Redan torsdag

Denna vecka har gått riktigt fort och jag har hunnit med en massa.
Bailey har varit riktigt svår de senaste dagarna så igår fick jag lite ridhjälp av mamma, han var jättefin när jag sen satt upp men mot slutet blev han ganska stark, jag tror dock det var på grund av att han blev lite trött då han hade kämpat riktigt bra och hårt innan det! Jag jobbade lite skänkelvikningar och 10-metersvolter och det gick superbra!
Träningen i måndags var något av det värsta hittills, vi råkade hissa upp bettet för högt vilket han inte gillade och det ledde till ett pass där Bailey var jättestark. Skönt att han var som vanligt igår i alla fall! 
Idag hopptränar Adam medan jag är hemma och pluggar + eventuellt springer senare på kvällen. Har sprungit ca 3 km varannan dag nu ett tag och är direkt mycket piggare, känns jätteroligt verkligen. 
Såhär ser min plan ut för resten av veckan, känns lovande!
 
FREDAG: Kommer hem från skolan runt halv 4 och åker ganska direkt till stallet. Bailey ska gå dressyr och jag ska be mamma hjälpa mig igen. Främst på marken men behövs det får hon vara beredd på att kunna hoppa upp på honom. Hon är mycket starkare än vad jag är och får därför igenom honom lättare. Efter att jag har ridit ska jag försöka börja packa lite smått till tävlingen. Ta fram schabrak, lindor, skydd och sånt som jag vet inte kommer användas på lördagen. 
LÖRDAG: Bailey får gå ute i hagen så länge som möjligt och sen rider jag ett sista pass innan tävlingen. Återigen hade det varit skönt med mammas hjälp från marken. Detta pass kommer jag nog rida helt själv så jag verkligen har koll på alla knappar. Jag checkar programdelar och rider igenom programmen om det inte är proppat med hästar i ridhuset. Känns han bra och allt sitter blir det verkligen inget långt pass. Samtidigt som han måste ridas igenom ska man inte ta slut på alla krafter. Han har energi men inte tillräckligt med styrka så när han blir trött brister det i rörelser istället för att han blir seg som vissa andra kan bli ;) 
På eftermiddagen ska han badas och fixas, hovskägg och man ska klippas och han ska bli gosad med så att han känner sig extra omtyckt ;) Självklart ska han bli ren och glansig inför tävlingen också. 
Har vi tid åker vi eventuellt på kvällen till Täby Ryttarcenter och kollar när Malin tävlar Fridolin i MSVB:5. 
SÖNDAG: Vi åker nog ganska tidigt iväg till tävlingen då det bara är 5 B-ponnyer innan min klass (C+D) börjar. Vi kommer väll hem under eftermiddagen så det blir helt enkelt en heldag på tävlingsplatsen, haha som vanligt dårå ;) På eftermiddagen när vi kommer hem så ska mamma rida Queen och vi fixar klart allt som har med stallet att göra, mocka, höpåsar, fixa släpet och all utrustning!
//Hedda



Kommentarer
Anonym

smoothie challenge

2015-02-19 @ 11:44:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback