Inte klar än

Det blev en lååång morgon i stallet och än är vi inte klara, vi ska tillbaka och spola lite ben och sen ska jag rida lektion på veda.
Vi började imorse med att slå upp dressyrstaketet så att vi kunde rida lite program och självklart också lite miljöträning. Bailey är inte alls tittig på bortaplan men så fort något är nytt hemma blir han superspänd och tittig. 
Hovslagaren kom också imorse och skodde Bailey och en annan ponny i stallet så det blev en del fix med att ta in och ut hästar fram och tillbaka.
Bailey's gamla ägare var idag och hälsade på vilket var supertrevligt, jag fick rida i deras sadel som är Bailey's gamla och det var en enorm skillnad verkligen. Han kunde röra sig mer och jag satt bättre i den. Jag kom verkligen ner i sadeln och kunde driva på ett helt annat sätt både med benen och sitsen. 
Men träningen då... Jag red då för Evelina vilket nu var ett tag sen så det var jättekul att få göra det igen, speciellt nu när jag inte rider för Anna denna måndag.
Men jag red riktigt dåligt idag faktiskt. Sitsen och drivningen var mycket bättre än vanligt på grund av sadeln men händerna var ju katastof. Jag märkte att han gick bättre när jag hade ytterarmen böjd och still men ändå lättade jag automatiskt på den och låste innerhanden som jag istället skulle ha lättat på. Evelina var som tur var på mig hela tiden men jag måste väll helt enkelt banka in det i huvudet så att det sitter. Jag måste lägga om hela ridningen och precis så som jag nu red Bailey måste jag också rida Queen.
Men vi backade idag bandet lite. Vi jobbade mycket övergångar och med att jag ska lätta rejält på inner och bara rida med yttertygel och benen. 
Vi red även igenom LA:1 vilket gick helt okej, traven var väll egentligen rätt okej men galoppen var svår, det är bara hem och öva helt enkelt. Jag rider ju honom hela nästa vecka när Adam är bortrest så då ska jag få grepp om galoppen. 
Trodde det var lätt med en het häst, icke sa nicke ;) Man måste lära sig rida med benen istället för handen, speciellt på Bailey, att bara bromsa går verkligen inte alls utan man måste bromsa endast med sitsen, känns ganska omöjligt när man bara säger det såhär men det går haha
 
Adam fotade över 1000 bilder under träningen idag så ni kan nog förvänta er en massa bilder under nästa vecka, tävlingsbilderna ska självklart också upp ;)
//Hedda



Kommentarer
Amanda

Kanske lite sent men hade varit kul om ni kunde göra dessa challenges :)
- Frågestund i video
- lukta på saker och gissa vad det är
- smoothie challenge

2015-02-27 @ 16:02:42
ɑ n n i k ɑ

Så fin!

2015-02-27 @ 20:25:26 | http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback