Dag 19. Hur jag förbereder mig för tävling

Hur jag förbereder hästen osv kvällen innan har jag ju tagit upp typ hundra gånger känns det som... Men kvällen innan om möjligheten finns vill jag alltid fixa hästen så att den och utrustningen ser bra ut. Känns alltid mycket lugnare att veta att allt är färdigt när man går och lägger sig än att göra det under tävlingsdagen.
 
Hästen fixas och utrustningen putsas och sen åker man hem.
Nu då? ;)
 
Jag förbereder mig inte inför tävling genom att sitta ensam i en soffa med en kopp te och ta 10 djupa andetag. Jag förbereder mig inte heller genom att vara med kompisar hela kvällen och komma hem sent för att direkt gå och lägga sig.
 
Kvällen innan packar jag ALLT jag ska ha under tävlingsdagen. Allt jag ska ha på mig, sånt som ska packas med osv. Jag hatar verkligen att gå och lägga mig och veta om att jag inte är förberedd alls.
Varje gång jag ska tävla så ser jag till att allt är packat och att jag lagt fram tävlingskläder osv.. Hur bra börjar dagen om man ska klä på sig och inser att de vita ridbyxorna ligger smutsiga längst ner i tvättkorgen. Om man har missat en sån ganska grov sak känns det kanske lite som att man tar tävlingen för givet.
Även fast vi inte ska rida OS eller världscupen så vill man ju ändå alltid vara förberedd. Bara att förbereda sig dagen innan gör det mycket lugnare till tävlingsdagen och då kan man fokusera mer på det man ska!
 
Kvällen innan:
* Ser till att allt jag ska ha på mig är tvättat och packat, ev lagt fram det.
* Läser igenom tidigare protokoll om jag har några tillsammans med hästen jag ska tävla. 
* Kollar på ev. tidigare filmer från tävlingar. Tex om jag ska tävla Pandora som jag har tävlat flera gånger kollar jag på filmer när jag rider henne och tittar på vad jag ska göra bättre.
* Går och lägger mig hyffsat tidigt
 
Det är superviktigt att vara väl förberedd inför tävlingar! Att komma förberedd gör också att man blir mer redo för sin "uppgift" dvs tävlingen och det brukar gå bättre typ 9/10 gånger om man är redo och väl förberedd.
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback