Juniorhäst

Asså jag är så sjuukt sugen på en juniorhäst nu! Tävla en storhäst på MSV:C / B nivå ungefär, rida juniorklasserna och köra stenhårt under de 3 junioråren jag har kvar.

Vi satsar på att Queen kan gå juniorklasserna när jag är 18, alltså mitt sista ponny och juniorår. Det kanske blir lite tight men vi hoppas på det. Men då känns det lite sent, behöver hästen ungefär nu haha

Bonzai var ju bra utbildningsmässigt men som alla andra hästar hade han sina brister, han var sjuuukt svår på tävling. Hade som mål 2013 att tävla honom innan vi lämnade tillbaka honom, det gjorde jag också, och herre vad jobbigt det var, på tränsbett dessutom, han var inte lika tung på kandaret. Men då Bonzai hade sina brister och att åldern var lite för hög tog resan slut.

Vi köpte ju nu i vintras The Dancing Queen på då 4 år. Hon är så sjukt fin och har grymma gångarter men hon är rödhårig, även i huvudet också. Hon har så stor kapacitet så jag vill lära mig rida henne nu faktiskt. Jag vill komma ut och tävla henne så fort som möjligt och ska börja redan nu att träna inför tävling. Det är så mycket roligare att träna när man har en viss tävling att sikta mot och det har vi just nu. Eller ja, vi får se lite men vi har några tävlingar som är eventuella, hinner inte jag träna tillräckligt rider mamma istället och sen satsar vi på nästa istället.

Men för Queen sätter även åldern ett litet stopp, hon är just nu alldeles för ung. Jag kan rida unghästkval men inte mycket mer än så ännu. Hon är speciell och vi har inte riktigt lärt känna varandra till 100% än.

En av hästarna vi provred var perfekt, han var riktigt bra utbildad, 7 år MEN (finns alltid en massa men...) han hade sina brister. Vi besiktigade honom faktiskt men då det blev lite strul (som senare visade sig inte vara någonting) hann vi ändra oss och välja Queen istället.

Men jag skulle verkligen vilja ha en juniorhäst just nu. En yngre Bonzai. En storhästvalack ca 168-173 hög, ca 8-13 år och sjukt snäll, utbildad ungefär MSV:A och kunna lära mig massor. Att få chansen att rida och tävla en sån häst hade varit grym, vill verkligen inte bara kasta bort de juniorår jag har kvar!

Ångrar lite ibland att jag inte drog ut och tävlade på Bonzai de åren vi hade honom. Dock var jag inte mogen för MSV:C (där jag får rida på kandaret) och jag hade nog inte orkat rida runt honom på en LB, LA (där jag måste ha tränsbett) gång på gång. Den tävlingen vi gjorde var jobbig bara den haha, saknar dock verkligen att ha en utbildad storhäst!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback