Årets första tävling

Nu är jag anmäld till årets första tävling och även min tävlingsdebut med Bailey!
Tävlingen går av stapeln på Täby Ryttarcenter den 22a februari och jag kommer att rida LB och LA. Har dock inte bestämt mig om det blir bägge klasserna men just nu ser det ut så, är anmäld till bägge i alla fall.
Kom precis med i bägge klasserna, riktigt mycket tur hade jag.  2 minuter över 6 var allt fullt.  När klockan inte ens slagit 10 över så var alla 40 platser fyllda och ca 25 reserver anmälda. Trodde verkligen inte att det skulle gå så fort då det är så tidigt in i säsongen men Täby är en populär tävlingsplats så lite väntat var det kanske ändå.
 
Jag tycker att Täby är en superanläggning men kanske inte den bästa för en tävlingsdebut... Mycket grejer att titta på och även stort med mycket folk vilket kan göra att jag som ryttare kan tappa fokus och bli nervös för den anläggningen, lättare med småtävlingar ute i skogen ;) Jag tror dock inte Bailey kommer titta speciellt mycket men jag kan nog bli en aning nervös. Tävlade ju där med Kiwi hösten 2013, FEI debut, många duktiga ryttare där och även kompisar satt på läktaren, tappade fokuset helt och stängde av på nåt sätt. Men å andra sidan är det en bra tävling då den bara är ca 30 minuter hemifrån!
Så målet för denna tävling skulle väll i så fall kunna vara att JAG ska hålla mig lugn och sätta fokus på hästen, vägarna och allt som har med ritten att göra, jag ska inte stressa upp mig eller bry mig om omgivningen. 
Det ska bli kul att få komma ut på tävlingsbanorna igen, sist jag tävlade en extern tävling på egen häst var i slutet på juni, har väll säkert glömt bort allt och ingenting, nej men det blir säkert superkul! Måste dock lära mig nytt program då LB ändras från och med i år, jaja det verkar inte såååå svårt så det är väll bara att banka in i skallen och hoppas på att det stannar kvar under ritten ;)
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback