Gårdagen i stallet

Igår var det en liten märklig och speciell dag i stallet ;)
Kom dit 16:00 och när jag skulle hämta stövlar och hjälm i skåpet så funkade inte lampan. Tänkte att den säkert var trasig bara.. Gick upp till stallet och där var det också helt släckt. Strömavbrott på hela anläggningen var det! Den första gruppen hade lite dagsljus via fönsterna men vi kunde inte öppna dörrarna eftersom det var storm utomhus. Även ridhuset var släckt men som sagt lite ljus via fönsterna. Andra ponnygruppen fick göra samma sak men det blir ju mörkare för varje timma och när tredje ponnygruppen skulle rida var det alldelles för mörkt i ridhuset så dem fick ha teori istället. Även första hästgruppen blev inställd då strömmen fortfarande inte kommit igång då.
 
Det var inte precis enkelt att mocka, hjälpa alla med hästarna osv när stallet var bäcksvart. Alla fick försiktigt gå runt med ficklampa på mobilerna... Vi väntade i flera timmar på att strömmen skulle komma tillbaka. ca 20 min innan min ridlektion skulle börja hade den fortfarande inte kommit igång så vi ställde in oss på att det inte skulle bli någon lektion men tur nog kom strömmen tillbaka då så snabbt fixade vi våra hästar och sen var det hoppning i ridhuset!
Måste bara visa er denna bild först! Såhär såg stallet ut när jag öppnade dörren på baksidan. Tänk er då stallen när vi behövde stänga alla dörrar... Bäcksvart var det!!
 
Men hur som helst ridlektionen då! Vi hade hopplektion med Magnus och jag red Cyklamen. Vi travade fram dem på volt och fyrkant som vanligt och sen över lite bommar som sen blev små hinder som vi hoppade i trav och galopp. Efter uppvärmning så hoppade vi bana två gånger var. Var som en 8:a, precis som förra gången vi hoppade, och det gäller bara att ha blicken på hindret och galoppera framåt samt komma rakt på alla hinder så flyter det ganska bra.
Cyklamen kändes lite seg faktiskt stundvis så på vissa hinder blev det lite fel på avstånd men det gör inget eftersom det var så lågt, men han hoppade bra ändå. Andra gången fick jag igång galoppen mer så då stämde avstånden bättre men han kändes lite trött.
 
Han gjorde inte ett enda skutt eller hopp under hela lektionen som han brukar dra till med när det är hoppning. Var skönt eftersom jag glömde västen så fick hoppa utan på honom. Lite risky men han skötte sig bra så det var tur! Kändes väl helt okej ändå. Som sagt var han lite trött men han var ändå duktig och alltid lika kul att hoppa!
 
//Carro
Bilderna från hopptävlingen i söndags är påväg! Bilden ovan är från tävlingen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback