Woopa

Fick som sagt jobba imorse så vid 12 åkte vi hem en stund och bytte kläder och laddade om. Var väll inte hemma mer än 20 minuter innan det var iväg mot Thorsholma.
Vi mockade alla 3 boxar och packade alla höpåsar, fixade allt vatten osv.
Pelle fick idag gå dressyr i ridhuset. Det gick väll sådäär egentligen. Han var väldigt stel och svår att få igenom ställningen på. Gjorde väll mest lösgörande jobb, volter, skänkelvikningar på volt, dvs att jag red en stor volt och sköt ut bakdelen så att jag fick upp honom på yttertygeln osv. Det gick väll helt okej men svårt var det. Galoppen var SJUKT svår idag... Fick knappt till det alls i ena varvet men helt okej kan man väll ändå säga att det var.
Är väll inte så jättenöjd med Pelle idag, det var väldigt svårt faktiskt. Dock var han väldigt mjuk och fin när jag travade ner honom så något bra måste jag ju i alla fall fått igenom!

På Bailey red jag ju lektion för Evelina och det gick så sjukt bra! Vi jobbade mycket på att han skulle vara lugn och vila på steget. Han skulle lyssna mycket på mina förhållningar och så fort han inte lyssnade så var det direkt halt eller övergång till skritt. Efter ett tag lyssnade han superbra vilket är jättekul! 
Mycket fokus av lektionen las på delar ur LA:1, skönt att kunna rida programdelar hemma för tränare och inte bara själv utan någon som ser på eller på en programridning med domare, rider man hemma såhär med tränare får man hjälp med exakt allt i varenda moment. Allt gick superbra, mina vägar måste dock bli mycket bättre haha. Halterna måste vi också jobba lite på, att sånna enkla basic saker kan vara så sjukt svårt? Travökningarna var idag väldigt fina, han hade ett jämnt tempo hela tiden och höll takten. Vi jobbade på att efter ökningen ska han DIREKT vara tillbaka igen till ett lugnt tempo. Vi övade detta med att först sakta av till skritt direkt efter ökningen var slut och efter nån gång räckte det med att bara göra en förhållning så tar han tillbaka igen, blir lite hemläxa att öva det!
Men hur som helst är jag helt galet nöjd över Bailey! Han var verkligen jättefin och vi lärde oss massor på bara dessa 45 minuter med Evelinas ögon på oss. Imorgon blir det Anna träning, här ligger vi inte på latsidan när det gäller träning!
//Hedda



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback