Ridskolecupen-sammanfattning 2012-2013

Dressyr:
Omgång 1:
Hade Plopp, och HAHA jävlar va dåligt det gick! Plopp va skitarg typ.. i galoppen sparkade han bakut flera gånger och även i traven kickade han heeeela tiden. Jättekonstig eftersom han aldrig brukar göra det med eller utan sporrar? Han bröt av och när jag fattade ny galopp sparkade han bakut och haha ingenting gick bra.. Fick dunderbra 51,379%. WOHO hahahhaahah. bilden visar exakt hur det gick..
 
-omgång 2 var jag inte med på då jag var i Thailand-
 
Omgång 3:
Den här gången hade jag Ludde. Tyckte det gick skitbra först men det gick egentligen skitdåligt. Ludde blev JÄÄÄÄTTE lång och seg och hahahah fan va fult det ser ut.. Jag "red igenom" helt på framridningen och då dör han på banan och man orkar inte hålla ihop honom och samtidigt driva... hahah. Fick 63,103% och kom först delad 1:a men då går man ju på allmäna intrycket och då blev jag 2:a placerad.
 
Omgång 4:
Sista omgången i dressyren hade jag Twist. Det gick pissdåligt.. Hon bara sprang och när jag skulle ta tillbaka henne drog hon upp huvudet och skakade på det. I galoppen bytte hon till korsgalopp i SAMMA varv och i SAMMA hörna som alla tidigare dressyrtävlingar... Hon var helt kaos och tyckte jag kunde få 45% eller något.. Fick iaf 59,138%. Typ snällt av domaren.. Har varken film eller bild från den här tävlingen då hon som skulle filmat mig inte gjorde det.
 
Finalen:
Trots den asdåliga grunden kom jag till final. Fick lott nr 2 och jag ba YES NU KAN JAG TA PANDORA! Tror ni inte pandora togs på nummer 1? så jävla lack.. haha tog iaf Ludde. Det gick bättre den här gången men SHIT va han dog inne på banan, så jävla seg och jag drev som in i utav h*lvete för att han skulle orka sista biten.. Haha red på 65,781% och blev 3:e placerad!

Hoppning
Omgång 1:
Första omgången i hoppningen och det här var antagligen min sista tävling på Jane... Jag var redan här ganska lång på henne men jag tyckte fortfarande om henne lika mycket så tog henne ändå. Hon hade med ryttaren innan vägrat ut sig med 1 avramling och typ 9 vägringar på samma hinder, de höll på i typ 10 min att försöka få över jane över en oxer som hon annars alltid hoppar? När jag red var jag på henne till 3:an och hon tvekade men jag drev över henne ändå. Red banan felfritt i fas 1 och 2 men missade en sväng i omhoppningen vilket gjorde att jag tappade segern... Red runt halva banan innan nästa hinder och var endast 4 sek efter vinnaren som red den snäva svängen. Jane var iaf skitduktig och jag kom väl 5:a eller något sånt.
 
Omgång 2:
Första tävlingen med Twist! hahah modigt nog va detta typ 4:e gången jag red henne och 2 dagar tidigare red jag henne för första gången på ett helt år.. Kände henne inte spec bra och det var väl på den här "tiden" hon var lugn inne på hoppbanan xd hahahah.. Det går typ segt jämnfört med i dagsläget.. Men iaf, hon var jätteduktig och hoppade allt. Jag dock trodde inte hon kunde galoppombyten så jag bröt av till trav för att rätta galoppen... Aja, det gick ändå bra och jag blev 2:a placerad endast ett halvt poäng ifrån 1:an! även snabbaste tiden i omhoppningen!! hahah, gullig video btw...
 
Omgång 3:
Tog Twist den här gången också och nu både känner jag henne bättre och hon är piggare inne på banan.. Den här gången dock var hon skiiitstark och hon drog jättemycket! Stildomaren tyckte hon var för hetsig och det fick jag inga bra stilpoäng för... Kom 5:a iaf men är ändå nöjd, hon hoppade bra och hoppade i alla lägen så hon var duktig. Snabbaste tiden i omhoppningen igen!!
 
Omgång 4:
Sista omgången tog jag återigen Twist. Den här gången var det på tid och det är väl det hon är bäst på ;) Hon hoppade sjukt bra och var superduktig! Hon hade jättebragalopp och vände snabbt i omhoppning. Tyvärr tryckte jag på henne lite för mycket till näst sista hindret och hon hoppade inte riktigt utan galopperade typ över det så hon rev. Dock hade jag snabbast tid av alla både i min klass och alla andra klasser så hade vi inte rivit näst sista hade vi vunnit.. Lite synd men aja.. Snabbaste tiden i omhoppningen, åter igen!
 
Finalen:
Kom till finalen även i hoppningen. Tog faktiskt Twist igen, VET att hon kan, måste bara hjälpa henne typ.. Rida HELA tiden och verkligen försöka. Finalen är alltid på tid så på det sättet är hon ju sjukt bra! Hon var iaf helt GAAAALET duktig den här gången! Hon lyfte mycket mer på benen även fast hon var i några bommar.. Jag var på henne hela tiden och när jag kände att hon blev för lång kortade jag upp henne och satte spöt på bogen innan hindret för att hon inte skulle slarva. VILLE inte riva igen.. Det jag ville var typ bara att rida felfritt.
Sofia som red före mig red sjukt snabbt och haha, då skulle jag också det xd Drog upp tempot och vände ganska snävt i omhoppningen. Hon grejjade allt och var hur duktig som helst. Sista hindret som var ett jokerhinder, lite läskigare hoppade hon såklart, inte rädd för någonting typ, men slog i rätt hårt. Vände mig om och tittade, och bommen låg kvar. Det första jag sa när jag red i mål var YES!! Jävlar va stolt jag blev över henne!
IGEN red jag snabbast i omhoppningen och eftersom finalen var på tid vann jag. Helt sjukt kul och hon var så jävla duktig, shit va jag älskar den hästen. Världens bästa seriöst.
 Var typ som en lättnad att rida felfritt på henne, lixom, att man vet att det går. Hon är en sån sjukt duktig häst, men samtidigt så svår och vet man inte hur man ska göra går det helt åt helvete, haha fråga mig. Vet hur det är när det går åt skogen typ :)
 
Det var helt min RSC säsong och jag är skittaggad på nästa säsong!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback