan på 10 veckor typ :( Hoppas hoppas hoppas dem passar nu!
 
//Carro
Haha stabila bilder från idag, sofia hade med selfiepinne hahahahhah!



Bilder Ponnycupen på Överby 11/1

Här är massa bilder från bortamatchen idag hos Överby! Tyvärr inte lika många bilder på varje ekipage men en del blev suddiga och de är inte så kul att lägga upp! Mer bilder från min egna kamera kommer senare, dessa är från pappas superkamera ;)
 
Carro & Champion
 
Hanna & Sandor
 
Sofia & Darco
 
Vilma & Saturnus



Ponnycupen 11/1

Idag mötte vi Överby i Ponnycupen dressyr! På morgonen var vi hos dem och det var start kl 9!
 
Jag fick rida en lite övervuxen D-ponny som heter Champion, kände igen honom från förra året då han också gick med. Iaf en supersnäll ponny som enligt mig var ganska simpel. Det svåra var ju att få den lite högre i formen då den naturligt går rätt lågt med huvud och hals, men den är ändå mjuk och väldigt lydig, framme för hjälperna och allmänt duktig tycker jag!
Framridningen kändes bra, red lite delar ur programet och sen var jag typ redo. Laget i startordning såg ut såhär:
Vilma Halvarsson - Saturnus(som jag red förra året;))
Caroline Davidsson - Champion
Hanna Jansson - Sandor
Sofia Thurén - Darco

Inne på banan gick det också rätt bra! Han blev lite spänd mellan traven och galoppen men annars var det ett ganska jämnt program, inga större missar utan mer lite ojämnt här och där. Men ändå nöjd absolut! Resten av laget red skitbra och matchen slutade faktiskt i vinst för oss! Vi vann med ca 20 p tror jag, och individuellt red jag ihop 66,61% vilket jag ändå tyckte va bra!
Här ser man ju då anledningen till varför jag ska köpa nya stövlar ;) ;) ;) ;) ;)
 
Efter matchen åkte vi direkt till Veda. Först fixade vi lite i ridhuset, hämtade ponnysarna i hagen och så fick dem äta lunch medan vi fixade massa annat. Sen knoppade vi och fixade dem fina och så red vi fram halv 2. Laget i startordning såg ut såhär:
Caroline Davidsson - Pandora
Sofia Thurén - Jane
Hanna Jansson - Dumle
Vilma Halvarsson - Ludde
 
Pandora kändes iaf sjukt fin idag! Började med att jogga fram henne lite, sen korta upp och rida lite mer delar ur programet, galoppfattningar ur den fria skritt-delen, och lite till. Startade 2 och hon var en riktig klippa! Tror ingen miss alls om man tänker programet, sen blev hon lite spänd och taggad vid galoppen samt lite hastig trav efter galopperna men det var ingen som vägde ner ritten precis.
Resultatet blev att vi vann även denna match!! Jag själv red på 70,35% och tog individuell guldmedalj!
 
Fina fina Pandora och världens bästa lag!
kommer bättre bilder från kameran imorgon! :)
 
Mer bilder kommer i egna inlägg i flera delar under veckan. Har massa på kameran som är hemma hos mamma så laddar upp i inlägg imorgon!
Nästa match är mot Tyresö och den är redan nästa söndag! På morgonen borta hos dem och på eftermiddagen hemma hos oss!
//Carro



Dagens 2 ridpass

Red Pelle i kanske 30 minuter i ridhuset idag igen. Han kändes helt okej. Det var mycket i ridhuset idag med träningar och folk så han var väldigt spänd faktiskt. Men man ska inte skylla ifrån sig men han var faktiskt ganska spänd och stel idag. 
Red ett ganska kort men intensivt pass ändå, försökte väll mest lossa hans sidor och få honom mjuk i handen. Han var en aning stark idag men det gick ändå okej. Jag är hyfsad nöjd med passet, det gick ungefääär som igår men kanske lite sämre, jaja helt okej var det ändå.
Bailey fick skritta i ridhuset i kanske 20 minuter. Skrittade i en låg och rund form, och joggade även ett par varv i en låg form. Han kändes riktigt bra även fast jag inte red så länge. Passet var väll mest för att han skulle jogga bort eventuell träningsvärk från gårdagens hoppträning och sen skulle han även få röra på sig. 
//Hedda
Gammal bild på mig och Bailey



Dubbelviiiinst!!

Vinst även på hemmaplan! Världens bästa lag och världens bästa ponny! Skriver mer hemma med bilder och filmer 😃
//Carro




Vinst!

Bortamatchen på Överby klar! Vi vann med ca 20 p, nu hem och fixa våra egna hästar, start 14:00😃

Har massa bilder+film som kommer senare ikväll!
//Carro



Nu har stövlarna kommit!

Nu har stövlarna kommit till butiken så någon dag under nästa vecka ska jag åka dit och prova dem. Passar dessa betalar jag direkt och tar med dem hem, annars blir det beställa ett par andra och vänta i ca 10-12 veckor på dem. Allt hänger på måttet runt vidden och det handlar om att denna kanske är 1 cm för liten, och om det är så illa att det blir för tight så är det bara att byta, men hoppas såklart att dessa ska passa!
 
Nu j'klar måste jag tjäna pengar haha, kontot bara ryker av pengar som eldas upp!
//Carro



Lördag

Har inte alls hunnit med bloggen idag, sorri. 
Som sagt, helgjobbarmöte runt lunch och därifrån raka vägen till stallet, fixade allt och red Pelle 30 minuter i ridhuset.
Jag red endast ett joggingpass i alla 3 gångarter, inga större krav då han vilade igår och jag inte ridit honom sen i tisdags. Han kändes faktiskt ganska bra. Mjuk, pigg och på framåt men ändå reglerbar, superkul! 
Imorgon ska han gå ett hårdare dressyrpass och Bailey ska joggas eller ridas ut på om det inte är stylt väder!
//Hedda



Dagen

Var som sagt på Veda runt 12, helgjobbarmöte och sen jobbade jag i stallet till 4 med Jojjo och en ny tjej. Det gick rätt bra ändå men det blev sjuk snöstorm sen och hästarna var helt genomblöta när dem kom in.
Vid 4 gick vi ner och byggde staket, ca halv 5 gick vi upp och fixade hästarna som redan var borstade, hoppade upp ca tjugo i 5.
 
Skrittade fram och sedan joggade jag fram henne(Pandora asså haha) i en låg form. Kortade sedan upp henne och gjorde lite delar ur passet innan jag gick in på banan, red lite där och red sen programet. Hon kändes rätt bra, gjorde om lite småsaker bara jag vill träna extra på. Känns helt okej inför imorgon!
 
Efter så schamponerade jag o hanna ben och svans på henne och sen klippte jag lite och sånt, fixade träns och sadel så hon är iprincip klar inför imorgon ;)
 
Imorgon ska vi vara på Överby typ kvart ö 8-halv 9 något. Start 9! Ska bli kul och spännande! Vi var där för lite mer än ett år sen så ska bli kul att komma tillbaka! Efter matchen så åker vi hem fort som vinden, fixar våra egna hästar och sen runt 2 är det start hos oss, mot Överby igen! :)
//Carro



Min tävlingsoutfit

Såhär ser årets tävlingsoutfit ut hittils! Förmodligen byts stövlarna ut men annars tror jag det blir detsamma! Har ju lite småsaker också till outfiten som hårdekorationer osv men det vet ni ju hur det ser ut ;)
 
Hjälm: John Whitaker Charles Owen
Plastrong: Hööks
Stövlar: Hööks Arezzo Horsehead
Brosch: Hööks
Skärp: Något från Danmark typ haha
Strumpor: Kingsland
Kavaj: Pikeur
Handskar: Roeckl
Byxor: Pikeur
Piké: Hööks Limited Edition 2013
//Carro



Bomb

Idag var Bailey som en bomb. Han var helt galet pigg verkligen. Istället för fokus på samling fick fokuset läggas på kontroll istället.
Kan säga att passet inte gick så jättebra egentligen, han var alldeles för pigg och galopperade man ner en långsida spetsade han öronen och ökade på lite till. Skulle jag göra en skänkelvikning ökade han mest och det blev bara några få steg som flyttades undan. Jag gjorde inte direkt saken bättre genom att låsa handen och låta honom reda ut allt medan jag bara åkte häst. Nej usch, inte alls bra gjort av mig. Dock är det superkul att han är så pigg och glad men det blir ibland lite mycket för mig. Jag har som sagt inte lärt känna honom än men jag hoppas att jag snart lär mig rida på all den energin istället för att låsa mig själv och låta honom springa på precis som han vill.
Bailey var dock superfin vissa stunder, speciellt när jag travade av honom. Han var mot slutet väldigt stadig och fin i formen så det var kul! Det är så svårt att rida just honom när han är pigg på det sättet. Pelle kan jag lätt tvärnita eller styra in i väggen med, honom kan jag liksom ta tag i. Bailey är mycket känsligare så det är inte så smart att försöka sig på en tvärnit från galopp utan man måste själv ta det lugnt och luuuuugna ner allting, utan några yviga rörelser. Jag är inte riktigt van vid det och därför blir det svårt men tillslut ska jag väll lära mig antar jag.
Imorgon blir det hoppträning för Bailey och Adam hemma hos familjen Unghanse, Pelle rids på eftermiddagen.
Här är hur som helst dagens outfit:
Lindor: Mias RS köpta på Sadelmakarna
Boots: Horze
Schabrak: Schockemöhle - Sthlm Ridsport
Sadel: Prestige  
Täcke: Mias RS
Stövlar: Arezzo Horsehead från Hööks
Byxor: Pikeur - Sthlm Ridsport
Fleece: Spooks 
Tyvärr var han inte jätteglad att bli med på bild när jag skulle fota ansiktet ;) Hade hur som helst ett träns från Hööks och en softpad från Kavalkade på nosryggen.
//Hedda



Härligt!

Superhärligt att statistiken ligger bra just nu! Jämnt antal varje dag med höga siffror vilket är superkul! Häromdagen när jag sov hos Hedda fixade vi ca 20, ganska bra och textrika inställda inlägg så det blir uppdatering varje dag! Nu är det dessutom flera ridpass varje vecka, tävling x2 två helger i rad och massa annat så det kommer absolut finnas att läsa om!
 
Glöm ej att kommentera om det är något speciellt ni vill läsa om så ska vi försöka fixa det!
//Carro



Fredag

Asskönt verkligen! Haha det var ingen lång skolvecka precis men alltid najs med helg ändå ;)
Lite ändrade planer inför imorgon blev det,
Klockan 12 ska jag vara på Veda, helgjobbarmöte. Sen upp i stallet och jobba eftermiddag med Jojjo. Måste verkligen försöka vara klara prick 16 då vi ska bygga staket, efter det programridning och sen fixa hästarna inför söndag, och sen åker jag men hanna hem och sover hos henne. Full rulle helt enkelt! ;)
 
På söndag är det som sagt Ponnycup igen. Den här gången dubbla dressyrmatcher mot Överby. Kl 9 är det första start borta hos dem och kl 14 är det start hos oss. Ska bli kul att möta dem igen och blir spännande att se om jag hamnar på samma ponny som förra året vi tävlade där ;)
Laget består iaf av mig, Hanna, Sofia och Vilma!
 
Nu ikväll håller jag på lite med en uppsats som ska va klar nästa vecka, så får passa på när jag har tid nu.
//Carro



Kvällen

Slutar idag 14.30 och när jag kommer hem blir det raka vägen till stallet. 3 boxar ska mockas och ca 15 höpåsar ska packas osv osv.
Bailey ska gå dressyr en stund i ridhuset, tänkte lägga fokuset på samling och övergångar.
Pelle ska vila idag, han har gått bra hela veckan både med mig och hans ägare. Hinns det med ska han få komma ut en sväng på vägarna antingen för hand eller skritt uppsuttet, bara så att han får röra på sig. 
Aja ni får mer uppdatering ikväll! 
//Hedda



Dagen

Gick upp runt 9, duschade, åt frukost och klädde på mig och den vid 11 gick jag till bussen. Började 11:45 idag vilket var superskönt, sen hade jag bara 2 ganska chill lektioner och slutade ungefär vid 4.
Ikväll har jag packat och lagt fram lite grejjer inför helgen. Ska till pappa imorgon och under helgen händer det ju en del så har massa som ska tas med.

Såhär ser helgen ut
Fredag: Åker hem till pappa efter skolan
Lördag: Helgjobbarmöte, sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra i 4 h haha. Ingen idé att åka hem imellan (bor en bit bort) så får se vad jag ska göra haha. Kl 4 ska vi bygga dressyrstaket och sen träna på programet inför söndag. Efter det blir det fixa hästarna, ev fodra och sen ska jag sova hos Hanna!
Söndag: Upp tidigt för start kl 9 hos Överby i Ponnycupen dressyr. Först match hos dem och sen kommer de till oss på eftermiddagen kl 14 då det är start. 

Blir förmodligen en hel del bilder i helgen så har säkert en del att visa!
//Carro



Skritt

Ynka 2 timmar gjorde vi stallet på idag, vi jobbade på flitigt hela tiden, aldrig vila helt enkelt.
Bailey fick sig en promenad ute på vägarna idag. Jag trodde han skulle vara lite mörkrädd och inte vilja gå in i bäckmörkret men han hade inga problem med att det var kolsvart ute utan han trampade på i ett raskt tempo hela tiden, hann knappt med honom ibland ;) 
Men även om vi inte var ute så länge var detta nog bra träning för honom, mycket backar upp och ner, han skrittade som sagt inte i någon fisskritt utan han skrittade på ordentligt med stora kliv så han fick verkligen skritta igenom hela kroppen. Skönt för huvudet att få slippa gå i ridhuset med ryttare på ryggen varje dag. 
Men jag ska verkligen bli bättre med att promenera hästarna, det är supernyttigt för dem, de jobbar både mycket muskler och bygger upp en bra grundkondition. Dock har bägge våra hästar just nu en väldigt bra kondition men det spelar ingen roll, skritten glömmer vi bort för lätt. Man är noga med att trava och galoppera mycket men skritten blir bara för pauser och skritta fram/av. Alla hästar skulle må bättre av att få skritta mycket och länge, det är ju inte direkt något som sliter på dem. När vi skrittat våra hästar i ca 30-60 minuter märker vi en stor skillnad på dem dagen efter, spelar ingen roll vad det är för typ av häst, alla mår bra av det.
Vi försöker göra så med våra hästar nu att vi aldrig låter dem stå när de vilar utan går en promenad med dem istället, spelar ingen roll om det är 10 minuter eller 45, allt är bättre än ingenting. Ibland står de mest still i hagen  på dagarna och går inte runt så mycket och ska de då stå still i boxen hela kvällen och natten är det större risker för kolik osv.
Men hur som helst, hästar som skrittar mycket mår bra ;) Önskar verkligen att vi hade en skrittmaskin där de kunde få gå en stund per dag. Nu får vi istället kavla upp ärmarna och gå med dem själva, vi mår ju även bättre av det själva så varför klaga? ;)
//Hedda



Första skoldagen

Vi var och hämtade upp sadeln igår, det blev en halv storlek större, dvs 16,5 tum i sitsen så den här passade mig bättre, riktigt bra. Nu saknas bara dressyrsadel, vi har ju Tuckes att rida i så länge men han ska nu börjas sättas igång påriktigt och då kommer han behöva ha tillbaka sin sadel mer och mer så vi får väll börja kolla lite efter någon dressyrsadel också. Svårt att hitta någon som passar både mig och hästen, den ska gärna passa på Queen också men det kan bli riktigt svårt eftersom Bailey är så mycket vidare än Queen.
Men men, Adam red ett dressyr/joggingpass i ridhuset, vi provade all hopputrustning - dvs nya tränset, skydd, magplattan, sadeln osv osv och allt satt som en smäck! Jag red Bailey ca 5 minuter på slutet bara för att Adam ville att jag skulle känna på honom, han var pigg och framåt och så fort man ställer sig i lätt sits ökar han på som in i tusan, han gör aldrig så med dressyrsadeln men Johanna (mamma till dom som red honom ett tag innan oss) sa att han ställer om helt och hållet när man kommer med hoppsadeln. Superkul faktiskt. 
Men idag ska Bailey få ta det lugnt, antingen skritta eller promenera, gärna ute om det går och inte är total storm, annars blir det ju ridhuset... Vi får se om det blir jag eller Adam som åker upp ikväll, jag slutar 15.50 så det blir ingen jättetidig kväll. 
Såhär ser schemat för resten av veckan ut:
Torsdag: Bailey promeneras eller skrittas
Fredag: Jag rider dressyr på Bailey, Pelle vilar eller ev skrittas ut på
Lördag: Helgjobbarmöte, Bailey hoppträning eller jogga, Pelle ska gå ett lugnt dressyrpass.
Söndag: Ev följa med och kolla på ponnycup, på kvällen ev usekmöte. Bailey ska antingen på hoppträning eller jogga, Pelle ska gå dressyr.
I helgen ska Bailey på hoppträning med Adam, antingen lördag eller söndag och den dagen han är hemma ska han jogga lugnt. 
//Hedda
 



Mina mål 2015

Fick en kommentar om att jag skulle berätta om mina mål för 2015.
Jag kan väll inte direkt säga att jag har några specifika mål för året. Jag har precis börjat lära känna Bailey och vi har en lååång väg kvar innan vi känner varandra utan och innan, just nu testar han oss väldigt mycket och likaså jag, jag töjer på gränserna och försöker hitta knappar och svagheter hos honom för att kunna lära känna honom bättre. 
Jag tror att nu ska i vår ska vi bara ut och känna på banorna, kommer börja i LB/LA för att testa, är vi helt redo för LA eller ska vi stanna kvar på en LB nivå? Bailey själv har kapacitet för höga klasser men det gäller att vi tillsammans hittar varandra och gör det som ett team. 
Men sen ska vi inte heller glömma bort att mina tävlingsmöjligheter i år kommer vara mindre än de jag hade med Kiwi, Bailey ska i år även tävla hoppning med Adam. Vi kommer behöva lägga upp en planering där vi bägge kan tävla och träna och så att det inte blir för mycket för Bailey heller. Det är en väldigt svår balansgång. 
Men jag kommer hur som helst ha ett mål att ta steget vidare ifrån LA om det hinns med. Vi är nog redo för LA om man tänker på hur programridningen gick och vilka omdömen vi fick där så det hade varit roligt att få lite bra och godkända resultat i LA för att sen gå vidare mot lagtävlansprogrammet och LA:P1. Vi får se hur det känns nu på de första tävlingarna och så får vi hoppas att vi hinner med.
Sen så skulle jag också tycka att det skulle vara superkul att få debutera någon hopptävling med Bailey, någon lätt klass bara, alltså LD eller LC (80 eller 90). Vi ska väll först och främst vara med på någon hoppträning och så får vi se utifrån det, det är ju easypeasy klasser för Bailey så det handlar återigen om mig ;) Känner som sagt inte riktigt honom än så vi får väll se hur det blir. 
Men mitt mål för 2015 är väll att lära känna honom och göra bra ifrån oss i LA och sen kanske debutera hoppning. Han ska ju också gå hoppning med Adam och självklart ska han verkligen inte bli någon tävlingsmaskin! Vi ska bara ha kul ;) 
//Hedda



Onsdag

Vaknade runt 7 hos Hedda, vi gick upp och åt "frukost" och sen skulle jag ta bussen hem. Var hemma runt halv 9 och då var min bror och hunden ensamma hemma. De satt i vardagsrummet och jag la mig på soffan och somnade... Superskönt haha, och vaknade 11(!). Gick då ut med hunden och sedan åt vi lite lunch.
 
Har nu på eftermiddagen bara gjort lite skolarbete, städat och så. Snart ska hunden ut igen ;)
 
Imorgon börjar skolan igen, inte alls taggad men ska bli kul att träffa alla kompisar igen. Foto och idrott och sen ska jag hem igen. Då är det verkligen plugga som gäller. 2 stora uppgifter ska va klara innan den 15:e så de är bara att spurta nu haha.
//Carro
SVANSEEEEEN <3



Sista lovdagen

 Idag är allra sista dagen på lovet, känns både skönt att komma tillbaka till vardagen men ändå trist då lov är såå skönt. Detta lov har jag varit i stallet och ridit exakt varje dag. Eller njaa red alla dagar utom 2 - de dagarna jobbade jag i stallet 7-16 ;) Har verkligen tränat massor med min ridning och haft jättekul med både Pelle och Bailey. Jag har varit i stallet mellan 3 och 8 timmar varje dag, har verkligen inte legat på latsidan detta lov... ;)
Men idag är första dagen där jag inte har Pelle, känns konstigt att helt plötligt släppa fokuset på honom och lägga allt på Bailey och Queen. Självklart kommer jag ju fortsätta med Pelle men inte varje dag utan det blir 2-4 dagar i veckan precis förut. Vilan från honom blir inte långvarig, fredag-söndag är han min igen ;) 
Idag kommer Adam rida ett dressyrpass på Bailey, kanske mamma eller jag hjälper honom. Queen skoddes imorse så det kan hända att mamma hann mocka nån box då, alltså blir det inte jättehårt jobb i stallet ikväll. Eventuellt åker vi även till sadelmagasinet senare idag och hämtar upp vår sadel, visar isåfall bild på den senare, skitsnygg är den! 
 
Carro åkte hem tidigt imorse och efter det sov jag en stund till, gick upp och sprang en stund och nu gör jag ingenting, ska fixa lite med bloggen och sånt, kul kul, haha nej men ni får mer uppdatering ikväll!
//Hedda



Bye bye money

I samma stund som jag bytte de vita ridbyxorna så tog jag också mått på mina ben för att ev. köpa ett par stövlar. Jag har ju lite speciella ben haha ;) Helt omöjligt att hitta färdiga stövlar som passar perfekt så jag har inget annat val än att måttbeställa för en jävla massa pengar. Antingen det eller köpa nya för typ 2000 vart annat år som dessutom inte sitter helt bra. Det tog ett tag att fixa alla mått då jag behöver lixom väldigt höga, ganska smala runt foten och vaden men bred i foten och i rätt storlek där men tillslut hittade dem några färdiga mått som de kunde ta hem till leverans och så ska vi se om de passar. Om dessa inte passar är det för att den är för smal runt vaden då de endast fanns en som var 1 cm för smalt än vad vi hade mätt att jag skulle ha men personalen sa att vi skulle testa dem och se. Stövlar töjs ju ändå ut en bit när man använder dem. Så om någon vecka ska vi tillbaka och prova, passar ej dem blir det vänta i typ 10 veckor på nästa och verkligen hoppas att dessa passar.
 
De jag har tittat på nu kostar inte direkt lite, men jag betalar varenda öre själv så det är ingenting om att vara bortskämd nu... Jag har tjänat in varenda krona så någonting vettigt måste jag ju lägga pengarna på ahaha..
 
Men de är iaf ett par dressyr stövlar från De Niro som jag är inne på och jag hoppas såklart att dem passar så att jag en gång för alla kan ha ett par stövlar som passar!
 



Dagens 2 ridpass

Först ut på schemat stod Bailey. Red ett dressyrpass i kanske 45 minuter. 
Lät honom jogga på ganska länge i ett luffstempo så att han fick jogga igång ordentligt innan jag började rida ordentligt. Han kändes redan från början bra, han travade på i ett bra tempo och med ett fint steg, han var också bra i munnen - bra stöd men fortfarande mjuk. Adam måste alltså gjort ett bra jobb igår på träningen ;)
När jag väl kom igång och började rida var han verkligen på trycket men inte så att han blev springig utan han vilade fortfarande någolunda på steget. Han var faktiskt riktigt bra i munnen idag, jag red med eggbettet på aachentränset (har haft det på remonttränset innan) och det var verkligen en superbra match. Det kändes som att det låg mer still i munnen och han joxade inget med tungan. 
Men Bailey var superfin idag, jag jobbade en del galopp, tempoväxlingar, övergångar, öppnor och skänkelvikningar. I galoppen var han som vanligt på trycket och jag försökte väll mest få honom att samla sig och gå i en kort lugn galopp, gick helt okej. Tempoväxlingarna gick superbra, gjorde de i alla 3 gångarter och det var inte helt lätt då han helst ökar så vi jobbade då mest framförallt på att han skulle ta tillbaka snabbt och på mitt kommando, inte 4 år senare ;) Nej men tempoväxlingarna gick bra, travenlängningarna var superfina och han var lätt att kunna ta tillbaka, galoppen var däremot lite svårare ;)
Öppnorna var fina men han måste bli en aning rundare, snart så! Skänkelvikningarna var också bra, i ena varvet tappade han takten lite så där fick vi jobba på att han skulle hålla takten genom hela, löste det ganska lätt genom att när han höll på att tappa takten så rätade jag ut och red framåt istället, blev superbra!
Men jag är supernöjd över Bailey idag, riktigt kul! Imorgon rider Adam honom och antingen mamma eller jag hjälper honom. 
 
Näst på tur var Pelle som även han gick riktigt bra. Kunde rida på ännu längre graman idag och ändå gick han bättre idag än igår. Han var ganska stark vilket var lite jobbigt men ändå så att det funkade. Jobbade väll egentligen inget särskilt utan försökte få honom fram och ner i handen samtidigt som han skulle vara rund och upp på ytter. 
Provade en del byten men det gick faktiskt inte alls bra, han kanske var för på trycket eller så var det missförstånd, struntade i det helt och hållet då jag inte orkade gå in i några diskutioner när det ändå gick så pass bra. 
Vet inte riktigt mer vad man kan skriva, Pelle var superfin och duktig, är jättenöjd!
//Hedda



Ask!

Bara som en liten kul grej då många har frågat så har vi skaffat ett ask-konto nu för att se om det funkar! Så in och fråga alla elaka frågor ni kan komma på ;) Nej skämt åsido, fråga allt ni vill veta!
 
www.ask.fm/ponnyboken



Nya tävlingsbyxor

Jag fick ett par nya vita ridbyxor från Pikeur i julklapp och häromdagen var vi på Stockholm Ridsport för att byta dem till ett par andra i en annan modell då de första var lite väl låg i midjan. Bytte till ett par andra som dock var lite dyrare men de satt jättebra och var supersköna!

//Carro





Vecka 2

MÅNDAG: (Idag) Var på Tom Tits Experiment, typ som ett museum men det är massa massa experiment typ där inne som man går runt och testar och kollar på osv, superkul! Var där med de äldre "syskonen" i familjen eller vad man ska säga haha, inga ni vet om dock ;) och deras pojkvänner så vi var totalt 7 st med mig och Adam.
TISDAG: Ska hem till Hedda, först ska vi till Torsholma och rida och fota ;) får se om det blir några bilder! Sen hem till Hedda, va där hela dagen och sen sova där!
ONSDAG: Vara hemma hela dagen och passa min broder.
TORSDAG: Skolan börjar igen
FREDAG: Inget speciellt
LÖRDAG: Helgjobbarmöte, på kvällen kanske programträning och sen fixa hästarna. Sover ev. hos Hanna sen!
SÖNDAG: Ponnycup dressyr borta och hemma mot Överby! På morgonen möter vi dem på bortaplan på deras hästar, sen blir det hem, fixa våra egna och sen mötas på hemmaplan!
//Carro



5 januari

Pelle gick som sagt super idag. Jag red inte ett jättelångt pass då jag kände att han gick så pass bra redan.
Jag red idag på en ganska lång graman, tillräckligt lång för att den ska hänga rätt bra mycket men tillräckligt kort så att den ska ta emot när han slår ifrån sig med huvudet högt. Han kunde räta ut sig men inte ta upp huvudet i himlen som han har lite lätt för... 
Men som ni förstår så menar jag att jag kunde rida honom ganska fint och i en rund form FAST på en lång graman, superkul verkligen. Andra gången jag satt på honom gick han knappt på tyglen med graman och nu kan jag börja länga ut på den allt mer och mer, i alla gångarter dessutom. Känns riktigt kul att kunna se skillnad på honom men det har verkligen inte varit enkelt. Får hoppas jag kan fortsätta på jobbet som jag började på idag så kan vi säkert börja plocka bort gramanen helt så småningom. 
Och för att förtydliga lite så går hästen inte på tygeln automatiskt för att man har gramanen, det är sååå mycket mer än det. Jag ska börja skriva lite på ett inlägg om hur utveckligen med Pelle har sett ut, har bilder från andra ridpasset vi hade, asgarvar just nu haha det är verkligen en sån stor skillnad.
 
Men efter stallet var vi hemma ett par timmar innan vi åkte vidare till sadelmagasinet och diskuterade lite sadlar, det lutar just nu mot pessoa sadeln ;) Sen åkte vi till hööks och köpte lite hoppgrejer, ALLT brunt... Träns, tyglar, stigläder, hoppgjord med magplatta och ett par freejumps stigbyglar, nu ska det hoppas - Bailey glaaad!
//Hedda



Alla 3 ridna

Imorse red Evelina Queen, Adam red Bailey på lektion för Evelina och jag red ett dressyrpass på Pelle, gick superbra!
Nu sitter vi i bilen på väg mot Hööks och sadelmagasinet, ska köpa stigläder, stigbyglar och lämna tillbaka de 2 sadlarna vi provat, mer uppdatering senare i eftermiddag!
//Hedda



Trött trött trött

Jobbade som sagt med Jojjo 7-16 idag. Jobbigt och slitigt som vanligt men man klagar ju inte direkt när man ser hur pengarna rullar in på kontot ;) Men idag gick det faktiskt ganska bra, vi låg i fas och blev till och med klara lite tidigt. 
Mamma red idag Pelle och Adam red Bailey, de bägge 2 fick gå ut på en ganska lång uteritt i skogen och på fältet, dock bara skritt då det är stenfruset i marken just nu.
Imorgon ska Pelle ridas dressyr på och antagligen Bailey också, får se om jag rider bägge 2 eller bara 1. Anna Dufva är bortrest ett par veckor nu så jag ska försöka få ihop träningar med någon annan istället! :)
//Hedda
Finaste lilla Kiwsan, bilden är tagen för nästan exakt 1 år sen



Ridit

Vi provade som sagt lite sadlar idag och pessoasadeln låg bra på Bailey men var en aning liten för Adam... Denna är juniormodellen och är mycket billigare än den vanliga och ändå skiljer det 0,5 tum mellan dem, supersynd verkligen.
Men efter att Adam ridit lite i sadeln red jag ett dressyrpass. Han kändes ganska bra faktiskt. Gjorde en del öppnor och skänkelvikningar vilken inte var helt lätt men som ändå var okej. Red även med eggbettet idag och jag tycker att det var mycket bättre än det 2-delade så vi kommer fortsätta variera lite med det. 
Jag jobbade även en del galopp för att få igång honom ordentligt bak och han var superfin i galoppen verkligen, riktigt kul!
Pelle skulle egentligen longeras idag men jag hade så otroligt ont i mitt knä/smalben så en stark Pelle blev lite mycket tyvärr så han fick vila idag, mamma rider ut på honom imorgon. 
Imorgon jobbar jag 7-16 så då blir uppdateringen inte så bra, mamma och Adam rider alla 3 hästar.
//Hedda
Bild från programridningen nu i måndags!



Påväg hem

Nu sitter jag i bilen påväg hem igen efter 1 vecka i fjällen. Vi åkte vid halv 10 imorse och är nog hemma runt strax efter 5.

Imorgon ska jag ev. förbi Stockholm Ridsport och byta ett par ridbyxor jag fick i julklapp, om det går... När jag provade dem råkade jag av misstag trampa av prislappen men jag har den kvar samt kvitto så vi får se vad dem säger, annars blir det ju jäkla synd med ett par pikeur byxor åt skogen. ;)
//Carro



Fredag

Vi var runt lunch uppe i stallet och motionerade alla 3 hästarna. Queen fick sig en promenad och Bailey och Pelle reds ett varsitt dressyrpass, Adam red Bailey och jag Pelle.
Pelle kändes ganska bra ändå. Han låg dock på väldigt mycket och var en aning stark och pigg på framåt men inget jätteallvarligt ändå. Jag jobbade en del skänkelvikningar och lite galoppombyten. Skänkelvikningarna var som vanligt bra men bytena var lite blandade. Han lyssnade bra och bytte bara av att jag satt över på andra sittbenet, riktigt kul! Dock var han ibland lite på och bytte riktigt stort och sen drog iväg i full fart efter att han bytt. Ibland blev han så laddad att jag behövde göra en tvärnit för att få honom att lyssna på mig.
Meeen överlag var det ändå ett bra pass kan jag tycka. Han kändes super när jag travade av honom.
 
På veda hade grupperna slagits ihop då det var så många borta så i min grupp var vi bara 5 st varav 2 var ponnyer, superskönt. Jag red på Caramelle och det gick faktiskt inte alls bra idag. Vet inte alls vad det berodde på men idag funkade ingenting. Efter en del galopp blev hon rundare men nej fy, kändes inte alls bra, nya tag nästa gång! Vi har haft en period med ändå ganska bra ridpass så nu var det väll dags för ett lite sämre pass.
 
Imorgon ska Bailey ridas ett dressyrpass och vi får se hur det blir med Pelle, kanske joggar en stund eller longerar, får se lite. Vi har nu också lånat hem ett par hoppsadlar till Bailey så de ska provas imorgon. Den ena är superfin och sprillans ny men det är ändå ett okej pris på den så den verkar superbra, en pessoa men utbytbara koppjärn så man kan byta bomvidd, allt mellan normal till xxx-vid, den passar då antagligen bra på Bailey och man kan även anpassa för ens egna ben så den passar säkert oss också, super verkligen!
//Hedda



Tävlingssäsongen 2014

Här är en utvärdering av årets alla starter, det blev dock inte sådär jättemånga pga Kiwis vila mitt i tävlingssäsongen under April/Maj och även försäljningen som gjorde att vi missade alla höstens tävlingar. Men jag hoppas på att vi kan ta igen det vi förlorade under 2015 med fina Bailey!
 
Första starten? Botkyrka i januari, lokal LB:1 och regional LA:1. 2a på 67% i LB och 6a på 60% i LA.
Vilka hästar har du tävlat? Kiwi på alla lokala och regionala, sen Tip Top, Pandora, Hilda och Pepsi på klubbtävlingarna
Hur många placeringar? Sjukt lite år då det var så få starter så faktiskt endast 4 haha
Hur många vinster? En
Största häst du tävlat? TipTop i guess
Minsta häst du tävlat? Kiwi 
Vilka grenar tävlade du? Dressyr och hoppning
Bästa tävling? Antagligen Gripen där jag äntligen satte en bra och lyckad ritt, annars var tävlingen på Roslagens Rid och körklubb en väldigt fin ritt!
Sämsta tävling? Mälarhöjden gick ju förjääävligt haha, usch vad dåligt jag red, fy skäms Hedda.
Högsta procent? Inte så jätte bra koll men skulle tro ca 67% kaaanske 
Lägsta procent? Inte så bra koll här heller men 55% kanske?
Kaosigaste tävling? Kaosigaste vet jag väll inte riktigt haha, kan tycka att KM blev lite kaos då jag jobbade i stallet hela dagen och det blev väldigt stressigt osv, annars har det i år inte varit särskilt kaos.
Roligaste tävling? Gripen, utan tvekan. Även om resultaten inte var hundra var det ändå superkul alla 3 dagarna.
Märken på utrustning du använt? Allt möjligt, Pikeur och shockemöhle har varit en del på mig själv, men annars mycket från hööks. Kiwi har fått bära schabrak från Mias RS och Protector skydd. Annars är det en del blandat, olika varje gång så att säga. 
Vilken klubb red du för? Vallentuna ridklubb as always, rider för dem även 2015.
Har du ridit i något lag i år? Ja det kan man väll säga, var med i div 3 finalen, skulle ridit de andra omgångarna och även div 2 på hösten men en vila och rundsmorning satte stopp på våren och hon såldes innan div 2 ens startat.
Kommer du rida i lag nästa år? Får se, har inga planer på det utan gillar att lägga upp min planering själv och inte utgå efter laget. Men har klubben något lag och behöver ryttare kan man alltid ställa upp.
Favoritbild från tävlingarna? Probably this ooneeee:
//Hedda 



Sista dagen

Idag är det sista dagen jag åker skidor här i Funäsdalen. Imorgon bilar vi hem och kommer hem sent på kvällen, det innebär ju också att jag missar första ridlektionen för terminen ikväll men rider bara igen den senare!
 
Har inte så mycket att säga men vi hörs mer när jag är hemma!
//Carro



3 dagar

Har verkligen inte hunnit med bloggen alls nu över nyår men nu kommer en liten update för de 3 senaste dagarna.
 
Tisdag:
På morgonen var vi iväg och handlade bett och lite välbehövda saker på hööks. Vi köpte ett tjockt tvådelat bett och ett tredelat eggbett. Vi ska även köpa ett tredelat D-ringar sprengerbett men fyyy vad dyra de är tyvärr... 
Senare på dagen red jag bägge hästarna.
Bailey: Red ett dressyrpass och det kändes väll sådär. Jag var redan innan sur och arg av olika anledningar och då blir ridpasset inte heller bra. Var det nåt som sket sig kunde jag inte reda ut det utan blev bara sur istället, inte alls bra. Jobbade hur som helst en del galopp så han fick komma igång ordentligt i bak och jobba igenom hela kroppen. Gjorde också en del öppnor som var helt okej.  
Är inte alls nöjd över passet faktiskt. Det berodde dock helt på att jag var så pass irriterad och det går ut över hästen, måste verkligen lära mig släppa allt annat när jag rider. Men men, stryker väll ett streck över det passet, Bailey var duktig och gjorde sitt bästa som vanligt. 
Pelle: Red även på honom ett pass i ridhuset men en aning lugnare. Joggade lite och försökte få honom mjuk och fin. Han kändes ganska bra men även om nacken var ner åkte nosen lätt ut. Är väll ganska nöjd ändå, kunde varit bättre. Jag var trött och orkade inte riktigt hålla ihop honom hela tiden.
 
Onsdag:
Jobbade på veda hela dagen så Bailey reds av Adam och Pelle fick vila. Jobbet gick bra förutom att vi blev en aning sena då vi behövde göra iordning 4 hästar + skritta fram och av dem för hand. Annars flöt allt på riktigt bra så det var kul. På kvällen var det nyårsfirande hemma hos familjen Isakssons med dem och 2 andra familjer.
 
Torsdag:
Red bägge hästarna idag och mamma red Queen en stund, vi fixade stallet själva och allt gick bra.
Bailey: Skrittade ut en stund. Det var ju mer eller mindre isgata men vägarna var bra sandade och på vissa ställen hade det även smält bort helt så där kunde vi till och med trava. Han var pigg och glad men höll sig på marken och stack inte iväg utan var bara pigg och ville gärna framåt. Red även på remontnosgrimman idag och det funkade bra så jag tror jag växlar lite mellan den och aachennosgrimman. Det är bra för dem att ha lite olika tryck på nosryggen och inte alltid samma ;)
Pelle: Red dressyr i ridhuset och han kändes sååå bra! Superkul. Det var ett inte så långt men ändå intensivt pass. Jag la mycket fokus på att trava fram och av. Jag kunde lägga honom i en låg form så att han fick stretcha ut överlinjen ordentligt. På slutet kunde jag faktiskt släppa gramanen helt och hållet. 
Jag jobbade idag en del galopp och fy satan vad hans galopp blivit bättre än vad den var för några månader sen. Kunde öka och minska galoppen utan några helst problem. Nu är han mycket bättre både i fram och bak och galopperar i en liten uppförsbacke, så kul att kunna se resultat. Är supernöjd över passet.
 
Imorgon rids Bailey av Adam, jag rider dressyr på Pelle och på kvällen rider jag lektion uppe på veda.
//Hedda



Sammanfattning Tävlingssäsongen 2014

Här är ett megainlägg med alla starter jag gjort under hela 2014! Bilder och ev film finns med om jag har laddat upp det från den tävlingen!
//Carro
 
5 januari- Ponnycupen dressyr borta mot Överby
LC:2. Första starten för året var tidigt! Ponnycup borta på Överby var det och laget bestod av mig, Hanna, Sofia och Jojjo. Jag fick en lite övervuxen D-ponny som heter Saturnus som var väldigt stark och stel, men var ändå lyhörd i t.ex övergångar och galoppfattningar. Gjorde ingen höjdarrunda men bättre än framridningen. 
Jag fick 62,32% och tyvärr förlorade vi matchen med 14 poäng men alla var ändå duktiga och kämpade väl! Trevligt bemötande av Överby också! :)
 
19 januari- Ponnycupen dressyr hemma mot Djurgården
LC:2. Den här gången tävlade jag Pandora i Ponnycupen och laget bestod av mig, Sofia, Ylva och Jojjo. Pandora var en klocka som vanligt och gjorde en superfin ritt! Fick 70% blankt och tog guldmedaljen. Laget vann denna match dessutom! Hon var riktigt duktig den här gången och det var även såklart hela laget!
 
9 februari- Ponnycupen borta mot Tyresö
LC:2. Bortamatch på Tyresö och laget bestod av mig, Jennie, Ylva och Sofia. Jag fick rida en liten D-ponny som heter Dingo. Hade hoppat honom i ponnycupen en gång innan så visste pyttelite om hur ponnyn funkade. Var en helt okej ritt ändå! Lite dåliga övergångar men annars var det helt okej! Jag var sist ut i laget och jag red på 68,39% och tog guldmedalj. tvåan under mig fick 60% typ så det blev ett ganska stort gap mellan poängen men vi vann hur som helst även denna match!
 
2 mars- Ponnycupen dressyr hemma mot Överby
LC:2. Sista ponnycupen för säsongen 2013-2014 var hemmamatch mot Överby och laget bestod av mig, Hanna, Sofia och Jojjo. Hade Pandora ochdet var en helt okej ritt. Bra fortfarande men hon blev lite seg stundtals men det är inget som syns på henne, det bara känns. Felfri ritt och hon var duktig! Fick 70% blankt igen och tog guldmedaljen, och laget vann! Återigen trevligt att träffa Överby och det var en jämn men kul match!
 
30 mars- Ridskolecup Dressyr
LC:1. Första tävlingen i RSC dressyr för året var min andra storhästtävling i dressyr någonsin. Jag fick rida Robban och detta var utan tvekan en av mina värsta ritter som jag minns. Vi kom runt banan men det gick så extremt segt, jag drev hela programet och höll på att svimma uppe på hästryggen, hjälmen gled ner över ögonen pga för hög håruppsättning, var skitvarm och jag höll typ på att dö haha. Var verkligen inte en bra känsla. Domaren har ju som vanligt andra ögon och gav mig 62.222% (som jag tyckte var snällt haha) och det räckte konstigt nog till vinst i klassen. Såklart kul med en vinst och KÄNSLAN var inte värd ett öre. ;) Det syns inte så mycket på filmen men det gick extreeemt segt! Trots en failad ritt från mig och en dålig känsla så var ju hästen ändå duktig!
 
4 maj- Ridskolecup Hoppning
60 cm, på min andra storhästtävling i hoppning hade jag Toy. Han var sjuuuukt stark och drog verkligen på som ett tåg eller något haha. Han hoppade ju fint men det var supersvårt att hålla tillbaka honom. Det är svårt att korta upp hans galopp bara under en vanlig dressyrlektion och det var 1000 gånger svårare att göra det inne på hoppbanan. Fick tyvärr en kanske lite onödig rivning så kom inte till omhoppning, men under grunden så fick jag bra siffror av stildomaren. Var faktiskt bara 7, 7,5 och 8 i hela protokollet så det var synd att jag inte kom till omhoppningen. Är helt ok nöjd med ritten: Var kul att tävla den gången men som sagt synd med rivningen ;)
 
25 maj- Ridskolecup Dressyr
LB:1. Första LB på storhäst och den här gången tävlade jag Cyklamen. DÅ tyckte jag att det var en bra runda men jag vill bara slå mig själv när jag tittar på filmen idag. Går sjukt slappt, han går knappt på tygeln haha. Han var bättre på framridningen och sen släppte jag typ allt inne på banan. Red iaf ihop 67,76% vilket ledde till en vinst i klassen, även fast jag trodde att jag inte ens skulle få placering.
 
6 juni- Ridskolecup Final Dressyr + Hoppning
LB:0. Under årets final i ridskolecupen så red jag Robban. Hade inga inga inga förhoppningar inför dressyren med tanke på hur det gick gången innan men såklart så ville jag ju at det skulle gå bättre. Dressyren var sjuuuukt bra jämfört med förra gången! Han gick framåt hela tiden, var lätt i handen och allmänt duktig! Var superglad över ritten och det ledde till kanske lite snåla 62,97% men en 3:e placering i finalen!
 
80cm. I hoppfinalen så hade jag även där Robban. Han var superpigg och framåt men lite tittig. Vi kom lite fel in på 3:an så rev det hindret men direkt efter det var det typ 4 språng till 4:an men de hade glömt att länga avståndet där då jag var först ut av storhästarna precis efter ponnyklassen och de längde avståndet efter min ritt. Jag red även 4:an då det blev för trångt men de drog bort den rivningen så jag fick 4 fel då. Men han hoppade väldigt väldigt fint ändå och var pigg. Fick driva honom lite över hindrena då han tvekade lite ibland men han hoppade superfint ändå så det var en kul ritt!
 
28 september- Ridskolecup Hoppning
60 cm. Första hopptävlingen för hösten hade jag Hilda och det var ett litet wildcard då jag inte hade ridit henne innan. Hon var verkligen extremt kul att rida, jättepigg och glad, hoppade superfint och bjöd på alla hinder. Dock var jag lite dum och höll tillbaka henne hela tiden så hamnade fel på iprincip alla hinder i grundomgången, men hon var en stjärna som lyfte högt på hovarna så kom till omhoppning där jag red på lite mer och då blev det en bättre runda! Blev felfri och 2:a utanför placering tror jag med 1 placerad. Gjorde inte så mycket då det var en jättekul ritt och Hilda var superkul att rida!
 
1 november- Klubbmästerskap Dressyr
LB:1. I årets KM i dressyr tävlade jag Toy. Dagarna innan hade det gått superdåligt på honom men under tävlingen var han mycket bättre! Det var ett ganska stort startfält med många vassa ekipage och jag hade noll förväntningar. Var utklädd till turist och Toy blev supersnygg haha. Ritten gick ganska bra ändå. Fick dock 3 st sjukt dumma missar och på dem tre momenten fick jag 4, 5,5 och 6, resten av protokollet bestod bara av 7, 8 och 8,5. Fick förvånadsvärt höga poäng och red ihop 69,31% vilket ledde till 5:a i hela klassen. Tyvärr var det självklart bara 4 placerade och de 4 bestod av ett ridskoleekipage(som vann hela klassen) och sen tre privatryttare så jag blev iaf andra bästa ridskoleekipage, haha alltid något att bära med sig. Men är iaf nöjd ändå! Toy var superduktig!
9 november- Ridskolecup Dressyr
LB:1. Sista ridskolecupen i dressyr för året hade jag Toy. Det var en helt okej ritt ändå. Han kändes bra men stundtals lite seg. Fick dålig ökad skritt som man får verkligen precis varje gång, och sen blev mellantraven också dålig, men annars var det väl överlag bra. Red ihop 65,89% och vi var bara två i min klass så av just oss två så vann jag, men då slogs LB ihop med LA och då kom jag 2:a istället så blev 2:a placerad.
 
16 november- Ponnycupen Dressyr hemma mot Lidingö
LC:2. Första ponnycupmatchen för säsongen. Laget bestod av mig, Sofia, Hanna och Vilma. Jag red Pandora och den här gången kändes det inte helt på topp. Hon var fin men det blev lite hastigt i steget som domaren såg, och hon var även lite seg men red ändå ihop 65%. Inte den bästa ritt vi gjort, hon blev lite lång stundvis men är ändå nöjd över henne. Matchen slutade i vinst för oss och Hanna & Dumle tog guldmedaljen!
 
16 november- Ponnycupen Dressyr borta mot Lidingö
LC:2. På eftermiddagen efter hemmamatchen åkte vi till Lidingö för att mötas där. Laget bestod av precis som på förmiddagen- jag, Sofia, Hanna och Vilma. Jag fick rida på D-ponnyn Oliver som är en snäll trotjänare hos Lidingö. Jag har tävlat på Lidingö i ponnycupen 4 ggr på 4 olika hästar och Oliver var nog den snällaste av dem alla jag ridit. Han var en ganska simpel häst men "problemet" var att han hackade rätt mycket med huvudet så med stilla hand och mycket framåt drivning försökte jag få huvudet mer stilla vilket lyckades ändå helt okej. Gjorde en näst intill felfri ritt, inga större missar och ett bra flyt och Eva Brink som var domare gav oss 71,25% som räckte till guldmedalj! Återigen vann vi matchen!
 
7 december- Ridskolecup Hoppning
60 cm. På den sista tävlingen för året så red jag Nougat. Han var supertittig och ville dra på sidan på alla hinder. Han skyggade redan på framridningen för allt inne på banan så kände på mig redan då att vi skulle få något stopp. Han var lite harig av sig men vi fick 2 lite fjantiga stoppa. Kom rätt in på hinderna men han tyckte dem var superläskiga ;) Fick 12 fel (första vägran 4 fel, andra vägran 8 fel, 4+8=12) så tror jag kom sist i klassen men brydde mig ärligt talat ingenting typ. Såklart tråkig med en sån ritt men jag fortsatte ändå att rida hela rundan och fick runt honom på resten av hindrena!
 
Det var alla starter för i år! Överlag ändå rätt bra resultat tycker jag och är ganska nöjd över de flesta ritter och rundor! Ser fram emot 2015 års tävlingar nu!



GOTT NYTT ÅR!