Viktiga punkter för en bra blogg enligt mig

* Design
Första intrycket av en blogg är självklart designen. Den sitter ju högst upp och det är det första man ser och tittar på. Om designen är rörig, dålig kvalité eller allmänt "dålig" (förlåt haha) så sänks ibland intrycket av bloggen och man orkar inte riktigt läsa då, så är det iaf för mig.. Det är viktigt att bilderna har hyffsad kvalité, inte för många bilder så det blir rörigt, en stilren men snygg text och gärna lite extra, men aldrig aldrig föör mycket småpynt lixom. Jag gillar när det är stilrent, snygga bilder, en fin text och gärna någon fin färg.
 
*Uppdatering
Sen är ju självklart uppdatering jätteviktig. En blogg som uppdateras med 1 inlägg varannan dag och som tar bloggpauser typ varje vecka för att man tappar motivationen, är inge roligt alls. Ena sekunden har personen världens bloggsug och det ramlar in inlägg hela tiden, sen poff nej nu har jag dålig motivation och så kommer inte ett inlägg på 4-5 dagar, sen ba NU ska jag satsa jättemycket med asbra inlägg. Asså man orkar tillslut inte klicka in på bloggen längre när det är ena dagen bäst uppdatering och sen ingen alls. Viktigt med flera inlägg per dag, välskrivna och några "live". Inlägg som "Godnatt" och sen en bild på en blomma är HELT onödiga, då kan man hellre göra inget inlägg alls faktiskt haha.
 
*Bilder och Videos
Blogginlägg utan bilder är bland det tråkigaste som finns. Gör ALDRIG ett inlägg utan en bild. Det ser så extremt tråkigt ut med bara massa text. Det räcker med att lägga in en helt vanlig bild, den kan vara jättejättegammal, men direkt lyfts inlägget upp. De bilder man lägger upp dock är ju extra bra om de är fotade med en bra kamera och gärna lite redigerade, främst typ med ljuset. Dock tycker jag att det är okej med lite suddiga mobilbilder ibland, annars ser det lite FÖR rent ut om man säger så. Videos är också en viktig del tycker jag. Det är skitkul att se videos! Alla tycker om när man lägger upp video från dagens tävling eller något, absolut! 
 
*Bra ordspråk
Ett inlägg fullproppat med ":) :3 <3 :D ;) ;D <33 ^^" osv blir jääättejätterörigt. En smiley här och där någon gång ibland funkar man inte 1293123 st i ett enda inlägg. Självklart får man ha det om man vill men enligt mig tycker jag det blir lite rörigt och ibland lite "flummigt" av det hela.
 
*Läsbar text
Nu kanske ni inte förstår vad jag menar men med läsbar text menar jag själva textstilen i inläggen. Det här är kanske inte något alla vet hur man ändrar men det ändrar man i Design- Stilmall- sen ett stycke som heter Posted by txt tror jag eller ngt.. Men det är viktigt att texten inte är så jobbig att läsa, sitter för tätt, är för stor eller för liten, bra färg på texten och aa. Det kanske bara är jag som tycker det blir jobbigt att läsa om texten är speciell. Jag gillar verdana som texten jag har heter. Den är jättesimpel och lättläst!
Absolut inget illa menat till någon annan blogg, det här är endast lite punkter jag tycker är viktiga för en bra blogg!
 
/Carro



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback