Dag 5

Morgonen började som vanligt kl 6:40 i stallet med mockning av boxar och annat fix, sen frukost och därefter teorin. Det börjar bli lite tufft att hänga med på teorin, alla är sjukt trötta på morgonen, vi sover ju inte sådär jättemycket precis hehe.
Men när vi var klara med det gjorde vi iordning hästarna för första ridpasset som var lite hoppning i Gula ridhuset. Trångt är det men det funkar!
Nougat var suuuuperfin på hoppningen! Bjöd framåt mot alla hinder och hoppade som en klocka verkligen, stora luftiga och kvicka språng och gick att korta och länga honom hela tiden. Vi hoppade fram på några hinder som gick bra och sen skulle vi hoppa "bana" räcke, snett igenom galoppombyte över bom, oxer på långsidan och sen räcket igen.
När jag började hade han stått en stund på medellinjen men vi skulle köra på och hoppa direkt, han hade ganska bra galopp ändå och kom helt okej på hindret, liite långt skulle det blivit men han hade under passet hoppat av när jag tryckt av honom varje gång, men den här gången så ångrade han sig precis efter att han börjat "lyfta" och stannade istället, tappade balans och tog ner huvudet och det var en snygg vurpa jag gjorde när jag fick tugga grus haha. Alla blev verkligen förvånade, ingen såg att det skulle hända och det kom så plötsligt, men sånt kan hända! Hopp upp igen och hela rundan på ca 90 cm hoppade han såååå jäkla fint! Det var verkligen kul att hoppa honom idag, riktigt duktig var han! Vi fick skritta av dem en stund ute efter passet, sen tog vi hand om hästarna och sen lunch.
 
Sen var det teori igen, på rasten satt vi i ridhuset och tittade på hoppträningar och sen fortsatte teorin igen. När vi var klara var det ridning pass 2, dressyr i Vita ridhuset, Utan stigbyglar hela passet! Låren brände som satan mot sadeln och det var superjobbigt när vi skulle rida lätt, men när vi fick sitta ner var det väldigt mycket lättare, såklart. Vi red massa galoppfattningar idag och Nougat var jättefin även här! Fattningarna är toppen verkligen, runda och mjuka och direkt in i bra galopp. Galoppen är verkligen fin över lag! I traven är han också väldigt fin, framförallt går han framåt helt av sig själv och då är det så mycket lättare att rida honom ordentligt och inte behöva driva så mycket. Men hur som helst var han jättefin på passet, vi red inte så länge heller jämfört med de andra passen vilket var skönt för både oss och hästarna.
 
Efter stalltjänst, middag, glass nere vid ett café, rykt av hästarna och puts av all utrustning, och en stund i soffan med några och massa popcorn ska jag läsa lite teori nu och sen sova, skönt att sova "tidigt" för en gångs skull.. ;)
Det här är verkligen favoritbilden, tycker den är så härlig! Jag rider brevid Erika och hennes vita häst Fille och Nougat är boxgrannar och har blivit bästa kompisar på kursen! Är jättelugna och trygga med varandra och på galoppbanan när vi red runt banan så ville dem typ gå i knät på varandra hela tiden, vi får kämpa för att sära på dem..!



Dag 4

Idag började morgonen som alla andra morgonar. Stalltjänst, frukost och sedan teori. Idag handlade det om halvhalter och halter samt om övergångar. Teoritimman gick ganska fort och därefter cyklade vi till stallet och gjorde iordning hästarna för första ridpasset.
 
Idag har vi haft temporidning på galoppbanan framför Strömsholms slott! Vi skrittade dit och sedan red vi två och två runt banan (ca 900 m) och första gången skulle vi bara få veta hur snabbt vi travade. Andra gången var det i galopp och då skulle vi rida helt vanlig arbetsgalopp. Sista gången skulle vi försöka pricka in ett tempo i galopp som skulle ta oss 3 min runt banan. Första varvet i trav var Nougat lite spänd och tittig men varvet efter i galopp gick mycket bättre. Sista varvet var han lite taggad när han fattade vad vi skulle göra men tyvärr fick han aldrig trycka på som han nog väldigt gärna hade velat haha. Vi hade ett ganska bra grundtempo jag och Erika som jag red med. Vi kom in på 2:58 min vilket var typ perfekt prickat!
När vi var klara skrittade vi hem och då fick Nougat vara täthäst vilket funkade bra även det! Var beredd på att han kanske skulle vara lite tittig men han var väldigt lätt att övertala och gick dit han skulle!
 
Efter ridning stalltjänst, lunch och teori som vanligt, sedan ridning igen och då dressyr i Gula ridhuset. Vi jobbade vidare på halvhalterna och övergångar och den här gången tog vi av stigbyglarna efter uppvärmningen. Nougat var superfin idag!! Bra framåtbjudning och lätt och fin i formen, Karin tyckte också att Nougat såg jättetrevlig ut. Halvhalterna och övergångarna fick ordning på honom och han blev superfin! Därefter red vi fattningar från skritt som var jättefina och runda, och sen fattningar från trav som också blev bra. Han slänger sig ibland in i galoppen och gör att jag tappar honom men idag höll jag honom kort i kroppen under hela fattningen och de blev jättefina. Galoppen är hans bästa gångart helt klart, han är jätterund och fin där och galopperar på bra. Någar övergångar skritt-galopp-skritt-galopp gjorde vi också och när jag fick tillbaka honom på halvhalten ordentligt så bröt han mjukt och fint av till skritt istället för att trava några steg och räta ut sig. Var väldigt nöjd med Nougat, jättefin var han verkligen och han kämpade på så fint! Kul att han blir lite bättre för varje gång. Det här passet var nog det bästa vi gjort hittils på de 6 passen vi ridit!
 
Efter ridning var det stalltjänst och sedan middag. Efter middagen gick jag och 3 till på kvällspromenad med våra hästar och lät dem beta lite, och sedan tillbaka till stallet och ryktade dem och fixade klart allt. Kvällen har spenderats med en del av gruppen i ett allrum med återigen massa popcorn och prat! Nu ska jag läsa lite teori och sedan sova!
 
En tjej fotade oss idag på galoppbanan så här kommer lite fina bilder!
Ridningen på galoppbanan
 
Kvällspromenad



Dag 3

Igår började dagen med stalltjänst som vanligt vid 6:40. Mockning, kratta, sopa, städa och fixa, och sedan borsta och visitera våra hästar. Därefter frukost och sen första passet teori som handlade om ställning. Efter teorin gjorde vi iordning våra hästar till första ridpasset som var hoppning i Nya ridhuset, superskönt med svalt och stort ridhus! Vi hoppade en studs och en 5,5a samt lite travbommar. Nougat var pigg, lite springig och stark ibland men galoppen var finast. Han hoppade jättefint men några gånger drog han på lite före och efter hindret och gjorde några extra skutt efter hindret så jag fick hålla tillbaka honom för att han inte skulle komma för fort in i serierna.
 
Efter ridpasset var det stalltjänst och sedan lunchfodring och sedan teoripass igen. Vi gjorde lite egna arbeten om hinder typer, avstånd och olika former av ridning. När vi var klara så var vi tillbaka till stallet och gjorde iordning hästarna för dressyrpass i Gula ridhuset. Fokus på ställningen som vi hade gått igenom på teorilektionen. Nougat kändes något tröttare idag och var också ganska stark, men ibland ganska fin ändå. Men inte så mycket "action" i honom idag. Det är ju tuffa och långa pass två gånger om dagen så det är verkligen inte konstigt att det tar på hästarna. Vi sparar på dem så mycket som möjligt med massa skrittpauser på lång tygel och vi står stilla ibland och pratar ridning.
 
Sedan som vanligt stalltjänst, fodring, äta middag, rykta hästarna och sedan pluggade vi lite tillsammans i våra hus på kvällen med tre skålar popcorn... ;)



Dag 2

Dag 2 på Strömsholm så var jag och en till i min grupp dagelever så vi började 6:20 i stallet med morgonfodring, och sen kom resten som vi ledade upp arbetsuppgifter till. Några mockar, några sopar, några krattar gångarna, toaletter, sadelkammare och spolspilta ska städas osv. Sen borstade vi våra hästar och jag fick då göra hästbesiktningen eftersom jag missade den på söndagen när Nougat inte hade kommit ännu. Det gick bra, han skötte sig även när jag sprang med honom och fick inga anmärkningar.
Därefter var det frukost för oss och sedan teori. Pang på så var det prov på Bronsmärket så det skrev vi. Det var många svåra frågor om skelett och ben och lite sånt men jag kunde en del också. Det var inte många som var nöjda i alla fall haha, men vi får se hur det går. Klarar man det inte ska man skriva det senare under kursen så det är inte kört än dvs.
 
När vi var klara cyklade vi till stallet och pysslade med hästarna och gjorde iordning dem för ridning. Första ridpasset var dressyr i Vita ridhuset där vi tränade på lodräta sitsen och ridvägar. Nougat var pigg och framåt och ganska fin! Några hästar var lite spända eftersom det var första passet men Nougat skötte sig toppen!
 
Efter ridpasset var det stalltjänst med fodring, kratta gångar och fixa hästarna och utrustning och därefter lunch för oss! Sedan teori igen och nästa ridpass var utomhus ut på en äng där vi tränade på lätta sitsen! Vi red under tunnlar och över broar,  förbi får och genom skog och sedan kom vi till ängen där vi fick rida självständigt först och sen tränade tillsammans på lätta sitsen. Även här var Nougat pigg och glad, på slutet lite trött men vi rider väldigt långa pass så det är inte så konstigt. Det blir många skrittpauser men det är ändå tufft för dem, men han var iaf jätteduktig och väldigt rund och fin ute på ängen!
 
Efter ridningen svampades hästarna av, fodrades, vi åt middag och därefter putsades all utrustning och sedan ryktade vi och pysslade med våra hästar. Till sist hade vi kvällsfodringen kl 20 och sen släckte vi och stängde!
Dressyr i Vita ridhuset. Jag och Nougat är fjärde från vänster, inte jätte charmig bild på oss men struntsamma ;)
 



Dag 1

I söndags var jag på Veda på morgonen och red Nougat en kortis i ridhuset. Därefter packade jag klart allt och putsade sadlar och träns, packade höpåsar och fyllde skåpet på prylar, och badade Nougat också. 
Var hemma igen vid 12:30 och vid 13 kom pappa och hämtade mig och sen körde vi mot Strömsholm. Nougat åkte inte med mig då ingen kunde köra honom utan han skulle komma senare på kvällen. Jag kom fram till Strömsholm och fick nycklar och en box som jag ströade upp, packade in mina saker i sadekammaren och lämnade saker på rummet. Checkade in helt enkelt!
 
Därefter hade vi en rundvandring på hela anläggningen. Har faktiskt inte varit på Strömsholm innan men det är sååå fint, och stort..!! Vi fick mackor och gick igenom massa info och regler om anläggningen och sedan fick alla pyssla med sina hästar. Jag hade inte så mycket att göra då utan kollade mest runt lite. På kvällen åt några ur gänget glass nere vid en kiosk och på kvällen kom äntligen Nougat till Strömsholm som snälla Vanja körde hit! Han var superlugn i transporten och var snäll att lasta ur. Inga konstigheter att gå in i nya stallet raka vägen till boxen förbi alla hästar som gnäggar, han hängde bara på! Han började direkt äta på sitt hö och tittade runt lite men helt cool var han! Han har varit här förut på ridledarkurs för tre år sen så han kände nog igen sig lite också. Fixade klart Nougat och packade in allt från släpet och sedan släckte och låste vi stallet och gick och la oss!
Nougat påväg till ridhuset på morgonen
 
Nybadad och fin! 
 
Vi står i Norra stallet, superfint och fräscht, väldigt lugnt också.
 
Nougat precis anländ. Skitdåligt bild men det var mörkt i stallet och endast nattlamporna tända!



Ridledarkursen

Asdålig uppdatering här på bloggen men har fullt upp här, är nu på ridledarkursen på Strömsholm tillsammans med Nougat! Har det verkligen superbra här och Nougat är en riktig klippa! Här ska vi vara i hela 3 veckor, det är ett tufft schema men väldigt roligt. Ska komma ikapp med inlägg från dagarna jag missat att skriva om och visa lite bilder osv!



Hoppning

Igår var det hoppning på schemat! Byggde fram en 3 kombination med 1 språg emellan, tre låga räcken bara, på ena långsidan. På volt satte jag tre upphöjda bommar som var en studs och sen på andra långsidan en studs med två hinder, ett galoppsprång och räcke. Nyttig träning men så jäkla svårt.
Salza var ganska duktig men det var tufft, kommer jag fel på ett hinder pajjar allt lixom och det är så svårt att se avstånd ibland. Många språng blev ganska fina, studsen på böjt spår hoppade hon ganska bra och även tre kombinationen gick bra men studs på rakt spår och sen räcket var skitsvårt och det blev fel gång på gång så tillslut tog vi bort studsen och hoppade endast räcket för att få några bra språng. Hon hoppar ju helt okej men det går mer framåt än uppåt så att säga, därav river hon väldigt lätt om hon kommer för tight.
 
Men efter ett svettigt och intensivt pass så travade jag av. Är nöjd med några språng och sen var hon väldigt fin över lag och gjorde fina galoppombyten så det får jag vara nöjd med! Efter passet duschade jag henne och tog in henne i boxen och direkt efter var det ut i ridhuset igen och sitta upp på nästa häst.
 
Zalmiac fick också hoppa lite igår! Ellinor hade värmt upp honom utomhus och sen bytte vi bara sadel i ridhuset och sen red jag honom en stund och hoppade lite. Z är ju hopphäst egentligen men nu var det väldigt länge sen han hoppade och han verkade glad att få skutta igen! Trodde han skulle vara väldigt pigg och stark men tvärtom så var han jättelydig och det var sjukt simplelt, samtidigt som han hade fin energi! Det rullade på jättefint och han hoppade så duktigt! Efter några språng så travade jag av honom och han var jättefin då, väldigt rund och bra och travade på ordentligt. Skrittade av utomhus sen i solen.
 
Sedan fick även Z en dusch, fixade sen alla grejjer och åkte sen vidare till Veda.
Båda hästarna var iaf duktiga! Har lite bilder också!
 
Salza
Hahahah denna bild alltså...
 
Zalmiac



Bilder från Lotteräng 4/6

Hade glömt att jag hade några bilder ifrån tävlingen med Salza på Lotteräng för snart 2 veckor sedan så här kommer några från framridningen och prisutdelningen!



Salza

Igår hade jag verkligen supertråkigt så på eftermiddagen åkte jag till stallet och red ut en sväng på Salza. Hon skötte sig jättebra och bråkade ingenting, även fast hon stannade några gånger och stirrade på typ kor, maskiner, en gubbe långt bort osv... Men vände aldrig runt eller så!
Red bara en kortis på typ 40 min, tänkte bara jogga i låg form så tog vanligt tränsbett men som vanligt fick jag ångra det. Brukar rida ut på Pelham då hon blir sjukt stark på uteritter och det blev hon även igår, det var en ganska lång bromssträcka så att säga... På hemvägen taktade hon typ hela vägen och gav jag henne långa tyglar så travade hon iväg. Travade av henne sista biten hem och sen kunde vi skritta igen haha...
 
Idag ska vi hoppa lite i ridhuset. Linnea kommer och agerar plockauppbommarsomviriver-assistent, inte lätt att hoppa när man är själv haha.. Särskilt inte om hästen river ibland och då måste man hoppa av konstant och lägga upp bommen.. Nej, så idag passar vi på att hoppa när båda kan.
 
Direkt efter ska jag vidare till Veda och rida lektion, faktiskt sista för terminen är det!



Bilder från Vallentuna 22 maj

Här är bilder på Salza från div 2 finalen 22 maj! Lite sent men struntsamma!! Kommer bilder från Lotteräng också snart.



Candi & Nelson

I onsdags på lektionen red jag Candi och den här gången hade jag honom väldigt kvick och han skulle svara framåt ordentligt redan från början vilket blev jättebra sen. Han hade fin framåtbjudning typ hela tiden vilket han inte alltid har men då gick han framåt hela tiden. I början var det tufft men ändå helt okej, men efter att vi ridit förvänd galopp på volter och motställt hästarna(vilket är superlösgörande) så blev han så jääääkla fin! Haha därefter var han verkligen sååå härlig och när vi travade av var både jag och andra förvånade över hur fin form han hade och att han samtidigt travade på så bra framåt. Mjuk och rund och väldigt lätt i handen samtidigt som jag inte alls behövde driva honom framåt. Då ville jag inte sluta trava haha...
 
I fredags red jag Nelson och det gick inte så jättebra. Han var rätt stark och springig och ibland lite stretig. Vi red öppnor och slutor och bogen in och tagen bakdel på voltspår och det var lite överkurs för honom men vi gjorde så gott det gick. Samma sak i galoppen men då red jag bara på vanligt då han behöver galoppera på framåt så att han orkar hålla galoppen. Inte ett superpass men stundvis blev han helt okej! På slutet blev han ostadigare och starkare men han blev nog återigen trött på slutet, då fick han massa taktmissar och blev ostadig i formen och gick samtidigt inte framåt lika mycket så han blev nog lite trött ändå. Men var fin stundvis!
foto Linnea Smith



Uteritter

Tisdag: Red ut på Salza i ca 1 timme i kvällssolen. Red bort till vändplan där vi red ut på lite skogsstigar och myste och sen red jag en gång fram och tillbaka längs med grusvägen som är superlång. Red några enkla byten som var superfina, och hon fick även galoppera på lite mer framåt. Hon var jättefin verkligen och traven var super! Mest glad var jag över att hon skötte sig så fint! Inte en enda gång vände hon runt och bråkade eller någonting sånt utan hon gick dit hon skulle, hela ridpasset blir så mycket roligare när hon inte tjaffsar ;) På hemvägen var hon pigg och hade svårt att få fötterna att skritta haha, men sista biten var hon lugn.
 
Torsdag: Red ut med Linnea på Zalmiac på en jättemysig runda. Återigen skötte sig Salza super. Vi red bort till vår lilla äng där vi galopperade och dressyrade lite och sen var vi lite skojjiga och byggde ett litet hinder av pinnar på typ 50 cm haha, men Salza hoppade super! Första gången var hon lite misstänksam men sen hoppade hon kanon! Hon var jättepigg men väldigt fin, flashade gärna förbi Zalmiac och visade upp sina travlängningar, varav Z försöker hänga på. Dem verkar tycka om varandra dessutom då dem alltid måste gå ihop så nära att mina och Linneas knän nästan slår ihop haha...



Ridskolecupfinalen

I söndags tävlade jag RSC final på Veda. Toy i dressyren och Robban i hoppningen. Dressyren gick helt okej men med missar och han kändes lite seg emellanåt men annars fin, alla 3 halter blev perfekta, det var något bra i vårt program! Fick 64,848% vilket ledde till en andra placering!
Hoppningen gick inte bra men det visste jag typ redan innan jag hade startat. När jag red in på banan och skulle visa honom de tittiga hinderna var han ganska livrädd och ville inte gå nära någonting... På banan stannade han 3 gånger och hoppade sedan stillastående. Han stannar men sen smyger han fram till hindret och hoppar det själv så det gällde att vara snabb upp i sadeln. Alla gånger han hoppade på de hinder han stannade på rev han så jag blev utesluten. Efter näst sista hindret i grunden var det typ 4 språng till sista hindret som hade vattenmatta och direkt i landningen så tvärnitade han och ville inte gå fram till hindret. Haha det var ingen bra runda men jag stressade inte på någonting då jag redan visste att det var kört så det var iallafall ganska skönt.
Det var en tuff bana med jättetittiga hinder och i hästklassen var det faktiskt ingen som blev dubbelnolla, vinnaren hade 2 stopp i omhoppningen.
 
Här är lite bilder, bildbevis på Toys fina halter och även på Robban som hoppade fint på hindret jag trodde han skulle vara livrädd för, 2:an med bildäcken som han nästan stannade ut sig på förra hopptävlingen, just på det hindret. Inte denna gång! Han hoppar ju kanonfint annars, konstigt att han blivit så tittig bara...



Tävling på Lotteräng

Idag har jag och Salza tävlat på Lotteräng, klass LA:3. Alltid trevligt att tävla där! Fin, enkel och ren anläggning, god mat, trevliga funktionärer och väldigt fina priser!

På framridningen blåste det mycket och Salza var lite springig och stark men när vi kom in i ridhuset blev hon mycket lugnare och mjukare.
Ritten gick helt okej ändå! Fint travprogram, halt och ryggning gjorde hon också fint och ryggade exakt antal steg som står i protokollet, ändå fick vi 5,5 och kommentaren "få steg"...?
I skritten blev hon lite för "på" och jag vågade inte länga ut henne i ökade skritten så mycket, och i mellanskritten innan fattningen började hon takta så där fick vi tyvärr en 4:a. Galopprogrammet var ganska fint, sista övergången från förvänd blev lite tidig men annars var det ganska jämnt.

Fick 65,857% vilket jag kände mig ganska nöjd med ändå. Några moment tyckte jag var lite snålt bedömt (typ ryggningen) men annars kändes det mesta ganska jämnt. Gick upp i ledning men på slutet av klassen kom en som puttade ner mig med 0,5 p marginal, och till sist kom den sista i klassen och vann allt så vi fick en 3:e placering med oss idag! Idag har hon dessutom skött sig ganska bra på prisutdelningen också. Efter första applåden började hon trampa lite men sen stod hon lugnt kvar. Under ärevarvet var hon lite knäpp i början men jag var bestämd och gjorde halt och sen travade vi en bit. På slutet när hon var lugn fattade jag galopp och berömde henne. Inte okej att hon bara drar sitt egna race så fort det är ärevarv utan börjar hon bråka börjar vi om helt enkelt. Men ganska bra skötte hon sig där idag ändå!
Halten innan ryggningen, jämn och fin!



Fredag

Idag vid 2 hämtade jag Hanna och sen åkte vi till stallet(körkort äger!!!), fixade i stallet och sen tog vi en promenad med Salza och Zalmiac som mest bestod av äta gräs i farten typ... Salza är helt beroende av gräs och hon skulle typ kunna trava och äta samtidigt haha... Vi var där en stund och sen åkte vi vidare till Veda och stannade på ICA på vägen för att handla lite.

Red sen lektion på Candi och det gick inte så bra. Fick honom inte framåt utan det stod mest på stället tyckte jag. Stundtals var han okej men det kändes rätt trögt genomgående.

Därefter red Hanna lektion och när vi var klara i stallet åkte vi hem.
Nu har jag tvättat alla tävlingsprylar och fixat. Imorgon är det tävling för mig och Salza. LA3 på Lotteräng ska vi rida och nu ikväll har vi fått veta att man inte får ha dessa "vaggor" som finns på PS-tränsen. Först verkade det som endast på tyglarna vilket inte rörde mig eftersom jag inte använder PS-tyglarna på henne utan vanliga, men nu får de inte finnas i sidostyckena heller så imorgon får vi byta utrustning lite grann. Antingen får vi byta ut sidostyckena men då blir de ju av en annan typ, eller så måste jag tävla på "uteritts-tränset". Inget av dem hade jag hoppats på eftersom man aldrig vill byta någon utrustning på tävlingsdagen, men men, bara att köra på!
Startar på eftermiddagen så ska vara i stallet vid lunch ungefär=lite sovmorgon!!



Onsdagens lektioner på Veda

I onsdags red jag dubbla lektioner på Veda. Först vanliga dressyrspecialen och sen red jag hoppspecial direkt efter.
På dressyrlektionen red jag Maestro och han var ganska spänd hela passet, han hade varit det lektionen innan, lite ovanligt mycket så jag fick rida honom då, har ju ridit honom ganska mycket på senaste tiden och "känner honom" iallafall lite nu. Han var som sagt ganska spänd och slog upp huvudet rätt mycket men jag jobbade bara vidare på att få honom att bli låg och rund och trava på framåt. Vi gjorde lite skänkelvikningar och en övning under lektionen som var lite klurig på honom men det gick helt okej ändå. Förvänd galopp bland annat och hela galoppen på honom är överlag toksvår men höger var helt okej ändå! Han jobbade på bra och på slutet kändes det lite mer "som vanligt" på honom.
 
 
Därefter var det hopplektion och då red jag Nelson. Det var första gången jag hoppade honom och det var superkul! Vi hade mycket markarbete med bommar på både böjt och rakt spår, studs och en kombination. Vi värmde upp på bommar och enkelhinder och studsen. Det var lite svårt att komma in i galopp i början in på studsen då han är så svår att korta galoppen på och då kom vi lätt fel vilket blev ännu tuffare när det var travbommar framför så vi kom in i trav istället och då blev det bättre. Han hoppar hur fint som helst och har jättefin teknik! Runda språng och han bjuder bra mot alla hinder, inte tittig eller någonting utan han bara kör på, duktig!!
Vi red sen en liten bana med bommar, hinder, studs, galoppbommar, oxer, studs, kombination. Bommarna var lite svåra i galopp på böjt spår men han hoppade hur fint som helst och var verkligen duktig!



Salza

Tisdag: Joggade lätt i ridhuset med mycket övergångar i ca 30 min. Det var så jäkla varmt så det fick bli ett kort pass, red totalt i kanske 20 min och sen skritt resten. Hon kändes helt okej ändå men lite trött, inte konstigt pga värmen. När jag kom till stallet var hon svettig under manen så bara det tydde ju på hur varmt det var. Därför ett kort pass i låg och rund form, bara basic. Skrittade sen av ute med Marianne och de fick även stå och beta lite ute. Efter passet fick hon en dusch och sen beta ute i solen igen.
 
Torsdag: Igår red jag ett dressyrpass där jag red igenom alla rörelser ur LA3 men jag red aldrig igenom programmet. Vi har gjort det så många gånger nu så la fokus på vissa delar istället. Hela travprogrammet kändes väldigt fint och jämnt, skritten var bra och galoppen blev rätt fin efter ett tag. Jobbade igenom med förvända galoppen och en del galoppfattningar och dem kändes bra tillslut. Hade bara ridit i typ 30 min när jag hade kännt på alla delar men hon hade fortfarande power kvar så jag tränade några enkla byten på olika linjer och avslutade med att rida vägen ur msvc1 med två enkla byten och båda blev verkligen jättefina och mjuka. Ibland känns det som att hon "slänger" sig ner i skritt, det blir lite abrupt typ, men igår kom hon direkt ner i skritten och fram i ny galopp jämnt och fint. Nöjde mig efter det och travade av och sen skrittade jag av utomhus.
 
På lördag ska vi starta LA3 på Lotteräng, sista tävlingen innan sommaruppehåll för oss två.