Hoppspecialen

Idag på hoppspecialen fick jag rida en häst jag inte ridit på över 1 år, nämligen Toy! Var skitkul!!!

Vi hade Malin och vi hoppade en kombination och sen en liten simpel bana som avslutning. Vi värmde upp i alla gångarter och började sen hoppa fram på kombinationen. Såsmåninom höjde vi mer och mer och vi hoppade som högst oxern på 110 cm. Vi tränade väldigt mycket på hoppsitsen igen vilket är grymt bra! Skitbra träning verkligen! Red med extra korta stigläder idag också vilket var bra för kom upp bra ur sadeln och kände att jag hade bättre stöd med kortare läder.

Banan vi avslutade med tog vi på typ 70 cm så hästarna fick "hoppa ner" lite.
Dressyrdelen om man kan kalla det så kändes faktiskt riktigt bra! Han var jättejättefin att rida, nästan bättre än vad jag mindes honom som när jag red honom i mars 2013. Alla gångarter gick bra och han lyssnade för skänkeln jättebra.

Hoppningen gick också bra. Han är bara lite svår för hamnar han minsta lilla centimeter för nära hindret så river han, så man ska helst hoppa av lite tidigare för då hoppar han "över det" kan man säga ;) Han är en ganska stor och biffig häst och har en ganska stor galopp så det är lite svårt att hålla tillbaka honom samtidigt som han inte ska dra in nosen vilket han lätt gör.

I början av hoppningen blev det lite missförstånd när jag tryckte på lite mot när vi hoppade runt 1 meter och då hamnade han bara någon decimeter för nära och rev då. Men när jag började fatta hur jag skulle göra gick det skitbra! Han hoppade sjukt fint på allt och va supersuperduktig!

Hoppas verkligen att jag får fortsätta med honom nu!
/Carro

Har film från sista banan men den kommer kanske imorgon! Här är några bilder iaf ;)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback