Ridningen i tisdags

Sorry att det kommer så sent...
I tisdags var det iaf andra lektionen för terminen. Jag fick rida på ingen mindre än stora svarta Zimba!! Var askul för hade inte ridit honom på nästan 2 år men nu var jag tillbaka på hans rygg igen ;) Hahah..
 
Eftersom jag inte ridit honom på aslång tid så vet nog några av er inte riktig vem han är så tog texten från hemsidan och la in här istället ;)
Valack
f. 2000
Zimba är en energisk herre med mycket självförtroende och motor. Zimba är känslig och fin att rida för den avancerade ryttaren som vet hur man talar med små bokstäver. Zimba är en stor personlighet även i stallet. Han kan vara väldigt kelig när han sätter den sidan till.
 
 
Dock de senaste åren tycker jag att han "mognat" eller vad man ska säga och fler och fler kan ju rida honom nu men han är inte den lättaste hästen enligt mig iaf, haha men VÄLDIGT väldigt fin och rolig!
63353_432245199723_1831314_n
 Wendela som rider honom på bilden ;) hahah har ingen dressyrbild när jag själv rider honom..
HAAHHA här är en bild på när jag hoppade honom för typ 1 år och 7 månader sen.. Ja ni ser ju att det var ett tag sen...
 
Aja själva ridningen då!
Vi red dressyr för Magnus. Hann trava fram honom och sen behövde jag ta av min tjocktröja, blev skiitvarmt!! Zimba var rätt pigg och framåt och blev lite dragig ibland så fick göra massa förhållningar så att han lyssnade på mig. Vi red lite serpentiner, skänkelvikningar, övade extra på ställa dem på långsidor utan att de flöt in. Sen körde vi lite galopparbete och avslutade med att trava av dem.
 
Traven tycker jag gick bra faktiskt! Han lyssnade på mig och hade nästan alltid det lite lugnare steget istället för det hetsiga. Det hände inget speciellt lixom, han lyssnade asbra och skänkelvikningarna snett igenom var klockrena förutom att han tryckte på liiite för mycket en av gångerna.
 
Galoppen kom jag ihåg att han var lite svårare i. Han har sjukt mycket motor där och man måste verkligen sitta tillbaka och få tillbaka honom. Det får ta något varv men man ska bara få honom att få en lugn galopp. Det är inte så att han ökar takten utan han behåller samma takt men utan att länga steget eller något så bara går det fortare, man typ känner hur han trycker på bakifrån och sen går det framåt bara lixom. Men han var SKITlydig där! Tog kanske ett halvt varv  på volten innan jag kunde sätta mig tillbaka och hade all kontroll på honom. Fick in en lugn, kort och skitfin galopp i båda varven och är jättenöjd med hela galoppen!
 
Var jätteroligt att rida honom igen och hoppas att jag får fortsätta med honom!
Zimba



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback