Dressyrkurs dag 2

Idag red vi vid 17 tiden, var soligt men svalt då vilket var helt perfekt ;)
Under passet så tränade vi på volterna igen, uppridningar och 8-metersvolter, galoppfattning på medellinjen och lite annat. Var både lätta och svåra saker vi gjorde.
 
Jim va jätteduktig idag! Jag tycker han gick lite bättre än igår faktiskt. Galoppen gick bra idag när han väl kom igång. De är fortfarande svårt att "starta" galoppen men när han börjar galoppera på lite så blir han jätteduktig.
Övergångarna skritt-trav gick mycket bättre idag också. Övergångarna från och till galopp är skitsvåra men det är inte prio ett just nu.
 
Tänker mest på att hitta ett jämnt flyt, att han ska gå stadigt och lugnt utan att trassla någonting utan bara flyta på, samt att han ska lyssna på mig och för hjälperna vilket han gör rätt bra nu!
 
Överlag kändes han faktiskt bra idag. Rider honom i ganska låg form för det mesta nu men han får ett bättre flyt när han får gå lite lägre. Han tycker det är lite svårt och jobbigt att korta upp och det blir lätt trassel då, men med tiden nu så ska jag försöka testa att kräva lite mer, bara testa mig fram. Kräver absolut inte mycket alls. Kan inte kräva så mycket av honom än men det kommer nog gå framåt tror jag ;)
 
Jojjo filmade och fotade idag så jag tog lite screenshots jag tänkte visa. Han går som sagt rätt lågt nu och allt är inte helt klockrent, inte heller min sits just nu hahah, men struntsamma.
Kolla va fin på den här bilden!!
 
Har film också så kaaanske lägger upp något ;)
 
//Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback