Hoppning på Ludde

Igår hoppade vi på lektionen. Vi hade Magnus nu när han är hemma från tyskland och jag hade Ludde igen. 
Vi hoppade en bana på 8 hinder, dock bara 4 kombinationer, långsida, snettigenom, snettigenom, långsida. Ludde var SKITSPÄND, stel, stark och livrädd när vi red fram. Han kastade sig för minsta lilla sak, tvärnitar och blir skiträdd för sanden lixom? Hahaha men vi red fram en stund och sen travade över några bommar. Han tvekade ingenting då utan bara körde på. Sen skulle vi hoppa och då blev det tvärnit, flera tvärvändningar när han bara drar runt och sticker och när han väl hoppar hoppar han 1 meter över hindret så att det inte ska äta upp honom typ...
 
När vi hoppade fram skulle jag hoppa. Hade fått superbjudning på honom då och hade raktriktat honom mot hindret och då tänkte jag att han skulle hoppa för han tryckte verkligen framåt. Nova var framför mig och red 2:a hindret så bommarna klonkade i varandra. Jag var fortfarande typ 10 meter fram till första hindret men Ludde blev SKITRÄDD. Han tvärvände fort som fasen och drog iväg. Jag hann inte ens tänka innan jag bokstavligt talat FLÖG ur sadeln och landade skithårt på ryggen och slog i bakhuvudet rädd hårt i marken. Gjorde faktiskt rätt ont men ställde mig upp direkt, borstade av sanden och hämtade hästen... Hoppade upp och det första han gjorde när jag skulle trava iväg var att kasta sig precis likadant och då blev jag skitsur och trött på honom så var jävligt bestämd och trött på honom just då. Han är så jäkla fjantig när han håller på så mycket. Hur mycket man än går på med spöt, ramar in, driver och smackar och allt tvärvänder han flera meter innan och VÅGAR verkligen inte hoppa.
 
Tror inte jag hann hoppa fram mer än så.. Sen skulle vi hoppa bana och när jag gjorde det stannade han på första hindret, fortfarande flera meter innan, la en volt och sen hoppade han. Fick ett till stopp under den banan men det ENDA jag gjorde seriöst den ritten var att driva, smacka, gå på med spöt och få honom att inte stanna. Han hade verkligen bromsen i HELA tiden och lyssnade INGENTING på spöt. Men jag fick hoppa några extra hinder direkt efter varandra för att han skulle gå fram men som sagt, bromsen i hela tiden men han hoppade ändå det sista.
Andra gången stannade han på första IGEN och DET KAN JAG BLI SÅ J*KLA SUR PÅ när han redan har hoppat det hindret typ 10 gånger?!!?!??!?!?!??! Fattar inte vad fasen som är så läskigt hahahha. Men efter det stoppet hoppade han hela felfritt och med en bättre bjudning.
 
Så lektionen gick inte speciellt bra. Är bara så tråkigt att han måste fjanta sig så mycket för han ÄR en cool ponny, men vad är det han har blivit så fånigt rädd för lixom? Idag har jag faktiskt ont i hela ryggen, axlar och armar och allt utom armarna kommer från avramligen...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback