Hoppningen

Igår fick jag rida i hoppspecialen istället för Anna och jag red som sagt Cyklamen och vi red för Evelina.
Vi värmde upp först i trav och galopp och sen rida över bommar. Sen hoppade vi fram på flera olika linjer och slutade med att hoppa bana två gånger var, först en lång bana och sen avslutningsvis en kort bana.

Har ritat upp en banskiss så ni ska förstå bättre ;)
I början skulle vi hoppa fram på tre kombinationen(hinder 1,2,3). Vi kom från båda hållen och mellan 3-2 är det normalt ett galoppsprång och mellan 2-1 är det två galoppsprång. Vi började däremot med att rida i kort kort galopp och hoppa så vi skulle klämma in 2 språng där det skulle vara 1 och 3 språng där det skulle vara 2. Vi gjorde det i båda varven och det var svår men jättenyttigt!
 
Sen ökade vi på tempot och red på vanliga antal språng. När vi hade hoppat fram en stund hoppade vi bana. Den var en blandning mellan hinder, bommar, trav och galopp. Först kom man på kombinationen, sen trav och rida över bommar, tillbaka galopp och hoppa hinder, trav igen osv. Ni får kolla på skissen om ni är intresserade ;)
 
Cyklamen var verkligen superlydig och han var inte alls överdrivet mycket på hugget. Han var framåt och pigg men lyssnade på allting och höll inte på att busa till det hela tiden haha. Han skötte sig super, jag själv glömde dock banan lite men hittade snabbt tillbaka.
 
Vi avslutade med att hoppa en kort bana med tre kombinationen, snett igenom oxer, snett igenom oxer och då höjde Evelina lite till typ 80-90 cm tror jag. Högt nog för att Cyklamen ska ta i som fasen ;) Han kom super in på hinderna, jag la upp galoppen rätt mycket och väntade sedan ut hindrena och då hoppade han av på precis rätt ställe och det blev stora fina språng. Sista hindret hoppade han med lite extra mycket kraft så det blev ett sjukt stort språng haha. Men är jättenöjd med honom, han skötte sig superbra!
 
Han hoppar verkligen skitbra, superkul tycker jag! Var jättekul att få hoppa igen och nu har jag börjat fundera på riktigt att börja rida hoppspecial igen ;)
//Carro
Gammal bild från hoppspecial på Cyklamen



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback