Gårdagen

Igår slutade jag som sagt skolan vi 11 och åkte upp till stallet runt 2 precis som planerat. Bailey fick gå ett dressyrpass på utebanan. Vi jobbade bara basic saker, övergånger, tempoväxlingar, skänkelvikningar och små svaga öppnor.
Till en början kändes han helt okej, lite springig och på framåt men ändå så att jag hade bra kontroll hela tiden. Han bar sig själv och var inte ett dugg stark - precis så som han ska vara.
Mot mitten av passet började exakt varenda häst springa i hagarna då det började bli dags för insläpp. Bailey som var på utebanan precis bredvid påverkades självklart mycket av detta och blev väldigt springig och ganska stark.
Jag fick inte riktigt grepp om det förrens i slutet när hästarna närmast utebanan var intagna. Man ska ju egentligen inte skylla på haghästarna utan det ska funka i alla fall men jag tror att det påverkade både mig och Bailey rätt mycket.
Vi red hur som helst igenom ett program bara för att testa och känna av lite. Trots att han blev springig och stark så har vi höjt lägsta nivån betydligt vilket är superkul!
 
Efter stallet åkte vi iväg till Stockholm ridsport. Det var som sagt ta 3 för 2 på schabrak och bägge hästarna behövde verkligen. Vi köpte ett vitt equiline dressyrschabrak till Queen och Bailey för tävling. Vi har kollat på just detta länge och det är superfint verkligen, nu behöver vi inte skämmas längre med de tävlingschabraken vi har ;) Men sen så fick även Adam ett Kingsland schabrak till hopptävlingar. Jag tyckte dock han skulle ta ett annat med strass men nope det ville han inte ha ;) Det han valde är stilrent men samtidigt snyggt! Schabraket vi sen fick gratis var ett brunt schockemöhle dressyrschabrak till Bailey och Queen. Superfint!
Adam köpte sen även hoppskydd till Bailey. På grund av de nya reglerna behöver vi i princip kasta alla hoppskydd vi har haha, i alla fall bakskydden... Men men, det blev ett par bruna Veredus Young jump på bak och ett par bruna Veredus Olympic på fram.
När vi ändå var på Stockholm ridsport passade jag på att köpa en Leovet conditioner Silkcare och en sadeltvål ifrån Childeric!
//Hedda 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback